Dodaj do ulubionych

To się dzieje

14.11.24, 15:04
Jacek Sutryk - prezydent Wrocławia - został zatrzymany przez Centralne Biuro Antykorupcyjne. Doszło do tego w czwartkowy poranek. - Nie komentujemy tej sprawy - przekazał Interii wydział prasowy Urzędu Miasta Wrocławia.
Czytaj więcej na wydarzenia.interia.pl/kraj/news-jacek-sutryk-zatrzymany-przez-cba,nId,7855563#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=chrome
Obserwuj wątek
    • hrasier_2 Re: To się dzieje 14.11.24, 15:24
      Brak Pisiorów do aresztowania.
      • negativum Re: To się dzieje 16.11.24, 17:45
        hrasier_2 napisał:

> Brak Pisiorów do aresztowania.

Jak nie przepadem za Sutrykiem, tak go będę bronił do czasu skazania przez RP, czyli sąd.
        Mój ci on, choć go niewybierałem.
        Podejrzewam, że jak to Wrocław ma własne metro. Obsługujące 80% miasta?
        W Warszawie udało się postawić krzyż. Wrocław ma to. A to jeszcze nie wszystko.

https://www.radiorodzina.pl/wp-content/uploads/2024/01/csm_Wroclawski.wezel_kolejowy.svg_fcdc66349f-opt.jpg
        A jest tego dużo więcej.

Teoretycznie pociągiem można wszędzie dojechać prócz WW czyli Wielkiej Wyspy.
        Część torów już zarosła, ale da się.

Mamy infrastrukturę najlepszą z polskich miast. Tę zaczął używać Sutryk.
        W końcu stało się, wobec wskazań MPK można regulować zegarki.
    • negativum Re: To się dzieje 14.11.24, 16:50
      Podoba mi się to, że zgodził się występować z imienia i nazwiska.
      Czekam na dalszy rozwój sprawy. Z egzaminu winien być protokół.
      • hrasier_2 Re: To się dzieje 14.11.24, 21:01
        To nie jest świeża sprawa, bo trąbili o tym od dawna. Radni zasiadający w różnych spółkach. To we Wrocławiu dopuszczono do głosowania w 2023r. na Jagodnie do 3 rano, chociaż godz. 22.00 była obowiązująca.
        • chocolate_dog123 Re: To się dzieje 14.11.24, 21:06
          Proponuję za 5-10 lat wydać reportaż pod tytułem "Dzieci z Jagodna" - opisać losy osób które uwierzyły i się połakomiły...na pizzę i kawę..jak się im żyje.
          • hrasier_2 Re: To się dzieje 14.11.24, 21:48
            Podejrzewam że teraz by nie popełnili tego błędu, zwłaszcza jak znieśli pisowski, zerowy podatek na żywność.
          • negativum Re: To się dzieje 14.11.24, 22:47
            chocolate_dog123 napisała:

> Proponuję za 5-10 lat wydać reportaż pod tytułem "Dzieci z Jagodna" - opisać lo
            > sy osób które uwierzyły i się połakomiły...na pizzę i kawę..jak się im żyje.

Kiepsko tam się żyje. Fabryki nie ma, a wydostać się stamtąd do cywilizacji, to trzeba wstawać o 3 nad ranem.
            Na karku kredyt na 30 lat. Całe Jagodno było własnością mojej ciotki. Są tam czarnoziemy, ona żyła z roli. Ale jak znaleźli się deweloperzy, to sprzedaje im kawałek po kawałku. A naiwniacy kupują na wsi odciętej od świata mieszkania. Sama ciotka z synem przeprowadziła się z Hub na Jagodno. Ale oni, będąc na swoim i emeryturze nie muszą jeździć na 7 rano do IBM czy czegoś tam.
            • hrasier_2 Re: To się dzieje 15.11.24, 11:20
              Zyje nie żyje. Ale ludzie na tym wyborczym spędzie byli zachwyceni. Czas pomału pokazuje kto miał rację. Wyszedł za kaucją 200 tysięcy. Nie siedział długo jak ksiądz lub te dwie panie i jaka różnica między kaucjami. Napisałem w osobnym wątku niżej. Ale tam do mnie się jakieś gó.... przyczepiło. Jak zwykle czasami. Takie rymy 😁
              • negativum Re: To się dzieje 15.11.24, 14:05
                hrasier_2 napisał:

> Zyje nie żyje. Ale ludzie na tym wyborczym spędzie byli zachwyceni. Czas pomału
                > pokazuje kto miał rację. Wyszedł za kaucją 200 tysięcy. Nie siedział długo jak
                > ksiądz lub te dwie panie i jaka różnica między kaucjami. Napisałem w osobnym w
                > ątku niżej. Ale tam do mnie się jakieś gó.... przyczepiło. Jak zwykle czasami.
                > Takie rymy 😁

Tak czy owak Jagodno to jakaś porażka i ktoś powinien za to beknąć przeznaczając czarnoziemy pod zabudowę.
                Ciotka ma teraz bodajże 90 lat i nie będzie już ryła w ziemi, by zasadzić szczypiorek. Powoli więc sprzedawała ziemię. Jakbym chciał się wybudować na Jagodnie to spokojnie dostałbym z 50 arów gratis. Ciotce mającej 90 lat to już zwisa. Tylko jak tam się dostać w sensownym czasie?
                Jej ojciec kupił mojemu ojcu ciężarówkę. Wcześniej mój tato był taksówkarzem, ale ciężko było z tego wyżyć. No to ten mówi. Kupię ci ciężarówkę ile mi spłacisz to spłacisz, ale przynajmniej będziesz miał z czego żyć. Bratu ojca pozwolił wykopać na swym terenie ziemiankę, ten tam kisił z latach 80tych ogóry i kapustę. Też gratis. Miał na kiszenie 500 beczek 150 litrowych. Dorabiał po godzinach będąc kierownikiem w Dolmelu. Sam jako nastolatek robiłem przy ogórach i kapuście. Rodzina to rodzina.
                Mama ciotki miała wylew. Przez 20 lat była sparaliżowana, ciotka się nią opiekowała. Przez 20 lat opiekowała się kobietą, która nie mogła się nawet ruszyć. Choć mogła ją oddać do hospicjum. Wszystko co mieli wydarli dzięki swej pracy. Dzieduszycki był zbyt szlachetny, by pracować. Ciotka miała ręce bardzo kobiece. Skóra na nich była twardsza niż na stopach Murzyna biegającego boso po sawannie. Od roli.
                • hrasier_2 Re: To się dzieje 16.11.24, 12:32
                  Jak donosiło money.pl, na piątek zaplanowana była wspólna konferencja Rafała Trzaskowskiego i samorządowców z ZMP, którą pokrzyżowało zatrzymanie prezydenta Wrocławia. Konferencja miała dotyczyć wkroczenia samorządowców do kampanii prezydenckiej, w której, jak wiadomo, o zwycięstwie może zadecydować nawet kilkadziesiąt tysięcy głosów.
                  • hrasier_2 Re: To się dzieje 16.11.24, 12:33
                    Tu jest link o wszystkich tych wynaturzeniach. Miłej lektury. www.salon24.pl/newsroom/1411656,afera-sutryka-to-wierzcholek-gory-lodowej-tluste-koty-szantazuja-tuska-i-po
                    • negativum Re: To się dzieje 16.11.24, 17:31
                      hrasier_2 napisał:

> Tu jest link o wszystkich tych wynaturzeniach. Miłej lektury. www.salon24.pl/newsroom/1411656,afera-sutryka-to-wierzcholek-gory-lodowej-tluste-koty-szantazuja-tuska-i-po

Mnie wystarczy wiedzie historyczna. Tak się działo, że praktycznie wszelkie przemiany w UE miały miejsce we Wrocławiu. I te dobre i te złe.
                      Istnieje sobie gród nad Odrą, a właściwie to nie wiadomo nad czym. O czym mówię wiedzą budowlańcy. Kopią kopią i nagle krzyk, woda idzie. Nie dostali informacji z magistratu, że tam jest podziemna rzeka.

W mojej parafii kościół stawiano hoho, a może i dłużej. Okazało się, że próbowano go postawić na terenach, których nie uwzględnił architekt smile
                      Na podziemnych bagnach.
                      Trzeba było ~100 SŁUPÓW 35-50 metrów każdy, by mogła ruszyć budowa Świątyni Opatrzności Bożej. Która zakończyła się powstaniem potworka.

Wrocławianie są dziwną nacją. Ostatnio, jak Sutryk przestał im jeździć Harley'em po miejscach wypoczynku nawet go polubili. Co chciał pokazać Sutryk, że ma motór?, tego nie wiem. Ale już się nie chwali motórem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka