Dodaj do ulubionych

Prowokacja

20.08.01, 08:25
Kto czytal "Rekawiczke" Schillera? Szanowni forumowicze, do jakiego stopnia
nalezy/trzeba spelniac jej/jego zachcianki? Liczymy (o. i ja) na calkiem
powazne odpowiedzi ...
Obserwuj wątek
    • rigel Re: Prowokacja 20.08.01, 09:07
      cooooo? nikt nie czytal ????
      • Gość: o. Re: Prowokacja IP: 195.205.213.* 20.08.01, 09:27
        no widzisz, nikt nie czytał, nikt...... i prowokacja sięnie udała, trzeba by
        zadać pytanie kto czytał Pan aSamochodzika to się tłumek sypnie..... A propos,
        czy Ty jesteś polonistą?
        • rigel Re: Prowokacja 20.08.01, 09:44
          z zamilowania, sloneczko, z zamilowania ;-))
          • Gość: o. Re: Prowokacja IP: 195.205.213.* 20.08.01, 09:53
            a czemuż nie zawodowo, użerać się z kwiatem polskiej młodzieży - miodzio! A tak
            zawodowo, to cóż pan robisz? Wtedy i ja zdradzę co nieco....
            • rigel Re: Prowokacja 20.08.01, 09:55
              tak na forum - to bedzie ekshibicjonizm, moze bardziej intymniej bedzie
              bezposrednio mailem ;-)
        • rigel Re: Prowokacja 20.08.01, 09:47
          dla mnie wystarczy, ze Ty przeczytalas
          • Gość: madameX Re: Prowokacja IP: *.penetrator.com.pl 20.08.01, 09:55
            Ja czytałam. Nie, nie jestem polonistką - wręcz przeciwnie. Mam tylko nieco humanistyczne
            zainteresowania.
            Co do tresci wiersza : "Pani, twych wdzięków nie trzeba mi wcale" - to rzekłszy poszedł i więcej nie
            wrócił. - uważam, że zrobił chłop dobrze. Panna narażając go swiadomie i bezsensownie na takie
            niebezpieczeństwo dowiodła, że go NIE KOCHA. Gosć udowodnił, że jest odważny, rękawiczkę
            podniósł, i swoje zrozumiał. Słusznie.
            • rigel Re: Prowokacja 20.08.01, 09:56
              dzieki, wreszcie znalazl sie ktos, kto przeczytal ;-))
              teraz jak juz wiadomo o co chodzi, pewnie posypia sie posty i wszyscy beda
              udawali, ze czytali i zrozumieli ;-)
    • Gość: mreck pruk. IP: 192.168.1.* / *.elzam.com.pl 20.08.01, 09:56
      jeśli wiesz co to znaczy.
      "Pani twych wdzięków nie trzeba mi wcale bla, bla, bla..."
      Rozumiesz chyba, że brak wypowiedzi to może oznaczać brak zainteresowania
      takim "pważnym" tematem.
      "a Arnold(?) śmiało rekawiczkę bierze,
      dziwią się panie dziwią sie rycerze.."
      Ty tez sie zdziwisz. A Mickiewicz to się juz pewnie w grobie obrócił.
      • Gość: mX Re: pruk. IP: *.penetrator.com.pl 20.08.01, 10:10
        Nie musisz się wysilać, Mreck, i tak nikt nie uwierzy. Jesli temat Ci nie odpowiada, przenies się tam,
        gdzie się dobrze czujesz - dyskusja o kolorze majtek, rozmiarach biustów i wyższoci nauk scisłych
        (prowadzona przez zakompleksionych amatorów). I zostaw Mickiewicza. Zapewniam Cię, że leży
        sobie wygodnie.
        P.S. Jestes informatykiem, Mreck? Wnioskuję po ogromnej ilosci wolnego czasu, poczuciu wyższosci
        i człkowitym braku tolerancji.
        • Gość: o. Re: pruk. IP: 195.205.213.* 20.08.01, 10:29
          o cholipcia, ale tu się ostro zaczyna robić. Dobrze, że ja tu jeszcze tylko
          tydzień będę, potem na odwyk....
          • rigel Re: pruk. 20.08.01, 10:31
            Gość portalu: o. napisał(a):

> o cholipcia, ale tu się ostro zaczyna robić. Dobrze, że ja tu jeszcze tylko
            > tydzień będę, potem na odwyk....

wtedy ja sie chyba zastrzele z rozpaczy i samotnosci... czy ktos bedzie w stanie
            mnie pocieszyc ;-((
            • Gość: o. Re: pruk. IP: 195.205.213.* 20.08.01, 10:36
              Hola, kolego! Ty się chyba naczytałeś romantycznych dzieł i teraz się wczuwasz
              w jakiego Giaura albo innego Wertera!
              • rigel Re: pruk. 20.08.01, 10:39
                oni juz nie zyja, a ja chyba tak i chcialbym mimo wszystko, zeby tak zostalo
                jak najdluzej
                • Gość: o. Re: pruk. IP: 195.205.213.* 20.08.01, 10:40
                  nie martw się, z grobu nie powstaną... a co ma pozostać jak najdłużej?
                  • rigel Re: pruk. 20.08.01, 10:40
                    chyba jasne, ze moje zycie, nie ;-))
                    • Gość: MmeX Re: pruk. IP: *.penetrator.com.pl 20.08.01, 10:58
                      Spokojnie, nie będziemy się bić wirtualnie. Muszę tylko troche podgryzać od czasu do czasu tego
                      Mrecka, bo:
                      1. Wkurzył mnie
                      2. Od czasu do czasu trzeba znaleźć sobie jakąs ofiarę i troche ją popodgryzać, tak chociaż wirtualnie
                      Ogólnie jestem nastawiona pokojowo, więc nie martw się, drogie o.
                      • Gość: mreck Re: pruk w kieruku madamyX IP: 192.168.1.* / *.elzam.com.pl 20.08.01, 11:50
                        mX. Nareszcie rozsadna ksywa. Aż mi żal, że nie moge dzis poswięcic wiecej
                        czasu, szczególnie dla ciebie. ;)
                        Zupełnie nie nadaje sie na ofiare, kiedyś zrozumiesz dlaczego.
                        Twoja radowsna analiza wiersza wieszcza, nie wykracza poza to mogą z niego
                        wyczytać piętnastolatki. Gdzie ta odrobina plażowej perwersji, co myślał
                        arnold ? czemu nie przeleciał księżniczki, co było przedtem?! Czy ta
                        księżniczka taka głupa była?! Moj kacie uczciwie umawiam sie z tobą na jutro.
                        bo dziś sorki jestem zbyt zajęty. :)))))!
    • rigel Re: Prowokacja 20.08.01, 11:53
      liczylem, prawde mowiac, na powazne odpowiedzi a nie na analize wiersza
      • Gość: mreck Re: Prowokacja IP: 192.168.1.* / *.elzam.com.pl 20.08.01, 13:15
        rigel, zastanów się, poważniejsze wypowiedzi są na poważnych forach. Te występy
        nalezy traktować z przymróżeniem oka. I co by ci dało jakbyś sie dowiedział, że
        jakiś "arnold" skoczyłby między lwy, a inny olał by księżniczkę juz na wstępie.
        Pewnie wartość takich deklaracji byłaby mocno wątpliwa. I czemu nazwałeś
        temat "Prowokacja" Prowokacją jest już nazwa samego "forum na plażę" bo jak się
        można zorientować jesteśmy ludźmi, którzy raczej pracują w czasie wakacji. aty
        nas tu jeszcze w takim upale męczysz romantyczną literaurą. to prowokacja do
        kwadratu. :]
        • leo100 Re: Prowokacja 20.08.01, 13:19
          mreck, co ty z tymi lwami??? Wyluzuj :)
          pomysl o tupiacych mewach w Krynicy, a z pewnoscia polepszy Ci sie nastroj.
          Ja tez jestem w pracy...
          pozdro
        • rigel Re: Prowokacja 20.08.01, 13:19
          nie chodzilo mi o analize poezji, ale o calkiem powazny dylemat czy i na ile
          nalezy ustepowac drugiej osobie. coz, nie bardzo sie to udalo, bo forumowicze
          zaczeli mi analizowac wiersze
          • Gość: o. Re: Prowokacja IP: 195.205.213.* 20.08.01, 13:28
            no, nareszcie mi odblokowało tą cholerną machinę, niektórzy sobie nawet
            pomyśleli że pracuję, o co to to nie, hi hi..... Także rondelku wezwanie o
            pomoc jest już nieaktualne! Co do tego wątku, to chyba nic dziwnego, że
            ludziska chcą tu raczej poplotkować na mało istotne tematy, choć czasem da się
            przemycić coś sensownego.
            • rigel Re: Prowokacja 20.08.01, 13:32
              dobrze, ze jest mozliwosc takiego latwego wytlumaczenia sie ;-)))
              a co do watku, to chyba nie myslisz, ze chodzilo mi o analize, czy Arnoldzik
              przelecial panienke przed czy po ;-)))
              • Gość: o. Re: Prowokacja IP: 195.205.213.* 20.08.01, 13:36
                tzn przed czy po rzuceniu rękawiczki?! A czy Ty aby nie sugerujesz, że moja
                opowieść o zdechniętym komputerze jest bujdą!? Przecież ja tu katusze
                przeżywałam nie mogąc dostać się na forum!!!!!!!!!!
          • Gość: mreck Re: Prowokacja IP: 192.168.1.* / *.elzam.com.pl 20.08.01, 13:29
            rigel, spuśćmy litościwie zasłone milczenia nad wtrąceniami Lea, jeszcze żyje
            łikendem. Wyobraź sobie Dulskiego, zamknij oczy i myśl: Jestem dulski, jestem
            dulski, a teraż pomyśl sobie, Lubie siebie, lubię siebie, i co czujesz?
            aha z mojej strony nie licz na epistoły, bo ja co do zasadymax pięć linijek.
            kto zresztą czyta więcej?
            • leo100 Re: Prowokacja 20.08.01, 13:32
              Jestes Dulski, jestes Dulski
              przeszedles juz do rynku i z powrotem.
              Wybaczcie moje gornolotne wtracania, ale najnornalniej w swiecie szukam emocji.
              Mreck, nu pagadi!
          • Gość: o. Re: Prowokacja IP: 195.205.213.* 20.08.01, 13:29
            no, nareszcie mi odblokowało tą cholerną machinę, niektórzy sobie nawet
            pomyśleli że pracuję, o co to to nie, hi hi..... Także rondelku wezwanie o
            pomoc jest już nieaktualne! Co do tego wątku, to chyba nic dziwnego, że
            ludziska chcą tu raczej poplotkować na mało istotne tematy, choć czasem da się
            przemycić coś sensownego.
            • Gość: mreck O! IP: 192.168.1.* / *.elzam.com.pl 20.08.01, 14:00
              To baaardzo duże, okrągłe i niezwykłe O! Dysponujace niezbednym zapasem
              poczucia humoru. Brawo. Jetsem z tobą.
              Leo, 9szeptem)to inna bajka.
              • Gość: o. Re: O! IP: 195.205.213.* 20.08.01, 14:15
                a miło mi, miło...
                • Gość: MmeX Re: O! IP: *.penetrator.com.pl 20.08.01, 14:47
                  Mreck? A cóż Ty tutaj robisz?! Podobno nie masz czasu... Ja nie mialam przez długi czas połączenia z
                  internetem i biernie cierpiałam nie mogąc Ci odpisać. Aż się ztęskniłam za moja "ofiarą" (mylisz się,
                  nadajesz się znakomicie - nie jestes bierny tylko tak cudownie się szamoczesz)
                  • rigel Re: bez przemocy 20.08.01, 14:48
                    bardzo prosze bez przemocy psychicznej Madame
                    • Gość: MmeX Ależ... IP: *.penetrator.com.pl 20.08.01, 15:47
                      ...to tylko niewinne zadrapania... Prawdę mówiąc, kolega Mreck znęcał się nade mną pomimo, że
                      jestem słabą kobietą i zareagowałam na Męską SZowinistyczną Swińskosć w całej jej obrzydliwosci,
                      jaka rozpętała się w dyskusji na temat "Co pociąga mężczyzn...". To był mój pierwszy raz na Forum i
                      poczułam się bardzo dotknięta tym, że wirtualni mężczyźni mogą być tak brutralni.
                      • leo100 Re: Ależ... 20.08.01, 15:51
                        Alez Madame! Za pierwszym razem nie zawsze jest tak ladnie jakbysmy chcieli,
                        jednak z czasem na pewno bedzie coraz lepiej. Zapewniam Cie, moje poczatki tez
                        nie nalezaly do najlepszych, narazilem sie kilku paniom, ktore przez caly dzien
                        mnie gryzly ile wlezie, a pozniej tworzylismy swietna paczke odcinkowa.
                        Wiecej wiary (w mrecka tez)!
                        pozdro
                        • Gość: MmeX Re: Ależ... IP: *.penetrator.com.pl 20.08.01, 16:00
                          Dzięki, Leo, za słowa otuchy. Wiem, początki są trudne, ale prawdę mówiąc, spodobała mi się ta
                          zabawa. Kolega Mreck podchodzi do wszystkiego zbyt ambicjonalnie i stąd te nieporozumienia.
                          • iwa100 Re: Ależ... 20.08.01, 16:03
                            nie zgadzam sie, mreck jest fantastyczny a ja jestem jego prawie najwieksza fanka, chociaz gryziemy
                            sie ile mozna a on nigdy nie spelnia przyrzeczen. Taka jego natura i juz.
                            • Gość: MmeX Re: Ależ... IP: *.penetrator.com.pl 20.08.01, 16:21
                              Skoro kolega Mreck ma tyle fanek - może mieć jedną anty-, nieprawdaż? Nie lubię tłumów...
                            • Gość: MmeX Re: Ależ... IP: *.penetrator.com.pl 20.08.01, 16:31
                              P.S. Zapomniałam dodać, że rękawiczkę napisał Shiller, Adas ją tylko "adoptował". ALe tego Mreck
                              wiedzieć nie musi... Plażowa perwersja? (własnie przeczytałam dokładnie poprzednie listy). Ok, tam,
                              gdzie pasuje. A kolega Mreck to skąd ma pewnosć, że księżniczkę w ogóle ktos przeleciał? Kolega
                              Mreck rzeczywiscie jest na straszliwej diecie. Szczerze współczuję.
                              • leo100 Re: Ależ... 20.08.01, 16:44
                                I to wlasnie jest prowokacja...
                                ;)
                                • Gość: MmeX Re: Ależ... IP: *.penetrator.com.pl 20.08.01, 16:54
                                  I niektórzy dają się nabrać! A co sądzisz o temacie pierwotnym?
                                  • rigel Re: Ależ... 21.08.01, 06:42
                                    wreszcie ktos wykazal chec powrotu do tematu, ciesze sie
                                    • Gość: o. Re: Ależ... IP: 195.205.213.* 21.08.01, 07:18
                                      widzisz no rondelku, ledwo wykazali chęć powrotu do tematu pierwotnego, a już
                                      uciekli. Kruca bomba, jestem chora i mam nochal jak bania, ale co mi tam, mogę
                                      odpowiedzieć na pierwotne pytanie. Otóż sądzę, że zachcianki trzeba spełniać w
                                      sposób umiarkowany, bo przeważnie to ślepa uliczka. Zachcianki owszem są miłe,
                                      ale tylko wtedy, gdy ich spełnianie jeszcze sprawia przyjemność. No i
                                      oczywiście "zachciewac" powinny obie strony, bo jak tylko jedna chce, a druga
                                      wciąż owe zachciewajstwa spełnia to jest to czysty wyzysk........
                                      • rigel Re: Ależ... 21.08.01, 07:29
                                        wiedzialem, ze na Ciebie moge liczyc (i vice versa ;-)). wreszcie jakas
                                        rozsadna i na temat odpowiedz

niezmiernie mi przykro, ze jestes chora, ale nie trzeba bylo tyle siedziec na
                                        plazy ;-(((
                                        • Gość: o. Re: Ależ... IP: 195.205.213.* 21.08.01, 07:37
                                          przecież to zbrodnia nie siedzieć na plaży, gdy słoneczko aż krzyczy "chodź"...
                                          zgubiło mnie raczej wycieńczenie - gdzieś już ujawniałam fakt wyniszczającego
                                          mnie od środka uzależnienia od forum.......hi hi hi
                                    • Gość: nieKika Re: Ależ... IP: 195.116.214.* 21.08.01, 07:57
                                      czy macie problemy ze spaniem??? Witam
                                      • Gość: o. Re: Ależ... IP: 195.205.213.* 21.08.01, 08:05
                                        z jakim spaniem, my tu w robocie - a Ty o spaniu!
                                      • rigel Re: Ależ... 21.08.01, 08:06
                                        a ty tez zaczelas dzien od sprawdzenia nowych postow, co?
                                        • Gość: o. Re: Ależ... IP: 195.205.213.* 21.08.01, 08:09
                                          dzień zaczęłam od ataku na mrecka, ale chyba się obraził i nic nie
                                          odpowiada.....
    • Gość: mreck mmX to do ciebie :-) IP: 192.168.1.* / *.elzam.com.pl 21.08.01, 07:36
      sie doczekałem, no! Droga moja, nie staraj sie błyszczeć tam gdzie nie
      potrafisz, To że rękawiczke napisał Schiller zaznaczył Rigel JUŻw pierwszym
      poście, a że ja wspomiałem adasia, i ze sie w grobie przewraca, to tylko
      dlatego, że z jego ogromnego wysiłku w spolszczenie (a nie przetłumaczenie -
      jest jednak różnica) tekstu zrozumiałaś tak niewiele.
      i wszystko dlatego, że sie niedokładnie posty czyta...
      • Gość: o. Re: mmX to do ciebie :-) IP: 195.205.213.* 21.08.01, 07:47
        muszę się wciąć bo aż mną trzęsie, a jak kto widział trzęsące się o. to wie co
        to znaczy.. Otóż broniąc mmeX muszę stwierdzić, że z mrecka prawdziwy mruk,
        który stuka w klawisze tylko po to by siać ferment na forum. Widać głupolu, że
        nic z Rękawiczki nie zrozumiałeś, lepiej rozpocznij edukację od czytania mniej
        wymagających dzieł, była kiedyś taka seria "poczytaj mi mamo", tam wprowadzano
        dzieci w świat KULTURALNYCH LUDZI - może jeszcze się załapiesz?
        • Gość: mreck Re: mmX to do ciebie :-) IP: 192.168.1.* / *.elzam.com.pl 21.08.01, 08:15
          Witaj O!brońco mmX. Nie trzęś sie tak bo sie napisy rozmazują. Serio, naprawdę
          uważam, że to co stręściła koleżanka mmx, jest tożsame z tym co przerabiałem w
          II LO. Pogłębiona analiza wiersza jest mi niedostepna. Nie jestem fachowcem,
          sam jej nie przeprowadzę. Ale czy nie mogę spróbować? tak dla żartu, zastanowić
          się dlaczego Arnold skoczył między pantery?
          Brawura? -płytkie,
          Chęć zabłyśnięcia? - i tak był juz sławny..
          musiał sie potwierdzić? - miał kompleksy!
          może w nocy mu nie wyszło? he,he, i rzecz cała nabiera kolorków!
          Majac tyle mozliwości, domysłów, niedopowiedzeń, MMX wybiera drogę jasną i
          prosta, poucza nas, że arnold był skończonym cymbałem, naraża życie, żeby sie
          odegrać.
          i tak za długo, pewnie nawet nie doczytasz. PZDR.
          • Gość: o. Re: mmX to do ciebie :-) IP: 195.205.213.* 21.08.01, 09:42
            nie znasz mnie mruku, baaaardzo lubię listy. A propos LO, mnie tam nauczyli nie
            tylko powtarzania gotowych analiz z bryków, ale i samodzielnego myślenia. dość
            złośliwości, pa pa, rozejm
            • Gość: mreck Re: mmX to do ciebie :-) IP: 192.168.1.* / *.elzam.com.pl 21.08.01, 09:51
              czy te majtki na kijku to biała flaga?
              • Gość: o. Re: mmX to do ciebie :-) IP: 195.205.213.* 21.08.01, 10:12
                ludzie trzymajcie mnie, bo padnę!!!!!! A białe majtki skończyłam nosić w
                podstawówce, te by raczej świadczyły o zakazie kąpieli!
                • Gość: rigel Re: mmX to do ciebie :-) IP: 213.77.14.* 21.08.01, 11:15
                  wojenka ??? beze mnie ??? ;-))
                  • Gość: o. ble ble ble IP: 195.205.213.* 21.08.01, 11:23
                    jak tam wojenka, ja dziś nie mam siły na wojenki......
                    • Gość: rigel Re: ble ble ble IP: 213.77.14.* 21.08.01, 11:25
                      to dobrze, bo ja tez ... nie mam amunicji, zostaly mi tylko kamienie
                • Gość: MmeX Dzięki O.!!! IP: *.penetrator.com.pl 21.08.01, 11:19
                  Ty jedna rozumiesz, co to znaczy zetknąć się brutalnie z patologicznym poczuciem wyższosci kolegi
                  Mrecka. Własnie to nie pozwala mu zrozumieć, że poezja jest czyms bardzo subiektywnym i
                  wielopłaszczyznowym. A jej analiza to jak obieranie cebulki - każda warstwa odkrywa nowe rzeczy. Od
                  samego początku podkresliłam, że na analizie poezji się nie znam - czytam ją rzadko i rozumiem po
                  swojemu - do czego każdy ma prawo.
                  Zpomniałam jednak, że kolega Mreck zna się na wszystkim i jego "głębsze" analizy są tutaj dla nas
                  wszystkich obowiązujące. Przepraszam, Mreck, za obrazę dobrego smaku Jego Wysokosci z końca
                  sali.
                  Skruszona
                  P.S. Należy uważniej czytać posty: "adoptować to nie znaczy "przetłumaczyć", chyba, że i tu moja
                  skromna osoba się myli...?
    • Gość: MmeX Re: Prowokacja IP: *.penetrator.com.pl 21.08.01, 11:59
      Ludzie piszcie, bo Prowokacja zdechnie!!! A mnie tu tak dobrze...
      • rigel Re: Prowokacja 21.08.01, 12:00
        dzieki za wsparcie, ale moze to rzeczywiscie za trudny temat na taki upal
      • Gość: o. Re: Prowokacja IP: 195.205.213.* 21.08.01, 12:02
        nie zdechnie, nie zdechnie...... zawsze jak wątek zaczyna zdychać, to ktoś
        wymyśla następny i wszyscy od nowa rzucają się jak te sępy.......
        • Gość: anka Re: Prowokacja IP: *.ptf.com.pl 21.08.01, 12:03
          przygadał kocioł garnuszkom.....:))))
        • rigel Re: Prowokacja 21.08.01, 12:04
          czujna jak zwykle, nic tak nie ozywia watku a kolejny post

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka