Gość: kasia IP: 195.136.120.* 02.08.05, 10:38 gdby ktoś miał pytania zapraszam.... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Patka Re: wróciłam z Hersonissos IP: *.ibib.waw.pl 02.08.05, 12:00 witaj w jakim hotelu byłaś? ja się wybieram pod koniec sierpnia też do Hersonissos. Jak wrażenia z miasteczka, czy się podobało i co warto zwiedzić? A i ile kasy wydałaś na dwa tygodnie? Pozdrawiam i Czekam na odpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: wróciłam z Hersonissos IP: 195.136.120.* 02.08.05, 12:49 byłam w hotelu Blue Island. Jesli chodzi o miejscowość to idealna dla ludzi młodych chcących się zabawić, mnóstwo pubów i dyskotek. Ja byłam 15 dni i po paru dniach brakowało mi ciszy i spokoju i miałam ochote stamtąd uciec. Zabawa trwa do 5-6 rano i raczej nikt tam nie zwarca uwagi na to że sa ludzi chcący sie wyspać nie mówiąc juz o małych dzieciach, ludzie tam zachowują się jakby byli pepkiem świata, jestem tu i teraz mam ochotę sie zabawic nikt mi w tym nie przeszkodzi, coś w tym stylu. Ulice sa zatłoczone czasem nie sposób przejśc na druga stronę, tylko miejscowi taksówkarze byli uprzejmi się zatrzymac i przepuścić, wszędzie głosna muzyka połaczona z klaksonami pojazdów (a było ich sporo i różnego rodzaju) - jak pomysle to głowa mi peka ;-))) nigdy z taką chęcią nie wracałam z urlopu, plaże brudne, małe, zatłoczone leżak +parasol 5 euro za to woda cudownie czyta czego u nas brakuje pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ais Re: wróciłam z Hersonissos IP: *.spray.net.pl 02.08.05, 22:25 Kasiu, a powiedz mi, ile mniej więcej kasy potrzebuję na tydzień, by sobie przesadnie nie odmawiać, ale też nie rozrzucać kasy po ulicach ;) Chciałybyśmy choć jedną "większą" wycieczkę sobie wykupić, przejść się raz do parku wodnego, mamy HB, wieczorem na pewno chętnie się zabawimy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: wróciłam z Hersonissos IP: 195.136.120.* 03.08.05, 10:49 wstep do parku wodnego kosztuje 16 euro, my przez 2 tygodnie wydalismy 800 euro (na 3 osoby) ale to razem z wynajmem samochodu który jest drogi, nie wiem jak ceny w dyskotekach bo ze względu na dziecko nie moglismy skorzystać. My równiez mielismy HB ale sniadania były do 9:45 a obiadokolacja o 18.30 więc musielismy w międzyczasie coś zjeść, pić no i owoce bo w naszym hotel (nie wiedzieć czemu) serwowali owoce z puszek... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: wróciłam z Hersonissos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.05, 11:16 Kasiu czy byliście na Santorini? Jeśli tak to czy ta wycieczka była ujęta w tych pieniądzach (800 euro)? Bardzo chciałabym zobaczyć Santorini, ale nie wiem czy starczy nam kasy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: wróciłam z Hersonissos IP: 195.136.120.* 03.08.05, 13:23 nie, nie byliśmy bo była to najdroższa wycieczka ok 60 euro za osobę, do wodnego parku jest niedaleko z hersonissos, oplaca sie wynająć skuter albo kłady bo wycieczka przez biuro kosztowała 28 euro za dojad i wejście za osobę, my natomiast płacilismy tylko 16 za osobę. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: wróciłam z Hersonissos IP: 195.136.120.* 03.08.05, 13:29 nie, nie byliśmy ponieważ wycieczka zorganizowana kosztowała ok 50-60 euro, dokładnie nie pamiętam, (za osobę). Park wody znajduje sie blisko Heronissos więc opłaca się pozyczyć skutery bądz kłady ponieważ zorganizowana kosztuje 28 euro ( w tym jest dojazd i wstęp) natomiast indywidualnie tylko 16 euro. Gdybyście chcieli wynając samochód polecam firmę Universal pracuje tam Polka wszystko jest sprawdzone i śmiało mozna wypożyczać. pozdrawiam Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ais Re: wróciłam z Hersonissos IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.05, 16:32 Dzięki ! A powiedz mi, czy chodziliście może na słynną Star Beach ? Czy wstęp na nią jest płatny? Jak to w ogóle wygląda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vei Re: wróciłam z Hersonissos IP: 193.16.255.* 03.08.05, 16:35 Ja pisalam kilka minut temu. Wstep darmocha, ale jak chcesz zjezdzac na zjezdzalniach - placisz 8 EUR od osoby, dostajesz opaske na reke i heja. Lezaki byly po 3 EUR. Czesc lezakow jest nad morzem, czesc nad basenami - raz placisz a mozesz sie przenosic z lezaka na lezak :))) Wszedzie glosna muzyka, bar w basenie. Ogolnie fajnie, ale dla mnie jak na jeden raz. Ponowne wyjscie dla mnie byloby nudne. Pozdrowka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ais Re: wróciłam z Hersonissos IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.05, 16:42 Dzięki :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: wróciłam z Hersonissos IP: 195.136.120.* 04.08.05, 10:34 byliśmy pierwszego dnia, wstęp jest wolny, płaci sie tylko za leżaki ale to wszędzie, natomiast muzka dudni aż uszy pękają no i straszny tłok i ścisk (mała plaża), bylismy tam tylko raz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vei Re: wróciłam z Hersonissos IP: 193.16.255.* 03.08.05, 16:23 Witam, Ja bylam tydzien w Hersonissos na poczatku lipca. Wycieczka na Santorinii kosztowala wtedy 70 EUR bez wyzywienia (mniej wiecej). Nastomiast z biura macierzystego - 103 EUR z wyzywieniem. Ale naprawde warto. Mozna tez zajrzec do Star Beach - wtedy wstep jest wolny ale zjezdzalnie 8 EUR za osobe. Jesli chodzi o Anapolis - park wodny - mozna wytargowac wycieczke na caly dzien (czyli dowoz + wstep za 22-23 EUR). Bo cena za wstep zalezy od pory dnia - wiadomo, ze jak wchodzich po poludniu to jest taniej, bo masz mniej godzin zabawy, a jak rano, to wstep (o ile dobrze pamietam) kosztowal nawet 22 EUR. Co do jedzenia na miescie - to wg mnie nie jest tanie, ale odmowic sobie nie mozna pita gyros, gyrosika, mousaki. Polecam restauracje Acropol. Oni mieli do 18 ceny promocyjne. W ogole bardzo mila tam obsluga. Pozdrowka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mac123 Re: wróciłam z Hersonissos IP: 193.59.95.* 05.08.05, 10:18 Wczoraj wróciłem z Żoną z Hersonissos i uważam, że miejscowość jest idealna na urlop. To prawda część miasta położona nad morzem jest głośna i cichnie dopiero ok. 6-7 rano (współczuję ludziom mającym tam hotel) ale dzieki tej ilości turystów ma się bogatą ofertę wypozyczalni samochodów i skuterów, liczne biura turystyczne i atrakcje do wyboru i do koloru. My mieszkaliśmy w hotelu na wzgórzach. Cisza i spokój wokół palmy i basen. Wieczorami dochodziły tylko lekkie odgłoy imprez z Hersonissos. Ludziom, którzy zmęczeni są imprezowaniem polecam pół godzinny spacer do starego Hersonissos. Tam jest zupełnie inaczej niż nad możem, liczne restauracje (świadomie nie napisałem tawerny bo prawdziwych tawern w miejcowościach turystycznych jest mało)kafeniony (szczególnie polecam kafenion na końcu mini ryneczku, prowadzony jest przez rodzinę na czele z nestorem rodu chyba 90 letnim Kostasem który ma honorowe miejsce i tylko się przygląda, staryemu kostasowi spodobała sie bardzo moja zona i za każdym razem kiedy bylismy u niego przynosił jej z zaplecza bukiety z własnoręcznie zebranych kwiatków. Ogólnie panuje tam sielanka i spokój. Dlatego każdy może zanleźć w Hersonisoss cos dla siebie. Ponadto miejscowość położona jest w środkowej części północnego wybrzeża i stanowi świetną bazę wypadową do wycieczek po wyspie (gorąco polecam wypozyczenie samochodu - są tanie - po wyspie podróżowaliśmy przez pięć dni przejechaliśmy ponad 1500 km i zobaczyliśmy takie miejsca, których odwiedzin nie przewiduje zadne biuro podrózy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sister Re: wróciłam z Hersonissos IP: *.chello.pl 06.08.05, 09:34 A co to jest Star Beach ??? Odpowiedz Link Zgłoś