Gość: PZPNfan Władze Kielc: PZPN pod sąd. Za bałagan IP: *.de.ibm.com 24.06.09, 11:52 I znów tylko jedno ciśnie się na usta: PZPN PZPN je..ć je..ć PZPN!!! Odpowiedz Link Zgłoś
annvandoren Zdumiewa mnie to co tu czytam 24.06.09, 12:00 Kilka komentarzy merytorycznych, wiele komentarzy zupelnie nie zwiazanych z tematem. Wystarczy, ze pojawia sie nazwa Korony i juz nalezy bluzgac, ze kupowalismy, ze trzeba bylo nie kupowac itd... Gdyby na tym samym miejscu (mowie o miejscu w tabeli), na ktorym znalazla sie Korona, znalazl sie jakis klub, ktory nigdy nie paral sie korupcja (nie wierze, ze taki byl :-) ale przyjmijmy TEORETYCZNIE ) to znalazlby sie w takiej samej sytuacji...O czym wtedy byscie pisali? Tu nie chodzi o kare, wine, korupcje itd...tu chodzi o nieuprzadkowana sytuacje. Ten ktory pisze, ze gdzie byl Lubawski, kiedy byly kupowane mecze - prawde mowiac to byl wtedy klub nalezacy do Holdingu Kolporter..teraz wlascicielem jest miasto,ktorym zarzadza wlasnie Lubawski. Uwaga o tym, ze kupowaly te druzyny cale sezony jest takze zenujaca - ale za to jaka populistyczna. Nie ma to jak rzucac oszczerstwa. A zupelnie nie rozumiem po co wyciagane tu sa sprawy Widzewa. Tu nie chodzi o to czy Widzew ma spasc czy nie, czy odbebnil kare czy nie..tu chodzi o to, ze baraz, na ktory klub byl przygotowany nie odbyl sie z WINY PZPN. Gratuluje tym co uwazaja, ze nie ma roznicy w ktorej lidze klub grac bedzie w przyszlym sezonie. A tym, ktorzy pisza, ze w Koronie kupowal caly klub, a w Widzewie jeden czlowiek powiem tak..Widzew mial lepiej, bo jesli to prawda, to ten czlowiek placil z wlasnej kieszeni, zas w Koronie, Wdowczyk nawet nie inwestowal swoich pieniedzy, tylko sciagal haracz z zawodnikow. Baraze powinny sie obdyc do konca czerwac, bo zawodnikom nie tylko Korony, ale Arki i pewnie innych klubow, ktore znalazly sie w zawieszeniu, koncza sie kontrakty, a zgodnie z przepisami nei ma mozliwosci przedluzenie kontraktu np o miesiac, aby ci sami zawodnicy uczestniczyli w ewentualnym barazu w miesiacu lipcu. Poza tym, tacy zawodnicy takze nie chca zostac na lodzie i im wczesniej tym wiekszy wybor ofert maja... Pozdrawiam wszystkich ze zdrowym podejsciem do sportu, pieniaczy odsylam pod PZPN - mozecie tam wykrzykiwac te bzdury, pozytku z tego nie bedzie, ale przynajmniej powkurzacie tamtych :-) Odpowiedz Link Zgłoś
piast123 Władze Kielc: PZPN pod sąd. Za bałagan 24.06.09, 12:28 Popieram władze Kielc.To co wyprawia łysy prezesik, to nic innego jak korupcja.Niech odda stanowisko,kasę na,którą tak "ciężko" pracuje.W klubach zainteresowanych spadkami,awansami czy barażami ludzie mają ciemność. PANIE LATO WEŹ SIĘ PAN DO ROBOTY. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Tusk&Lato - rządy kolesi z POdwórka. IP: 193.24.68.* 24.06.09, 13:51 Aleś Ty głupi ! A co oni mają ze sobą wspólnego ?? Lato to stary komuch, był nawet SLD-owskim senatorem !!! Dobrze sprawdzić zanim coś się napisze , to naprawdę nie boli !!! Odpowiedz Link Zgłoś
haxman Re: Tusk&Lato - rządy kolesi z POdwórka. 24.06.09, 13:56 Haha, wystarczy coś napisać na Tuska i już się zlatują POmyleni obrońcy swojego POdwórkowego guru! Prowokacja zadziałała. Odpowiedz Link Zgłoś
haxman Widzewek dalej kupuje, popatrzcie ile karnych miał 24.06.09, 12:45 Najbardziej skorumpowany polski klubik, wszak tradycje robolsko-komunistyczno-wieśniacze zobowiązują:D 2 liga czeka i oby na zawsze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: runo Widzewek dalej kupuje, popatrzcie ile karnych mia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.09, 12:49 Akurat Korona to na tym bałaganie może najwięcej zyskać(obok Cracovi),więc nie wiem dlaczego się burzą. Do tego finansowani są z pieniędzy państwowych i pytają się ,,kto za to zapłaci". Odpowiedz Link Zgłoś
annvandoren Akurat nie "z panstwowych" 24.06.09, 13:09 tylko z budzetu MIASTA. Nie mowimy o spolce, ktora jest spolka panstwowa,tylko o budzecie miejskim. Wiec w tej sprawie powinnis ie wypowiadac jedynie mieszkancy miasta. Jesli chodzi o wypowiedz, ze Korona kupila w III lidze i do takiej powinna spasc to lekko smieszny post...Zgodnie z jego logika Widzew na prawde nie powinien spasc z I ligi (obecnej) bo wlasnie w tej klasie rozgrywkowej kupowal mecze hehehehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyrobol Re: Widzewek dalej kupuje, popatrzcie ile karnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.09, 13:54 Ale z ciebie przygłup runo, z pieniędzy państwowych to wypłacają twojemu staremu zasiłek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Borek widzew to wstyd dla całej piłkarskiej Polski IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 24.06.09, 15:47 Bardziej zadumanych tylko w swoim widzewku bez honorowych i bez ambicji kibiców na całym świecie nie ma.Wychwalają swojego widzewka jaki to on wspaniały i pisząc co chwila co było 10-15 lat temu to jest żałosne! a może sobie przypomnicie jak to było np w ostatnich 3 latach i popiszecie na ten temat na forum? widzew był nikim i nadal jest a przez to całe uciekanię od kary widzew sszrzedł do poziomu klubiku z okręgówki. W ostatnich 3 latach w ekstraklasie widzew był nikim bronił się przed spadkiem i dostawał od byle herbatników a od czołowych drużynach to już nie wspominając. A od Korony to co zawsze dostawaliście a teraz tak na nią szczekacie podniecając się tym że jesteście na 1 miejscu w tabeli a Korona na 3 naprawdę macie podnietę ale ja się wam nie dziwię w końcu jesteście w tabeli wyżej niż Korona w historii widzewa tego jeszcze nie było. A faktycznie ten wasz widzewek to wzór korumpuję kogo się da i co się da np:pracowników PKOL działaczy PZPN,i wielu innych by się znalazło. Gdyby nie to gralibyście w II lidze!! widzew to wzór naprawdę jest czysty sprawiedliwy nie kupował meczów ma piękny stadion i po 300 tyś średnio na meczu to robi wrażenie:) No widzewowi to się naprawdę należy ekstraklasa ten klub to po prostu poziom e-klasy podniesie swoją grą,stadionem i kibicami. Jeżeli wejdziecie jakimś cudem(przekrętem)do ekstraklasy to będzie dopiero skandal. Ale zapewniam was że gdy będziecie w(teoretycznie) ekstraklasie to gdzie nie pojedziecie będą o was przyśpiewki na jaki temat to już wiecie. A co do zielonych stolików to wy sobie awans załatwiacie przy zielonym stoliku dając łapówki bo gdyby kara była rok temu to by była II liga a nie pierwsza i kręcąc chcecie sobie załatwić uniknięcie kary czyli awansu do ekstraklasy. I z czym teraz do ludzi z klubem który w ostatnich latach był cieniasem orange ekstraklasy?? takie kluby jak wasze obniżały tylko w niej poziom taka prawda.A to co było 10-15 lat temu to każdemu zwisa jakoś reprezentacja Polski takie sukcesy dawniej odnosiła i się tym nikt już nie podnieca bo pisanie że np reprezentacja Polski jest lepsza od Holandii to śmiech na sali to samo dotyczy was z pisaniem że widzew jest wielki a np Korona nie spójrzcie na osiągnięcia tych klubów przez ostatnie 3 lata. Kibice widzewa nie mają honoru nie umieją pogodzić się z karą to samo tyczy krętackiego widzewa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TTT widzew do okręgówki!!! IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 24.06.09, 15:58 widzew za te swoje wszystkie przekręty i przekupstwa powinien grać w okręgówce. A tak dokładnie to za korumpowanie działaczy PZPN,pracowników PKOL,i wielu innych by się jeszcze znalazło.A co do tej rzekomej jednej osoby zamieszanej w korupcję to jak ma się pół pzpn znajomości i się kasą sypnie to się da zrobić jedną osobę na papierze to samo jest z lidzbą kupionych spotkań ktoś już napisał na tym forum że nie 20 a 14 a może -10 niedługo będzie no ale wszystko jest możliwe w końcu widzew sypnie kasą jak zwykle komu trzeba i się zrobi -10 spotkań. A co do tej jednej niby osoby to jak ta jedna osoba kupowała spotkania to ludzie pracujący w tym klubie o tym wiedzieli no ale po co to przerywać jak było to z korzyścią dla widzewka. Za wszystkie przekręty i łapówki widzew powinien grać w okręgówce tak było by sprawiedliwie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: veni Władze Kielc: PZPN pod sąd. Za bałagan IP: *.chello.pl 24.06.09, 15:50 Wladze miasta Kielc maja wrecz obowiazek aby wyjasnila sie sytuacja Korony,bo miasto jest wlascicielem klubu,i z kasy miasta jest utrzymywany.I maja do tego prawo,chodz nie maja takiego poparcia jak inni,gdzia nawt poslowie sie nimi zajmuja,aby tylko grali w ekstraklasie. I to jest OK? Odpowiedz Link Zgłoś
spitzenreiter wcześniej awas za korupcję teraz przy zielonym 24.06.09, 15:59 stoliku, to właśnie Korona. Odpowiedz Link Zgłoś
annvandoren Mozesz mi wskazac gdzie ktos mowi 24.06.09, 16:33 o awansie przy "zielonym stoliku"? Mowie o artykule, bo w komentarzach bywa roznie.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek Korupter III Liga IP: *.toya.net.pl 24.06.09, 17:15 taka powinna byc dla tego klubu i wielki skandal ze Korupter tak łagodnie zostal ukarany. Dotego ma teraz pretensje do PZPN zzapominajac ze sam mógl awans wywalczyc na boisku przez 34 kolejki czego nie zrobil o co pretensje moze miec tylko sam do siebie, wreszcie baraze. W barazach graja dwie druzyny Korona i kto ? Bo na dzis nie wiadomo i to nie z winy sprawy Widzewa. Tylko nie wiadomo kto gra w barazach ze strony ekstraklasy Cracovia czy Arka ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JANIO Re: Korupter III Liga IP: *.ejedrzejow.pl 24.06.09, 18:31 Z CIEBIE JEST K O R U P T E R ! DLA CZEGO INNA MIARA JEST TRAKTOWANY WIDZEW A INNA KORONA ? proste pytanie . odpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek Re: Korupter III Liga IP: *.toya.net.pl 24.06.09, 20:31 > Z CIEBIE JEST K O R U P T E R ! DLA CZEGO INNA MIARA JEST > TRAKTOWANY WIDZEW A INNA KORONA ? proste pytanie . odpowiedz. to Korupter ustawił 28 z 30 meczów aby awansować a Widzew ma zarzuty za 4 mecze to Korupter awansował w wyniku korpupcji klase wyżej, Widzew nie awansował... to w Korupterze a nie w Widzewie meczami handlowali trener, działacze i pilkarze, w sumie kilkanascie nazwisk... w Widzewie 1 osoba. Nadal nie widzisz róznicy ? Odpowiedz Link Zgłoś
spitzenreiter co będzie jak "pielgrzymka z Kielc" spotka się z 24.06.09, 15:54 "pielgrzymką z Łodzi"?, pomyślał pan, panie prezydencie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JANIO Władze Kielc: PZPN pod sąd. Za bałagan IP: *.ejedrzejow.pl 24.06.09, 18:26 PANIE PREZYDENCIE , NIE MA NA CO CZEKAC ! CZYM PREDZEJ ODDAC SPRAWE W RECE SADU . PZPN CZEKA CHYBA NA SWIETEGO MIKOLAJA LICZAC , ZE ZALATWI SPRAWE ZA NICH. JESZCZE RAZ - Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pz Miejsce widzewa w 2 lidze wschodniej IP: 81.219.133.* 24.06.09, 19:15 Tam powinien grać ten korupcjogenny klubik z łodzi! Dzięki układom w Trybunale Arbitrażowym grali w 1 lidze, powinni ponieść karę degradacji tak jak Zagłębie Sosnowiec i Lubin, KSZO, Korona, Arka, Górnik Łęczna i Polkowice. widzew spadł sportowo z ekstraklasy + degradacja = 2 liga wschodnia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaruone czytanie ze zrozumieniem tępe jany się kłania IP: *.meskonet.pl 24.06.09, 19:26 pier*olą "trzeba było sobie wywalczyć" - to przecież Korona wywalczyła - baraż !! Tylko przez złodziejstwo PZPNu i krętactwa wokół obsady Ekstraklasy i 1 Ligii nie może do niego przystąpić. A analfabetyczne cioły umiejące tylko tylko przeczytać jedno zdanie pieprzą, że nie kosztem ich klubu. Skoro sami poruszyli temat "kto czyim kosztem" to chyba sprawiedliwe jest napisanie - że ktoś poniósł karę a ktoś jeszcze nie (mimo wyroku) . O wysokości kary decyduje Sąd - więc nie Wam oceniać czy była wysoka czy niska. Lepiej szykujcie się na spuszczone łby na wyjazdach - znam prawdziwych Widzewiaków, będących z tym klubem od lat - dla nich ważny jest honor - wolą grać sezon w pierwszej lidze, by wrócić z czystym kontem po pokucie. Dla takich ludzi szacunek i uznanie. Korona swoje odpokutowała -każdy się ukorzył, klub się PRZYZNAŁ i PONIÓSŁ KARĘ, nie płakaliśmy po degradacji - BO BYŁO NAM WSTYD ŻE OSZUKIWANO NAS i uznaliśmy że kara jest słuszna - podniesienie się po stracie TAKIEGO sponsora to też KARA, to cud że klub nie rozpadł się dzięki władzom miasta - niestety niektórych to boli, i odwracają kota ogonem próbując z przekrętasa zrobić pokrzywdzonego. Nawet jak Wam się uda - cała Polska widziała, cała Polska zapamięta - szkoda tylko ludzi honoru i w sumie imienia klubu, bądź co bądź zasłużonego dla polskiej piłki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roosevelt5 Do jaruone IP: *.toya.net.pl 24.06.09, 22:52 Po 1) Przeczytaj to co odpisałem na twój wcześniejszy wpis. Po 2) Troszkę historii. Tak się składa, że gdy Szymański przyznał się do 4 z 8 stawianych przez prokuraturę. Zarząd Widzewa jasno określil się. Widzew podda się dobrowolnie karze. Stosując zasadę proporcji zarzutów do kary (na podstawie innych wyroków WD PZPN)proponował -6 pkt oraz 300 000 zł kary finansowej. Jak ustalono przez WD PZPN. Kluby, które same dobrowolnie poddają się karze będą traktowane łagodniej. W przypadku Widzewa było widać dobitnie jak WD PZPN (a szczególnie Tomczak) traktuje swoje decyzje. Niech WD będzie surowy...ale i sprawiedliwy. Podobnie surowo potraktowane było Zagłębie L. Zagłębie początkowo kwestionowało zarzuty i ew. karę. Potem również poddali się dobrowolnej karze. Wyszli na tym jak Zabłocki. Dalsze losy Widzewa i Zagłębia potoczyły się inaczej. Widzew w obronie wykorzystuje błędy w zapisach statutowych PZPN. Od ustalonych wyroków jest prawo odwołania. Tak się sklada, że pewne decyzje zapadały w czasie takim a nie innym. To decydowało, w której lidze grał Widzew. Kibicuję Widzewowi ale z jednej strony sumienie podpowiada o karze adekwatnej do czynów. Tak aby można bylo spoglądać w lustro. Jednak z drugiej strony...dobrze by było aby Widzew po przez luki i kruczki prawne utarł nosa PZPN (ironia ale Widzew w tej chwili jest tego najbliżej). Równie dobrze może to być inny klub. Być może leśne dziadki i władze PZPN-u opamiętają się i stworzą już na przyszlość jasny i czytelny system walki z korupcją, ustawianiem meczy oraz przyznawaniem licencji i zrobi porządek z tym całym totalnym bałaganem. Niestety. Zagonili się już do tego stopnia, że obojętnie co postanowią znajdą się tacy co będą pokrzywdzeni i tacy o ktorych będzie mówić się cwaniaki. PZPN ten bałagan ma na własne życzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaruone Re: Do roosvelt5 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.09, 10:27 wybacz dopiero teraz przeczytałem Twój wcześniejszy post - powiem że z nieukrywaną przyjemnością, gdyż w zalewie "jadu" jako jeden z nielicznych był merytoryczny. Co do liczby osób to była to przybliżona liczba - w Echu Dnia podawano kiedyś dokładną liczbę osób oskarżonych uwzględnionych w dokumentach sądowych - okazało się że wielu z tych ludzi to jacyś kolesie Wdowczyka - warszawsko - poznańska klika siedząca w tym od lat i mająca układy. Dlatego coś mnie aż trafia jak ktoś wyzywa mój klub od "korupterów", Kielczan od złodziei itd. Gdybym był prymitywem w takim samym tonie mógłbym wypisywać brednie o semickiej skłonności do kupczenia i łapów etc. Nie twierdzę że WD jest sprawiedliwy - dziwi mnie fakt że do dziś np. Cracovia (mieli podobną sytuację w 3 lidze) czy inne kluby mają spokój, a na inne władze są cięte. Wku*wia (inaczej nazwać tego nie mogę)że przez te przetasowania cierpi mój klub - jasne z winy PZPN, ale Widzew swoimi sztuczkami prawnymi nie ułatwia sytuacji. Wiem każdy może się bronić, ale ta obrona "trochę" już trwa - co nie znaczy że klub jest niewinny - po prostu odwleka wyrok, a to przyczynia się do jeszcze większego zamieszania.Jak jeszcze dodamy flirt z Lato i napaleńców wyzywających władze Korony - że niby chcą kosztem Widzewa awansować (a artykuł jasno wskazuje przeciwko komu władze Kielc chcą skierować pozew )- to rodzi się niesmak i ostra reakcja. Bo gwoli ścisłości Korona została ukarana a Widzew nie (bo jak wspominałem odwleka wyrok) - a wg. wielu widzewiaków to kielecki klub jest dalej winny, a oni wcale to a wcale. co do Bońka - wiem że wygrał ze "Spoconym" (co nie było trudne znając niewyparzony język Tomaszewskiego), chodziło mi raczej o sprawę z reporterami - kilku nie wytoczył, a na sprawę z gościem z Super Expresu się nie stawił. __________________________________________________________________ a do "m" - jak już kogoś cytujesz i poddajesz jego predyspozycje umysłowe wątpliwości to rób to solidnie. Przeinaczyłeś moje słowa "przydałoby się według SN Widzew powinien ponieść karę" - z taką składnią zdania to faktycznie byłbym idiotą. Napisałem "choć według SN - Widzew powinien ponieść karę " - jest to zgodne z prawdą. Sąd Najwyższy uznał skargę kasacyjną PZPN dotyczącą Widzewa za zasadną i skierował sprawę do ponownego rozpatrzenia - wiąże się to właśnie ze spadkiem gdyż taka była decyzja Trybunału Piłkarskiego Polskiego Związku Piłki Nożnej (decyzję Trybunał Arbitrażowy przy PKOl podważył). Rolą Sądu Najwyższego nie jest orzeczenie - "Widzew spada" - on ma za zadanie wypowiedzieć się w sprawie prawidłowości wyroku - skoro uznał że Trybunał Arbitrażowy dał ciała, każe im rozpatrzyć wyrok raz jeszcze. A tu są tylko 2 wyjścia - uchylenie (które już było) lub nie uchylenie wyroku TP PZPN - skoro uchylenie zostało zanegowane, powiedz mi geniuszu co pozostało?? Tak druga opcja - zaakceptowanie wyroku TP PZPN. Co to za sobą niesie -> spadek. Ja byłem na tyle "taktowny";) że użyłem słowa kara - bo mimo wszystko chciałbym widzieć Widzew w Ekstraklasie, ale sorry nie kosztem rozwalenia i destabilizacji rozgrywek - spadek to już Ty sobie (całkiem logicznie w sumie) dodałeś. Wybacz "m" że moich "snów" nie ogarniasz - i na domiar złego zmartwię Cię - amfy nie wciągam, więc to nie po niej moja zdolność logicznego myślenia i interpretacji treści wyroku SN jest lepsza od Twojej ;) A "moralne prawo" - to fajny tekst, który mnie też kiedyś śmieszył i w sumie dalej śmieszy. Oczywiście masz prawo rozmawiać o wszystkim. I jeśli robisz to rozsądnie, bez wulgaryzmów - to spoko. Jeśli zaś nie stosujesz się do netykiety (nie piszę tego do Ciebie personalnie jako "m", tylko do przeciętnego kibica, czytającego to), wymądrzasz się twierdząc że "taka kara dla Korony to nic" - to sorry, ale lepiej zamilcz. Jak Twój klub zostanie zdegradowany, odejdzie sponsor, zaczną Ci podbierać graczy i pojawi się widmo rozpadu - wtedy porozmawiamy o konsekwencjach kary. Bo na razie karę i jej skutki to Ty znasz ale z opowieści. A teraz trochę z innej beczki-"m"- jak masz jakieś dowody na KILKA nieczystych awansów Korony to zapraszam do Prokuratury. Z tego co wiem zarzuty dotyczą awansu z 3 do 2 ligi. Spadek o 1 ligę faktycznie można traktować jako łagodny - ale w porównaniu z "nietykalnymi" to i tak sporo. Co więcej klub POMAGAŁ prokuraturze - gdyby szli w zaparte, kręcili, szukali kruczków prawnych - nie byłoby litości. Więc w odniesieniu do mającej nastąpić abolicji - taka kara chyba lepsza niż sztuczne wybielenie ?? A jeśli mielibyśmy skrupulatnie wyliczać korzyści Widzewa i Korony - spadek Widzewa z Ekstraklasy + degradacja (słuszna czy nie słuszna - to już inny temat) = 2 liga (dawna 3 do której chciałbyś wysłać Koronę)- gracie w pierwszej, i nawet jak walną Wam "zaległą" degradację dalej będziecie w 1 a nie 2 - myślisz że to nie korzyść?? Z drugiej ligi wygrzebać się jest ciężko - myślisz że taki Janas, Robak albo Matusiak by chcieli tam grać?? "Harnaś" by dawał kasę za reklamę na klepiskach (bo wiele boisk w 2 lidze to pastwiska a nie obiekty sportowe)a p. Cacek łożył grubą kasę?? Wątpię (no może poza p. Cackiem bo to porządny człowiek, ale pewnie budżet byłby niższy i to sporo). A nieudana korupcja?? Cóż baraż nie wyszedł, trafiły się remisy, była przegrana - Korona też wszystkiego kupionego nie wygrała. Czy obliczono nam "netto z kupionego"?? Nie- w akcie oskarżenie uwzględniono wszystkie kupione mecze. Więc czemu u Was mają to zrobić?? I gwoli wyjaśnienia tu chodzi o zjawisko korupcji (może trochę drastycznie przyrównany przeze mnie do dilowania)- nie kupiony awans karany jest degradacją, tylko proceder korupcji - wszak kupowano utrzymanie w lidze, bądź lepsze miejsce w tabeli, nie mające przełożenia na sportowe sukcesy klubu (dla wyższych premii po sezonie - inaczej prezes zabuli za 12 a inaczej za 6 miejsce). Niestety przepisy są wybiórczo traktowane dlatego rozumiem rozżalenie - dlaczego Jaga za "to samo" ma mieć ujemne punkty a Wam grozi spadek.Dlatego wielu kibiców obserwując różne kary dla klubów wychodzi z założenia że jak się po kupnie nie awansowało albo nie zdobyło majstra to tylko ujemne punkty. Wg. mnie powinno być jasno powiedziane - korupcja = kara degradacji i dożywotni zakaz uczestnictwa w sporcie dla winnych osób (chcecie Wdowczyka za kilka lat jako trenera czy Fryzjera jako działacza ??) A tak kary i ich wysokość ciężko zrozumieć i logicznie wytłumaczyć (łatwo uwzględniając kto ma jakie "plecy") - więc może faktycznie zamiast to rozkminiać lepiej wyjść na spacer ;) Pozdrawiam, szczególnie roosvelt5 - miejmy nadzieję że za sezon będziemy emocjonować się sportowymi aspektami naszej piłki nożnej. ps. a rozpisuję się bo za leniwy jestem by zakładać bloga ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roosevelt5 Re: Do jaruone IP: *.par.totalfinaelf.net 26.06.09, 17:09 Zgadza się. Widzew wykorzystuje kruczki prawne. Tylko te kruczki storzono w samym PZPN. Widzew nie tworzy nowych zapisów dla wlasnych potrzeb. PZPN wychodował las głupoty (metafora) i zamiast z niego wyjśc wchodzi jeszcze głębiej do tego lasu. Zabawne w tym wszystkim jest to, że mozna było rozwiązać problem w zdrowy i rozsądny sposób. Jednak nie zrobiono tego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fann Władze Kielc: PZPN pod sąd. Za bałagan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.09, 09:09 juz dawno kibice powinni jechac do Warszawy zrobic rozpierduche pod PZPNem najlepiej podczas wizyty jakiegos bolka z UEFA.....STOCZNIOWCY GÓRNICY TERAZ KIBICE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łysy kark Władcy Północy IP: *.gdynia.mm.pl 25.06.09, 18:02 Władze Kielc- przyjedżcie do Arki Gdynia to Klub Kibica wam też wp... . I matce Teresie i Pieskowi Leszkowi też. Odpowiedz Link Zgłoś