vampi_r 26.03.03, 14:32 Polecam tą: www.wampiryonline.republika.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
vampi_r Re: Moja ulubiona strona w internecie 26.03.03, 14:36 Ale oczywiście zaraz po tej: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=10031 Odpowiedz Link Zgłoś
czarnajagoda Re: Moja ulubiona strona w internecie 26.03.03, 14:37 nie mam czasu na dokładne przeglądanie, ale tyle co widzę, to zapowiada się ciekawie Odpowiedz Link Zgłoś
vampi_r Re: Moja ulubiona strona w internecie 26.03.03, 14:38 Ciekawie, to mało powiedziane. Przerażająco ciekawie. Strasznie przerażająco ciekawie. Odpowiedz Link Zgłoś
czarnajagoda Re: Moja ulubiona strona w internecie 26.03.03, 14:39 czarnajagoda napisała: > nie mam czasu na dokładne przeglądanie, ale tyle co widzę, to zapowiada się > ciekawie oczywiście mam na myśli wampiryonline, to drugie, to od dawna moja ulubiona ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
vampi_r Re: Moja ulubiona strona w internecie 26.03.03, 15:16 To tekst pochodzący z tej pierwszej strony: Co potrafi wampir? Wampiry jako istoty niezwykłe, posiadają równie niezwykłe umiejętności... Jeśli chodzi o SIŁĘ FIZYCZNĄ upiorów, to znacznie przewyższała ona ludzkie możliwości. Potępieni mieli w posiadaniu wiele niezwykłych sprawności, takie jak na przykład LATANIE, które jest możliwe po przemianie w nietoperza (jednego lub kilka). Dawniej wampiry potrafiły latać pod ludzką postacią. Upiory mają zdolność PRZEMIANY we wcześniej wspomniane nietoperze, wilki, psy, ptaki lub mgłę - w ten sposób na przykład nie musiały rozgrzebywać grobu, by wydostać sięna zewnątrz, ale przedostawały się na powierzchnię w postaci obłoku, gdzie się materializowały. Dzisiejsze wampiry zatraciły częściowo te umiejętności. Wampiry posiadają zdolność HIPNOTYZOWANIA swojej ofiary. Mogą też kontrolować zwierzęta ( te, w które potrafią się przemieniać ), wiatr i burzę. Współczesne wampiry utraciły jednak tą zdolność. Upiory mają także o wiele bardziej wyostrzone ZMYSŁY, niż ludzie. Niegdyś oskarżano wampiry o roznoszenie chorób, wierzono również, że mogą objawiać się za pomocą duchów. Wampiry nie posiadają ODBICIA LUSTRZANEGO i raczej pałają niechęcią do wszelkiego rodzaju luster. Współczesne upiory miewają jednak odbicie i nie stronią od zwierciadeł. Ciekawe jest to, że potępiony nie może wejść do domu, o ile nie został zaproszony. Jednak raz ZAPROSZONY może powracać kiedy tylko mu się to podoba. W rosyjskiej mitologii wampiry, zamiast wgryzać się w szyję, wysysały krew z samego serca. Z kolei Polskie upiory pławiły się we krwi, która wypełniała ich trumnę. W wielu podaniach istnieją wampiry widma, które są NIEWIDZIALNE. Odpowiedz Link Zgłoś
vampi_r Re: Moja ulubiona strona w internecie 26.03.03, 15:17 Trzeba przyznac, że dwie niezłe laski zrobiły całkiem fajną stronę o wampirach. Odwiedzcie ją koniecznie. Odpowiedz Link Zgłoś