Gość: swerd IP: *.tychy.sdi.tpnet.pl 27.08.03, 00:14 wisła nie zasłużyła na LM. za wysokie progi!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: marcy Zgaśmy juz światło.... IP: 217.153.110.* 27.08.03, 00:39 Wracamy na polskie podwórko, gdzie Łęczna jest czarnym koniem, Płock z kosmiczną kasą puka do II ligi, a Zarajczyk psuje Legię... I UEFA z Wisełką nic tu nie zmieni... Kibic najbardziej poszkodowany. Właśnie dostał w gebę i wytrzeźwiał... Dobranoc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: irishman Re: Zgaśmy juz światło.... IP: *.giszowiec.sti.net.pl / 192.168.192.* 27.08.03, 18:07 Gość portalu: marcy napisał(a): > Wracamy na polskie podwórko, gdzie Łęczna jest czarnym koniem, > Płock z kosmiczną kasą puka do II ligi, a Zarajczyk psuje > Legię... > ...a Dziurowicz GKS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic brak kontaktow IP: *.eds.net 27.08.03, 01:24 ze polska pilka jest slaba przez brak kontaktow. Kiedy odnosilismy najwieksze sukcesy tych kontaktow bylo jeszcze mniej. Brakuje stabilizacji i to wszystko, a brakuje jej bo zarowno pilkarze jak i managerowie szukaja szybkiego zarobku. Wiec albo musi byc w Polsce wiecej pieniedzy, albo mniej wolnosci... a na razie cieszmy sie ze od czasu do czasu reprezentacja lub jakis klub cos tam (jakis mecz, czy dwa) wygraja. Bedzie lepiej!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fantomasz Re: brak kontaktow IP: *.dyn.optonline.net 27.08.03, 01:51 bardzo dobry artykul wszyscy widzieli ze Wisla sypie sie kadrowo a sternicy klubu z Kasperczakiem na czele caly czas gadali ze jest dobrze wkurwia mnie to wszystko ten nasz polski grajdolek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: woyo Re: brak kontaktow IP: 213.199.225.* 27.08.03, 02:58 Nie staje w obronie prezesa - dostosowal sie do plskich standardow i zamiast sie wzmocnic- oslabil. Co do trenera jednak - w grudniu wszyscy wiedzieli , ze z Malyszem jest zle i ze na pewno nic nie wygra , tylko Tajner cos bredzil , ze wszystko pod kontrola... pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolo Brawo Cupial, gratulowac zmyslu biznesu!!! IP: 159.231.71.* 27.08.03, 15:09 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kk Re: Rafał Stec: Liga Mistrzów bez mistrza Polski IP: *.acn.pl / 10.64.5.* 27.08.03, 04:11 czego ci wszyscy ludzie czepiają się tego Brasilii??? trudno żeby grał koncertowo, skoro jest nowy w drużynie. na pewno gra dużo lepiej niż np taki Strąk w środku pomocy. poza tym widać w jego grze jakiś postęp. na początku, owszem grał bardzo słabo, teraz gra średnio. w meczu z anderlechtem pokazał, że stać go na zagrania genialne, vide podanie w 2 połowie do Żurawskiego, czy też przedryblowanie 3 graczy Anderlechtu w 1 odsłonie meczu. to zawodnik obdarzony dużą szybkością i startem do piłki, o nienajgorszych umiejętnościach technicznych, potrafiący nieźle dośrodkować w pełnym biegu z lewej strony (pokazał to za czasów swojego poprzedniego pobytu w Wiśle). trzeba mu dać trochę czasu, na okrzępnięcie i zgranie się z kolegami z drużyny. taki uche czy kosowski na początku swojego pobytu w wiśle też nie grali dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WoRaS Re: Rafał Stec: Liga Mistrzów bez mistrza Polski IP: *.ceti.pl 27.08.03, 09:23 To wszystko racja tylko że wtedy jak Brasilia bedzie grał koncertowo, LM (a może i Puchar UEFA) będzie juz tylko wspomnieniem... Wiśle po odejściu Kuźby, Kosowskiego i wybrykach Uche potrzebni byli zmiennicy, którzy od razu stana się godnymi ich zastępcami, a tego o Brasilii i Gorawskim powiedzieć nie mozna. Ich talent eksploduje najwcześniej za 1-2 miesiące, a to o wiele za późno... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vieri Re: Rafał Stec: Liga Mistrzów bez mistrza Polski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.03, 21:49 Gość portalu: WoRaS napisał(a): a tego o Brasilii i Gorawskim powiedzieć nie > mozna. Ich talent eksploduje najwcześniej za 1-2 miesiące, a to > o wiele za późno... Czyli nowi Ronaldinho i Seedorf się nam szykują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan Re: Rafał Stec: Liga Mistrzów bez mistrza Polski IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 27.08.03, 10:22 JAK ZWYKLE, TU MNIE BILI,TU MNIE STRZYKA, A TAM COS JESZCE, JAK ZWYKLE NARZEKANIA I NARZEKANIA. RAFAL ZASTANÓW SIE, CZEGO OCZEKIWALES? SKAD TAKIE ROZBUDZONE APETYTY? PRZECIEZ WYNIKI WISLY Z UBIEGLEGO ZEZONU W P.UEFA BYLY ZA DOBRE, TO WIADOMO. TERAZ ODESZLO 3 KLUCZOWYCH ZAWODNIKOW, Z 2 LECZY KONTUZJE, A TU MECZ Z ANDERLECHTEM (DLA MNIE JAK NAJBARDZIEJ POROWNYWALNYM Z LAZIO, JEZELI NAWET NIE LEPSZYM) I CO ZNOWU LICZYLES NA CUD! NIE BYLO JAKIES RZECZOWEJ ANALIZY, TYLKO CUD I FUKS A NOZ SIE UDA? MAMY PILKE JAKA MAMY I NIE MA CO UPIEKSZAC SYTUACJI I ZASTANAWIAC SIE DLACZEHO ZNOWU NIE GRAMY W LM, BO JESTESMY ZA SLABI TO PROSTE JAK BUDOWA CEPA.JAKOS W TENISIE JAK NASI MLODZI OBIECUJACY ODPADAJA W PIERWSZEJ RUNDZIE NIKT NIE ROBI TRAGEDII, BO TAKIE JEST MIEJSCE I PODOBNIE JEST W PILCE, TRZEBA SIE Z TYM POGODZIC BO CIE ZGRYZOTA I ZAL UDUSI!!! CZASY GORSKIEGO I FIBAKA MINELY I TYLE. AHA I TREZBA WIECEJ I UWAZNIEJ CZYTAC PANA TOMASZEWSKIEGO, ON NAPRAWDĘ MĄDRZE PISZE I WYCIĄGA NAJWŁASCIWSZE WNIOSKI ZE WSZYSTKICH "PISMAKÓW" - POZDRAWIAM RAFAŁ TY TEZ PO RPOSTU CWICZ,CWICZ,CWICZ PISANIE, DO MISTRZOW DROGA DALEKA..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rako ja tego Pana Steca nienawidzę..... IP: 213.77.7.* 27.08.03, 10:38 Panie Stec!!! po jakie licho pisze Pan takie bzdury??? czego Pan sie spodziewal??? Tryumfu wisly w wielkim stylu????? i po co Pan to przekłada na całą polską pilke??? postawa wisly we wczorajszym meczu byla moim zdaniem DOBRA - goscie sie nabiegali i napracowali - dali z siebie wszystko. a anderlecht był PO PROSTU lepszy. dlaczego? bo mial lepszych pilkarzy. a dlaczego mial lepszych pilkarzy? BO MA DO JASNEJ K%R% Y wiecej kasy. a wiadomo - no money - no funny..... nie ma wiec co pisac, ze moglo byc tak a jest siak, ze wisla pogrzebala nasze nadzieje, ze utwierdzila nas w kompleksie nizszosci itp bzdury. po prostu sytuacja ekonomiczna w naszym kraju przeklada sie bezposrednio na sytuacje w jakiej znajduje sie caly sport, nie tylko pilka... trzeba wiec poczekac jeszcze jakis czas zanim 40 lat komuny pojdzie w niepamiec, a sportem zaczna rzadzic zdrowe zasady kapitalizmu. do tego czasu Panie Stec, niech Pan sie zajmie sciganiem aferzystów, tropieniem (na łamach prasy) przestepstw i przekretow - to na pewno bedzie lepsze niz pisanie bzdurnych wypocin po których mlodzi ludzie czytajacy strony gazety nabawia sie dodatkowych kompleksow i wzmozonej opryszczki. howgh. powiedzialem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aqua Re: ja tego Pana Steca nienawidzę..... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.03, 10:54 Pana Steca stale okłamują. W sklepie osiedlowym ekspedientka mówi mleka nie ma, a Stac widzi że jest, okłamał go Engel, mówiąc że zdobędzia medal, teraz okłamał go Kasperczak. Stąd wynika wielka frustracja Steca, boi się że może Wołowski go również okłamuje. Może okłamuje go również naczelny, mówiąc że Stec dobrze pisze o piłce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FAN MUSI SKONCZYC!! IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 27.08.03, 12:10 Ja poprostu myślę, że Pan Rafał nie powinien już pisać o piłce.Jego teksty pełne beznadziejności i krytycyzmu tylko pogarszają i tak nie dobrą sytuacje.Po cholere komu takie biadolenie?? Wystarczy już!! Niech Pan zacznie opisywać mecze szachowe, są akurat dla Pana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Kiepski test Steca IP: *.stream.pl / 192.168.24.* / *.legnicka.streamcn.pl 27.08.03, 13:20 Bo zapomina o przepaści finansowej i o tym, ze zespół na LM buduje się latami. Kiedys się uda. Polskich komentatorów cechuje dziecięca naiwność - albo hura optymizm, albo skrajna rozpacz. A prawda jest taka, ze Anderlecht jest jednym z 16 najlepszych teraz klubów świata. Nie płaczę, że wśród nich nie ma Wisły - będzie w przyszłości, jeżeli Cupiałowi i kolego, nie zabraknie zapału. Na pewno muszą przejść jeszcze długą drogę, podobnie jak Stec - który pisze gorzej niż Wiślacy grają... I to od lat :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arek Re: SWIETNY test Steca IP: *.rhrz.uni-bonn.de 27.08.03, 14:05 Drodzy kibice, tekst Steca jest literacko finezyjny, jak gra Wisly ... w zeszlym sezonie. A sama tresc? Ja jestem ROZCZAROWANY Wisla oraz w ogole polska pilka. Jestesmy duzym krajem w srodku Europy z czterdziestomilionowa populacja, z ktorej spory odsetek pasjonuje sie pilka. Nie mozemy na stale obnizac standardow oczekiwac i cieszyc sie, ze gramy jak rowny z rownym z Latwo czy Estonia. Spojrzmy chociaz na Czechow, sukcesu Sparty nie mozna tlumaczyc tylko slabym rywalem w eliminacjach. Jak gra reprezentacja Czech? Do tego trzeba jeszcze uwzglednic specyfike sportu. Wystarczy krotka chwila, aby stac sie bohaterem i sycic sie zachwytem rzesz. To samo obowiazuje przy zawodzie. Obiekt uwielbien zamienia sie w obiekt odrzucenia. Odwieczne prawo tej dyscypliny. I nikt nam-kibicom nie moze go odebrac. Amen. pozdrawiam, rozczarowany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maniak Re: SWIETNY test Steca IP: *.nd.e-wro.net.pl 28.08.03, 00:20 Tylko proszę Arku nie zapominaj, że Czesi - m. in. Sparta - stawiają na szkolenie młodzieży i następnie opierają zespół o wychowanków, przypadek Poborkiego, który powrócił do Pragi jest wyjątkiem potwierdzającym regułę. Następnie próbują zwojować coś w LM i sprzedać piłkarzy, którzy zdążą zadsziwić Europę - Poborsky, Nedved, Rosicky. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vieri Re: Kiepski test Steca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.03, 21:53 Gość portalu: Marcin napisał(a): A prawda jest taka, ze Anderlecht jest jednym z 16 > najlepszych teraz klubów świata. A czemuż to? W LM grają chyba 32 drużyny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chris Re: Rafał Stec: Liga Mistrzów bez mistrza Polski IP: 149.123.191.* 27.08.03, 19:29 Polska pilka w wydaniu ligowym zawsze byla slaba. Jestesmy biala plama Europy wschodniej. O tej bogatej nie wspomne. Jugoslawia i Rumunia maja w swych ligach Mistrzow Europy. Czechy to klasa sama dla siebie. Rosjanie i Gruzini rowniez maja piekna karte klubowa. Nawet byle NRD zobylo jakis puchar (chyba Dynamo Drezno). W polsce nastepuje regresja (PGR-owska Amika, Groclin, Polonia Warszawa (500 osob na trybunach) czy inne dziwne twory (Tygodnik Milirder Pniewy). Wstyd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pluszek Re: Rafał Stec: Liga Mistrzów bez mistrza Polski IP: *.trzebnica.sdi.tpnet.pl 28.08.03, 09:58 Pisze pan jakby stała się tragedia . Ale tak naprawdę wygląda nasza piłka nożna . Nie mamy dobrych zawodników i poza pojedynczymi przypadkami jeszcze długo nie będziemy mieć . Aby mieć dobrego piłkarza trzeba go wytrenować od wieku juniora czy nawet młodzika . U nas szkolenie młodzierzy niestety prawie nie istnieje . Poziom wyszkolenia młodych piłkarzy jest zły / wystarczło obejrzeć sobie mistrzostwa 2002 odbywające się we Francji . Nasi piłkarze odbiegali od swoich konkurentów nie tylko techniką , organizacją gry ale również szbkością i wytrzymałością . Jeżeli więc nie funkcjonuje szkolenie młodzirzy to trudno wymagać że będziemy mieli dobrze grających seniorów . A jeżeli już któryś z nich wybija się ponad przeciętność naszej ligi to szybko wyjeżdza na zachód / z powodów finansowych / . I poza nielicznymi przypadkami jak Dudek , nie są to najmocniejsze ligi czy kluby w tych ligach / pomijając Grecję / . Pisze pan że p Ciupiał mógł wydać trochę pieniędzy i zatrzymać piłkarzy w klubie bo awans do Ligi Mistrzów przyniósł by dochody które by zrównoważyły ten wydatek . A jeżeli by nie było awansu to co wtedy . Przecież z informacji prasowych wynika że Kuźba i Kosowski są dalecy od dobrej formy . Myślę że obecnie jeszcze długo będziemy czekali na grę polaków w lidze mistrzów lub naszych reprezentacji . A może to się poprawić tylko wtedy gdy poprawi się szkolenie młodzieży i sytuacja finansowa w kraju , gdyż niestety sukcesy w piłce nożnej sa bardzo zależne od ilopści posiadanych pieniędzy / proszę sobie przypomnieć uczestników Ligi Mistrzów z ostatnich lat / . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mazzii Kosowski: Niedługo wrócę do Wisły //copy z onet.pl IP: *.kim.pl / 10.0.1.* 28.08.03, 12:43 Kosowski: Niedługo wrócę do Wisły Kamil Kosowski bardzo przeżywał występ Wisły Kraków w eliminacjach Ligi Mistrzów. Był zawiedziony tym, że "Biała Gwiazda" nie przeszła Anderlechtu, ale szybko dodał: "Wisła to już nie to samo, beze mnie i Uche na skrzydłach i Kuźby w ataku. "Wiśle jednak zawsze będę kibicował, może nawet już niedługo tam wrócę. Niedługo, trochę przesadziłem, ale powiedziałem kolegom aby piątki nikomu nie dawali. To mój numer pod Wawelem" - powiedział Kosowski na łamach "Tempa". W tygodniu z Kosowski rozmowę przeprowadził Eric Gerets, trener Kaiserslautern, który zapytał Polaka, gdzie ta forma z Wisły Kraków. "Panie trenerze, mam zdecydowanie za mało podań, proszę zobaczyć na kasetach jak grałem w Wiśle. Miałem po kilkanaście podań w jednej połowie, a tutaj i 20 minut nie mogę się doczekać na zagranie" - powiedział "Kosa". Więcej szczegółów w "Tempie" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mazzii Kanadyjski piłkarz w Wiśle Kraków? //copy z onetu! IP: *.kim.pl / 10.0.1.* 28.08.03, 12:44 Kanadyjski piłkarz w Wiśle Kraków? Wszystko wskazuje na to, że Wisłę Kraków zasili 19-letni Kanadyjczyk Wyn Belotte, który ma za sobą występy w juniorskiej reprezentacji "Klonowego Liścia" - pisze "Gazeta Wyborcza". Zawodnik ten przechodził szlif w szkółce piłkarskiej FC Nantes, a od lutego 2002 roku występował w szwedzkim IFK Norrkoping. Jest wolnym zawodnikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alfred Re: Rafał Stec: Liga Mistrzów bez mistrza Polski IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.08.03, 18:24 When the music over turn off the light... Odpowiedz Link Zgłoś