masuma 26.10.09, 17:47 A teraz pod sąd! Za zdradę stanu! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pies.na.czarnych Re: Kamińskiemu odebrano certyfikat! 26.10.09, 17:51 Doloze te kilka postow, ktore nie podobaly sie Giwi. forum.gazeta.pl/forum/w,396,102112024,102112024,Szczur_siedzi_w_pulapce_.html Odpowiedz Link Zgłoś
masuma Re: Kamińskiemu odebrano certyfikat! 26.10.09, 17:54 Szukałem, znalazłem na ośle i dlatego natychmiast założyłem nowy wątek; pewnie tytuł poprzedniego im nie pasował... Link do info: www.tvn24.pl/-1,1625728,0,1,odebrali-kaminskiemu-certyfikat-bezpieczenstwa,wiadomosc.html Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: Kamińskiemu odebrano certyfikat! 26.10.09, 18:00 > pewnie tytuł poprzedniego im nie pasował... > Giwi nie odpowiada na pytanie: "DLACZEGO". Wstydzi sie chyba :ppp Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_smigly Cieciówka u Szczygły czy inne, 26.10.09, 17:51 równie odpowiedzialne stanowisko? U pRezydenta pióra wieczne napełniać. Odpowiedz Link Zgłoś
elena4 Re: Cieciówka u Szczygły czy inne, 26.10.09, 17:57 Spokojnie. To jest jawna podłosc. Gołym okiem widzc ze tu sie dzieje krzywda człowiekowi. Że go uwalaja aby im nie szkodził i aby zlikwidowac CBA. Odpowiedz Link Zgłoś
dupetek Coś ty taka wrażliwa nagle? 26.10.09, 18:06 Dzisiaj, w innym wątku piszesz, że chcesz kogoś z faszystowskimi metodami w Polsce! Skąd taka tkliwość nad szują Kamińskim? elena4 napisała: > Spokojnie. > To jest jawna podłosc. > Gołym okiem widzc ze tu sie dzieje krzywda człowiekowi. > Że go uwalaja aby im nie szkodził i aby zlikwidowac CBA.< Odpowiedz Link Zgłoś
normalnyczlowiek1 [...] 26.10.09, 18:30 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
dupetek A o soo siemm ciebie idzie? 26.10.09, 18:36 Mógłbyś wytłumaczyć mnie ciemniakowi? Ps. Dzięki za dobre słowo:) normalnyczlowiek1 napisał: >Ty,jako esbecka szmata,możesz pisać wszystko! ---> Ciekawe, skąd się takie jak ty gnoje, biorą? No i kto was tresuje!< Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: A o soo siemm ciebie idzie? 26.10.09, 18:50 Jemu? Tylko o to, że zamknął się w swoim światku i wyjść z niego nie może... To się nazywa schizofrenia Jak mu się pogorszy, to będzie paranoja i schizofrenia... PiS - quoi! :) Odpowiedz Link Zgłoś
normalnyczlowiek1 [...] 26.10.09, 18:55 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
elena4 Re: Coś ty taka wrażliwa nagle? 26.10.09, 20:55 Dzisiaj, w innym wątku piszesz, że chcesz kogoś z faszystowskimi metodami w > Polsce! Skąd taka tkliwość nad szują Kamińskim? > Nie chcę. Ale pewnie to nieuniknione. A dlaczego nieuniknione, sam widzisz. Odpowiedz Link Zgłoś
etta2 Re: Kamińskiemu odebrano certyfikat! 26.10.09, 17:56 Hłe, hłe, hłe, BARDZO DOBRZE! Słusznie Dupetek zauważył (wątek na ośle), że ominie go fucha w kancelarii prezia, co najwyżej może być kapciowym Jarka. Do czasu, aż go nie wsadzą do pierdla. Odpowiedz Link Zgłoś
elena4 Re: Kamińskiemu odebrano certyfikat! 26.10.09, 17:57 Do czasu aż Jarek nie wróci do władzy. A potem pozwalam Kaminskiemu sie mscic. Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: Kamińskiemu odebrano certyfikat! 26.10.09, 17:58 > kapciowym Jarka. Do czasu, aż go nie wsadzą do pierdla. Tam dopiero bedzie mial zajecie godne jego mozliwosci :p Odpowiedz Link Zgłoś
woda_woda Chyba to nic dziwnego, 26.10.09, 17:59 że odbiera sie certfikat bezpieczeństwa komuś, kto jest podejrzany o popełnienie przestępstwa zagrożonego karą pozbawienia wolności. Odpowiedz Link Zgłoś
normalnyczlowiek1 [...] 26.10.09, 18:36 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2345 Re: Kamińskiemu odebrano certyfikat! 26.10.09, 18:02 masuma napisał: > A teraz pod sąd! Za zdradę stanu! ========================================= Kamiński do więzienia. A Sobiesiak na klawisza. Niech pilnuje Kamińskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
vargtimmen Re: Kamińskiemu odebrano certyfikat! 26.10.09, 18:18 masuma napisał: > A teraz pod sąd! Za zdradę stanu! Po co sąd! Od razu rozstrzelać!!! *) . . . . . . . . . . . . . === *) Komentarz ironiczny Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Kamińskiemu odebrano certyfikat! 26.10.09, 18:31 Kto wie czy cóś takiego nie było możliwe, gdyby bliźnięta miały większość konstytucyjną* . . . . . . *) bo ja wiem czy to ironia... Odpowiedz Link Zgłoś
vargtimmen Re: Kamińskiemu odebrano certyfikat! 26.10.09, 18:39 Ja wiem. Nie tylko to, ale również obdzieranie przeciwników żywcem ze skóry i kąpanie we wrzącej smole*) . . . . . . . . . . *) To żadna ironia, ale podejrzenia graniczące z pewnością. Wystarczy spojrzeć na Tuska po 2 latach rządów braci K. Odpowiedz Link Zgłoś
sawa.com Te wasze komentarze w/s Kamińskiego 26.10.09, 18:52 przypomniały mi "Prośbę" Jacka Kaczmarskiego... bo sa takie podłe... Podszyte zajadłością i zemstą polityczną... prawie linczem. Mów mi to co dzień: oni górą Jakbyś w twarz raz po raz mi pluł. (...) A nas obwoła ktoś zdrajcami, Mów mi, ach mów, że będzie tak! Odpowiedz Link Zgłoś
grand_bleu Re: Te wasze komentarze w/s Kamińskiego 26.10.09, 19:02 sawa.com napisała: > przypomniały mi "Prośbę" Jacka Kaczmarskiego... > bo sa takie podłe... Podszyte zajadłością i zemstą polityczną... prawie linczem. Przypomniał mi sie Sumliński i to co mu i z nim zrobiono :( Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Te wasze komentarze w/s Kamińskiego 26.10.09, 19:07 Oczywiście, ani Kamiński, ani Sumliński NIC nie zrobili... Święci, jako ci młodziankowie... A kAmiński - dodatkowo - jako ten z Asyżu... berk!!! Odpowiedz Link Zgłoś
grand_bleu Co takiego zrobił Sumliński? 26.10.09, 19:14 oprócz próby samobójstwa, do której go doprowadzono :( Odpowiedz Link Zgłoś
boblebowsky Re: Co takiego zrobił Sumliński? 26.10.09, 19:23 grand_bleu napisała: > > oprócz próby samobójstwa, do której go doprowadzono :( Do sfingowanej próby samobójstwa, żeby ratować własny tyłek.n/t Odpowiedz Link Zgłoś
normalnyczlowiek1 Dzięki niemu wyszły konszachty Komorowskiego z WSI 26.10.09, 19:29 boblebowsky napisał: Do sfingowanej próby samobójstwa, żeby ratować własny tyłek.n/t ---> i zakłamanie tego specjalisty od latania na drzwiach od stodoły na Jamajkę i sPOwrotem. Odpowiedz Link Zgłoś
pisubek Tow."normalny"!Broncie PiSu przy pomocy gryzienia! 26.10.09, 19:37 Najlepiej Gosiewskiego po kostkach! Odpowiedz Link Zgłoś
boblebowsky Re: Tow."normalny"!Broncie PiSu przy pomocy gryzi 26.10.09, 20:05 pisubek napisała: > Najlepiej Gosiewskiego po kostkach! To miernota bez ambicji! Wie że mam go wygaszonego, ale i tak coś tam sobie bełkoce. Żałosny typek. A niech tam, może się nawet zapluć, a ja pełen komfort mam :))) Odpowiedz Link Zgłoś
grand_bleu [...] 26.10.09, 20:17 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
grand_bleu Dlaczego w Polsce niezbędna jest lustracja? 26.10.09, 20:21 grand_bleu napisała: > > czyli tematy, którymi zajmował się Sumliński ... Obecny lubelski establishment to w dużej części oficerowie bezpieki i ich agenci "Dlaczego w Polsce niezbędna jest lustracja? Bo istnieje coś, co kilkanaście lat po odzyskaniu przez Polskę niepodległości wciąż daje siłę przestępczemu układowi wywodzącemu się ze Służby Bezpieczeństwa. I nie są to tylko "haki" wyciągnięte z esbeckich teczek. Są to fałszywe autorytety wylansowane przez bezpiekę i fortuny ludzi, którym agenturalna działalność dała w latach 80. ogromną przewagę nad innymi. http://www.wprost.pl/ar/90857/Zwyczajny-uklad/?O=90857&pg=0 www.wprost.pl/ar/90857/Zwyczajny-uklad/?O=90857&pg=0 Odpowiedz Link Zgłoś
grand_bleu [...] 26.10.09, 20:28 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
grand_bleu Masuma 26.10.09, 20:39 czy myślałaś o tym, ze nie masz racji? ze stoisz po złej stronie? bo co jeśli okaże się, że tak? będziesz mogła spać spokojnie? ja Ciebie nie obrażam, Ty robisz to regularnie, dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
grand_bleu Sumliński i ABW 26.10.09, 21:08 "Po raz drugi, 13 maja 2008 roku, kiedy kończył ostatni rozdział ,wkroczyła ABW i zarekwirowała około 1500 dokumentów dot. śmierci księdza Jerzego. Pod zarzutem ujawnienia aneksu do raportu o WSI. http://1maud.salon24.pl/134078,wojciech-sumlinski-teresa-trawa-robot 1maud.salon24.pl/134078,wojciech-sumlinski-teresa-trawa-robot Komu przeszkadza prawda? Dlaczego moje posty z cytatami mówiącymi m.in. o mafii hazardowej, Chlebowskim i ABW zostały usunięte, skoro całe wątki oparte na na cytatach z innych źródeł wiszą w najlepsze? Proszę tu dowód ... forum.gazeta.pl/forum/w,28,102022985,102022985,Dlaczego_wiekszosc_nie_chce_powrotu_PiS_.html Zamiatanie faktów pod dywan nie pomoże. Odpowiedz Link Zgłoś
masuma To nie jest miejsce 26.10.09, 21:15 do zadawania pytań moderatorom, przecież dobrze o tym wiesz Odpowiedz Link Zgłoś
vargtimmen Re: To nie jest miejsce 26.10.09, 21:31 masuma napisał: > do zadawania pytań moderatorom, przecież dobrze o tym wiesz Nie martw się, zapytałem już na Forum o Moderacji o to, co się tu dziś dzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
grand_bleu Nie mieści mi sie w głowie, że mogliście to usunąć 26.10.09, 20:56 "Przy okazji tej afery ujawniono, że poprawkę do rządowego projektu ustawy o grach losowych, obniżającą podatek od automatów do gry z 200 do 50 euro zgłosił Zbigniew Chlebowski z PO. Zrobił to dwukrotnie na posiedzeniach podkomisji, pracującej nad rządowym projektem ustawy o grach losowych: 25 września oraz 6 grudnia 2002 roku." http://www.niezalezna.pl/article/show/id/25789 www.niezalezna.pl/article/show/id/25789 Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Co takiego zrobił Sumliński? 26.10.09, 19:28 Raczysz żartować... Nacięcie naskórka, w kościele (główna nawa?) nazywasz próbą samobójstwa??? Nawiasem, ludzie którzy chcą popełnić samobójstwo, nie podejmują prób Sumliński po prostu chciał uniknąć aresztowania a skoro chciał uniknąć aresztowania, to oczywiście nie mógł nic zrobić... absolutnie nic... kryształ - bo tylko takich aresztują, co nie zrobili nic! A Kamiński zrobił jeszcze mniej, takie większe nic niż nic bo go nie chcą aresztować... zabrali mu jedynie zabaweczkę, którą się zabawiał od rana do wieczora a może nawet i w nocy... Zadziwiające, jakie rzeczy się dzieją. Nieprawdaż? Odpowiedz Link Zgłoś
man_sapiens Re: Co takiego zrobił Sumliński? 26.10.09, 19:36 Jeżeli samobójstwo miałoby być dowodem niewinności, to Goering był niewinny. Odpowiedz Link Zgłoś
grand_bleu podciął sobie żyły 26.10.09, 20:53 prawo.gazetaprawna.pl/artykuly/28932,dziennikarz_wojciech_s_podcial_sobie_zyly_w_warszawskim_kosciele.html "Środowa "Rzeczpospolita" napisała, że jeszcze przed decyzją sądu o areszcie dla S., dziennikarz przekazał gazecie list, w którym pisze o prowadzonych ostatnio dziennikarskich śledztwach i sugeruje w nim, że "mógł się tym narazić wielu osobom". S. twierdzi w liście, że wiceszef ABW Jacek Mąka miał mu grozić za to, że zajmował się sprawą jego mieszkania. Zdaniem S., warte ok. miliona złotych lokum Mąka uzyskał niezgodnie z prawem. S. twierdzi też, że Mąka usiłował zmusić b. szefa lubelskiej delegatury Agencji do złożenia fałszywych zeznań przeciwko Zbigniewowi Wassermannowi. Podczas ostrej wymiany zdań Mąka miał - jak pisze dziennikarz - powiedzieć, że b. szef lubelskiej delegatury ABW i on "pożałują". Źródło: PAP Artykuł z dnia: 2008-07-30 I na koniec ... gdanszczanin.blox.pl/2008/07/Uwolnic-wiezniow-politycznych-czyli-synteza-III.html Miłego wieczoru! Odpowiedz Link Zgłoś
grand_bleu Re: naciął sobie skórę 26.10.09, 21:16 masuma napisał: > na przegubach słusznie, naciął sobie skórę ... pytanie, kto następny natnie sobie skórę? bardzo nie chciałabym, by był to Kamiński. Odpowiedz Link Zgłoś
masuma Re: naciął sobie skórę 26.10.09, 21:21 Niewykluczone, że zademonstruje nam coś pod publiczkę; to stara socjotechnika Odpowiedz Link Zgłoś
grand_bleu Re: naciął sobie skórę 26.10.09, 21:30 masuma napisał: > Niewykluczone, że zademonstruje nam coś pod publiczkę; > to stara socjotechnika mhm... i zapewne napisze list, podobny do tego, który "z dna rozpaczy" napisał Sumliński ... www.rp.pl/artykul/172329_Wojciech_Sumlinski__Nie_prosze_o_litosc__prosze_o_sprawiedliwosc.html taki list, jak ten, który wyklikałaś Odpowiedz Link Zgłoś
masuma Re: naciął sobie skórę 26.10.09, 21:48 A może pisał to "z dna strachu"? PS. Nie dotykałem kosza. Moderacja to wie, bo nie łączę się przez proxy Odpowiedz Link Zgłoś
man_sapiens Re: ABW odebrało 26.10.09, 19:38 > > dlaczego tego nie napiszesz? Bo każdy jełop wie, że ABW daje te certyfikaty, a więc także ABW je odbiera. Nie Ziobro. Odpowiedz Link Zgłoś
dupetek Jajcarz jesteś:))) 26.10.09, 19:05 Kamiński uczciwy????? Chyba tylko wobec Kaczki:( Jako urzędnik państwowy powinien stanąć przed sądem za nadużywanie uprawnień!!! normalnyczlowiek1 napisał: Odpowiedz Link Zgłoś
normalnyczlowiek1 Najciekawsze,że nawet ABW nie ma to dowodów 26.10.09, 19:13 dupetek napisał: Jako urzędnik państwowy powinien stanąć przed sądem za nadużywanie uprawnień!!! ---> i odbierając mu certyfikat wskazuje tylko na potencjalną możliwość a nie na konkretne fakty - ale cóż mają chłopcy z ABW robić, sami mając sPOro za uszami... :) Odpowiedz Link Zgłoś
pisubek [...] 26.10.09, 19:16 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
dupetek Re: Najciekawsze,że nawet ABW nie ma to dowodów 26.10.09, 19:17 Kamiński jest oskarżonym i to właśnie za przekraczanie uprawnień! Normalną procedurą jest w takiej sytuacji odebranie uprawnień psycholowi! normalnyczlowiek1 napisał: Odpowiedz Link Zgłoś
normalnyczlowiek1 TyPOwe "masło maślane"!Dowodem na "przekroczenie 26.10.09, 19:25 dupetek napisał: Kamiński jest oskarżonym i to właśnie za przekraczanie uprawnień! ---> ... uprawnień" jest "przekroczenie uprawnień"! :))) A czy "premier" Tusk kłamał w ramach swoich uprawnień, czy prywatnie? Odpowiedz Link Zgłoś
dupetek Blublasz!!:( 26.10.09, 19:32 Pogawędzimy innym razem, gdy będziesz trzeźwy! Na dziś życzę Ci dobrej nocy. normalnyczlowiek1 napisał: > ---> ... uprawnień" jest "przekroczenie uprawnień"! :))) > A czy "premier" Tusk kłamał w ramach swoich uprawnień, czy prywatnie?< Odpowiedz Link Zgłoś
normalnyczlowiek1 Miłych snów...o kaczkach w czystej wodzie? :))) 26.10.09, 19:42 dupetek napisał: Pogawędzimy innym razem, gdy będziesz trzeźwy! Na dziś życzę Ci dobrej nocy. Odpowiedz Link Zgłoś
man_sapiens Re: Najciekawsze,że nawet ABW nie ma to dowodów 26.10.09, 19:34 > ---> i odbierając mu certyfikat wskazuje tylko na potencjalną możli > wość > a nie na konkretne fakty - No cóż, Kłamiński znalazł się w kręgu podejrzeń. Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: Najciekawsze,że nawet ABW nie ma to dowodów 26.10.09, 19:39 man_sapiens napisał: > > ---> i odbierając mu certyfikat wskazuje tylko na potencjalną > możli > > wość > > a nie na konkretne fakty - > No cóż, Kłamiński znalazł się w kręgu podejrzeń. Dowody sa. Teraz musi sie sad wypowiedziec o winie. Czy ty zatrudnialbys kogos z podejrzeniami o kradziez na stanowisku dyrektora banku? Odpowiedz Link Zgłoś
normalnyczlowiek1 Skoro nic nie zginęło,to zatrudniałbym nadal :) 26.10.09, 19:51 pies.na.czarnych napisała: Czy ty zatrudnialbys kogos z podejrzeniami o kradziez na stanowisku dyrektora banku? ---> Cała "zabawa" na tym polega, że "wszyscy" oskarżają o przekroczenie uprawnień, o manipulacje, o kłamstwa... ale nikt nie potrafi podać na czym te "przekroczenia, manipulacje, kłamstwa..." polegały! Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2345 Re: Najciekawsze,że nawet ABW nie ma to dowodów 26.10.09, 20:03 pies.na.czarnych napisała: > Dowody sa. =============================== Gdzie? Ja ich nie widzę. Szum medialny to nie dowody. Odpowiedz Link Zgłoś
normalnyczlowiek1 Każdy przchodzący obok banku to potencjalny rabuś! 26.10.09, 19:45 man_sapiens napisał: No cóż, Kłamiński znalazł się w kręgu podejrzeń. ---> Tyle czasu upłynęło a z żadnej strony nie padł żaden konkretny zarzut ... ani z prokuratury, ani z ABW, ani "od premiera"... Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: No to daj choć jeden zarzut-nawet autorstwa A 26.10.09, 19:35 A czy to ja jestem prokurator?? To raczej ty jesteś prokurator, sędzia, kat i ... grabarz... Nie chcesz idzieć kłamstw Kamińskiego, nie chcesz wziąć pod uwagę okoliczności tych kłamst, nie raczysz zauważać metod kreacyjnych działąnia CBA, nie chcesz zwrócić uwagi na zaangażowanie polityczne Kamińskiego - twoja sprawa... I tyle! A że ja to nazywam Paranoją i Schizofrenią - to moja sprawa... Chcesz? Spróbuj się obronić... Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia ABW dało, ABW odebrało 26.10.09, 20:02 Art. 62. 1. Funkcjonariusza zawiesza się w czynnościach służbowych, na czas nie dłuższy niż 3 miesiące, w przypadku wszczęcia przeciwko niemu postępowania karnego w sprawie o przestępstwo umyślne ścigane z oskarżenia publicznego lub przestępstwa skarbowe. Odpowiedz Link Zgłoś
tot.2 Re: Kamińskiemu odebrano certyfikat! 26.10.09, 20:02 Spoko ta wiedza którą ma wystarczy aby utopić nie jednego oszusta. Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2345 nowe CBA 26.10.09, 20:56 "Rzeczpospolita": Nowy wiceszef CBA stanie przed komisją śledczą Sejmowa komisja śledcza wyjaśniająca działania urzędników państwowych w sprawie śledztwa dotyczącego uprowadzenia i zabójstwa Krzysztofa Olewnika wezwie na świadka Janusza Czerwińskiego, nowego wiceszefa Centralnego Biura Antykorupcyjnego - ustaliła "Rzeczpospolita". - Planujemy jego przesłuchanie - przyznaje szef komisji Marek Biernacki (PO). Ma do tego dojść w listopadzie. Parlamentarni śledczy chcą przesłuchać wiceszefa CBA, gdyż Czerwiński jako wicedyrektor Centralnego Biura Śledczego od sierpnia 2004 r. do stycznia 2006 r. nadzorował grupę zajmującą się sprawą Olewnika. - W tym czasie CBŚ lansowało od początku błędną tezę samouprowadzenia - mówi "Rz" Zbigniew Wassermann (PiS), członek komisji śledczej. wyborcza.pl/1,91446,7167768,_Rzeczpospolita___Nowy_wiceszef_CBA_stanie_przed_komisja.html Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2345 Re: nowe CBA 26.10.09, 21:10 No to jak z tą nieskazitelnością nowych władz CBA? W tle jeden z największych skandali wymiaru sprawiedliwości - sprawa Olewnika. Czy to są te nowe standardy PO? Odpowiedz Link Zgłoś
vargtimmen Kto tu dziś tnie? 26.10.09, 20:59 Czytałem wycięte posty z tego wątku. Pierwszy raz to napiszę na FK: To skandaliczne, co dziś robicie. Odpowiedz Link Zgłoś
vargtimmen Re: Kamińskiemu odebrano certyfikat! 26.10.09, 21:24 Nie uznaję niektórych metod stosowanych przez CBA. Uważam, że jakobiński zapał i jednoznaczne zaangażowanie polityczne Kamińskiego dyskwalifikują go jako szefa państwowej specsłużby. Ale takie okrzyki, jak ten, który znalazł się dziś na gwoździu FK są w jak najgorszym stylu. Ten wątek ma posmak wezwania do zemsty. Okrzyk "pod sąd z nim za zdradę stanu!" w kontekście sprawy Kamińskiego przywołuje u mnie skojarzenia z okrzykami stosowanymi przez bolszewików niszczących swoich politycznych oponentów. Kamiński ma zarzuty prokuratorskie za przekroczenie uprawnień w stosowaniu prowokacji policyjnej przez CBA. Sprawy są relatywnie drobnego kalibru i całkiem otwarte, jeśli idzie o winę. Kto i kiedy zarzucił zdradę stanu Kamińskiemu? Dlaczego moderacja FK tworzy atmosferę bolszewickiej nagonki eksponując tak absurdalne hasła? Toż to niemal wezwanie do linczu. :( Odpowiedz Link Zgłoś
bella_donna Przeginasz chłopie! :( 26.10.09, 21:58 Wzywanie do tego, żeby kogoś oddać pod sąd jest nawoływaniem do linczu? Chyba zbyt dużo pisich kunferencji się naoglądałeś:( p.s. a spam się z forum powinno usuwać bezlitośnie Odpowiedz Link Zgłoś
vargtimmen Ja? 26.10.09, 22:23 Nie sądzę. bella_donna napisał: > Wzywanie do tego, żeby kogoś oddać pod sąd jest nawoływaniem do > linczu? Napisałem "niemal". Kamińskiemu nikt nie zarzuca zdrady stanu... więc żaden sąd go za to sądził nie będzie... a jak nie sąd, to kto? > Chyba zbyt dużo pisich kunferencji się naoglądałeś Zero koma zero. Czy masz jakieś kolejne przypuszczenia? > p.s. a spam się z forum powinno usuwać bezlitośnie Cytaty fragmentów z komentarzem to spam? Dobrze, że nie jesteś moderatorem tego forum. Odpowiedz Link Zgłoś
bella_donna Re: Ja? 27.10.09, 00:00 vargtimmen napisał: > > Nie sądzę. > > bella_donna napisał: > > > Wzywanie do tego, żeby kogoś oddać pod sąd jest nawoływaniem do > > linczu? > > > Napisałem "niemal". I dzięki temu już nie porównania? Niemal jak prawie czyni czyni różnicę? Dla mnie nie. > Kamińskiemu nikt nie zarzuca zdrady stanu... Jeszcze nie, ale jak to dalej będzie nie wiadomo. więc żaden sąd go za to sądził nie > będzie... a jak nie sąd, to kto? > Uspokój się ludzie w emocjach różne rzeczy piszą i mówią. Ty też bolszewikami wyskoczyłeś tu wyskoczyłeś pod adresem masumy i mam wrażenie, że zrobiłeś to z powodów osobistych. Jesteś rycerzem Paczuli, to zachowuj się jak rycerz:) > > Chyba zbyt dużo pisich kunferencji się naoglądałeś > > > Zero koma zero. Czy masz jakieś kolejne przypuszczenia? Mam, ale jak dojdę do wniosku, że powinienem się z Tobą nimi podzielić, to wyślę Ci je na priva, żeby mnie nie wykasowano za posty ad personam. I wyluzuj trochę, bo możesz popaść w śmieszność, a jesteś na tym forum jednym z nielicznych wartych uwagi uczestników, więc autentycznie szkoda by było. > > p.s. a spam się z forum powinno usuwać bezlitośnie > > Cytaty fragmentów z komentarzem to spam? Dobrze, że nie jesteś moderatorem tego > forum. > Oj, bardzo dobrze - ja bym to forum ciął bezlitośnie:) Odpowiedz Link Zgłoś
vargtimmen Re: Ja? 27.10.09, 00:31 bella_donna napisał: > vargtimmen napisał: > > > > > Nie sądzę. > > > > bella_donna napisał: > > > > > Wzywanie do tego, żeby kogoś oddać pod sąd jest nawoływaniem do > > > linczu? > > > > > > Napisałem "niemal". > > > I dzięki temu już nie porównania? Niemal jak prawie czyni czyni różnicę? Dla mnie nie. Polecam uwadze zwrot: "niemal umarłem" > > > > Kamińskiemu nikt nie zarzuca zdrady stanu... > > Jeszcze nie, ale jak to dalej będzie nie wiadomo. > Aha, to wtedy porozmawiamy. > > więc żaden sąd go za to sądził nie > > będzie... a jak nie sąd, to kto? > > > > > Uspokój się ludzie w emocjach różne rzeczy piszą i mówią. Ty też bolszewikami > wyskoczyłeś tu wyskoczyłeś pod adresem masumy i mam wrażenie, że zrobiłeś to z > powodów osobistych. Jesteś rycerzem Paczuli, to zachowuj się jak rycerz:) > Wyobraź sobie, że źródłem tego skojarzenia z frazą "pod sąd za zdradę stanu" są relacje osób żyjących w okresie stalinowskim i prześladowanych przez władze komunistyczne. A niszczenie oponentów politycznych jest jedną z kluczowych cech bolszewików. Mówiąc krótko, moje skojarzenia z bolszewickim podejściem do sprawy Kamińskiego podtrzymuję. > > > Chyba zbyt dużo pisich kunferencji się naoglądałeś > > > > > > Zero koma zero. Czy masz jakieś kolejne przypuszczenia? > > > Mam, ale jak dojdę do wniosku, że powinienem się z Tobą nimi podzielić, to wyślę > Ci je na priva, żeby mnie nie wykasowano za posty ad personam. I wyluzuj trochę > , > bo możesz popaść w śmieszność, a jesteś na tym forum jednym z nielicznych > wartych uwagi uczestników, więc autentycznie szkoda by było. Forumowe oceny, pouczenia, pochlebstwa i manipulacje są dla mnie bezwartościowe, więc możesz je pisać lub nie, w zależności od upodobań :) > > > > p.s. a spam się z forum powinno usuwać bezlitośnie > > > > Cytaty fragmentów z komentarzem to spam? Dobrze, że nie jesteś > > moderatorem tego forum. > > > > Oj, bardzo dobrze - ja bym to forum ciął bezlitośnie:) > No, tośmy się zgodzili. Odpowiedz Link Zgłoś
bella_donna TY! 27.10.09, 09:19 vargtimmen napisał: > A niszczenie oponentów politycznych jest jedną z kluczowych cech bolszewików. Masuma niszczy oponenta politycznego? I nawołuje "niemal" do linczu? Jednak przeginasz, chłopie:( Odpowiedz Link Zgłoś
chateau Re: Kamińskiemu odebrano certyfikat! 26.10.09, 23:30 > Uważam, że jakobiński zapał i jednoznaczne zaangażowanie polityczne Kamińskiego > dyskwalifikują go jako szefa państwowej specsłużby. Czyli zgadzasz się z tym, że należało mu odebrać certyfikat? > Ale takie okrzyki, jak ten, który znalazł się dziś na gwoździu FK są w jak > najgorszym stylu. Ten wątek ma posmak wezwania do zemsty. Okrzyk "pod sąd z nim > za zdradę stanu!" w kontekście sprawy Kamińskiego przywołuje u mnie skojarzenia > z okrzykami stosowanymi przez bolszewików niszczących swoich politycznych opone > ntów. Z pewnością naszemu sądownictwu można wiele zarzucić, ale porównywanie z czymkolwiek, co ma choćby pośrednio związek z bolszewikami uważam za chybione. Hasło "pod sąd za zdradę stanu" też nie wygląda jak wezwanie do linczu. Uważam Kamińskiego za małego fanatyka, który w wyniku błędu Zegarmistrza znalazł się nie w tym miejscu, w którym powinien. To, co się teraz dzieje jest wyłącznie konsekwencją działań samego Kamińskiego, ale oczywiście jak każdy paranoik będzie winił wszystkich prócz siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
vargtimmen Re: Kamińskiemu odebrano certyfikat! 26.10.09, 23:44 chateau napisał: > Czyli zgadzasz się z tym, że należało mu odebrać certyfikat? To akurat prosta konsekwencja przepisów, więc oczywiście. > > > Ale takie okrzyki, jak ten, który znalazł się dziś na gwoździu FK są w ja > k > > najgorszym stylu. Ten wątek ma posmak wezwania do zemsty. Okrzyk "pod sąd > z nim > > za zdradę stanu!" w kontekście sprawy Kamińskiego przywołuje u mnie skoja > rzenia > > z okrzykami stosowanymi przez bolszewików niszczących swoich politycznych > opone > > ntów. > Z pewnością naszemu sądownictwu można wiele zarzucić, ale porównywanie z > czymkolwiek, co ma choćby pośrednio związek z bolszewikami uważam za chybione. Ja nie o sądownictwie, tylko o zawołaniu: "oddać pod sąd za zdradę stanu" > Hasło "pod sąd za zdradę stanu" też nie wygląda jak wezwanie do linczu. "Niemal". Dzisiaj robi się lincze medialnie, odzierając ludzi z dobrego imienia. Taki lincz wykonał Ziobro na kardiochirurgu, takiego linczu dokonuje Masuma na Kamińskim, twierdząc, że jest zdrajcą stanu. > > Uważam Kamińskiego za małego fanatyka, który w wyniku błędu > Zegarmistrza znalazł się nie w tym miejscu, w którym powinien. > To jest opinia zupełnie do przyjęcia. > To, co się teraz dzieje jest wyłącznie konsekwencją działań > samego Kamińskiego, Tylko, że zdrada stanu to wyjątkowo ciężkie oskarżenie. > ale oczywiście jak każdy paranoik będzie winił wszystkich prócz siebie. > Paranoik... coraz lepiej! Ach, bo wszyscy poza Kamińskim aż się palą do samokrytyki i przyjmowania oskarżeń, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
chateau Re: Kamińskiemu odebrano certyfikat! 26.10.09, 23:56 > "Niemal". Dzisiaj robi się lincze medialnie, odzierając ludzi z dobrego imienia > . > Taki lincz wykonał Ziobro na kardiochirurgu, takiego linczu dokonuje Masuma na > Kamińskim, twierdząc, że jest zdrajcą stanu. Abstrahując od różnicy w ciężarze gatunkowym między wystąpieniem Min. Spraw. w TV, a elukubracją na forum - udowodnienie zdrady stanu przez Kamińskego byłoby możliwe jedynie wówczas, gdyby ktoś z jego otoczenia miał dowody w ręku i był gotów je przedstawić w sądzie. Czyli jest to z gruntu nader mało prawdopodobne - a szkoda, bo w moim pojęciu działalność Kamińskiego jak najbardziej wpisuje się w definicję zdrady stanu. A polegała na działaniu na rzecz jednej partii polityczne z ewidentną szkodą wobec interesu Kraju. > > ale oczywiście jak każdy paranoik będzie winił wszystkich prócz siebie. > > > > Paranoik... coraz lepiej! Bez obaw, paranoik użyty w sensie mentalnym, nie psychiatrycznym. Każdy fanatyk tak ma. > Ach, bo wszyscy poza Kamińskim aż się palą do samokrytyki i przyjmowania > oskarżeń, prawda? A czy którykolwiek spośród zdymisjonowanych ministrów zrobił choć 1/10 takiego cyrku? I czy uważasz, że obecne działania Kamińskiego to jedynie jego inicjatywa czy raczej wynik odgórnie przyjętej taktyki? Piszę "taktyki", bo strategia właśnie wzięła w łeb. Odpowiedz Link Zgłoś
vargtimmen Re: Kamińskiemu odebrano certyfikat! 27.10.09, 00:14 chateau napisał: > > "Niemal". Dzisiaj robi się lincze medialnie, odzierając ludzi z dobrego imienia. > > Taki lincz wykonał Ziobro na kardiochirurgu, takiego linczu > > dokonuje Masuma na Kamińskim, twierdząc, że jest zdrajcą stanu. > Abstrahując od różnicy w ciężarze gatunkowym między wystąpieniem Min. Spraw. w > TV, a elukubracją na forum - udowodnienie zdrady stanu przez Kamińskego byłoby > możliwe jedynie wówczas, gdyby ktoś z jego otoczenia miał dowody w ręku i był > gotów je przedstawić w sądzie. Czyli mamy sytuację formułowania bardzo ciężkiego, publicznego oskarżenia, bez dowodów i bez szans na dowiedzenie? > Czyli jest to z gruntu nader mało prawdopodobne > - > a szkoda, bo w moim pojęciu działalność Kamińskiego jak najbardziej wpisuje się > w definicję zdrady stanu. A polegała na działaniu na rzecz jednej partii > polityczne z ewidentną szkodą wobec interesu Kraju. > Przy takiej definicji, kto nie jest zdrajcą stanu? > > > ale oczywiście jak każdy paranoik będzie winił wszystkich prócz sie > bie. > > > > > > > Paranoik... coraz lepiej! > Bez obaw, paranoik użyty w sensie mentalnym, nie psychiatrycznym. > Każdy fanatyk tak ma. > Ba, większość ludzi się broni, gdy się ich oskarża. > > Ach, bo wszyscy poza Kamińskim aż się palą do samokrytyki i przyjmowania > > oskarżeń, prawda? > A czy którykolwiek spośród zdymisjonowanych ministrów zrobił choć > 1/10 takiego cyrku? Swojej partii mieli robić? Publicznie? Po tym, jak ich złapano za rękę? > I czy uważasz, że obecne działania Kamińskiego to jedynie jego > inicjatywa czy raczej wynik odgórnie przyjętej taktyki? > Piszę "taktyki", bo strategia właśnie wzięła w łeb. > To jest polityka, obydwie strony w coś grają, jeśli nawet sobie tego w pełni nie uświadamiają. Masz rację, że Kamiński ma rysy fanatyzmu... ale to jakoś tam wyklucza grę. Z drugiej strony, w PO fanatyzmu nie widzę, za to sprawność w grach - dużą. Kamiński przegrał rozgrywkę i, dla mnie, słusznie wyleciał, ale nie widzę powodów, by go niszczyć oskarżeniami o zdradę stanu. Odpowiedz Link Zgłoś
chateau Re: Kamińskiemu odebrano certyfikat! 27.10.09, 01:02 > Czyli mamy sytuację formułowania bardzo ciężkiego, publicznego oskarżenia, bez > dowodów i bez szans na dowiedzenie? Dokładnie. Przy czym słowo "publiczne" ogranicza się do forów, bo nie odnotowałem żadnego wystąpienia w mediach traktującego o zdradzie stanu. To wyłącznie kwestia odczuć, empatii i interpretacji faktów. My możemy sobie gdybać, politykom publicznie - nie wolno. M. in. stąd zarzut o nawoływaniu do linczu uważam za nieuprawniony. > Przy takiej definicji, kto nie jest zdrajcą stanu? Zdecydowana większość. Jestem optymistą :-) > Ba, większość ludzi się broni, gdy się ich oskarża. Zgoda, ale tu akurat nie ma czego bronić. Sprawa jest ewidentna i zawiniona niestety przez obie strony. Przez Kamińskiego, ale trudno w sumie mieć pretensje do skorpiona, że żądli nawet w nurcie rzeki. I przez Tuska, bo zamiast wymieść go na wejściu, czego nikt nie miałby mu za złe, zostawił kukułcze jajo w nadziei na czort wie co. Zresztą grzechem pierworodnym było poparcie powołania CBA przez PO. > Swojej partii mieli robić? Publicznie? > Po tym, jak ich złapano za rękę? Za jaką rękę? Czyn naganny moralnie i niedopuszczalny politycznie, jakkolwiek niezagrożony _żadną_ sankcją karną. Złożyłbyś zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa przez Chlebowskiego albo Drzewieckiego? Na Kamińskiego jest co najmniej kilka paragrafów, choćby podżeganie do popełnienia przestępstwa. Nie ma porównania. Masz rację, że Kamiński ma rysy fanatyzmu... ale to jakoś tam > wyklucza grę. Z drugiej strony, w PO fanatyzmu nie widzę, za to sprawność w > grach - dużą. Kamiński przegrał rozgrywkę i, dla mnie, słusznie wyleciał, ale > nie widzę powodów, by go niszczyć oskarżeniami o zdradę stanu. Fanatyzm nie wyklucza - fanatycznej p.e. - lojalności. Nie zdecydowałbym się oskarżać go o zdradę stanu z powodu, który wcześniej wymieniłem - nie mam armat. Ale mam prawo tak to oceniać. Sprawność PO w grach jest niemała, ale głównym graczem jest Tusk. Wyjść z pułapki zastawionej przez Kaczyńskiego rękami Kamińskiego to była naprawdę duża sztuka. Zresztą to dodatkowa bolesna lekcja dla PiS - nawet w tak krytycznym momencie jak dymisja kilku ministrów plus roszady w klubie nie znalazł się w PO żaden Kownacki. Dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
pollack5 Re: Kamińskiemu odebrano certyfikat! 26.10.09, 21:53 Sliedujuszczij pażałsta Odpowiedz Link Zgłoś
bryt.bryt Kaminski walczy, tylko po co? 26.10.09, 22:27 Kaminski jest zbulwersowany, ale po co mu to? Jesli jest nadal zatrudniony w CBA, ale zawieszony w obowiazkach, to przeciez nic tajnego robic nie moze. A jak juz pojdzie "pracowac" do pRezydenta to mu pRezydent wszelkie dostepy zalatwi. Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: Kaminski walczy, tylko po co? 27.10.09, 07:09 bryt.bryt napisał: > A ja > k > juz pojdzie "pracowac" do pRezydenta to mu pRezydent wszelkie dostepy zalatwi. Z tym może być kłopot. Waszczykowski stracił dostęp i często, kiedy wypowiada się o rzeczach, których wiedzieć nie ma prawa, musi się strasznie napocić, żeby się z tym ukryć, że chłopaki w BBN-ie bezceremonialnie pokazują sobie różne tajne papierki. Odpowiedz Link Zgłoś
masuma Re: Kaminski walczy, tylko po co? 27.10.09, 09:31 Kamiński nie dostanie certyfikatu, dopóki ma status podejrzanego. Nie wiem, czy prezydent w ogóle może zatrudnić kogoś o takim statusie Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: Kaminski walczy, tylko po co? 27.10.09, 10:02 masuma napisał: > Kamiński nie dostanie certyfikatu, dopóki ma status podejrzanego. > Nie wiem, czy prezydent w ogóle może zatrudnić kogoś o takim statusie No co ty? Panprezydent wszystko moze. Odpowiedz Link Zgłoś
masuma Re: Kaminski walczy, tylko po co? 27.10.09, 10:23 Ups! Zapomiawszy, że to przecie oczywista oczywistość :-) Odpowiedz Link Zgłoś