Gość: Andrzej NYC IP: *.cable.mindspring.com 08.03.08, 11:25 It is so quiet here, what is the problem (?); no smart-ass comments from Polish Football inteligencia? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: KIH Re: Nie zawsze może świecić słońce - mówi Leo Bee IP: 83.238.180.* 08.03.08, 12:09 Gość portalu: Andrzej NYC napisał(a): > It is so quiet here, what is the problem (?); no smart-ass comments > from Polish Football inteligencia? Sdsfrgbdskad fwsf fiwqnc, sf fsa fyrju: WARHG O 8UTRG! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Re: Nie zawsze może świecić słońce - mówi Leo Bee IP: *.chello.pl 08.03.08, 12:10 Andrew, idź już lepiej zrywać ten azbest... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej NYC Re: Nie zawsze może świecić słońce - mówi Leo Bee IP: *.cable.mindspring.com 08.03.08, 13:23 Odezwala sie polska pilkarska inteligencja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pedro Re: Nie zawsze może świecić słońce - mówi Leo Bee IP: *.telsat.wroc.pl 08.03.08, 13:41 Inteligencia? Pomyliły Ci się języki i pojęcia, ćwierćinteligencie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zgrzyt Andrju gdzie ty mózg chopie zgubiłeś IP: *.acn.waw.pl 08.03.08, 14:55 widać, żeś prostaczek z NYCIA :))) tam takich palantów jak ty jest trochę, dobrze żeś wyjechał !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Nie zawsze może świecić słońce - mówi Leo Beenh.. IP: *.chello.pl 08.03.08, 12:22 slowa klucze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pio Pan Benhaker IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.08, 12:48 troszkę miesza. Polacy grają dla Niemców? Od kiedy? Podolski i Klose owszem ur się w Polsce, ale już jako dzieci pojechali do Niemiec i nie dla grania w reprezentacji dostali obywatelstwo, tylko im się należało (odpowiednia ilość lat spędzonych na danym terytorium). To samo tyczy się Eduardo da Silvy, który grał 6 lat w Chorwacji. Roger dostanie obywatelstwo za co? Co mają powiedzieć ludzie którym się to bardziej niż Rogerowi należy? Roger też niech czeka (bodaj 5 lat), a nie bo piłkarz to szybciutko mu obywatelstwo załatwimy. To kpina. Zniżamy się do poziomu Azerbejdżanu czy innego 3ciego świata? Ja myślałem, że to Polska. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Son of Sam Re: Pan Benhaker IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.08, 13:03 Nie ma już trzeciego świata kretynie!!! I to Leo stara się uzmysłowić takim ciemniakom jak Ty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Pan Benhaker IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.08, 13:26 Kretynie... No no ładnie ładnie. Szacunek dla Ciebie. Radzę zauważyć, że 3ci świat nadal istnieje :). Popatrz np na Afrykę. Zanim zaczniesz kogoś uczyć, naucz się sam. A Benhakera mam gdzieś. Nie jest nawet w 20sce największych trenerów świata. I nie będzie moim autorytetem, ani nie będzie mi mówił, kto może a kto nie może obywatelstwa dostać. Roger niech sobie czeka jak inni na obywatelstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smirnovs Re: Pan Benhaker IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.08, 15:00 Pojecie 'trzeci świat' nie istnieje.Tak się mówiło do ok 1990 roku. Teraz kraje słabo/wysoko rozwinięte lub rozwijające się. Mówi Ci to zeszłoroczny maturzysta z geografii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Pan Benhaker IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.08, 15:08 Ah dobrze wiedzieć :). Zapomniałem, że to lepiej brzmi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Romek Re: Pan Benhaker IP: *.dslgb.com 08.03.08, 18:27 widzę, że za czasów Romka matury rozdawało się na prawo i lewo... www.legia-cwks.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pedro Re: Pan Benhaker IP: *.telsat.wroc.pl 08.03.08, 13:48 No nie ma. Skoro wszyscy zniżyliśmy się do poziomu trzeciego świata, to faktycznie nazewnictwo musi się zmienić. Chociaż tylko nazewnictwo. Ale co Ty z tego zrozumiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Son of Sam Re: Pan Benhaker IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.08, 14:33 Ja nic nie rozumieć, tylka taka biała pOLSKA człowiek jak Ty rozumieć wszystka rzecz na ziemski glob. pOLSKA mądrość słynna być na cała świat (włączając to świetna szkoleniowa myśl postkomunistycznego betonu) a Leo niech oczywiście spada bo to człowieka z kraja eutanazji i aborcja. Weź się człowieku ogarnij i zanim zaczniesz zarzucac komuś ignorancję dwa razy się zastanów z kim masz do czynienia. Jeżeli piszę na forum dotyczącym piłki nożnej to pod określeniem "trzeci świat" nalezy rozumieć piłkarski trzeci świat, tego mógłbym przynajmniej oczekiwac po w miarę rozgarniętym człowieku. W pOLSCE wiadomo trzeba przecież Azebejdżan określić mianem trzeciego świata żeby podreperować swoje okaleczone i zakompleksione ego. Bez pozdrowień. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Pan Benhaker IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.08, 14:55 A czy ja napisałem o piłce nożnej? Boże co za człowiek :). Poza tym Azerbejdżan, Andorra, Kazahstan, San Marino, Estonia to wszystko kelnerzy. Zero piłkarzy z prawdziwego zdarzenia. Fakt jest taki, że tam szukanie Brazylijczyka do składu to jak trafić dobry los na loterii. Sądzę, że w Polsce można było mieć kilka perełek większych od Rogera, niestety nasze kochane Pier... Zawodową Piłkę Nożną (tak specjalnie :P), olał kilkunastu już perspektywicznych zawodników z POLSKI. Czemu Klose i Podolski nie dostali powołania do juniorów? Czemu Tomek Radziński nigdy nie został powołany, nawet w planach to nie było. Ehh a teraz Szetela też został olany. Vivat PZPN. Ja nie chcę się czepiać, no ale Rogera w kadrze nie widzę. Sądzę, że mamy w Polsce lepszych niż on. I też lewonożnych zawodników :). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Son of Sam Re: Pan Benhaker IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.08, 15:07 Kelnerzy... Ech szkoda z Tobą gadać. Ciekawe jest to, że tym kelnerom trzeba było swego czasu ręką gole strzelać żeby z nimi wygrać. Nie twierdzę, że to potęgi piłkarskie ale ja nie widzę w Polsce piłkarskiej potęgi, która mogłaby z lekceważeniem wypowiadać się o innych drużynach. No ale wiadomo - potomkowie Sarmatów, spuścizna kultury starozytnego Rzymu i trzeba pokazać kto tu jest kim. A prawda jest taka, że mianem kelnerów na pewno nie może określac innych drużyn Polska, rozumiem jeszcze w sytuacji naprawdę topowej drużyny takie teksty ale Polska? Zresztą nigdy ne powinno się tak robić, słabszy piłkarsko czasem jest ambitniejszy i wygrać też może. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Pan Benhaker IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.08, 15:11 Święta racja :). W końcu się zgodzę :). Sam nie kibicuje nam Polakom, bo w większości przypadków przynosi to pecha xD (żeby nie było popisy Ebiego oglądam z przyjemnością). A czy to dowartościowywanie się? Nie nazwałbym tego tak. Polska ma rzemieślników a nie topowych graczy. Jeśli grają drużynowo, wygrywają. Jeśli idą na popisy, no to cóż znamy skutki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Re: Pan Benhaker IP: *.os3.kn.pl 08.03.08, 18:44 Gość portalu: Piotr napisał(a): > Ja nie chcę się czepiać, no ale Rogera w kadrze nie widzę. Sądzę, że mamy w > Polsce lepszych niż on. I też lewonożnych zawodników :). Konkrety znawco, konkrety ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majcinus exactly!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.08, 14:56 Gość portalu: Son of Sam napisał(a): > Ja nic nie rozumieć, tylka taka biała pOLSKA człowiek jak Ty rozumieć wszystka > rzecz na ziemski glob. pOLSKA mądrość słynna być na cała świat (włączając to św > ietna szkoleniowa myśl postkomunistycznego betonu) a Leo niech oczywiście spada > bo to człowieka z kraja eutanazji i aborcja. > > Weź się człowieku ogarnij i zanim zaczniesz zarzucac komuś ignorancję dwa razy > się zastanów z kim masz do czynienia. Jeżeli piszę na forum dotyczącym piłki no > żnej to pod określeniem "trzeci świat" nalezy rozumieć piłkarski trzeci świat, > tego mógłbym przynajmniej oczekiwac po w miarę rozgarniętym człowieku. W pOLSCE > wiadomo trzeba przecież Azebejdżan określić mianem trzeciego świata żeby podre > perować swoje okaleczone i zakompleksione ego. > > Bez pozdrowien Święte słowa! Hawgh! - rzekłem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vasyl Re: Pan Benhaker IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.03.08, 14:51 Teraz mówi się "kraje rozwijające się".Żeby było bardziej dumnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Re: Pan Benhaker IP: *.os3.kn.pl 08.03.08, 18:47 Gość portalu: Vasyl napisał(a): > Teraz mówi się "kraje rozwijające się".Żeby było bardziej dumnie Prawdopodobnie okazałeś się większą pomysłowością od twórcy tego określenia. Bravo za umiejętne dorabianie ideologii, aczkolwiek nie masz się czym chwalić, bo nie jest to umiejętność w naszym narodzie rzadka ... :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pynky Nie zawsze może świecić słońce - mówi Leo Beenh.. IP: *.gdynia.mm.pl 08.03.08, 13:01 dobrze mówi, powołać rogera, będzie chciał grac, będzie grał dobrze - to się nam przysłuży. Naturalizacja nie oznacza dożywotnich powołań, będą lepsi,będzie roger siedział na trybunach, nie ma problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom tylko czy to jest gra druzyn nardodwych czy klubow IP: *.adsl.inetia.pl 08.03.08, 15:43 To ze robia wszyscy tak to nie znaczy ze jest to dobre.. to jest jednak gra druzyn narodowych a nie klubowych,,,a ze inne panstawa kombinuja i oszukja to ich sprawa, dlatego ze tak robia wszyscy tez mamy oszukiwac..moge sie jedynie zgodzic jedynie wtedy gdy ktos mieszka od 20 lat w Polsce i jest juz trwale zwiazany z naszym krajem, a nie ktos kto z Polski zrobi sobie przystanek... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic_futbolu są to drużyny reprezentantów KRAJU IP: *.os3.kn.pl 08.03.08, 18:53 Gość portalu: tom napisał(a): moge sie jedynie zgodzic jedynie wtedy gdy ktos > mieszka od 20 lat w Polsce i jest juz trwale zwiazany z naszym > krajem, a nie ktos kto z Polski zrobi sobie przystanek... No, to żeś teraz się popisał - szkoda że nie napisałeś 50 lat, albo najlepiej 5 pokoleń wstecz. Tak surowego rygoru nie przewidział nawet nasz ustawodawca - jest to bowiem 5 lat (art. 8 ust. 1 ustawy o obywatelstwie polskim), a "szczególine uzasadnione przypadki" pozwalają na pominięcie także i tego wymogu. A Roger gra u nas bodaj od grudnia 2005 r. - coś długi ten "przystanek" ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AD Szkoleniowiec gladiatorów IP: *.ghnet.pl 08.03.08, 13:08 nie będzie mówił nam, co mamy robić z naszym obywatelstwem. Piłka zawodowa niech rządzi się swoimi prawami ,a reprezentacja kraju również. Leo ,raczej sukcesów nie osiągniez na mistrzostwach,a zakwalifikwanie się do mistrzostw Europy to nic w odniesieniu do sukcesów Polaków w mistrzostwach świata i na olimpiadzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic_futbolu Bełkot polaczka... IP: *.os3.kn.pl 08.03.08, 18:41 Gość portalu: AD napisał(a): > zakwalifikwanie się do mistrzostw Europy to nic w odniesieniu do > sukcesów Polaków w mistrzostwach świata i na olimpiadzie. Bełkot typowy dla leśnych dziadków z PZPN-u. Czyżbyś pisało tych sukcesach sprzed 30 lat ? Drużynę mieliśmy niezłą, to fakt, ale drużyn narodowych umiejących grać na przyzwoitym poziomie było wtedy nieporównywalnie mniej. Ale cóż - niektórzy nadal wolą żyć wspomnieniami sprzed 30 lat i pouczać człowieka ktory o fachu trenerskim ma "nieco" większe pojęcie od nich... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lomon Link do calego wywiadu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.08, 13:33 Warto przeczytać cały wywiad: www.rp.pl/artykul/103669.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pedro Nie zawsze może świecić słońce - mówi Leo Beenh.. IP: *.telsat.wroc.pl 08.03.08, 13:45 Panie Beenhakker, a może Pan załatwi dla wszystkich chętnych holenderskie obywatelstwo, żeby każdy chętny mógł pracować w Niemczech i polecieć do USA bez wizy? No bo przecież mamy 2008 rok, a Pan nic w tym kierunku nie robi. Jak to tak? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibol Re: Nie zawsze może świecić słońce - mówi Leo Bee IP: *.os3.kn.pl 08.03.08, 18:55 Gość portalu: Pedro napisał(a): > Panie Beenhakker, a może Pan załatwi dla wszystkich chętnych > holenderskie obywatelstwo, żeby każdy chętny mógł pracować w > Niemczech i polecieć do USA bez wizy? No bo przecież mamy 2008 rok, > a Pan nic w tym kierunku nie robi. Jak to tak? Źle ci w Polsce, nie radzisz sobie tutaj, nieudaczniku ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcinoso Beenhakeer się błaźni ! ! ! IP: *.uk.ibm.com 08.03.08, 13:50 Z góry sorka dla wyznawców Leo za prowokującyt tytuł, ale tak właśnie myślę. Zgrywa wielce obytego w świecie fachwoca, kosmopolitę a takie prierdoły ciśnie. Jak on porównuje przypadki Klose, Podolskiego, Zidane'a, czy Eduardo do tego co on chce wykonać z Rogerem to co ja mam myśleć o takim "fachowcu"? Myślę, że Ci co znają sytuację bliżej, a nie niedzielni fani kadry, wiedzą doskonale, że tych przypadków po prostu NIE MOŻNA prównywać. Bardziej na miejscu jest porównanie z Azerbejdżanem, ale to akurat wstyd. Poza tym naprawdę wypowiedzi o Polakach, że niby zacofani itd. sprawiły że sporo z mojego szacunku do Leo odeszło... Leo! Ty jesteś trenerem - najemnikiem, zatrudnionym do NASZEJ reprezentacji! Czy Ci się to podoba czy nie, to MY (a przynajmniej spora część) chcemy Polaków w kadrze a nie Brazylijczyków! I nie nazywaj nas zacofańcami z tego tytułu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lolek z Nysy Re: Beenhakeer się błaźni ! ! ! IP: *.uk.ibm.com 08.03.08, 13:52 Ja proponuję założyć Koścół Wielkiego Leo. W końcu uwielbiany przez lud jest i nas uświadamia czym jest XXI wiek. Wyprowadzi ciemniaków z Poslki z mroków średniowiecza :P A my będziemy bic pokłony! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aragones Re: Beenhakeer się błaźni ! ! ! IP: *.uk.ibm.com 08.03.08, 14:00 Zgadzam sie z marcinoso ze te sytuacje sa inne. Znaczy z Kolse i podolskim. Nie wiem czy pamietacie, ale przed mundialem van Basten tez chcial naturalizowac jednego Afrykana i tamtejszy rzad powiedzial 'nie'. Koles sie obrazil i wyjechal na wyspy a dzisiaj dumnie reprezentuje (chyba!) Ghane. Czyzby Holandia tez nie byla keszcze w 2008 roku? LOL dla Leo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Beenhakeer się błaźni ! ! ! IP: *.tsi.tychy.pl 08.03.08, 14:18 No, jak zwykle sprawdza się powiedzenie, że małe kundelki ujadają najgłośniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Son of Sam Re: Beenhakeer się błaźni ! ! ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.08, 14:44 Co prawda w oczy kole??? Nie będzie nam mówił jakiś Holender co mamy robić. My tu w pOLSCE mamy lepszych trenerów, pana Łazarka, Ejndżela, Strejlaua (strejlał a nigdy nie trafiał) i innych tuzów. Polska zaściankowość chyba nigdy nie przeminie, wyssana z mlekiem matki niechęć do krytyki ze strony obcych nawet jeżeli jest słuszna i poparta konkretnymi sukcesami ale co to jest awans do EURO prawda??? W porównaniu z jak to tu ktoś napisał z wielkimi sukcesami polskiej piłki na mistrzostwach świata i olimpiadzie. Nawiasem mówiąc jeżeli 3 miejsce to jest dla kogoś wielki sukces, to gratuluje podejścia. Wielki sukces to miejsce 1 zawsze tak było i zawsze tak będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibol Re: Beenhakeer się błaźni ! ! ! IP: *.os3.kn.pl 08.03.08, 18:57 Piechniczek, nie zapominaj o Piechniczku ! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kwiat Nie zawsze może świecić słońce - mówi Leo Beenh.. IP: *.chello.pl 08.03.08, 14:03 A czy kibice są gotowi, by w ich reprezentacji zagrał człowiek, który nawet nie mówi po polsku? Jeśli nie są, to będą musieli nauczyć się z tym żyć. Wydaje wam się, że półtora miliona Polaków może pracować w Londynie, pół miliona w Holandii i Belgii, ale gdy Holender Beenhakker przyjechał popracować do Warszawy, to zaczęły się pytania, jakim prawem. Ano takim samym, jakim wy wyjeżdżacie i budujecie karierę poza Polską. Teraz nie ma już Niemców, Polaków czy Holendrów, są po prostu ludzie. Jeśli ktoś tego nie rozumie, to jego problem. Moim zmartwieniem jest zbudowanie drużyny, a tak ambitnego piłkarza jak Roger, który do tego potrafi kopać piłkę lewą nogą, na pewno potrzebuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BUBBA Re: Nie zawsze może świecić słońce - mówi Leo Bee IP: 216.119.2.* 08.03.08, 14:08 Gość portalu: kwiat napisał(a): A czy kibice są gotowi, by w ich reprezentacji zagrał człowiek, który nawet nie mówi po polsku? Jeśli nie są, to będą musieli nauczyć się z tym żyć. Wydaje wam się, że półtora miliona Polaków może pracować w Londynie, pół miliona w Holandii i Belgii, ale gdy Holender Beenhakker przyjechał popracować do Warszawy, to zaczęły się pytania, jakim prawem. Ano takim samym, jakim wy wyjeżdżacie i budujecie karierę poza Polską. Teraz nie ma już Niemców, Polaków czy Holendrów, są po prostu ludzie. Jeśli ktoś tego nie rozumie, to jego problem. Moim zmartwieniem jest zbudowanie drużyny, a tak ambitnego piłkarza jak Roger, który do tego potrafi kopać piłkę lewą nogą, na pewno potrzebuję. ABSOLUTNA ZGODA! AMEN! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bob polactwo i ciemnogrod IP: 78.52.224.* 08.03.08, 14:12 wyjechac stadami za granice i zabierac prace miejscowym to tak ale jak dobry pilkarz chce miec polskie obywatelstwo to juz wam qwa przeszkadza polactwo i ciemnogrod Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emigrant Re: polactwo i ciemnogrod IP: *.uk.ibm.com 08.03.08, 14:16 Sam jesteście CIEMNOGRÓD. My nie reprezentujemy Anglii ani nie przyjmujemy ich obywatelstwa po 2-óch latach! O co chodzi temu dziadkowi Leo. Przecież Roger pracuje w Polsce - gra dla Legii. On sam jest jakiś ciemniak: nie widzi róznicy miedzy sytuacją Kolse i Rogera, i dla niego wyjazd do pracy za granicę to to samo co reprezentowanie kraju i narodu w sporcie. Żal mi tego niewyedukowanego dziadka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Re: polactwo i ciemnogrod IP: *.os3.kn.pl 08.03.08, 19:00 a mi żal zacofanego emigranta (?) lepiej zostan tam gdzie jesteś i nie wracaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom słoma z butów wystaje IP: *.adsl.inetia.pl 08.03.08, 15:45 bo mozna zabrac prace, ale nie poczucie tozsamosci narodowej, to ze zachod dawno juz stracil to ich sprawa.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DSD Re: Nie zawsze może świecić słońce - mówi Leo Bee IP: 144.92.199.* 08.03.08, 14:22 > Jeśli nie są, to będą musieli nauczyć się z tym żyć. Wydaje wam się, > że półtora miliona Polaków może pracować w Londynie, pół miliona w > Holandii i Belgii, ale gdy Holender Beenhakker przyjechał popracować > do Warszawy, to zaczęły się pytania, jakim prawem. Ano takim samym, > jakim wy wyjeżdżacie i budujecie karierę poza Polską. Teraz nie ma > już Niemców, Polaków czy Holendrów, są po prostu ludzie. Jeśli ktoś > tego nie rozumie, to jego problem. Z tego co wiem, te poltora miliona Polakow w Londynie nie dostalo od razu brytyjskiego obywatelstwa. Kiedy Polak szuka pracy w Niemczech to nie wystarczy ze jest 'czlowiekiem'. Slynne bylo tez poszukiwanie wloskich prapraprapradziadkow u pilkarzy z Argentyny bo inaczej nie wypadalo dac im obywatelstwa. W Polsce jest sporo ciemnogrodu, ale nie wpadajmy w przesade. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Tak odnośnie pracy za granicą... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.08, 15:05 I zabierania innym miejsca pracy, to żałosne porównanie :). Jaki Anglik szanujący się chciałby na zmywaku jak Polak pracować? Zawsze za granicą jesteśmy gorzej traktowani. Nie mówię oczywiście o jednostkach wybitnych jak prawnicy, lekarze bo oni są szanowani wszędzie. Mówię o tych co pojechali np do Anglii pracować. Większość to bezrobotni bez szans na znalezienie pracy gdziekolwiek. W Anglii co najwyżej popracują za 5 funciaków na godzinę na zmywaku w Macu lub przy przekładaniu kartonów... LOL :) Zobaczcie jak ludzie zaczęli wracać z Anglii i Irlandii do Polski :). Pan Leoś jest niedoedukowany w sprawach Polski i Polaków. Te wywiady to na siłę chyba :/. Rogera z Podolskim, Eduardo, Klose czy Radzińskim porównywać? Wstyd. Z tego co wiem Salomon Kalou miał być Holendrem i coś nie wyszło prawda? :). A Roger nawet nie jest perspektywiczny. Dostanie obywatelstwo i... Jak Olisadebe wyjedzie z Polski. W końcu jesteśmy w UE. Brak pozwolenia na prace witaj!. Wspomnicie moje słowa ;]. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibol Re: Tak odnośnie pracy za granicą... IP: *.os3.kn.pl 08.03.08, 19:02 I tak bardzo to ciebie uwiera ? Zorganizuj więc akcję protestacyjną pod hasłem "NIE dla Rogera w reprezentacji Polski!" - i tam dawaj upust swoim "błyskotliwym " poglądom. Najlepiej na jakimś odludziu ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mort to ja mam krotkie pytanie IP: *.ds.pg.gda.pl 08.03.08, 16:45 dlaczego w tej tolerancyjnej oswieconej nowoczesnej holandii nie udalo sie naturalizowac salomona kalou przed ostanimi ms? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic_futbolu Re: to ja mam krotkie pytanie IP: *.os3.kn.pl 08.03.08, 19:05 Zły adres. Zadaj je tolerancyjnym oświeconym Holendrom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibol Już taki grał - Olisadebe ... IP: *.os3.kn.pl 08.03.08, 18:57 Gość portalu: kwiat napisał(a): > A czy kibice są gotowi, by w ich reprezentacji zagrał człowiek, > który nawet nie mówi po polsku? > patrz temat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Barbapapa Po co sie pastuchu z nyc odzywasz IP: 148.122.35.* 08.03.08, 14:09 zasuwaj czarnym gacie prac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibol Re: Po co sie pastuchu z nyc odzywasz IP: *.os3.kn.pl 08.03.08, 19:08 o, proszę, na forum zaszczekał nawet rasista ! :/ Odpowiedz Link Zgłoś
maz45 Nie zawsze może świecić słońce - mówi Leo Beenh.. 08.03.08, 14:48 To jakieś szaleństwo. Czy na tym forum wypowiada się tylko ciemnogród i sami szowiniści? Czego wy chcecie od Leo? Czy on kiedykolwiek zrobił coś, co zaszkodziło polskiej reprezentacji? Na całe szczęście to nie wy, parszywe dranie, będziecie decydować, czy Roger będzie grał w naszej reprezentacji. To Leo o tym zadecyduje i tylko on, a wam wara od tego! To nie jest wasze zmartwienie, a Leo możecie co najwyżej pocałować w dupę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DSD Re: Nie zawsze może świecić słońce - mówi Leo Bee IP: 144.92.199.* 08.03.08, 14:58 > To Leo o tym zadecyduje i tylko on, a wam wara od tego! Nie, o tym zadecyduje prezydent i rzad. I pewnie sie zgodza, no bo czego sie nie robi dla igrzysk. W Holandii nie byloby to tak oczywiste - byl tam podobny przypadek i poparcie samego van Bastena nie wystarczylo... :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Nie zawsze może świecić słońce - mówi Leo Bee IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.08, 15:07 Chodzi o Salomona Kalou :) A Leo to ja mam w poważaniu. Dużo więcej osiągnął Hiddink. Pokażcie mi drugiego takiego trenera ;]. A Leoś nawet w 20stce trenerów na świecie by się nie zmieścił! Szacunek zdobędzie może, jak dojdziemy do półfinałów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Re: Nie zawsze może świecić słońce - mówi Leo Bee IP: *.os3.kn.pl 08.03.08, 19:12 Gdzieś już majaczyłeś o tej "dwudziestce najlepszych trenerów" - to jakiś twój prywatny ranking ? Na szczęście i Leo może mieć w poważaniu takich bubków jak ty... Odpowiedz Link Zgłoś
maz45 Re: Nie zawsze może świecić słońce - mówi Leo Bee 08.03.08, 16:47 Zgoda, to prezydent zdecyduje, ale tylko o tym, czy Roger dostanie Polski paszport. Leo zdecyduje natomiast, czy zagra on w naszej reprezentacji. Ale jak wszyscy wiemy, ta sprawa jest już przesądzona. W Holandii jest tylu świetnych piłkarzy, że tam mogą pozwolić sobie na wybrzydzanie, a ich reprezentacja na tym nie ucierpi. U nas jest troszkę inaczej i mimo, że Leo twierdzi, że talentów u nas nie brakuje, to jednak nie są to jeszcze piłkarze gotowi do gry na poziomie, który zagwarantuje sukces na wielkiej imprezie. Na to trzeba czasu, a Euro już za 3 miesiące, więc pozwólmy Beenhakkerowi robić swoje. Jeśli zależy mu na kimś takim jak Roger, to widocznie ma swoje powody. Czy my coś stracimy? Możemy tylko zyskać, jeśli Roger się nie sprawdzi, to nie będzie powoływany, ale co będzie, gdy manewr z nim wypali? Będziemy się cieszyć i ciekawe co powiedzą wtedy ci wszyscy szowiniści, którym nie podoba się ta decyzja? Nie wiem, co jeszcze musi zrobić Leo, by jego decyzje nie były kwestionowane. Niektórzy nie zdają sobie sprawy, gdzie my piłkarsko jesteśmy i ile nam brakuje do najlepszych. Ilu trenerów połamało sobie zęby na polskiej piłce, każdy chciał sukcesu, a kończyło się klapą. Leo ma swoją wizję, wie jak małymi kroczkami dojść do sukcesu, jest konsekwentny. Ale jak widać, wielu to jeszcze przeszkadza... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic_futbolu święte słowa IP: *.os3.kn.pl 08.03.08, 19:15 maz45 napisał: Niektórzy nie zdają sobie sprawy, gdzie my piłkarsko jesteśmy i ile nam brakuje do najlepszych. Ilu trenerów połamało sobie zęby na polskiej piłce, każdy chciał sukcesu, a kończyło się klapą. Leo ma swoją wizję, wie jak małymi kroczkami dojść do sukcesu, jest konsekwentny. Ale jak widać, wielu to jeszcze przeszkadza... Niestety cała chmara małych polaczków z "Piotrem" na czele nie dostrzega tej oczywistości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DSD Re: Nie zawsze może świecić słońce - mówi Leo Bee IP: 144.92.199.* 08.03.08, 20:13 Po pierwsze - dziekuje ze napisales spokojna i rzeczowa odpowiedz, mimoze chyba roznimy sie pogladami na 'sprawe Rogera'. Zwykle mamy tu albo wyzwiska pod adresem Leona i narodowofaszystowskie hasla, albo bluzgi o moherowym ciemnogrodzie. Nie wnikam w to czy Roger jest dobry czy nie i czy pomoze Polsce na Euro. Problem bylby taki sam gdybysmy chcieli naturalizowac Szewczenke i Ronaldinho w szczytowej formie. Moj sprzeciw bierze sie stad ze zostalem wychowany w swiecie gdzie reprezentacja narodowa to reprezentacja narodowwa. W klubach moze grac kto chce i gdzie chce, w druzynie narodowej sa (powinny byc?) inne zasady. Wiem ze przy obecnej mobilnosci Homo sapiens coraz trudniej jest stosowac te same zasady co 50 lat temu, ale wolalbym zeby pilka reprezentacyjna roznila sie czyms od klubowej. Mysle ze nie jestem szowinista. Cale zamieszanie wobec Szeteli uwazalem za zenujace - nie dziwie sie ze facet wybral USA. Epitety typu 'folksdojcz' pod adresem Podolskiego sa tez zalosne, nawet gdyby okazalo sie ze decydujace przy wyborze reprezentacji byly u niego wzgledy finansowe. Mial wszelkie prawo, zarowno pisane jak i moralne, zeby to zrobic. Ale totalna wolnoamerykanka przy wyborze obywatelstwa to zupelnie jak niedawny pomysl rozgrywania dodatkowej kolejki angielskiej Premier League w Azji. Czysty, zimny pragmatyzm. Dla mnie bedzie to smierc futbolu. Zreszta - cywilizowani i postepowi fani Barcy obrzucali wyzwiskami i butelkami Luisa Figo ktory 'tylko' zmienil barwy klubowe. Dlaczego sie dziwimy ze sprawa zmiany narodowosci wzbudza takie emocje? Wkurzam sie tez na zarzuty o ciemnogrodztwo. Moj Boze, jakiez to byly emocje kiedy posade trenera Anglii obejmowal Sven-Goran Eriksson zamiast reprezentanta 'angielskiej mysli szkoleniowej'. Ostatnio co prawda ktos tam tez wyskoczyl z pomyslem a la Roger, czyli naturalizacja Almunii. Faktem jest ze trudno wskazac podobny przypadek do Rogera w krajach z kregu kultury do ktorej aspiruje Polska :-) (coby nie pisac o III swiecie czyli krajach rozwijajacych sie). Mi sie kojarzy jeszcze Ailton i Katar :-))) Tacy Francuzi maja w druzynie przedstawicieli chyba wszystkich ras i kolorow skory, ale sa to ludzie zwiazani z Francja od dziecka. Polnocnoafrykanscy zuawi walczyli dla Francji od polowy XIX wieku na polach bitew, nic wiec dziwnego ze Berber Zidane prowadzil Les Bleus do zwyciestw w 1998 i 2000 (nasze zwiazki z Brazylia to chyba tylko Arciszewski i Izaura). Dobra, koncze bo coraz bardziej mi sie na zarty zbiera. Krotko: nie dokonam samospalenia jesli Roger wygra nam Euro ale bede czul pewien... niesmak? Gdyby jakis szejk zakochany w blondwlosej Polce kupil dla nas w przeddzien finalu Mundialu 2006 cala reprezentacje Italii ja wciaz nie czulbym sie mistrzem swiata... :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: holdtightlondon Nie zawsze może świecić słońce - mówi Leo Beenh.. IP: *.dsl.opol.bdi.inetia.pl 08.03.08, 15:11 donLEO jesteś WIELKI :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bhu Nie zawsze może świecić słońce - mówi Leo Beenh.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.08, 15:16 1. mamy Leo a nie hiddinka czy Schustera wiec stulcie buzki bo jakos nikt w\czesniej nie doprowadził nas do Euro.. 2. Jestem Ciekaw jak byscie reagowali jak by chodziło np o obywatelstwo dla zawodnika który w polskiej lidze strzela 20 bramek co sezon przez 3 sezony to byscie srali ze szczescia jak by dostł obywatelstwo w tydzien. Roger wcale nie musi jechac na Euro ale jak za sezon zacznie zamiatac bedzie asystował itd... to zmienicie sdanie... większosc moich rodaków jest tak strasznie zakłamanych ze zal dupe sciska. Odpowiedz Link Zgłoś
strzelec51 Wie czego chce, mowi wprost 08.03.08, 15:26 I chwala mu za to! Wielka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wicek Nie zawsze może świecić słońce - mówi Leo Beenh.. IP: *.dsl.bell.ca 08.03.08, 16:06 Beenhakker just do your job and shut up!!... for God's sake. I am sick listening to you old man, You think that your country is so advanced. Do what you are paid for that is the way of 2008. Thanks, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Re: Nie zawsze może świecić słońce - mówi Leo Bee IP: *.os3.kn.pl 08.03.08, 19:17 Taak, za to ty jesteś cholernie "advanced" - napisz to jeszcze Beenhakkerowi po Holendersku ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wicek Re: Nie zawsze może świecić słońce - mówi Leo Bee IP: *.dsl.bell.ca 08.03.08, 16:12 A ty wiesniaku z Green -Point do cepow!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adijos Oddam sejm,prezydenta i milion Chamitw za Leo IP: *.dynamic-dialup.coretel.net 08.03.08, 16:37 Do tego szamba trzeba doda cae siedlisko Chamw-pzpn. Dla Polski przedLeowej pzpn ze swoimi zodziejami-sabotaystami upatrywali źródel geszeftów, a do tego lepsze były ekipy z wyższszej półki. W tym układzie nie chodziło o realizacji logicznych koncepcji, której geszeft był najwyższym celem. 20% posiadanie piłki służyło tym celom. Nie pocieszajmy się pasożydy, tak jak uprzednio, nadal robią geszeft a tym razem na biletach dla swoich. W tym wypadku zamiast pzpn-u, którego powonało do pomocy organizacji sportu (a nie pasożydniczego geszeftu) powinna być powołana społeczna komisja wolna od chamito-chamów, która powinna posiadać prawo do kontroli finansów, kontrlę dystrybucji biletów i kontrolę poczynań pzpn. Odpowiedz Link Zgłoś
heycisco Re: Nie zawsze może świecić słońce - mówi Leo Bee 08.03.08, 17:50 > It is so quiet here, what is the problem (?); no smart-ass comments > from Polish Football inteligencia? W języku angielskim, nawet w tzw. makaronizmach, nie używa się słowa 'inteligencia'. No, chyba że miałeś na myśli słowka 'iteligenzia/intelligentsia'. Ale ty pewnie mówisz po amerykańsku...Chyba Cię tam Portorykańczycy angielskiego nauczyli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibol Re: Nie zawsze może świecić słońce - mówi Leo Bee IP: *.os3.kn.pl 08.03.08, 19:18 Jak widać znawców na tym forum nie brakuje. I jak się okazuje - znawców nie tylko futbolu .. Odpowiedz Link Zgłoś