Gość: jj IP: 62.233.189.* 30.03.08, 15:15 A wdowczyk to z własnej kieszeni płacił????? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Kibic Biedny pan prezes IP: *.adsl.inetia.pl 30.03.08, 15:27 Korone juz w trzeciej lidze ochrzczono Koruptorem, ale do niego nic nie docieralo. Zli pilkarze do spoly z jeszcze gorszym trenerem wszystko robili na wlasna reke. Bardzo przekonujace. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hegemon® pogięte scyzoryki do zobaczenia w III lidze! Radom IP: *.skynet.net.pl 30.03.08, 18:47 -iak Odpowiedz Link Zgłoś
2_x_duck A moze by tak sprawdzic Ległe? 30.03.08, 15:34 Wdowczyk taki cwany byl tylko w III lidze? A jak zdobywal mistrza Polski z Legła to juz same umiejetnosci trenerskie??? :))) Ale Legla jest przeciez nietykalna Tylko Kolejorz!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: (L) Re: A moze by tak sprawdzic Ległe? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.08, 17:01 Ale mamy wpływy, nawet prokuraturę we Wrocławiu mamy w kieszeni. ;-) Mondziole, zastanów się, kto udowadnia korupcję i ile wspólnego ma z Legią, PZPN-em i innymi organami piłkarskimi. Odpowiedz Link Zgłoś
2_x_duck Wasz Walter ma TVN i niewielu mu moze podskoczycq 30.03.08, 17:42 Leguonisto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g4 Re: A moze by tak sprawdzic Ległe? IP: *.chello.pl 30.03.08, 17:03 legła to twoja stara a twój stary bawi sie w kolejorza z moim psem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nakręcany_czołg Pyro... IP: *.chello.pl 30.03.08, 18:55 ty masz jeszcze czelność kłapać mordą, skoro kibicujesz zbudowanej na przekrętach Amice? twojego lecha już dawno nie ma. wasi działacze nakradli pieniędzy zamiast spłacić długi. wasz prezydent miasta też skazany za złodziejstwo. to jest właśnie pyrlandia - złodzieje i pedofile Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe Re: Pyro... IP: 82.160.150.* 30.03.08, 19:11 Wracaj na Centralny, bo pieniądze uciekają Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzz Re: Były prezes Korony wyznaje: A ja im wierzyłem IP: *.as.kn.pl 30.03.08, 16:01 Jakoś mi się nie chce wierzyć w to co pan ten pan mówi. Listkiewicz też udaje świętego. On też o niczym nie wiedział. Śmieszne po prostu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jjj67 Były prezes Korony wyznaje: A ja im wierzyłem... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.08, 16:24 moze niewszystko wiedzieli ale napewno mieli rozeznanie ze kupuja i poniosa kare!!!!! podobna mi sie reakcja kluby ze zwalnia ludzi a nie próbuje kryc,najwazniejsze ze walka z korupcja nabiera sensu i juz nikt tego nie zatrzyma.Jeszcze wielu p[adnie ale trzeba to ciagnac dalej juz wielu zrozumialo i jeszcze bardzo wielu zrozumie ze nie warto korupcja cokolwiek zalatwiac na boisku czy poza nim Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: egalite Wiesław T. podobno nie wiedział ... IP: *.acn.waw.pl 30.03.08, 16:28 taaa jasne, Wdowczyk z kopaczami się zrzucali przed meczem na "fajki" dla "sędziego" ;) Panie T. - pan jesteś Kłamca przez duże "K" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taaaa Re: Wiesław T. podobno nie wiedział ... IP: *.adsl.inetia.pl 30.03.08, 17:27 ... w Pińczowie też nie wiedział (ale wiedział kto wygra mecz) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KOmar To pan tez sie powinien zwolnic IP: *.ghnet.pl 30.03.08, 16:39 panie prezesie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znawca Były prezes Korony wyznaje: A ja im wierzyłem... IP: *.bchsia.telus.net 30.03.08, 16:57 Skoro Wdowczk wreczal lapowki to chyba z klubowch pieniedzy czyli z panskich pieniedzy prezesie i niech pan sie nie usprawiedliwia ze nie mial pan pojecia o tym procederze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chicago Przynajmniej teraz przestalby pieprzyc. IP: *.dsl.emhril.ameritech.net 30.03.08, 16:59 Pewnych trenerow bralo sie po to aby awansowac lub utrzymac sie w lidze. Takim byl Wdowczyk , ze wzgledu na swoje koneksje. Mistrzem byl Jablonski, Ktory byl kolem ratunkowym i niejeden klub ocalil przed degradacja. NIe myslicie chyba , za wzgledu na swoj kunszt trenerski. Terez liga jest pod lupa i dlatego z LKSjuz nic mu nie wyszlo i zostal zwolniony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Re: Przynajmniej teraz przestalby pieprzyc. IP: *.chello.pl 31.03.08, 17:17 Bogusław Baniak, ten to dopiero był ekspert od awansów i utrzymania: Amica, Pogoń, Lech... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Były prezes Korony wyznaje: A ja im wierzyłem... IP: *.centertel.pl 30.03.08, 17:02 WY...........DOLIC WSZYSTKIE WIEJSKIE KLUBY DO B KLASY!NIECH POLSKA LIGA BEDZIE SLABA,ALE UCZCIWA! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zgodny Re: Były prezes Korony wyznaje: A ja im wierzyłem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.08, 19:09 masz rację, a zacząć od legły, największej wiochy w OE :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xea Re: Były prezes Korony wyznaje: A ja im wierzyłem IP: *.mofnet.gov.pl 31.03.08, 08:05 czyli legia w pierwszej kolejności wyleci z hukiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Seba A skąd brali pieniądze na łapówki ? IP: *.silesialan.pl 30.03.08, 17:04 Mam uwierzyć, że ci zatrzymani korumpowali z własnych pieniędzy i nikt nic nie wiedział ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: A skąd brali pieniądze na łapówki ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.08, 17:20 Skąd brali , robili zrzute wśród piłkarzy, każdy oddawał część premii, Mogło być tak Korona uczciwie grała I sezon, wzmocniła skład, po czym nie awansowała bo pierwsza była cracovia (która kupowała mecze) w drugim sezonie uznali że albo zaczną kupować albo znowu nie awansują, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: resowiak Re: A skąd brali pieniądze na łapówki ? IP: *.gemini.net.pl 30.03.08, 17:27 A Stal Rzeszów też dziwnie mecze przegrywała, jakoś nigdy nie mogła na koniec sezonu awansować, mimo dobrego składu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jerry Re: A skąd brali pieniądze na łapówki ? IP: *.adsl.inetia.pl 30.03.08, 17:29 taaa, uczciwie grała w I sezonie w III lidze (pomijając to, że to nie był pierwszy, zapewne uczciwie uratowała się też przed spadkiem rok wcześniej;). hahaha. Górnik Wieliczka, Nida Pińczów, Proszowianka coś wiedzą na ten temat ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: it Re: A skąd brali pieniądze na łapówki ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.08, 17:32 Mogło tak być w końcu w 3 lidze stawki za sprzedany mecz na pewno nie są i nie były wysokie, więc jakby kupili mecz i dostali premię to nadal byliby na plus. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gracz Re: Były prezes Korony wyznaje: A ja im wierzyłem IP: *.Red-81-44-255.staticIP.rima-tde.net 30.03.08, 17:26 Nie znam pana Tkaczuka i nie wiem czy cokolwiek wiedział o ustawianych meczach i nie mam zamiaru go bronić...Ale...dla ludzi którzy pytają skąd Wdowczyk i ewentualnie piłkarze brali kasę podsuwam taki oto bardzo prawdopodobny scenariusz: Trener i piłkarze mają ustaloną premię za zwycięstwo, więc decydują że jakąś jej część oddają na prezent dla pana sędziego lub piłkarzy drużyny przeciwnej i kupują mecz...lepiej mieć 50% premii bez wysiłku i pewne jak w banku niż walczyć i obejść się smakiem po ewnetualnej porażce...Proste prawda, tak piłkarzyki i trenerzy - cudotwórcy dymają swoich prezesów czasem...nie twierdzę że zawsze, bo bywa z pewnością i tak, że "góra" wie i ustawia wszystko sama... A powyższy scenariusz znam z własnego doświdczenia jako były zawodnik - oczywiście nie na poziomie pierwszej ligi, tylko "okręgówek"; przychodził super treneiro, głównie znany z tego że zna większośc sędziów i "ważnych" zawodników drużyn przeciwnych, bo w swojej długiej i owocnej karierze trenował już większość drużyn ligowych i się zaczynało...panowie dziś połowe premii(jakieś 1000 zł wtedy) przeznaczamy na rzut karny:) a ty X - tu zwracał się do jednego z napastników masz się tylko odpowiednio przewrócić przy pierwszej lepszej okazji...I o niczym nie wiedział prezes ani zarząd, który poźniej wypłacał kasę... Nie twierdzę że tak było w przypadku Korony...poduwam tylko scenariusz, w jakim miałem nie przyjemnośc uczestniczyć... Szczególne pozdrowienia dla super trenerów tzw. stażaków, którzy są zatrudniani w drużynach broniących się przed spadkiem i jakimś cudem zawsze ratują klub przed degradacją:))))))) Najlepszy w tym jest Mieczysław B. pseudonim "Kaszana"...:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marx No wlasnie, mecz z rezerwami Wisły... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.08, 17:31 świetny przykład.Poproście może TV Kraków o odszukanie relacji z tego meczu, bo ja ją pamiętam. Minęła już 90 minuta i nic. Rozpaczliwa wrzutka na pole karne, a tam niczym w filmie piłkarze Korony padający jeden po drugim i liczący, ze sędzia się zlituje i zagwiżdze karnego. I zagwizdał... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kobic Były prezes Korony wyznaje: A ja im wierzyłem... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.08, 17:39 jakoś te tłumaczenia trudno zrozumieć.Przecież ci zdyskwalifikowani piłkarze też mogli o niczym nie wiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: platynowy Re: Były prezes Korony wyznaje: A ja im wierzyłem IP: *.saton.pl 30.03.08, 18:03 Podejrzewam, ze pilkarze, moze tez trener i asystenci robili skladke. Kiedys gdzies o tym czytalem przy okazji innej afery, ze pilkarze skladali sie na sume niezbedna do kupienia meczu. Niech kazdy dal np 30% swojej premii za wygrany mecz, mogla sie uzbierac jak na III lige spora suma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic kopanej Były prezes Korony wyznaje: A ja im wierzyłem... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.08, 18:30 To jest śmieszne, panie prezesie, co pan mówi! Każdy, podkreślam, każdy klub piłkarski w Polsce jest umoczony w korupcji. Również Jan Tomaszewski,który kompromituje sie swoimi wypowiedziami. Janeczku, przypomnij sobie kiedy byłeś facetem od piłki noznej u A. Ptaka, gdy ŁKS zdobywał mistrzostwo Polski. Co wtedy "załatwiałeś"? Warzywa na obiad?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Jak zwykle pełne zaskoczenie! IP: *.hers.adsl.virgin.net 31.03.08, 07:33 nikt nic nie wiedział, pełna dezorientacja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bronek Re: Były prezes Korony wyznaje: A ja im wierzyłem IP: *.dworek.eu.org 31.03.08, 11:02 Z wlasnej smierdzielu dostatecznie duzo zarabial zeby zaplacic 2tysie .Szacunek Panie klicki pogonic wszystkich zlodziei Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: optymista Były prezes Korony wyznaje: A ja im wierzyłem... IP: *.gprs.plus.pl 31.03.08, 11:46 Panie Tkaczuk, jeżeli wątpliwości dotyczą jednego lub dwóch meczy, to można przyjąć tłumaczenia o czystości meczu. Jeżeli dotyczą kilku do kilkunastu meczy, to przyjmowanie takiego tłumaczenia jest "graniem w głupa" dla samouspokojenia, że sprawdzałem. Optuję za tym, że dobrze pan wiedział jakie meczanizmy działają, a tworzenie ogromnej presji na wynik i awans, było podwaliną całego precederu.Teraz Pawła W. człowieka porządnego i uczciwego,który przez was został "zepsuty", uczynić chcecie kozła ofiarnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arek Były prezes Korony wyznaje: A ja im wierzyłem... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.03.08, 16:20 Cała Polska widziała, jak Kolporter "awansował" do ligi. Tylko prezes - jako jdyny o niczym nie wiedział, o niczym nie słyszał. Boże, czegoś głupszego w życiu nie słyszałem.... A kibicem jestem od 25 lat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mofo Wiesiek T. - zajrzyj do karafki i nalej sobie IP: *.chello.pl 31.03.08, 18:09 bo widzę że pier...lisz trzy po trzy na kacu. Wóda reszte mózgu wyżarła już chyba... Odpowiedz Link Zgłoś