Dodaj do ulubionych

Władze Kielc: PZPN pod sąd. Za bałagan

• Gość: PZPNfan Władze Kielc: PZPN pod sąd. Za bałagan IP: *.de.ibm.com 24.06.09, 11:52
      I znów tylko jedno ciśnie się na usta: PZPN PZPN je..ć je..ć PZPN!!!
    • annvandoren Zdumiewa mnie to co tu czytam 24.06.09, 12:00
      Kilka komentarzy merytorycznych, wiele komentarzy zupelnie nie zwiazanych z
      tematem. Wystarczy, ze pojawia sie nazwa Korony i juz nalezy bluzgac, ze
      kupowalismy, ze trzeba bylo nie kupowac itd...
      Gdyby na tym samym miejscu (mowie o miejscu w tabeli), na ktorym znalazla sie
      Korona, znalazl sie jakis klub, ktory nigdy nie paral sie korupcja (nie wierze,
      ze taki byl :-) ale przyjmijmy TEORETYCZNIE ) to znalazlby sie w takiej samej
      sytuacji...O czym wtedy byscie pisali?
      Tu nie chodzi o kare, wine, korupcje itd...tu chodzi o nieuprzadkowana sytuacje.
      Ten ktory pisze, ze gdzie byl Lubawski, kiedy byly kupowane mecze - prawde
      mowiac to byl wtedy klub nalezacy do Holdingu Kolporter..teraz wlascicielem jest
      miasto,ktorym zarzadza wlasnie Lubawski.
      Uwaga o tym, ze kupowaly te druzyny cale sezony jest takze zenujaca - ale za to
      jaka populistyczna. Nie ma to jak rzucac oszczerstwa.
      A zupelnie nie rozumiem po co wyciagane tu sa sprawy Widzewa. Tu nie chodzi o to
      czy Widzew ma spasc czy nie, czy odbebnil kare czy nie..tu chodzi o to, ze
      baraz, na ktory klub byl przygotowany nie odbyl sie z WINY PZPN. Gratuluje tym
      co uwazaja, ze nie ma roznicy w ktorej lidze klub grac bedzie w przyszlym sezonie.
      A tym, ktorzy pisza, ze w Koronie kupowal caly klub, a w Widzewie jeden czlowiek
      powiem tak..Widzew mial lepiej, bo jesli to prawda, to ten czlowiek placil z
      wlasnej kieszeni, zas w Koronie, Wdowczyk nawet nie inwestowal swoich pieniedzy,
      tylko sciagal haracz z zawodnikow.
      Baraze powinny sie obdyc do konca czerwac, bo zawodnikom nie tylko Korony, ale
      Arki i pewnie innych klubow, ktore znalazly sie w zawieszeniu, koncza sie
      kontrakty, a zgodnie z przepisami nei ma mozliwosci przedluzenie kontraktu np o
      miesiac, aby ci sami zawodnicy uczestniczyli w ewentualnym barazu w miesiacu lipcu.
      Poza tym, tacy zawodnicy takze nie chca zostac na lodzie i im wczesniej tym
      wiekszy wybor ofert maja...
      Pozdrawiam wszystkich ze zdrowym podejsciem do sportu, pieniaczy odsylam pod
      PZPN - mozecie tam wykrzykiwac te bzdury, pozytku z tego nie bedzie, ale
      przynajmniej powkurzacie tamtych :-)
    • piast123 Władze Kielc: PZPN pod sąd. Za bałagan 24.06.09, 12:28
      Popieram władze Kielc.To co wyprawia łysy prezesik, to nic innego jak
      korupcja.Niech odda stanowisko,kasę na,którą tak "ciężko" pracuje.W klubach
      zainteresowanych spadkami,awansami czy barażami ludzie mają ciemność. PANIE
      LATO WEŹ SIĘ PAN DO ROBOTY.
    • haxman Tusk&Lato - rządy kolesi z POdwórka. 24.06.09, 12:35
      Oto Polska właśnie.
      • Gość: ja Re: Tusk&Lato - rządy kolesi z POdwórka. IP: 193.24.68.* 24.06.09, 13:51
        Aleś Ty głupi ! A co oni mają ze sobą wspólnego ?? Lato to stary komuch, był
        nawet SLD-owskim senatorem !!! Dobrze sprawdzić zanim coś się napisze , to
        naprawdę nie boli !!!
        • haxman Re: Tusk&Lato - rządy kolesi z POdwórka. 24.06.09, 13:56
          Haha, wystarczy coś napisać na Tuska i już się zlatują POmyleni obrońcy swojego POdwórkowego guru! Prowokacja zadziałała.
    • haxman Widzewek dalej kupuje, popatrzcie ile karnych miał 24.06.09, 12:45
      Najbardziej skorumpowany polski klubik, wszak tradycje robolsko-komunistyczno-wieśniacze zobowiązują:D

2 liga czeka i oby na zawsze
      • Gość: runo Widzewek dalej kupuje, popatrzcie ile karnych mia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.09, 12:49
        Akurat Korona to na tym bałaganie może najwięcej zyskać(obok Cracovi),więc nie
        wiem dlaczego się burzą. Do tego finansowani są z pieniędzy państwowych i pytają
        się ,,kto za to zapłaci".
        • annvandoren Akurat nie "z panstwowych" 24.06.09, 13:09
          tylko z budzetu MIASTA. Nie mowimy o spolce, ktora jest spolka panstwowa,tylko o
          budzecie miejskim.
          Wiec w tej sprawie powinnis ie wypowiadac jedynie mieszkancy miasta.

Jesli chodzi o wypowiedz, ze Korona kupila w III lidze i do takiej powinna spasc
          to lekko smieszny post...Zgodnie z jego logika Widzew na prawde nie powinien
          spasc z I ligi (obecnej) bo wlasnie w tej klasie rozgrywkowej kupowal mecze hehehehe
        • Gość: antyrobol Re: Widzewek dalej kupuje, popatrzcie ile karnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.09, 13:54
          Ale z ciebie przygłup runo, z pieniędzy państwowych to wypłacają twojemu staremu zasiłek.
    • Gość: Borek widzew to wstyd dla całej piłkarskiej Polski IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 24.06.09, 15:47
      Bardziej zadumanych tylko w swoim widzewku bez honorowych i bez ambicji kibiców
      na całym świecie nie ma.Wychwalają swojego widzewka jaki to on wspaniały i
      pisząc co chwila co było 10-15 lat temu to jest żałosne! a może sobie
      przypomnicie jak to było np w ostatnich 3 latach i popiszecie na ten temat na forum?
      widzew był nikim i nadal jest a przez to całe uciekanię od kary widzew sszrzedł
      do poziomu klubiku z okręgówki.
      W ostatnich 3 latach w ekstraklasie widzew był nikim bronił się przed spadkiem i
      dostawał od byle herbatników a od czołowych drużynach to już nie wspominając.
      A od Korony to co zawsze dostawaliście a teraz tak na nią szczekacie podniecając
      się tym że jesteście na 1 miejscu w tabeli a Korona na 3 naprawdę macie podnietę
      ale ja się wam nie dziwię w końcu jesteście w tabeli wyżej niż Korona w historii
      widzewa tego jeszcze nie było.
      A faktycznie ten wasz widzewek to wzór korumpuję kogo się da i co się da
      np:pracowników PKOL działaczy PZPN,i wielu innych by się znalazło.
      Gdyby nie to gralibyście w II lidze!! widzew to wzór naprawdę jest czysty
      sprawiedliwy nie kupował meczów ma piękny stadion i po 300 tyś średnio na meczu
      to robi wrażenie:)
      No widzewowi to się naprawdę należy ekstraklasa ten klub to po prostu poziom
      e-klasy podniesie swoją grą,stadionem i kibicami.
      Jeżeli wejdziecie jakimś cudem(przekrętem)do ekstraklasy to będzie dopiero skandal.
      Ale zapewniam was że gdy będziecie w(teoretycznie) ekstraklasie to gdzie nie
      pojedziecie będą o was przyśpiewki na jaki temat to już wiecie.
      A co do zielonych stolików to wy sobie awans załatwiacie przy zielonym stoliku
      dając łapówki bo gdyby kara była rok temu to by była II liga a nie pierwsza i
      kręcąc chcecie sobie załatwić uniknięcie kary czyli awansu do ekstraklasy.
      I z czym teraz do ludzi z klubem który w ostatnich latach był cieniasem orange
      ekstraklasy?? takie kluby jak wasze obniżały tylko w niej poziom taka prawda.A
      to co było 10-15 lat temu to każdemu zwisa jakoś reprezentacja Polski takie
      sukcesy dawniej odnosiła i się tym nikt już nie podnieca bo pisanie że np
      reprezentacja Polski jest lepsza od Holandii to śmiech na sali to samo dotyczy
      was z pisaniem że widzew jest wielki a np Korona nie spójrzcie na osiągnięcia
      tych klubów przez ostatnie 3 lata.
      Kibice widzewa nie mają honoru nie umieją pogodzić się z karą to samo tyczy
      krętackiego widzewa.
      • Gość: TTT widzew do okręgówki!!! IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 24.06.09, 15:58
        widzew za te swoje wszystkie przekręty i przekupstwa powinien grać w okręgówce.
        A tak dokładnie to za korumpowanie działaczy PZPN,pracowników PKOL,i wielu
        innych by się jeszcze znalazło.A co do tej rzekomej jednej osoby zamieszanej w
        korupcję to jak ma się pół pzpn znajomości i się kasą sypnie to się da zrobić
        jedną osobę na papierze to samo jest z lidzbą kupionych spotkań ktoś już napisał
        na tym forum że nie 20 a 14 a może -10 niedługo będzie no ale wszystko jest
        możliwe w końcu widzew sypnie kasą jak zwykle komu trzeba i się zrobi -10 spotkań.
        A co do tej jednej niby osoby to jak ta jedna osoba kupowała spotkania to ludzie
        pracujący w tym klubie o tym wiedzieli no ale po co to przerywać jak było to z
        korzyścią dla widzewka.
        Za wszystkie przekręty i łapówki widzew powinien grać w okręgówce tak było by
        sprawiedliwie.
    • Gość: veni Władze Kielc: PZPN pod sąd. Za bałagan IP: *.chello.pl 24.06.09, 15:50
      Wladze miasta Kielc maja wrecz obowiazek aby wyjasnila sie sytuacja Korony,bo miasto jest wlascicielem klubu,i z kasy miasta jest utrzymywany.I maja do tego prawo,chodz nie maja takiego poparcia jak inni,gdzia nawt poslowie sie nimi zajmuja,aby tylko grali w ekstraklasie. I to jest OK?
      • spitzenreiter wcześniej awas za korupcję teraz przy zielonym 24.06.09, 15:59
        stoliku, to właśnie Korona.
        • annvandoren Mozesz mi wskazac gdzie ktos mowi 24.06.09, 16:33
          o awansie przy "zielonym stoliku"? Mowie o artykule, bo w komentarzach bywa roznie..
          • Gość: zenek Korupter III Liga IP: *.toya.net.pl 24.06.09, 17:15
            taka powinna byc dla tego klubu i wielki skandal ze Korupter tak łagodnie zostal
            ukarany. Dotego ma teraz pretensje do PZPN zzapominajac ze sam mógl awans
            wywalczyc na boisku przez 34 kolejki czego nie zrobil o co pretensje moze miec
            tylko sam do siebie, wreszcie baraze. W barazach graja dwie druzyny Korona i kto ?

Bo na dzis nie wiadomo i to nie z winy sprawy Widzewa. Tylko nie wiadomo kto gra
            w barazach ze strony ekstraklasy Cracovia czy Arka ?
            • Gość: JANIO Re: Korupter III Liga IP: *.ejedrzejow.pl 24.06.09, 18:31
              Z CIEBIE JEST K O R U P T E R ! DLA CZEGO INNA MIARA JEST
              TRAKTOWANY WIDZEW A INNA KORONA ? proste pytanie . odpowiedz.
              • Gość: zenek Re: Korupter III Liga IP: *.toya.net.pl 24.06.09, 20:31
                > Z CIEBIE JEST K O R U P T E R ! DLA CZEGO INNA MIARA JEST
                > TRAKTOWANY WIDZEW A INNA KORONA ? proste pytanie . odpowiedz.

to Korupter ustawił 28 z 30 meczów aby awansować a Widzew ma zarzuty za 4 mecze

to Korupter awansował w wyniku korpupcji klase wyżej, Widzew nie awansował...

to w Korupterze a nie w Widzewie meczami handlowali trener, działacze i
                pilkarze, w sumie kilkanascie nazwisk... w Widzewie 1 osoba.

Nadal nie widzisz róznicy ?
    • spitzenreiter co będzie jak "pielgrzymka z Kielc" spotka się z 24.06.09, 15:54
      "pielgrzymką z Łodzi"?, pomyślał pan, panie prezydencie?
    • Gość: JANIO Władze Kielc: PZPN pod sąd. Za bałagan IP: *.ejedrzejow.pl 24.06.09, 18:26
      PANIE PREZYDENCIE , NIE MA NA CO CZEKAC ! CZYM PREDZEJ ODDAC SPRAWE
      W RECE SADU . PZPN CZEKA CHYBA NA SWIETEGO MIKOLAJA LICZAC , ZE
      ZALATWI SPRAWE ZA NICH. JESZCZE RAZ -
    • Gość: pz Miejsce widzewa w 2 lidze wschodniej IP: 81.219.133.* 24.06.09, 19:15
      Tam powinien grać ten korupcjogenny klubik z łodzi!

Dzięki układom w Trybunale Arbitrażowym grali w 1 lidze, powinni ponieść karę
      degradacji tak jak Zagłębie Sosnowiec i Lubin, KSZO, Korona, Arka, Górnik Łęczna
      i Polkowice.

widzew spadł sportowo z ekstraklasy + degradacja = 2 liga wschodnia
    • Gość: jaruone czytanie ze zrozumieniem tępe jany się kłania IP: *.meskonet.pl 24.06.09, 19:26
      pier*olą "trzeba było sobie wywalczyć" - to przecież Korona wywalczyła - baraż !!
      Tylko przez złodziejstwo PZPNu i krętactwa wokół obsady Ekstraklasy i 1 Ligii
      nie może do niego przystąpić. A analfabetyczne cioły umiejące tylko tylko
      przeczytać jedno zdanie pieprzą, że nie kosztem ich klubu. Skoro sami poruszyli
      temat "kto czyim kosztem" to chyba sprawiedliwe jest napisanie - że ktoś poniósł
      karę a ktoś jeszcze nie (mimo wyroku) . O wysokości kary decyduje Sąd - więc nie
      Wam oceniać czy była wysoka czy niska. Lepiej szykujcie się na spuszczone łby na
      wyjazdach - znam prawdziwych Widzewiaków, będących z tym klubem od lat - dla
      nich ważny jest honor - wolą grać sezon w pierwszej lidze, by wrócić z czystym
      kontem po pokucie. Dla takich ludzi szacunek i uznanie. Korona swoje
      odpokutowała -każdy się ukorzył, klub się PRZYZNAŁ i PONIÓSŁ KARĘ, nie
      płakaliśmy po degradacji - BO BYŁO NAM WSTYD ŻE OSZUKIWANO NAS i uznaliśmy że
      kara jest słuszna - podniesienie się po stracie TAKIEGO sponsora to też KARA, to
      cud że klub nie rozpadł się dzięki władzom miasta - niestety niektórych to boli,
      i odwracają kota ogonem próbując z przekrętasa zrobić pokrzywdzonego.
      Nawet jak Wam się uda - cała Polska widziała, cała Polska zapamięta - szkoda
      tylko ludzi honoru i w sumie imienia klubu, bądź co bądź zasłużonego dla
      polskiej piłki.
      • Gość: roosevelt5 Do jaruone IP: *.toya.net.pl 24.06.09, 22:52
        Po 1)
        Przeczytaj to co odpisałem na twój wcześniejszy wpis.
        Po 2)
        Troszkę historii.
        Tak się składa, że gdy Szymański przyznał się do 4 z 8 stawianych
        przez prokuraturę.
        Zarząd Widzewa jasno określil się.
        Widzew podda się dobrowolnie karze.
        Stosując zasadę proporcji zarzutów do kary (na podstawie innych
        wyroków WD PZPN)proponował -6 pkt oraz 300 000 zł kary finansowej.
        Jak ustalono przez WD PZPN.
        Kluby, które same dobrowolnie poddają się karze będą traktowane
        łagodniej.
        W przypadku Widzewa było widać dobitnie jak WD PZPN (a szczególnie
        Tomczak) traktuje swoje decyzje.
        Niech WD będzie surowy...ale i sprawiedliwy.
        Podobnie surowo potraktowane było Zagłębie L.
        Zagłębie początkowo kwestionowało zarzuty i ew. karę.
        Potem również poddali się dobrowolnej karze.
        Wyszli na tym jak Zabłocki.
        Dalsze losy Widzewa i Zagłębia potoczyły się inaczej.
        Widzew w obronie wykorzystuje błędy w zapisach statutowych PZPN.
        Od ustalonych wyroków jest prawo odwołania.
        Tak się sklada, że pewne decyzje zapadały w czasie takim a nie innym.
        To decydowało, w której lidze grał Widzew.
        Kibicuję Widzewowi ale z jednej strony sumienie podpowiada o karze
        adekwatnej do czynów. Tak aby można bylo spoglądać w lustro.
        Jednak z drugiej strony...dobrze by było aby Widzew po przez luki i
        kruczki prawne utarł nosa PZPN (ironia ale Widzew w tej chwili jest
        tego najbliżej).
        Równie dobrze może to być inny klub.
        Być może leśne dziadki i władze PZPN-u opamiętają się i stworzą już
        na przyszlość jasny i czytelny system walki z korupcją, ustawianiem
        meczy oraz przyznawaniem licencji i zrobi porządek z tym całym
        totalnym bałaganem.
        Niestety.
        Zagonili się już do tego stopnia, że obojętnie co postanowią znajdą
        się tacy co będą pokrzywdzeni i tacy o ktorych będzie mówić się
        cwaniaki.
        PZPN ten bałagan ma na własne życzenie.
        • Gość: jaruone Re: Do roosvelt5 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.09, 10:27
          wybacz dopiero teraz przeczytałem Twój wcześniejszy post - powiem że z
          nieukrywaną przyjemnością, gdyż w zalewie "jadu" jako jeden z nielicznych był
          merytoryczny. Co do liczby osób to była to przybliżona liczba - w Echu Dnia
          podawano kiedyś dokładną liczbę osób oskarżonych uwzględnionych w dokumentach
          sądowych - okazało się że wielu z tych ludzi to jacyś kolesie Wdowczyka -
          warszawsko - poznańska klika siedząca w tym od lat i mająca układy. Dlatego coś
          mnie aż trafia jak ktoś wyzywa mój klub od "korupterów", Kielczan od złodziei
          itd. Gdybym był prymitywem w takim samym tonie mógłbym wypisywać brednie o
          semickiej skłonności do kupczenia i łapów etc.

Nie twierdzę że WD jest sprawiedliwy - dziwi mnie fakt że do dziś np. Cracovia
          (mieli podobną sytuację w 3 lidze) czy inne kluby mają spokój, a na inne władze
          są cięte. Wku*wia (inaczej nazwać tego nie mogę)że przez te przetasowania cierpi
          mój klub - jasne z winy PZPN, ale Widzew swoimi sztuczkami prawnymi nie ułatwia
          sytuacji. Wiem każdy może się bronić, ale ta obrona "trochę" już trwa - co nie
          znaczy że klub jest niewinny - po prostu odwleka wyrok, a to przyczynia się do
          jeszcze większego zamieszania.Jak jeszcze dodamy flirt z Lato i napaleńców
          wyzywających władze Korony - że niby chcą kosztem Widzewa awansować (a artykuł
          jasno wskazuje przeciwko komu władze Kielc chcą skierować pozew )- to rodzi się
          niesmak i ostra reakcja. Bo gwoli ścisłości Korona została ukarana a Widzew nie
          (bo jak wspominałem odwleka wyrok) - a wg. wielu widzewiaków to kielecki klub
          jest dalej winny, a oni wcale to a wcale. co do Bońka - wiem że wygrał ze
          "Spoconym" (co nie było trudne znając niewyparzony język Tomaszewskiego),
          chodziło mi raczej o sprawę z reporterami - kilku nie wytoczył, a na sprawę z
          gościem z Super Expresu się nie stawił.
          - z taką składnią zdania to faktycznie byłbym idiotą. Napisałem "choć według SN
          - Widzew powinien ponieść karę " - jest to zgodne z prawdą.
          Sąd Najwyższy uznał skargę kasacyjną PZPN dotyczącą Widzewa za zasadną i
          skierował sprawę do ponownego rozpatrzenia - wiąże się to właśnie ze spadkiem
          gdyż taka była decyzja Trybunału Piłkarskiego Polskiego Związku Piłki Nożnej
          (decyzję Trybunał Arbitrażowy przy PKOl podważył). Rolą Sądu Najwyższego nie
          jest orzeczenie - "Widzew spada" - on ma za zadanie wypowiedzieć się w sprawie
          prawidłowości wyroku - skoro uznał że Trybunał Arbitrażowy dał ciała, każe im
          rozpatrzyć wyrok raz jeszcze. A tu są tylko 2 wyjścia - uchylenie (które już
          było) lub nie uchylenie wyroku TP PZPN - skoro uchylenie zostało zanegowane,
          powiedz mi geniuszu co pozostało?? Tak druga opcja - zaakceptowanie wyroku TP
          PZPN. Co to za sobą niesie -> spadek. Ja byłem na tyle "taktowny";) że użyłem
          słowa kara - bo mimo wszystko chciałbym widzieć Widzew w Ekstraklasie, ale sorry
          nie kosztem rozwalenia i destabilizacji rozgrywek - spadek to już Ty sobie
          (całkiem logicznie w sumie) dodałeś.

Wybacz "m" że moich "snów" nie ogarniasz - i na domiar złego zmartwię Cię - amfy
          nie wciągam, więc to nie po niej moja zdolność logicznego myślenia i
          interpretacji treści wyroku SN jest lepsza od Twojej ;)
          A "moralne prawo" - to fajny tekst, który mnie też kiedyś śmieszył i w sumie
          dalej śmieszy. Oczywiście masz prawo rozmawiać o wszystkim. I jeśli robisz to
          rozsądnie, bez wulgaryzmów - to spoko. Jeśli zaś nie stosujesz się do netykiety
          (nie piszę tego do Ciebie personalnie jako "m", tylko do przeciętnego kibica,
          czytającego to), wymądrzasz się twierdząc że "taka kara dla Korony to nic" - to
          sorry, ale lepiej zamilcz. Jak Twój klub zostanie zdegradowany, odejdzie
          sponsor, zaczną Ci podbierać graczy i pojawi się widmo rozpadu - wtedy
          porozmawiamy o konsekwencjach kary. Bo na razie karę i jej skutki to Ty znasz
          ale z opowieści.

A teraz trochę z innej beczki-"m"- jak masz jakieś dowody na KILKA nieczystych
          awansów Korony to zapraszam do Prokuratury. Z tego co wiem zarzuty dotyczą
          awansu z 3 do 2 ligi. Spadek o 1 ligę faktycznie można traktować jako łagodny -
          ale w porównaniu z "nietykalnymi" to i tak sporo. Co więcej klub POMAGAŁ
          prokuraturze - gdyby szli w zaparte, kręcili, szukali kruczków prawnych - nie
          byłoby litości. Więc w odniesieniu do mającej nastąpić abolicji - taka kara
          chyba lepsza niż sztuczne wybielenie ?? A jeśli mielibyśmy skrupulatnie wyliczać
          korzyści Widzewa i Korony - spadek Widzewa z Ekstraklasy + degradacja (słuszna
          czy nie słuszna - to już inny temat) = 2 liga (dawna 3 do której chciałbyś
          wysłać Koronę)- gracie w pierwszej, i nawet jak walną Wam "zaległą" degradację
          dalej będziecie w 1 a nie 2 - myślisz że to nie korzyść?? Z drugiej ligi
          wygrzebać się jest ciężko - myślisz że taki Janas, Robak albo Matusiak by
          chcieli tam grać?? "Harnaś" by dawał kasę za reklamę na klepiskach (bo wiele
          boisk w 2 lidze to pastwiska a nie obiekty sportowe)a p. Cacek łożył grubą
          kasę?? Wątpię (no może poza p. Cackiem bo to porządny człowiek, ale pewnie
          budżet byłby niższy i to sporo). A nieudana korupcja?? Cóż baraż nie wyszedł,
          trafiły się remisy, była przegrana - Korona też wszystkiego kupionego nie
          wygrała. Czy obliczono nam "netto z kupionego"??
          Nie- w akcie oskarżenie uwzględniono wszystkie kupione mecze. Więc czemu u Was
          mają to zrobić??
          I gwoli wyjaśnienia tu chodzi o zjawisko korupcji (może trochę drastycznie
          przyrównany przeze mnie do dilowania)- nie kupiony awans karany jest
          degradacją, tylko proceder korupcji
          - wszak kupowano utrzymanie w lidze,
          bądź lepsze miejsce w tabeli, nie mające przełożenia na sportowe sukcesy klubu
          (dla wyższych premii po sezonie - inaczej prezes zabuli za 12 a inaczej za 6
          miejsce).
          Niestety przepisy są wybiórczo traktowane dlatego rozumiem rozżalenie - dlaczego
          Jaga za "to samo" ma mieć ujemne punkty a Wam grozi spadek.Dlatego wielu kibiców
          obserwując różne kary dla klubów wychodzi z założenia że jak się po kupnie nie
          awansowało albo nie zdobyło majstra to tylko ujemne punkty. Wg. mnie powinno być
          jasno powiedziane - korupcja = kara degradacji i dożywotni zakaz uczestnictwa w
          sporcie dla winnych osób (chcecie Wdowczyka za kilka lat jako trenera czy
          Fryzjera jako działacza ??) A tak kary i ich wysokość ciężko zrozumieć i
          logicznie wytłumaczyć (łatwo uwzględniając kto ma jakie "plecy") - więc może
          faktycznie zamiast to rozkminiać lepiej wyjść na spacer ;)

Pozdrawiam, szczególnie roosvelt5 - miejmy nadzieję że za sezon będziemy
          emocjonować się sportowymi aspektami naszej piłki nożnej.

ps. a rozpisuję się bo za leniwy jestem by zakładać bloga ;)
          • Gość: roosevelt5 Re: Do jaruone IP: *.par.totalfinaelf.net 26.06.09, 17:09
            Zgadza się.
            Widzew wykorzystuje kruczki prawne.
            Tylko te kruczki storzono w samym PZPN.
            Widzew nie tworzy nowych zapisów dla wlasnych potrzeb.
            PZPN wychodował las głupoty (metafora) i zamiast z niego wyjśc
            wchodzi jeszcze głębiej do tego lasu.
            Zabawne w tym wszystkim jest to, że mozna było rozwiązać problem w
            zdrowy i rozsądny sposób.
            Jednak nie zrobiono tego.
    • Gość: fann Władze Kielc: PZPN pod sąd. Za bałagan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.09, 09:09
      juz dawno kibice powinni jechac do Warszawy zrobic rozpierduche pod
      PZPNem najlepiej podczas wizyty jakiegos bolka z
      UEFA.....STOCZNIOWCY GÓRNICY TERAZ KIBICE
    • Gość: łysy kark Władcy Północy IP: *.gdynia.mm.pl 25.06.09, 18:02
      Władze Kielc- przyjedżcie do Arki Gdynia to Klub Kibica wam też
      wp... . I matce Teresie i Pieskowi Leszkowi też.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka