swiv3d 21.05.09, 20:27 Dlaczego nie budują Stadionu Narodowego?! 2 tygodnie po przejęciu budowy nic się nie dzieję! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
realnosc Platini: Nie chodzi o dobre drużyny, ale o dobr... 21.05.09, 20:31 jak każdy Francuzik Miszel okazuje się kawałem sku... Odpowiedz Link Zgłoś
rt-z Platini dal puchar Ukaincom 21.05.09, 21:04 na otarcie lez. Wszyscy wiedza, ze Ukraina nie wyrobi sie do listopada. Jest logiczny, a przde wszystkim jest szefem. Caly ten pomysl - "Polska organizuje z Ukaina" - byl i jest nierealny. Odpowiedz Link Zgłoś
parazyd Platini nie popuszcza... 21.05.09, 21:16 Nic dziwnego, jeszcze nie jest w tym wieku żeby popuszczać. Oj redaktorki, redaktorki! Odpowiedz Link Zgłoś
poborowy102 Platini: Nie chodzi o dobre drużyny, ale o dobr... 21.05.09, 20:53 na szczęście my w Polsce nie mamy dobrych drużyn, nie mamy też dróg, kolej gorszą od Ukrainy, ale mamy kilka hoteli i tanie prostytutki - to jest nasz wielki atut. Odpowiedz Link Zgłoś
mil1231 Re: Platini: Nie chodzi o dobre drużyny, ale o do 21.05.09, 21:36 Idioto, mamy niezłe drogi (a w porównaniu do Ukrainy to ekstraklasa!), budujemy ich najwięcej w Europie (szczególnie autostrad- 225 km obecnie w budowie, 765 km w użytkowaniu, do końca roku ten bilans jeszcze się poprawi), super stadiony budujemy, mamy piękne i nowoczesne miasta (które też są placami budów), śweitną kolej regionalną, a tę międzymiastową (remonty torów)na niezłym poziomie. Nie pier.dol głupot! Brakuje nam nowoczesnych dworców tylko, ale sytuacja też ma szansę ulec poprawie. czemu Polacy są takim pop.ierdolonym narodem?? Odpowiedz Link Zgłoś
info0 Padłem... 21.05.09, 22:00 Ty na żarty to pisałeś nie? Drogi w Polsce to 3ci świat najwyżej. Pojedź do Niemiec to zobaczysz różnicę. Autostrady? Przez 30 lat się nie udało ani jednej wybudować do końca. Teraz ma się w 3 lata udać? Śnisz czy ćpasz? Kolej? Lepiej nie mówić o PKP i ich zarządzaniu bo to jedna wielka tragedia. Stadiony... No ciekawe czy powstaną. O stadionach takich jak Emirates czy Wembley w Polsce można pomarzyć niestety. Nie takie fundusze. Hotele? Mają być 4-5cio gwiazdkowe. W Polsce w większości to 2-3 gwiazdki max. Sytuacja nie ulega poprawie, bo jeszcze do Polski kryzys nie dotarł. Gdy dotrze i będzie trzeba poważnie zacisnąć pasa pogadamy. Odpowiedz Link Zgłoś
mentice Re: Padłem... 21.05.09, 22:37 Koles porownuje Ukraine z Polska, a nie Polske z Niemcami. Byc moze w porownani z Ukraina to w Polsce jest swietnie. Nie wiem, na Ukrainie nie bylem. Stadiony maja imponujace ale jak dziala reszta to nie wiem. Ciekawi mnie jak Polska zalatwi sprawe porzadku, bo jesli ci debile (pseukobibice) zaczna sie rzucac to bedzie draka, Ale pewnie wtedy zatrudnia komandosow. Prznajmniej dla Platiniego i spolki. Stad te koszty 1000 euro za noc. Odpowiedz Link Zgłoś
mil1231 [...] 21.05.09, 22:39 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
cree-is-me Re: Padłem... 21.05.09, 23:23 Kolega 'mil' może trochę przesadził, ale ty też przeginasz. Stadiony powstaną, wszystkie miasta wytypowane do organizowania rozgrywek rozpoczęły budowy stadionów i pod koniec przyszłego roku będą prawie na ukończeniu. Środki na ten cel są zagwarantowane, więc żaden "ramzes" tych inwestycji nie wywróci, tak samo jak budowy lotnisk czy dróg dojazdowych i obiektów towarzyszących. O budowę autostrad zbytnio bym się nie martwił, na nie środki także są. Gorzej z wykonawcami takimi jak konsorcjun Kulczyka, które znowu wymyśla "problemy" podbijając stawkę (chociaż podpisali umowę). Na pewno nie powstaną wszystkie ekspresówki, tu niestety kryzys daje się we znaki - zaczyna brakować środków. Kolej na pewno zmodernizuje najważniejsze szlaki kolejowe, a pomiędzy Krakowem a Warszawą istnieje najszybsza w Polsce trasa kolejowa, czyli CMK. Dworce kolejowe - no cóż, najważniejsze będą przygotowane, o reszcie lepiej nie myśleć. Hoteli nie braknie, Warszawa ma tyle co potrzeba, Poznań, Wrocław i Gdańsk budują - zdążą, hotele stawia się w (góra) 2 lata. W sumie - możemy wyjść na +3/4, bo na 5 nie ma raczej co liczyć ;P Odpowiedz Link Zgłoś
mil1231 Brawo, wreszcie mądry Polak 21.05.09, 23:40 Nie przesadziłem, napisałem dokładnie to co Ty. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Brawo, wreszcie mądry Polak 22.05.09, 02:56 mil1231 napisał: > Nie przesadziłem, napisałem dokładnie to co Ty. Jestem z Toba bracie i jest nas wiekszosc, niestety PiSdolency chca za wszelka cene upokorzyc nasz kraj, przedstawic go w wolskim switle, ale tak dlugo jak Polska sie rozwija i sa ludzie jak Ty glosno mowicy o tym co w rzeczywistosci w kraju sie dzieje, to przyszlosc stoi otworem, dla nas i dla tych zasranych PiSich smierdzieli z ktorymi niestety musimy wspolzyc w tym kraju i ktorych musimy utrzymywac. :) Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Padłem... 22.05.09, 02:43 info0 napisał: > Ty na żarty to pisałeś nie? Drogi w Polsce to 3ci świat najwyżej. > Pojedź do Niemiec to zobaczysz różnicę. Autostrady? Przez 30 lat się > nie udało ani jednej wybudować do końca. Teraz ma się w 3 lata udać? > Śnisz czy ćpasz? Kolej? Lepiej nie mówić o PKP i ich zarządzaniu bo > to jedna wielka tragedia. Stadiony... No ciekawe czy powstaną. O > stadionach takich jak Emirates czy Wembley w Polsce można pomarzyć > niestety. Nie takie fundusze. Hotele? Mają być 4-5cio gwiazdkowe. W > Polsce w większości to 2-3 gwiazdki max. Sytuacja nie ulega poprawie, > bo jeszcze do Polski kryzys nie dotarł. Gdy dotrze i będzie trzeba > poważnie zacisnąć pasa pogadamy. 2 dni temu PiSi wsioku wracalem przez Niemcy do Polski i powiem ci PiSdolku, ze roznica jest niewielka, natomiast jezeli porownasz autostradi holenderskie do tych niemieckich, to tak jakbys z Polski na Ukraine wjuzdzal...;DDD Rusz PiSi wsioku zasrana dupe ze swojej chaty krytej strzecha, swiat sie zmienia, a wy dalej PiSdolce zyjecie w swojej PRLowskiej Wolsce...;DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
przyjaciel.krolika sprzedać PKP 21.05.09, 22:31 PKP trzeba sprzedać w prywatne ręce, wtedy będa dworce pomalowane. Odpowiedz Link Zgłoś
mil1231 wtedy nie będzie PKP 21.05.09, 22:40 PKP trzeba przewietrzyć zwalniając starych ramoli Odpowiedz Link Zgłoś
burakpl4 Re: wtedy nie będzie PKP 22.05.09, 07:55 kolej regionalna to katastrofa. Przynajmniej na Śląsku - kolejne odcinki są zamykane, połączenia likwidowane, z ROW nie można dojechać w Beskidy albo do Gliwic - tak to jest porobione, a z roku na rok jest gorzej i co byście nie gadali o PiSie to oni przynajmniej jedną linię - Bytom - Gliwice przywrócili do życia, tymczasem PO jak na razie tylko likwiduje, może gdzieś indziej jest lepiej? Z ponadregioonalnymi nie jest lepiej - n.p. jechałem do Jeleniej przez Wrocław, zawsze miałem połączenie we Wrocławiu, ale ostatnio nie - 2 godziny przerwy, bo rozkład ktoś poprawil. Odpowiedz Link Zgłoś
jacgg Re: wtedy nie będzie PKP 22.05.09, 10:52 Masz napisane, burak - co trzeba zrobić z PKP, zanim do reszty zgnije i się rozłoży. Recepta wielokrotnie sprawdzona, żadna filozofia: prywatyzacja - raz, ramole - won! Czytaj posty, do których się doklejasz. Odpowiedz Link Zgłoś
burakpl4 Re: wtedy nie będzie PKP 22.05.09, 10:59 Tylko w UK jest prywatna kolej, więc to wcale niekoniecznie jest takie pewne, ze prywatyzacja jest rozwiązaniem. Ale dzielenie kolei na spółki i spółeczki, obsadzanie prezesami dodatkowymi, też było głupotą. Odpowiedz Link Zgłoś
burakpl4 Re: Platini: Nie chodzi o dobre drużyny, ale o do 22.05.09, 08:19 mil1231 napisał: > Idioto, mamy niezłe drogi (a w porównaniu do Ukrainy to ekstraklasa!), Na pewno, w porównaniu do Ukrainy i to 20 lat temu nasze drogi były ektraklasą, oni mają drogi na poziomie naszych z l. 60. super stadiony > budujemy, zobaczymy jak to będzie, jakie opóźnienia, czy trubuny się zejdą, czy dachy nie będą pękać albo przeciekać... śweitną > kolej regionalną, a tę międzymiastową (remonty torów)na niezłym poziomie. Nie rozśmieszaj mnie. Mamy najgorszą kolej w Europie. Oczywiscie ktoś przejedzie się IC z Warszawy do K-c albo flirtem z Tychów do K- c to moze tak stwierdzić, ale niech sobie wsiądzie w pociąg Katowice - Wisła n.p., a mu się odechce polskiej kolei. I nie o tabor chodzi, ale o szybkość, ilość, połączenia. Brakuje nam nowoczesnych dworców tylko, ale sytuacja też ma > szansę ulec poprawie. Kilkanaście dworców odpicują, reszta dalej będzie śmierdzieć. PKP chce sprzedawać dworce samorządom - i bardzo dobrze - ale tylko tych małych miast, duże dworce to kasa za wynajem powierzchni i tego pozbywać się (ani sprzątać) nie zamierzają. Odpowiedz Link Zgłoś
piotrek_meteorolog Re: Platini: Nie chodzi o dobre drużyny, ale o do 21.05.09, 21:37 Prostytutki to chyba ma więcej Ukraina, kolej (to chyba dworcy tylko bo tabor i reszta gorsza), drogi mamy a o ukraińskich lepiej nie mówić. Jakoś Platini nie miał wątpliwości co do polskich miast w przeciwieństwie do ukraińskich. No cóż III świat będzie nadal III światem, nawet jak ma stadiony budowane przez oligarchów i sponsorowane przez nich drużyny na dobrym poziomie. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Platini: Nie chodzi o dobre drużyny, ale o do 22.05.09, 03:01 piotrek_meteorolog napisał: > Prostytutki to chyba ma więcej Ukraina, kolej (to chyba dworcy tylko > bo tabor i reszta gorsza), drogi mamy a o ukraińskich lepiej nie > mówić. Jakoś Platini nie miał wątpliwości co do polskich miast w > przeciwieństwie do ukraińskich. No cóż III świat będzie nadal III > światem, nawet jak ma stadiony budowane przez oligarchów i > sponsorowane przez nich drużyny na dobrym poziomie. Z toba w przeciwienstwie do twoich PiSich kolegow i towarzyszy to nawet by wodke wypil, jeszcze jest w tobie odrobina Polaka, przestan sie PiSdzic, a nie jeden raz uslyszysz wyrazy uznania i szacunku...;D Odpowiedz Link Zgłoś
poborowy102 Re: Platini: Nie chodzi o dobre drużyny, ale o do 22.05.09, 09:42 UEFA nie popuszcza, Platini oświadczył: "Jeśli chcecie Euro to niech Kralik zrobi mi loda". I co? Nie łyso ci teraz, frajerze? Odpowiedz Link Zgłoś
ves3 Re: Platini: Nie chodzi o dobre drużyny, ale o do 21.05.09, 21:55 akurat jeśli chodzi o prostytutki to Ukraina nas zostawia daleko w tyle pod tym względem :) Odpowiedz Link Zgłoś
mil1231 Re: Platini: Nie chodzi o dobre drużyny, ale o do 21.05.09, 22:41 a co twoja mama tak ci powiedziała? Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Platini: Nie chodzi o dobre drużyny, ale o do 22.05.09, 03:01 ves3 napisał: > akurat jeśli chodzi o prostytutki to Ukraina nas zostawia daleko w > tyle pod tym względem :) Wiem, juz nie jestes dziewica...;DDD Odpowiedz Link Zgłoś
malwoj Re: Platini: Nie chodzi o dobre drużyny, ale o do 22.05.09, 07:40 Te ich dziwki.. mniaaam, paluszki lizać.. (no nie tylko). Ech, żeby u nas takie były.. sie rozmarzyłem.. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Platini: Nie chodzi o dobre drużyny, ale o do 22.05.09, 02:38 poborowy102 napisał: > na szczęście my w Polsce nie mamy dobrych drużyn, nie mamy też dróg, > kolej gorszą od Ukrainy, ale mamy kilka hoteli i tanie prostytutki - > to jest nasz wielki atut. Dam ci wsioku jedna rade, wystaw ospala dupe z wiochy, a przestanies PiSdolic o braku drog, to, ze PiS wybudowalo w 2 lata 0,5 km autosrtad nie znaczy, ze nic sie niedzieje, od czasow PiS Polska poszybowala w przyszlosc z predkoscia swiatla, PiSglowku...;DDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
a.p.84 A ja trzymam kciuki za ukraińców , a nie jak..... 22.05.09, 07:11 A ja trzymam kciuki za Ukraińców , a nie jak większość Polaków czekam aż im się noga powinie, żeby im wbić nóż w Plecy. Nie rozumiem Polskich polityków i działaczy którzy już dzielą skórę na niedźwiedziu nie wiedząc nic o lojalności RAZEM STARTOWALIŚMY PO TEN TURNIEJ I RAZEM GO ORGANIZUJMY PO RÓWNO. Możliwe to jest tylko w Polsce , bo czy Holandia i Belgia lub Austria i Szwajcaria chciały odebrać sobie mecze mistrzostw nieeeeeeee oni obie pomagali, ALE TO BARDZO W STYLU POLSKICH POLITYKÓW I DZIAŁACZY WBIĆ NÓŻ W PLECY MIMO WSZYSTKO NAWET PRZYJACIOŁOM Odpowiedz Link Zgłoś
des4 weźmy np. Lwów 22.05.09, 09:39 Droga dojazdowa od Medyki czy Korczowej to rzeźnia łamana przez horror, lotnisko na poziomie dworca kolejowego w Tarnowie (Tarnowa nie obrażająj), hotel jaki taki maja jeden- 3* Eurohotel, inne typu Sputnik czy Grand to standard głębokiego socrealu... Dla kibiców nie trzeba super luksusowych obiektów 4/5*, wystarczą nowoczesne hotele o przyzwoitym standardzie, a tego w ogole nie ma, u babuszek na kwaterach raczej nie beda mieszkać... Stadion ładny i duży, ale to tego stadionu trzeba dojechać czyli wracamy do sprawy dróg... marnie widzę szanse Ukrainy na utrzymanie 4 miast... Odpowiedz Link Zgłoś
wojtekijola Szansa dla Ukrainy 22.05.09, 10:00 Ukraińcy już dawno powinni stworzyć z Rzeczpospolitą unię wtedy Moskale by sobie mogli skoczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
jacgg Re: Szansa dla Ukrainy 22.05.09, 10:59 Taka unia obecnie rozłożyła by nas na łopatki w pięć minut. RFN od 20 lat NRD-owa nie potrafi strawić, mimo że wpakowała tam setki, setki miliardów marek i nadal pakuje, tylko euro. A gdzie tam Polsce do RFN... Obecnej Polski nie potrafimy porządnie zagospodarować, póki co. Niech się Polacy skupią na rozwoju intensywnym, a nie ekstensywnym (sprawdź w słowniku, jeśli nie rozumiesz różnicy). Odpowiedz Link Zgłoś
bucefal_macedonski W jednym z pewnoscia przodujemy w swiecie 22.05.09, 10:32 W ilosci opryskliwych dyskutantow na 1 kilobit/sekunde szerokosci internetowego pasma. Odpowiedz Link Zgłoś
uaplde Platini: Nie chodzi o dobre drużyny, ale o dobr.. 22.05.09, 12:36 Kto jest Ambasadorem Ukrainy w Polsce ? LE WAN DOW SKI !! Odpowiedz Link Zgłoś