Gość: maruda IP: *.gdynia.mm.pl 23.01.04, 08:44 Wiceprezydent g. może. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: sysconfig Kwaśniewski porozmawia o zniesieniu wiz do USA IP: *.fzk.de / *.fzk.de 23.01.04, 08:46 Dlaczego Europa mialaby nam pomoc w zniesieniu wiz do USA? Przeciez sie od niej odwrocilismy(patrz: wojna w Iraku). Ja bym sie na miejscu Europy wypial na taki zarozumialy kraj jak Polska S Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: Kwaśniewski porozmawia o zniesieniu wiz do US IP: 63.82.101.* 23.01.04, 16:31 A Niemcy w ktorych siedzisz nie sa zarozumiali? Polska walczy o swoje, o to co jej sie nalezy. Badz co badz daje jakis wklad i ma prawo upominac sie o swoje a nie byc ciagle kopana w d... Jezeli chodzi o sprawy zagraniczne to mysle ze Polska utrzymuje dobre stanowisko, daje i chce zeby jej tez dawano. Jak zwyklem mawiac, za darmo to nawet po ryju nie dostaniesz, bo cie jeszcze oskubia z tego co masz przy sobie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk prosba do US - nie wpuszczajcie kwacha!!! IP: *.twcny.rr.com 23.01.04, 18:39 Do US - prosze, nie wpuszczajcie kwacha do US (moze jakies porownanie jego cech biometrycznych z baza danych?); polityk ktory oferuje sie tanczyc, wchodzi do bagaznika, itp. nie wydaje sie byc zbyt, hmmm, normalny )-: Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aureust Re: Kwaśniewski porozmawia o zniesieniu wiz do US IP: *.gdynia.mm.pl 23.01.04, 17:21 Was ist das Europa? Jest takie cóś, a szczególnie jednomyślne w sprawie Iraku? Masz wątpliwości, Misiu, to nie bałakaj, bo siem słabo robi.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Powella w US nie bedzie? IP: *.twcny.rr.com 23.01.04, 18:41 Gdzies napisali ze Powell (min. spraw zagr.) wyjechal w podroz - nie bedzie Go przynajmniej na poczatku tygodnia; jak dlugo trwa wizyta kwacha? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P .John Kwaśniewski porozmawia o zniesieniu wiz do USA IP: *.proxy.aol.com 23.01.04, 08:48 Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dziadek Tadek Re: Kwaśniewski porozmawia o zniesieniu wiz do US IP: *.lodz.supermedia.pl 23.01.04, 09:10 Jak prezydent mówi,to tylko mówi!!!!!!Oluś nie wyśilaj się!Nic nie załatwisz!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
bulk rumiany darmozjad porozmawia... 23.01.04, 09:09 Porozmawia, przejedzie się na wycieczkę turystyczną i nic z tego nie wyniknie. Rumiany nierób z pałacu, czerwonoskóry kłamczuszek nie zrobił dla Polski nic dobrego przy negocjacjach z UE, nie zrobi też nic dobrego w sprawie wiz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin ty Polaczku... IP: 217.153.6.* 23.01.04, 10:43 brawo, brawo... zasrany Polaczku, a co Ty zrobiles dobrego dla Polski. skonczyles chociaz szkole srednia?, zalozyles jakas firme, stworzyles msca pracy?, czy tylko frustracie wypisujesz bzdury na forum. narzekaczu, wiesz dlaczego jestesmy pomiatani i traktowani jako glupole, bo jestesmy skloceni, nienawidzimy siebie nawzajem, nasz katolicyzm jest na pokaz chetnie utopilsmy swoich braci, kazdy rzad, kazda wladze, prezydenta czy to obecnego vczy poprzedniego, cieszymy sie gdy sie kogos zgnoi. ps. nierob Kwach jedzie do stanow rozpoczac kampanie w spr. zniesienia wiz - to takie glupie uwazas? bo co, komunista, che a co ty k. wiesz o komunizmie, straciles kogos z rodziny w latach stalinowskich? popatrz lepiej na Polonie, ona ten pomysl podchwycila, a nie podejrzewam ich o sympatie dla Kwacha. liczy sie ze to jest nasz prezdydent, wystepuje w slusznej (xzgadzam sie ze beznadziejnej ) sprawie. i powinnismymu w tym pomoc. moze lepiej bys wyslal e-maila do Busha i przysluzyl sie sprawie, zrob cos czlowieu dla panstwa, to przynajmjiej da ci prawo do narzekania BIERNOSC, NARZEKACTWO to etykieta Polaczka, na miano Polaka trzeba zasluzyc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: snajper Re: ty Polaczku... IP: *.kbpauk.ru 23.01.04, 11:41 Brawo Marcin!!!!Chociaz nie wybieram sie do USA , to rowniez wyslalem mail do Busha.To taka okazja , zebysmy my Polacy cos zrobili-wszyscy Polacy...masz racje. pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc z k Re: ty Polaczku... IP: 69.28.224.* 23.01.04, 12:52 Oj beda domy w Chicago wysprzatane jak wizy zostana zniesione. Biedne tylko te wioski w gorach i w Rzeszowskim - strasznie pusto sie zrobi.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: snajper Re: ty Polaczku... IP: *.kbpauk.ru 23.01.04, 12:58 a co , wiesz to z autopsji (wyjasniam , jezeli nie wiesz co to znaczy z autopsji-sam sprzatales(as)!? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc z k Re: ty Polaczku... IP: *.ceridian.ca 23.01.04, 15:59 Nie, u mnie sprzatali. Ruscy tez. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gtdx Re: ty Polaczku... IP: *.u.mcnet.pl 23.01.04, 14:32 PRECZ Z OKUPACJA IRAKU!~!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
bulk Re: ty Polaczku... 23.01.04, 22:06 Przeczytajcie sobie wy dwa debile, następujący artykuł: serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,34513,1882894.html Ja nie krytykuję idei zniesienia wiz do USA. Ja krytykuję styl i osobę walczącą o ten przywilej. Dlatego, że Kwaś jest skompromitowany swoją czerwoną przeszłością, swoją obecną postawą dyletanta, nieroba, (nie zrobił nic, żeby nasze warunki wejścia do UE były lepsze). Kwaś, czerwonoskóry nierób jest właśnie idolem takich przegranych życiowo jak "Marcin", "snajper" itd. Psim swędem mają takie gnojki dostęp do internetu i wykorzystują to do łamania zasad netykiety, regulaminu forum i przyzwoitości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raptor Re: ty Polaczku...(do Marcina) IP: *.allianz.pl 23.01.04, 13:50 tak jest Marcinie, na miano Polaka trzeba sobie zasłużyć. Twoja wypowiedź może świadczyć o tym, że według Twoich własnych kryteriów jesteś tylko polaczkiem.. niestety. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maruda Re: ty Polaczku... IP: *.gdynia.mm.pl 23.01.04, 15:18 Gość portalu: marcin napisał(a): > brawo, brawo... zasrany Polaczku, a co Ty zrobiles dobrego dla Polski. > skonczyles chociaz szkole srednia?, zalozyles jakas firme, stworzyles msca > pracy?, czy tylko frustracie wypisujesz bzdury na forum. narzekaczu, wiesz > dlaczego jestesmy pomiatani i traktowani jako glupole, bo jestesmy skloceni, > nienawidzimy siebie nawzajem, nasz katolicyzm jest na pokaz chetnie utopilsmy > swoich braci, kazdy rzad, kazda wladze, prezydenta czy to obecnego vczy > poprzedniego, cieszymy sie gdy sie kogos zgnoi. ps. nierob Kwach jedzie do > stanow rozpoczac kampanie w spr. zniesienia wiz - to takie glupie uwazas? bo > co, komunista, che a co ty k. wiesz o komunizmie, straciles kogos z rodziny w > latach stalinowskich? popatrz lepiej na Polonie, ona ten pomysl podchwycila, a > nie podejrzewam ich o sympatie dla Kwacha. liczy sie ze to jest nasz > prezdydent, wystepuje w slusznej (xzgadzam sie ze beznadziejnej ) sprawie. i > powinnismymu w tym pomoc. moze lepiej bys wyslal e-maila do Busha i przysluzyl > sie sprawie, zrob cos czlowieu dla panstwa, to przynajmjiej da ci prawo do > narzekania BIERNOSC, NARZEKACTWO to etykieta Polaczka, na miano Polaka trzeba > zasluzyc. ******************* A kim Ty jesteś, że mu zabraniasz narzekać? Chyba Murzynem ze Szczecina, skoro obrzucasz go inwektywą "Polaczku"!? A ja mam firmę, stworzyłem miejsca pracy i rodzina ucierpiała do terroru stalinowskiego. I myślę tak samo, jak 'bulk'. Ale dla Ciebie szczytem patriotyzmu jest wysłanie listu do jakiegoś Busha, który to list trafi do regułki i zostanie automatycznie skasowany. Nie całkiem rozumiem. Trzeba pracować tu, a nie za oceanem. Wybierać takich ludzi, którzy nie przynoszą wstydu własnemu krajowi. Wtedy następca Busha w podskokach zniesie obowiązek wizowy. Trzeba narzekać, bo jest na co. Trzeba wskazywać i piętnować wszelkie błędy, przekręty, arogancję i niekompetencję władzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KATO Re: ty Polaczku... IP: *.zapora / 217.96.25.* 23.01.04, 15:22 Nie narzekać baranie tylko wziąć się za solidną robotę. Nie narzekać tylko łowić pozytywy w tym co nas otacza. Ale ponarzekać jest najłatwiej. Ponarzekać, opluć, założyc ręce do tyłu i czekać na zbawienie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jurek Re: ty Polaczku... IP: *.nb.aliant.net 23.01.04, 15:53 Jest racja! Pod okupacja niemiecka byly narzekania- byla racja; ale nikt nie pracowal azeby dorownac innym technicznie. Pod okupacja rosyjska byly narzekania; ale, nikt nie pracowal azeby dorownac innym techniczie. Teraz jest wolna renka i naturalnie sa narzekania i naturalnie nikt nie pracuje azeby dorownac innym technicznie- nie za duze wymaganie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: ty Polaczku... IP: 217.153.6.* 23.01.04, 16:03 "Trzeba wskazywać i piętnować wszelkie błędy, przekręty, arogancję i niekompetencję władzy." co za truizm...a mozesz Ty mi powiedziec co za przekret, arogancje i niekompetencje wykazal Kwachu akurat w kwestii zniesienia wiz??? bo ja mysle, ze zobaczyles informacje o Kwasniewskim i wlazles na forum, zeby mu przywalic. mnie po prostu wk., etykietkowanie ludzi. jak z SLD - to komuch, jak z AWS - to solidaruch, jak z UW - to zyd, a Kwach to komunista, zyd i leniuch w jednym, mozna jeszce a niemiec to prymitywny szwab i w ten sposob wpadasz w pulapke stereotypu i przestajesz myslec. A chodzi o to zeby pietnowac i krytykowac dzialania ludzi, a nie ich zyciorysy i to z ktorej strony politycznej sie wywodza. I wiesz co...mysle ze wiekszosc spoleczenstwa jednak mysli, a nie ulega stereotypom i dlatego wybrala Kwacha na 2-ga kadencje, ale juz SLD nie wybierze! i dobrze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: ty Polaczku... IP: 63.82.101.* 23.01.04, 17:35 Tak, wy wszyscy macie firmy, tytuly doktorow, magistrow, profesorow i innych takich, a wyzywacie sie na forum jak male dzieci. Troche powagi panowie, wstydu oszczedzcie. Odpowiedz Link Zgłoś
bulk Re: ty Polaczku... 23.01.04, 21:57 Dzięki za poparcie. Widzę, że ty zrozumiałeś co miałem na myśli wypowiadając się na forum. Nie wierzę w zniesienie wiz do USA (chciałbym, żeby nie było obowiązku wizowego). Krytykuję postępowanie naszego prezydenta Kwaśniewskiego. Krytykuję naszą obecność w Iraku. Wyrażam swoje wolne myśli, a jak widzisz narażam się na epitety typu 'zasrany polaczku'. Pozdrawiam bulk. Odpowiedz Link Zgłoś
bulk Re: ty Polaczku... 23.01.04, 22:09 Dziękuję za poparcie. Widzę, że myślimy podobnie. bulk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amerykaniec Re: Kwaśniewski porozmawia o zniesieniu wiz do US IP: *.mlawa.sdi.tpnet.pl 23.01.04, 09:14 Jeśli główym celem większości obywateli RP starających się o wizy jest podjęcie pracy w USA to korzystając z nowych przepisów emigracyjnych które zostaną w tym roku wprowadzone w Stanach, powinniśmy raczej starać się o preferencje w przyznawaniu Polakom wiz pracowniczych niźli o zniesienie wiz turystycznych. Przy obecnym systemie kontroli granicznej który jest w USA to nawet w przypadku zniesienia wiz B1 i B2 (raczej mało prawdopodobne) niewiele zyskamy ..przykład: Niemcy,Francja i innne kraje UE do których jeździć możemy ale nie możemy pracować...z tą małą różnicą że w chorej Europie "nielegalnych" ściga zwykła policja a w USA policja imigracyjna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rybka A to sie Kwaśniewski narobi.. IP: 62.225.152.* 23.01.04, 09:16 Strasznie sie Kwasniewski w tym Davos naharuje, kleczac przed Cheneym i blagajac o laske, bo wybory za pasem, kasa panstwa pusta, ludzie wpieprzeni, propaganda sukcesu tez jakos nie daje dobrych rezultatow a i Miller zdrowieje. Juz nawet wykupimy te wszystkie przypadki BSE i zaplacimy za transport, byle tylko wizy zniesiono. Cos mi sie wydaje, ze Kwasniewskiemu zaczyna gabczec mozdzek, skoro zamiast wprowadzic wizy 2-krotnie drozsze (w koncu USA to bogaty mocarz) dla amisow, obowiazkowe zdjecia pamiatkowe na lotnisku, archiwum odciskow palcow jak rowniez szczegolowe przepytanie o powod przyjazdu, do kogo, czy ma pieniadze, czy nie nalezy do Al Kaidy lub KGB - zebrze o niemozliwe. Chyba juz calkowicie zatracil poczucie realiow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mc Re: haha.. IP: 216.126.91.* 23.01.04, 09:25 Tak zobaczycie zniesienie wiz to US/CA/AU jak wlasne ucho bez pomocy lustra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: haha.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.04, 09:41 Wyluzuj...Kiedyś w końcu zniosą te wizy, także do USA, Kanady i Australii. Najpóźniej po wprowadzeniu jednolitego obywatelstwa europejskiego... :-) Ale wtedy nasze interesy reprezentować będzie nie grupa nieudaczników z Warszawy, lecz władze Stanów Zjednoczonych Europy w Brukseli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: calipso O co chodzi tymi wiami ? IP: *.dsl.emhril.ameritech.net 23.01.04, 10:22 Czy Polakow stac na zwiedzanie Ameryki ? Co drugie malzenstwo mieszka z rodzicami bo na wlasne mieszkanie nie ma a co dopiero na hotele w USA . Ilu z was ma na bilet aby tam pojechac ? Nawet z internetu w pracy korzystacie bo w domu albo komputera nie ma albo zbyt drogi jest internet . Piszcie smialo , ze chcialoby sie zarobic a nie czepiacie sie do wiz . Czyzby brak cywilnej odwagi ? Napisz prosze jeden albo drugi a pomoge wam przyjechac . Zobaczymy jaki bedzie cel waszej wizyty i o co wam w koncu chodzi . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin chodzi o pryncypia IP: 217.153.6.* 23.01.04, 10:48 po pierwsze chodzi o pryncypia nasza sila nabywcza z roku na rok rosnie mozesz spotkac polakow na calym swiecie, podrozujacych w celach turystycznych wiadomo, ze gro chce pojechac do satnow na zarobek, ale sek w tym ze ambasada traktuje wszystkich jako potencjalnych emigrantow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: O co chodzi tymi wiami ? IP: *.gl.digi.pl 23.01.04, 15:34 Zapewniam Cię, że bardzo wielu Polaków stać na zwiedzanie nie tylko Ameryki ale całego świata. Mam wielu znajomych, którzy jeżdżą po całym świecie. Ja zwiedziłem całą Europę, Egipt,Chiny,Indie. Obecnie wybieram się w Andy. Każdą zimę spędzam na nartach w Alpach (najczęściej w Dolomitach). W USA mam wielu znajomych i wystarczy mi to co oni opowiadają i filmy przez nich zrobione. Ameryka jest krajem stosunkowo młodym, który nie ma ciekaweej historii. Nie należę do osób zamożnych. Ale czasy, kiedy w Polsce zarabiało sie 40$ na miesiąc juz dawno minęły. Do USA często wyjeżdzają osoby niezaradne, niewykształcone, które uwierzyły w mit Ameryki, ze tam każdy zarobi ogromną ilość dolarów a potem są rozczarowani i wstyd im wracac do Polski. Przyjedź calipso do Polski bo twój obraz jest z lat 50-tych. Andrzej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tury$ta Re: O co chodzi tymi wiami ? IP: 152.75.141.* 23.01.04, 18:29 Gratuluję optymizmu. To wspaniałe, że tylu mamy globtroterów. Niestety kiedy chodzi się zasyfionymi uliczkami dzielnic polonijnych czy to w Nowym Jorku, Chicago czy Filadelfii, to tych turystów za bardzo nie widać. Być może zatrzymują się w ekskluzywnych hotelach na Manhattanie i dlatego trudno ich spotkać.O polskich turystach najczęściej czytamy w kontekście jakiejś straszliwej obsuwy polskiego biura tyrystycznego. A to szef zwiał z forsą, a to nie ma czym opłacić hotelu, a to nie opłacono drogi powrotnej. Jak widać trudno być turystą nad Wisłą. Może jak ze Stanów wyjedzie te 100.000 tzw. "turystów" i zaczniemy przestrzegać terminu ważności wiz, może wtedy Amerykanie się do nas przekonają. A póki co amerykański konsul będzie powtarzał do znudzenia:"Pan mnie nie przekonał". Następny proszę". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: O co chodzi tymi wiami ? IP: 63.82.101.* 23.01.04, 18:28 A ty jak siedzisz w Stanach to zamiast krytykowac to powinienes cos pomoc rodakom. USA jest krajem emigrantow, kazdy emigrant przyjezdza tutaj za "chlebem", za lepszym zyciem. Po co niby ty w tym kraju siedzisz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gogolin to niegrzecznie się komuś narzucać z wizytą. IP: 80.48.90.* 23.01.04, 10:15 Nasi politycy niestety nie mają dobrych manier. Amerykanie nie muszą nas wpuszczać do swojego domu, a narzucanie się z wizytą przyniesie tylko odwrotny skutek. Trochę pokory, drodzy polscy politycy, żeby się nie skończyło tak jak z vetem dla europejskiej konstytucji - pozostał tylko wstyd i próba zatuszowania porażki. Jak obserwuję tych naszych reprezentantów, to mi się cały czas wydaje, że ciągle z szabelką idą na czołgi, a liberum veto to ich tajna broń. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ManiuśK Brednie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.04, 10:27 Nic nie rozumiesz kolego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: to niegrzecznie się komuś narzucać z wizytą. IP: *.gl.digi.pl 23.01.04, 15:53 W zupełnosci sie zgadzam z kazdym słowem. Polacy nie powinni na kolanach prosić Ameryki o wizy. Miler powiedział, że Polska jest dużym i dumnym narodem. Dumny naród nie prosi na kolanach o to co Amerykanie sami powinni zrobić. My poparliśmy USA w ataku na Irak mimo braku rezolucji ONZ, wysłalismy wojska, kupilismy F-16 (mimo, że są przestarzałe). O offsecie nic nie słychać a nawet tak drobna sprawa jak zniesienie wiz (nie mówiąc o opłatach telefonach i upokarzającym zawracaniu Polaków z USA) stanowi poważna problemy. Polacy powinni się zastanowić, czy naprawdę jesteśmy strategicznym partnerem USA i czy nie należy w tym względzie zmienić polityki. Andrzej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pragmatyk Re: to niegrzecznie się komuś narzucać z wizytą. IP: 152.75.141.* 23.01.04, 18:40 Nikt nie kazał Polakom jechać do Iraku ani kupować przestarzałych F-16. Myśleli, że im to przyniesie jakieś korzyści. Ze Amerykanie zaczną u nas szaleńczo inwestować, że dostaniemy lukratywne kontrakty na odbudowę Iraku, że nam zniosą wizy i konsulaty wogóle nie bądą potrzebne. To czy Polska zmieni politykę wobec Waszyngtonu czy nie, USA ma głęboko w trzewiach. Jakiś mały zapyziały kraik nad Wisłą, z Lepperem i Rydzykiem i całą masą totalnych idiotów w Sejmie. Rolnictwo leży, 18 procent bezrobocia,korupcja, przekręty i łapówkarstwo. Z czym do gościa. To nam się miało opłacić ale wygląda na to że zostaniemy z ręką w nocniku. Na szczęście w Iraku nasi żołnierze oglądają nieprzyjaciela głównie w telewizji, te F-16 są jednak ciutkę lepsze od Migów i coś tam z tego offsetu na pewno zostanie zrealizowane. I to wszystko. Samo życie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ga Re: to niegrzecznie się komuś narzucać z wizytą. IP: *.delfnet.pl / 213.17.198.* 23.01.04, 15:55 Gogolin o czym ty mówisz jak wiesz Amerykanie nie muszą sobie zawracać głowy wizami do Polski, nikt też w Polsce nie zdejmuje im odcisków palców. Taka sytuacja jest upokarzająca dla mnie jako obywatela Polski. Ja nie zamierzam dostać się to tego "raju". Jako marynarz wiele granic przekraczałem, między innymi niejednokrotnie granicę USA. Mogłem zostać. Wzywanie do pokory jest dla mnie obrzydliwe. Jedynie Bogu winni jesteśmy pokorę. Czytając wypowiedzi na tym forum, zastanawiam się czy Polacy zapomnieli już o honorze i godności, czy to wartości zamienione są już na dolary. Jako Polak domagałbym się od władz naszego państwa traktowanie obywateli USA tak samo jak władze USA traktują naszych obywateli. A więc wprowadzenia wiz dla obywateli USA, zdejmowanie odcisków (zdejmowanie odcisków tłumaczą Amerykanie względami bezpieczeństwa - czy nam nie zależy na bezpieczeństwie?). Pewnie by nas kosztowało jakoś to posunięcie, ale tylko doraźnie, ale jednak byłyby korzyści. Wrowadzono to w Brazylii, to dlaczego nie u nas? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JurekKrzak Zmiękł Kwaśniewski - przykre IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.04, 10:21 I taki właśnie jest Aleksander Kwaśniewski...Jola tupnęła a on już pod stołem. Z taką deklaracją wstępną, to Prezydent Kwaśniewski powinien poszostać w domu. Szkoda czasu i pieniędzy podatników. Premiera Millera trzeba do USA posłać.On potrafi być stanowczy i twardo negocjować.Trzeba zarządać zniesienia wiz od 1 maja br. i tyle.Jest okazja: polskie wojsko w Iraku, wybory prezydenckie w USA.Nie wizami ale walką z nielegalnym zatrudnieniem powinni Amerykanie dyscyplinować Polaków.Nie można stosować zbiorowej odpowiedzialności.Kolejki przed ambasadą USA w Warszawie Amerykanie musza natychmiast zlikwidować.Tam sie dantejskie sceny rozgrywają.To jest poniżanie ludzi jak za komunizmu.Amerykanie musza zwolnić z pracy w ambasadzie urzędników o antypolskim nastawieniu. Zatrudnić uczciwych, kulturalnych ludzi na odowiednim poziomie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Zmięk3 Kwaśniewski - przykre IP: *.dsl.emhril.ameritech.net 23.01.04, 10:27 Poszukaj kultury w tych kolejkach przed ambasada . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JurekKrzak To nie ma nic do rzeczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.04, 10:30 To nie ma nic do rzeczy. Zbyt małą skalą obsługi ambasada prowokuje takie zachowanie ludzi.Ludzie nie musza być kulturalni ale urzednicy ambasady tak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ghost zgadzam sie w 100% IP: *.dmpbk.com.pl 23.01.04, 13:15 Zgadzam sie z Toba! Dolozyc do tego co napisales by wypadalo kontrakt na F-16. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CGN Re: Kwaśniewski porozmawia o zniesieniu wiz do US IP: 213.199.197.* 23.01.04, 10:26 Porozmawiac to sobie moze, ale co z tego? Kolejny raz ameryka da nam kopa w d., jak to bylo np. w Jalcie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pow!slak Ika-Bika...risky business IP: *.oak.inreach.net 23.01.04, 10:48 We legitimized our hipocrycy This is our style of democracy Odpowiedz Link Zgłoś
bart.q Re: Ika-Bika...risky business 23.01.04, 12:50 Gość portalu: Pow!slak napisał(a): > We legitimized our hipocrycy Ty się przejdź do Hipokracego lepiej. Na forum nie ma zwolnień z powodu dysleksji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Ika-Bika...risky business IP: *.qc.sympatico.ca 23.01.04, 14:17 You’ve beautiful style of spelling. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alechin Re: Kwaśniewski porozmawia o zniesieniu wiz do US IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.04, 11:02 Wzrusza zrozumienie Kwaśniewskiego dla niemożności zniesienia wiz z dnia na dzień. Naruszenie polskiej Konstytucji (wysłanie wojsk do Iraku) to oczywiście nie była żadna trudność. Nie mogę pojąć, jakim cudem od Rokity po Millera wszyscy wpierają mi, że USA największym przyjacielem są; Bush ogłosił, że polityka wizowa jest częścią polityki bezpieczeństwa narodowego, niebezpiecznych Polaków nie sposób więc tak po prostu wpuszczać, jak to czynią nielubiani przez Rokitę i Millera Francuzi i Niemcy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator2 Re: Kwaśniewski porozmawia o zniesieniu wiz do US IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.04, 11:53 Gość portalu: Alechin napisał(a): >... Nie mogę pojąć, jakim cudem od Rokity po Millera > wszyscy wpierają mi, że USA największym przyjacielem są; Przed kwadransem umieściłem w trochę innym miejscu taki post: >>Jak to się dzieje, że w sprawie Iraku, gdzie opinia publiczna jest autentycznie podzielona, gdzie jest tyle głosów przeciw naszemu tam zaangażowaniu, jak ten powyższy post, politycy JAK JEDEN MĄŻ poszli na taką głupotę??? "Opcja atlantycka" była od zawsze preferowana przez naszą "prawicę" (cokolwiek dzisiaj to znaczy, wiadomo o jakie środowiska chodzi). Wydawało się naturalne, że "lewica" będzie mniej entuzjastyczna dla Ameryki, szczególnie pod panowaniem skrajnie prawicowego Busha. A tymczasem..."bezwarunkowe poparcie Busha", list 8-miu, wojska do Iraku.. Czy może ktoś to racjonalnie objaśnić?<< Widzę że nie tylko ja się dziwię. I piszę to bez żadnej ironii. Odpowiedz Link Zgłoś
a-siek Ja też porozmawiam z moją ciotką w Kalifornii 23.01.04, 11:19 na temat zniesienia wiz. Skutek zapewne będzie ten sam. Noo z wyjątkiem tego, ze ja raczej Polsce nie moge w niczym zaszkodzic, a on tak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arahat Kwaśniewski porozmawia o wizach i powie ze polska IP: *.acn.waw.pl 23.01.04, 11:23 jeszcze nie dorosla do demokracji wg usa..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: santos Re: Kwaśniewski porozmawia o zniesieniu wiz do US IP: *.dip.t-dialin.net 23.01.04, 11:24 Dobrze, ze Pan Prezydent jest na tyle inteligentny, iz wie, ze porozmawiac to sobie moze. Wiecej nie. Glupi byliby Amerykanie, gdyby obowiazek wizowy zniesli. Wystarczy miec swiadomosc, jak bardzo zasrywaja nam opinie, poczynajac od Za- Odry, nasi najmilsi rodacy próbujacy na czarno dorobic sie Bóg wie czego, koczujacy Bóg wie gdzie i kradnacy co i gdzie tylko mozna... Po co to Amerykanom, maja Polaków w Iraku, to starczy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemek Re: Kwaśniewski porozmawia o zniesieniu wiz do US IP: *.t16.ds.pwr.wroc.pl 23.01.04, 11:56 Zniosą wizy - chyba do Iraku!! :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~~marian Re: Kwaśniewski porozmawia o zniesieniu wiz do US IP: 195.245.213.* 23.01.04, 12:24 Co oni tak się uparli na te amerykańskie wizy. To jest temat zastępczy. Niech sami (bez amerykanów ) w swojej strefie stabilizacyjnej sprowadzą i zaczną sprzedawać polskie towary oraz sami zawierają kontrakty na tym terenie, to nikt im nie przeszkodzi. Znam ten region i zwyczaje- byłem tam ponad 1,5 roku. Za pół roku nikt nie chciałby kupować niczego innego tylko polskie artykuły. Będąc tam na miejscu z taką armią wojska mogą zrobić co zechcą i nie są w stanie przeszkodzić im nawet amerykanie. Trzeba budować dobrobyt tu w Polsce. A wizy trzeba wprowadzić amerykanom i kilku wrócić z okęcia do USA jak oni naszych wracają ze Stanów, to być może sami zmienią zasady wizowe. Przecież nikt nie może mieć pretensji do nas za stosowanie takich samych zasad w stosunku do nich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gaduła masz racje !!! IP: *.iod.krakow.pl / *.IOd.krakow.pl 23.01.04, 13:25 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ghost Re: Kwaśniewski porozmawia o zniesieniu wiz do US IP: *.dmpbk.com.pl 23.01.04, 13:30 Racja. A co do Prezydenta to niech lepiej porozmawia o zwiekszeniu limitu zielonych kart. Bo jadąc do USA pracować na czarno dajemy tylko świadectwo o nas samych! I naszyc rodakach. Ja na miejscu Polskiego rzadu pozbawil bym obywatelstwa wszystkich co nie chca wracac do kraju i koczuja w USA wielokrotnie przekraczajac maksymalny czas pobytu ;) (ciekawe co by na to powiedzieli nasi "bracia" na zarobku. Jakby do kraju od tak sobie nie mogli wrocic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robaczek Re: Kwaśniewski porozmawia o zniesieniu wiz do US IP: *.dip.t-dialin.net 23.01.04, 13:38 Zgadzam sie z toba w 100% Marian. Ale dlaczego do tej pory zadna firma/firmy/ nie weszla na ten rynek tylko rzad czeka na Amerykanow ??????????? Przeciez mozemy robic w naszej strefie /aszczegolnie handel/wszystko i to bez zgody Amer. Ale nasz Rzad czeka jak Amerykanie dadza pare milionow $$ dla Polski to sie dziure budzetowa zalata. Przez to czekanie to caly zachod Europy nas wyscignie/powoli im rosna apetyty/ a szczegolnie Niemcy i Francja. A my dalej bedziemy czekac i czekac i czekac i czekac ................ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: witek Re: Kwaśniewski porozmawia o zniesieniu wiz do US IP: *.dip.t-dialin.net 23.01.04, 13:31 Co to znaczy "porozmawia"? Bedzie sie tlumaczyl? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator WIZY IP: *.sympatico.ca 23.01.04, 13:32 ZNIESIENIE WIZ ZALEZY WYLACZNIE OD SAMYCH POLAKOW. WIZY TO NIE PROBLEM POLITYCZNY LECZ PRAWNY. PRACA NA CZARNO I NIELEGALNE PRZEBYWANIE W USA TO SA PRAWDZIWE PRZYCZYNY BRAKU POSTEPU W ZNIESIENIU WIZ. DOPUSZCZALNE 3% ODMOW, W POLSCE STANOWI 40%. NIEMCY I FRANCUZI NIE PRACUJA NIELEGALNIE W USA I CHOC FRANCJA I NIEMCY NIE NALEZA DO PRZYJACOL POLITYCZNYCH USA TO ICH OBYWATELE JADA BEZ WIZ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaa_ga Re: WIZY IP: *.aster.pl / *.acn.pl 23.01.04, 13:47 Z przykrością to stwierdzam, ale stwierdzam : nie dorośliśmy jeszcze w swojej masie do tego, aby w świecie godnie reprezentować naszą nację. Na miejscu Ameryki nie zmieniałabym nic. A krzykacze na tym forum są kolejnym dowodem na naszą zaściankowość, butę i chamstwo, które nam z buty i butów wyłazi. Nauczmy się kultury i elementarnych zasad dobrego wychowania na własnym podwórku najpierw, bo to, co oglądałam na Belmont w Chicago, na długo pozostanie w mojej pamięci i nie dziwię się Amerykanom, niestety... PS. Na zaczepki chamskie n i e odpowiadam. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Droid Re: WIZY IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.04, 14:10 Jaki prawny, europa zachodnia zniosla dawno temu wizy i jakos nie mieli problemu prawnego. Choc mogli sie obawiac wiekszego naplywu polaczkow bo nawet na piechote da sie dojsc do nich. A krzyk podnosil sie taki sam jak teraz, ze rozniesiemy niemiecki rynek pracy. Ciekawe ile samolotow musialo by poleciec aby jakas konkretna ilosc polakow tam sie znalazla [nie do jednego miasta], ile by to trwalo ?! Statki morskie wykluczam za dlugo plyna ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ObserwatoZ Re: WIZY IP: *.sympatico.ca 23.01.04, 14:19 PO JASNA CHOLERE CHCESZ DO USA SKORO MASZ BEZ WIZ W EUROPIE. ZWIEDZAJ FRANCJE I NIEMCY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Droid Re: WIZY IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.04, 14:55 Co ty mowisz ? Kto sie tam wybiera, Ja napewno nie - jest tyle miejsc ladnych na swiecie niz USA i Kanada [Azja, karaiby]. Ale zaslaniasz sie jakimis prawnymi problemami sztucznie wyolbrzymianymi, lepiej niech usprawnia dzialanie swoich sluzb emigracyjnych i kary nakladaja na pracodawcow za zatrudnianie obcokrajowcow bez zezwolenia, to problem sam zniknie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator Re: WIZY IP: *.sympatico.ca 23.01.04, 15:04 WIDZE, ZE NIE DOCIERJA DO CIEBIE FAKTY. 40% POLAKOW LAMIE PRAWO EMIGRACYJNE USA PRACUJAC NA CZARNO I NIELEGALNIE POZOSTAJAC W STANACH. jEDZ SOBIE NA KARAIBY CZY DO AZJI I BADZ SZCZESLIWY. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Droid Re: WIZY IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.04, 15:46 Puknij sie w czolo chodzisz po roznych serwerach i wypisujesz posty z roznych nick'ow. Jak 40% polakow lamie prawo w USA to my tutaj mamy pustke, oklo 20mil polakow siedzi w USA i robi na czarno ??!. Tak wlasnie mozna zmanipulowac informacje jak ty to robisz, wiecej konkretow i bez krzyczenia na necie (tez lamiesz zasady). Odpowiedzi nie bedzie, [EOF] z mojej strony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miejscowy Re: WIZY IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.04, 17:00 Wiesz co, najbardziej mnie rozpierdalają takie osoby jak ty. Jedzie sobie taki na turystycznej, zostaje, sprzata kible i się trzęsie ze strachu aby przypadkiem nie przyleciała mu jakaś konkurencja z polski, bo może te kible sprzatac lepiej. Powiedz mi po jaką cholere ty pojechałeś do USA, przecież mogłeś na karaiby. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: WIZY IP: *.gl.digi.pl 23.01.04, 18:28 Bardzo spostrzegawczy Obsrwatorze Chyba masz bielmo na jednym oku. 40% Polaków według Ciebie łamie prawo. A ilu pracodawców w USA łamie prawo zatrudniając na czarno Polaków i inne nacje. Dlaczego oni nie są ścigani prawem. Oni tak samo okradają USA z podatków. Jetem jak najbardziej za poszanowaniem prawa ale przez wszystkich. Nie mam nic przeciwko deportowniu Polaków pracujących na czarno. Ale uogólnianie, że wszyscy Polacy jadący do USA chcą pracować na czarno i są potencjalnymi przestępcami jest ubliżaniem narodowi. Niecierpię hipokryzji, której jest pełno w USA. Do USA nigdy bym nie pojecahł, choćby mi Bush wizę na kolanach dawał. Andrzej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JANUSZON Re: WIZY-40% ???? IP: *.sympatico.ca 23.01.04, 21:19 40% skladajacych dostaje odmowy. A kto ustala kryteria na te odmowy ? Czy to nie na glowie postawione,ze oni mowia o tych 40%, a sami tak naprawde kontroluje ile % bedzie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WOLNY OD KOMUNY Re: Kwaśniewski porozmawia o zniesieniu wiz do US IP: *.proxy.aol.com 23.01.04, 13:54 CO TEN ZAKLAMANY MALY OSOBOWOSCIA I DUCHEM CZLOWIECZEK MOZE ZROBIC. PAJAC POPYCHANY - BO SZNURKI JUZ MU DAWNO SPARCIALY - PRZEZ WYZSZE GREMIA I INSTANCJE Z KLUBU SLD:) A TAK NA MARGINESIE BEDAC JUZ W USA POWINIEN SOBIE ZROBIC OPERACJE NA OCZY BOROZUMU TOMU JUZ MU NIE PRZYBEDZIE. POZDROWIENIA WOLNY OD KOMUNY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek POROZMAWIAL BY LEPIEJ Z MICHNIKIEM !!! IP: *.e2b.ifl.net / 195.144.131.* 23.01.04, 14:06 Gość portalu: maruda napisał(a): > Wiceprezydent g. może. Slusznie po co tak daleko leciec ? mozna to zalatwic na miejscu przez najbardziej wplywowych na swiecie ludzi ! wojtek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: McMac Raczej z Sharonem! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.01.04, 20:44 Politykiem, którego Bush sie śmiertelnie boi jest Sharon, premier zbójeckiego Izraela. W sprawie wiz do USA Kwaśniewski powinien się zwrócić do Sharona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbl a ta rozmowa bedzie wyglądała tak : IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.01.04, 14:15 A.K.: Dżordż, sorki, że o tak późnej porze , nie śpisz? G.B.: Mamusia? A.K.: Nie, nie , to ja - Olek! G.B.: Aaa? Olek!? Siemanko! Co słychać mój rosyjski przyjacielu? A.K.: Eee? chyba polski. Słuchaj Dżordż, dzwonię, bo mam interes. G.B.: Wal ?miało Olek, co tylko chcesz! Ameryka nie zapomina o przyjaciołach! A.K.: No więc Dżordż, wiesz, przyciskają mnie o te wizy. Teraz jeszcze wprowadziliście te odciski i w ogóle. Może mógłbyś coś z tym zrobić? G.B.: Olek, ja dla ciebie wszystko, morda! Ale co ja tu mogę? No, powiedz mi, co ja tu mogę? A.K.: No, nie wiem, jesteś prezydentem, może da się to jakoś tak..., no wiesz? G.B.: Prezydentem? Aaa... rzeczywi?cie. No, ale sam wiesz, jak jest. Tu jest Senat, ja nie decyduję. A.K.: No tak, ale może mógłbyś jakoś wpłynąć, w końcu pomagamy wam w Iraku. G.B.: Olek, don?t worry, be happy. Jeśli chodzi o ten Irak, to rozłożymy wam to na raty i dodamy do F16. Spokojnie to spłacicie w 20 years. A.K.: Ale Dżordż, jakie raty? Raty to maj¹ być za F16!, a nie za Irak! G.B.: Spokojnie Olek. Wezmę ta umowa na mój computer. Weź ją w swoja hand i czytaj ze mną. Zacznijmy od razu od tych małych letters na dole. A.K.: O w mordę, Dżordż! Tu jest napisane, ze w zamian za pomoc w Iraku zobowi¹zujemy się do dobrowolnej wpłaty 20 mld dolarów dla rządu USA!!! O w mordę, Dżordż, sk¹d my weźmiemy tyle kasy!!! G.B.: Spokojnie, dacie radę. A.K.: A kiedy wy?lecie nam te F16? G.B.: Jeszcze trochę time, Olek. Czekamy na pozwolenie Głównego Dyrektora Muzeum Wojska. Wiesz jak jest w końcu zabytkowego obrazu też, od tak nie wywieziesz. A.K.: Eee no tak Dobra Dżordż to będę kończył, bo dzwonię z karty. G.B.: Nie ma za co, Olek. My też was love! Ameryka wam tego nie zapomni! Zadzwoń jeszcze kiedy? mój rosyjski przyjacielu! A.K.: Polski! Siemanko Dżordż! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: a ta rozmowa bedzie wyglądała tak : IP: *.gl.digi.pl 23.01.04, 18:47 Moje gratulacje. Pieknie to przedstawiłeś. Kopia moich doświadczeń z Amerykanami. Pozdrowienia Andrzej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arahat Jeszcze nie pojechal a juz amer mowia NIE IP: *.acn.waw.pl 23.01.04, 14:34 ale kicha dla kwacha hahahahahah Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: YoYoYo Kwaśniewski to se może porozmawiać z Kulczykiem... IP: *.agh.edu.pl 23.01.04, 14:45 Gudzowatym, Krauze i paroma innymi czy się zgodzą, żeby Jola była prezydentem. Pewnie się zgodzą, bo to podtrzyma i zakonserwuje obecny układ. Z Bushem to on se może o pogodzie porozmawiać (jak potrafi) albo popić (to potrafi na pewno). :) Aaaaa, sorki, obydwaj podobno nie piją :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grabos Re: Bush chyba zapomniał... IP: 217.153.47.* 23.01.04, 15:00 Przytocze fragment konferencji ktora miala miejsce 15 VI 2001... I pozostawie to bez komentarza... ;( QUESTION: This is a question to Mr. Bush. QUESTION: (OFF-MIKE) to Poland as a symbol of our openness and our sympathy for the U.S. Unfortunately, this gesture is not returned. I'd like to ask you if Poles can count on not needing American visas soon. Thank you. BUSH: American visas? QUESTION: Yes, sir. BUSH: In other words, whether or not someone going to America needs a visa? QUESTION: Yes, sir. BUSH: Well, we can discuss that issue at the State Department level, but Poles are welcome in America. We welcome you to come. There are, as you know Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lulek ZNAKOMITE!!! IP: 198.170.174.* 23.01.04, 16:33 Dawno się tak nie uśmiałem. Jezu, i ten pawian rządzi Ameryką... Nic nie ubliżając pawianom, oczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gfdgd Hill odnosnie wiz do US IP: *.satkabel.com.pl / *.walbrzych.dialog.net.pl 23.01.04, 15:43 "Decyzja polskich władz o wysłaniu wojsk do Iraku została podjęta, gdyż było to w interesie waszego kraju" - podkreślał ambasador Hill. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk PL szkolila armie arabskie w l.70 IP: *.twcny.rr.com 23.01.04, 18:46 W niedawno wydanej ksiazce o karierze plk. Kuklinskiego mozna przeczytac jak to PL szkolila armie Syrii i innych krajow arabskich w l. 70 (nb. Syria i Irak laczy b. silna wiez ze wzgledu na wspolne poczatki partii Baath); l.60 i 70 to czasy ruchu pnarabskiego silnie popieranego przez ruskich a zatem i uklad warszawski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowojorczyk Re: Kwaśniewski porozmawia o zniesieniu wiz do US IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.04, 15:57 Uwilebiam Ameryke. Poskladany kraj, dobrze zorganizowany. Na wszystko sa standardy. Miesicisz sie w 3% nie ma wiz. Masz 40% turn down retio-spadaj na drzewo. Bezczelnosc rodakow polega na tym, ze im sie wiecznie cos nalezy. Zeby ktos przynajmniej powiedzial mea culpa. Jestesmy bezczelni, nieodpowiedzialni. Ustawicznie lamiemy prawo imigracyjne. Jedziemy na wize turystyczna, zostajemy i pracujemy. Wiec trudno sie dziwic, ze ąmeryka mowi nie. Paru palantow wymyslilo, ze za malutka pomoc w Iraku nalezy sie "special treatment". I podal do widomosci, zakladajac, ze polityczna hucpa tak swietnie pracujaca w Polsce i tam zrobi swoje. No i oczywiscie nic z tego. Panowie, jestescie mali, biedni i smieszni. I pogarszajcie sytuacji Odpowiedz Link Zgłoś