Gość: lavabo Re: Najdziwniejsza nazwa miejscowości w Polsce. IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 24.09.01, 16:53 Nowy Dwór Mazowiecki czy moze byc cos dziwniejszego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Drapka Re: Najdziwniejsza nazwa miejscowości w Polsce. IP: *.unregistered.formus.pl 26.09.01, 11:38 Z mazowieckiego: Ciachcin, Machcin i Brąchocin - nasze "trójmiasto". Może być jeszcze Ciućkowo. Pozdrawiam, Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no Re: Najdziwniejsza nazwa miejscowości w Polsce. IP: 195.205.119.* 26.09.01, 16:28 no nie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Najdziwniejsza nazwa miejscowości w Polsce. IP: 61.133.111.* 26.09.01, 16:30 a czemu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bo Re: Najdziwniejsza nazwa miejscowości w Polsce. IP: *.delta-sport.ru 26.09.01, 16:34 co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: Najdziwniejsza nazwa miejscowości w Polsce. IP: *.uraltelecom.ru 26.09.01, 16:58 pogielo was? o co tu chodzi z tumi �bo� �no� ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pix Re: Najdziwniejsza nazwa miejscowości w Polsce. IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 01.10.01, 01:24 Mochnaczka gdzieś w górach... i Tupadły koło Inowrocka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misia Re: Najdziwniejsza nazwa miejscowości w Polsce. IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 10.10.01, 18:11 Koło Sulejowa jest miejscowość o wdzięcznej nazwie Kurnędz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sypla Re: Najdziwniejsza nazwa miejscowości w Polsce. IP: *.amg.gda.pl 12.10.01, 12:02 Zgłaszam wieś o nazwie KOBYLE /woj. pomorskie/. Sama byłam świadkiem takiej rozmowy: Do autobusu PKS wsiada facet i pyta się : - Panie jedzie pan na Kobyle ? a kierowca odpowiada -nie autobusem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnes Re: Najdziwniejsza nazwa miejscowości w Polsce. IP: *.waw.prokom.pl 15.10.01, 12:46 Gęsia Wólka, Zadybie Stare, Zadybie Nowe, Wola Zadybska, Wliczyska, Fiukówka, Borucicha, Budziska, Dudki, Ryżki, Kokoszka, Goniwilk woj.mazowieckie i lubelskie - okolice Ryk i Łukowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rayoff Re: Kałuszyn! IP: 192.168.4.* / 217.11.136.* 19.10.01, 11:22 Dość ciekawą nazwę znalazł mój kolega - Kałuszyn. Na początku nie bardzo wiedziałem o co mu chodzi. Jak ktoś jest inteligentny i lubi gry słowne powinien złapać :) Oczywiście przepraszam, jeżeli w jakikolwiek sposób skrzywdziłem mieszkańców tego pięknego skądinąd (zapewne :)) miasteczka rayoff Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemo Re: Najdziwniejsza nazwa miejscowości w Polsce. IP: *.skierniewice.cvx.ppp.tpnet.pl 22.10.01, 00:57 Przy trasie ze Skierniewic do Łowicza, tuż za Skierniewicami leża dwie miejscowości o nazwach Mokra Lewa i Mokra Prawa, natomiast chyba w okolicach Wielunia leży miejscowość Tumidaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorka Re: Najdziwniejsza nazwa miejscowości w Polsce. IP: *.wp.mil.pl 25.10.01, 14:42 Pod Wyszkowem (mam tam działkę)są trzy miejscowości o dziwnych nazwach: Świniotop, Puste Łąki i Gacie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jbr Re: Najdziwniejsza nazwa miejscowości w Polsce. IP: *.pg.com.pl 26.10.01, 13:42 pod grudziadzem jest grupa gorna i grupa dolna a co powiecie na jezioro goldopiwo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mr_fox Re: Najdziwniejsza nazwa miejscowości w Polsce. IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 31.10.01, 08:35 Niedaleko mojej rodzinnej miejscowości jest wioska(miasteczko) które nazywa się: Białykał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Inez Re: Najdziwniejsza nazwa miejscowości w Polsce. IP: 158.75.34.* 10.11.01, 11:45 Złe Mięso- gdzieś w Borach Tucholskich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Owca Re: Najdziwniejsza nazwa miejscowości w Polsce. IP: *.unregistered.formus.pl 13.11.01, 16:15 Moja mama urodziła się w miejscowości o nazwie PIEŚCIROGI STARE. To nie żart - jest wpisane jak byk w dowodzie osobistym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 4567 Re: Najdziwniejsza nazwa miejscowości w Polsce. IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 16.11.01, 23:05 Budy Zaklasztorne (miejsce urodzenia posła Wrzodaka) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemo Re: Najdziwniejsza nazwa miejscowości w Polsce. IP: *.skierniewice.cvx.ppp.tpnet.pl 17.11.01, 12:54 Tuż za Rawaą Mazowiecką, przy drodzę do Łodzi znajduje się miejscowość Ścieki.Kilkadziesią kilometrów dalej przy tej samej trasie Kiełbasa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Biki Re: Najdziwniejsza nazwa miejscowości w Polsce. IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 17.11.01, 13:27 Miejska Wieś w warmińsko-mazurskim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olkis Re: Najdziwniejsza nazwa miejscowości w Polsce. IP: 195.117.149.* 18.11.01, 09:33 na dlnym slasku sa trzy miejscowosci polozone blisko siebie i sa traktowane jako takie niby Trojmiasto. Te miejscowosci to Piechowice, Dzierzoniow i Bielawa. Mowi sie na nie w skrocie Pierdzielawa. Oczywiscie taka miejscowosc naprawde nie istnieje ale sama nazwa , przyznacie, smieszna... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuba odp: Najdziwniejsza nazwa miejscowości w Polsce. IP: 157.25.99.* 26.11.01, 16:45 Na polnocy polski jest miejscowosc skajzgiry. Dziwna nazwa, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cornelis MOIM ZDANIEM IP: *.lodz.dialog.net.pl 15.12.01, 17:37 Są różne śmieszne nazwy. M. in. : Babsk, Tumidaj, Pękło, Zadziurzec, Osmolnoga, Kaczki Duże i Kucharki. Z tymi ostatnimi wiąże się anegdota : Drogowskaz mówi " Kucharki 6 ". ( tam nie ma co jeść ). cornelis Odpowiedz Link Zgłoś
kitty RĘKORAJ 29.11.01, 17:25 gdzieś koło Łodzi, budzi szał radości u moich kolegów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: snurf zielonagóra pisana razem IP: *.albion.top.pl 15.12.01, 21:52 Kiedyś jadąc PKS-em do Czarnkowa przez szamotuły natrafiłem na wioskę o bardzo wdzięcznej nazwie zielonagóra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Slawek Re: zielonagóra pisana razem IP: *.sympatico.ca 03.01.02, 16:53 Moze troche,, wielkiego swiata'' PARYZ woj opolskie WENECJA kolo Olsztyna AMERYKA woj opolskie AMERYKA k/Olsztyna RZYM k/ Bydgoszczy ATENY k/Suwalk AZORY k/Krakowa jak ktos zna inne to prosze dopisac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol Re: zielonagóra pisana razem IP: *.chemar.com.pl 18.06.02, 07:43 AKWIZGRAN K/KIELC Odpowiedz Link Zgłoś
woytas Re: Najdziwniejsza nazwa miejscowości w Polsce. 03.01.02, 18:25 niewiem czy juz to bylo - ale stadnina ogierow znajduje sie w miejscowosci - MOSZNA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: Najdziwniejsza nazwa miejscowości w Polsce. IP: *.krosno-podwale.sdi.tpnet.pl 04.01.02, 11:44 A co powiecie na nazwę: Bzianka. Jest taka miejscowość w podkarpackiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kupas te sąnajlepsze...!!!! IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 05.01.02, 08:09 Przeczytałem wszystkie propozycje mało sie staracie bo nikt nie wyszukał : - Kutwas - Flaki - Cycory - Wilgotna - Stulejków ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
przyjaznyduszek Re: Najdziwniejsza nazwa miejscowości w Polsce. 22.02.02, 15:00 Stolec - miejscowość położona niedaleko Sieradza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Owsik Re: Najdziwniejsza nazwa miejscowości w Polsce. IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 23.02.02, 02:46 Dyszobaba Ogony Ojcowizna Ciuciurki Szarłat Ostrykół Włościański Chrzczanka Folwark Grzęda Chełsty Gardziałki Grdunki Mroczki Kawki Szla Boruty Wszystkie miejscwości na Kurpiach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarcinOk Re: Najdziwniejsza nazwa miejscowości w Polsce. IP: 192.168.1.* 21.03.02, 09:34 Miejscowość O Nazwie: Męcikał, wieś, powiat chojnicki (Chojnice), woj. pomorskie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bbllee Re: Najdziwniejsza nazwa miejscowości w Polsce. IP: *.lot.pl 21.03.02, 12:36 jest i na tym naszym cudnym globie miejscowosc DZBADZ!!! (czytaj dzboudz) . To gdzies w okolicach ROZANA!(czytaj rurzana) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daw2kop Re: Najdziwniejsza nazwa miejscowości w Polsce. IP: *.pk.edu.pl 27.04.02, 23:16 najdziwniejsza nazwa miejscowosci to bez watpienia "BUŃCZA KUNINA" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moNika Re: Najdziwniejsza nazwa....-SWORNE GACIE;))) IP: *.acn.pl / 10.133.131.* 23.04.02, 20:19 A ja byłam kilka lat temu we wsi.. SFORNEGACIE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luk Re: Najdziwniejsza nazwa....-SWORNE GACIE;))) IP: *.mtrlpqpbac07.dialup.ca.telus.com 28.04.02, 03:34 Brzyskostrzewko kolo Znina Biale Blota pod Bydgoszcza Niedzwiedz kolo Wabrzezna Paryz i Wenecja kolo Znina Kobylka kolo Warszawy Koziebrody kolo Plocka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artek Re: Najdziwniejsza nazwa miejscowości w Polsce. IP: *.chespa.com.pl / 192.168.100.* 30.04.02, 10:13 W okolicach Tucholi - Teolog już było, ale jest jeszcze LEOSIA, LEGBĄD, WOZIWODA, KLOCEK, MĘDROMIERZ... a na szkieleczczyźnie - SARNIA ZWOLA, BŁOTNOWOLA P.S. a mój tata urodził się w Gnojniku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TODO Re: Najdziwniejsza nazwa miejscowości w Polsce. IP: 217.153.60.* 30.04.02, 11:14 Miejscowość Mordy (mazowieckie) z tablicą "MORDY WITAJĄ" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e. Re: Najdziwniejsza nazwa miejscowości w Polsce. IP: *.chello.pl 01.05.02, 09:24 Niedaleko Nowego Miasta nad Pilicą jest miejscowosc ŚWIDRYGAŁY. "Świdrowaty" mówią tu na zezowatych, a gały - wiadomo - oczy. Ciekawe, kto to wymyślił? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moNika KUPOWO *hjehje* IP: *.acn.pl / 10.133.131.* 08.05.02, 22:27 A ja właśnie siedze z atlasem samochodowym po Polsce i szukam.... znalazłam przed chwilą np. Gołe Łazy, Kupowo, Błoto, Lenie Wielkie:)) Odpowiedz Link Zgłoś