Gość: radomiak IP: *.chello.pl 14.03.09, 22:38 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Hamas Re: I liga: Pościg Korony za Widzewem IP: *.toya.net.pl 14.03.09, 22:55 brawo Korona!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: samurai kielce Re: I liga: Pościg Korony za Widzewem IP: *.static.t-2.net 15.03.09, 18:55 robak przebaczamy ci w nastempnym roku wracai do korony bo widzew zostanie w 2 lidze za korupcie sto procent brawo fanatyki znad silnicy nasza publicznosc iest nailepsza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxl1908 African Destroyers IP: *.adsl.inetia.pl 14.03.09, 23:14 Prócz tunezyjskiej opalenizny i wygolonych kulosów midzem nie pokazał nic . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sebo Re: African Destroyers IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.03.09, 01:02 xxl1908-rozumiem, że to w ten sposób określasz rozmiar sadła zalewającego twój niewielki móżdżek, szczochu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A M Re: African Destroyers IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.03.09, 06:54 Dystroyers pieprznij się w łeb cymbale Odpowiedz Link Zgłoś
jusup Sędzia na niekorzyśc Korony?? Bzdura 14.03.09, 23:21 Wielka bzdura, że sędzia podejmował błędne decyzje na niekorzyść Korony... Publiczność wzburzyła jakaś sytuacja w polu karnym, ale absolutnie bez przewinienia Widzewiaków Natomiast sędzia powinien: wyrzucić z boiska Kuzerę (ewidentny faul na Budce wychodzącym na czystą pozycję, a Kuzera miał już żółta kartkę- sędziowie uznali, ze nie było w ogóle faulu Wyrzucić z boiska Sobolewskiego za uderzenie Brozia (który wcześniej faulował Sobolewskiego, ale takie samosądy są karane w futbolu czerwonymi kartkami, a Sobolewski nie dostał żadnej) Co nie zmienia faktu, że z gry korona zasłużyła na co najmniej remis. Widzew w środku pola bardzo słabo. Choć mimo wszystko szkoda tych frajerskich ostatnich minut Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tatarata Re: Sędzia na niekorzyśc Korony?? Bzdura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.09, 01:15 Ta a te sytuacje widsiałes na żywo!! Ja byłem na meczy i widziałem jak sędzia gwizdał wszystko co wchodziło dla Widewa bo się o linie na boisku przewracali pałko! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr_S Re: Sędzia na niekorzyśc Korony?? Bzdura IP: *.t3.ds.pwr.wroc.pl 15.03.09, 03:16 Co to za bzdury. Oglądałem ten mecz, nie jestem kibicem żadnego zespołu i sędzia nie gwizdał na niekorzyść żadnego z zespołu. Jak czytam te brednie że tu gwizdał za dużo tu za mało, to śmiać mi się chce. Niech grajki się nauczą grać. Remis sprawiedliwy. Awansować z tej ligi powinny Korona, Zagłębie i Widzew po barażu i to byłoby najlepsze rozwiązanie dla Ekstraklasy. No i spadek do I ligi Piasta, Polonii Bytom oraz Odry, bo już nie można dłużej oglądać tych nędznych stadionów tych zespołów! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asdd Bydlo po meczu... IP: *.kielce.vectranet.pl 15.03.09, 13:40 Czy prezydent WeL cos zamierza zrobic z bydlem, ktore po meczu rozbija autobusy, rzuca butelkami po piwie, niszczy zaparkowane samochody... Po co w naszym miescie stadion, druzyna w I-lidze, jak ma takie bydlo za kibicow... To juz lepiej zeby pieniadze na klub przeznaczyc na kolejny parking... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Delshannon Re: Sędzia na niekorzyśc Korony?? Bzdura IP: *.scansafe.net 16.03.09, 10:37 Zgadzam się trochę z Piotrem s. w sprawie sedziowania. Siedziałem na wysokości pola karnego i w pierwszej połowie to ja krzyczałem 'Linia, ty K... widać, że sprzedałeś mecz' Może to błędy, może trema sędziego, ale przez 20 pierwszych minut linia gwizdał wydumane spalone Ediemu i Kononowi-zatrzymał trzy piękne sytuacje. Sędzia główny moim zdaniem mylił się , ale na pewno nie wiele bardziej na stronę widzewa. Tak czy siak, myślę, że widzew kupił ten mecz. Wcześniej nie myliłem się w takich osądach. To najzwyczajniej widać. Spotkanie porywające(nie licząć poł h w drugiej połowie), na trybunach dawno nie widziałem tylu emocji... od półotora roku, gdy Legia farciarze wywozili remis 2:2. Świetny mecz, kibice widzewa jak zawsze zresztą najwyższy polski poziom, oprawa... szacun!! Wszystko było świętem sportu. No oprócz tej korupcji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kula Re: Sędzia na niekorzyśc Korony?? Bzdura IP: *.toya.net.pl 15.03.09, 11:57 ot taki kielecki intelektualista :) wiec "pałko" ( tochyba jakies wasze pozdrowienie) widziałem i oglądałem mecz w tv gdzie byly powtorki i mozna bylo obejrzec kazda akcje a ty siedzac na stadionie pewnie siedziales w tylu miejscach ze za kazdym razem wszystko widziales idealnie a malo tego skonczyles kurs sedziowski i znasz przepisy gry w pilke nozna... poczytaj sobie 13 art tych przepisow i bedziesz wiedzial ilu z korony nie powinno konczyc tego meczu... sedzia wypaczyl wynik meczu nie dajac kartek... i tyle... z gry remis jak najbardziej sie nalezal ale kto jest w stanie powiedziec jakby sie kosnczyl jakby wczesniej posypaly sie kartki za przewinienia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ajakze jakie noty dostali sedziowie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.09, 14:29 jeden przyklad "umiejetnosci" sedziego wyrzut z autu - a boczny co? "spalony" ;-0 ???? dobrze ze glowny nie zareagowal, ale chyba przez przypadek ;-) ... sedziowanie myslie ze nie bylo stronnicze - tylko KIEPSKIE ... ci sedziowie sa poprostu totalnie SLABI czy wrecz BEZNADZIEJNI ;-), ale pytanie - jakie dostali noty od obserwatora???? czy noty sa jawne? czy protokoly sa jawne? czy mozna sobie je przeczytac np. na stronach "pz(tfu)pn'u" ??? ;-) !!! jawnosc ocen i protokolow !!! Odpowiedz Link Zgłoś
jgalka Re: Sędzia na niekorzyśc Korony?? Bzdura 15.03.09, 01:27 jestem tego samego zdania. ja rowniez uwazam ze zawodnikom widzewa wolno grac rekoma tak w polu karnym jak i na reszcie boiska, tak samo jak widzewa nie wolno karac za korupcje tak jak innych druzyn, za to nalezy przyznawac koncesje na gre nawet jesli sie nie nalezy za "niescislosci" finansowe. powodzenia jesli te zasady uda sie wprowadzic w calej europie to liga "miszczow" jest wasza, a kto wie moze zostaniecie najlepsza druzyna swiata Odpowiedz Link Zgłoś
jusup Re: Sędzia na niekorzyśc Korony?? Bzdura 15.03.09, 17:56 Co do ręki to podczas meczu wydawało mi się, że pretensje graczy Korony są nieuzasadnione, rozumiem, może to brak obiektywizmu, teraz musiałbym zobaczyć to drugi raz by ocenić Co do innych spraw :) No cóż, degradacją za korupcję nie ukarano również Piasta, Podbeskidzia... Zespołów o podobnym do Widzewa poziomie oskarżeń. Widzew cały czas domagał się tylko równego traktowania z tymi zespołami. A nie dawania kary równej Koronie, której poziom przewinień był wielokrotnie większy. O co oczywiście nie można mieć pretensji do kibiców, ale nie dziw się, że Widzew walczył o swoje Bo - i to po drugie - to samo co Widzew zrobiła też Korona. Złożyła odwołanie do Trybunału Arbitrażowego. Wiem, wyrok był inny, ale sprawy tez są inne (np. dochodzenie wobec Korony rozpoczęte mogło zostać wcześniej itp),. I Korona nadal walczy, składając kasację do Sądu Najwyższego. Bo jak na razie to PZPN ukarał i Koronę, i Widzew jednakowymi karami bezwzględnymi, zaś w stosunku do skali przewinień Widzew ukarał znacznie surowiej... To, że sąd poza PZPN-em stwierdził przedawnienie kary, to zupełnie inna sprawa Zaś licencja... Nadal Widzew nie był tu w podobnych prawnych sztuczkach ani jedyny, ani pierwszy. Lech Poznań zrobił to dwukrotnie np... Natomiast to, że Widzew ma w pełni legalną licencję stwierdziły już dwukrotnie sądy cywilne. A jak nienawidzący z przyczyn... pozasportowych chyba Widzewa Tomaszewski złożył jakieś dokumenty w prokuraturze, to ta aresztowała pryncypała Tomaszewskiego, czyli Andrzeja G. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Sędzia na niekorzyśc Korony?? Bzdura IP: *.kielce.vectranet.pl 15.03.09, 10:44 wejdź sobie na youtube koleś, pierwsza bramka budki 39 sekunda filmiku matusiak na 2 metrowym spalonym a potem komentuj pod kogo sędziowali pseudosedziowie a matusiakowi można za ten mecz pogratulować niezłego aktorstwa widać ze łódzka filmówka przynosi efekty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pol-ck Re: Sędzia na niekorzyśc Korony?? Bzdura IP: *.197.158.213.umts.dynamic.eranet.pl 15.03.09, 11:46 Byłem na tym meczu i siedziałem właśnie na wysokości tej akcji. Wydawało mi się, że spalony ewidentny, ale po obejrzeniu filmu bramka jak najbardziej prawidłowa. Obejrzyj sobie z "pierwszej kamery" zatrzymaj w momencie jak Robak podaje, gdzie jest obrońca, a gdzie Matusiak. Co do reszty sędziowania to jeden wielki dramat. A już odgwizdywane faule Zganiacza w walce o górne piłki hahahahaha... Odpowiedz Link Zgłoś
jusup Re: Sędzia na niekorzyśc Korony?? Bzdura 15.03.09, 17:45 Swoją wypowiedzią nie chciałem się upierać, że sędzia gwizdał pod Koronę, a jedynie, że bzdurą jest mówienie odwrotne Ja oglądając mecz w telewizji (niestety) widziałem głównie błędy sędziego na niekorzyść Widzewa. Ewidentne i dość znaczące: brak odgwizdania faulu Kuzery na Budce, gdy trzech Widzewiaków wychodziło na czystą pozycję (a faul musiał oznaczać żółtą kartkę przynajmniej dla Kuzery, który już wcześniej inną żółta miał), brak jakiejkolwiek kartki (a powinna być raczej czerwona) dla Sobolewskiego za atak z rękami i przewrócenie Brozia po gwizdku sędziego Tez wydawało mi się w pierwszej chwili, że Matusiak był na spalonym, ale powtórki raczej przekonywały mnie, że jednak nie. Wiem, ze podczas meczu, gdy ma się przewagę i chce się koniecznie coś strzelić, z punktu widzenia kibica ze stadionu biorą górę emocje i wygląda to inaczej. Wśród kibiców Widzewa panuje przekonanie zupełnie odwrotne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: master of pryczek [...] IP: *.toya.net.pl 14.03.09, 23:35 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klopsik I liga: Pościg Korony za Widzewem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.09, 00:05 15000 bravo,czekamy w ekstraklasie na takie drużyny...obie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie jaze Edi zszedł w 35 min.,a w 45 strzelił bramkę IP: *.icpnet.pl 15.03.09, 01:24 Jak on to zrobił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1910* Widzew rządzi w mieście Łodzi! IP: *.toya.net.pl 15.03.09, 07:20 dlatego Widzewowi należą się 3 punkty! :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: troll Re: Widzew rządzi w mieście Łodzi! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.09, 07:29 to chyba oglądaliście inny mecz. Każde wejscie w piłkarza Widzewa kończył sie odgwizdaniem faulu na kozysc Widzewa. 1 Bramka spalony. Odpowiedz Link Zgłoś
bakoy I liga: Pościg Korony za Widzewem 15.03.09, 07:54 Brawo trener Gąsior!Cichy,skromny ale za to bardzo rozsądny gość. Odpowiedz Link Zgłoś
antygrzybiarz Pejs Polesie oglądał mecz??? 15.03.09, 08:00 To zobaczył, że można zdobyć pkt bez pomocy sędziego i bez kupowania, Widzew & Korona i Zagłębie do Ekstraklasy, a spaść muszą: Odra, Polonia B i KS Polesie. Kluby bez przyszłości, bazy treningowej i ten ostatni nawet bez stadionu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kibic Re: Pejs Polesie oglądał mecz??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.09, 09:19 Niestety, ale sędzia w meczu zachowywał się, jak gdyby został dobrze opłacony przez drużynę widzewa. Kilka razy skandalicznie się pomylił, ale niestety w ponad 80% na korzyść Widzewa. Oglądałem mecz w TVP , były powtórki. moim skromnym zdaniem I gol dla Widzewa podł ze spalonego (podanie Robaka do Matusiaka), przy drugim mam wątpliwości czy był faul. Poza tym sędzia Marciniak gwizdał przy prawie każdym zetknięciu się pilkarza Korony z Widzewiakiem, prawie zawsze dla Widzewa. Brawo korona za walkę do ostatnich sekund meczu. P.S. Czy Widzew spotka uczciwa, sprawiedliwa kara degradacji? Czy piłkarska mafia rządząca polska piłką "ukręci łeb" sprawie degradacji Widzewa i wielu, wielu innych drużyn, którena tą karę, tak samo jak Kolporter zasłużyły? Czy w Polsce prawo jest inne dla maluczkich, a inne dla ustosunkowanych mafiozów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niko Re: Pejs Polesie oglądał mecz??? IP: *.net.euron.pl 15.03.09, 10:06 Widzę, że punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Mecz był ostry ale oglądając go ja przekląłem sędziego, bo w 1 połowie powinien pokazać ze 2 żółte Koronie (m.in. ze 3 faule Zganiacza). Sobolewski UDERZYŁ Brozia bez piłki, wcześniej będąc oczywiście faulowanym, ale chyba jest wyraźny przepis, że za takie zachowanie jest czerwona? I co ty na to kolego? Ewidentnych pomylek na korzyść Widzewa nie zauważyłem, chyba, że konkretnie je wskażesz. Powtórki żadnej reki nie było w tv, więc nie wypisuj bredni. Dla któregoś z widzewiaków wyżej - Budka wychodząc na czysta pozycję był wycięty po nogach ale zgodnie z przepisami, bo raczej zawodnik Korony trafił ułamek wcześniej w piłkę. Czekam na opisy skandalicznych pomyłek sędziego w 80% na korzyść Widzewa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PB Re: Pejs Polesie oglądał mecz??? IP: *.retsat1.com.pl 15.03.09, 09:49 Zajmij się lepiej dopingiem i chwalenim swojej drużyny a nie wypisujesz bzdury o kupowaniu spotkań... Co Ty o tym wiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hamas do antygrzybiarza IP: *.toya.net.pl 15.03.09, 20:49 czy to prawda że spółkujesz za swoją babcią od lat?przestań to robić bo kazirodztwo rozwala ci mózg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chertan Foto do artykułu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.09, 09:13 A na zdjęciu Kaczmarek (w koszulce Złocisto-Krwistej) - panowie redaktorzy to jest gracz Lechii. Błąd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Obiketywizm sędziego? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.09, 10:09 W odpowiedzi PB. Czy sędzia Marciniak nie sędziował stronniczo na korzyść Widzewa? Czy robił to z czystej sympatii dla Widzewa, czy z innych pobudek? Czy Widzew za swoją korupcyjną przeszłość nie powinien być już rok temu zdegradowany? Dlaczego to tej pory Widzew nie został ukarany? Czy polską piłką nadal rządzi mafia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roosevelt5 Re: Obiketywizm sędziego? IP: *.toya.net.pl 15.03.09, 10:52 kibic napisał W odpowiedzi PB. Czy sędzia Marciniak nie sędziował stronniczo na > korzyść Widzewa? Czy robił to z czystej sympatii dla Widzewa, czy z > innych pobudek? Czy Widzew za swoją korupcyjną przeszłość nie > powinien być już rok temu zdegradowany? Dlaczego to tej pory Widzew > nie został ukarany? Czy polską piłką nadal rządzi mafia? ------------------ Mecz oglądałem wspólnie z kibicem ŁKS-u. I jakoś dziwnym trafem nie dopatrzył się ewidentnych pomyłek sędziego na korzyść Widzewa. Po przez pryzmat miłości do Widzewa może zacierać się mój obiektywizm. Może, ale nie musi. Jednak kibic ŁKS-u? To po pierwsze. Po drugie. Dlaczego Widzew nie został ukarany? Przez indolecje i głupote PZPN-u. Nadgorliwość Tomczaka w karaniu klubów jak popadnie. W państwie demokratyczym nawet ten, który powinien być ukarany ma prawo do obrony. Zapisy w statucie PZPN i to co wyczyniał Tomczak było jak woda na młyn. Działacze Widzewa wykorzystali broń, którą sami działacze związku (przez własną głupotę) wciskali do ręki. Przypomnij sobie, że Klub chciał sam poddać się dobrowolnie karze. Ale Tomczak chciał więcej. Goguś podniecił się i to go zgubiło. Teraz pluje sobie w brode. A co do meczu. Mecz dobry, emocjonujący. W mojej ocenie w drugiej połowie nie było typowej obrony Częstochowy, ale najwyraźniej chcieli dotrwać z prowadzeniem do końca meczu. To ich zgubiło. Jak by na to nie patrzeć. To jest całe piękno w sporcie a i emocji będzie do końca sezonu. Czego życzę wszystkim pasjonującym się naszą piłką ...hm...skopaną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Re: Obiketywizm sędziego? IP: *.net.euron.pl 15.03.09, 10:58 Odnosząc się wyłącznie do pierwszego pytania: konkretnie niech ktoś poda te przykłady stronniczości sędziego, bo ja widziałem parę żółtych dla Korony, których nie pokazał i jedną ewidentną czerwoną dla Sobolewskiego. Rozumiem, że w waszym mniemaniu Widzew, skoro już gra jakiś mecz, ma mieć nieodgwizdywane żadne faule, popełnione na jego zawodnikach przez drużyny przeciwne a zdobyte przez Widzewiaków gole maja być obligatoryjnie nieuznawane? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roosevelt5 Re: Obiketywizm sędziego? IP: *.toya.net.pl 15.03.09, 11:15 Chyba nie zrozumieliśmy się. Piłka nożna w zasadzie jest szybką grą, twardą itd. I co ciekawe. Grą błędów. Wygrywa ten, który wykorzysta więcej błędów przeciwnika. Sędzia musi podejmować decyzje w ułamkach sekund. I nie ma poprawek. Zdecydowanie wiecej przyjemności jest w zwycięstwach w uczciwej walce niż w z góry ustawionej. Tak dla zawodników jak i kibiców. Jeśli sędzia popełnia błędy drobne i nie nagminnie, które nie wpływają na wynik meczu, to wtedy można to przełkąć. Kłopot w tym, że nie ma ideału i złotego środka. Czasem tak myślę, że jeśli dożyjemy czasów gdy wszystko będzie pod kontrolą czujników, kamer i całej tej elektroniki potrzebnej dla dobrego sędziowania. To piłka może już nie być tak atrakcyjna. Czegoś może brakować. To tylko przypuszczenia ale... Odpowiedz Link Zgłoś
kpbial110 Re: Obiketywizm sędziego? 15.03.09, 17:41 Wygląda na to że tak jest.No cóż ponoć mafii zniszczyć się nie da.Co do widzewa też się dziwię dlaczego jeszcze gra o ekstraklasę. Najpierw kupczenie meczami / dowód: zatrzymanie byłego właściciela pana G. śmieszne: jak łobuz to pan G. a przedtem poważany Pan Grajewski/, potem korupcyjna propozycja za 700tys.zł a na koniec potwierdzenie korupcji j.w. Co do sędziego nie będę się wypowiadał bo to i tak nic nie zmieni. Jedno jest pewne że PZPN trzeba pogonić na Antarktydę i tam niech grają między sobą. Dlaczego PZPN nie powiadomił organów ścigania za próbę korupcji przez widzew /czyt.700tys./ przecież to skandal. A co na to trybunał arbitrażowy przy PKOL-u. FIFA, UEFA i PZPN to jedna mafia, liczy się tylko kasa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: <R> Re: Obiketywizm sędziego? IP: *.toya.net.pl 15.03.09, 17:44 Dziwne, że np w Anglii załatwianie polubowne sprawy (czyt. propozycja Widzewa dla pzpnu) a w Polsce to skandal. Pan Grajewski i korupcja? hahaha śmieszne. Najpierw doinformuj się człowieku a później zabieraj głos. Dziw mnie bierze, że wyraźnie widać na powtórkach, że spalonego nie było, ale większość Koroniarzy ma pretensje o tą sytuację 0_o Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia102 Zdjęcie do artykułu 15.03.09, 10:25 Jak już wcześniej ktoś zauważył na dodanym do artykułu zdjęciu jest Marcin Kaczmarek- piłkarz Lechii Gdańsk w koszulce klubu Kolporter Korona , który już nie istnieje. Darmowa kryptoreklama Kolportera i obraz jakości dziennikarstwa na Sport.pl. Za dużo się Panowie zajmujecie Legią. Bez sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: franek [...] IP: *.220.107.236.dsl.dynamic.eranet.pl 15.03.09, 11:45 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: <R> Re: Zdjęcie do artykułu IP: *.toya.net.pl 15.03.09, 12:04 Jak już wytykamy błędy to w koszulce Widzewa jest Sławek Szeliga, gracz Cracovii :D Co do sędziowania to nie rozumiem o co pretensje mają Koroniarze? Gol słuszny, faule odgwizdane dla Korony 16, dla Widzewa 17 (skoro mowa, że niby 80% było gwizdane pod Widzew). Ogólnie mecz z wskazaniem na obronę, choć mimo tego dosyć szczęśliwie zremisowali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: master of pryczek [...] IP: *.toya.net.pl 15.03.09, 10:36 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Jedno jest pewne... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.09, 10:50 ...mimo niskiego poziomu-nie jestes z Radomia, bo wiedzialbys, ze Sasin ze swoja blond grzywka jest radomianinem. A do Kielc przyszedl juz taki wlasnie bond ;-) Natomiast poziom wypowiedzi...bleeeeeeee....nie bede pisac bo nie bede sie znizac do tego poziomu ktory Ty reprezentujesz... Sam mecz...hmmm..Pierwsza bramka raczej ze spalonego - mowimy o podaniu Robak-Matusiak. Jesli chodzi o wolne to nie bede dyskutowac. Czerwien powinien zobaczyc i Sobolewski faulujacy Go zawodnik (Tamten za kopniecie-celowe-juz po faulu, Sobol, za probe odwetu). Czerwien dla "wychodzacego na czysta pozycje". Sorka, ale "czysta pozycja" jest wtedy, kiedy zawodnik wychodzi z grubsza centralnie i nie wyglada, by zawodnicy druzyny przeciwnej mieli szanse Go dogonic. Tu tak nie bylo, sama akcja byla z boku boiska. Wiec o tej kartce nie gadajcie...Sedzia nie przykladal rownej miary do fauli. To chyba bylo najbardziej wkurzajace. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: c Re: tytysy rytysy gramy do konca IP: 82.139.30.* 15.03.09, 10:52 Sasin pochodzi z Radomia.A ty? Odpowiedz Link Zgłoś
antygrzybiarz He, he 15.03.09, 10:43 Marność to masz na swoim bazarku, jak się skończy lewa kasa, to i będzie koniec sensacyjnych wygranych, a zaczną się normalne porażki, kolego master of smród.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roosevelt5 Re: He, he IP: *.toya.net.pl 15.03.09, 11:02 Aby poirytować gogusia "master of smród" powiem tylko tyle. Przed meczem Bezdomnych z Cracovią, jeden z piłkarzy bezdomnego klubu powiedział cyt. "jestem spokojny o wynik meczu". W tle naszej piłki cały czas jest afera korupcyjna, brameczki już w doliczonym czasie, no i wypowiedź, o której wspomniałem. Ha! Módl się master of smród, aby słowa piłkarz twojego klubu nie byłu wypowiedziane w złą godzine. He,he :) Odpowiedz Link Zgłoś
mr_reaper Re: He, he 15.03.09, 13:36 i po co gadasz z gnojem?? ani on partnerem do rozmowy, wypicia, ani mu wpier**lu nie spuścisz. Ma te 13 lat i pisze pierdoły, w które wierzy. Niech ma tą satysfakcję, że jest ważny na forum. :D:D:D:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SkarżyskoTylkoRTS I Pościg Korony za Widzewem co za bzdury pisze IP: *.aster.pl 15.03.09, 11:00 Sędzie akurat sedziował zdecydowanie dla Korony. Doliczenie w obu połówkach po 5 minut gdy nie było żadnychprzerw w grze po to aby Korna mogła strzelić bramki. Pierwsza bramka dla Korony padła z wolnego któego nie było. Widzew powinien do przerwy prowadzić minimum 4 do zera ale potem coś się zacieło i przestał istnieć środek pola. Trudno gramy dalej. Świętokrzyskie z Widzewem od zawsze na zawsze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kris 3 metry spaklonego -Boniek znów ma dobre gwizdanie IP: 193.59.76.* 15.03.09, 11:27 Gość portalu: SkarżyskoTylkoRTS napisał(a): > Sędzie akurat sedziował zdecydowanie dla Korony. Doliczenie w obu połówkach po > 5 minut gdy nie było żadnychprzerw w grze po to aby Korna mogła strzelić > bramki. Pierwsza bramka dla Korony padła z wolnego któego nie było. > Widzew powinien do przerwy prowadzić minimum 4 do zera ale potem coś się > zacieło i przestał istnieć środek pola. Trudno gramy dalej. > Świętokrzyskie z Widzewem od zawsze na zawsze RTS Skarżysko??? To juz nie ma tam Granatu? CZy też lepiej sie przyznać do RTSu niz do zasciankolwego klubu? Dlaczego przedłużył??? Samo przedłuzanie Mielcarza to z dobre 5 minut, potem udawanie glupiego przy autach wolnych - zawsze zawodnik Widzewa który miał stały fragment wykonywać znajdował sie na drugim końcu boiska. Antyfutbol Janasa i zachowawcza gra na utrzymanie wyniku zemściła się. Polecam TVP SPort - stronę internetową. Bramka, dobitka po strzale Matusiaka moze i ładna tylko, że Matusiak 2-3 metrowy spalony. Widać to wyraźnie w powtórce. Minutę przed tym chorągiewka w górze powstrzymuje groźną akcję Korony. Sobolewski nie uderzył Brozia - przeychali sie razem. Sprawiedliwie obaj powinni otrzymać zółtko. Również w powtórce widać, że 3 wczesniejsze akcje Sobolka Broź brutsalnie przerywa i nie ma zółtej kartki. Sędzia swoją bezczynnością mógł sprowokować najspokojniejszego zawodnika. A juz najlepsze jaja... zawodnik Widzewa sie ucina i po jego zagraniu piłkę przejmuje Koroniarz... boczny podniósł chorągiewkę w górę (lol!!!) Na szczęście główny wówczas nie zareagował... Gwoli ścisłolści Kuzera mógł otrzymać drugą zólta kartkę - wolny był. Po tą sytuacją gwizdanie na korzysc Widzewa - permanetne. Widać juz kto ma wygrać tę ligę. Nie dosć, że kara ich nie spotkała to jeszcze w dalszym ciagu mogą liczyć na przychylność zwiażku. No bo jak wyjaśnić mecz w Łęcznej przed meczem z Widzewem. Gwiżdze nam sedzia z Łodzi i prowadzimy 2:0. Gwizdze przeciw nam 2 karne. Drugi karny jest obroniony przez Cierzniaka to nakazuje go powtórzyć bo w pole karne za wcześnie wbiegli... obrońcy Łęcznej !!! Mecz kończy sie remisem, Widzew odskakuuje, sędzia wraca do lodzi szczęśliwy... teraz znów jakieś jaja.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: <R> Re: 3 metry spaklonego -Boniek znów ma dobre gwiz IP: *.toya.net.pl 15.03.09, 12:17 Chłopie, dopatrujesz się nie wiem czego. Mecz w Łodzi z Koroną gwizdany ewidentnie pod Was. Nieuznana bramka Robaka, spalony po którym sam na sam byłby nasz zawodnik i mas innych spalonych-mniej lub bardziej kontrowersyjnych. Co do meczu - tu masz swój 3metrowy spalony: img301.imageshack.us/my.php?image=spalony.png Acha, Sobolewski popchnął Brozia, gdy ten podnosił się murawy. Obejrzyj to jeszcze raz. I nie rozśmieszaj mnie po raz kolejny tym meczem z Łęczną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kris Re: 3 metry spaklonego -Boniek znów ma dobre gwiz IP: 193.59.76.* 15.03.09, 18:11 > Co do > meczu - tu masz swój 3metrowy spalony: > img301.imageshack.us/my.php?image=spalony.png Pokaż fotke pare sekund pozniej w momencie podania i pokaz ujecie z kamery ktora byla ustawiona w linii spalonego. Z tego ujęcia mogles odniesc wrazenie ze spalonego nie bylo. Dodam bledne wrazenie... Odpowiedz Link Zgłoś
mr_reaper Re: 3 metry spaklonego -Boniek znów ma dobre gwiz 15.03.09, 13:39 Przeczytałem Twój post i wiesz co?? Popłakałem się nad tą niesprawiedliwością dziejową. Toż to skandal nad skandale, teraz juz idę i dalej będę ryczał nad indolencją sędziego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: 3 metry spaklonego -Boniek znów ma dobre gwiz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.09, 19:35 Niestety, ale sędziowanie bylo skandaliczne, a pierwsza bramka dla Widzewa zdobyta ze spalonego. Być może dlatego sędzia Marciniak chciał chociaż częściowo zmazać swoją winnę, nie karząc Kuzery. Niestety przychylność sędziów dla Widzewa, nie tylko w tym meczu ma długą historię. Tak, jesienią w Łęcznej to sędzia z Łodzi ukradł Koronie 2 punkty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CK Re: I Pościg Korony za Widzewem co za bzdury pisz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.09, 14:26 Wiatr ci rozum wywial przedszkolaku? Skarzysko pi.....ko! Zreszta prowincja zawsze z ciemnoty slynela. Only Korona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Re: I Pościg Korony za Widzewem co za bzdury pisz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.09, 19:31 w I polowie doliczone 2 minuty (bramka w I minucie dogywki), a w II doliczone 4 minuty - bramka w 3 doliczonej minucie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darq I liga: Pościg Korony za Widzewem IP: 217.97.178.* 15.03.09, 11:41 co za redakcja tak ciężko znaleźć aktualne zdjęcie? może dla was to nic ale dla kibiców ważne. To nie kolporter z Kaczmarkiem rozpoczął sezon a KORONA KIELCE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: master of pryczek [...] IP: *.toya.net.pl 15.03.09, 11:45 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paweł I liga: Pościg Korony za Widzewem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.09, 12:19 moje pytanie : jak edi mógł strzelic bramke w 45 skore zszedł z boiska w 35 minucie?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic I liga: Pościg Korony za Widzewem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.09, 12:45 Edi grał cały mecz. To Kanon został zmieniony przez Gawęckiego. Profesjonalizm piszącego "redaktora" GW jest porażający. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kij I liga: Pościg Korony za Widzewem IP: 89.108.203.* 15.03.09, 12:51 Czytając opinie wielu kibiców odnoszę wrażenie, że albo nie byli na tym meczu, albo spali i widzieli coś całkiem innego niż było na prawdę. Edi grał cały mecz i został wybrany zawodnikiem meczu. Co do pierwszej bramki dla Widzewa to szczęście miał sędzia , na kieleckim stadionie zdemontowano Telebim na polecenie PZPN. Zawodnik Widzewa stał na 3-4 metrowym spalonym, sędzia liniowy stał po skosie i nie zdążył powrócić po przerzucie piłki. Matusiak miał problemy motoryczne i normalnie przegrywał start do każdej piłki.Co do sędziego głównego to powinien sędziować koszykówkę tam każde dotknięcie przeciwnika karane jest gwizdkiem, a tak reagował sędzia główny. Jeśli obserwator da mu dobrą ocenę to powinien zmienić dyscyplinę. Z gry i okazji strzeleckich to Korona miała 6 do 2. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: też kibic Re: I liga: Pościg Korony za Widzewem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.09, 16:43 Niestety, ale sędzia Marciniak nie miał najlepszego dnia, tylko ,że tak przypadkiem mylil się częściej na korzyść Widzewa niż korony, a puszczenie 2-3 metrowego spalonego przy pierwszej bramce, kompletnie dyskwlifikuje tego pana jako sędziego. Kpiny. Sprzedawczyk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: <R> Re: I liga: Pościg Korony za Widzewem IP: *.toya.net.pl 15.03.09, 17:39 Powyżej dałem linka do tej sytuacji (screen), spalonego nie było. Sędzia dobrze prowadził zawody, choć Kuzera powinien wylecieć po faulu na Budce. Co do fauli jesteście mało obiektywni, bo Widzewowi też odgwizdywał przewinienia. Sama statystyka fauli (Korona 17, Widzew 16) mówi za siebie. Wasze narzekania są nie n miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: <R> Re: I liga: Pościg Korony za Widzewem IP: *.toya.net.pl 15.03.09, 17:41 img301.imageshack.us/my.php?image=spalony.png Żebyś nie musiał szukać. Jak wyraźnie widać, to nie sędzia ma problemy w wzrokiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dyziek I liga: Pościg Korony za Widzewem IP: 81.219.189.* 15.03.09, 13:49 remis u siebie, po - co prawda emocjonującym, ale nie stojącym na wysokim poziomie meczu to wspaniała inauguracja....?! Stronniczy sędzia ...?! To pisał dziennikarz, czy kibic. Kto dopuścił ten tekst ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RR Tabela (tabele) IP: *.cable.ubr04.pres.blueyonder.co.uk 15.03.09, 16:19 Dlaczego jeszcze nigdy się nie zdarzyło, żeby tabela została zaktualizowana w jakimś rozsądnym czasie po meczu (najlepiej przecież byłoby od razu!). Nie wiadomo nigdy, jaki jest stan ligowej rywalizacji. Dotyczy to nie tylko piłki nożnej. To zniechęca do korzystania z Gazety.pl. Szkoda... Informacji trzeba szukać gdzie indziej, a rozbieżności potrafią być zdumiewające. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p zdarzyło się zdarzyło IP: *.gprs.plus.pl 16.03.09, 22:04 Kiedy Legia po rozegraniu niepełnej kolejki obejmowała prowadzenie, to momentalnie była aktualizacja. Oczywiście jeśli po rozegraniu wszystkich liderem zostawał kto inny, to już update sobie czekał... Odpowiedz Link Zgłoś
barej I liga: Pościg Korony za Widzewem 15.03.09, 16:53 Skasować kluby z Łodzi.Ta zaraza niszczy naszą piłkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sprawiedliwy Re: I liga: Pościg Korony za Widzewem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.09, 17:37 Kiedy Widzew zostanie zdegradowany? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zong Organizacyjna porażka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.09, 19:37 Zupełnym nieporozumieniem było wpuszczanie kibiców z listy przez bramki od Al.Legionów. Spowodowało to gigantyczne kolejki i błędy w działaniu bramek. Ludzie czekali, bo można było wchodzić tylko przez dwie bramki. Porażka organizacyjna. Odpowiedz Link Zgłoś