Dodaj do ulubionych

Najdziwniejsza nazwa miejscowości w Polsce.

• Gość: lavabo Re: Najdziwniejsza nazwa miejscowości w Polsce. IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 24.09.01, 16:53
      Nowy Dwór Mazowiecki czy moze byc cos dziwniejszego?
    • Gość: Drapka Re: Najdziwniejsza nazwa miejscowości w Polsce. IP: *.unregistered.formus.pl 26.09.01, 11:38
      Z mazowieckiego: Ciachcin, Machcin i Brąchocin - nasze "trójmiasto". Może być
      jeszcze Ciućkowo.

Pozdrawiam,
      Kasia
    • Gość: no Re: Najdziwniejsza nazwa miejscowości w Polsce. IP: 195.205.119.* 26.09.01, 16:28
      no nie
      • Gość: a Re: Najdziwniejsza nazwa miejscowości w Polsce. IP: 61.133.111.* 26.09.01, 16:30
        a czemu?
      • Gość: bo Re: Najdziwniejsza nazwa miejscowości w Polsce. IP: *.delta-sport.ru 26.09.01, 16:34
        co?
        • Gość: wojtek Re: Najdziwniejsza nazwa miejscowości w Polsce. IP: *.uraltelecom.ru 26.09.01, 16:58
          pogielo was? o co tu chodzi z tumi �bo� �no� ?
    • Gość: Pix Re: Najdziwniejsza nazwa miejscowości w Polsce. IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 01.10.01, 01:24
      Mochnaczka gdzieś w górach... i Tupadły koło Inowrocka
      • Gość: misia Re: Najdziwniejsza nazwa miejscowości w Polsce. IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 10.10.01, 18:11
        Koło Sulejowa jest miejscowość o wdzięcznej nazwie Kurnędz.
        • Gość: sypla Re: Najdziwniejsza nazwa miejscowości w Polsce. IP: *.amg.gda.pl 12.10.01, 12:02
          Zgłaszam wieś o nazwie KOBYLE /woj. pomorskie/. Sama byłam świadkiem takiej
          rozmowy:
          Do autobusu PKS wsiada facet i pyta się :
          - Panie jedzie pan na Kobyle ?
          a kierowca odpowiada -nie autobusem.
    • Gość: Agnes Re: Najdziwniejsza nazwa miejscowości w Polsce. IP: *.waw.prokom.pl 15.10.01, 12:46
      Gęsia Wólka, Zadybie Stare, Zadybie Nowe, Wola Zadybska, Wliczyska, Fiukówka,
      Borucicha, Budziska, Dudki, Ryżki, Kokoszka, Goniwilk
      woj.mazowieckie i lubelskie - okolice Ryk i Łukowa
    • Gość: Rayoff Re: Kałuszyn! IP: 192.168.4.* / 217.11.136.* 19.10.01, 11:22
      Dość ciekawą nazwę znalazł mój kolega - Kałuszyn. Na początku nie bardzo
      wiedziałem o co mu chodzi. Jak ktoś jest inteligentny i lubi gry słowne
      powinien złapać :)
      Oczywiście przepraszam, jeżeli w jakikolwiek sposób skrzywdziłem mieszkańców
      tego pięknego skądinąd (zapewne :)) miasteczka
      rayoff
    • Gość: Przemo Re: Najdziwniejsza nazwa miejscowości w Polsce. IP: *.skierniewice.cvx.ppp.tpnet.pl 22.10.01, 00:57
      Przy trasie ze Skierniewic do Łowicza, tuż za Skierniewicami leża dwie
      miejscowości o nazwach Mokra Lewa i Mokra Prawa, natomiast chyba w okolicach
      Wielunia leży miejscowość Tumidaj
    • Gość: Dorka Re: Najdziwniejsza nazwa miejscowości w Polsce. IP: *.wp.mil.pl 25.10.01, 14:42
      Pod Wyszkowem (mam tam działkę)są trzy miejscowości o dziwnych nazwach:
      Świniotop, Puste Łąki i Gacie
      • Gość: jbr Re: Najdziwniejsza nazwa miejscowości w Polsce. IP: *.pg.com.pl 26.10.01, 13:42
        pod grudziadzem jest grupa gorna i grupa dolna
        a co powiecie na jezioro goldopiwo?
    • Gość: Mr_fox Re: Najdziwniejsza nazwa miejscowości w Polsce. IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 31.10.01, 08:35
      Niedaleko mojej rodzinnej miejscowości jest wioska(miasteczko) które nazywa
      się: Białykał
      • Gość: Inez Re: Najdziwniejsza nazwa miejscowości w Polsce. IP: 158.75.34.* 10.11.01, 11:45
        Złe Mięso- gdzieś w Borach Tucholskich
    • Gość: Owca Re: Najdziwniejsza nazwa miejscowości w Polsce. IP: *.unregistered.formus.pl 13.11.01, 16:15
      Moja mama urodziła się w miejscowości o nazwie PIEŚCIROGI STARE. To nie żart -
      jest wpisane jak byk w dowodzie osobistym.
      • Gość: 4567 Re: Najdziwniejsza nazwa miejscowości w Polsce. IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 16.11.01, 23:05
        Budy Zaklasztorne (miejsce urodzenia posła Wrzodaka)
    • Gość: Przemo Re: Najdziwniejsza nazwa miejscowości w Polsce. IP: *.skierniewice.cvx.ppp.tpnet.pl 17.11.01, 12:54
      Tuż za Rawaą Mazowiecką, przy drodzę do Łodzi znajduje się miejscowość
      Ścieki.Kilkadziesią kilometrów dalej przy tej samej trasie Kiełbasa.
    • Gość: Biki Re: Najdziwniejsza nazwa miejscowości w Polsce. IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 17.11.01, 13:27
      Miejska Wieś w warmińsko-mazurskim.
      • Gość: olkis Re: Najdziwniejsza nazwa miejscowości w Polsce. IP: 195.117.149.* 18.11.01, 09:33
        na dlnym slasku sa trzy miejscowosci polozone blisko siebie i sa traktowane jako takie niby Trojmiasto. Te
        miejscowosci to Piechowice, Dzierzoniow i Bielawa. Mowi sie na nie w skrocie Pierdzielawa. Oczywiscie taka
        miejscowosc naprawde nie istnieje ale sama nazwa , przyznacie, smieszna...
    • Gość: kuba odp: Najdziwniejsza nazwa miejscowości w Polsce. IP: 157.25.99.* 26.11.01, 16:45
      Na polnocy polski jest miejscowosc skajzgiry. Dziwna nazwa, prawda?
      • Gość: cornelis MOIM ZDANIEM IP: *.lodz.dialog.net.pl 15.12.01, 17:37
        Są różne śmieszne nazwy. M. in. : Babsk, Tumidaj, Pękło, Zadziurzec, Osmolnoga,
        Kaczki Duże i Kucharki. Z tymi ostatnimi wiąże się anegdota : Drogowskaz mówi "
        Kucharki 6 ". ( tam nie ma co jeść ).
        cornelis
    • kitty RĘKORAJ 29.11.01, 17:25
      gdzieś koło Łodzi, budzi szał radości u moich kolegów.
      • Gość: snurf zielonagóra pisana razem IP: *.albion.top.pl 15.12.01, 21:52
        Kiedyś jadąc PKS-em do Czarnkowa przez szamotuły natrafiłem na wioskę o bardzo
        wdzięcznej nazwie zielonagóra.
        • Gość: Slawek Re: zielonagóra pisana razem IP: *.sympatico.ca 03.01.02, 16:53
          Moze troche,, wielkiego swiata''
          PARYZ woj opolskie
          WENECJA kolo Olsztyna
          AMERYKA woj opolskie
          AMERYKA k/Olsztyna
          RZYM k/ Bydgoszczy
          ATENY k/Suwalk
          AZORY k/Krakowa
          jak ktos zna inne to prosze dopisac
          • Gość: karol Re: zielonagóra pisana razem IP: *.chemar.com.pl 18.06.02, 07:43
            AKWIZGRAN K/KIELC
    • woytas Re: Najdziwniejsza nazwa miejscowości w Polsce. 03.01.02, 18:25
      niewiem czy juz to bylo - ale stadnina ogierow znajduje sie w miejscowosci -
      MOSZNA
    • Gość: Gosia Re: Najdziwniejsza nazwa miejscowości w Polsce. IP: *.krosno-podwale.sdi.tpnet.pl 04.01.02, 11:44
      A co powiecie na nazwę: Bzianka. Jest taka miejscowość w podkarpackiem.
      • Gość: kupas te sąnajlepsze...!!!! IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 05.01.02, 08:09
        Przeczytałem wszystkie
        propozycje
        mało sie staracie
        bo nikt nie wyszukał :
        - Kutwas
        - Flaki
        - Cycory
        - Wilgotna
        - Stulejków

;-)
    • przyjaznyduszek Re: Najdziwniejsza nazwa miejscowości w Polsce. 22.02.02, 15:00
      Stolec - miejscowość położona niedaleko Sieradza
      • Gość: Owsik Re: Najdziwniejsza nazwa miejscowości w Polsce. IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 23.02.02, 02:46
        Dyszobaba
        Ogony
        Ojcowizna
        Ciuciurki
        Szarłat
        Ostrykół Włościański
        Chrzczanka Folwark
        Grzęda
        Chełsty
        Gardziałki
        Grdunki
        Mroczki Kawki
        Szla
        Boruty
        Wszystkie miejscwości na Kurpiach.
    • Gość: MarcinOk Re: Najdziwniejsza nazwa miejscowości w Polsce. IP: 192.168.1.* 21.03.02, 09:34
      Miejscowość O Nazwie: Męcikał, wieś, powiat chojnicki (Chojnice), woj.
      pomorskie.
    • Gość: bbllee Re: Najdziwniejsza nazwa miejscowości w Polsce. IP: *.lot.pl 21.03.02, 12:36
      jest i na tym naszym cudnym globie miejscowosc DZBADZ!!! (czytaj dzboudz) . To
      gdzies w okolicach ROZANA!(czytaj rurzana)
      • Gość: daw2kop Re: Najdziwniejsza nazwa miejscowości w Polsce. IP: *.pk.edu.pl 27.04.02, 23:16
        najdziwniejsza nazwa miejscowosci to bez watpienia "BUŃCZA KUNINA"
    • tadzioo! Białykał oraz Wlewo 25.03.02, 20:02
    • Gość: moNika Re: Najdziwniejsza nazwa....-SWORNE GACIE;))) IP: *.acn.pl / 10.133.131.* 23.04.02, 20:19
      A ja byłam kilka lat temu we wsi.. SFORNEGACIE
      • Gość: Luk Re: Najdziwniejsza nazwa....-SWORNE GACIE;))) IP: *.mtrlpqpbac07.dialup.ca.telus.com 28.04.02, 03:34
        Brzyskostrzewko kolo Znina
        Biale Blota pod Bydgoszcza
        Niedzwiedz kolo Wabrzezna
        Paryz i Wenecja kolo Znina
        Kobylka kolo Warszawy
        Koziebrody kolo Plocka
    • Gość: Artek Re: Najdziwniejsza nazwa miejscowości w Polsce. IP: *.chespa.com.pl / 192.168.100.* 30.04.02, 10:13
      W okolicach Tucholi - Teolog już było, ale jest jeszcze LEOSIA, LEGBĄD,
      WOZIWODA, KLOCEK, MĘDROMIERZ...
      a na szkieleczczyźnie - SARNIA ZWOLA, BŁOTNOWOLA

P.S. a mój tata urodził się w Gnojniku...
    • Gość: TODO Re: Najdziwniejsza nazwa miejscowości w Polsce. IP: 217.153.60.* 30.04.02, 11:14
      Miejscowość Mordy (mazowieckie) z tablicą "MORDY WITAJĄ"
    • Gość: e. Re: Najdziwniejsza nazwa miejscowości w Polsce. IP: *.chello.pl 01.05.02, 09:24
      Niedaleko Nowego Miasta nad Pilicą jest miejscowosc ŚWIDRYGAŁY. "Świdrowaty"
      mówią tu na zezowatych, a gały - wiadomo - oczy. Ciekawe, kto to wymyślił?
    • Gość: moNika KUPOWO *hjehje* IP: *.acn.pl / 10.133.131.* 08.05.02, 22:27
      A ja właśnie siedze z atlasem samochodowym po Polsce i szukam.... znalazłam
      przed chwilą np. Gołe Łazy, Kupowo, Błoto, Lenie Wielkie:))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka