Gość: Rts Widzew zdegradowany! Zagłębie czeka na wyrok IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.08, 19:07 dobrze że pojechaliśmy brodatych 3-1 na czysto hahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tylko WIDZEW !!! Widzew zdegradowany! Zagłębie czeka na wyrok IP: *.widzew.net 16.01.08, 19:08 Warszawska sprawiedliwość według tomczaka... Ta kara to kpina i zemsta tych małych ludzi z WD. Widzew został potraktowany gorzej niż Arka, gdzie w proceder korupcyjny, zamieszani byli nawet podrzędni pracownicy klubu. Tomczak został by zdegradować Widzew i tak się stało, teraz już z czystym sumieniem może odejść... Ten "nieskazitelnie uczciwy człowiek"! Widzew To MY KIBICE i nas nikt nie udupi!!! Pieski niech szczekają, na nich też przyjdzie czas! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: widzewiak Nieważne w której lidze -bo ważne że to Widzew! IP: 194.132.108.* 16.01.08, 19:10 Nieważne w której lidze -bo ważne że to Widzew! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warszawiak Widzew zdegradowany! Zagłębie czeka na wyrok IP: *.hladnov.osu.cz 16.01.08, 19:12 Czy dlatego, ze PZPN ma siedzibe w Warszawie uwazacie, ze zalatwili was warszawiacy? Idzcie troche po rozum do glowy. Jestem warszawiakiem i kibicem Legii i calym sercem bylem przeciwko degradacji, bo dzisiejszy Widzew zaplaci za winy poprzednich skur..., ktorzy rzadzili klubem i ustawiali mecze. Wierze, ze dzisiejsze wladze maja czyste rece, dlatego klub i kibice nie powinni byc w ten sposob ukarani. Nie jedzcie wiec po nas, bo zaden z normalnych kibicow, czy to z Warszawy, czy z jakiegokolwiek innego miasta nie popiera degradacji. Juz nie pamietacie jak wszyscy cieszyli sie, ze wracacie do ligi. Liga bez Widzewa to nie liga. Mam nadzieje, ze sie u Was wszystko uspokoi i ze po roku wrocicie. Trzymam kciuki. Wszyscy trzymamy kciuki. I naprawde nie mysle tak tylko ja, ale cala normalna Warszawa. 13-letnich gnojkow, ktorzy siedza na forum i ciesza sie, ze spadliscie nie zauwazajcie, bo to szkoda czasu. Warszawa nie jest winna za to, ze PZPN jest na Miodowej! Gdyby byl w Krakowie, to byscie mowili, ze to krakowskie kur..? Zastanowcie sie. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HANYS Re: Widzew zdegradowany! Zagłębie czeka na wyrok IP: 195.16.91.* 16.01.08, 20:24 jak na Warszawiaka to nawet nie głupio piszesz...Idioci zdegradowali Wielki Klub, poczekamy na meczyk Widzew- Legia troche. Uwazam, ze nie ma podstaw do tak cięzkiego wyroku dla Widzewa, ale pewnie panowie w stolicy mysla inaczej. Osobista nienawiść do Widzewa tych ludzi tez zrobiła swoje, a dla ligi i polskiej piłki to jest zła wiadomośc i kazdy prawdziwy kibic to rozumie... Kto nastepny? Cracowia? Jaga? no pewnie a moze Górnik Z.? byc moze, a moze.... Legia? nieeeeeeee, oni sa uczciwi, z zasady, poza podejrzeniami... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXL Nie chce byc złosliwy IP: *.chomiczowka.waw.pl 16.01.08, 21:48 Drodzy kibice Widzewa i reszta co to miesz Legię w jakies dziwne sprawy i tworzy spiskową teorie, Legia( i Łks-a )jako pierwsza została ukarana zabrali nam majstra AD93 dali punkty karne na nowy sezon i wykluczenie z pucharów europejskich(to akurat UEFA zdecydowała)i to bez zadnych, przypominam dowodów postępowań itp? tak ze nie piszcie farmazonów o nietyklnosci Legii...i przypominam jaki fajny trans walneliscie z tej okazji na trubunie pod zegarem (jak dobrze pamietam w meczu pucharu polski w Łodzi 93r 1:2 dla Legii ten mecz co to kowal strzelił w ostatnich minutach ) "PZPN OK" tak było napisane i chociaz było to 15 lat temu to ja to doskonale pamiętam wiec macie te swoje OK fortuna kołem się toczy ...i jesze jedno potwierdzam co napisał moj ziomek przedmówca, żaden powazny i normalny kibic Legii nie cieszy sie dziś z tej decyzji, najbardziej na tym ucierpią kibice RTS-u ale takze wszyscy inni. Gdzie ja teraz pojade na tak fajny i specyficzny wyjazd? do Grodziska? na Zicz Pruszków(no offens)??? trzymajcie fason , zycze szybkiego powrotu na własciwe miejsce albo skutecznego odwołania Pozdro (L) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warszawiak to nie Warszawa............ IP: *.hladnov.osu.cz 16.01.08, 19:13 Czy dlatego, ze PZPN ma siedzibe w Warszawie uwazacie, ze zalatwili was warszawiacy? Idzcie troche po rozum do glowy. Jestem warszawiakiem i kibicem Legii i calym sercem bylem przeciwko degradacji, bo dzisiejszy Widzew zaplaci za winy poprzednich skur..., ktorzy rzadzili klubem i ustawiali mecze. Wierze, ze dzisiejsze wladze maja czyste rece, dlatego klub i kibice nie powinni byc w ten sposob ukarani. Nie jedzcie wiec po nas, bo zaden z normalnych kibicow, czy to z Warszawy, czy z jakiegokolwiek innego miasta nie popiera degradacji. Juz nie pamietacie jak wszyscy cieszyli sie, ze wracacie do ligi. Liga bez Widzewa to nie liga. Mam nadzieje, ze sie u Was wszystko uspokoi i ze po roku wrocicie. Trzymam kciuki. Wszyscy trzymamy kciuki. I naprawde nie mysle tak tylko ja, ale cala normalna Warszawa. 13-letnich gnojkow, ktorzy siedza na forum i ciesza sie, ze spadliscie nie zauwazajcie, bo to szkoda czasu. Warszawa nie jest winna za to, ze PZPN jest na Miodowej! Gdyby byl w Krakowie, to byscie mowili, ze to krakowskie kur..? Zastanowcie sie. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RTS Re: to nie Warszawa............ IP: *.toya.net.pl 16.01.08, 19:55 Do Warszawy w ogolnym sensie nic nie mam ale... Jakiemu klubowi kibicuje sznowny uzdrowiciel pilki polskiej pan tomczak? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: the undertaker [...] IP: *.4web.pl 16.01.08, 19:21 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzz Jaki czwartek? Dlaczego czekali z tym do srody? IP: 151.204.99.* 16.01.08, 19:27 "Wydział Dyscypliny PZPN ukarał w czwartek Widzew Łódź degradacją o klasę niżej, minus sześcioma punktami i karą finansową w wysokości 35 tysięcy złotych. Zagłębie Lubin poczeka na decyzję WD do 24 stycznia." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michi Tomczak? Raczej podziękujmy szmacie Szymańskiej!!! IP: 195.74.51.* 16.01.08, 19:34 To jego wina,on kupował.To on dał potężny argument Tomczakowi! Cacek powinien zniszczyć tego palanta z Nowego Dworu!!! Dziwie się,ze kibice jeszcze tego nie zrobili... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZB Ci to sa dopiero IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.08, 19:54 Szeryf pod lupą Tadeusz Stasiuk t.stasiukatcharpb.pl 16.04.2007 08:10 Czytaj komentarze(2) Michał Tomczak ma oczyścić polską piłkę z korupcji, a co rusz popada w konflikt interesów. Jego interesy bada ABW. Degradacje do niższych lig plus ujemne punkty i wysokie grzywny dla pięciu klubów pierwszej i drugiej ligi. Tak Wydział Dyscypliny Polskiego Związku Piłki Nożnej (WD PZPN) rozpoczął egzekucje w walce z korupcją w polskim futbolu. Głównym „katem” jest Michał Tomczak — nie tylko szef wydziału dyscypliny, ale też ten, który dobrał ośmiu innych jego członków. — Jest człowiekiem niezależnym, niezwiązanym żadnymi układami, z odpowiednim doświadczeniem — tak Michała Tomczaka zachwalał Andrzej Rusko, kurator PZPN, kiedy w styczniu powoływał go na przewodniczącego wydziału dyscypliny. Niedługo potem ujawniliśmy, że Rusko bez przetargu sprzedał prawa medialne do pucharu ligi Polsatowi, którego właściciel — Zygmunt Solorz-Żak — jest jego wspólnikiem w interesach. Po kilku dniach, 1 lutego 2007 r., Rusko przestał być kuratorem. Michał Tomczak pozostał na stanowisku. I de facto zastąpił Ruskę w roli szeryfa polskiego futbolu. Ten prowadzący własną kancelarię warszawski adwokat, który z piłką nożną stykał się najpierw jako dziennikarz (w latach 80. pracował m.in. w „Rzeczpospolitej”), a potem: działacz PZPN (zasiadał w Najwyższej Komisji Odwoławczej) wziął się ostro do pracy. Pierwsze jej rezultaty poznaliśmy w czwartek. Jednak nie dlatego wpadł nie tylko pod lupę „PB”, ale także ABW i prokuratury. Niedoszła prywatyzacja Na początku stycznia 2007 r. Ministerstwo Skarbu Państwa unieważniło prywatyzację Centrali Farmaceutycznej Cefarm Warszawa. Powód? Śledztwo, prowadzone przez Agencję Bezpieczeństwa Wewnętrznego, nadzorowane przez Prokuraturę Okręgową w Warszawie, a dotyczące nieprawidłowości przy prywatyzacji tej jednej z największych hurtowni leków w kraju. Tyle mówił suchy komunikat MSP. A konkrety? Jak potwierdziliśmy w prokuraturze: jeden z głównych wątków śledztwa dotyczy dwuznacznej roli, jaką w całym procesie odegrać miała spółka adwokacka Tomczak i Partnerzy (TiP). Michał Tomczak jest właścicielem dwóch trzecich udziałów w kancelarii TiP. Od czerwca 2005 r. do kwietnia 2006 r. spółka doradzała ówczesnemu zarządowi Cefarmu przy dwóch transakcjach: sprzedaży udziałów w spółce zależnej Medycyna i Farmacja oraz nieudanej próbie zakupu sieci aptek działających pod szyldem Euro- Apteka. Dzięki temu, jako doradca prawny, miała dostęp do poufnych informacji o spółce — twierdzą anonimowo nasi informatorzy. Stwierdzenie istotne, bo w tym właśnie czasie Cefarm przygotowywał się do prywatyzacji. W październiku 2005 r. MSP zaprosiło inwestorów do składania ofert na zakup spółki, a 9 grudnia 2005 r. poinformowało, że złożyły je cztery firmy: branżowe Farmacol i Polska Grupa Farmaceutyczna, a także Grupa Konsultingowa Jagiełło, Wrębiak i Wspólnicy oraz Finartes. Ostatnia spółka znalazła się w polu zainteresowaniu organów ścigania. Finartes założyła w październiku 2003 r. (jako QSJ-13) Karolina Kocemba, wspólniczka Michała Tomczaka w TiP (ma jedną trzecią udziałów). Była jedną z kilkudziesięciu firm, jakie — według Tomczaka — kancelaria TiP założyła w swej historii w formie spółek „czekających na inwestora”. I, jak inne, była „uśpiona” do momentu, aż pojawił się podmiot zainteresowany przejęciem „gotowej” spółki. W przypadku QSJ-13 doszło do tego na początku grudnia 2005 r. Wtedy firma zmieniła nazwę, przedmiot działalności, zarząd i właściciela. Wciąż jednak była ściśle związana z Michałem Tomczakiem i jego kancelarią. Do zarządu Finartes za Karolinę Kocembę trafił praktykant prawny z TiP Jerzy Zdrojewski oraz Maria Lutyńska odpowiadająca za księgowość firm Tomczaka. Wszystkie udziały, warte 50 tys. zł, Karolina Kocemba sprzedała zarejestrowanej w Holandii nieznanej spółce Aartsengel Tom Holding. Za kilka dni (9 grudnia) mijał termin składania ofert prywatyzacyjnych na Cefarm. Aartsengel Tom Holding, choć zarejestrowana w Holandii, korzenie ma w Polsce. To spółka wehikuł, która m.in. jest właścicielem firmy Platan Group, zarządzającej w naszym kraju nieruchomościami (głównie biurowce, ale także magazyny) należącymi do spółek deweloperskich ze znanej grupy Platan. Członkiem zarządu i dyrektorem naczelnym uprawnionym do samodzielnej reprezentacji Aartsengel jest Michał Tomczak. Nie chce jednak ujawnić, jaki inwestor krył się za holenderską firmą — jako zainteresowany Cefarmem. — Jeden z wątków prowadzonego od września 2006 r. postępowania dotyczy podwójnej roli kancelarii Tomczak i Partnerzy — potwierdza za to Maciej Kujawski, rzecznik Prokuratury Okręgowej w Warszawie. W śledztwie, w którym sprawdzana jest też poprawność sprzedaży udziałów Cefarmu w Medycynie i Farmacji (doradzała przy niej kancelaria TiP), na razie nikomu nie przedstawiono zarzutów. — To sprawa chyba bardziej polityczna. Zaangażowano w nią ABW, by udowodnić konieczność odwołania poprzedniego zarządu Cefarmu. O wynik śledztwa jestem spokojny. Nie mieliśmy wglądu w żadne poufne dokumenty, a o spółce wiedzieliśmy tyle, co konkurencja. Nie naruszyliśmy w tej sprawie ani żadnych przepisów, ani żadnych zasad zawodowych — zapewnia Michał Tomczak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZB Ci to sa dopiero2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.08, 19:55 Doradcy Szefem WD PZPN został 24 stycznia, czyli trzy tygodnie po unieważnieniu prywatyzacji Cefarmu. Posadę zawdzięcza Andrzejowi Rusce, kuratorowi PZPN, powołanemu w połowie stycznia przez Tomasza Lipca (minister sportu zdecydował się na ten krok po tym, kiedy zarząd związku z prezesem Michałem Listkiewiczem nie posłuchał jego wezwania i nie podał się do dymisji). Powołanie Tomczaka na przewodniczącego WD PZPN było jedną z pierwszych decyzji Ruski. I niespecjalnie zaskakującą — w kontekście wcześniejszych wydarzeń. W czerwcu 2005 r. Michał Tomczak został pierwszym tymczasowym prezesem Ekstraklasy SA — spółki, która przejęła od PZPN zarządzanie I ligą piłki nożnej. Jego głównym zadaniem było znalezienie następcy. W tym celu zatrudnił firmę doradztwa personalnego Diversa. Jedną z kilku zarekomendowanych przez nią osób był Andrzej Rusko, który ostatecznie został wybrany. Przy okazji wyszło na jaw, że Diversa to jednoosobowa działalność gospodarcza żony Michała Tomczaka, Ewy. I w tym wypadku szef WD PZPN nie widzi konfliktu interesów. — Byłem jedynie tymczasowym prezesem spółki Ekstraklasa w fazie jej organizowania. Wszystkie decyzje podejmowała rada nadzorcza Ekstraklasy. Także tę o wybraniu Diversy — odpiera zarzuty. Dodaje, że Diversa ma renomę, doświadczenie i obroty rzędu 0,5 mln zł rocznie. Przyznaje, że otwartego przetargu na firmę headhunterską nie było, a zaproszenie do złożenia ofert trafiło jedynie do trzech podmiotów. W komisji Kontrowersje wzbudza nie tylko działalność Tomczaka w Ekstraklasie, ale też w PZPN. Kluby niezadowolone z kar udzielonych przez wydział dyscypliny mogą się odwoływać. Właściwą instancją jest sześcioosobowa Komisja Odwoławcza (KO). Dzięki Michałowi Tomczakowi jako sekretarz zasiada w niej Waldemar Greloch, od 2000 r. związany z kancelarią Michała Tomczaka. — W każdej komisji czy w wydziale PZPN dominującą grupę stanowią tzw. działacze terenowi, którzy zasiadają w nich dla diet z delegacji. Jeśli tak samo byłoby w KO, wszystkie nasze decyzje mogłyby być uchylane. I dlatego z Marcinem Wojcieszakiem [zastąpił Andrzeja Ruskę na stanowisku kuratora — przyp. aut.] postanowiliśmy zmienić skład KO. Było na to kilka dni i dlatego znaleźli się w niej Waldemar Greloch i Piotr Dolecki, który jest wspólnikiem Marka Zdanowicza, też zasiadającego w wydziale dyscypliny — tłumaczy anonimowo jeden z członków WD PZPN. A co na to Michał Tomczak? — Mecenas Waldemar Greloch nie jest pracownikiem mojej kancelarii. Łączy mnie z nim jedynie umowa cywilnoprawna. Poza tym jest mądrym, niezależnym prawnikiem i to jest w tym wypadku najważniejsze — przekonuje. Ustaliliśmy, że Waldemar Greloch od roku jest adwokatem i dlatego Michał Tomczak nie może go zatrudniać. Nie zmienia to faktu, że Greloch pracuje dla kancelarii Tomczaka: wzmianka o nim znajduje się m.in. na stronie internetowej kancelarii TiP. Nie jest to jedyny współpracownik sprowadzony przez czyściciela polskiej piłki do PZPN. W nowym WD (działającym od połowy lutego 2007 r.) sekretarzem jest Piotr Jaworek, aplikant adwokacki, pracujący od marca 2006 r. w spółce adwokackiej TiP. Jak ujawniły media, ostatnią decyzją kuratora Marcina Wojcieszaka (odszedł 5 marca 2007 r., by umożliwić zmianę statutu PZPN, potrzebną do wybrania nowego prezesa związku) było podpisanie umowy na obsługę prawną PZPN — z kancelarią TiP. — Statut PZPN, stworzony przez departament prawny związku, miał braki. Pracowałem nad ich usunięciem i rejestracją statutu w sądzie. I kurator Marcin Wojcieszak uznał, że powinienem dostać zapłatę. Pracowałem według stawki 90 euro, choć moja stawka osobista to 200 euro — broni się przewodniczący Wydziału Dyscypliny PZPN. Dodaje, że do tej pory na współpracy zarobił 4,9 tys. zł, a umowa, choć nie na wyłączność, wciąż obowiązuje. Moim zdaniem Długą listę kontrowersji wokół Michała Tomczaka zamyka sprawa Zagłębia Lubin. — Choć to pierwszy klub przyłapany na korupcji, wydział dyscypliny nie prowadzi przeciw niemu postępowania. A przecież sprawa II- ligowego meczu z Polarem Wrocław już jest w sądzie, a prokuratura ma dowody na ustawienie wielu innych spotkań tej drużyny — wyjawia nasz informator. I puentuje: to decyzja polityczna. Czy to prawda? Trudno przesądzić. Zauważmy tylko, że prezesem Zagłębia jest Robert Pietryszyn, radny Wrocławia, jeszcze niedawno szef młodzieżówki PiS w Opolu. Od objęcia posady twierdzi, że klub nie powinien być karany, bo działacze i piłkarze uwikłani w kupowanie meczów nie pracują już w Zagłębiu. Inne zdanie prezentuje w mediach mecenas Tomczak. Zagłębie jednak ma na razie spokój. — Prowadzimy postępowanie w sprawie tych klubów, których dotyczą akta przesłane nam przez prokuraturę. Jeśli dostaniemy te dotyczące Zagłębia, od razu się nimi zajmiemy — zapewnia szef Wydziału Dyscypliny PZPN. Czy w czyszczeniu układów w piłkarskim związku zupełnie nie przeszkadza mu zainteresowanie ABW i ewidentne konflikty interesów, w które co rusz popada? — Moje osobiste standardy sprawiają, że nie mam żadnych moralnych rozterek. Zaproponowałem żonie udział w przetargu na rekrutację, a mecenasowi Grelochowi pracę w Komisji Odwoławczej, bo wiem, że są fachowcami. Jak Diversa zrobiła rekrutację? Dobrze. Jak Waldemar Greloch orzeka? Dobrze. I to jest najważniejsze. Uwzględnianie w swojej działalności wszystkich brudnych podejrzeń to poniekąd przyznawanie tym podejrzeniom racji — puentuje Michał Tomczak. Czy ma rację? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZB Re: Ci to sa dopiero3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.08, 19:57 Rusko czyściciel 29 stycznia 2007 r. napisaliśmy w „Pulsie Biznesu”, że Andrzej Rusko, kurator Polskiego Związku Piłki Nożnej, który z nadania ministra sportu Tomasza Lipca miał czyścić polską piłkę z korupcji i niejasnych interesów, sam nie jest bez skazy. W listopadzie 2006 r., jako szef Ekstraklasy SA, bez przetargu sprzedał prawa medialne do pucharu ligi Polsatowi, którego właściciel — Zygmunt Solorz-Żak — jest jego wspólnikiem w interesach. Kilka dni po tym, jak ujawniamy sprawę, Rusko podał się do dymisji, a media sugerowały, że to tekst w „PB” był jej powodem (Rusko do dziś go nie ujawnił). Według doniesień prasy związki biznesowo- towarzyskie Ruski miały nie spodobać się przełożonym Tomasza Lipca, szefa resortu sportu. Pierwsi ukarani Górnik Łęczna spada o dwie ligi, 270 tys. zł grzywny i minus 10 punktów. Arka Gdynia spada o jedną ligę, 200 tys. zł grzywny, minus 5 punktów. Górnik Polkowice spada o jedną ligę, 50 tys. zł grzywny, minus 10 punktów. KSZO Ostrowiec spada o jedną ligę, 50 tys. zł grzywny, minus 6 punktów. Podbeskidzie Bielsko- Biała — 50 tys. zł, minus 6 punktów. Krok po kroku ZMIANY W PZPN 19.01.2007 Po tym, jak zarząd PZPN nie spełnia żądania ministra sportu Tomasza Lipca i — mimo zatrzymań kolejnych działaczy i sędziów, podejrzanych o korupcję — nie podaje się do dymisji, władzę w związku przejmuje kurator Andrzej Rusko. 1.02.2007 Rusko rezygnuje z funkcji dwa dni po tym, jak ujawniamy, że jako szef Ekstraklasy SA sprzedał bez przetargu prawa medialne do pucharu ligi telewizji Zygmunta Solorza-Żaka, swego wspólnika w interesach. 5.03.2007 Ze związku odchodzi następca Andrzeja Ruski w roli kuratora, Marcin Wojcieszak. Umożliwia to dokonanie zmiany statutu PZPN, potrzebnej do ogłoszenia wyborów nowego prezesa związku. 12.04.2007 Wydział Dyscypliny PZPN, kierowany przez Michała Tomczaka, ogłasza drastyczne kary dla pięciu klubów zamieszanych w korupcję. --------------------------------------------------------------------- ----------- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ekstra siatkarki wygrały, widzew zdegradowany IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.08, 19:46 siatkarki wygrały, widzew zdegradowany, co za wieczór!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ełksa gol Re: siatkarki wygrały, widzew zdegradowany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.08, 19:55 no mnie również dawno nic tak nie ucieszyło!!! widzewek-frajerek spadł?? o mamo!! chyba się popłaczę!!!! lecę po browar zeby to uczcić!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tomek_2 Re: siatkarki wygrały, widzew zdegradowany 16.01.08, 20:30 Ale z ciebie debil maksymalny. Nie przynos obciachu prawdziwym kibicom ŁKS - uwazasz, ze liga zyskala cos na degradacji Widzewa? A nasza (przepraszam - moja, bo ty powinienes kibicowac co najwyzej szkolnej druzynie z twojej podstawowki) druzyna naprawde "rzadzi" na 15 miejscu? Chyba masz faktycznie 10 lat i do komputera ojca sie dorwales. Szkoda mi kibicow Widzewa, choc za nimi nie przepadam. A korupcja jest na 100 procent w komisji d/s degradacji. Odpowiedz Link Zgłoś
c.rayback Re: siatkarki wygrały, widzew zdegradowany 16.01.08, 20:57 Madrego to i dobrze posluchac.Szacunek,pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty_kopacz Zlikwidować ligę kopaczy! IP: *.netmax.net.pl 16.01.08, 19:55 Przecież ta liga, to żenada. A goście zarabiają krocie, nie wiadomo dlaczego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: F5 Szmaciarze handlowali meczami, a teraz wszystkich IP: 66.110.115.* 16.01.08, 20:17 winią tylko nie siebie. Tomczak winien, PZPN winien, Warszawa winna, a ci co kupowali mecze oczywiście są niewinni hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kibic Widzew zdegradowany! Zagłębie czeka na wyrok IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.08, 20:17 i to ma byc uczciwy sport? sprawiedliwy werdykt? komuś się chyba coś pomyliło, Widzew spada, a Zagłębie to co? cały ten PZPN to powinni zamknąć!!!! co mam nadzieję już niedługo się stanie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ale Widzew zdegradowany! Zagłębie czeka na wyrok IP: *.toya.net.pl 16.01.08, 20:39 Sprawiedliwość w wykonaniu WD i Tomczaka jest godna pogardy.Dziadostwo i Swiństwo jak za czasów komuny i sportowej rywalizacji haha Tomczak , wszędzie gó.. a najwięcej w stolicy i centrali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Waldzio Wypowiedz Zbyszka Bonka na decyzje WD IP: 89.124.241.* 16.01.08, 20:41 Zbigniew Boniek, współwłaściciel Widzewa, stwierdził, że decyzja Wydziału Dyscypliny go nie zaskoczyła. "Święta trójca - Tomczak, Zawłocki, Nogal - jeszcze zanim dostała dokumenty, mówiła, że Widzew zostanie zdegradowany. Teraz po prostu wprowadzili to w życie. Kojarzy mi się to raczej z sądem kapturowym, niż z uczciwym postępowaniem. Na szczęście, pan Tomczak i jego współpracownicy nie mają ostatniego słowa w tej sprawie. Ich wyrok jest nieprawomocny, a Widzew na pewno się odwoła" - stwierdził popularny "Zibi" - "Fakt, że sprawa Zagłębia została odroczona, świadczy moim zdaniem o tym, że Wydział Dyscypliny dba tylko o swój PR. Po prosty za tydzień znowu chcą się pokazać przed kamerami i surowo ukarać kolejny klub" - podkreślił. Dodał, że kibice powinni być spokojni o los widzewskiego klubu. "Uważam, że odwołanie powinno przynieść pozytywny efekt. Nie może być tak, że takie same konsekwencje ponosi Arka, w której w korupcję byli zamieszani wszyscy od góry do dołu i Widzew, gdzie tylko jedna osoba na własną rękę kupowała mecze, a nikt inny nie miał o tym pojęcia" - wyjaśnił Boniek - "A jeśli nawet wyrok będzie utrzymany w kolejnych instancjach, to mogę powiedzieć kibicom jedno: Nie martwcie się! Widzew można ugiąć, ale nie można go złamać. Nawet jeśli Widzew zostanie zdegradowany do drugiej ligi, to szybko powróci do ekstraklasy" - zapewnił. Autor: Tomasz Andrzejewski - zrodlo widzewiak.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kj co z pozostałymi klubami,które również handlowały? IP: *.tktelekom.pl 16.01.08, 20:48 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Widzew zdegradowany! Zagłębie czeka na wyrok IP: *.gprs.plus.pl 16.01.08, 20:45 Panie Tomczak i spółka, te całe posiedzenia WD to śmiech na sali, przeciez pan juz dawno ustalił taka kare dla widzewa, natomiast czego sie pan boi jeżeli chodzi o zagłebie? no czego?Panie Tomczak, taka osoba jak pan nie powienna zasiadać w tej komisji bo sam pan nie jestes czysty, ma pan splamione rece, sprawiedliwosć ma jednak to dos iebie, ze kazdego w koncu dopadnie, predzej czy później, wiec czekajmy cierpliwie, i skończ pan wreszcie ten cyrk,w stydu oszczeź! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kibic Widzew zdegradowany! Zagłębie czeka na wyrok IP: *.opegiek.com.pl 16.01.08, 20:51 I po co był ten cyrk z wariografem,gazeta tylko się ośmieszyla.Wiadomo było ze prezes kupywał mecze dla Świtu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwanhoe cala warszafka IP: *.toya.net.pl 16.01.08, 20:54 innej decyzji sie nie spodziewalem. Mszczą się ze Legła została 2 razy pod rząd ośmieszona. Wrócimy silniejsi. Połowa Polski nas nienawidzi, druga połowa to my! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Widzew zdegradowany! Zagłębie czeka na wyrok IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.08, 20:54 Arka: - kupione 48 meczy dzieki ktorym: a) utrzymali sie w II lidze b) awansowali do Ekstraklasy - pilkarze broniacy swojego prezesa ktory kupowal - nie przyznali sie do winy do tej pory KARA: degradacja o jedna klase rozgrywkowa bez pkt ujemnych. Widzew: - kupione 12 meczy (niech im bedzie ze tyle chociaz nikt tego nie udowodnil) dzieki ktorym: a) osiagnelismy przegrane baraze - zarzad poszedl na wspolprace - przyznanie sie do winy i dobrowolne poddanie sie karze KARA: degradacja o jedna klase - 6pkt 35tys. zl kary to kpina..ciekawe czemu Zagłębie negociuje..pewnie się wyliże..od początku wiedziałem, że "kryształowy" Tomczak pełen nienawiści do Widzewa da nam największa kare jak sie da Odpowiedz Link Zgłoś
jusup Jeśłi nie widzicie, że kara jest za wysoka... 16.01.08, 20:56 ... i to zdecydowanie, to znaczy, ze patrzycie na nią oczami kibiców marnych klubików, które inaczej nie potrafią sie odegrać za lata upokorzeń Jesteśmy jako Widzew winni.. Nikt tu tego nie broni. Chodzi o coś innego. Zostaliśmy ukarani tak samo jak Arka, w której cały klub od prezesa do sekretarki był uwikłany. U nas są dowody ponoć na 8 meczów kupionych przez Szymańskiego. I darujcie sobie przekonanie, że na pewno więcej osób wiedziało - dowody są tylko na Szymańskiego i za to może karać PZPN. Tymczasem Widzew nie otrzymał pełnego dostępu do dowodów, miał się przyznać za byłego współwłaściciela (nie to, że miał uniknąć za niego, ale się przyznać - a skąd Cacek miałby wiedzieć ile to było meczów, na to dokumentacji się nie prowadzi!). Chyba głupotę zrobił Pan Cacek, ze poszedł na współpracę - Szymański przyznaje się do 4 meczów, Cacek zgodził się na ugodę na karę za 12 meczów ponoć - ale okazało się, że dostaniemy karę taką jak Arka, która kupiła 40 meczów i awans. Podobne do nas przewinienia miały Podbeskidzie i Piast - i tam degradacji nie było, tylko ujemne punkty Spróbujcie więc zrozumieć nasze rozgoryczenie (nie mówię do kibiców ŁKS, oni inaczej nie mogą coś w starciach z Widzewem osiągnąć, to muszą się bryndzlować tu) - kluby o przewinieniach takie jak nasze dostały karę od 5 do 10 pkt karnych, zaś my dostaliśmy karę większą od Arki Gdynia! Odpowiedz Link Zgłoś
mario72 wisła-legia 0-6. łks-olimpia7-1 pamiętacie? 16.01.08, 21:12 te kluby też powinny spaść!! przecież te mecze były ustawione!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b_o_b Re: wisła-legia 0-6. łks-olimpia7-1 pamiętacie? IP: *.toya.net.pl 16.01.08, 23:08 ale mecz łks z olimpia sędziował Michał L. będący prezesem związku piłki nożnej - jak to sobie wyobrażasz ? Że przyzna się do winy ? Pewnie Kibice Legii powiedzą, że mieli kare bo zabrali im mistrzostwo.. . hehe zabrali im tylko to co kupili - a gdzie kara ? Przyznanie się do tego wałka spowodowałoby podkopanie Michała L. - a on musi rządzić bo inaczej strzeli focha i nie będzie Euro. Moim skromnym zdaniem powinno się rozwiązać PZPN oraz ligę na tzw poziomie zawodowym - bo nie może być tak że jeden oszust ocenia i karze drugiego. Jako kibic Widzewa jestem rozgoryczony tym, że mój ukochany klub pojawił się w tej całej farsie - ale nie mogę znieść tego, że został kozłem ofiarnym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roosevelt5 Widzew zdegradowany! Zagłębie czeka na wyrok IP: *.toya.net.pl 16.01.08, 21:08 Ciekawe, że Tomczak nic nie mówi jaka zadowalała by go kara dla Widzewa. Wygląda na to, że pozostawienie Widzewa w Orangekstraklasie kosztuje więcej jak 265 tysięcy i dwa punkty. Skoro Tomczak taki mądry, to co zrobi jeśli prokuratura udowodni w sądzie Szymańskiemu powiedzmy 6 zarzutów. Ciekawe, że WD PZPN-u stawia 12 zarzutów, a podobno opierają się na podstawie dokumentów otrzymanych z prokuratury. Tyle tylko, że prokuratura stawia Szymańskiemu 8 zarzutów. Skąd wzieło się dodatkowe 4. Nie chcę być złośliwy, ale słuchając wypowiedzi p.Tomczaka, przypomina mi się takie powiedzenie, że najgłośniej krzyczą ŁAPAĆ ZŁODZIEJA!!!!!....sami złodzieje. Czy przypadkiem cały PZPN nie powinien sam się zweryfikować. Czytając listę oskarżonych, to w większości: sędziowie, działacze związku lub ich przyssawki. Czy przypadkiem nie jest tak, że ofiarami afery piłkarskiej są kluby. Kluby, a nie klub. Co by nie było wątpliwości. Jedno jest pewne w pewnym sensie kluby miały mniejszą lub większą korzyść z kupowania punktów i tak czy siak muszą ponieść jakieś konsekwencje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WIdzew4Life Widzew mozna UGIĄĆ ale nie da się ZŁAMAĆ !!! IP: *.23.rev.vline.pl 16.01.08, 21:14 WIDZEW MOŻNA UGIĄĆ ALE NIE DA SIĘ ZŁAMAĆ !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sprawiedliwość Widzew zdegradowany! Zagłębie czeka na wyrok IP: *.toya.net.pl 16.01.08, 21:19 EEE... jak to jest że Widzew kupił 8 meczów(tyle ma realnych udowodnionych zarzutów), a Arka 48 i dostali prawie takie same kary. zagłębie kupiło 9, nie poddało się karze i ma zostać. Uważam że kary za korupcję powinny być, ale sprawiedliwe. Dlaczego Widzew się karze według zasady: to samo przestępstwo- ta sama kara, a zagłębie według zasady mniej zrobił-mniejsza kara??????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1908 nie no gosciu przekonałeś mnie IP: *.chello.pl 16.01.08, 21:48 widzew kupił o wiele mniej meczów niż arka, więc sprawiedliwie byłoby im dołożyć 6 pkt a nie zabrać za uczciwość. a to, że wam boniek założył nowy widzew, żebyście długów nie płacili i na lewo załatwił gre od 2. ligi to wam hipokryci nie przeszkadza? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roosevelt5 Ooo1 Rodowite dziecko telefonu... IP: *.toya.net.pl 16.01.08, 22:30 ....marki Panasonic. Jednak robisz postępy bezdomny rodowity. Zaczynasz korzystać z polskiej czcionki. Zapomniałeś, że nazwy pisze się z DUŻEJ litery. A swoją drogą słyszysz coś, że dzwony biją, tylko nie wiesz w którym kościele. A propo licencji. Jak to się stało, że macie licencje na gre w Orange, skoro awans tyle kosztował, że nie płacicie (płaciliście) za korzystanie ze stadionu. W ten sposób ŁKS SA wydymał Stowarzyszenie ŁKS. I jeszcze wyciągacie rece po pieniądze od miasta. Aaa. Teraz to od nowego dobrodzieja, który spłaci długi po Goszczyńskim. Podobno najgłośniej krzyczą ŁAPAĆ ZŁODZIEJA ....sami złodzieje. Tak więc.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: Ooo1 Rodowite dziecko telefonu... IP: *.chello.pl 16.01.08, 22:54 Gazeta przedstawia wstrząsające zeznania piłkarza Tomasza Cebuli. Były zawodnik ŁKS Łódź zdradza jak działacze tego klubu kupowali mistrzostwo Polski w 1998 roku! - Na początku sezonu powiedziano nam, że część premii za wygrane mecze będzie przeznaczona na sędziów. Mili oni przychylnym okiem spoglądać na nasz zespół. Prawie cały sezon plan ten był realizowany i nic dziwnego, że zamiast 1,2 mln złotych dostaliśmy po wywalczeniu mistrzostwa 860 tysięcy – mówi Cebula. - Oczywiście nie obyło się bez kupowania meczów. Sam brałem udział w jednym takim zdarzeniu. Zostałem wytypowany do załatwienia spotkania z KSZO. To była przedostatnia kolejka i musieliśmy wygrać na wyjeździe, bo inaczej z mistrzostwa byłyby nici. Mieliśmy kasę, więc się szybko dogadaliśmy. Zadzwoniliśmy do jednego z piłkarzy KSZO i szybko uzgodniliśmy sumę, za którą pozwolą nam wygrać. Za zwycięstwo 1:0 zapłaciliśmy 100 tysięcy złotych. Przy okazji kupna meczu z KSZO wysłano ze mną człowieka, który patrzył nam na ręce – dodaje były gracz ŁKS. - Opowiadam o tym, bo mam wyrzuty sumienia. Człowiek nie może z tym żyć. Po aferze Szczakowianki zdecydowałem się powiedzieć, jak było. Mam wielki żal do Antoniego Ptaka (właściciel ŁKS w 1998 roku). Kiedyś nie pozwolił mi zarobić pieniędzy w USA. Najpierw zażądał za wypożyczenie do drużyny Tampa Bay 60 tysięcy dolarów, a kiedy wydawało się, że doszliśmy do porozumienia, zmienił zdanie i chciał 200 tysięcy dolarów. To co mówię teraz, nie jest formą zemsty. W polskiej lidze kupuje się mecze jak bułki w hipermarkecie. Szkoda mi kibiców. Mecze w dużej części są już dawno ułożone. PZPN trzyma głowę w piasku jak struś – zakończył Tomasz Cebula. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1908 to juz nie podajecie, ze chodzi o gazete fakt:)))) IP: *.chello.pl 17.01.08, 01:03 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: widzew w warszawie Re: Ooo1 Rodowite dziecko telefonu... IP: *.aster.pl 17.01.08, 10:32 jeśli się ,czepiasz, to powinieneś wiedzieć, ze w języku polskim jest WIELKA litera, a tylko potocznie mowi się "duża"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: >.< Widzew zdegradowany! Zagłębie czeka na wyrok IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.08, 22:03 Kolego pomyłka. Widzew był i nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kapeć i dobrze... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.08, 23:20 ... niech tak będzie... tylko Zagłębie również 2 liga i kategoryczne "NIE" dla abolicji, jeśli będzie inaczej, to ja za przeproszeniem pier... cały ten teatrzyk. Trzeba być konsekwentnym i jak mają karać niech karzą. Widzew teraz się ładnie obroni, żeby nie spaść do 3 ligi i po 1 sezonie karencji wrócimy. Nie ma co się napinać...a ŁKS teraz niech kombinuje, aby się utrzymać:p bo inaczej od nowego sezonu, będzie nas dzieliło tylko 6 pkt... :p pozdro dla Widzewiaków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paranoja pictures Widzew zdegradowany! Zagłębie czeka na wyrok IP: *.cust.tele2.pl 16.01.08, 23:48 To jest jeszcze większy skandal niż kupowanie meczów czy ktoś z wd nie został aby skorumpowany? jeżeli zagłębiu nic nie zrobią proponuje aby przerwać rozgrywki i niech pzpn ogłosi kto zostanie mistrzem a kto zagra w pucharach szkoda nerwów!!! Pajace pajace i jeszcze raz pajace gorzej niż w Nairobii !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś