Dodaj do ulubionych

wróciłam z Hersonissos

IP: 195.136.120.* 02.08.05, 10:38
gdby ktoś miał pytania zapraszam....
Obserwuj wątek
    • Gość: Patka Re: wróciłam z Hersonissos IP: *.ibib.waw.pl 02.08.05, 12:00
      witaj
      w jakim hotelu byłaś? ja się wybieram pod koniec sierpnia też do Hersonissos.
      Jak wrażenia z miasteczka, czy się podobało i co warto zwiedzić?
      A i ile kasy wydałaś na dwa tygodnie?
      Pozdrawiam i Czekam na odpowiedz.
      • Gość: kasia Re: wróciłam z Hersonissos IP: 195.136.120.* 02.08.05, 12:49
        byłam w hotelu Blue Island. Jesli chodzi o miejscowość to idealna dla ludzi
        młodych chcących się zabawić, mnóstwo pubów i dyskotek. Ja byłam 15 dni i po
        paru dniach brakowało mi ciszy i spokoju i miałam ochote stamtąd uciec. Zabawa
        trwa do 5-6 rano i raczej nikt tam nie zwarca uwagi na to że sa ludzi chcący
        sie wyspać nie mówiąc juz o małych dzieciach, ludzie tam zachowują się jakby
        byli pepkiem świata, jestem tu i teraz mam ochotę sie zabawic nikt mi w tym nie
        przeszkodzi, coś w tym stylu. Ulice sa zatłoczone czasem nie sposób przejśc na
        druga stronę, tylko miejscowi taksówkarze byli uprzejmi się zatrzymac i
        przepuścić, wszędzie głosna muzyka połaczona z klaksonami pojazdów (a było ich
        sporo i różnego rodzaju) - jak pomysle to głowa mi peka ;-))) nigdy z taką
        chęcią nie wracałam z urlopu, plaże brudne, małe, zatłoczone leżak +parasol 5
        euro za to woda cudownie czyta czego u nas brakuje

pozdrawiam
        • Gość: ais Re: wróciłam z Hersonissos IP: *.spray.net.pl 02.08.05, 22:25
          Kasiu, a powiedz mi, ile mniej więcej kasy potrzebuję na tydzień, by sobie
          przesadnie nie odmawiać, ale też nie rozrzucać kasy po ulicach ;) Chciałybyśmy
          choć jedną "większą" wycieczkę sobie wykupić, przejść się raz do parku wodnego,
          mamy HB, wieczorem na pewno chętnie się zabawimy...
          • Gość: kasia Re: wróciłam z Hersonissos IP: 195.136.120.* 03.08.05, 10:49
            wstep do parku wodnego kosztuje 16 euro, my przez 2 tygodnie wydalismy 800 euro
            (na 3 osoby) ale to razem z wynajmem samochodu który jest drogi, nie wiem jak
            ceny w dyskotekach bo ze względu na dziecko nie moglismy skorzystać. My równiez
            mielismy HB ale sniadania były do 9:45 a obiadokolacja o 18.30 więc musielismy
            w międzyczasie coś zjeść, pić no i owoce bo w naszym hotel (nie wiedzieć czemu)
            serwowali owoce z puszek...
            • Gość: Aga Re: wróciłam z Hersonissos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.05, 11:16
              Kasiu czy byliście na Santorini? Jeśli tak to czy ta wycieczka była ujęta w
              tych pieniądzach (800 euro)? Bardzo chciałabym zobaczyć Santorini, ale nie wiem
              czy starczy nam kasy.
              • Gość: kasia Re: wróciłam z Hersonissos IP: 195.136.120.* 03.08.05, 13:23
                nie, nie byliśmy bo była to najdroższa wycieczka ok 60 euro za osobę, do
                wodnego parku jest niedaleko z hersonissos, oplaca sie wynająć skuter albo
                kłady bo wycieczka przez biuro kosztowała 28 euro za dojad i wejście za osobę,
                my natomiast płacilismy tylko 16 za osobę.

pozdrawiam
              • Gość: kasia Re: wróciłam z Hersonissos IP: 195.136.120.* 03.08.05, 13:29
                nie, nie byliśmy ponieważ wycieczka zorganizowana kosztowała ok 50-60 euro,
                dokładnie nie pamiętam, (za osobę). Park wody znajduje sie blisko Heronissos
                więc opłaca się pozyczyć skutery bądz kłady ponieważ zorganizowana kosztuje 28
                euro ( w tym jest dojazd i wstęp) natomiast indywidualnie tylko 16 euro.
                Gdybyście chcieli wynając samochód polecam firmę Universal pracuje tam Polka
                wszystko jest sprawdzone i śmiało mozna wypożyczać.

pozdrawiam
                Kasia
                • Gość: ais Re: wróciłam z Hersonissos IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.05, 16:32
                  Dzięki !

A powiedz mi, czy chodziliście może na słynną Star Beach ? Czy wstęp na nią
                  jest płatny? Jak to w ogóle wygląda?
                  • Gość: Vei Re: wróciłam z Hersonissos IP: 193.16.255.* 03.08.05, 16:35
                    Ja pisalam kilka minut temu. Wstep darmocha, ale jak chcesz zjezdzac na
                    zjezdzalniach - placisz 8 EUR od osoby, dostajesz opaske na reke i heja.
                    Lezaki byly po 3 EUR. Czesc lezakow jest nad morzem, czesc nad basenami - raz
                    placisz a mozesz sie przenosic z lezaka na lezak :)))

Wszedzie glosna muzyka, bar w basenie. Ogolnie fajnie, ale dla mnie jak na
                    jeden raz. Ponowne wyjscie dla mnie byloby nudne.

Pozdrowka
                    • Gość: ais Re: wróciłam z Hersonissos IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.05, 16:42
                      Dzięki :)
                  • Gość: kasia Re: wróciłam z Hersonissos IP: 195.136.120.* 04.08.05, 10:34
                    byliśmy pierwszego dnia, wstęp jest wolny, płaci sie tylko za leżaki ale to
                    wszędzie, natomiast muzka dudni aż uszy pękają no i straszny tłok i ścisk (mała
                    plaża), bylismy tam tylko raz.
      • Gość: Vei Re: wróciłam z Hersonissos IP: 193.16.255.* 03.08.05, 16:23
        Witam,

Ja bylam tydzien w Hersonissos na poczatku lipca. Wycieczka na Santorinii
        kosztowala wtedy 70 EUR bez wyzywienia (mniej wiecej). Nastomiast z biura
        macierzystego - 103 EUR z wyzywieniem. Ale naprawde warto. Mozna tez zajrzec do
        Star Beach - wtedy wstep jest wolny ale zjezdzalnie 8 EUR za osobe.

Jesli chodzi o Anapolis - park wodny - mozna wytargowac wycieczke na caly
        dzien (czyli dowoz + wstep za 22-23 EUR). Bo cena za wstep zalezy od pory dnia -
        wiadomo, ze jak wchodzich po poludniu to jest taniej, bo masz mniej godzin
        zabawy, a jak rano, to wstep (o ile dobrze pamietam) kosztowal nawet 22 EUR.

Co do jedzenia na miescie - to wg mnie nie jest tanie, ale odmowic sobie nie
        mozna pita gyros, gyrosika, mousaki.
        Polecam restauracje Acropol. Oni mieli do 18 ceny promocyjne. W ogole bardzo
        mila tam obsluga.

Pozdrowka
        • Gość: mac123 Re: wróciłam z Hersonissos IP: 193.59.95.* 05.08.05, 10:18
          Wczoraj wróciłem z Żoną z Hersonissos i uważam, że miejscowość jest idealna na
          urlop. To prawda część miasta położona nad morzem jest głośna i cichnie dopiero
          ok. 6-7 rano (współczuję ludziom mającym tam hotel) ale dzieki tej ilości
          turystów ma się bogatą ofertę wypozyczalni samochodów i skuterów, liczne biura
          turystyczne i atrakcje do wyboru i do koloru. My mieszkaliśmy w hotelu na
          wzgórzach. Cisza i spokój wokół palmy i basen. Wieczorami dochodziły tylko
          lekkie odgłoy imprez z Hersonissos. Ludziom, którzy zmęczeni są imprezowaniem
          polecam pół godzinny spacer do starego Hersonissos. Tam jest zupełnie inaczej
          niż nad możem, liczne restauracje (świadomie nie napisałem tawerny bo
          prawdziwych tawern w miejcowościach turystycznych jest mało)kafeniony
          (szczególnie polecam kafenion na końcu mini ryneczku, prowadzony jest przez
          rodzinę na czele z nestorem rodu chyba 90 letnim Kostasem który ma honorowe
          miejsce i tylko się przygląda, staryemu kostasowi spodobała sie bardzo moja
          zona i za każdym razem kiedy bylismy u niego przynosił jej z zaplecza bukiety z
          własnoręcznie zebranych kwiatków. Ogólnie panuje tam sielanka i spokój. Dlatego
          każdy może zanleźć w Hersonisoss cos dla siebie. Ponadto miejscowość położona
          jest w środkowej części północnego wybrzeża i stanowi świetną bazę wypadową do
          wycieczek po wyspie (gorąco polecam wypozyczenie samochodu - są tanie - po
          wyspie podróżowaliśmy przez pięć dni przejechaliśmy ponad 1500 km i
          zobaczyliśmy takie miejsca, których odwiedzin nie przewiduje zadne biuro
          podrózy.
        • Gość: sister Re: wróciłam z Hersonissos IP: *.chello.pl 06.08.05, 09:34
          A co to jest Star Beach ???
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka