Dodaj do ulubionych

Prasa błędnie typowała

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.08, 10:54
ale czemu mikolajczyk/konieczna ma w SI ma ciemnolezione ze braz skoro zdobyte zostalo srebro??
Obserwuj wątek
    • michub1 Re: Prasa błędnie typowała 24.08.08, 13:15
      napiszcie jakąś instrukcję obsługi do tabelki, bo za cholerę jej nie mogę zrozumieć :)
    • Gość: Gość Re: Prasa błędnie typowała IP: *.icpnet.pl 24.08.08, 15:45
      Skoro z ponad 30 tzw. szans medalowych na podium znalazło się raptem pięć, to albo polski sport jest w fazie agonalnej, albo takie typowania są w granicach błędu statystycznego.
    • Gość: fari Re: Prasa błędnie typowała IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.08, 15:57
      Celnie ujęte, drogi "Gościu". Dodajmy do tego fakt, że naszych pojechało ponad 250-ciu. I pewnie dwa razy tyle "działaczy". W sumie biorąc pod uwagę tę drugą liczbę, tylko jeden przyłapany na pijaństwie "działacz" na tak liczną grupę pijaków to spory sukces. I jeśli tylko na Igrzyskach pojawi się dyscyplina "podchody" - złoty medal mamy jak w banku.

www.okiemnieuzbrojonym.blox.pl
    • Gość: Mateusz Re: Prasa błędnie typowała IP: *.slowianin.pl 24.08.08, 16:58
      Powinno być jeszcze -1 za niewytypowanie medalu.
    • Gość: andy Re: Prasa błędnie typowała IP: *.244.131.223.mielec131.ptc.pl 24.08.08, 17:45
      No i mnie tez najbardziej zawiódł Miarczyński
    • turtlezzz Re: Prasa błędnie typowała 24.08.08, 18:35
      Ja typowałem m.in. medal Blanika, Kołeckiego, czwórki podwójnej i co najmniej jeden zdobyty przez kajakarzy, co już daje mi lepszy wynik od GW (nie tylko zresztą), a różnica na moją korzyść wzrasta jeszcze w obliczu mniejszej liczby błędnie typowanych potencjalnych zdobyczy medalowych, czyli w praktyce tego rankingu - ujemnych punktów.

Piszę to gwoli pocieszenia redaktorów, gdyż ani w procencie nie znam się na sporcie tak jak oni. Główną rolę odegrał przypadek. Chociaż jestem bardzo zaskoczony, że w GW nie wkalkulowano medalu Blanika.
    • Gość: ~gwidon Re: Prasa błędnie typowała IP: *.nat.student.pw.edu.pl 24.08.08, 19:42
      moim zdaniem za trafne wytypowanie koloru powinno być przyznane 9 pkt. = 6 za trafne + 3 za wytypowanie samego medalu. To jest bardziej sprawiedliwsze. Trzeba przyznać że PS podszedł do sprawy bardzo optymistycznie - patriotycznie :)
    • Gość: Itsme Re: Prasa błędnie typowała IP: *.as.kn.pl 24.08.08, 20:53
      Proponuję klasyfikację ilu zawodników przypada na jeden medal zdobyty przez
      Polaków. Wychodzi 26,5. Przy tej wydajności amerykańska ekipa powinna liczyć
      2915 osób.
    • Gość: Papa Re: Prasa błędnie typowała IP: *.aster.pl 24.08.08, 22:31
      a gdzie sa typy Sports Illustrated? jakis link?
    • jakas1 Re: Prasa błędnie typowała 25.08.08, 10:33
      "Skoro z ponad 30 tzw. szans medalowych na podium znalazło się raptem pięć, to albo polski sport jest w fazie agonalnej, albo takie typowania są w granicach błędu statystycznego."

Tylko, że to, co typowały gazeta to NIE BYŁY realne szanse medalowe, tylko nadzieje. REALNE szanse medalowe oceniają bukmacherzy i szkoda, ze zczuba nie zliczyło w ilu konkurencjach Polacy są stawiani przez bukmacherów w pierwszej trójce. Wyszło by, ze w DWUNASTU, czyli 10 medali z 12 szans to normalny wynik, szczególnie, że np Otylia straciła medal z Chinkami typowanymi ledwo na finał.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka