ingeborg 29.11.09, 00:11 kupiłam piękne buty. niestety zimowe i niestety zamszowe, podobno będą przemiękać i będą się na nich robić zacieki z soli. jak dbać o takie buty? znacie jakieś dobre impregnaty? jakies sposoby na czysczenie i konserwację? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
j.z.marchewkowa Re: impregnat do zamszu 29.11.09, 01:03 Impregnaty znajdziesz w każdym sklepie obuwniczym. Raczej nie można tu mówić o złym czy dobrym preparacie - żaden do końca nie zabezpiecza. Zamsz jest materiałem delikatnym i aby uniknąć przebarwień, buty z niego wykonane należy nosić w suche dni. Odpowiedz Link Zgłoś
mefiko Re: impregnat do zamszu 29.11.09, 09:54 A ja polecam preparat, który swojego czasu opisała Foamclene forum.gazeta.pl/forum/w,650,100445758,,Impregnacja_EMU_do_Foamclene.html?v=2 Jest naprawdę super, do EMU, oraz innych zamszowych butów. Odpowiedz Link Zgłoś
dorottiss Re: impregnat do zamszu 29.11.09, 10:03 dla mnie swietny byl impregnat z ecco. moglam w swoich zamszowych butach chodzic po sniegu i nic, nie przemokly, jakos specjalnie nie bylo nic po nich widac. Odpowiedz Link Zgłoś