aussieozz 30.09.08, 08:18 no i cyrk sie kreci dalej Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
obywatel_piszczyk Ciąg dalszy prywaty na rzecz Widzewa? 30.09.08, 08:27 Dziwnym trafem wszystko zaczyna układać się w jedną całość: w powołaniu kuratora uczestniczy minister z Łodzi i PKOL. Ten sam PKOL kilka miesięcy temu, tylko łódzkiemu Widzewowi anulował karę za korupcję tłumacząc przedawnieniem, chociaż czyny zdegradowanej Korony miały miejsce jeszcze wcześniej niż widzewskie. Teraz pan minister rękami PKOLu stara się zrobić prezesem byłego szefa Widzewa. Czy to tylko przypadek? Odpowiedz Link Zgłoś
ercu Re: Ciąg dalszy prywaty na rzecz Widzewa? 30.09.08, 09:33 bez sensu, co ma do rzeczy skąd jest minister? dobrze rabią, nalezy próbować pozbyc sie tgo raka, wrecz oczekiwałbym tego by na na pewien czas potrzebny do porzadkowania tego syfu, wywala polskie zespoły z wszelkich rozgrywek Odpowiedz Link Zgłoś
krycha_z_gazowni Re: Ciąg dalszy prywaty na rzecz Widzewa? 30.09.08, 09:37 Jeden wielki cyrk. Odpowiedz Link Zgłoś
kiczkis Słusznie prawisz... 30.09.08, 12:34 ercu napisał: > bez sensu, co ma do rzeczy skąd jest minister? > dobrze rabią, nalezy próbować pozbyc sie tgo raka, wrecz > oczekiwałbym tego by na na pewien czas potrzebny do porzadkowania > tego syfu, wywala polskie zespoły z wszelkich rozgrywek =========================================================== Dokladnie tak!!! Jesli jeszcze bedziesz rozpoczynal zdanie Wielka litera, to daleko zajdziesz :)) - Ale zarty na bok.. Bardzo dobrze ujete przez "ercu" - tego "RAKA" nie tylko nalezy probowac, ile pozbyc sie go za wszelka cene! - Zas okres EWENTUALNEGO wycofania Polski i polskich zespolow z miedzynarodowych rozgrywek, tylko wyjdzie nam na dobre.. Da czas na reorganizacje polskiej pilki i na spokojna poprawe szkolenia przyszlych pilkarzy.. - Globisz to stwierdził wyraznie.. - niewiele zrobi jesli dostaje JUZ ukształtowanego (czesciej NIE ukształtowanego) technicznie mlodego adepta na reprezentanta Polski.. Moze skoncza sie takie cyrki, jak ten z trenerem Płatkiem, ktory mial zawod (TRENERA) zdobyty na Zachodzie i byl LEPSZY niz geniusze trenerscy z tzw."polskiej mysli szkoleniowej"( - Tej "mysli" co to: - "zapie...c".. "zapie...c".. i - "kasa Misiu.. kasa!!"), a "betonowy" Engel zwyczajnie go "upie...ł" i nie dopuscił jako trenera ekstraklasy w Polsce.. Odpowiedz Link Zgłoś
vice_versa Wietrzyć, wietrzyć, wietrzyć... 30.09.08, 14:33 Cały PZPN to jest udzielne księstwo, nie płaci podatków, zasady księgowości są wyjęte spod polskiego prawa, a polskie służby skarbowe nie mają pełnego wglądu w księgi. PZPN mógł tak działać bo jakiekolwiek działania ze strony państwa spotykały się ze sprzeciwem UEFA i FIFA, a to są ostatnie organizacje którym zależałoby na jakości i zdrowych zasadach w polskiej piłce. Tymczasem działacze zajęci są działactwem, brutalną walką o zachowanie przywilejów, pozoranctwem walki z korupcją, sprzedawaniem zawodników, a nie zdrowymi zasadami finansowania i działania polskich klubów. Drogi są dwie: nacjonalizacja związku (właśnie się odbywa) albo prywatyzacja związku, niech uwłaszczą się na wirtualnych "akcjach" ale niech oddadzą władzę. Jeśli chodzi o nową jakość w polskiej piłce, przejrzyste zasady, czystość gry i otwarcie na inwestycje, to jedyną drogą jest prywatyzacja, nic tak nie uzdrawia działalności podstawowej jak rynkowe zasady finansowe. Nacjonalizacja i wietrzenie może być tylko etapem wstępnym, a państwo ma być gwarantem zdrowych zasad. Odpowiedz Link Zgłoś
marian391 Stan wojenny w PZPN 30.09.08, 08:29 Nie jestem zwolennikiem władz PZPN, jednak metody Drzewieckiego są co najmniej wątpliwe i nie prowadzą do niczego dobrego. Zarówno powołanie kuratora jak i usuniecie Borowskiego z nadzorowania budowy stadionu narodowego stwarza wrażenie opanowania struktur sportowych przez ludzi PO. Niestety ale metody te nie róznią się od metod PiS. Zamiast rzeczywistych reform w gospodarce bezpieczniejsze śa populistyczne igrzyska. Odpowiedz Link Zgłoś
jami8 A nie lepiej po kieszeni? 30.09.08, 08:39 skuteczniej chyba byłoby - i bez takich awantur - zakręcić kurek z pieniędzmi (w tym moimi). Odpowiedz Link Zgłoś
signal no i niech będzie Boniek, napewno lepszy 30.09.08, 08:51 od dziadków betonowych Odpowiedz Link Zgłoś
freon Balem sie, ze sprawe beda opisywac dziennikarze 30.09.08, 08:58 sportowi, a nie tacy, ktorzy cokolwiek wiedza o prawie. Drzewiecki nie mial innego wyjscia jak zlozyc wniosek do Trybunalu, kiedy na biurko trafil mu raport pokontrolny. Prosze sobie wyobrazic wrzask, gdyby Drzewiecki wiedzac o nieprawidlowosciach, powiedzial - no, trudno, poczekamy, zobaczymy. To po pierwsze. Decyzje w sprawie kuratora podjal Trybunal a nie minister - to po drugie. Panowie z PZPN, ktorym nagle skonczylo sie niebo beda teraz wymyslac niestworzone historyjki i nosic je do prasy, a dziennikarze sportowi czesto z nimi zaprzyjaznieni poprzez wspolne spozycie, nawet nie beda patrzec ile w tym prawdy, tylko od razu informowac o kolejnych wielkich plotkach. W calej tej sprawie dziennikarze biora obecnie strone zwiazku, co slychac bylo we wczorajszych pelnych paniki pytaniach na konferencji prasowej Drzewieckiego. Odpowiedz Link Zgłoś
sapinek Kurator w związku, bo prezesem ma być Boniek? 30.09.08, 09:14 a za wszystkim stoi Boniek... ludzie ogarnijcie sie... czas w koncu rozjebac ten beton. jak nie mozna tego zrobic w sposob cywilizowany to trzeba to zrobic sila... bo inaczej to nic przez nastepne lata sie nie zmieni. nawet jak bysmy mieli stracic to euro to nic wielkiego by sie nie stalo. zorganizujemy je kiedy indziej jak juz bedziemy do tego gotowi. Odpowiedz Link Zgłoś
enki79 Re: Kurator w związku, bo prezesem ma być Boniek? 30.09.08, 09:16 Boniek? pierwszy oszust w pzpnie i w polskiej piłce, ma być prezesem? Chyba, że argumentem jest to, że pije wódkę z platinim. Zmieni się tylko na gorsze... Odpowiedz Link Zgłoś
polld74 W polityce korupcja jest większa niż w PZPN 30.09.08, 09:22 Sitwa z PO jako uzdrawiacze PZPN i walczący z korupcją wolne żarty. Dwóch poprzednich ministrów, którzy walczyli z PZPN to najlepszy przykład, jeden wącha kwiatki w efekcie mafijnych interesów, w których brał udział, drugi siedzi w pierdlu pod zarzutem korupcji. UEFA w tej sytuacji wywali polskie kluby i reprezentację z rozgrywek, to jest pewne. Odpowiedz Link Zgłoś
smakaroni Kurator w związku, bo prezesem ma być Boniek? 30.09.08, 09:23 Pan Sarzalo to Rysiu Czarecki bis: ryszardczarnecki.blog.onet.pl/ Chyba jakos malo zgadza sie Panow teoria skoro w PZPN -ie dziala teraz Pan pinoko - najwiekszy wrog Widzewa Odpowiedz Link Zgłoś
bereciara Drzewiecki 30.09.08, 09:25 Kibole wy jesteście faktycznie ludźmi pośledniej kategorii.Korupcja w piłce na skalę niesłychaną a Listkiewicz ze swoim głupim uśmiechem na ryju bryluje w przekaziorach.Jak taka miernota długo mogła się bawić się z kibolami w kotka i myszkę.Kupa ludzi siedzi a Listek czysty jak lilija.Coś tu ku... nie rozumiem szefa mafii w pomrocznej się nie tyka.Jaki z niego fachowiec.Zapowiedział że nie będzie kandydował na prezesa pod warunkiem że będzie miał fuchę taką jaką sobie wybierze przy organizacji euro a w tym przekonaniu utwierdza go Drzewiecki że taką fuchę dostanie.Ludzie organizacja euro nie jest realizowana z pieniędzy PZPN to PZPN jest utrzymywana z budżetu.Na Euro pójdą pieniądze z mojego podatku i nie życzę sobie by jakiś niedorozwinięty idiota Listkiewicz miał na nie wpływ.Nie wiem jak to się stało że takie zero intelektualne Listkiewicz przez tak długi okres sobie z nami pogrywał.Czekam na wieści aresztowania przekręta i osadzeniu tam gdzie siedzą jego protegowani. Znajdzie się ktoś odważny na groźby Listka / a ja mam kumpla Platiniego i mogę narozrabiać / Platini ma go w dupie a to przechwałka. Odpowiedz Link Zgłoś
smakaroni Kurator w związku, bo prezesem ma być Boniek? 30.09.08, 09:27 Boniek: "To jest zły moment na wprowadzenie kuratora" W poniedziałek do Polskiego Związku Piłki Nożnej został wprowadzony kurator. To oznacza, że nie będzie zapowiadanych na 30. października wyborów nowego prezesa PZPN, w których miał wziąć udział również Zbigniew Boniek. Co sądzi na ten temat były udziałowiec łódzkiego klubu? Zbigniew Boniek: - Od pewnego czasu w światku piłkarskich mówiło się, że jeśli wyniki przeprowadzonej w PZPN kontroli będą negatywne, to minister zdecyduje się na jakiś ruch. Ale chyba nikt się nie spodziewał, że zdecyduje się na ruch tak drastyczny. Uważam, że to jest zły moment na wprowadzenie kuratora. Sytuacja była klarowna, za miesiąc byłyby nowe władze związku. Wprowadzenie kuratora to jest jak wprowadzenie stanu wojennego. Robi się to, jak już nie ma innego wyjścia, a tu przecież wyjście było. Druga sprawa, to argumenty, których minister użył. Zły jest statut? A ja się pytam, kto zatwierdził ten statut - minister. Za mała ilość członków zarządu? O tym, przecież wiadomo już od dawna. - Według Grzegorza Lato to pan stoi za wprowadzeniem kuratora do związku? - Słucham? Tak Grzegorz powiedział? Nie będę mu odpowiadał, bo to jest jakaś kompletna bzdura. Jeśli rzeczywiście tak powiedział, to stawia się w jednym rzędzie z Janem Tomaszewskim, który nie tak dawno mówił o trybunale hańby, a gdy ten sam trybunał wprowadza kuratora, to mówi, że to najważniejszy dzień w historii polskiego futbolu. - W poniedziałek również Widzew udzielił rekomendacji dla kandydatów na prezesa PZPN. Pan jej nie dostał… - No cóż, to dla mnie żaden problem. Już mam konieczne 15 głosów poparcia, które otrzymałem od czterech okręgowych związków oraz jedenastu klubów. Nie ukrywam jednak, że decyzja Widzewa trochę mnie zaskoczyła. Ta rekomendacja nie oznacza przecież oddanego głosu, jest tylko opinią, że dana osoba na prezesa się nadaje. Widocznie, zdaniem Widzewa, ja się nie nadaję. Chyba zadzwonię do klubu i poproszę, żeby usunęli z oficjalnej strony internetowej klubu mój cytat. - Klub wyjaśnił, że rekomendację dostali tylko ci kandydaci, którzy wypełnili postawione warunki, tj. przesłali ankietę i oświadczenie antykorupcyjne… - Widzew rzeczywiście rozesłał do wszystkich kandydatów ankietę z pytaniami i oświadczenie antykorupcyjne. Oświadczenie podpisałem, a ankiety nie wypełniałem, bo ona dotyczyła tylko spraw Widzewa. A ja przecież idę na prezesa PZPN, żeby działać dla dobra wszystkich klubów, nie tylko Widzewa. www.widzewiak.pl/news/show.php?id=12662&site=1 Odpowiedz Link Zgłoś
polld74 Wiecie w jakim składize obradował Trybunał PKOL? 30.09.08, 09:59 W tym samym składzie, który niedawno uratował Widzew od degradacji za korupcję, no comments. Odpowiedz Link Zgłoś
obywatel_piszczyk Re: Wiecie w jakim składize obradował Trybunał PK 30.09.08, 11:09 polld74 napisał: > W tym samym składzie, który niedawno uratował Widzew od degradacji > za korupcję, no comments. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=913&w=85323411&a=85323674 Odpowiedz Link Zgłoś
12.12a1 Kurator w związku, bo prezesem ma być Boniek? 30.09.08, 10:04 Bezczelność tych naszych działaczy PZPN-owskich jest olbrzymia,oni są "społecznikami", niech uczciwie powiedzą jakie pieniądze "zarabiają".Nareszcie mądre posunięcie,tylko obawiam się że jednych cwaniaków zastąpi się innymi.Żeby ten związek był związkiem z prawdziwego zdarzenia to należałoby ten motłoch także w niższych ligach wysłać na zieloną trawkę.Mało tego należy też zabezpieczyć się przed ewentualnym powrotem tego elementu do sportu,bo niby co w nim robią np byli funkcjonariusze UB,SB i ich współpracownicy? Odpowiedz Link Zgłoś
mikser73 Ciekawe że jak Putin robił czystkę w swoim zw. 30.09.08, 11:08 to nic UEFA i FIFA nie zrobiły, wyraźnie wskazuje to iż są równi i równiejsi albo tacy których się po prostu boją ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
goethek Re: Ciekawe że jak Putin robił czystkę w swoim zw 30.09.08, 11:44 to było troszkę inaczej. Putin nie robił czystek, ale powiedział swoją opinię.Powiedział jak wg. niego chciałby aby to wyglądało - i jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki jego sen sie ziścił. Szkoda, że nasi politycy nie maja takich marzeń, które by mogły ujrzeć światło dzienne i przemienić się ze słowa w "ciało". Nikt u nas też nie ma takiej mocy jak Władimir. (bolączka demokracji) Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Mam nadzieję że to początek skutecznego wymiatania 30.09.08, 11:22 śmieci z PZPN. Odpowiedz Link Zgłoś
aa_6 To prawdopodobnie jedyna szansa 30.09.08, 11:24 uzdrowienia polskiego futbolu, czyli, na początek, odsunięcia od żłobu starych cynicznych wyjadaczy, których nie interesuje stan polskiego futbolu, lecz własnych kont. Sądzę, że międzynarodowe władze doskonale to zrozumieją, że Polska nie chce mieć już w PZPN pana Listkiewicza and Company. Odpowiedz Link Zgłoś
goethek niech nas wywala z Pucharów i MŚ! 30.09.08, 11:41 nigdy nie przypuszczałem , że będę tego chciał, ale jak dla mnie to niech sobie UEFA/FIFA wyklucza nas z rozgrywek europejskich/światowych ... myślę, że Platini i inni nie są wcale lepsi od naszych "betonów". Cały czas stoja za nimi murem, a to przecież jedna z najbardziej żałosnych band w dzisiejszej Polsce. Trzymaja kurczowo stołki i nie chca nikogo dopuścić do środka aby nie wyszło na jaw jak bezczelnie zarządzają związkiem. W ogole co to ma być ...? Niechby szefem związku został taki emerytowany pilkarz (jeden czy drugi) to co taki czlowiek wie o zarządzaniu itp. ? skonczył podstawówkę (ew.szkołę średnią) i myśli ze jak pobiegal na boisku i strzelil kilka bramek 30 lat temu to jest wyśmienitym kandydatem...?! niech i zostaną tacy, bo oni w piłce siedzą, ale nie jako ludzie podejmujący decyzje a jako doradcy. A jak sie nie podoba, to zabierać Panowie menele (czyt.manele) i wynocha !- niech sie nasza piłka oczyści, nawet za cenę utraty członkowstwa w strukturach FIFA i odsuniecie od pucharów. Polacy mają dość układów. Pnie Drzewiecki, dobrze, że tego kuratora tam osadziliści - nie dajcie sie tylko! Polacy są po waszej stronie. a kibice tym bardziej, gdyż to oni od dawien dawna śpiewają nieśmiertelne "PZPN, PZPN j... j... PZPN" Odpowiedz Link Zgłoś
12.12a1 Re: niech nas wywala z Pucharów i MŚ! 30.09.08, 11:54 Jestem za,a nawet przeciw bo tych szulerów z piłkarskiego pokera powinno się rozliczyć przed sądami powszechnymi. Odpowiedz Link Zgłoś
crotalus1 Kurator w związku, bo prezesem ma być Boniek? 30.09.08, 12:01 Śmieszne pisiorki bronią PZPN jak niepodległości. :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
klinikka Kurator w związku, bo prezesem ma być Boniek? 30.09.08, 12:03 ANDRZEJ RUSKO NOWYM PREZESEM PZPN-u!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kiczkis Stado świń.. czy LIS w kurniku?? 30.09.08, 12:14 Autor: enki79 30.09.08, 09:16 Boniek? pierwszy oszust w pzpnie i w polskiej piłce, ma być prezesem? Chyba, że argumentem jest to, że pije wódkę z platinim. Zmieni się tylko na gorsze... ===================================================== Mniej czytaj glupot, a wiecej wlasnym rozumem sie posluguj (jesli go masz..). - Tez krytykowalem Bonka niejednokrotnie. Ale.. - Ale mając do wyboru lisa lub stado świń.. zdecydowanie wole LISA.. Stado świń pogrązyloby polską pilke na kolejne dziesieciolecie - lub nawet dluzej - a decydowalby o tym tak czy inaczej TERENOWY "beton".. Jesli terenowy beton nie zostanie ruszony i skruszony, zadne "Bonki" ani "Kasperczaki" ani zadni inni "cudotworcy" nie pomogą i nic nie zrobią na dluzszą mete.. - A Boniek z calą pewnoscią przez ten terenowy "beton" nie jest kochany.. a to juz ogromny plus dla niego.. Odpowiedz Link Zgłoś
obywatel_piszczyk to żeś "se" pan nowego "Boga" znalazł. gratulacje. 30.09.08, 14:17 Mam ci przypomnieć, kto przy pomocy betonu który rzekomo nie lubi Bońka, wywalił Engela z roboty selekcjonerskiej i zajął jego miejsce? Już nie pamiętasz, jak swego czasu, zawsze i wszędzie klakierował Listkiewiczowi? Za co go tak gloryfikujesz? Za to, że w porę uciekł z PZPNowskiego, tonącego okrętu, a teraz pali głupa i wmawia wszystkim, że na tym okręcie nigdy nie przebywał? Podobnie postąpił jako selekcjoner po meczu z Łotwą... Odpowiedz Link Zgłoś
kiczkis Re: to żeś "se" pan nowego "Boga" znalazł. gratul 03.10.08, 17:00 obywatel_piszczyk napisał: > Mam ci przypomnieć, kto przy pomocy betonu który rzekomo nie lubi Bońka, wywali > ł > Engela z roboty selekcjonerskiej i zajął jego miejsce? Już nie pamiętasz, jak > swego czasu, zawsze i wszędzie klakierował Listkiewiczowi? Za co go tak > gloryfikujesz? Za to, że w porę uciekł z PZPNowskiego, tonącego okrętu, a teraz > pali głupa i wmawia wszystkim, że na tym okręcie nigdy nie > przebywał? Podobnie postąpił jako selekcjoner po meczu z Łotwą... ============================================================== To nie byla "gloryfikacja".. Wybieralem alternatywe - czyli "z dwojga zlego".. Ale.. Calkowicie odwoluje.. odszczekuje i odzegnuje sie od jakiejkolwiek sugestii by to Boeniek sterowal polska pilka.. Macie racje.. To byloby samobojstwo.. Odpowiedz Link Zgłoś
michelange75 Kurator w związku, bo prezesem ma być Boniek? 01.10.08, 07:36 Co to jest PZPN?- Spolecznicy?.Chyba nie.Napewno nie zarzad,ktory bardziej przypomina grupe cwaniakow budujacych swoje prywatne interesy kosztem emocji i nerwow Polakow.Stan polskiej pilki to potwierdza,a wszystkie afery korupcyjne i slaba reakcja gory zwiazku,to pieczetuje.Jedno wielkie...... Po prostu, panstwo w panstwie.Na koniec,o liscie UEFA do rzadu RP. Czyzby szantaz?,ciekawe czy to PZPN zorganizuje i sfinansuje EURO w Polsce? Odpowiedz Link Zgłoś
wojtekviki Re: Kurator w związku, bo prezesem ma być Boniek? 01.10.08, 11:09 aussieozz napisała: > no i cyrk sie kreci dalej >Dlaczego minister Drzewiecki czekał do ostatniego dnia zgłaszania kandydatór na Prezesa PZPN?Dlaczego,kiedy był czas po wygranych wyborach,nie zmieniono władz PZPN?Od dawna wiadomo było o potężnej korupcji w piłce nożnej,i dziwi mnie najbardziej,że WŁADZE UEFA,FIFA tolerują przestępców(działaczy)skorumpowanych do"szpiku kości",mimo tylu zatrzymań,jeszcze nie odbyła sie rozprawa sądowa,nasze władze,prokuratura mają czarno na białym udział działaczy w procederze kupownia,sprzedawania meczy,ślą do władz PIŁKI NOŻNEJ alarmujące listy,wyjasnienia,a Ci panowie,nic nie robią, grożą odebraniem polskim drużynom prawa uczestniczenia w rozgrywkach i innymi karami!Tzn.są takimi samymi skorumpowanymi działaczami wyższego szczebla,w myśl powiedzenia"ręka,rękę myje"!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wojtekviki Kurator w związku, bo prezesem ma być Boniek? 01.10.08, 17:18 Jeżeli UEFA i FIFA broni jak"niepodległości"działaczy z PZPN,skorumpowanych,utytłanych w"Gó...e" po same uszy,to są takimi samymi skurompowanymi sukinsynami,wobec których nie mam szacunku.Co takiego się stanie,jeśli polskie druzyny"wylecą" z pucharów a ewentualnie POLSCE odbiorą organizację Mistrzostw Europy w piłce nożnej?myślę,że taka sytuacja polskiej piłce wyszłaby na dobre,można by odbudowywać struktóry z ludźmi o"czystych rękach",poszukać sponsorów w kraju i poza granicami,ja mam dosyć"betoniarzy",panów ubranych w garnitury za 5 tys.PLN,jeżdżacych super"bryczkami",mieszkającymi w willach i jeżdżącymi na różne Turnieje za nasze pieniądze,dość tego życia na koszt podatnika,wy nalane,spasione,pijackie"mordy",wypie...jcie z tego kraju!!! Odpowiedz Link Zgłoś