Dodaj do ulubionych

Lewandowski w Pahathinaikosie - same zalety

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.09, 20:30
A ja znam największą wadę dziennikarzyny z wyborczej - OTO TA WADA PACANY:
LECH NIKOGO NIE SPRZEDAJE PRZEZ NAJBLIŻSZY ROK. TAK POSTANOWIŁ ZARZĄD KLUBU,
KTÓRY WYDA PIENIĄDZE NA WALKĘ O CHAMPIONS LEAGUE
Obserwuj wątek
    • mikolaj.plank Lewandowski w Pahathinaikosie - same zalety 09.04.09, 20:32
      Szadkowski! jesteś zwykłym ...., zwykłą...... A teraz proponuję forumowiczom
      konkurs na wypełnienie tych kropek treścią.
      • Gość: deep Re: Lewandowski w Pahathinaikosie - same zalety IP: 78.8.138.* 09.04.09, 20:59
        Ale masz ciśnienie człeku, nie emocjonuj się tak bo ci żyłka pęknie... Co ty,
        monitoring prasy i mediów dla Amicy robisz??? Wszędzie cię pełno... Nie bój się
        tak, nikt ci tych kuchenkorzy nie podkupi, a już napewno nie za 7 mln euro...
        • Gość: lol Re: Lewandowski w Pahathinaikosie - same zalety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.09, 21:02
          Deep . To ty Szadkowski????? Weź się ogarnij dziennikarzyno śmierdząca i nie
          pisz kłamstw na forum publicznym. Proszę cię kimkolwiek jesteś fanie ku.wy ze
          stolycy :)
          Pozdrawiam
          • Gość: deep Re: Lewandowski w Pahathinaikosie - same zalety IP: 78.8.138.* 09.04.09, 21:16
            Hehehe, ja Szadkowski, panie zachowaj, hehehe... Chłopie, koleś zarzucił tematem
            z dupy a wy się telepiecie jak przy ostrym ataku padaczki. Gość pewnie teraz
            turla się ze śmiechu wyobrażając sobie jak zgrzytacie zębami i tupiecie
            nóżkami... Zachowujecie się jakbyście dział sportowy GW pierwszy raz na oczy
            widzieli a internet wam tydzień temu podpięli. Ja jestem spokojny i przekonany o
            nieprawdziwości ewentualnych ofert dla Lewandowskego za 7 mln Euro. On jest po
            poprostu tyle nie warty...
            • Gość: Włodek z Poznania szanuję Wyborczą, ale Sport.pl to kibice Legii IP: *.icpnet.pl 10.04.09, 12:20
              i tyle można ich przemyślenia interpretować.
          • Gość: nigdy Grecja GRECY...nawet po zdobyciu mistrzostwa to szajze IP: *.bredband.comhem.se 10.04.09, 12:40
            jedyny grek gra w Newcastle...te ich Karagunisy i inne nigdy nie
            graly w dziesiatce najlepszych klubów europy...

liga wloska...raczej nie..ciezko tam sie przebic,zbyt defensywnie
            grajaca,

proponowalbym lige Holenderska...lub Hiszpanska...nawet silny zespól
            II ligowy, czemu nie Francja...? podsumowujac Francja lub Holandia
      • Gość: bobek Re: Lewandowski w Pahathinaikosie - same zalety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.09, 21:01
        Pomiotłem od Michnika. To mało wulgarne ale bardzo obraźliwe i przedstawia
        prawdziwą twarz Michała Szadkowskiego
      • Gość: Kaka Re: Lewandowski w Pahathinaikosie - same zalety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.09, 22:31
        Wiem, że nie powinno się oceniać ludzi po wyglądzie. Ale pamiętam jak Szadkowski
        doszedł do GW z tej gazetki "Dzień dobry" czy jakoś tam. Miał tam felietonik
        "jaja na bekonie" i obok tekstu szczerzyła się jego pulpetowa buźka. Ja wiem, że
        nie trzeba być malarzem, żeby krytykować dzieła sztuki lub reżyserem filmowym,
        żeby móc wyrażać swoje opinie o filmie. Ale gość wygląda na takiego, który z
        piłką miał (ma) łączność tylko za pomocą kabla od pada. Sama teoria czy
        obejrzenie kilkuset spotkań w TV nie wystarczy. Wypadałoby kilka razy w życiu
        kopnąć piłkę, żeby wiedzieć o czym się pisze. A nie bełkotać i teoretyzować bez
        doświadczenia.
        • comm-66 Re: Lewandowski w Pahathinaikosie - same zalety 09.04.09, 23:18
          oj zdziwlbys sie ze nawet nie-wygladajac jak Beckham mozna robic cuda z pilka i
          miec pojecie o niej. sa rzecyz naprawde trudnijesze do ograniecia i godne
          podziwu niz znajoamosc pilki noznej, tylkko ci ambitniejsi wola zajmowac sie
          innymi rzaczami niz widowiskiem rozrywkoym podobnym to tanca z gwiazdami ;)
          • adam81w Re: Lewandowski w Pahathinaikosie - same zalety 10.04.09, 01:15
            comm-66 napisał:

> oj zdziwlbys sie ze nawet nie-wygladajac jak Beckham mozna robic cuda z pilka i
            > miec pojecie o niej. sa rzecyz naprawde trudnijesze do ograniecia i godne
            > podziwu niz znajoamosc pilki noznej, tylkko ci ambitniejsi wola zajmowac sie
            > innymi rzaczami niz widowiskiem rozrywkoym podobnym to tanca z gwiazdami ;)

Naprawdę nie umiesz zrozumieć, że dla fana piłki piłka jest jedną z rzeczy
            godnych podziwu? Co to za durne narzucanie? Pretensjonalny comm wie czym powinni
            się interesować ludzie i co powinni podziwiać. Weź się schowaj człowieku!
    • Gość: ech żenua IP: 212.180.158.* 09.04.09, 20:41
      najpierw Misza cytuję plotę od jakiegoś greckiego dziennikarza, a potem buduje
      do tego komentarz i analizę jakby pisał o fakcie dokonanym

żenua

może zajmij się Misza swoją Legią zamiast puszczać takie dziennikarskie bąki?
      • Gość: top 4 tej ligi niech idzie w slady RASIAKa , II liga angielska IP: *.bredband.comhem.se 10.04.09, 12:48
        z II ligi nawet Rasiak dostal szanse i w Boltonie i Tottenhamie...

zaplecze premiership to najpewniejsza droga do sukcesu,

taki Birmingham czy Wolverhampton..(chociaz wilki sie zrazily do
        polaków po tym jak Franek lowca bramek przez 1200 minut gry nie
        szczelil nawet jednej bramki....)

beniaminek premiership...to bylby strzal w 10..!!!!
    • Gość: 123 Lewandowski w Pahathinaikosie - same zalety IP: 213.199.218.* 09.04.09, 20:45
      literowka w tytule:)
      • Gość: Marian Re: Lewandowski w Pahathinaikosie - same zalety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.09, 20:50
        No wiesz. W takim podnieceniu i pośpiechu wymyślać newsa super sensację na
        poczekanie i dorabiać do tego jeszcze swoja ideologię to ja się wcale nie
        dziwię, że są błędy. No właśnie od kiedy to się piszę Paha a nie Pana thinaikos
    • Gość: qwe Re: Lewandowski w Pahathinaikosie - same zalety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.09, 20:48
      jak dostana 7 baniek musieli by byc frajerami zeby tego nie brac, Lewandowski
      nei jest tyle wart. Jeszcze. A w lechu sie nie rozwinie bo z kim ma grac?
    • Gość: xxx Lewandowski w Pahathinaikosie - same zalety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.09, 20:50
      Czym tu się podniecać, po co miałby iść do tak słabego klubu, już lepiej zostać
      w kraju.
    • Gość: Master Odstosunkuj się od Lecha Szadkowski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.09, 20:57
      Zarządzaj sobie swoją (L). Bez pozdrowień.
      • adam81w Szadkowski w Die Welt to same plusy!! 10.04.09, 01:12
        Plus pierwszy przestaje szkodzić w kraju.

Szadkowski wyjedź!
    • stix Prokurator zajmie się panem Szadkowskim. 09.04.09, 21:08
      Za namawianie do osłabiania polskich klubów pan Szadkowski poniesie karę.
      • Gość: Dżast Re: Prokurator zajmie się panem Szadkowskim. IP: *.e-wro.net.pl 09.04.09, 23:46
        A niby kto mu ja wymierz? Ty może? Jesteś żałosny.

> Za namawianie do osłabiania polskich klubów pan Szadkowski poniesie karę.
    • Gość: jodar Lewy w Pana - same zalety- dla Szadkowskiego... IP: *.icpnet.pl 09.04.09, 21:17
      o jak musi boleć wciąż że Lewy jest w Lechu a nie w tej jedynej, słusznej
      drużynie ( tez na Le...) No to co zrobić aby czasem za dobrze nie zagrał na Ł3 w
      meczu z L-L? spróbować namieszać w głowie młodzieńcowi,zasiać ziarno niepokoju,
      niezgody .... Założę się że najdalej pojutrze będzie zarąbisty komentarz jego
      wspaniałego menago Kucharskiego jaka to wspaniała sprawa dla Lewego, jaki ten
      Lech jest bee bo nie chce puścić takie zawodnika niszcząc mu karierę
      itp.,itd...
      A wiarygodność całej informacji począwszy od jej źródła, poprzez cenę i osobę
      dziennikarza mówi sama za siebie.... po prostu brak słów!
      W ten sam sposób mogę sprzedać Rogera za 10 baniek do Milanu ;-)
    • Gość: bigos Lewandowski w Pahathinaikosie - same zalety IP: *.dip.t-dialin.net 09.04.09, 21:24
      co to za deb..il ten szadkowski niech sam spier,,,dala do grecji
      zeusowi loda robic
    • Gość: mmm Lewandowski w Pahathinaikosie - same zalety IP: *.stg.pl 09.04.09, 21:28
      Lepiej żeby Lewandowski nie przechodził. Był już taki jeden, który rok grał
      dobrze w Ekstraklasie i odszedł. Nazywał się Grzegorz Piechna. Pamięta ktoś?
      P.S. W Grecji powstał nowy klub! Pahathinaikos - czemu Polak ma grać w jakiejś
      świeżynce?:P
    • Gość: ja Lewandowski w Pahathinaikosie - same zalety IP: *.icpnet.pl 09.04.09, 21:34
      po jaka cholerte robicie takie skroty blogowych artykulow? macie placone za sztuke wyswietlona na stronie? banda debili
      • crinos_pl Re: Lewandowski w Pahathinaikosie - same zalety 10.04.09, 12:09
        Nie, mają płacone za każde odwiedziny strony. Klikasz, żeby poczytać - składasz
        się na premię dla pismaka. Im bardziej porąbany art, tym więcej odwiedzin, proste.
    • Gość: robak [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.09, 21:42
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: pekjgfopejpref Lewandowski w Pahathinaikosie - same zalety IP: *.chello.pl 09.04.09, 21:57
      Ojej, jaki ten Michał Szadkowski to autorytet moralny! Prawie taki jak Maleszka!
    • Gość: RAUBER Najpierw niech będzie za dobry na Polskę... IP: *.adsl.inetia.pl 09.04.09, 22:01
      Najpierw niech będzie za dobry na Polskę żeby się potem nie okazało że po
      przeniesieniu będzie grzał ławę albo grał ogony.

Zdaje się tak miał niejaki Olisadebe, w Polsce gwiazda a tam? Teraz chyba gra
      gdzieś w Chinach.
    • anarchisten Lewandowski w Pahathinaikosie - same zalety 09.04.09, 23:08
      A ja się dziwie, że Lewy takiego debila ma za menadżera. Gdzie go ten kretyn
      już nie sprzedawał gdzie do końca sezony sprzeda to ja jestem ciekaw.
    • Gość: opopo Szadkowski w Pahathinaikosie - same zalety IP: *.eastwest.com.pl 09.04.09, 23:42
      Szadkowski wymyśla jakąś plotę z dupy byle robota była, ot cała prawda, a może
      na darmową flachę załapię się jeszcze u Kucharskiego, kto wie, przecież reklamę
      robi jego podopiecznemu.
    • jakobhorner Ja uważam że odejście Michała Szadkowskiego z Gaze 09.04.09, 23:47
      z Gazety to jeszcze więcej zalet.
    • Gość: zzz Re: Lewandowski w Pahathinaikosie - same zalety IP: *.as.kn.pl 09.04.09, 23:58
      Pewnie artykuł na zamówienie kumpla - Kucharskiego :]

Głupota. W lidze greckiej nikt go nie zauważy. Może zagra kilka meczów w LM, a
      może akurat mu nie wyjdą. Ale rozumiem, że Kucharski potrzebuje kasy.
      Zdecydowanie lepiej grać w słabszym klubie silnej ligi. Jesteś cały czas pod
      obserwacją.
    • adam81w Żenujące jest, że polski dziennikarz wspiera osłab 10.04.09, 01:11
      ianie polskich zespołów.

Później mędzi w swoich artykułach, czemu to tak rzadko polskie zespoły
      osiągają sukcesy w pucharach europejskich, że ligę niby mamy słabszą itd itp.
      A jak już jakiś zespół nasz osiągnie sukces (vide Wisła vide Lech), jak już
      coś zbudujemy i mogłoby to działać dalej bo skoro działa to po co rozwalać,
      wtedy na plac boju wchodzą dziennikarze, którzy powinni bronić naszego
      interesu, interesu naszej ligi. Nie robią tego i później się dziwią, że ludzie
      ich nie lubią. A nasza liga słaba? Taa, najlepiej to było widać podczas meczów
      Lecha z Udinese czy innymi zespołami z pseudolpeszych lig od naszej. Nasza
      liga nie jest słaba i pora skończyć z tym chorym mitem. A nawet jeśli jej
      czegoś brakuje to tego czegoś brakuje w każdej lidze, nawet jeśli to to nie
      jest powód by tą naszą ligunię dodatkowo osłabiać.

PS Zastanawiam się jak można w ogóle cytować tak słabego i marnego
      dziennikarza jak ten Sz i jak można mu płacić kasę? Za co?
    • adam81w Dlaczego jestem przeciwny wyjazdom graczy z ligi 10.04.09, 01:11
      Dlaczego? Bo przeliczyłem to sobie i wyszło mi, że źle jako kibic polskiej piłki
      wychodzę na tych ciągłych wyjazdach zawodników z ligi. Źle wychodzę i nie
      zamierzam tego kryć. Nie rozumiem zupełnie z jakiej racji pewne media wymagają
      ode mnie bym cieszył się z faktu osłabiania ligi. A właśnie liga jest
      podstawowym organem skąd do kadry dopływa nowa krew. Można by nawet powiedzieć
      że liga to dla kadry jak szpik kostny dla ciała ludzkiego. Prosty rachunek.
      Piłkarz wyjeżdża i przestaje przynosić przyjemność ze swej gry mnie. Znika z
      pola widzenia. Zaczyna za to przynosić przyjemność ze swej gry jakiemuś kibicowi
      z innego kraju np. w Anglikowi, Hiszpanowi, Niemcowi. Z tego miejsca pozdrawiam
      tego kibica środkowym palcem. Jemu piłkarz ligi polskiej buduje ligę i na chwałę
      klubu z jego kraju gra. Swe umiejętności, siły, chęci, ambicje wkłada w ten
      zagraniczny klub. Dla tego zagranicznego klubu często wypruwa sobie żyły. Tam
      siłą rzeczy osiąga szczyt swojej kariery. Dobry piłkarz podnosi poziom jednej
      ligi a obniża poziom ligi, którą opuszcza. Obiżenie poziomu ligi owocuje brakiem
      sukcesów drużyn ligowych na arenie międzynarodowej. Brak sukcesów drużyn
      ligowych na arenie międzynarodowej i ich słabość owocuje brakiem sukcesów
      drużyny narodowej. Dobry piłkarz wzmacnia jedną drużynę a osłabia drużynę, która
      opuszcza.

Ważną sprawą są punkty jakie dzięki grze polskiego gracza w zagranicznym klubie
      oraz dzięki jego bramkom, paradom bramkarskim ratującym klub przed stratą gola,
      asystom, podaniom i innemu wkładowi w grę drużyny zyskuje ów klub dla federacji
      kraju, w lidze którego gra ten klub. A więc ile punktów zyskuje zagraniczna
      federacja na grze Polaka, Polaków? Można by to nawet procentowo policzyć ile z
      np. 6 punktów zdobytych przez federację szkocką zdobył taki Boruc? Jak duży był
      jego wkład? Na Polaku zyskuje w ten sposób obcokrajowiec. Potem dzięki tym
      punktom do rankingu federacja szkocka może wystawić 4 drużyny do europejskich
      pucharów, w tym dwa do el LM. Bez Boruca i tego co wniósł być może mogłaby
      wystawić 3 drużyny, w tym jedną do el LM. O wyniku w futbolu często decyduje
      jeden gracz. O wyniku czyli o tych rzeczonych punktach. A możliwość wystawienia
      przez federację większej liczby klubów to możliwość dla tej federacji na ogranie
      na arenie międzynarodowej większej liczby zawodników przywdziewających barwy tej
      federacji. A jeśli masz dobre kluby to możesz ograć swoich zawodników z lepszymi
      przeciwnikami np w LM. O ilości meczów jakie w pucharach może rozegrać dany klub
      a więc i dana federacja decyduje też siła klubu wyrażana w punktach. Na ilość
      punktów jaką posiada dany klub składają się punkty jakie klub zarobi sam dla
      siebie występując w pucharach a także 1/3 punktów jakie ma federacja, w lidze
      której gra ten klub. Jeśli klub ma mało po zsumowaniu punktów może trafić na
      silnego rywala w pucharach i odpaść od razu. Jeśli klub ma dużo punktów trafia
      na słabego rywala i przechodzi do następnej rundy. Masz więcej punktów jesteś
      rozstawiany w lepszych dla siebie sytuacjach. Jesteś gladiatorem z którym
      przychodzi się mierzyć pretendentowi.

Gdy przed ponad rokiem z Wisły wyjeżdżał Frankowski drużyna miała przed sobą
      jeszcze gry w Pucharze UEFA, może dużo gier jakie zapewniłyby jej bramki
      nieodżałowanego Franka. Frankowski zostawił Wisłę na lodzie w ważnym momencie.
      Rozegrano już kilka meczów nowego sezonu. Drużyna była działającą maszyną lecz
      nagle jedno z jej ogniw, kluczowe ogniwo postanowiło odejść. Frankowski był
      gwarantem zdobycia bramek na słabym przeciwniku typu Victoria Guimares, z którą
      to drużyną Wisła potem odpadła niezdobywając nawet punktu dla siebie ale też i
      dla naszej federacji. Patrząc na tegoroczne rozgrywki pucharowe Wisły można z
      całą pewnością stwierdzić że i w nich doświadczony,cwany Frankowski mógłby dużo
      pomóc. Ale na wyjeździe Franka jak dla mnie straciła przede wszystkim polska
      federacja. Spójrzmy. W tamtym zeszłym sezonie Polska zdobyła do rankingu jedynie
      1,125. W tamtym sezonie byliśmy jeszcze na miejscu gwarantującym wystawienie 1
      drużyny do eleminacji LM i 3 do pucharu UEFA. Bez dużego i cennego wkładu Wisły,
      która co tu dużo mówić co roku ciągnie zawsze wózek z napisem "punkty dla
      polskiej federacji" Polska straciła jedno miejsce do pucharu UEFA. Teraz możemy
      wystawić jedynie dwie drużyny do UEFY. Przypomina mi się też od razu sytuacja
      sprzed chyba 3 sezonów, gdzie Polskę od otrzymania szansy wystawiania dwóch
      drużyn do eleminacji LM dzielił jeden remis Dyskobolii w dwumeczu z Bordeaux.
      Niestety nie udało się. A tak było blisko. W eleminacjach do LM mogliśmy mieć np
      Legię i Wisłę. Zawodnicy, którzy wtedy reprezentowali barwy polskich klubów
      zapracowali na bardzo dobry wynik, który prawie dał prawo do wystawienia 2
      rzeczonych drużyn do el LM. Lecz nawet jeśli w tamtym sezonie się trochę nie
      udało mogło się udać w sezonie następnym. Niestety drużyny rozsprzedano.
      Przypomina mi się też taki przykład jak kiedyś polskiego zespołu nie osłabiano
      przed walką o LM a nawet go wzmocniono i awansował on do LM. Wracając do Franka
      proszę mi powiedzieć co polski futbol nawet w wydaniu reprezentacyjnym zyskał na
      wyjeździe gwiazdy polskiej ligi do hiszpańskiego drugoligowca. Przed wyjazdem
      Frankowski był gwiazdą także reprezentacji. Po wyjeździe stracił formę i
      słusznie nie został zabrany na MŚ.

Artykuł zakończę pytaniem, które znalazłem w ostatnim tygodniku kibica. "Czy
      polski klub nie mógłby się nastawić na zarabianie poprzez odnoszenie sukcesów w
      pucharach europejskich zamiast zarabiania poprzez wyprzedawanie zawodników za
      granicę?".
    • adam81w Re: Lewandowski w Pahathinaikosie - same zalety 10.04.09, 01:18
      Gość portalu: Marian napisał(a):

> A ja znam największą wadę dziennikarzyny z wyborczej - OTO TA WADA PACANY:
      > LECH NIKOGO NIE SPRZEDAJE PRZEZ NAJBLIŻSZY ROK. TAK POSTANOWIŁ ZARZĄD KLUBU,
      > KTÓRY WYDA PIENIĄDZE NA WALKĘ O CHAMPIONS LEAGUE

Pewnie, że nie sprzeda bo nie jest w ciemię bity.
      • orchidust Re: Lewandowski w Pahathinaikosie - same zalety 10.04.09, 06:37
        tyś jest chopie jakiś nawiedzony
    • Gość: Lechita [...] IP: *.icpnet.pl 10.04.09, 01:51
    • Gość: ananisz Lewandowski w Pahathinaikosie - same zalety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.09, 02:34
      szczerze mówiąc to przypomina mi się Marek Citko /swego czasu mógł
      byc sprzedany [przepraszam za okreslenie] za gruby szelest.jak sobie
      pomysle .ze lewandowskiego moglo by to samo spotkac...
      • Gość: kibol [...] IP: 195.20.110.* 10.04.09, 08:45
    • Gość: ASR Szadkowski znawco... IP: 83.142.184.* 10.04.09, 08:58
      ...proszę wskazać w ciągu ostatnich 5 lat kilka wielkich transferów z
      Panathinaikosu na zachód Europy? Czekamy!

Jak można z kolesia NIE MAJĄCEGO pojęcia o dziennikarstwie i piłce, który
      wypromował się na satyryczno-komicznym "Zczuba", który opiera się na
      przekopiowanych wiadomościach z prasy zagranicznej a dodatkowo nie zna reguł gry
      w piłek nożną (polecam parę wpisów na blogu) uczynić głównego eksperta?
      To świadczy o Gazecie...Doskonale wręcz...
      Stec, Szadkowski, Sarzało...Elita polskiego dziennikarstwa sportowego.Dramat.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka