Gość: cycu IP: 213.199.251.* 06.06.05, 15:06 a moze by tak napisac szerzej co to za jedna ta liga europejska i o co tam sie gra, bo chyba nie o pietruszke? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Gorzki Re: Liga Europejska siatkarzy IP: 212.87.3.* 06.06.05, 17:10 zaplecze Ligi Światowej - te same zasady, tyle, ze grają tam druzyny które nie zmieściły się w LŚ. Liedyć FIVB podała, że 2 najlepsze drużyny z ligi europejskiej wymienią 2 najgorsze europejskie drużyny z Ligi światowej. Czy tak dalej jest nie wiem. Chyba nie bardzo, bo Rosja wciąż gra w lidze europejskiej Mogliby zrobić tak, ze wchodzą 2 drużyny z ligi europejskiej i jedna z poza europy (albo dzika karta od fivb, albo jakis turniej eliminacyjny - np Kanada, USA, Chiny i Korea) a te które zajmą 4 miejsca w grupach w LŚ spadają.... przynajmniej zmieniałby się skład LŚ i proporcja zespołów z Europy do pozostałych.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piter Re: Liga Europejska siatkarzy IP: 80.51.194.* 08.06.05, 09:21 O ile wiem Liga Europejska jest niezalezna od FIVB. Graja tam m.in. federacje , które są w konflikcie z FIVB (jak np.Rosja, dlatego kisi się w tych rozgrywkach). Więc nie ma i nie będzie żadnych awansów i spadków pomiędzy europejską i światową. Uczestników LŚ dobiera (dosłownie) szef FIVB Acosta i od jego "widzimisię" zależy kto tam zagra.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LIS ;) Re: Liga Europejska siatkarzy IP: 81.15.226.* 06.06.05, 21:33 Co z tą Rosją?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sosna Re: Liga Europejska siatkarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.05, 19:02 skądinąd wiadomo mi, że gra toczy się nie o pietruszkę, jak podejrzewałeś, lecz o czapkę śliwek węgierek. Odpowiedz Link Zgłoś