Gość: juice IP: 213.77.89.* 06.01.04, 14:01 po co takie zakłamanie Kwaśniewskiego i pieprzenie o stanie zdrowia Millera? chyba nawet dziecko wie, że to nie o stan zdrowia chodzi. Kwachu jak zwykle dyplomatyczny i zakłamany. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kataryna.kataryna Re: Kwaśniewski: premier ma plan podzielenia obow 06.01.04, 14:40 Na pochyłe drzewo wszystkie kozy skaczą. Partyjni koledzy chcą Leszka wykolegować, namówią go do rezygnacji z kierowania partią i po przegranych (puk, puk! żeby nie zapeszyć) wyborach Leszek pójdzie w odstawkę bo się skończy premierowanie. A być może jest to strategiczny plan odzyskania wpływów przez SLD. Zabiorą mu partię, on dociągnie do wyborów, w kampanii zwali się wszystko na niego, prezydent poprze partię pod nowym przywództwem i SLD znowu wygra wybory. Leszek, nie bądź frajer, nie daj się wykopsać bo jesteś moją jedyną nadzieją na dekomunizację i uzdrowienie państwa! Trzymaj się obu funkcji do końca, do dna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: Kwaśniewski: premier ma plan podzielenia obow IP: 212.14.0.* 06.01.04, 14:45 Szkoda tylko Katarynko, że dekomunizacja w Twoim rozumieniu oznacza Kaczoryzację plus uciekinierzy z AWS. Bedziemy mieli powtórkę z rozrywki rządu Buzka. I wiesz jaki walor, w Twoim rozumieniu, ma SLD przy władzy? Otóż taki, że medja strasznie komuszków pilnują. Czarnuszków, swoim zwyczajem, juztak pilnować nie będą. I znowy będziemy mieli u sterów Balazsa, Walendziaka i paru innych geszefciarzy. P.S. Gdzież mój zacny przeciwnik Qndzia??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan he,he IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 06.01.04, 14:54 Teraz zakłamanych doktrynerów ,te czerwone pająki nazywa się komuszkami ,a jeszcze niedamwno ich działalność i retoryka "usprawiedliwiająca "te działania przyprawiały o mdłości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ss ile Beger owsa zjadla IP: *.chello.pl 07.01.04, 20:19 Ile razy Miller sklamal, ile Kwach obietnic zlamal, ile Kalisz nosi sadla, ile Beger owsa zjadla, ile Huszcza wzial na boku, tyle szczęścia w Nowym Roku! Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Kwaśniewski: premier ma plan podzielenia obow 06.01.04, 15:09 Gość portalu: XYZ napisał(a): > Szkoda tylko Katarynko, że dekomunizacja w Twoim rozumieniu > oznacza Kaczoryzację plus uciekinierzy z AWS. Szkoda tylko, XYZ, że swoje rozumienie mojego rozumienia bierzesz mylnie za moje rozumienie. Nie przypisuj mi, bardzo Cię proszę, swojej interpretacji moich politycznych tęsknot bo trafiasz kulą w płot. Bedziemy mieli > powtórkę z rozrywki rządu Buzka. Czysta demagogia. Alernatywą dla Millera nie jest Buzek, najwyższy czas przestać wmawiać, że jak nie Miller to Lepper, a jak nie SLD to powtórka z AWS, będzie to co sami na politykach wymusimy. I wiesz jaki walor, w Twoim > rozumieniu, ma SLD przy władzy? Znowu Ci się wydaje, że wiesz lepiej niż ja na czym polega moje rozumienie? Otóż taki, że medja strasznie > komuszków pilnują. Czarnuszków, swoim zwyczajem, juztak > pilnować nie będą. I znowy będziemy mieli u sterów Balazsa, > Walendziaka i paru innych geszefciarzy. Mam nadzieję, że jak się media w pilnowaniu wprawiły, będą pilnować każdego kolejnego rządu. AWS-u też pilnowały i Buzek lekko z nimi nie miał więc chyba nie ma takiego powodu do obaw. A większych szwindlarzy niż obecna ekipa nie znam więc chyba nie jesteś w stanie wygrzebać z przeszłości III RP takiej ekipy, która by mi była wstrętniejsza niż obecna, ta jest po prostu najgorsza od 1989 i czas na nią. > P.S. > Gdzież mój zacny przeciwnik Qndzia??? Nie wiem. Cni Ci się? Zawołaj tęsknie, może się zjawi :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: Kwaśniewski: premier ma plan podzielenia obow IP: 212.14.0.* 06.01.04, 15:30 Sypię włos popiołem. Nie wiem co ci się cni (szkoda, że nie ja), ale niestety nie miałem na myśli LEppera. Będzie Kaczor z Rokitą, czyli połączenie najgorszych cech rządu Suchockiej, z nagorszymi cechami rządu Buzka i jaczejki Wałęsy. Co do najgorszych rządów, mam odmienne zdanie. Buzka nikt nie przebije (no moze Rokita z kaczkami). A i w kwestii prasy mam odmienne zdanie: Adaś zarżnie komuchów, a i tak Rokite będzi wybielał, że wszystko co złe zostało po komuchach. Zakład? Tak było w 1997 r. (pamiętam, namiętnie Adaśka czytałem;)) P.S. Mam obawy, że Qndzia coś ograniczyła swoje wystąpienia do rolniczych zapędów odnośnie SLD;) Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Kwaśniewski: premier ma plan podzielenia obow 06.01.04, 15:44 Gość portalu: XYZ napisał(a): > Sypię włos popiołem. Nie wiem co ci się cni (szkoda, że nie > ja), ale niestety nie miałem na myśli LEppera. Będzie Kaczor z > Rokitą, czyli połączenie najgorszych cech rządu Suchockiej, z > nagorszymi cechami rządu Buzka i jaczejki Wałęsy. Ciekawe, że łatwiej było niektórym uwierzyć, że sie komuniści rządzącu przed 1989 rokiem demokracji nauczą niż to, że dobrego rządzenia nauczą się ci, którzy zaraz po 1989, kiedy przejęli władzę zupełnie do tego nieprzygotowani i popełniali całkiem zrozumiałe błędy. Bo zakładam, że rządy komuny Ci się też nie podobały ale o nich potrafiłeś zapomnieć. Co do > najgorszych rządów, mam odmienne zdanie. Buzka nikt nie > przebije (no moze Rokita z kaczkami). No więc tu się różnimy. Miller Buzka już dawno przebił. A i w kwestii prasy mam > odmienne zdanie: Adaś zarżnie komuchów, a i tak Rokite będzi > wybielał, że wszystko co złe zostało po komuchach. Zakład? Tak > było w 1997 r. (pamiętam, namiętnie Adaśka czytałem;)) To się zobaczy. Bo mi się wydaje, że on się ewentualnych rządów duetu Kaczor- Rokita boi jak diabeł święconej wody. > P.S. > Mam obawy, że Qndzia coś ograniczyła swoje wystąpienia do > rolniczych zapędów odnośnie SLD;) Mówię Ci, wołaj za nią. Albo napisz, że tęsknisz. Odpowiedz Link Zgłoś
katarsis Kataryno, nie musisz się obawiać 06.01.04, 17:21 Miller właśnie zapowiedział, że zostaje. Ruchem prostym pociągnie tym samym całe to tałatajstwo na dno. Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Kataryno, nie musisz się obawiać 06.01.04, 17:29 katarsis napisała: > Miller właśnie zapowiedział, że zostaje. Ruchem prostym pociągnie tym samym > całe to tałatajstwo na dno. Właśnie słyszałam w radio :) Głos mu się tak łamał, aż mi serce zadrżało, że dymisję swoją obwieści. Ale on tylko powiedział, że jak z nim źle będzie to Pol ster w ręce weźmie i się od razu mnie to uspokoiło. Jesteśmy w dobrych rękach. Tych albo tamtych, nie wiadomo które lepsze. Miller tradycyjnie pokazał środkowy palec spiskowcom. Nie dziwię się, że Oleksy tak się boi na jego temat mówić. Jedno trzeba Millerowi oddać - nie zraża się gość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juice Re: Kataryno, nie musisz się obawiać IP: 213.77.89.* 06.01.04, 17:58 i wbrew pozorom właśnie Millerowi będziemy zawdzięczać ostateczny upadek komunizmu!!! zobaczycie Odpowiedz Link Zgłoś
katarsis Re: Kataryno, nie musisz się obawiać 06.01.04, 18:28 kataryna.kataryna napisała: > katarsis napisała: > > > Miller właśnie zapowiedział, że zostaje. Ruchem prostym pociągnie tym samy > m > > całe to tałatajstwo na dno. > > > Właśnie słyszałam w radio :) > Głos mu się tak łamał, aż mi serce zadrżało, że dymisję swoją obwieści. Ale on > tylko powiedział, że jak z nim źle będzie to Pol ster w ręce weźmie i się od > razu mnie to uspokoiło. Jesteśmy w dobrych rękach. Tych albo tamtych, nie > wiadomo które lepsze. > > Miller tradycyjnie pokazał środkowy palec spiskowcom. Nie dziwię się, że Oleksy > > tak się boi na jego temat mówić. Jedno trzeba Millerowi oddać - nie zraża się > gość. Przypuśćmy taki scenariusz: mjr Miłosz pociągnął nie za ten drążek i wszyscy przenieśli się w zaświaty. Zaparte SLD w kwestii przywództwa jest tak silne, że pewnie i po tym wydarzeniu - uparcie wmawiali by społeczeństwu, że Miller dalej może. Świadczy to tylko o paraliżu wewnątrz partii, gdzie szeregowi członkowie służą za garba, po którym można wskoczyć wyżej. Karty od początku do końca rozdane - nie ma szans na refleksje. Cóż to tylko wniosek, że pomimo upływu lat standardy pozostają takie same. SLD może sobie pluć w brodę, że przestało słuchać Urbana. Ropuch zawsze wszystko wiedział najlepiej he, he Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: Kwaśniewski: premier ma plan podzielenia obow IP: 212.14.0.* 07.01.04, 08:22 kataryna.kataryna napisała: > Gość portalu: XYZ napisał(a): > > > Sypię włos popiołem. Nie wiem co ci się cni (szkoda, że nie > > ja), ale niestety nie miałem na myśli LEppera. Będzie Kaczor z > > Rokitą, czyli połączenie najgorszych cech rządu Suchockiej, z > > nagorszymi cechami rządu Buzka i jaczejki Wałęsy. > > > > Ciekawe, że łatwiej było niektórym uwierzyć, że sie komuniści rządzącu przed > 1989 rokiem demokracji nauczą niż to, że dobrego rządzenia nauczą się ci, > którzy zaraz po 1989, kiedy przejęli władzę zupełnie do tego nieprzygotowani i > popełniali całkiem zrozumiałe błędy. Bo zakładam, że rządy komuny Ci się też > nie podobały ale o nich potrafiłeś zapomnieć. > > W 1989 miałem 16 lat, więc bardziej niż rządami kokuchów interosowałem się majtkami moich koleżnek (a w zasadzie ich zawarością - sorka dla sypatyków LPR). W 1997 r. solidaruch już miały czas się nauczyć. Niestety oni woleli pielgrzymki niz naukę. A poza tym wydawało im się, że narodek jeszcze będzie słuchał argumentów "SLD jako postkomuniści nie mają moralnego prawa...". Narodek bardziej ostatni interesuje pełny brzuch niż historia (jest to pozytyw). > > Co do > > najgorszych rządów, mam odmienne zdanie. Buzka nikt nie > > przebije (no moze Rokita z kaczkami). > > > > No więc tu się różnimy. Miller Buzka już dawno przebił. > Nic podobnego Katarynko. Miller jest nielubiany bardziej za jego knajacką gębę, niż za złe rządy. I paradoksalnie niedźwiedzią przysługe oddaje mu Adaś, tak go broniąc (wciąż zachodzę w głowę dla czego??? Jakis deal?) > > A i w kwestii prasy mam > > odmienne zdanie: Adaś zarżnie komuchów, a i tak Rokite będzi > > wybielał, że wszystko co złe zostało po komuchach. Zakład? Tak > > było w 1997 r. (pamiętam, namiętnie Adaśka czytałem;)) > > > > To się zobaczy. Bo mi się wydaje, że on się ewentualnych rządów duetu Kaczor- > Rokita boi jak diabeł święconej wody. > Widzi mi sie, że Adaś nie boi się nikogo (chyba, że Millera - patrz wyżej). Czerwonych nie lubi z samej natury rzeczy. To kapitalista (bez pejporatywnego znaczenia- w ewentualnej Twojej ocenie mojego rozumienia tego słowa ;) ), co udowodnił w sprawi Rywina. > > > P.S. > > Mam obawy, że Qndzia coś ograniczyła swoje wystąpienia do > > rolniczych zapędów odnośnie SLD;) > > > Mówię Ci, wołaj za nią. Albo napisz, że tęsknisz. Juz się odezwała:))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rybka Re: Kwaśniewski: premier ma plan podzielenia obow IP: 62.225.152.* 06.01.04, 15:50 a moze bys sie tak spalil dla sld, millera, sobotki, lapinskiego, naumana, kwiatkowskiego, czarzastego, jakubowskiej, jaskierni, dlugosza i calej plejady najznakomotszych gwiazd ukochanej PRL. Wizja inna niz sld zwala cie z nog, milosc do pezetpeer, ub i sld - to dla ciebie natchnienie i ekstaza. Jedz na Bialorus, bedziesz mial tak jak lubisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Ach te rybki IP: 212.14.0.* 07.01.04, 08:27 Wolę Kubę. Cieplej. A moi idole (ukłon w twoją stronę), to: Pinochet, Bush jr, a z Polski, Marek Jurek, Tomasz Wołek, Stanisław Alot, Artur Balazs, Twixy i mój ulubieniec Jan Duffi Rokita. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juice Re: Kwaśniewski: premier ma plan podzielenia obow IP: 213.77.89.* 06.01.04, 16:58 pan XYZ jest betonem? o nieprzychylności mediów (tvp chociażby) do ekipy buzka, w przeciwieństwie do PRZYCHYLNOŚCI mediów do ekipy millera (również tvp, nie mówię, że gazeta) wiadomo od dawna. wiele osób o tym mówiło, a nawet UE się zwróciła oficjalnym listem do KRRiTV w tej sprawie... jak możesz sugerowac ze jest odwrotnie? łyknąłeś tą propagandę? bo na ogół łykają ją Ci, co mają politykę gdzieś, a nie osoby które, się tym interesuja (a chyba sie interesujesz?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hydy Re: Kwaśniewski: premier ma plan podzielenia obow IP: 80.48.74.* 06.01.04, 17:37 Miller to skończony malkontent, co widzi każdy kto interesuje się codziennym życiem publicznym - i nie chodzi wcale o licytowanie się o to, który rząd (Buzka, czy Millera) miał udział w większej ilości nadużyć (bo tutaj Leszek górą - i wciąż śrubuje rekord), czy też które były bardziej skandaliczne (tutaj remis ze wskazaniem); oczywiście skala nadużyć jest ważnym kryterium oceny władzy, ale poza tym ocenie podlega również szeroki wymiar działań państwowych i społecznych: to co zostało (jest) (z)robione w interesie ogółu; tutaj Miller leży razem z całym rządem, w którym jest (było) może ze trzech (od powstania gabinetu) niegłupich ludzi, którzy wiedzieli co chcą i co muszą zrobić; wiedzieli jakimi dążyć do tego metodami, mieli pojęcie o skali zadań przed nimi stojących i nie widzieli na pierwszym miejscu interesu swojego i swojej formacji politycznej; zagadzam się z Kataryną; takiego mizernego i nieefektywnego gabinetu nie było jeszcze w 3 RP; gdyby nie sprzyjające czynniki zewnętrzne, które poprawiły im statystyki makroekonomiczne, to nie wiem czy w ogóle byłoby cokolwiek, czym mogliby sie pochwalić. ale dyskusja na ten temat z XYZ jest bezprzedmiotowa; natomiast nie wiem, czy zmiana premiera aż tak pomogłaby SLD, aby zmienić spadkową tendencję notowań (myślę, że wiele osób ją przecenia), ale z pewnością teraz jest ostatni dobry moment żeby jej dokonać - za kilka miesięcy będzie na to za późno; oczywiście - zależy kto zastąpiłby Millera i jakie poczyniłby kroki jako nowy szef rządu (kogo dobrałby sobie do gabinetu) - niemniej uważam, że to co wydarzyło się do tej pory sprawia, że SLD jednak jest już definitywnie przegrane w oczach opini społ. i nawet po roszadach personalnych na szczycie partii, do końca kadencji nie wyjdzie ponad 20-25% (maxymalnie) poparcia; Odpowiedz Link Zgłoś
wieslaw.rewerski Śrubowanie rekordu 06.01.04, 22:10 Gość portalu: hydy napisał(a): > nie chodzi wcale o licytowanie się o to, który rząd > (Buzka, czy Millera) miał udział w większej ilości nadużyć (bo tutaj Leszek > górą - i wciąż śrubuje rekord) Leszek pewnie na dopingu, koksiarz jeden... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ex-qndzia Re: Kwaśniewski: premier ma plan podzielenia obow IP: 193.111.166.* 06.01.04, 16:13 Jestem, jestem, czytam twoje posty regularnie. Skasowałam nicka qndzia, bo kilka osób (minn. niejaka inaww) się na mnie śmiertelnie obraziło, że atakuję itd. Teraz czasem się wpisuję w szacowny sposób. Grzecznie i po pańsku, aczkolwiek dalej dosadnie. Przygotowałam sobie już nowego nicka. Będę pisywała pod nowym nickiem. pzdr. swojego czasu cię o coś pytałam i nie odpowiedziałeś. nie czytasz wszystkich moich wpisikuf skromnych. Q. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: Kwaśniewski: premier ma plan podzielenia obow IP: 212.14.0.* 07.01.04, 08:10 Odpisałem: lat 30, Szczecin, prawnik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ex Re: Kwaśniewski: premier ma plan podzielenia obow IP: *.dialup.telenergo.pl 08.01.04, 00:21 No to mie zaskoczyłeś na maxa. Myślałam, że jak ci zadałam pytanie, to olałeś. A okazuje się, że czytałeś. Skrupulatny jesteś. A wiesz, że w ub r byłam dwa razy służbowo w Szczecinie? Mogliśmy się spotkać, widzisz, jakbyśbył wcześniej bardziej otwarty na kontakty z ludźmi, jakbyś napisał jakiegoś marnego majla from time to time. Pozdrawiam serdecznie. Qndzia. ps. Zmieniam imidż. Coś w rodzaju Dr Jekyll and Mr Hyde. Rozpoznasz mnie na forum, jestem pewna. Ale nie mów nikomu. pa, pa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tedi Re: Kwaśniewski: premier ma plan podzielenia obow IP: *.bphpbk.pl 06.01.04, 16:45 Popieram katarynę.Kraj bez ojca chrzestnego to biedna sierota.Pokazał, że umie rządzić w pozycji wertikalnej to napewno poradzi sobie jeszcze lepiej w pozycji horyzontalnej. Dla pewności proponuję przykuć go do łożka, żeby nie wrócił do poprzednich rządów. I jak mówi kataryna do dna.....do samego dna niech nas prowadzi.Potem już może być tylko lepiej. Socjologów namawiam...otwierajcie przewody doktorskie. Będzie bogaty materiał. Biedna jesteś Ojczyzno moja. Odpowiedz Link Zgłoś
pralinka.pralinka Re: Kwaśniewski: premier ma plan podzielenia obow 06.01.04, 23:03 kataryna.kataryna napisała: > Na pochyłe drzewo wszystkie kozy skaczą. Partyjni koledzy chcą > Leszka wykolegować, namówią go do rezygnacji z kierowania partią > i po przegranych (puk, puk! żeby nie zapeszyć) wyborach Leszek > pójdzie w odstawkę bo się skończy premierowanie. A być może jest > to strategiczny plan odzyskania wpływów przez SLD. Zabiorą mu > partię, on dociągnie do wyborów, w kampanii zwali się wszystko > na niego, prezydent poprze partię pod nowym przywództwem i SLD > znowu wygra wybory. Leszek, nie bądź frajer, nie daj się > wykopsać bo jesteś moją jedyną nadzieją na dekomunizację i > uzdrowienie państwa! Trzymaj się obu funkcji do końca, do dna. Nie ma obaw katarynko!!! On nie z tych co się odklejają. Stara szkoła! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alicja Re: Kwaśniewski: premier ma plan podzielenia obow IP: *.net.autocom.pl 06.01.04, 23:36 kataryna.kataryna napisała: > Na pochyłe drzewo wszystkie kozy skaczą .. Leszek, nie bądź frajer, nie daj się wykopsać bo jesteś moją jedyną nadzieją na dekomunizację i > uzdrowienie państwa! Trzymaj się obu funkcji do końca, do dna. Ta mieszanka polityczna kataryny ma szansę wybuchnąć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: Kwaśniewski: premier ma plan podzielenia obow IP: 212.14.0.* 06.01.04, 14:40 A co wolisz żeby był "szczery" i "bezpośredni" jak Lepper??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ziutek Jakubowska na szefa SLD lub czasopisma IP: *.ichf.edu.pl 06.01.04, 14:41 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kwach Lesiu, blagam cie, wyprowadz sztandar SLD!!!!!!!!!!!!! IP: *.proxy.aol.com 06.01.04, 14:43 i wyjedz z tymi gnojami z kraju. Mnie zabierz tez ze soba. Z naszym stanem umyslow dostaniemy azyl na Bialorusi. Odpowiedz Link Zgłoś
katarsis Nowe zadania przed Millerem jeszcze w tym sezonie 06.01.04, 16:19 Odciążyć Adama Małysza, może jakieś nowe rozdanie w polskiej reprezentacji?? A niech leeeeci i to jak najdalej (w końcu pierwsze koty za płoty), a i lądowanie miękkie już przećwiczył... Może to jedyny sposób, aby odbić się w końcu od sondażowego dna? Zwycięstwa wymagają poświęceń, a czasem nawet głów... Dać mu płozy i heja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obcy Dziendobry IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 06.01.04, 18:03 Podoba mi sie to Wasze towarzystwo wzajemnej adoracji, (bez zartow). Nareszcie jokos optymistyczniej. O Buzku to ja za malo wiem, zupelnie czym innym bylem zajety w czasie jego premierowania. Nie bardzo jednak rozumiem skad ten strach przed Rokita, czy to az taki figurant? Nie wiem. Mysle, ze ma swoje ambicje. Co do kaczorow to biedacy gonia wlasny ogon i bardzo im brakuje sojusznikow po stronie gospodarczej i wojskowej, tu sa zerem, a krytycznie o sobie nie potrafia to bardzo niebezpieczne. Co do mediow to ich polityka bedzie kluczowa w ustawianiu sceny politycznej i tego sie najbardziej boje, bo zabardzo jestesmy podatni na wizerunki jakie one tworza a za malo na to jakimi rzeczywiscie ludzmi sa Ci nasi karierowicze, jaka szkoda, ze nie moga sie odpowiednia przedstawic i pelniej i szczerzej bez posrednictwa mediow. Co do kanalii to w kazdej partii jest ich za duzo by partiami scene polityczna obdzielac. Mnie najbardziej przeszkadza Pan Magister z malzonka. Moze warto pomazyc i podzielic SLD i stworzyc koalicje PO(gospodarka), PiS (prawoi to co w prawie zalezne od rzadu)) i SLD(resorty silowe), Samoobrona (rolnictwo-zaraz sie zmienia i to szybko). Uszanowanie. Piotrek Odpowiedz Link Zgłoś
katarsis Re: Dziendobry 06.01.04, 18:19 Witam, wszystkiego najlepszego w Nowym Roku! obcy napisał(a): O Buzku to ja za malo wiem, zupelnie czym > innym bylem zajety w czasie jego premierowania. Nie bardzo jednak rozumiem skad ten strach przed Rokita, czy to az taki figurant? Buzek uczciwy, ale słaby przywódca, łatwo nim było manipulować (małe doświadczenie). Największym błędem - zarżnięcie budżetu czterema kosztownymi reformami w krótkim czasie, niekontrolowany wzrost biurokracji (której przecież miało być mniej). Co do Rokity - to widzę w nim tylko nadzieję. Ludzie zwracają się do niego per "Panie premierze", a ostatnio słyszałam taką wypowiedź :"Panie Rokita, jest Pan dla mnie najlepszym kandydatem na wszystkie stanowsika w państwie" ;) I ja się zgadzam z tym. Najbardziej zdecydowany, uczciwy i zarazem rozsądny polityk w III RP. Dzięki niemu wyrosła taka przeciwwaga wobec SLD i PO przoduje w sondażach. Może w końcu centro-prawica wyciagnie z tej lekcji jakieś wnioski - widać duże szanse - potrzebne im tylko mądre i zdecydowane przywództwo, a Rokita jest tego gwarantem. Podoba mi sie to Wasze towarzystwo wzajemnej adoracji, (bez zartow). Mediów nie słuchamy przesadnie, analizujemy docierające wieści i bieżące wydarzenia. A czytałeś już może wypowiedź Cioszewicza w dziale "Opini, Świąteczna" - polecam!! Tam jest mój komentarz -ciekawe, co o tym myślisz??? Pozdrawiam B. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LMB Miler, idealny czas na odejście IP: *.icpnet.pl 06.01.04, 16:19 Panie Miler *), jest to wręcz wymarzony czas, żeby podać się do dymisji. Może pan powiedzieć, że to z powodu zdrowia, helipoktera itp. Może uda się zaćmić wpadkę z kasami chorych, które zlikwidowaliście (idioci). *) "Miler kłamie 2" - napis na kinie Bałtyk, w miejscu, gdzie zwykle były tytuły filmów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vlad palownik o co te dyskusje? trza zarżnąć czerwonych do trzeciego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.04, 16:27 pokolenia.kobiety i dzieci czerwonych też. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelnik Re: o co te dyskusje? trza zarżnąć czerwonych do IP: *.sasiedzi.pl 06.01.04, 18:30 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelnik Re: o co te dyskusje? trza zarżnąć czerwonych do IP: *.sasiedzi.pl 06.01.04, 18:32 Fajny z Ciebie gość. Masz może jeszcze jakieś inne przemyślenia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polonus twarz millerka debilka...:( IP: *.rasserver.net 06.01.04, 16:30 i takie cos kieruje POLSKA....:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelnik Re: twarz millerka debilka...:( IP: *.sasiedzi.pl 06.01.04, 18:35 Nie powinieneś podpisywać się polo - nus tylko creti -nus vulgaris. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rud Re: Kwaśniewski: premier ma plan podzielenia obow IP: 62.89.80.* 06.01.04, 16:34 Kwaśniewski sugeruje by Miller podzielił się obowiązkami,ale cz na to wyraża zgodę Michnik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j Re: Kwaśniewski: premier ma plan podzielenia obow IP: *.tarnowiec.sdi.tpnet.pl 06.01.04, 20:15 Gość portalu: rud napisał(a): > Kwaśniewski sugeruje by Miller podzielił się obowiązkami,ale cz na to wyraża > zgodę Michnik Kwaśniewski i jego kumpel Michnik z chęcią przejeli by częśc obowiązków Milera, szczególnie polegających na obsadzaniu stanowisk w UE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rud Re: Kwaśniewski: premier ma plan podzielenia obow IP: *.waw.cdp.pl / *.waw.cdp.pl 06.01.04, 16:51 Odpierd-ło to chyba tobie[do gościa Pala w.] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: józek Re: Kwaśniewski: premier ma plan podzielenia obow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.04, 17:01 Niech h..j dalej będzie tzw. premierem, ludzie znienawidzą do końca tą złodziejską ubecko - pezetpeerowską bandę i niech skończą tak, jak aws. Huszcze, Szarawarki, Jaskiernie, Czyżaści, Mylery, Janiki, Wagnery - won. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelnik Re: Kwaśniewski: premier ma plan podzielenia obow IP: *.sasiedzi.pl 06.01.04, 18:38 Taki ładny, miły chłopczyk a tak brzydko się wyraża. A, fe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Ogromny wysilek? IP: *.client.attbi.com 06.01.04, 17:32 Idioci! Ogromny wysilek chlania! Komunistyczne bydlo pluje nam w twarz. Jak dlugo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelnik Re: Ogromny wysilek? IP: *.sasiedzi.pl 06.01.04, 18:41 As intelektu czy kultury? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: józek Re: Ogromny wysilek? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.04, 21:49 Czytelnik trybuny ludu czy trybuny ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelnik Re: Ogromny wysilek? IP: *.sasiedzi.pl 06.01.04, 22:03 I "Kultury" i paru innych gazet, np. "Res Humana" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juice MAREK POL IP: 213.77.89.* 06.01.04, 17:45 Premier Leszek Miller poinformował, że do 16 stycznia, czyli do końca jego pobytu w szpitalu, "w sytuacjach nagłych" będzie zastępować go wicepremier Marek Pol. ŚWIETNIE. TEGO NAM BRAKOWAŁO! (gdzie mój paszport........) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szalejący A'Bsurdd POL MAREK IP: *.biaman.pl 06.01.04, 18:22 o to jest dopiero optymistyczna wiadomość. Mieszek, WRACAJ !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robaczek Re SPOSOB IP: *.dip.t-dialin.net 06.01.04, 18:43 A ja mam cos innego. Jest to sposob /Chinski/na nasze bezrobocie w Polsce i skonczeniem ze Spolka SLD. Niech wszyscy bezrobotni zapisza sie do S L D . Tam nie ma nikogo bezrobotnego i nie dopuszcza do tego by ich towarzysz byl bez pracy . Alez to proste!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelnik Re: Re SPOSOB IP: *.sasiedzi.pl 06.01.04, 18:59 Sposób ciekawy, tylko czy się uda. Odpowiedz Link Zgłoś
katarsis Re: MAREK POL 06.01.04, 18:42 Gość portalu: juice napisał(a): > Premier Leszek Miller poinformował, że do 16 stycznia, czyli do końca jego > pobytu w szpitalu, "w sytuacjach nagłych" będzie zastępować go wicepremier > Marek Pol. > > > ŚWIETNIE. TEGO NAM BRAKOWAŁO! (gdzie mój paszport........) No cóż, niczym swój protoplasta Marco Polo uwielbia głęboką wodę. Tylko dlaczego idąc ze statkiem na dno, odradza się w zmutowanej i groźniejszej wersji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dsf MILER NIE DAJ SIE. He he he. IP: *.dsl.anhm01.pacbell.net 06.01.04, 18:45 Sepy stoja nad toba ale nie martw sie. Zyjesz chlopie! Do maja dociagniesz, tylko nie lataj juz helikopterem. Paskudne to SLD. Strasznie niewdzieczne stado. Okropnie naszego Premiera nie lubia. Miler trzymaj sie na przekor Kwasom, Oleksym i innym rupieciom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hydy SLD nie pomoże zmiana premiera IP: 80.48.74.* 06.01.04, 19:32 Miller to skończony malkontent, co widzi każdy kto interesuje się codziennym życiem publicznym - i nie chodzi wcale o licytowanie się o to, który rząd (Buzka, czy Millera) miał udział w większej ilości nadużyć (bo tutaj Leszek górą - i wciąż śrubuje rekord), czy też które były bardziej skandaliczne (tutaj remis ze wskazaniem); oczywiście skala nadużyć jest ważnym kryterium oceny władzy, ale poza tym ocenie podlega również szeroki wymiar działań państwowych i społecznych: to co zostało (jest) (z)robione w interesie ogółu; tutaj Miller leży razem z całym rządem, w którym jest (było) może ze trzech (od powstania gabinetu) niegłupich ludzi, którzy wiedzieli co chcą i co muszą zrobić; wiedzieli jakimi dążyć do tego metodami, mieli pojęcie o skali zadań przed nimi stojących i nie widzieli na pierwszym miejscu interesu swojego i swojej formacji politycznej; zagadzam się z Kataryną; takiego mizernego i nieefektywnego gabinetu nie było jeszcze w 3 RP; gdyby nie sprzyjające czynniki zewnętrzne, które poprawiły im statystyki makroekonomiczne, to nie wiem czy w ogóle byłoby cokolwiek, czym mogliby sie pochwalić. ale dyskusja na ten temat z bezkrytycznymi ludźmi pokroju XYZ jest bezprzedmiotowa; natomiast nie wiem, czy zmiana premiera aż tak pomogłaby SLD, aby zmienić spadkową tendencję notowań (myślę, że wiele osób ją przecenia), ale z pewnością teraz jest ostatni dobry moment żeby jej dokonać - za kilka miesięcy będzie na to za późno; oczywiście - zależy kto zastąpiłby Millera i jakie poczyniłby kroki jako nowy szef rządu (kogo dobrałby sobie do gabinetu) - niemniej uważam, że to co wydarzyło się do tej pory sprawia, że SLD jednak jest już definitywnie przegrane w oczach opini społ. i nawet po roszadach personalnych na szczycie partii, do końca kadencji nie wyjdzie ponad 20-25% (maxymalnie) poparcia; Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doradca Jak to z Leszkiem bywało IP: *.acn.waw.pl 06.01.04, 19:33 Na biwaku młody Leszek Miller zasypia w namiocie razem z Markiem Polem. Nagle Leszek zwraca się do Pola - Marek walisz konia??? Tak Leszku, walę - To wal swojego. Oni już od najmłodszych lat zawsze szli razem. Pała w pałę i dlatego już kombinują jak tu sobie zroganizować balety na dwa flety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelnik Re: Jak to z Leszkiem bywało IP: *.sasiedzi.pl 06.01.04, 20:59 Czy wiesz, że jesteś tępym tłukiem w odróżnieniu od zwykłego tłuka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blurb Re: Jak to z Leszkiem bywało IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.01.04, 09:30 a ty jestes wyjatkowo oswiecony-pewnie dostales mlotem a sierpem ci poprawiono Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j Re: Kwaśniewski: premier ma plan podzielenia obow IP: *.tarnowiec.sdi.tpnet.pl 06.01.04, 19:57 Miler zrezygnuje, ale dopiero wtedy, jak swoimi ludźmi obsadzi posady przynależne Polsce w strukturach UE. Wcześniej nie ma mowy. Teraz o ten "miód" trwa batalia. Ludzie Kwaśniewskiego liczyli że sie na nie załapią, bo jak wiadomo to juz II kadencja, a III nie bedzie i z czegoś na odpowiedniej stopie trzeba zyć. Z tego samego powodu PSL chce zmiany prezesa, bo w nieodpowiednim momencie opuścił koalicję licząc na wcześniejsze wybory i PSLowcom posadki przeleciały koło nosa. A jak wiadomo na urzędniczych posadkach w UE jest się do emerytury i zarabia naprawdę uczciwą kasę. Tak więc kto się teraz załapie to będzie dozgonnie wdzięczny "patronowi" i Miler o tym doskonale wie! Głupi to on nie jest, zawsze umie sie utawić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: towarzysz wnerwiony Re: Kwaśniewski: premier ma plan podzielenia obow IP: *.torun.mm.pl 06.01.04, 20:03 Wyborczo, jak długo bedziesz sie czepiać naszego Leszka? On nie ma zamiaru z niczego rezygnować ! Swój urząd zakończy po wyborach a ten cwany Olek niech wreszcie nie rzeszy w naszych szeregach paniki! Leszek nie z tych co sie dzielą wladzą> Nasz ukochany kanclerz pokazał Polakom I Europie w Brukseli,że nawt pęknięte kregi piersiowe nia zatrzymały go na szpitalnym łóżku. Ten chytry ale leniwy prezydent/ lepper ma rację!/ nigdy by sobie ie poradził z tyloma obowiązkami. Moój ojciec co od 44 słuzył w bezpieczeństwie twierdzi,że Kwaśniwewski to niepewny towarzysz, to sekciarz i odszczepieniec juz dawno zdradził nasze szeregi! Trzeba na prezydenta uważąc, ale ja mój ojciec wierzymy ,że nasz Leszek go nied ługo załatwi po naszemu, po poroletariacku tak jak nasi towarzysze w Hiszpanii wrogów republiki i anarchistów i lewakw wszelkiej maści! A nasz elektorat to i tak nie poprze tej jego pięknej niby Jolki, pójdzie znowu w łaske do naszych towarzyszy i będzie żebrać o zlecenia dla swojego biura nieruchomośći. W jedności siła koledzy. Jersteśmy z wami Leszku. Trzymaj twardo i krótko sld! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelnik Re: Kwaśniewski: premier ma plan podzielenia obow IP: *.sasiedzi.pl 06.01.04, 21:03 Towarzyszu - siusiu, paciorek i spać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: socjo Re: Kwaśniewski:powinien zdymisjonowac Premiera!!! IP: *.proxy.aol.com 06.01.04, 20:28 Najwyzszy czas zeby Miller odszedl!!On stracil wiarygodnosc w narodzie i parti!!! Jego rzady doprowadzily kraj do kryzysu. Tak zlego Premiera Polska nie miala od dluzszego czasu.Nadszedl czas jego dymisji.Dosc trzymania rzadu ktory sie nie spelnil,ani nie ma poparcia narodu.Narod jest zniechecony rzadami SLD!!! Trzeba skonczyc na zawsze z aferami i korupcjami w SLD!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelnik Re: Kwaśniewski:powinien zdymisjonowac Premiera!! IP: *.sasiedzi.pl 06.01.04, 21:07 Drogi socjo - pato. A jak się czuje Twój najlepszy kumpel Napoleon Bonaparte. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: orcyk Re: Niech wszystkie komuchy pozdychaja!!! IP: *.proxy.aol.com 06.01.04, 20:57 Dzis duzo komuchow wspomina dobre dla nich,a nie dla kraju czasy PRL-u!!!Bo ci ktorzy wspominaja dobrze PRL,byli w PZPR i mieli latwe zycie.Moja rodzina nie nalezala do mafi komuchow ,wiec nam sie zylo bardzo zle!!!Ta banda zlodzieji kradla za komuny i teraz kradnie!!!Narod musi rozliczyc sie z zlodziejami z PRL-u i SLD!!!Tak zrobily dawno ,inne kraje jak Wegry,Czechy,Estonia!!! Zdrajcow trzeba rozliczyc!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vlad palownik nie wolno czekać na ich śmierć!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.04, 21:03 trzeba sprawy wziąć we własne ręce. dlaczego mamy czekać na ich zejście z tego padołu łez, jaki zgotowali współobywatelom, ze starości?.nie zasłużyli na to.pale czekają!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelnik Re: nie wolno czekać na ich śmierć!!! IP: *.sasiedzi.pl 06.01.04, 21:13 A jednak masz nowe przemyślenia. Może wstąpisz do Tajnego Klubu Skoczków o Tyczce? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vlad palownik Re: nie wolno czekać na ich śmierć!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.04, 01:41 Gość portalu: czytelnik napisał(a): > A jednak masz nowe przemyślenia. Może wstąpisz do Tajnego Klubu Skoczków o Tycz > ce? chyba o palu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelnik Re: Niech wszystkie komuchy pozdychaja!!! IP: *.sasiedzi.pl 06.01.04, 21:10 Nie dość, że seplenisz to jeszcze się zderzyłeś. Tylko z czym - ze słupem czy z końskim zadem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek czytelnik" IP: *.clk.net / *.sobieszow.net 07.01.04, 10:11 Moze wymyślisz coś oryginalnego. Twoje głupawe komentarze niczemu nie służą. Czytam je i czuję się jak na forum w " Bravo " albo innym "Popcorn" . " Jeśli nie wiesz co mówić lepiej cicho siedzieć. Lepiej nic nie mówić niż głupstwo powiedzieć" mówi Ci to coś ? Odpowiedz Link Zgłoś
wieslaw.rewerski Potrzeba alternatywy własnej! 06.01.04, 23:02 Całkiem, jak "czytelnik", przeczytałem tu wszystko... ;) Nie podzielam żadnej z wyrażonych preferencji. SLD z jego absurdalnym Władcą Trawników jest katastrofą. Za Kaczorami nie pójdę, bo chciałbym wiedzieć kto jest premierem. Rokicie osobiście ufam, ale co z tego, skoro nie ma on zaplecza politycznego. Bo Platforma Obywatelska jest formacją skompromitowaną już samym sposobem jej utworzenia - przez ludzi nielojalnych wobec swoich dotychczasowych partnerów i uciekających przed odpowiedzialnością polityczną. Itd., itp. Zdumiewa mnie to, że wszyscy dyskutanci obracają się w zamkniętym kręgu nazwisk. Niezależnie od swojej orientacji politycznej... Czy naprawdę nie ma innej alternatywy, niż Kaczyńscy lub Rokita? Bzdura! Oczywiście, że jest! Ja za taką alternatywę uznałem Inicjatywę dla Polski i Aldonę Kamelę-Sowińską. Nie uważam przy tym wcale, że akurat ta partia i jej program musi odpowiadać każdemu. Oczywiście nie każdemu musi to odpowiadać. Ale dlaczego zamiast biadać i wyrzekać nie mielibyśmy tworzyć własnych alternatyw? Zgadzam się, że tzw. klasa polityczna - cała - jest diabła warta. No to twórzmy nową! MY JĄ TWÓRZMY! Tylko na tym forum widzę wiele osób, które mają wszelkie predyspozycje do zajęcia się sprawami kraju. A zależy to tylko od Waszej osobistej decyzji... Kataryno, Marianie, Basiu, Pielęgniarzu, Kate, Izo - do dzieła! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bazyl Re: Potrzeba alternatywy własnej! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.01.04, 23:48 ja tylko nie rozumiem zaufania do JR, bo przecież firmuje to towarzystwo, z pozostałą częścią się zgadzam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hydy Re: Potrzeba alternatywy własnej! IP: *.kwbturow.com.pl 07.01.04, 07:18 Panie Wiesławie - zwracam się tak do Pana, bo poznaliśmy sie przy okazji innej dyskusji na tym forum ;) Wiem, że jest Pan człowiekiem o sporym optymizmie życiowym, co przejawia sie w wielu Pańskich postach, ale - z całym szacunkiem - odnowa polskiego zycia publicznego to zadanie niełatwe i wymaga wieloletnich, kompleksowych działań (tak myślę). Wiem, że Pan wierzy, że jest to możliwe i pokłada Pan nadzieję w nowych inicjatywach, ale czy sie Pan nie rozczaruje? pozdrawiam i najlepsze życzenia pomyślności w 2004 r.; oby nam wszystkim żyło się lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
wieslaw.rewerski Re: Potrzeba alternatywy własnej! 07.01.04, 07:48 Gość portalu: hydy napisał(a): > Wiem, że jest Pan człowiekiem o sporym optymizmie życiowym, co przejawia sie > w wielu Pańskich postach, ale - z całym szacunkiem - odnowa polskiego zycia > publicznego to zadanie niełatwe i wymaga wieloletnich, kompleksowych działań > (tak myślę). Bardzo trafnie zaobserwował Pan mój optymizm - to jedna z podstawowych moich charakterystyk! Zgadzam się całkowicie z opinią o trudności zadania, jakim jest odnowa polskiego życia publicznego. Prawdopodobnie trzeba na nie całego pokolenia. Jednak kiedyś trzeba zacząć! Ta zmiana nie dokona się pzecież sama! > Wiem, że Pan wierzy, że jest to możliwe i pokłada Pan nadzieję w nowych > inicjatywach, ale czy sie Pan nie rozczaruje? Nie wiem. Czas pokaże. Jednak włączając się do życia publicznego i podejmując obywatelskie inicjatywy, uzyskujemy wpływ na to, co się w kraju dzieje. W ten sposób zmniejszamy ewentualność rozczarowania się co do tych inicjatyw, bo przecież sami je zaczynamy kształtować. Nie eliminuje to oczywiście ewentualności niepowodzenia, ale wtedy co innego stanie się naszym udziałem - nie rozczarowanie, lecz np. poczucie współodpowiedzialności lub np. świadomość popełnionych błędów i umiejętność unikania ich w przyszłości. Moim zdaniem te gorzkie skądinąd doznania są lepsze od poczucia bezsilnego rozczarowania... > pozdrawiam i najlepsze życzenia pomyślności w 2004 r.; oby nam wszystkim żyło > się lepiej. Dziękuję za pozdrowienia i dołączam się do Pańskich życzeń dla nas wszystkich. Wszystkiego najlepszego! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Regina Re: Potrzeba alternatywy własnej! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.01.04, 09:58 Jestem tego samego zdania co p. Wiesław. Cała znana "klasa polityczna" jest do wymiany. Piszę to w cudzysłowie, bo to dziwni ludzie. Ich jedyną polityką jest "ustawić się". P. prof. Aldona Kamela - Sowińska dała się poznać jako kobieta z ogromną wiedzą ,zdecydowana, praworządna i nie będąca w żadnej koterii. Do Kaczyńskich nie mam zaufania, bo dali się poznać, że najlepiej wychodzą im działania destrukcyjne, zaś Rokita sprawia wrażenie "narcyza". Nie ujmuję mu wiedzy, dociekliwości i erudycji, ale czegoś mu brak. Może urody...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee... Re: WYRETUSZOWANY MILLER... IP: *.proxy.aol.com 06.01.04, 23:19 ...widzicie te zdjecie don millera wyretuszowane...i jak tu zabierac temat w temacie gdy widzi sie odchylke oczarowanych fanow millera w wyborczej...ale wracajac do tematu; objawienie wszystkich polakow (kwasniewski) powiedzial o millerze; miller jest dobrym pierwszym sekretarzem w sld...a jezeli tak twierdzi objawienie wszystkich polakow...to reszta to tylko gdybanie...don millerowi nic nie grozi zlego w sld... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Henryk Panie red. Załuska dostarczając w pośpiechu IP: 82.160.16.* 06.01.04, 23:42 głodnym forumowiczom pożywienie uraczył ich pan cokolwiek nieświeżym, wczorajszym ochłapem. - *Ten festiwal pomysłów uciął *WCZORAJ" po południu premier. Podczas konferencji prasowej zwołanej po posiedzeniu rządu oświadczył dziennikarzom: - Proszę, abyście nie dali się manipulować. Dobrze wiecie, że był kongres SLD i sprawa przywództwa w partii została rozstrzygnięta.* Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trup z szafy miller REANIMACJA, kwach MANIPULACJA. IP: *.zgora.dialog.net.pl 07.01.04, 07:26 Odpowiedz Link Zgłoś