Dodaj do ulubionych

Liga Europejska siatkarzy

IP: 213.199.251.* 06.06.05, 15:06
a moze by tak napisac szerzej co to za jedna ta liga europejska i o co tam sie
gra, bo chyba nie o pietruszke?
Obserwuj wątek
    • Gość: Gorzki Re: Liga Europejska siatkarzy IP: 212.87.3.* 06.06.05, 17:10
      zaplecze Ligi Światowej - te same zasady, tyle, ze grają tam druzyny które nie
      zmieściły się w LŚ. Liedyć FIVB podała, że 2 najlepsze drużyny z ligi
      europejskiej wymienią 2 najgorsze europejskie drużyny z Ligi światowej. Czy tak
      dalej jest nie wiem. Chyba nie bardzo, bo Rosja wciąż gra w lidze europejskiej

Mogliby zrobić tak, ze wchodzą 2 drużyny z ligi europejskiej i jedna z poza
      europy (albo dzika karta od fivb, albo jakis turniej eliminacyjny - np Kanada,
      USA, Chiny i Korea) a te które zajmą 4 miejsca w grupach w LŚ spadają....
      przynajmniej zmieniałby się skład LŚ i proporcja zespołów z Europy do pozostałych..
      • Gość: Piter Re: Liga Europejska siatkarzy IP: 80.51.194.* 08.06.05, 09:21
        O ile wiem Liga Europejska jest niezalezna od FIVB. Graja tam m.in. federacje ,
        które są w konflikcie z FIVB (jak np.Rosja, dlatego kisi się w tych
        rozgrywkach). Więc nie ma i nie będzie żadnych awansów i spadków pomiędzy
        europejską i światową. Uczestników LŚ dobiera (dosłownie) szef FIVB Acosta i od
        jego "widzimisię" zależy kto tam zagra.Pozdrawiam
    • Gość: LIS ;) Re: Liga Europejska siatkarzy IP: 81.15.226.* 06.06.05, 21:33
      Co z tą Rosją??
    • Gość: sosna Re: Liga Europejska siatkarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.05, 19:02
      skądinąd wiadomo mi, że gra toczy się nie o pietruszkę, jak podejrzewałeś, lecz
      o czapkę śliwek węgierek.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka