Dodaj do ulubionych

Europejska Liga Mistrzyń: Atom Trefl Sopot.

IP: *.dynamic.mm.pl 05.12.13, 18:32
Powtórzył się scenariusz z sezonu siatkarskiego L.M. 2012/2013 r. kiedy to atomówkami dowodził trener Grabowski.
Dwa pierwsze sety atomowe dziewczyny grały na poziomie dość dobrym, ale po zmianie zawodniczek w drugim i ostatnim secie - szok! Trzeci set, aż przykro było patrzeć na tą wręcz żenującą grę!
Izabela Bełcik piłkę rozrzucała tak, że nie zawsze atakująca mogła coś z nią pożytecznego zrobić, Zuzanna Efimienko bez formy - dziwi mnie to, dlaczego ją trener nie wymienił na młodą Justynę Łukasik, która w poprzednim sezonie grała na najwyższym poziomie w Orlen Lidze, a teraz raptem zaniemogła? Kimberly Hill: Amerykanka też bez formy uderza tą piłkę, jakby anemię miała; Mariola Zenik doświadczona zawodniczka, a do przyjęcia nie umie się odpowiednio ustawić?, Klaudia Kaczorowska, Brizitka Molnar, Anna Podolec, jak zawsze grają słabo i bardzo nierówno, jedynymi zawodniczkami w Atomie, które coś dobrego wnosiły do tego pojedynku, to była Belgijka Charlotte Leys i Holenderka Judith Pietersen, reszta pań musi jeszcze długo trenować, by się zgrać i zagrać na przyzwoitym poziomie ... Jak atomówki tak dalej będą grały, to ani Mistrzyń Polski nie obronią, ani nie zdobędą Pucharu Polski, a to by było szokujące nie tylko dla sponsorów, ale i dla nas kibiców-fanów tego klubu i drużyny! Złą praktyką w Atomie jest wymienianie po sezonie 80% zawodniczek, tak na pewno w L.M. nic nie zdobędziemy, bo nowe zawodniczki od nowa muszą się zgrywać, a czas jest ich wrogiem, niestety! Aby coś osiągnąć - trzeba dobierać jedną, dwie zawodniczki do drużyny lepsze od tych słabo grających, jak to jest teraz praktykowane w zespołach Tureckich i one formą błyszczą i osiągnięciami tak w Europejskiej Lidze Mistrzyń, jak i na świecie. Nawet Włoszki są daleko za tymi zespołami, w czym kiedyś były potęgą! Bierzmy wzorce i przykład z dobrych klubów i ich osiągnięć, a nie ciągle coś gonimy i prezentujemy nędzę!
Kasia Skowrońska i Kasia Skorupka dają popis gry w Rabicie Baku na najwyższym poziomie, co cieszy moje oczy i serce raduje, bo niedługo eliminacje do Mistrzostw Świata.
Szkoda tylko, że Reychel Rourk zdecydowała się odejść z Atomu do Rabity Baku, bo tam ławę grzeje, a w Atomie by na pewno teraz była najlepszą zwodniczą jak i w Orlen Lidze, jak w poprzednim sezonie grając w Atomie - szkoda mi tej dziewczyny, ale to był jej wybór do którego ma prawo każda zawodniczka!
Obserwuj wątek
    • mirod80 Re: Europejska Liga Mistrzyń: Atom Trefl Sopot. 10.12.13, 18:07
      Ja myślę, że Atomówki coś tam jeszcze ugrają. Trzeba dać im czas, są wzmocnienia :)
      • Gość: ekonomista grosik Re: Europejska Liga Mistrzyń: Atom Trefl Sopot. IP: *.dynamic.mm.pl 12.12.13, 14:40
        No tak; pół sezonu minęło, a w Atomie Trefl Sopot pozytywnych zmian nie widać, tu chyba trener jest albo zbyt ugodowy(miękki), albo nie ma kompetencji do trenowania czołowych zespołów Orlen Ligi czy L.M. ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka