Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    05.07.06, 14:12
    Chciałabym kupić sobie jakąś uprząż na szyję, bo ciągle słyszę, ze cosik by
    mi się przydało bo jakoś na tej szyi "łyso" wygladam;).Moze jest to
    podyktowane faktem, ze uwielbiam głębsze dekolty w szpic, czy tam w łodkę
    (nigdy nie wiem).Dlatego chciałam zapytać, co byście mogły mi polecic, bo mam
    dylemat-czy kupić jakieś większe korale, które mi się podobają, ale tu
    pojawia się problem odnośnie koloru-no bo jakis taki by mi sie przydał co
    najlepiej by pasowal do wszystkiego;)Nie mam za wysokich funduszy, więc
    kupowanie kilku par za cene prawie 50zł + przechodzi moje skromne
    możliwości.Myślałam też, że wystarczyłby moze jakiś delikatny łańcuszek
    srebrny z jakąs zawieszką?
    Z góry bardzo dziekuję za pomoc:)
    Obserwuj wątek
      • facecja Re: korale 05.07.06, 14:33
        moim laickim zdaniem się podzielę: duże korale (najlepiej prawdziwe) do wielu
        rzeczy pasują. widziałam je w zestawach i codziennych i bardziej eleganckich.
        zawsze dodawały uroku.

ewentualnie tak jak mówisz: srebrny łańcuszek + kilka zawieszek na różne
        okazje.
      • e.m.i1 Re: korale 05.07.06, 18:28
        Ale przeciez mozna kupic korale duzo taniej. Chyba ze chcesz jakies super
        jakosci, wykonane z czegos innego niz plastik lub drewno. W sklepach indyjskich
        za 50zl mozesz kupic ze 3 pary. Przynajmniej u mnie tak jest.
        Ja mam wlasnie 3 - czerwono-pomaranczowe, turkusowe, jasnozielone i tyle mi
        wystarczy, pasuja do wszystkich ciuchow.
        • damaperversa Re: korale 05.07.06, 18:49
          ja lubie zlamac biel lub czern mojego stroju dlugimi, duzymi, czerwonymi
          koralami z drewna...dostalam je w prezencie od taty, kupil je w benettonie,
          mysle, ze za mniej niz 50 pln.
          ciekawych korali mozna szukac w dodatkach H&M lub w sklepie indyjskim
          naprzeciwko kosciola sw krzyza (wwa). te ostatnie sa ekonomicznie uzasadnione ;)
          jesli masz cierpliwosc - przejdz sie tez do zielonego kota przy chmielnej,
          tamte bywaja jednak drozsze.
          a najpiekniejsze - frimy dyrberg&kern (stoisko np w promenadzie), tu jednak
          proporcjonalnie wyzsze ceny.
          srebrny lancuszek kojarzy mi sie jakos gimnazjalnie badz babciowato.
      • paulinaa Re: korale 05.07.06, 22:13
        ja kupiłam za 19zł brązowe. pasują do większości moich ciuchów:) ale rzadko je
        noszę... wlasciwie nie wiem dlaczego
        • tuptus001 Re: korale 05.07.06, 23:19
          Kupiłam kilka par po ok 20 pln w Camaieu, Reserved, widziałam nawet tańsze.
          Warto się rozejrzeć póki są sezonowe wyprzedaże.
      • nadinka_nadinka Re: korale 05.07.06, 23:53
        moje ulubione kupilam na straganie w krakowie. jakies zielone kamienie, pewnie
        polne ;-) za 15 zl., ale sliczne sa :)

• alex_koz [...] 09.07.06, 21:56
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • formod Re: korale 09.07.06, 22:03
          Nie rozumię czy to forum polega na krytyce innych postujących osób ,dlaczego
          sama nie doradzisz osobie która założyła ten temat tylko skupiasz sie jak tu
          komuś dosr.. , żenua.Nie to ładne co jest ładne , ale to co się komuś podoba ,a
          korale pochodzą z najnowszych kolekcji wiosna-lato 2006.
          • alex_koz [...] 09.07.06, 22:06
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
            • neskaj Re: korale 09.07.06, 22:15
              Hej, przeciez to ze cos jest modne, nie znaczy ze musi sie wszystkim podobac !!
              A ja kupilam nad morzem koraliki za 3,50;PP Ale bardzo łądne sa tez drewniane i
              takie dlugie sznurki korali ; ))
            • formod Re: korale 09.07.06, 22:22
              Nie wiem , ale dziwnie mi się wydaje , że twoje wypowiedzi można znaleźć w
              niemal kazdym poście i często są to wypowiedzi krytykujace innych .
              • alex_koz Re: korale 09.07.06, 22:23
                polecam analize moich wypowiedzi co by pozbyc sie tego mylnego wrazenia.
                Pozdrawiam.
                • formod Re: korale 09.07.06, 22:30
                  Wiesz jakoś nie bardzo mam czas i ochotę analizować twoje wypowiedzi .Po pierwsze
                  jest ich strasznie dużo ,a po drugie nic nowego nie wnoszą.Jednak pozdrawiam
                  • alex_koz Re: korale 09.07.06, 22:35
                    formod napisała:

> Wiesz jakoś nie bardzo mam czas i ochotę analizować twoje wypowiedzi .Po
                    pierws
                    > ze
                    > jest ich strasznie dużo ,a po drugie nic nowego nie wnoszą.Jednak pozdrawiam

jakim cudem wiesz, ze nic nowego nie wnosza skoro ich nie przeanalizowalas?
                    hmmmmm, interesujace.
                    • alex_koz Re: korale 09.07.06, 22:43
                      Droga Administracjo,
                      uprzejmie prosze o informacje jaki punkt regulaminu zlamaalam co by wiedziec
                      jakich bledow nie popelniac.
                      Pozdrawia,
                      • formod Re: korale 09.07.06, 22:51
                        To co czytałam to mi wystarczy aby stwierdzić ,że nic ciekawego nie mozna
                        przeczytać w twoich wypowiedziach , na lekturę pozostałych nie mam ochoty bo
                        wieje nudą.Czy ty 24/h siedzisz na tym forum?
                        Sorry ale taka jest prawda .
                        • cioccolato_bianco Re: korale 10.07.06, 10:11
                          formod napisała:

> To co czytałam to mi wystarczy aby stwierdzić ,że nic ciekawego nie mozna
                          > przeczytać w twoich wypowiedziach , na lekturę pozostałych nie mam ochoty bo
                          > wieje nudą.Czy ty 24/h siedzisz na tym forum?
                          > Sorry ale taka jest prawda .

ekspert z 12 wpisami na forum :)
                          • szumszum Re: korale 10.07.06, 20:22
                            a tak na temat to ja kupilam bardzo fajne korale na rynku w krakowie za 6
                            zlotych:) takie duze czerwone drewniane korale. strasznie mi sie podobaja,
                            skzoda ze innych kolorow nie kupilam..
                          • formod Re: korale 10.07.06, 22:11
                            To znaczy ,ze ilośc wpisów znaczy o hierarchi i wiarygodności?
                            • alex_koz Re: korale 10.07.06, 22:31
                              formod napisała:

> To znaczy ,ze ilośc wpisów znaczy o hierarchi i wiarygodności?

dokladnie to znaczy.
                              • cioccolato_bianco Re: korale 10.07.06, 22:33
                                tak jest :) jestes malo wiarygodna... ;))
                                • formod Re: korale 10.07.06, 23:32
                                  Nie no , sory jesteście do bani .Co to za forum o modzie ,szok i niesmaczne
                                  teksty .Nie znacie człowieka i twierdzicie ,ze jest mało wiarygodny ,bo co , bo
                                  piszecie wiecej bzdur ,nie majac nic innego do roboty.Dla mnie to żenujace a te
                                  wasze HIERARCHIE mam gdzieś.Wyluzujcie bo w wieku 30lat bedziecie nie do zycia.
                                  • cioccolato_bianco Re: korale 10.07.06, 23:39
                                    jak tak dokladnie wiesz ile i kiedy my pisujemy na forum, to chyba jednak
                                    faktycznie moja ocena byla zbyt pochopna. musisz naprawde duzo czasu poswiecac
                                    na monitorowanie co sie tu dzieje. wiecej niz my na pisanie ty na bierne
                                    forumowanie! :)))
                                    • formod Re: korale 10.07.06, 23:45

--Szczerze mówiąc na tym forum jestem od paru dni i fakt przeczytałam kilka
                                      wypowiedzi ale zaraz bierne forumowanie to juz przesada.Odzywam sie jak mam coś
                                      do powiedzenia.Akurat pewne wypowiedzi uderzyły we mnie i z tąd ta reakcja. Z
                                      natury jestem osoba sympatyczna i lubianą , ale cóż.
                                      www.formod.pl
                                      • alex_koz Re: korale 10.07.06, 23:48
                                        formod napisała:

>
                                        > --Szczerze mówiąc na tym forum jestem od paru dni i fakt przeczytałam kilka
                                        > wypowiedzi ale zaraz bierne forumowanie to juz przesada.Odzywam sie jak mam
                                        coś
                                        > do powiedzenia.Akurat pewne wypowiedzi uderzyły we mnie i z tąd ta reakcja. Z
                                        > natury jestem osoba sympatyczna i lubianą , ale cóż.

Ja tez jestem osoba sympatyczna i lubiana, ale nie wiem czy z natury mi sie to
                                        wzielo czy po rodzicach;)
                                        • formod Re: korale 10.07.06, 23:51

• alex_koz Re: korale 10.07.06, 23:53
                                            skoro piszesz o sobie, ze jestes z natury sympatyczna to ja chcialam podkreslic
                                            ze czy z natury czy z nie z natury to ja tez jestem sympatyczna;)
                                            • cioccolato_bianco Re: korale 10.07.06, 23:55
                                              ja jestem sympatyczna dla sympatycznych :)
                                              • formod Re: korale 10.07.06, 23:58

• alex_koz Re: korale 11.07.06, 00:02
                                                  ja jestem nawet wiecej niz sympatyczna, ba, przesympatyczna;)
                                                  a ty,
                                                  zupelnie niepotrzebnie uznalas atak na zalinkowane przez Ciebie korale jako
                                                  atak na Ciebie personalnie.
                                                  • formod Re: korale 11.07.06, 00:05

• alex_koz Re: korale 11.07.06, 00:21
                                                      i nareszcie wyjasniamy po kolei,
                                                      na tym forum panuje zasada niepromowania swoich aukcji - niewklejamy linkow do
                                                      tego co sprzedajemy na allegro pod pozorem doczepiania sie pod temat - i to
                                                      uwazam za zalosne.
                                                      korale - rzecz gustu - jednym sie podoba innym nie; to forum juz widzialo wiele
                                                      takich dyskusji o gustach.

dobra rada, jak wkleisz przed swoj link nastepujace litery h t t p (ale bez
                                                      odstępów) oraz :// (tak jak to widac w przegladarce stron www) to link bedzie
                                                      aktywny i wiecej osob na niego kliknie, nie kazdemu chce sie przeklejac.
                                                      pozdrawiam.
                                        • kagarro Re: korale 11.07.06, 14:04
                                          > Ja tez jestem osoba sympatyczna i lubiana, ale nie wiem czy z natury mi sie to
                                          >
                                          > wzielo czy po rodzicach;)
                                          może padłaś ofiarą spisku, może stąd ci się to wzięło?;)
                              • kagarro Re: korale 11.07.06, 14:05
                                nie, to znaczy, że przedkładane jest ilość, a później w hierarchii wartości
                                jest jakość. Czyli nie dokładnie tak jak napisałaś.
      • kagarro Re: korale 11.07.06, 13:53
        korale? miałam wrażenie że wątek jest o koralach. tych pochodzących od
        koralowców z raf, nieszlifowanych i surowych,. a nie tych jako ozdobach na
        szyję.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka