Gość: Lawrence z Arabii IP: 80.54.123.* 31.01.08, 17:36 Taa jeśli piłka się nie kręci, to wy macie poważny problem ze wzrokiem. Piłka się kręci dokładnie tak jak przy każdym strzale z podbitki, nie było tutaj nadania rotacji. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: krog Dokładnie - nie był to strzał z czuba .. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.08, 20:01 .. co nie zmienia faktu, że nawet 2 bramkarzy w bramce nie obroniłoy tej Ro-petardy. Na żywo aż podskoczyłem z wrażenia (oczywiscie w domu na żywo, nie na Old Trafford ;) ). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vicu Re: Dokładnie - nie był to strzał z czuba .. IP: *.range86-147.btcentralplus.com 01.02.08, 13:33 A ja mialem okazje podziwiac ta brameczke na zywo, bedac na Old Trafford. Akurat nagralem tez filmik aparatem :) Strzal - marzenie. pozdrawiam, Tomek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cwir Piekna brama ale nie najpiekniejsza.. IP: *.range86-142.btcentralplus.com 01.02.08, 14:16 Faktycznie piekna brama! Ale takie sie zdarzaja. Za to rzut wolny wszechczasow to banan Carlosa z Francja... Jeden na milion (albo i wiecej).. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tee Najpiękniejszy gol strzelony z wolnego IP: *.generacja.pl 31.01.08, 20:03 zwroccie uwage, ze na bramce stal David James. to znacznie obniza note za tego gola.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do usłyszenia elo Najpiękniejszy gol strzelony z wolnego IP: *.chello.pl 31.01.08, 20:40 pięknie z wolnego to strzelił roberto carlos w meczu z francją, piłkę bardziej zakręciło niż ikarusa na zakręcie Odpowiedz Link Zgłoś
walek_z_lasu Re: Najpiękniejszy gol strzelony z wolnego 01.02.08, 08:53 Pamiętam, był to mecz towarzyski, chyba ok. 10 lat temu... Tor lotu piłki przypominał mocno wygiętego banana:-) Dzieło sztuki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Egon Re: Najpiękniejszy gol strzelony z wolnego IP: *.ingbank.pl 01.02.08, 09:13 Dokładnie, to był chyba najlepszy strzał z wolnego w historii piłki nożnej. Tor lotu piłki przypominał symbol " ~ " . Jest to gdzieś na Youtubie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Egon Re: Najpiękniejszy gol strzelony z wolnego IP: *.ingbank.pl 01.02.08, 09:15 Co nie zmienia faktu, ze ten gol również jest piękny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gostern RC Najlepszy gol IP: 213.25.125.* 01.02.08, 10:41 www.youtube.com/watch?v=Vi2zjG_d6oQ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Waclaw Re: Najpiękniejszy gol strzelony z wolnego IP: *.umcs.lublin.pl 01.02.08, 11:43 Gość portalu: Egon napisała: > Tor lotu piłki przypominał symbol " ~ " . Chyba masz problemy ze wzrokiem. Tor lotu to byl raczej "(". Ponadto, jesli nie ma odbic, to pilka nie jest w stanie w powietrzu zmieniac kierunku rotacji i posiadac tor lotu " ~ ". FIZYKA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elibre Re: Najpiękniejszy gol strzelony z wolnego IP: *.leed.cable.ntl.com 01.02.08, 15:51 Gość portalu: Waclaw napisał(a): > Gość portalu: Egon napisała: > > Tor lotu piłki przypominał symbol " ~ " . > > Chyba masz problemy ze wzrokiem. Tor lotu to byl raczej "(". > Ponadto, jesli nie ma odbic, to pilka nie jest w stanie w powietrzu > zmieniac kierunku rotacji i posiadac tor lotu " ~ ". FIZYKA!!! Przy oglądaniu siatkówki można coś takiego zaobserwować. A o bramce, to prawda niesamowita. Moim zdaniem wolny Carlosa jest majstersztykiem i najpięknieszą bramką z wolnego. A to, że trener strzelającego nazywa daną bramkę najpiękniejszą - to jego prawo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qbajag Re: Najpiękniejszy gol strzelony z wolnego IP: *.aster.pl 01.02.08, 10:29 To był jeśli ja dobrze pamiętam Puchar Konfederacji w 1997r. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ojz Najpiękniejszy gol strzelony z wolnego IP: *.multimo.gtsenergis.pl 31.01.08, 22:47 pff. no tak, powiedzcie że generalnie gol do dupy i nic w nim specjalnego. bramkarz do dupy. piłka się kreci - do dupy. lepsze strzelał karlos bo się kreciła - do dupy. nie wiem czy zastrzelic siebie czy was (komentujących). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siewca Najpiękniejszy gol strzelony z wolnego IP: 92.1.90.* 31.01.08, 23:48 jest luj!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zyx Re: Najpiękniejszy gol strzelony z wolnego IP: *.gemini.net.pl 01.02.08, 09:04 Identycznie uderzył z nami w Lizbonie kiedy była poprzeczka. Ja nie wime jak on to robi, bo to jest niesamowite. Pierwszy raz widzę, żeby uderzać prostym podbiciem nad murem, ale żeby ta piłka po minięciu muru zaczęła opadać. Dla mnie niewiarygodne. Porównywalne ze strzałem Carlosa bo tez przeczy prawom natury. Jak to jest że taka petarda leci na 9 metrach ok 2 metry do gory, a potem zostaje na tym pułapie? Przeciez normalnie jak ktoś uderza z podbicia w kierunku muru to albo zabija kogos w murze albo kogos na trybunach bo pilka leci 10m nad bramka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: Najpiękniejszy gol strzelony z wolnego IP: *.chello.pl 02.02.08, 12:27 dokładnie zyx...dobrze, że chociaż ty zauwazyles fenomen tej bramki...chodzi wlasnie o technike strzalu i to jak pilka sie zachowuje w locie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chepper84 Najpiękniejszy gol strzelony z wolnego IP: 85.232.234.* 01.02.08, 09:30 Bramka faktycznie niezwykłej urody, ale z pewnością nie najpiękniejsza. Można ją porównywać do bramek strzelanych z wolnych przez Juninho, Beckhama, Pirlo, Ronaldinho itp. Gol, którego nie sposob porównać do jakiegokolwiek innego to gol Roberto Carlosa z Pucharu Konfederacji w 97 roku strzelony Francji. To był zupełnie magiczny i z pewnością najpiękniejszy gol zdobyty z rzutu wolnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xman Gol ladny, ale Roberto Carlos strzelil najlepiej IP: *.limes.com.pl 01.02.08, 09:34 z rzutu wolnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikomiki Najpiękniejszy gol strzelony z wolnego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.08, 09:44 Nie ma człowieka, który nie lubiłby CR bardziej ode mnie.. W tym przypadku muszę jednak oddać mu honor-piękna bramka. Ale do Tomka Hajto jeszcze mu daleko, niech zacznie szmuglować szlugi i niech zrobi sobie fryzurę "na wściekłego jeża" i będzie rewelacja. summa summarum: Ronaldo to pałka :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gostek Carlos - France IP: *.ckp.pl 01.02.08, 09:46 video.google.com/videoplay?docid=-6409800387589839940 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: i strzały IP: *.agrims.pl 01.02.08, 09:54 piękny strzał gol Carlosa jednak ładniejszy a który z nich był trudniejszy technicznie, nie wiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m. Re: Carlos - France IP: 172.16.2.* 01.02.08, 10:05 otóż to - to zdecydowanie najpiekniejszy gol strzelony z wolnego jaki widziałem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Uhm Re: Carlos - France IP: *.range81-152.btcentralplus.com 01.02.08, 10:21 Ja też. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gadol Roberto Carlos Top10 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.08, 11:41 pl.youtube.com/watch?v=a1wd-XN8z00 Tutaj jest zbiór 10 najlepszych goli Roberto. Mniej więcej połowa z wolnych... każdy strzał z wolnego o niebo lepszy niż Cristiano... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elibre Re: Roberto Carlos Top10 IP: *.leed.cable.ntl.com 01.02.08, 15:58 niesamowite!! wszystkie widziałem ale oglądałbym je bez końca! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Master Nie ma piękniejszego gola niż bramka Roberto C. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.08, 11:40 w meczu z Francją (Puchar Konfederacji zdaje się) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: E319 Smut IP: *.autocom.pl 01.02.08, 09:58 Nic głupszego dzisiaj się nie dało napisać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amelo Najpiękniejszy gol strzelony z wolnego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.08, 10:00 niezły, na prawdę niezły Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lentini Czym tu się jarać IP: *.crowley.pl 01.02.08, 10:10 Strzelił nad murem, nad głowami, miał szczęście i tyle, dużo więcej ładniejszych goli widziałem, jak już w komentarzach wspominany R.Carlos gdzie piłka wbrew prawom fizyki skręciła za murem i wpadła obok zdezorientowanego Bartheza. Swoją droga nie uważam C.Ronaldo za wybitnego piłkarza kiwka, szybkość to atuty którymi legitymuje się wielu piłkarzy, a inną sprawą jest image ( choć dla mnie lekko zniewieściała postać - pamiętam jak dziś mecze w którym mu nie szło i minkę sponiewieranej panienki). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gadol Re: Czym tu się jarać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.08, 11:49 Dlatego sir Alex rzucił taki tekst... Ronaldo potrzebuje ciągłych pochwał i klepania po plecach bo inaczej rozpłacze się i zdenerwuje biedactwo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fizyk Re: Czym tu się jarać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.08, 14:34 Przestań bredzić o "łamaniu praw fizyki", bo o fizyce nie masz najmniejszego pojęcia. Poczytaj sobie trochę o efekcie Magnusa i nie porażaj nas swoją ignorancją. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: Czym tu się jarać IP: *.chello.pl 02.02.08, 12:33 wbrew jakim prawom fizyki pilka uderzona przez carlosa zmienila tor lotu?? czlowieku o czym ty mowisz?! wez pileczke, wyjdz na najblizsze boisko i poprobuj 10 minut uderzac pile zewnetrznym podbiciem...w koncu wyjdzie ci imitacja tego co zrobil carlos...a poootem ustaw sobie mur i sprobuj tego co zrobil cristiano...i jesli nie zabijesz kogos w murze albo nie wybijesz okna panu Bogu to jestes zajebisty...w tej bramce nie chodzi o sama urode gola ale o trudnosc wykonania...nie, moze poza juninho pilkarza ktory tak uderzalby wolne...i takie sqa fakty Odpowiedz Link Zgłoś
mwanadze Widziałem wolne Deyny... 01.02.08, 10:33 ...więc jeszcze mnie Ronaldo nie zadziwił. Strzał jednak piekny. Nie zgadzam się z przedmówca-Cristiano to piłkarz wybitny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xax Najpiękniejszy gol strzelony z wolnego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.08, 10:34 Lepiej strzelam. kryska miala fart :p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mat Re: Najpiękniejszy gol strzelony z wolnego IP: *.adsl.inetia.pl 01.02.08, 10:38 Przyznam szczerze, ze zapomnialem zupelnie o bramce Carlosa. Przeszukalem YT dla przypmnienia i zawiodlem sie. Nie mowie ze uderzenie bylo slabe - wrecz przeciwnie, tylko Carlos uderzal lewa zewnetrzna czesca buta w prawa strone - czyli tak naprawde nadal pilce odpowiednia rotacje i tyle plus mocne uderze - daleki dystans i juz. Popatrzcie co sie wyprawia z bila bila np w snookerze. Podobne zachowania. Fizyka - owszem troche naciagnieta :D ale nie jest to nic specjalnego. Mocne dobrze zakrecone uderzenie w wykonaniu Carlosa. Wiec z calym szacunkiem dla Brazylijczyka nie jest to az taki technicznie majstersztyk jak w wykonaniu Ronaldo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xman sorry, ale jestes glupi ;) IP: *.limes.com.pl 01.02.08, 11:44 to, ze Roberto Carlos potrafi strzelac takie bramki z dziecinna latwoscia nie oznacza, ze jest to latwe. gdyby tak bylo to wszyscy by strzelali omijajac mur. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slawek Najpiękniejszy gol strzelony z wolnego IP: *.zax.pl 01.02.08, 10:42 ...eeeeeee tam...nie dość, że mu się rozsunęli to jeszcze poszła po lekkim rykoszecie, ładna ale mimo wszystko taka "łatwa" bramka, zapewniam Was, że Mirek Wligóra z Hutnika strzelał wiele piękniejszych z rzutów wolnych-był specjalistą! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Najpiękniejszy gol strzelony z wolnego IP: *.krakow.agora.pl 01.02.08, 10:42 chlopcy widac nie widzieli strzalu R.Carlosa, skoro sądzą ze ten jest najlepszy... Odpowiedz Link Zgłoś
watfordks Najpiękniejszy gol strzelony z wolnego 01.02.08, 11:26 Ślepa kura też się czasem trafi ziarno..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matei_Arvat Najpiękniejszy gol strzelony z wolnego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.08, 11:31 Wejdźcie sobie na jutuba i zobaczcie ile takich bramek naładował Juninho. No ale wiadomo... Jak Ronaldo strzela, to od razu trza reklamować i pokazać jaki z niego eugenio ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuba Re: Najpiękniejszy gol strzelony z wolnego IP: *.adsl.inetia.pl 01.02.08, 11:55 Zwrócie uwag ę jak piłkarze się sciskają-pedały? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic juninho strzelil wiele takich bramek. IP: *.limes.com.pl 01.02.08, 11:53 juninho potrafi zarowno mocno podkrecic pilke jak i uderzyc ja prawie bez rotacji. obejrzyjcie sobie jego bramki na youtube ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gadol Sir Alex nie widział chyba naszego Rysia... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.08, 11:54 pl.youtube.com/watch?v=RJTnWLqmDfg Gol nr 2 na filmiku. C.Ronaldo niech sobie obejrzy jeżeli myśli że jego strzał był super :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o_O Re: Sir Alex nie widział chyba naszego Rysia... IP: *.chello.pl 01.02.08, 12:01 najpiekniejszy gol z rzutu wolnego to byl bodajze w 1998r wykonany w meczu rep. brazylii przez roberto carlosa. o lepszego naprawde trudno. no chyba ze ten pilkarz z ameryki pd. co ciska bomby z 40-50 metrow i trafia w okienka ;) jako kibic FCB moge przytoczyc kilka podobnych goli jak ten c. ronaldo - chocby trafienie eto'o z poprzedniego PNA. tez prawie zero rotacji i idealnie tam, gdzie pilka powinna sie znalezc. a tak w ogole to pirlo ma podobny styl strzelania wolnych i nie widzialem abyscie robili z tego wielkie halo ;p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lary Re: Najpiękniejszy gol strzelony z wolnego IP: *.range86-146.btcentralplus.com 01.02.08, 12:30 Tylko Rysiu Tarasiewicz!!!!!!!!!!!!!!!!! pl.youtube.com/watch?v=EP-gRlbyUdA pl.youtube.com/watch?v=kyUixQvpAas&feature=related pl.youtube.com/watch?v=RJTnWLqmDfg&feature=related szczegolnie w meczu Szwecja - Polska!!! Ronaldo? Leszcz.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elibre Re: Najpiękniejszy gol strzelony z wolnego IP: *.leed.cable.ntl.com 01.02.08, 16:35 pl.youtube.com/watch?v=jsqMICg9TjE uuuuuuuuuh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autor posta Zobaczcie tego gola! IP: 88.220.124.* 01.02.08, 13:30 pl.youtube.com/watch?v=VNj6VFaLCd0&feature=related niby tylko piłka halowa i nie z wolnego, ale na prawdę warto zobaczyć :) Odpowiedz Link Zgłoś