nudapoprostu 07.05.08, 07:35 Wielki szacun dla pana Jarka! LUDZIE! Zacznijcie mówić!! Bo się nigdy nie wyczyścimy... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: PL Przez 12 lat pozwoliłem gamoniom robić sobie ze.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.08, 08:11 Brawo dla tego pana! Trzeba samemu czyścić polska piłkę i to zaczynając od korzeni! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JAY Re: Przez 12 lat pozwoliłem gamoniom robić sobie IP: *.echostar.pl 07.05.08, 08:58 Najpierw to p.Kotas moze by opowiedzial o drugoligowym sezonie w latach 1998/99 jak byl trenerem Aluminium Konin i jak to tam mecze wygrywal. Jakoś dziwnie nie wspomina tamtego epizodu swojej trenerskiej pracy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: L.G. Przez 12 lat pozwoliłem gamoniom robić sobie ze.. IP: *.nsm.pl 07.05.08, 11:02 Gdzie teraz jestescie zlodzieje z Arki, tyle razy wam tłumaczyłem kto kupował w 4 lidze ale plun malpie w oczy to powie ze deszcz pada tym bardziej jak samemu sie ma wiele za uszami. Ale to juz wasza specjalnosc mierzyc wszystkich swoja miara, gdyby nie zdecycodawana postawa kibiców to teraz pewnie gralibyscie derby z Gedania, nawet byscie do siebie pasowali bo w tamtym okresie byla tak uczciwa jak wy ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TAG Re: Przez 12 lat pozwoliłem gamoniom robić sobie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.08, 11:16 lepiej powiedz jak wy awansowaliscie z A klasy do do 2 ligi rok po roku, jak jezdziliscie i zastraszaliscie pilkarzy przeciwnych druzyn, jak staliscie przy liniach bocznych i za bramkami, jak wchodziliscie do szatni!!!!!! to jest sport????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: L.G. Re: Przez 12 lat pozwoliłem gamoniom robić sobie IP: *.nsm.pl 07.05.08, 12:41 A wiesz dlaczego tak czasami bywalo ? Jak jestes taki madrala to zycze wam spadku do 6 ligi zebyscie grali mlodym skladem 16-18 lat preciw chlopom tak chlopom, rolnikom z brzuchami ktorzy smijac sie w twarz swoje braki techniczne i kondycyjne uzupelniali brutalnymi faulami probujac w ten sposob wyeliminowac najgrozniejszych zawodnikow i w ten sposob zastraszac reszte mlodej druzyny. To oczywiscie bylo sportowe zachowanie a my mielismy stac i z zamknietymi mordami przygladac sie temu. I nie przesadzaj z ta iloscia bo takich przypadkow przez te wszystkie ligi bylo raptem kilka. Kolejny zarzut (ktory czest sie pojawia)ze gralismy u siebie zamiast na wyjzdzie tez jest smieszny bo to nie nasza wina ze wiekszosc klubo w nizszych ligach nie spelnia podstawowych norm. A i jeszcze jedno z tymi liniami bocznymi to gdzie mielismy stac jak nie bylo trybun tylko boisko i dookola pole ? Popytaj kibicow Zagłębia Sosnowiec czy GKS-u Katowice jakie "stadiony" i warunki panuja w nizszych ligach ... Odpowiedz Link Zgłoś
kochanka.dorna Uwierzcie w cud! 07.05.08, 14:03 Ludzie! Uwierzcie w cud! Cala polska pilka byla od czasow PRL umoczona w bagnie. Od I ligi do B klasy. Ale byl sobie jeden klub - chluba swiata: Lechia Gdansk. I ten jeden jedyny klub nigdy nie skalal sie udzialem w przekretach. Ani jego pilkarze, ani dzialacze, ani nawet nie pomogl im Klocek w blyskawicznych awansach rok w rok i zalatwianiu gry "u siebie". I czy to bylo 2 lata temu, czy 20 oni zawsze byli czysci! UWIERZCIE W CUD! --- ...no to ilu jest jeszcze niedowiarkow? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: L.G. Re: Uwierzcie w cud! IP: *.nsm.pl 07.05.08, 14:57 Po pierwsze pisałem o latach w których gralismy w 6,5,4 i 3 lidze Po drugie tak nam Klocek pomagał ze na meczach wisialy transparenty co myslimy o tej jego "pomocy" Po trzecie jak juz napisałem wczesniej "pluń małpie w oczy to powie ze deszcz pada" I jeszcze jedno skoro te wszystkie awanse niby kupilismy to moze mi ktos laskawie powie z czego, bo jeszcze pare lat temu smialiscie sie ze cieplej wody w szatniach nie mamy ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jax Re: Uwierzcie w cud IP: *.adsl.inetia.pl 07.05.08, 16:06 myśleć swoje może i myśleliście, co nie przeszkadzało wam korzystać. A zatem jesteście - przez to ciche przyzwolenie - współsprawcami ;) Odpowiedz Link Zgłoś
sojowa Boniek tez nie wiedzial, ze Widzew smaruje... 07.05.08, 16:49 a od degradacji klubu to nie uchronilo (mam nadzieje - NIE dla abolicji). A co do Lechii... pewnie prawda jest tez taka, ze faszystow i gwalcicieli krow, u siebie w spokojnych wsiach i miasteczkach nawet raz do roku nikt nie chcial miec, stad inne kluby z V, IV i III ligi same wypychaly ich wyzej byle pozbyc sie problemu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wierny Re: Boniek tez nie wiedzial, ze Widzew smaruje... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.08, 18:52 Nie znasz sprawy To zamilcz . Dzieki Bońkowi wyszło na jaw że fryzjer ustawiał mecze w całej lidze ty pało bez wiedzy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MK Re: Przez 12 lat pozwoliłem gamoniom robić sobie IP: *.gdynia.mm.pl 07.05.08, 14:06 Dziwna ta twoja wypowiedź, wygląda na to, że masz ogromny "kompleks arki" . Gość pisze o kupowaniu meczu z lechią przez jakąś gedanię czy coś podobnego, a ty czepiasz się arki która defacto poniosła karę za swoje działania jako jedna z nielicznych. z tego co pan K napisał za jego czasów nie było korupcji w arce?. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Harvester Re: Przez 12 lat pozwoliłem gamoniom robić sobie IP: 212.244.196.* 07.05.08, 15:35 Arka poniosła karę? Gdyby nie łapówki, Arka przegrałaby baraże ze Śląskiem i byłaby w III lidze - teraz jest szczebel wyżej, więc gdzie tu element kary? Jak ukradniesz milion złotych i za karę każą Ci oddać pół miliona to też powiesz, że zostałeś dotkliwie i sprawiedliwie ukarany? Kara powinna polegać conajmniej na pozbawieniu korzyści z przekrętów - w tym przypadku Arka powinna być pozbawiona korzyści w postaci utrzymania się w II lidze. Co do Lechii - nikt chyba nie ma wątpliwości, że przed "nowym początkiem" w A klasie był to klub równie umoczony w korupcję, jak każdy inny i nawet sami kibice tego nie negują. Od startu w A klasie trudno mówic o łapówkarstwie, skoro klub nie miał na koperty, nie mówiąc juz o ich zawartości. A w przypadku walkowerów wynikało to z faktu, że niektóre klubu nie były organizacyjnie i finansowo przygotowane do przyjęcie kilkuset kibiców drużyny z Gdańska (przygotowanie klatki, wynajęcie ochrony, uzgodnienia z Policją), więc wolały oddac mecz walkowerem. W takich sytuacjach Lechia powinna poprosić kibiców o pozostanie w domach, a jeśli nie posłuchają i pojadą na wyjazd to oddać mecz walkowerem? Odpowiedz Link Zgłoś
sojowa jakby Lechia miala tylko kibicow a nie bandytow 07.05.08, 16:54 to nie byloby problemu, czyz nie? odpowiedz brzmi: tak: Lechia jako klub powinna dbac o jakosc swoich kibicow - tak jak teraz wprowadzajac zakazy na wyjazdy i eliminujac rasistow ze swojego grona. jak klub z tym sobie nie radzi to organizator rozgrywek powinien o to zadbac... no i Klocek jako szef okregu "zadbal" czyli pozwalal bandytom na to co chcieli robic (terroryzowac) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Harvester Re: jakby Lechia miala tylko kibicow a nie bandyt IP: 87.204.81.* 07.05.08, 22:06 Może należałoby zakazać Lechii także np. szkolenia młodych piłkarzy, bo w niższych ligach to właśnie na nich opierała się drużyna? A taka bezczelna Lechia, korzystając z długoletniego doświadczenia w pracy z młodzieżą ścigała najzdolniejszych juniorów, szkoliła, wystawiała do składu i dzięki temu wygrywała! Skandal! Co więcej, skuszeni sentymentem do Lechii przychodzili także jej dawni gracze (np. Sławomir Wojciechowski, Marcin Szulik) z doświadczeniem pierwszoligowym! Jak tak można? Gdzie tu sportowa rywalizacja?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p czyżby? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.08, 17:35 > A w przypadku walkowerów wynikało to z > faktu, że niektóre klubu nie były organizacyjnie i finansowo > przygotowane do przyjęcie kilkuset kibiców drużyny z Gdańska > (przygotowanie klatki, wynajęcie ochrony, uzgodnienia z Policją), > więc wolały oddac mecz walkowerem. W takich sytuacjach Lechia > powinna poprosić kibiców o pozostanie w domach, DOKŁADNIE TAK. Albo ograniczyć do niewielkich ilości. Wykorzystywanie tego typu sytuacji przez Lechię i jej kibiców było żałosne. BTW. Ciekawe że w przypadku innych, równie znaczących kibicowsko klubów, które również podczas epizodów w niższych ligach jeździły na wyjazdy liczną ekipą, nie słyszało się o tego typu problemach. I jakoś ci "nieprzygotowani organizacyjnie i finansowo rywale" nie rezygnowali masowo z gry u siebie. Tylko ta "niewinna jak lilia" Lechia Gdańsk taki postrach na rywalach wywarła. PS. Zanim zaczniesz nietrafione ataki, podpowiem ci, że nie mam nic wspólnego z żadnym z trójmiejskich klubów, ani z Pomorzem w ogóle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Harvester Re: czyżby? IP: 87.204.81.* 07.05.08, 22:02 A to ciekawe! W jaki sposób Twoim zdaniem powinno "ograniczać się kibiców do niewielkich ilości"? W niższych ligach nie organizuje się wyjazdów wynajętym pociągiem tylko wsiada się samochód i jedzie te 30-40 km na własną rękę. Klub powinien ustawić posterunki na drogach wyjazdowych z miasta i przepytywać kierowców dokąd kto jedzie? Co więcej, zapewnienie możliwości obejrzenia meczu przez kibiców gości jest OBOWIąZKIEM gospodarza meczu. Pytanie, dlaczego inne kluby w innych miastach nie rezygnowały z przyjmowania znaczących kibicowsko klubów należałoby zadać tym klubom, a nie Lechii. Możliwe, że różnica wynikała z faktu, że na Śląsku i okolicach (bo w grę oprócz Lechii wchodzi w zasadzie chyba tylko Gieksa, Piast, Zagłębie S.) jest wiele drużyn o zróżnicowanym potencjale, więc masa kibiców przyjezdnych nieco się rozmywa, natomiast w Trójmieście jest Lechia, Arka i długo, długo nic. Dla całej reszty drużyn Pomorza środkowego przyjazd jednej z tych dwóch drużyn jest więc większym wydarzeniem, niż dla ślązaka przyjazd Gieksy (bo pewnie nie raz widział Górnik, Ruch, Polonię B. itp.). Nie zamierzam zaczynać ataków, zwłaszcza nietrafionych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kibice! Czapki z głów... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.08, 13:43 Dziękujemy Panu. Trzymamy kciuki. Nie zapomnimy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wikary Nie uciekl tylko wyjechal IP: *.cust.tele2.se 07.05.08, 13:53 widocznie mial dosyc tego bagna. Uciekaja to czarne stonki do Watykanu. Pasibrzuchy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Przez 12 lat pozwoliłem gamoniom robić sobie ze.. IP: *.nott.cable.ntl.com 07.05.08, 13:53 Kalkowski ...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kzn Przez 12 lat pozwoliłem gamoniom robić sobie ze.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.08, 13:55 kolejny sprzedawczyk który pracował w Widzewie. wywalic ten klubik ze struktur PZPN Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loko Re: Przez 12 lat pozwoliłem gamoniom robić sobie IP: *.uni.lodz.pl 07.05.08, 13:57 Umiesz czytać tekst ze zrozumieniem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: widzewfan Re: Przez 12 lat pozwoliłem gamoniom robić sobie IP: 212.244.154.* 07.05.08, 14:14 Coś Ty. Przecież to pustak i popapraniec. On i czytanie tekstu ze zrozumieniem to tak jak euro w Polsce - jeszcze długo niemożliwe. Może za kilka lat jak dorośnie i nabierze choć trochę rozumu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roosevelt5 I co z tego, że w Widzewie? IP: *.toya.net.pl 07.05.08, 14:11 kzn napisał(a): > kolejny sprzedawczyk który pracował w Widzewie. wywalic ten klubik ze struktur > PZPN. ----------------- Czepiasz się Widzewa i traktujesz jak największą zakałe polskiej piłki. Ile zarzutów jest postawionych i komu? Jednej osobie i zarzutów postawionych jest 8. Do czterech się przyzał Szymański. Dalsze 4 prokutatura jeszcze musi udowodnić przed sądem. Pozostałe 4 postawione przez WD PZPN zostały oddalone przez ZTP z powodu braku dowodów winy. Jak to się ma do funkcjonowania kurupcji w innych klubach, gdzie zarzutów jest więcej i to dużo oraz udział wielu osób z jednego klubu? Jak to się ma do opowieści dwóch osób jak to w latach 90-tych kupili prawie wszystkie mecze dla zdobycia mistrza kraju? To ostatnie pytanie nawiązuje do artykułu. Pytanie dlaczego nikt nie zareagował na to wszystko? Otwarto by puszke pandory i chyba nikt nie był tym zainteresowany. A jak już się znalazł, to sprowadzany był do parteru. Emocje zacierają chłodną analize. Mimo wszystko pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
1europejczyk postawione przez WD PZPN zostały oddalone przez ZT 07.05.08, 15:35 Pozostałe 4 postawione przez WD PZPN zostały oddalone przez ZTP z powodu braku dowodów winy. Mafia w PZPN-nie znalazla sobie nowe zajecie polegajace na grze pomiedzy WD PZPN a ZTP (chociaz sam nie bardzo wiem co ten skrot oznacza). Jest to po prostu dalszy ciag korupcyjnej symulacji kopaczy, odbywajacej w zaciszu mafijnych gabinetow, ktora ulatwia zarzadzone przez pajaca Listkiewicza omerta. Papiery kraza, ze niby cos sie robi, a rezultaty dzialan q Re: I co z tego, że w Widzewie? Odpowiedz Link Zgłoś
1europejczyk postawione przez WDPZPN zostały oddalone przez ZTP 07.05.08, 16:01 "Pozostałe 4 postawione przez WD PZPN zostały oddalone przez ZTP z powodu braku dowodów winy." Mafia w PZPN-nie znalazla sobie nowe zajecie polegajace na grze pomiedzy WD PZPN a ZTP (chociaz sam nie bardzo wiem co ten skrot oznacza). Jest to po prostu dalszy ciag korupcyjnej symulacji kopaczy, odbywajacej w zaciszu mafijnych gabinetow PZPN-u, ktora ulatwia zarzadzona przez pajaca Listkiewicza omerta. Papiery kraza, ze niby cos sie robi, a rezultaty dzialan sa widoczne, na cale szczescie tylko krajowych obiektach, na ktorych odbywaja sie sprzedajne przedstawienia korupcyjnych kopaczy inscenizowane przez "specjalnie" oplacanych rezyserow nazywanych sedziami, ogladane (i nie tylko) przez odmozdzone bandyckie samce nazywane kibicami i ktore polska oglupiala sfora dziennikarska uparcie nazywa meczami pilki noznej a ktore z tym pieknym sportem wiaze tylko historia obiektwo i funkcjonujacy na tym oszustwie system sponsoringu w ktorym swoj udzial ma Orange. Sprzedajni sadza tych sprzedajnych, ktorzy mieli pecha i zostali ujawnienie. Jest normalanym, ze sa poblazliwi bo istnieje zawsze perspektywa, ze im rowniez moze sie "noga podwinac". Bez spacyfikowania przestepczego zwiazku korzytajacego z nazwy PZPN i statutu zwiazku sportowego, dzieki ktorem maja zapewniona ochrone FIFA ale ktory ze zwiazkiem sportowym laczy glownie historia i podobienstwo obiektow na ktorych odbywaja sie korupcyjne spektakle kopaczy, nie ma najmniejszych szans na zmiane ani poziomu polskiej pilki noznej ani sytuacji na stadionach. Nie pomoga na to nic zadne mistrzostwa nawet gdyby byly mistrzostwami swiata. Umocnia jedynie przestepcow w bezkarnosci dajac przyklad mlodziezy jak mozna "sportowo" sie urzadzic. Odsuniecie od wladzy calego obecnego zarzadu PZPN i duzej czesci zarzadow wojewodzkich to jedyna droga by zmienc korupcyjne spektakle organizowane przez Ekstraklase SA (sponsorowana przez Orange) dla odmozdzonych samcow nazywnych w przez oglupiala sfore dziennikarska kibicami w niejednokrotnie piekne sportowe widowiska dla kibicow pilki noznej jakie mozemy ogladac ze swiatowych stadionow. PS Moj kot znowu wyslal nieskonczonego posta. Re: I co z tego, że w Widzewie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roosevelt5 1europejczyk napisał: IP: *.toya.net.pl 07.05.08, 18:21 Mafia w PZPN-nie znalazla sobie nowe zajecie polegajace na grze pomiedzy WD PZP > N > a ZTP (chociaz sam nie bardzo wiem co ten skrot oznacza). > Jest to po prostu dalszy ciag korupcyjnej symulacji kopaczy, odbywajacej w > zaciszu mafijnych gabinetow PZPN-u, ktora ulatwia zarzadzona przez pajaca > Listkiewicza omerta. ... ----------------- Widzę, że nie do końca jesteś zorientowany w sprawie, a opiniujesz siłą znawcy. Z twojego wontku wynika, że WD jest cacy bo ściga korupcje. A PZPN wraz ZTP (Związkowy Trybunał Piłkarski) próbują zatuszować sprawę. Kłopot w tym, że przewodniczący (wtedy był nim Tomczak) sam trąbił do prasy, że na postawione zarzuty przez WD, Widzewowi nie ma dowodów potwierdzających jego teorie, ale jest pewny, że inni w klubie też są zamieszani w tym Z.Boniek Zresztą Tomczak (prawnik z wykształcenia) za te publikacje przegrał sprawę w sądzie i musi odszczekać wcześniejsze wypowiedzi. Tomczak nie przedstawił żadnych dowodów winy. Dlatego zarzuty postawione klubowi zostały oddalone. Tomczak zastosował typowe ziobrowanie i co gorsze wyrok jaki zapadł w WD obejmuje nie odowodnione zarzuty. Mam na myśli 4 zarzuty o których rozpowiadał Tomczak...na własną zgube. Odpowiedz Link Zgłoś
1europejczyk "nie do końca jesteś zorientowany w sprawie" 07.05.08, 19:00 << Widzę, że nie do końca jesteś zorientowany w sprawie, a piniujesz siłą znawcy.>> Sluszna uwaga: niewiedzialem nawet co znaczy ZTP. Dziekuje za "sile znawcy" ale jest to bardzo na wyrost. Nie bawie sie w detale, ale oceniam po calosci: pacyfikujac PZPN dzisiaj po tym co zademonstrowal w ciagu ostatnich dwoch lat, nie ma najmniejszego ryzyka "wylania dziecka z kapiela" Jak slysze Listkiewicza i innych pajacow z skorumpowanego PZPN-u i sprzedajnej Ekstraklasy SA (sponsorownej przez Orange) klamiacych od lat, ze nie wiedzieli o skali przestepczosci korupcyjnej wsrod krajowych kopaczy (bo przeciez nie pilkarzy) to nie mam zadnych watpliwosci, ze nie nadaja sie do dalszego pelnienia tych funkcji. Wedlug mnie dobrze wiedzieli i klamali przy kazdej okazji prezydentom, premierom, ministrom nie mowiac juz o mass mediach umniejszajac celowo nieprawdopodobna skale zjawiska. Juz za to samo nalezy im sie wymowienia dyscyplinarne w trybie natychmiastowym z zakazem dzialanosci w instytucjach panstwowych do konca zycia. Maloprawdopodobna hipoteza, ze nie wiedzeli nie zmienia w niczym sytuacji, bo do ich elementarnych obowiazkow sluzbowych nalezalo wiedziec. Za niewypelnianie elementarnych obowiazkow sluzbowych rowniez naleza sie drzwi w trybie karnym i natychmistowym rowniez z dozywotnim, przykladnym zakazem pracy w intytucjach panstwowych. Nie wspomne o rezultatach ich pracy o ktorych swiadczy pozycja polskiej zawodowej pilki noznej na arenie miedzynarodowej daleko odbiegajaca od naszego potencjalu, ktory przez dziesieciolecia marnotrawili, zbudowana w oparciu korupcyjne inscenizacje ligowe kopaczy organizowane przez Ekstraklase SA (sponsorowana przez Orange) i liczne ekscesy odmozdonych samcow, nazywanych przez polska oglupiala sfore dziennikarska kibicami, ktore urozmaicaja korupcyjne widowiska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roosevelt5 Re: "nie do końca jesteś zorientowany w sprawie" IP: *.toya.net.pl 07.05.08, 19:59 Co do samego PZPN-u już tyle wypisano komentarzy negujących ich prace. Jednak oni są jak stary PZPR-owski beton. Bez dynamitu nie ruszysz. Dlatego jak już wcześniej pisałem to o czym była mowa w latach wcześniejszych, nikt nie chciał podejmować tematu. Po co ruszać coś czym można się pobrudzić? A tak korzystali ci którzy korzystali na całym szwindlu. Aż w końcu wkurzył się Dziurowicz junior. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
wirusx Przez 12 lat pozwoliłem gamoniom robić sobie ze.. 07.05.08, 13:58 Najbardziej mnie śmieszą ci marni bandyci w klubowych szaliczkach, którzy w swojej tępocie wierzą, że im bardziej na meczu po chamsku drą mordę, to tym lepiej gra "ich" drużyna, bo ich dopingują, he he he .... A tu paru starych cwaniaków żyje sobie od zawsze nieźle z drukowania i mają w zadku ( i słusznie!) tych wszystkich buraczanych kiboli.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blecharz Re: Przez 12 lat pozwoliłem gamoniom robić sobie IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.05.08, 14:07 Cosik nie skumales. Tych bandytow w szaliczkach czesto na lyso wygolonych. Nie obchodzi pilka wcale. To jest szukanie okazji do zadymy z innymi lub z policja. Maja nawet swoje wlasne ustawkowe ligi. Wiec jeszcze raz - z pilka nie maja nic wspolnego, oprocz barw i przebywania na stadionie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lll Re: Przez 12 lat pozwoliłem gamoniom robić sobie IP: *.icpnet.pl 07.05.08, 14:41 ło boże co za wieśniak... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wierny Re: Przez 12 lat pozwoliłem gamoniom robić sobie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.08, 18:50 za te słowa powinienes dostać klapsa od tych ,,kiboli" łajzo picniku telewizyjny ,,kibicu" !!! Odpowiedz Link Zgłoś
kbyczek Re: Przez 12 lat pozwoliłem gamoniom robić sobie 08.05.08, 08:03 Zgadzam się, bardzo mnie ubawiłeś. I za to wielkie dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
grek.grek Re: Przez 12 lat pozwoliłem gamoniom robić sobie 08.05.08, 15:48 To co opisałeś, plus tzw.oprawa, czyli : race po których wystrzeleniu nic nie wiadać na stadionie, rzucanie papieru toaletowego na murawę,w którym brodzą po kolana piłkarze i zatrzymuje się piłka, plus skakanie z potrząsaniem szaliczkami i wyśpiewywanie piosenek, nosi nazwę D-U-P-I-N-G-U. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haha Przez 12 lat pozwoliłem gamoniom robić sobie ze.. IP: *.wzp.pl 07.05.08, 14:09 12 lat go robili w konia a on sie dopiero połapał? to kto tu jest gamoniem? i co niby nagle trenerka oświeciło? że niby wsyztskie przegrane mecze były ustawione? hahaha frajer na maxa biedaczek, od 2001 ustawa antykorupcyjna działa a on dopiero po 7 latach odważył sie zadzwonić do prokuratury.. zal.pl takim ludziom bez charakteru powinno sie podziękować !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majrix Re: Przez 12 lat pozwoliłem gamoniom robić sobie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.08, 14:57 Oj mądralo, mądralo. Młody Dziurowicz zrobiło coś takiego wcześniej i co? Wyszedł na naciągacza i oszysta, i został wykopany ze struktur związku. Poza tym sam napisał że wtedy jeszcze nie było "Wrocławia". Logicnze myślenie to jest jednak trudna sztuka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loc Re: Przez 12 lat pozwoliłem gamoniom robić sobie IP: *.man.bydgoszcz.pl 07.05.08, 18:00 nie wymagaj myślenia od kogoś kto napisał "zal.pl"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mata96 Przez 12 lat pozwoliłem gamoniom robić sobie ze.. IP: *.gprs.plus.pl 07.05.08, 14:15 Brawo, gratuluję Panu odwagi. Wrezcie ktoś powiedział prawdę o całej sprawie korupcji w piłce a raczej piłce w korupcji. Jedyne rozwiązanie to: 1. Nagrywanie wszystkich meczy; 2. Dyskwalifikacje dożywotnie, łącznie z zakazem stadionowym za udowodnioną korupcję; Ligę w sumie można zlikwodować i tworzyć od nowa bo wszystcy są umaczani. Odpowiedz Link Zgłoś
kochanka.dorna dziecko, pierwszy to byl mlody Dziurowicz 07.05.08, 14:25 ten pan K. to za wiele nie powiedzial. wiele pominal (moze dziennikarz?). mogl sie zglosic kilka lat temu jak gazeta opublikowala wywiady z Dziurowiczem, ale zwlekal kilka lat... Odpowiedz Link Zgłoś
safanista a jak jest w C klasie 07.05.08, 14:41 poki co nie spotkalem sie przykladem drukowanie meczy we wroclawskiej C klasie ale cos takiego jak przychylnosc sedziow wobec druzyn jest mecz 1 gralismy z pewna druzyna S.W na wyjezdziepadl wynik zdaje sie 7:3 dla gospodarzy, jednak przez caly mecz mielismy wrazenie ze w druzynie przeciwnej graja "lewi zawodnicy" po meczu chcielismy sprawdzic karty zawodniko S.W jednak sedzia sie nie zgodzil powolujac sie na regulamin(oczywiscie byl w bledzie!) po czym z usmiechem na twarzy rozmawial z zawodnikiem druzyn S.W mecz 2 tym razem u nas:) przyjezdza druzyna S.W przed meczem zglosilismy sedziemu, ze w przerwie chcemy sprawdzac karty zawodnikow S.W i tak tez sie stalo, 2 zawodnikow tej druzyny gralo na lewo nie wiedziel nawet kiedy sie urodzili i jak tu ma byc normalnie? przeciez to C klasa gra sie dla zabaw. Bulwersujace bylo zachowanie kierownika druzyny i kapitana S.W po meczu chcieli wywrzec na nas presje i prosili o zmiane zznan w protokole przygotoanym przez mlodego ambitnego sedziego ich glowny argumeny brzmial przeciez wszyscy tak robia ( graja nieuprawnionymi zawodnikami) chcialbym zeby takie zachowania byly pietnowane, bo zle jest takze na najnizszych szczeblach rozgrywek pilki noznej ms Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: whist Re: a jak jest w C klasie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.08, 14:59 przesadzasz, chłopaki chcieli pograć w gałe a wy im sprawdzacie karty zawodników. Też raz miałem zagrać w meczu Pucharu Polski kilka lat temu z drużyną pamiętam z Pacanowa, bo mecz był w środe o 12 w południe i druzyna miale klopot ze skompletowaniem składu. Zamiast dać walkowera mieliśmy mieć przygodę życia. Niestety nic z tego nie wyszło :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: safanista Re: a jak jest w C klasie IP: 89.174.34.* 07.05.08, 15:31 z tym ze my gramy zeby awansowac i chcemy zrobic to uczciwie i tego oczekujemy od innych!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bigos Zmowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.08, 15:19 Sędzia sądowy który zwolnił fryzjera za 30 tys.kaucji chyba był z nim w zmowie.Inaczej by wyszedł na imbecyla. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piarz Przez 12 lat pozwoliłem gamoniom robić sobie ze.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.08, 15:40 u nas to w a klasie sie kupowało normalka Odpowiedz Link Zgłoś
markus.kembi Przez 12 lat pozwoliłem gamoniom robić sobie ze.. 07.05.08, 16:09 Pamiętam pana Kotasa (jak sam żartował po jednym z meczów, konferencji prasowej: "Jestem Kotas przez 'o', proszę się nie pomylić"), był utalentowanym, dobrze zapowiadającym się trenerem, pracował m.in. w Lechii Zielona Góra, Widzewie, wcześniej w Górniku/Aluminium Konin. Co do artykułu - taka jest prawda, to właśnie w niższych klasach rozgrywkowych jest najwięcej korupcji - bo za "przekręcenie" meczu są niższe stawki, zainteresowanie mediów meczami jest niewielkie, w telewizji nikt takich spotkań nie pokazuje. A jeszcze niedawno w serwisie sport.pl ukazał się taki oto artykuł: www.sport.pl/pilka/1,65029,5106878.html "(...) u nas korupcji nie ma, bo i za co przekupywać? Piłkarze grają za czapkę śliwek, uścisk dłoni prezesa i zwrot kosztów dojazdu". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: virus-korupcyjny Przez 12 lat pozwoliłem gamoniom robić sobie ze.. IP: 83.2.83.* 07.05.08, 16:20 tego nie da się wyleczyć, bo jak można wyleczyć kogoś,który choruje na niewyleczalną chorobę ?! oddawać kasę za bilety ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzegorz Przez 12 lat pozwoliłem gamoniom robić sobie ze.. IP: *.silesialan.pl 07.05.08, 16:27 Pamiętam ten mecz wydawał mi się pełen dramaturgi, pamiętam także jak piłkarze Bałtyku a szczególnie ich bramkarz proponowali chłopakom od podawania piłek po 5 zł jak wygrają ten mecz oraz jak wykrzykiwali bluźnierstwa pod ich adresem jak nie posłuchali ich próśb. Nikt nie jest czysty a w szczególności ten palant co opowiada tą historię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jude Przez 12 lat pozwoliłem gamoniom robić sobie ze.. IP: *.statestreet.com 07.05.08, 17:32 rece opadaja jak czytam niektore posty, ze to ten trener to tez oszust, ze kibice sa winni wszystkiemu, itp.prawda lezy jak zawsze po srodku, pewnie pan trener mogl isc wszesni9ej z ta sprawa do prok. ale pewnie efekt bylby taki jak pana dziurowicz, a jak zglaszal w zwiazku to reka reke myje, a tym matolom co pisza ze kibicow, szalikowcow powinno sioe tepic to mowie ze jedynie oni byli batem na drukarzy, tak mialo top miejsce w moim przypadku (Cracovii), jak i we wczesniejszym przypadku Lechii Gdansk, dlatego szacunek dla nich wszystkich pozdrawiam szalom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sweep Przez 12 lat pozwoliłem gamoniom robić sobie ze.. IP: *.adsl.inetia.pl 07.05.08, 17:53 Jeden szczegół. trener mówi że przegrał z Chojniczanką 1:3, tylko że w tym czasie klub ten nie miał pieniędzy na piłki więc nie wiem w jaki sposób miałby przekupić sędziego? Poza tym w tamtym sezonie Kaszuby nie miały żadnych ale to żadnych szans na awans, Cartusia tak zdominowała ligę że miała chyba 30 pkt. przewagi nad następną drużyną więc nie wiem po co potrzebna byłaby jej jeszcze pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: deez nuts Przez 12 lat pozwoliłem gamoniom robić sobie ze.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.08, 18:32 przecież na podstawie opowieści tego pana nakręcono "piłkarski poker".... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: semo najgorszy chłam w juniorach IP: *.chello.pl 07.05.08, 18:59 Najgorzej jest w klasach a, b i c. seniorów juz nic nie uratuje, ale przekrety dzieją sie juz w ligach juniorskich. Tam za małe co nieco ustawia sie dopiero mecze. te wszystkie ozpn-y nalezaloby rozwiazać i wprowadzic komisarzy. tam sa spółdzielnie. a jak sie okrada te klubiki junorskie? M.in. tak, że wysyła sie na mecz 3 sedziów i jeszcze obserwatora. Każdemu klub, który nie ma nawet na korki dla dzieciaków musi wypłacic dietę i oczywiście delegacje. sedziów nominuje na mecz ozpn i oczywiście najlepiej zeby był z daleka - wieksza delegacja. I tak co tydzień. Był taki przypadek, ze junorzy tak sie wk...ili na ustawionego za wódke sędziego, że mu wkopali. Oczywiście zostali zawieszeni, no i prokuratura. a sędzia nadal jeździ na mecze, chla wódę i pobiera dietkę. Powodzenia polsko piłko! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trampek Przez 12 lat pozwoliłem gamoniom robić sobie ze.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.08, 19:10 Nieszczęście polskiej piłki polega na tym,że sprawy prowadzone są w tępie kulawych ślimaków.Na dniach minie 3 lata jak Wrocławeska Prokuratura wszczeła dochodznie w sprawie korupcji w polskiej piłce.Efekt na dzień dzisiejszy prawie ZEROWY, a wszystkie znaki "na niebie i ziemi" wskazują na to,że sprawa "rozejdzie się po kościach.Dla "OKA" parę klubów zostanie ukaranych,nawet degradacją.Pozostali jak grali tak będą grać w swoich ligach,jak by "nic się nie stało".A już "mówi się" o abolicji wobec "uczestników korupcji" proponowanej przez ....PZPN.Jeżeli to prawda,to będzie LEGALNE PRZYZWOLENIE NA KORUPCJĘ.Czym to możer się skończyć? Odpowiedź nasuwa się sama.KORUPCJĄ GIGANT przy której obecna będzie PIKUŚ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawda Czesław Michniewicz i inni !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.chello.pl 07.05.08, 19:13 Pan Jastzebowski jako trener Pan Michniewicz jako bramkarz tak tak Czesław Pan Jaskulski jako obronca Pan Golecki jako pomocnik Pan Kugiel jako napastnik i inni Niech powiedza jak sprzedawali mecze jak Polonia Gdansk grała w II lidze i jak pozniej wpadli w ten rytm przegrywania nikt im nie chciał sprzedac meczu i spadli do III ligi choc po rundzie jesiennej zajmowali 6 lokate!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: manix Przez 12 lat pozwoliłem gamoniom robić sobie ze.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.08, 20:02 Brawo Panie Jarku. Starogard jest z Pana dumny. Zniszczyć wszystkich sprzedawczyków. Wielki szacunek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek_ Przez 12 lat pozwoliłem gamoniom robić sobie ze.. IP: *.hsd1.nj.comcast.net 08.05.08, 04:06 Brawo, Panie Kotas! oby znalazlo sie wiecej takich ludzi, jak Pan. zycze powodzenia i trzymam kciuki, zeby tych wszystkich debili wsadzili do pudla! Odpowiedz Link Zgłoś