haen1950 22.09.09, 08:46 Chyba warto posłuchać. Dużo się nazbierało. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mondry-tusek Re: Tusk o 9.15 w TVN24. 22.09.09, 08:48 haen czyś ty aby nie Nowak? Skąd masz takie wiadomości? Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Tusk o 9.15 w TVN24. 22.09.09, 18:16 Będę zgadywał... usłyszał zapowiedź? Teza z Nowakiem wydaje mi się zbyt nieprawdopodobna. Odpowiedz Link Zgłoś
l.o.r.t.e.a Same sukcesy się nazbierały. 22.09.09, 08:48 Katar kupił stocznie, kacapo-bolszewia odblokowała żeglugę po zalewie i zagwarantowała dostawy gazu. Odpowiedz Link Zgłoś
mak67 Re: Same sukcesy się nazbierały. 22.09.09, 09:02 Dondon znowu będzie opowiadał basnie o swoich "sukcesach". Znam to na pamięć będzie kolejne bicie piany Odpowiedz Link Zgłoś
zapijaczony_ryj_4567890_123456 Wymień choć jeden jakim się pochwalił 22.09.09, 09:43 mak67 napisał: > Dondon znowu będzie opowiadał basnie o swoich "sukcesach". Znam to > na pamięć będzie kolejne bicie piany Odpowiedz Link Zgłoś
zapijaczony_ryj A potem konferencja prasowa PiS-tak myśłę 22.09.09, 09:01 Zdaje siee, ze nieźle go wymaglują. Obadwa już siedzą pewnie na Helu przed telewizorem jeden z telefonem w ręku, a reszta PiS_dactwa na nasłuchu czeka na instrukcje i pół godziny potem będzie konferencja prasowa Inaczej sprawnych. Odpowiedz Link Zgłoś
mak67 Re: A potem konferencja prasowa PiS-tak myśłę 22.09.09, 09:05 Gdyby dziennikarz przycisnął naprawdę Dondona to mielibysmy cyrk a tak Dondon będzie odpowiadał na pytania, które pewnie sam przygotował. Odpowiedz Link Zgłoś
okularnik24 Partia rosyjska w Polsce 22.09.09, 09:31 Ciekawe, czy tuba partii rosyjskiej w Polsce zapyta ryżego o ten żenujący spektakl jaki sprezentowali światu w sprawie umowy o tarczę,czy to wynik żenującej niekompetencji ryżego i zdradka , czy też tak działa rosyjska partia w Polsce ? Umowę miedzynarodową tak ważną dla Polski prowadzi się jak każdy kontrakt handlowy , w którym abecadłem dla handlowca jest zabezpieczenie się na wypadek odstąpienia drugiej strony od kontraktu , to powiem elementarz jest i nawet nie chcę sugerować ,że ryży i zdradek tego elementarza nie znają !. Dlaczego zatem zdradek i ryży nie zadbali o interes Polski i Polaków na wypadek odstąpienia drugiej strony od tego kontraktu ? Przecież bardzo jasne było już po wygranych wyborach przez Obamę, że druga strona może zechcieć odstąpić od tego kontraktu , dlaczego zatem ryży i zdradek nie zadbali o stosowne zabezpieczenie odszkodowania dla Polski i Polaków na ten wypadek ? Oni woleli wmawiać Polakom ,ze Polska ma już ten kontrakt , tylko, aby ten kontrakt był ważny i obowiązujący , to zależało tylko i wyłącznie od strony polskiej, czyli zdradka i ryżego , gdyż podpis strony polskiej pod umową , stawał się ważny dopiero po ratyfikacji tej umowy przez parlament polski. Zatem , czy umowa istniała i czy Polsce należeć się będzie stosowne odszkodowanie lub rekompensata od strony odstępującej od umowy zależało tylko i wyłącznie od strony polskiej!!!!, po stronie amerykańskiej umowa ta nie wymagała ratyfikacji. Do momentu ratyfikacji przez stronę polską amerykanie mogli się z niej wycofać lub zmieniać jej zakres bez narazania się na jakiekolwiek konsekwencje czy konieczność płacenia odszkodowania. Zatem, mamy tu dowód, ze zdradek i ryży są albo kompletnymi nieukami albo są rosyjską partią w Polsce. Wybór opcji pozostawiam forumowiczom. Wolę nie mówić jak wszyscy handlowcy i cały świat smieje się z tego brak kompetencji w zawieraniu kontraktu przez zdradka i ryżego, to kompletna kompromitacja Polski jest. Odpowiedz Link Zgłoś
etta2 Re: Partia rosyjska w Polsce 22.09.09, 09:58 Ale cię komuna ukształtowała, nawet na forum nie potrafisz opanować czegoś tak obrzydliwego, jak oczekiwanie na odszkodowanie z racji zmiany planów obcego państwa. Przecież jest jasne, że żadne odszkodowanie nie należy ci się, dostaniesz dziadu goowno. Zarób na siebie, a nie wyciągaj łapy po nie swoje. Odpowiedz Link Zgłoś
okularnik24 Re: Partia rosyjska w Polsce 22.09.09, 10:04 widzę, że kolega jest handlowcem wykształconym przez ryżego i zdradka, stąd te znakomite kontrakty. Odpowiedz Link Zgłoś
okularnik24 Re: Partia rosyjska w Polsce 22.09.09, 10:09 widzę, że kolega ma ogromną szansę na pracę dla ryżego i zdradka . Przy takiej ocenie umowy jako planu a planu jako umowy miedzynarodowej , pogratulować etat w kieszeni. Odpowiedz Link Zgłoś
etta2 Re: Partia rosyjska w Polsce 22.09.09, 10:14 Nie wysilaj się, miernoto. Razi mnie taka pazerność na cudzą kasę i tylA. Kasę, która nie należy się, bo USA nie złamały żadnej umowy o odszkodowania z tytułu rezygnacji z tarczy. Pewnie jesteś mistrzem w egzekwowaniu wszelkich zasiłków, zapomóg i innych ochłapów. Odpowiedz Link Zgłoś
okularnik24 Re: Partia rosyjska w Polsce 22.09.09, 10:18 no coś ty ? ja ci takie rekomendację daję, a ty mi tu takie rzeczy o tych rekomendacjach nadajesz. Odpowiedz Link Zgłoś
cyd3 Re: Partia rosyjska w Polsce 22.09.09, 14:35 Korupcyjne działania rządu ryżego wytrzeszcza . Tuba nie zapytała dlaczego rząd wytrzeszcza blokuje PGNiG rozpisanie zgodnie z obowiązującymi w UE przepisami przetargu na dostawy gazu do Polski tylko posyła na korupcujną ściezkę do Putina niejakiego Pawlaka ? Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Partia rosyjska w Polsce 22.09.09, 18:21 Oto pytanie! Pozwolę sobie jako fachowcowi zadać pytanie odwrotne, czy korupcyjnym było nie rozpisanie przetargu na dostawę rakiet Patriott do Polski? Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: A potem konferencja prasowa PiS-tak myśłę 22.09.09, 18:19 Kasandro!!!! to teraz przepowiedz mi prosze jakie numery mam w totka obstawić. Błogosławieni Ci, którzy nie widzieli a uwierzyli. Dużo was takich mają na "Rzepie" chowanych? mak67 napisał: > Gdyby dziennikarz przycisnął naprawdę Dondona to mielibysmy cyrk a > tak Dondon będzie odpowiadał na pytania, które pewnie sam > przygotował. Odpowiedz Link Zgłoś
fredericus Re: Tusk o 9.15 w TVN24. 22.09.09, 09:40 Nic nowego i ciekawego nie powiedział.Nie odpowiedział nawet na pytanie czy będzie kandydował na prezydenta,choć widać,jak bardzo przebierał nóżkami w tym momencie. Dondon jest dla mnie równie nieciekawy i niestrawny jak Kaczor. Odpowiedz Link Zgłoś
krojcok Re: Tusk o 9.15 w TVN24. 22.09.09, 09:43 Biedny wyznawcy;-)) TVN- tak się namęczyli,przesyłali pytania drogą mailową no i.....redaktórka;-)) przekazała te pytania donkowi na kartce...tyłek se podetrze?;-)))A oni myśleli,że odpowie???!! Odpowiedz Link Zgłoś
zapijaczony_ryj Fakt, Kolęda zagrała ponizej pasa 22.09.09, 09:45 krojcok napisał: > Biedny wyznawcy;-)) TVN- tak się namęczyli,przesyłali pytania drogą mailową no > i.....redaktórka;-)) przekazała te pytania donkowi na kartce...tyłek se > podetrze?;-)))A oni myśleli,że odpowie???!! Odpowiedz Link Zgłoś
haen1950 Tusk to niezły polityk. 22.09.09, 09:42 Tyle gadać i nic nie powiedzieć. Wszyscy zadowoleni i zawiedzeni. Odpowiedz Link Zgłoś
sas125 Re: Tusk to niezły polityk. 22.09.09, 09:54 181 min ekspoze i 73 obietnice tyska -ile zrealizowal ? ZERO , rekord glupoty i naiwnosci wyborcow PO bo o ich idolu nie wspomnę. 1000 km autostrad na rok... beda nowe drogi a przy drogach baseny, polakow na to stac, polacy na to zasluguja , .... PO PO .... no i co ? no i co ? no i wielkie smierdzące rekordowe dlugi Odpowiedz Link Zgłoś
docteur.ravic Kaczyński 20 lat obiecywał lustrację .. 22.09.09, 18:12 .. a gdy doszedł do władzy i mógł ja wprowadzić, to nie wprowadził. A nawet zlikwidował ta którą wprowadziła UW i Michnik. sas125 napisał: > 181 min ekspoze i 73 obietnice tyska -ile zrealizowal ? ZERO , Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia.mileyski Re: Tusk to niezły polityk. 22.09.09, 09:57 Haen, nie mógłbyś się kochać w Elvisie Presleyu? Z tym Tuskiem to jednak obciach. Odpowiedz Link Zgłoś
fredericus Re: Tusk to niezły polityk. 22.09.09, 09:58 haen1950 napisał: > Tyle gadać i nic nie powiedzieć. Wszyscy zadowoleni i zawiedzeni. Przedtem napisałeś tak...Chyba warto posłuchać. Dużo się nazbierało. Jednak nie warto haen.Jak ja, obserwuję tego "wybitnego" polityka to zawsze dużo gadał i nigdy nic nie powiedział.Pierwszy raz się z tobą zgadzam w 100%. Odpowiedz Link Zgłoś
haen1950 Re: Tusk to niezły polityk. 22.09.09, 10:12 Frycu, ja monotonnie piszę zawsze jedno - obserwuj ludzi i fakty, które tworzą. Od gadania żadnej politycznej roboty nie stworzono. Np ostatnio faktem politycznym jest, że Tusk położył razem do łóżka Grzesia z Kaczorem i rezultaty tego są zaskakujące dla wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
fredericus Re: Tusk to niezły polityk. 22.09.09, 10:20 haen1950 napisał: > Frycu, ja monotonnie piszę zawsze jedno - obserwuj ludzi i fakty, > które tworzą. Od gadania żadnej politycznej roboty nie stworzono. > > Np ostatnio faktem politycznym jest, że Tusk położył razem do łóżka > Grzesia z Kaczorem i rezultaty tego są zaskakujące dla wszystkich Ja również obserwuję ale nie podzielam Twojej opinii w tym zakresie. Powiem otwartym tekstem...choć wiem,że Tusk to "miszcz" cynizmu,podstępu,intryg,braku skrupułów,to mimo wszystko jest za głupi żeby zrobić to o czym Ty marzysz. Spójrz w te jego "inteligentne" oczy i zobaczysz przepaść bez dna. Odpowiedz Link Zgłoś
haen1950 Re: Tusk to niezły polityk. 22.09.09, 10:27 No, ja myślę, że to krok w dobrym kierunku. SLD razem z PiS to betonowa blokada modernizacji państwa. Eliminacja, margines polityczny dla jednego lub obu naraz, to wielka szansa na przeprowadzenie odważnych reform. Tusk teraz musi je odstawić, ale działa w dobrym kierunku, aby umożliwić przeprowadzenie ich w przyszłości. Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia.mileyski Re: Tusk to niezły polityk. 22.09.09, 11:03 haen1950 napisał: SLD razem z PiS to > betonowa blokada modernizacji państwa. Tuska zaś nic innego, tylko modernizuje, modernizuje... wielka szansa na > przeprowadzenie odważnych reform. > A nawet bohaterskich reform. Od dwóch lat do nich się (nie)szykuje. Zreformuje zapewne funkcje i prerogatywy prezydenckie, aby (w razie wstąpienia na fotel) nikt się już nie czepiał, że nic nie robi. Bo będzie się wylegiwał zgodnie z prawem. Odpowiedz Link Zgłoś
cyd3 Re: Tusk to niezły polityk. 22.09.09, 12:27 co raz więcej Polacy muszą dopłacać do przesyłu ruskiego gazu przez Polskę do Niemiec, tak on reformuje. Odpowiedz Link Zgłoś
cyd3 Re: Tusk to niezły polityk. 23.09.09, 11:10 W polskim systemie prawnym powszechnie uznaje się, iż celem działania spółki handlowej (ergo motywem czynności dokonywanych przez osoby upoważnione do działania za nią lub w jej imieniu) powinno być przede wszystkim sensu largo dobro tej spółki. Choć zasada ta nie została expressis verbis wyrażona w normie powszechnie obowiązującego prawa, jej obowiązywanie potwierdzają zarówno przepisy penalizujące działanie na szkodę spółki (por. art. 585 Kodeksu spółek handlowych, dalej jako KSH), jak i regulacje prywatnoprawne umożliwiające dochodzenie przez spółkę odszkodowania z tytułu wyrządzonej jej szkody (por. art. 293 i nast. oraz art. 483 i nast. KSH). Powyższe założenia należy uznać za uzasadnione uwzględniając potrzebę ochrony interesów wierzycieli oraz mniejszościowych wspólników (akcjonariuszy) spółek handlowych, w szczególności zaś spółek zależnych od innych podmiotów. EUROPOL GAZ S.A. Odpowiedz Link Zgłoś