kataryna.kataryna Do Katarsis - pytanie muzyczne na boku 28.02.04, 19:40 Katarsis, Mam pytanie muzyczne do koleżanki. Nie masz może płyty Wedding Present z ukraińskiej sesji u Johna Peela? Odpowiedz Link Zgłoś
katarsis Re: Do Katarsis - pytanie muzyczne na boku 28.02.04, 19:54 Ukrainian drinking music? Nie mam. A masz soulseeka? Właśnie widzę, że koleś o nicku PeteCrenshaw ma - tylko kolejka do niego spora. Jak masz dobre łącze to spróbuj pociągnąć. Jeszcze niejaki GorGesGord też ma. Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Do Katarsis - pytanie muzyczne na boku 28.02.04, 20:01 katarsis napisała: > Ukrainian drinking music? To się nazywało "Ukrainski vistupi u Johna Peela", jeszcze z 87 roku, zanim Wedding Present stało się Ukrainians. To był rarytas, udało mi się cudem dostać w Londynie ale głupia pożyczyłam i już nie mam, ostatnio wznowili na CD, zamówiłam już w trzech sklepach internetowych ale wszędzie się wyczerpało, mam strasznego pecha a bardzo chcę to znowu mieć. Myslałam, że może masz :) > Nie mam. A masz soulseeka? Nie wiem nawet co to jest :) > Właśnie widzę, że koleś o nicku PeteCrenshaw ma - tylko kolejka do niego spora. > > Jak masz dobre łącze to spróbuj pociągnąć. > Jeszcze niejaki GorGesGord też ma. Ale skąd ściągnąć? Odpowiedz Link Zgłoś
katarsis Re: Do Katarsis - pytanie muzyczne na boku 28.02.04, 20:16 www.slsk.prv.pl/ - w zakładce download jak strona sama głosi: najlepszy program P2P - zaręczam też o tym! ściągnij sobie i zainstaluj, obsługa jest całkiem prosta - nawet wygodniejsza niż Kaazaa. A Ukrainians lubę baardzo. Dusza mi przy nich śpiewa. Byłam raz w Poznaniu na koncercie w 1997 bodajże, na półce mam klasyki: Vorony i Kulturę. Wolę Vorony bo są naturalne, przestrzenne i dzikie jak same ukraińskie stepy. Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Re: Do Katarsis - pytanie 28.02.04, 20:22 katarsis napisała: > > www.slsk.prv.pl/ - w zakładce download > > jak strona sama głosi: najlepszy program P2P - zaręczam też o tym! ściągnij > sobie i zainstaluj, obsługa jest całkiem prosta - nawet wygodniejsza niż > Kaazaa. > > A Ukrainians lubę baardzo. Dusza mi przy nich śpiewa. Byłam raz w Poznaniu na > koncercie w 1997 bodajże, na półce mam klasyki: Vorony i Kulturę. Wolę Vorony > bo są naturalne, przestrzenne i dzikie jak same ukraińskie stepy. > > A mniej czy wiecej z Ukrainy i ze stron jakich Pani? Odpowiedz Link Zgłoś
katarsis Re: Do Katarsis - pytanie 28.02.04, 20:43 homosovieticus napisał: A mniej czy wiecej z Ukrainy i ze stron jakich Pani? Dziadek z Olszanicy a babcia z Nowosiółek niedaleko Lwowa. Ukraińską krew tylko dziadek w żyłach miał - ze strony matki. Także ja się już nie łapię, choć dusza mi na melodię stepów często śpiewa... Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Re: Dla Katarsis - ukłony! 28.02.04, 21:07 katarsis napisała: > homosovieticus napisał: > > A mniej czy wiecej z Ukrainy i ze stron jakich Pani? > > Dziadek z Olszanicy a babcia z Nowosiółek niedaleko Lwowa. > Ukraińską krew tylko dziadek w żyłach miał - ze strony matki. Także ja się już > nie łapię, choć dusza mi na melodię stepów często śpiewa... I niech śpiewa najdłużej, bo piękny to śpiew. Okolice Równego to "moje" okolice.Okolice rodziny Ojca mojego.Mama z Mazowsza. Miło mi się zrobiło.:)) Odpowiedz Link Zgłoś
katarsis Re: Dla Katarsis - ukłony! 28.02.04, 21:18 A czy hmmm...polityczne przekonania to po tacie? I wychowanie w wierze głębokiej? Muszę przyznać, że dziadkowie moi to rodzinny bastion narodowo-katolickiego światopoglądu. Bardzo charakterystycznego dla ludzi z kresów właśnie. Dziadek nasłuchiwał Wolnej Europy. Polityka we wczesnym dzieciństwie zastąpiła mi więc bajki na dobranoc i tak już zostało :) Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Do Katarsis - pytanie muzyczne na boku 28.02.04, 20:25 katarsis napisała: > > www.slsk.prv.pl/ - w zakładce download > > jak strona sama głosi: najlepszy program P2P - zaręczam też o tym! ściągnij > sobie i zainstaluj, obsługa jest całkiem prosta - nawet wygodniejsza niż > Kaazaa. Dzięki :) Ja co prawda jestem w takich sprawach wyjątkowo matołkowata ale może mi się uda :) > A Ukrainians lubę baardzo. Dusza mi przy nich śpiewa. Byłam raz w Poznaniu na > koncercie w 1997 bodajże, na półce mam klasyki: Vorony i Kulturę. Wolę Vorony > bo są naturalne, przestrzenne i dzikie jak same ukraińskie stepy. Mi też dusza przy nich śpiewa :) I brakuje mi już tylko tej jednej płyty z sesji na której się Ukrainians narodziło. Byłam na czterech ich koncertach, trzech w Warszawie i jednym - najfajniejszym bo kameralnym - w Londynie, obserwuję jak się starzeją ale muzyka jest zawsze tak samo niesamowita :) Odpowiedz Link Zgłoś
katarsis Re: Do Katarsis - pytanie muzyczne na boku 28.02.04, 20:37 To proponuję Ci odwiedzić z plecakiem takie miejscowości: Posada Rybotycka, Rybotycze, Makowa (okolice Arłamowa). Co prawda jest to Polska jeszcze, ale najpiękniejszy jej fragment jaki od wielu lat widziałam. Każdego roku w okolicach święta Kupały związek Ukraińców w Polsce organizuje spotkania - połączone ze śpiewaniem na całe gardła, aż echo kilkanaście kilometrów dalej po Sanie niesie, skakanie przez ogień itp. Poza tym są tam wioski, w których stoją tylko 2 zabudowy ;)Można chodzić szlakami starych cerkwii (uwielbiam też śpiewy cerkiewne choć sama nie praktykowałam ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Do Katarsis - pytanie muzyczne na boku 28.02.04, 20:51 katarsis napisała: > To proponuję Ci odwiedzić z plecakiem takie miejscowości: Posada Rybotycka, > Rybotycze, Makowa (okolice Arłamowa). Co prawda jest to Polska jeszcze, ale > najpiękniejszy jej fragment jaki od wielu lat widziałam. Każdego roku w > okolicach święta Kupały związek Ukraińców w Polsce organizuje spotkania - > połączone ze śpiewaniem na całe gardła, aż echo kilkanaście kilometrów dalej po > > Sanie niesie, skakanie przez ogień itp. Poza tym są tam wioski, w których stoją > > tylko 2 zabudowy ;)Można chodzić szlakami starych cerkwii (uwielbiam też śpiewy > > cerkiewne choć sama nie praktykowałam ;) Ja się jakoś na Noc Kupały wybrać nie mogę, chociaż co roku sobie obiecuję, że teraz to już na pewno. Może w tym roku się uda. Jeżdżę za to często na Ukrainę więc mam okazję sobie pośpiewać bo tam się jeszcze ludzie nie zaczęli wstydzić ludowej muzyki :) Odpowiedz Link Zgłoś
katarsis Re: Do Katarsis - pytanie muzyczne na boku 28.02.04, 21:07 aaa, to ciekawe. Podróże rodzinne czy zawodowe? Nigdy nie byłam na Ukrainie. Choć co roku bliżej granicy podjeżdżam, może w tym się uda. A co sądzisz o innych wydawnictwach z Koki? Ze szczególnym naciskiem na Hilkę? To jest dopiero przestrzeń! Te panie sięgają swymi głosami całego horyzontu i podążają nimi hen hen - jeszcze dalej w głąb. Koka wydawała tez swojego czasu Ukraińską awangarde: 'w cukom byla smert' albo 'żabę w dyryżabli.' a tak pozatym miałam kiedyś przyjemność z Kataryną z pochodzenia rzeszowianką, później warszawianką - nie jesteś to Ty przypadkiem :)? Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Do Katarsis - pytanie muzyczne na boku 28.02.04, 21:19 katarsis napisała: > aaa, to ciekawe. Podróże rodzinne czy zawodowe? Zawodowe :) > Nigdy nie byłam na Ukrainie. Choć co roku bliżej granicy podjeżdżam, może w tym > > się uda. Polecam, to piękny kraj, zwłaszcza jak się ma szczęście do ludzi. A co sądzisz o innych wydawnictwach z Koki? > Ze szczególnym naciskiem na Hilkę? To jest dopiero przestrzeń! Te panie sięgają > > swymi głosami całego horyzontu i podążają nimi hen hen - jeszcze dalej w głąb. > Koka wydawała tez swojego czasu Ukraińską awangarde: 'w cukom byla smert' > albo 'żabę w dyryżabli.' Nie znam, niestety. Muzycznie zatrzymałam się w rozwoju i od dawna wystarcza mi kilka płyt na krzyż - Ukrainians, stara Chumbawamba, stara Armia, KSU, Kelus, Gintrowski, Kaczmarski, LLach, Kryl i Balasevic. Nie jestem w temacie :) > a tak pozatym miałam kiedyś przyjemność z Kataryną z pochodzenia rzeszowianką, > później warszawianką - nie jesteś to Ty przypadkiem :)? A tamta fajna przynajmniej była? :) Odpowiedz Link Zgłoś
katarsis Re: Do Katarsis - pytanie muzyczne na boku 28.02.04, 21:30 kataryna.kataryna napisała: A tamta fajna przynajmniej była? :) Na tyle na ile ją poznałam to sympatyczna dziołcha. Pracowała w Fundacji Rozwoju Demokracji Lokalnej czy jakoś tak (nie pamiętam czy na pewno w FDRL-u bo to z 9 lat temu było, ale na pewno miało związek z działaniami 'obywatelskimi'). Janusz Reichel nawet o niej w piosence śpiewał jak w Czorsztynie podczas akcji Tama Tamie dyskusje z nią prowadził...Ty mi na nią pasujesz - bo piosenek wolnościowych starych słuchasz, na Ukrainę jeździsz no i nicka masz jak ona. Że o dyskusjach już nie wspomnę. Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza A propos przyśpiewek i wczorajszego lepienia 28.02.04, 21:11 Wino, wino, wino lejcie! To na Leszka toast zejście. Schodzi Miller już ze sceny, My się za to napijemy! Hej, hej, hej Milerze Spieprzajże ty z Polski na rowerze! Dzwoń, dzwoń, dzwoń dzwoneczkiem I nie wracaj na chwileczkę! Winem, winem toast wychylamy, A jak umrzesz zaśpiewamy Na szerokich pól równinie: Niech po Leszku pamięć zginie! Hej, hej, hej Milerze Spieprzajże ty z Polski na rowerze! Dzwoń, dzwoń, dzwoń dzwoneczkiem I nie wracja na chwileczkę! Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: A propos przyśpiewek i wczorajszego lepienia 28.02.04, 21:21 iza.bella.iza napisała: > Wino, wino, wino lejcie! > To na Leszka toast zejście. > Schodzi Miller już ze sceny, > My się za to napijemy! > > Hej, hej, hej Milerze > Spieprzajże ty z Polski na rowerze! > Dzwoń, dzwoń, dzwoń dzwoneczkiem > I nie wracaj na chwileczkę! > > Winem, winem toast wychylamy, > A jak umrzesz zaśpiewamy > Na szerokich pól równinie: > Niech po Leszku pamięć zginie! > > Hej, hej, hej Milerze > Spieprzajże ty z Polski na rowerze! > Dzwoń, dzwoń, dzwoń dzwoneczkiem > I nie wracja na chwileczkę! Podoba mi się :) Chociaż dla pełnej satysfakcji wolałabym, żeby Miller spieprzał na kolanach. Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Re: A propos przyśpiewek i wczorajszego lepienia 28.02.04, 21:34 kataryna.kataryna napisała: > > Podoba mi się :) To fajnie:) Spróbuj zaśpiewać - od razu lepiej brzmi. > Chociaż dla pełnej satysfakcji wolałabym, żeby Miller spieprzał na kolanach. Jakoś nie mogę znależć rymu od Millera do "na kolanach", ale pomyślę jeszcze, bo też bym taką wersję wolała. Odpowiedz Link Zgłoś
katarsis Re: A propos przyśpiewek i wczorajszego lepienia 28.02.04, 21:37 na kolanach rymuje się z Banach najlepej razem ich gdzieś wysłać :) Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza O kolanach - specjalnie dla K.K. 28.02.04, 22:44 Miller, Miller, a za tobą Banach Spieprzajcież wy razem i to na kolanach! Zabierajcie też waszych kolesi Nim się wszystkich ich powiesi! Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: O kolanach - specjalnie dla K.K. 28.02.04, 22:49 iza.bella.iza napisała: > Miller, Miller, a za tobą Banach > Spieprzajcież wy razem i to na kolanach! > Zabierajcie też waszych kolesi > Nim się wszystkich ich powiesi! :))) Teraz pomyślałam, że jak będą spieprzać na kolanach to im to trochę czasu zajmie :) Miller, Miller a za tobą inni Spieprzajcie w podskokach boście nam to winni Zabierajcie z sobą wszystkich swych kolesi Zanim się ich wszystkich za jaja powiesi Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Re: O kolanach - specjalnie dla K.K. 28.02.04, 23:58 kataryna.kataryna napisała: > > Teraz pomyślałam, że jak będą spieprzać na kolanach to im to trochę czasu > zajmie :) > I zrozum tu kobietę! Dobrze, że ja też baba i dla takich wolt mam wyrozumiałość;) Miller, Miller, wszystkie eseldupki Nawet jak się skrzykniecie do kupki, To wyborów nie wygracie! Nawet jak sprzedacie gacie! Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Muszę zaprotestować!! Co za okrucieństwo!! 29.02.04, 00:05 kataryna.kataryna napisała: > Miller, Miller a za tobą inni > Spieprzajcie w podskokach boście nam to winni > Zabierajcie z sobą wszystkich swych kolesi > Zanim się ich wszystkich za jaja powiesi Choć z tym wieszaniem się utożsamiam, to jednak muszę zgłosić protest co do ostatniego wersu. Chętnie bym ich widział na latarniach, ale jako mężczyzna muszę zaprotestować co do sposobu, jaki proponuje Kataryna. Są po prostu pewne rzeczy, które wzbudzają męską solidarność bez względu na przynależność partyjną :)) Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Muszę zaprotestować!! Co za okrucieństwo!! 29.02.04, 00:09 goniacy.pielegniarz napisał: > kataryna.kataryna napisała: > > > > Miller, Miller a za tobą inni > > Spieprzajcie w podskokach boście nam to winni > > Zabierajcie z sobą wszystkich swych kolesi > > Zanim się ich wszystkich za jaja powiesi > > Choć z tym wieszaniem się utożsamiam, to jednak muszę zgłosić protest co do > ostatniego wersu. Chętnie bym ich widział na latarniach, ale jako mężczyzna > muszę zaprotestować co do sposobu, jaki proponuje Kataryna. Są po prostu pewne > rzeczy, które wzbudzają męską solidarność bez względu na przynależność > partyjną :)) Zostałam źle zrozumiana. Chodziło mi o to, że zostaną powieszeni za to, że w czasie ich rządów cena jaj wzrosła o 2,35%. Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Re: Muszę zaprotestować!! Co za okrucieństwo!! 29.02.04, 00:15 kataryna.kataryna napisała: > Zostałam źle zrozumiana. Chodziło mi o to, że zostaną powieszeni za to, że w > czasie ich rządów cena jaj wzrosła o 2,35%. OK, to już rozumiem :) Po prostu jak słyszę takie rzeczy, to czasami sobie myślę, jak by to u mnie było i od razu mina mi się robi nie za wesoła :)) Odpowiedz Link Zgłoś
katarsis Re: A propos przyśpiewek i wczorajszego lepienia 28.02.04, 21:36 Piękne! Prawdziwy Hymn ku wolności ojczyzny. Dodam od siebie: Miller już ze sceny spada i wszystkim to odpowiada juz się raczej nie podniesie społeczeństwo go rozniesie! Hej, hej, hej Millerze Spieprzaj itd. Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Re: A propos przyśpiewek i wczorajszego lepienia 28.02.04, 21:55 katarsis napisała: > Piękne! Prawdziwy Hymn ku wolności ojczyzny. > Dodam od siebie: > > Miller już ze sceny spada > i wszystkim to odpowiada > juz się raczej nie podniesie > społeczeństwo go rozniesie! > > Hej, hej, hej Millerze > Spieprzaj itd. Poprawiam trochę, bo jak zaśpiewałam, to paru sylab zabrakło: Miller, Miller już ze sceny spada Wszystkim nam to bardzo odpowiada Już się raczej z tego nie podniesie Społeczeństwo go rozniesie! I następna zwrotka: Miller, Miller, Miller i kolesie - Poszukajcie dobrej nory w lesie, Bo jak was tam wkrótce pogonimy, To zdechniecie w czasie zimy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
katarsis Re: A propos przyśpiewek i wczorajszego lepienia 28.02.04, 22:05 bo ja sobie sylaby śpiewam jako całe nuty, a Ty ćwierćnuty... o ile notację muzyczną pamiętam... tak czy inaczej wymowa pozostaje niezmienna... temu Panu już dziękujemy ps. który to wniosek opozycji o postawienie pod Trybunał millerowskiego ministra? Trzeci? Z Jakubowska powinno być cztery. Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Re: A propos przyśpiewek i wczorajszego lepienia 28.02.04, 22:14 katarsis napisała: > bo ja sobie sylaby śpiewam jako całe nuty, a Ty ćwierćnuty... > o ile notację muzyczną pamiętam... Na takich szczegółach to ja się zupełnie nie znam. Policzyłam ilość sylab w oryginale i dlatego tak się wymądrzyłam. Ustalimy te nuty czy tam ćwierćnuty jak będzie próba generalna. Może znajdzie się między nami dyrygent, byleby nie z Poznania... > tak czy inaczej wymowa pozostaje niezmienna... > temu Panu już dziękujemy > > ps. który to wniosek opozycji o postawienie pod Trybunał millerowskiego > ministra? Trzeci? Z Jakubowska powinno być cztery. Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Dla Katarsis i Żniwiarza podziękowania 28.02.04, 21:03 Wy już wiecie za co:))) Jeszcze raz dzięki. Poszło dalej w świat. Pozdrawiam Iza Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Re: Dla Izabell usmiech nieśmiały posyłam :) 28.02.04, 21:08 iza.bella.iza napisała: > Wy już wiecie za co:))) > Jeszcze raz dzięki. Poszło dalej w świat. > Pozdrawiam > Iza Czołem! Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Re: Odwzajemniam. 28.02.04, 21:15 :)))))))))))) I witam pozostałych "ciemnych" forumowiczów. Może my w tym wątku to jesteśmy ciemniaki? A może cichociemni? Kto wie? Odpowiedz Link Zgłoś
katarsis Niech Ci służy i całemu anty-elektoratowi! 28.02.04, 21:44 Kurcze. Miałam gdzieś jeszcze wspaniałą zdjęcia podszeptów, podszczypywań, nieśmiałych uścisków i pocałunków minister Oli Jot przez jej klubowych kolegów czynionych. To była zabawa! Może jeszcze nie przepadły? Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Re: Niech Ci służy i całemu anty-elektoratowi! 28.02.04, 22:18 katarsis napisała: > Kurcze. Miałam gdzieś jeszcze wspaniałą zdjęcia podszeptów, podszczypywań, > nieśmiałych uścisków i pocałunków minister Oli Jot przez jej klubowych kolegów > czynionych. To była zabawa! Może jeszcze nie przepadły? Poszukaj koniecznie. Jak się znajdą to prześlij - będe wdzięczna niewymownie. Ja takie cuda wysyłam do krewnych i przyjaciół oderwanych od ojczyzny, co by nie żałowali niegdysiejszych decyzji. Odpowiedz Link Zgłoś
ponury.zniwiarz Re: Dla Katarsis i Żniwiarza podziękowania 28.02.04, 21:45 iza.bella.iza napisała: > Wy już wiecie za co:))) > Jeszcze raz dzięki. Poszło dalej w świat. > Pozdrawiam > Iza w przelocie smyrajac guziczki mojego kompa pragne doniesc, ze jest mi nieslychanie milo i rowniez wysylam pozdrowienia dla bywalcow tego wariatkowa :-) pozdr ponury Odpowiedz Link Zgłoś
katarsis Re: Dla Katarsis i Żniwiarza podziękowania 28.02.04, 21:51 Wiesz Zniwiarzu co to jest SLAM takie czytanie poezyj na zywo przy ożywczym dla samej twórczości poetyckiej udziale publiczności? Miałam ostatnio pomysł niecny, by wykorzystać w ten sposób wątek poświęcony Romanowi Polko i zakochanej, ale to by przedstawienie było! Choć nie wiem czy przeniesione do reala miałoby jeszcze urok ten sam... Odpowiedz Link Zgłoś
ponury.zniwiarz Re: Dla Katarsis i Żniwiarza podziękowania 28.02.04, 21:55 katarsis napisała: > Wiesz Zniwiarzu co to jest SLAM takie czytanie poezyj na zywo przy ożywczym dla > > samej twórczości poetyckiej udziale publiczności? > > Miałam ostatnio pomysł niecny, by wykorzystać w ten sposób wątek poświęcony > Romanowi Polko i zakochanej, ale to by przedstawienie było! Choć nie wiem czy > przeniesione do reala miałoby jeszcze urok ten sam... wydaje mi sie, ze wszystko zalezy od klimatu, ktory moze udzielic sie odbiorcom, a moze byc zupelnie odwrotnie. ja czytalem dzis "zielona mile" i jutro musze MUSZE ja skonczyc. tymczasem znikam, bo ja zaraz nie znikne stad, to znam osobe, ktora spowoduje, ze znikne na zawsze :-))) owocnej i tworczej nocy pzdr ponury Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Re: Dla Żniwiarza pytania. 28.02.04, 22:04 ponury.zniwiarz napisał: > pozdr > ponury Chyba jak tu zaglądasz, to już nie jesteś ponury, co? ;) Czy wpisać Cię na listę solenizantów? Wiem, że świętujesz blisko moich imienin (chyba, że Twoje imię ma więcej patronów niż jeden) i w dodatku nie sam. Jeden z bywalców "Ciemno już" jest Twoim imiennikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
ponury.zniwiarz Re: Dla Żniwiarza pytania. 28.02.04, 22:09 iza.bella.iza napisała: > ponury.zniwiarz napisał: > > > pozdr > > ponury > > Chyba jak tu zaglądasz, to już nie jesteś ponury, co? ;) > Czy wpisać Cię na listę solenizantów? Wiem, że świętujesz blisko moich imienin > (chyba, że Twoje imię ma więcej patronów niż jeden) i w dodatku nie sam. Jeden > z bywalców "Ciemno już" jest Twoim imiennikiem. imieniny mam 17 marca, mam imie na Z urodziny mam 16 sierpnia, czyli lew ze mnie jak sie patrzy ponury nie jestem, aczkolwiek bywam ale zaraz bede martwy jak nie wyjde z domu :-)))) pozdrawiam, naprawde musze leciec nieponury a sobotnioweekendowy zniwiarz Odpowiedz Link Zgłoś
ponury.zniwiarz Re: Dla Katarsis i Żniwiarza podziękowania 28.02.04, 22:01 iza.bella.iza napisała: > Wy już wiecie za co:))) > Jeszcze raz dzięki. Poszło dalej w świat. > Pozdrawiam > Iza miller pychol ma jak gollum wtydzi sie go cale forum juz niedlugo konczyl bedzie jaka radosc wielka wszedzie! Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Re: Dla Katarsis i Żniwiarza podziękowania 28.02.04, 22:10 ponury.zniwiarz napisał: > iza.bella.iza napisała: > > > Wy już wiecie za co:))) > > Jeszcze raz dzięki. Poszło dalej w świat. > > Pozdrawiam > > Iza > > > miller pychol ma jak gollum > wtydzi sie go cale forum > juz niedlugo konczyl bedzie > jaka radosc wielka wszedzie! Piszemy na melodię "Sokołów", więc znów muszę poprawić, żeby się dało zaśpiewać. Sorki! Miller, Miller pychol ma jak gollum Wstydzi się go całe nasze forum. Już niedługo kończył jednak będzie, Jakaż radość wielka wszędzie! ps. zamiast twóczego neologizmu "pychol" w ludowej przyśpiewce wystarczy morda i do L.M. bardziej pasuje, zwłaszcza po noworocznych życzeniach Tyczyńskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: Ciemno już 28.02.04, 22:11 goniacy.pielegniarz napisał: > zgasły wszystkie światła, ciemno już, noc nadchodzi, głucha noc. -uuuuuu....kto to rapował? skądś jest mi to znane Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Re: Ciemno już 28.02.04, 22:14 oszolom.z.radia.maryja napisał: > -uuuuuu....kto to rapował? skądś jest mi to znane Cześć, Oszoł :) Nie wiedziałem, że słuchasz hip-hopu :))) Peja www.adminer.pl/slowa-piosenek/p/p.php3?plik=peja(slumsattack)_gluchanoc.txt Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz p.s. 28.02.04, 22:24 Oszoł, tylko nie mów, że słyszałeś to w RM :) Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Re: Ciemno już ale widać co nie co 28.02.04, 23:14 Autor: basia.basia Data: 28.02.2004 17:59 + dodaj do ulubionych wątków + odpowiedz na list -------------------------------------------------------------------------------- homosovieticus napisał: > Prosze o pomoc w dotarciu do całego artykułu ST.BRATKOWSKIEGO ,KTÓRY TAK MNIE > WZBURZYŁ. Zdaje się, że się nie doczekasz ale na pewno GP pomoże. Ja ten artykuł czytałam ale nie mogę sobie przypomnieć gdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Widać wszystko :) 28.02.04, 23:19 www.rzeczpospolita.pl/dodatki/plus_minus_040221/plus_minus_a_13.html?k=on;t=2004010120040228 Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Re: Widać wszystko :) jak zwykle przez mgłę 28.02.04, 23:27 goniacy.pielegniarz napisał: > www.rzeczpospolita.pl/dodatki/plus_minus_040221/plus_minus_a_13.html?k=on;t=2004010120040228 Dzięki. Nie ma lepszego "pielegniarza drogi" do prawdy. Ale mi sie walneło jak emerytce z rzeszowa lub wartburgowi. Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Re: Widać wszystko :) jak zwykle przez mgłę 28.02.04, 23:31 Myślałem, Homo, że już zakończyłeś docinanie Wartburgowi. Co z Ciebie za zakonnik z taką złośliwościa?!! Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Re: Widać wszystko :) jak zwykle przez mgłę 29.02.04, 00:33 goniacy.pielegniarz napisał: > Myślałem, Homo, że już zakończyłeś docinanie Wartburgowi. Co z Ciebie za > zakonnik z taką złośliwościa?!! To Rolo jest zakonnikiem .Pomuliło ci się. :)) Odpowiedz Link Zgłoś
katarsis Wyludniło się tu dzisiaj 28.02.04, 22:54 Izy hymn wzniósł się w przestworza żeby w sercach wzniecić pożar ktoś zaśpiewał, ktoś zanucił szybko wątek ten porzucił radio z twarzą tu zajrzało a odpowiedź poniechało przyszła Basia, w miskę wlała na zabawę popląsała Tajniak dawno nie widziany pewnie sobie liże rany od pisania i lepienia żona miała duże chcenia Zniwarz co się zwie Ponury od miłości miał swej bury że za długo czas poświęca do dziewczyny się zniechęca Był marynat-arystokrat czasu w poście tylko pokradł poszedł sobie biegać dalej będzie jeszcze doskonalej! Kataryna gdzieś się zmyła od zabawy odstąpiła Pielęgniarza też widziano ale wtedy było rano A na forum zostaję tylko ja natchnienie poetów: Anna Maria Odpowiedz Link Zgłoś
katarsis do pieśni kościelnej wielkopostnej w rytm hiphopu 28.02.04, 23:31 suplement: towarzysza sekretarza post i dzisiaj się wydarzał zmienił się jednak biedaczek poszedł sobie spijać w krzaczek Homo cos tam podniósł w treści poszukuje bardzo wieści żeby sprawę dobrze zbadać Bratkowskiemu kłam tym zadać czy ktoś jeszcze wie czy nie w poetyckim jest dziś śnie Odpowiedz Link Zgłoś
katarsis Re: do pieśni kościelnej wielkopostnej w rytm hip 28.02.04, 23:36 I też Wartburg się przewinął swe manatki potem zwinął na niemieckim wątku został przełożeniom pewnie sprostał Możesz wierzyć, możesz nie ja tu sobie ciągle tkwię To już wszyscy dziś kochani którzy byli tu spodkani czas zawinąć w końcu się z majakami spodkać w śnie Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Re: do pieśni kościelnej wielkopostnej w rytm hip 28.02.04, 23:49 Same wiersze, same rymy Widzę, to dzisiaj ćwiczymy A ja za tych co szlifują Tylko prozę i nie czują Tej techniki i tych nut Z których składa się ten cud Który widzim tu w tym wątku W tym poetów tu zakątku Piję zdrowie, ostro chucham A w alkomat nic nie dmucham Takim wierszem kładę cień Na ten wątek, bom jest leń Odpowiedz Link Zgłoś
katarsis Re: do pieśni kościelnej wielkopostnej w rytm hip 28.02.04, 23:59 Zwijaj, zwijaj Przyjacielu bo tworzących jest niewielu postaw formę dziś za cel to okrągły dzisiaj dzień będzie tysiąc, jeszcze pięćset jeśli jakiś dodasz werset a dwunasta już nadchodzi z wiosny cieszą się też młodzi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t1s Re: do pieśni kościelnej wielkopostnej w rytm hip IP: *.aster.pl / *.acn.pl 28.02.04, 23:57 coś miłego przyśni się może flaszka, może dwie może nawet skrzynka cała to już porcja jest niemała rzeka wódki sie poleje pijesz Ty i ja też chleje wszyscy doją co się da do poranka lub do dna:) Odpowiedz Link Zgłoś
katarsis Re: do pieśni kościelnej wielkopostnej w rytm hip 29.02.04, 00:11 każdy wierszyk co ma wzięcie będzie w moim testamencie ja niedługo go przekażę czasem może tu powałżę poet słowem rację ma widzi nawet tyle że sekretarza w dołku ssie rad by napić się w te pędy nie zaglądać gdzie, którędy prawdę mówię, może nie? kto z nim dziś napije się? ja się zgodzę! znakomicie! takim gestem skrócę życie forumowej mej twórczości dla wybitnych wielce gości pożegnania słowa stukam rymu w głowie jeszcze szukam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t1s Re: do pieśni kościelnej wielkopostnej w rytm hip IP: *.aster.pl / *.acn.pl 29.02.04, 00:20 prawdę mówisz, w dołku ssie pić się strasznie wódki chce na bok żarło, w kąt zagrycha byle złapać za kielicha Odpowiedz Link Zgłoś
katarsis Re: do pieśni kościelnej wielkopostnej w rytm hip 29.02.04, 00:33 drogi tesie, bądź uważny byś w amoku tym okrutnym z lampki zwykłej pustej nóżki nie narobił dziś wydmuszki nóżek, nóżką, z nóżki nóżka trudna do zauważenia bywa gdzieś pod stołem można dostrzec pożądania też ogniwa pannę zawsze można złapać że się nie wie też udawać a ze stołem pomyliło bo za dużo się wypiło! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t1s Re: do pieśni kościelnej wielkopostnej w rytm hip IP: *.aster.pl / *.acn.pl 29.02.04, 00:43 katarsis napisała: > drogi tesie, bądź uważny > byś w amoku tym okrutnym > z lampki zwykłej pustej nóżki > nie narobił dziś wydmuszki > > nóżek, nóżką, z nóżki nóżka > trudna do zauważenia bywa > gdzieś pod stołem można dostrzec > pożądania też ogniwa > > pannę zawsze można złapać > że się nie wie też udawać > a ze stołem pomyliło > bo za dużo się wypiło! :) w łeb ja sie nie muszę drapać gdzie panienkę trzeba złapać dobrze wiem to moi mili nawet gdy mam pięć promili Odpowiedz Link Zgłoś
katarsis Re: do pieśni kościelnej wielkopostnej w rytm hip 29.02.04, 01:12 Zaimponować tym potrafisz pamiętać jednak trzeba że: poeta rady chętnie innym daje a gdy przychodzi noc i z oblubienicą ma wejść pod koc wczas odwagi mu nie staje *** taki to już muzy los przyjemności zadać cios cierpieć z nim, ze światem to uczucie zmysłów katem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t1s Re: do pieśni kościelnej wielkopostnej w rytm hip IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.02.04, 01:26 katarsis napisała: > Zaimponować tym potrafisz > pamiętać jednak trzeba że: > > poeta rady chętnie innym daje > a gdy przychodzi noc > i z oblubienicą ma wejść pod koc > wczas odwagi mu nie staje > *** > taki to już muzy los > przyjemności zadać cios > cierpieć z nim, ze światem > to uczucie zmysłów katem gdy się zbliża ciemna noc to pastylek łykam moc by nie wyszła z tego blaga i stanęła mi odwaga:) Odpowiedz Link Zgłoś
katarsis Re: do pieśni kościelnej wielkopostnej w rytm hip 29.02.04, 01:34 Zaimponować tym potrafisz pamiętać jednak trzeba że: nadużywać niebezpieczne gdyż działanie nie jest wieczne środków których siła moc i działanie całą noc kiedyś przyjdzie takie zejście że nie znajdziesz gdzie jest wejście :) czy wiesz o tym, że: forumowe pisanie czeka potem spowiadanie hucznych zabaw w wielki post nie zezwala święty Piotr! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t1s Re: do pieśni kościelnej wielkopostnej w rytm hip IP: *.aster.pl / *.acn.pl 29.02.04, 01:52 Św. Piotr jest dzisiaj łaskaw kilka razy nawet klaskał bo to trzeźwe popijanie zbedne jest więc spowiadanie gdyby każdy pił jak my miałby Święty dobre sny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t1s Re: do pieśni kościelnej wielkopostnej w rytm hip IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.02.04, 02:16 na Twój wierszyk czekam jutro dziś już się zawijam w futro i Dobranoc mówię ładnie niech nas miły sen dopadnie Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Re: Wyludniło się tu dzisiaj 29.02.04, 00:13 W "Ciemno już" tak często bywa - Sobotni wątek się trochę kiwa. Jeden wyjdzie, zajrzy drugi, Postów się nie leją strugi, Lecz skapują jak kropelki. Jednak to kłopot niewielki I tak rośnie statystyka, I tak zawsze ktoś coś wklika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t1s Re: Wyludniło się tu dzisiaj IP: *.aster.pl / *.acn.pl 29.02.04, 00:28 to szykuje się niedziela gdy kropelek się uzbiera wszakoż będziem jutro mieli wlać co sobie do gardzieli Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Wyludniło się tu dzisiaj 29.02.04, 00:31 Gość portalu: t1s napisał(a): > to szykuje się niedziela > gdy kropelek się uzbiera > wszakoż będziem jutro mieli > wlać co sobie do gardzieli Wchodzisz w fazę alkoholową jak widzę :) Jak nie ma Basi robisz się niegrzeczny :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t1s Re: Wyludniło się tu dzisiaj IP: *.aster.pl / *.acn.pl 29.02.04, 00:37 kataryna.kataryna napisała: > Gość portalu: t1s napisał(a): > > > to szykuje się niedziela > > gdy kropelek się uzbiera > > wszakoż będziem jutro mieli > > wlać co sobie do gardzieli > > > Wchodzisz w fazę alkoholową jak widzę :) > Jak nie ma Basi robisz się niegrzeczny :) :) to nie faza jest lecz Fuzzy miś już dawno mi sie marzy Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Wyludniło się tu dzisiaj 29.02.04, 00:39 Gość portalu: t1s napisał(a): > kataryna.kataryna napisała: > > > Gość portalu: t1s napisał(a): > > > > > to szykuje się niedziela > > > gdy kropelek się uzbiera > > > wszakoż będziem jutro mieli > > > wlać co sobie do gardzieli > > > > > > Wchodzisz w fazę alkoholową jak widzę :) > > Jak nie ma Basi robisz się niegrzeczny :) > > :) > to nie faza jest lecz Fuzzy > miś już dawno mi sie marzy Miś w sensie misia czy to jakiś szyfr? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t1s Re: Wyludniło się tu dzisiaj IP: *.aster.pl / *.acn.pl 29.02.04, 00:52 kataryna.kataryna napisała: > Gość portalu: t1s napisał(a): > > > kataryna.kataryna napisała: > > > > > Gość portalu: t1s napisał(a): > > > > > > > to szykuje się niedziela > > > > gdy kropelek się uzbiera > > > > wszakoż będziem jutro mieli > > > > wlać co sobie do gardzieli > > > > > > > > > Wchodzisz w fazę alkoholową jak widzę :) > > > Jak nie ma Basi robisz się niegrzeczny :) > > > > :) > > to nie faza jest lecz Fuzzy > > miś już dawno mi sie marzy > > > Miś w sensie misia czy to jakiś szyfr? :) Pamiętasz Muppet show? Sam już nie wiem:) A może Misia, jak Bronia? Żołnierze do Broni! A może o sejf Ci chodzi? Tam też jest jakaś butelczyna? Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Re: Wyludniło się tu dzisiaj 29.02.04, 00:55 Gość portalu: t1s napisał(a): > kataryna.kataryna napisała: > > > Miś w sensie misia czy to jakiś szyfr? :) > > > Pamiętasz Muppet show? > Sam już nie wiem:) > A może Misia, jak Bronia? Żołnierze do Broni! > A może o sejf Ci chodzi? Tam też jest jakaś butelczyna? Sekretarzu! Nie ściemniaj! Chodzi Ci o misia, który nam tu parę dni temu flaszki przynosił, a myśmy go na płachtę łapali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t1s Re: Wyludniło się tu dzisiaj IP: *.aster.pl / *.acn.pl 29.02.04, 00:58 iza.bella.iza napisała: > Gość portalu: t1s napisał(a): > > > kataryna.kataryna napisała: > > > > > Miś w sensie misia czy to jakiś szyfr? :) > > > > > > Pamiętasz Muppet show? > > Sam już nie wiem:) > > A może Misia, jak Bronia? Żołnierze do Broni! > > A może o sejf Ci chodzi? Tam też jest jakaś butelczyna? > > Sekretarzu! Nie ściemniaj! Chodzi Ci o misia, który nam tu parę dni temu > flaszki przynosił, a myśmy go na płachtę łapali. Racja, o niego mi chodzi! dorwę łobuza bo podpijał! Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Re: Wyludniło się tu dzisiaj 29.02.04, 00:49 Kiedy Basi nie ma w wątku Ts1 jeden siedzi w kątku I doczekac się nie może Aż mu ktoś naleje toże. Z tej posuchy biedzaczysko Wciąż rymuje nam chłopisko. A to przecież nie wypada, By do rymu ciągle gadać. Kataryna chce wejś w prozę, Ale sekretarz nie może Tu ustąpić naszej damie, Bo go męczy wierszowanie. Jego mowa się związała, Gdy mu Basia lać przestała. Póki Basia nie powróci On ku prozie się zwróci! Odpowiedz Link Zgłoś
lupus.lupus scena zazdrości 29.02.04, 00:51 No tak. Do t1s Panie lgnią z misiami i piszą dla niego wierszyki. Wystrzegaj się ciemnych zaułków Sekretarzu. Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Re: scena zazdrości 29.02.04, 00:54 To dziwne, ale o Sławka nie było tego typu scen. Chociaż może to zrozumiałe, gdy się weźmie pod uwagę, jakie plotki krążą o jego rzekomym potencjale :) Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: scena zazdrości 29.02.04, 00:58 lupus.lupus napisał: > No tak. Do t1s Panie lgnią z misiami i piszą dla niego wierszyki. A on i tak wybierze flaszkę :) > Wystrzegaj się ciemnych zaułków Sekretarzu. Myślisz, że mu coś z damskiej ręki grozi? Odpowiedz Link Zgłoś
lupus.lupus Re: scena zazdrości 29.02.04, 01:02 kataryna.kataryna napisała: > Myślisz, że mu coś z damskiej ręki grozi? W chwili zazdrości myślałem o sobie. Juz mi przechodzi :) Odpowiedz Link Zgłoś
lupus.lupus Re: scena zazdrości 29.02.04, 01:08 Nic tu po mnie.Wierszoklecenie mi nie wychodzi, panie trzymają na dystans,zimny grog... Dobranoc wszystkim. Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: scena zazdrości 29.02.04, 01:11 lupus.lupus napisał: > Nic tu po mnie.Wierszoklecenie mi nie wychodzi, panie trzymają na dystans,zimny > > grog... > Dobranoc wszystkim. Dobranoc Lupusie :) Dobranoc wszystkim :) Ja też już zmykam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t1s Re: scena zazdrości IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.02.04, 01:13 Dobranoc:) Odpowiedz Link Zgłoś
lupus.lupus Re: scena zazdrości 29.02.04, 01:19 Dobranoc. Niech Ci się Robert w technicolorze przyśni :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t1s Re: scena zazdrości IP: *.aster.pl / *.acn.pl 29.02.04, 00:59 lupus.lupus napisał: > No tak. Do t1s Panie lgnią z misiami i piszą dla niego wierszyki. > Wystrzegaj się ciemnych zaułków Sekretarzu. Zamiarzam coś zupełnie przeciwnego:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t1s Re: Wyludniło się tu dzisiaj IP: *.aster.pl / *.acn.pl 29.02.04, 00:56 iza.bella.iza napisała: > Kiedy Basi nie ma w wątku > Ts1 jeden siedzi w kątku > I doczekac się nie może > Aż mu ktoś naleje toże. > > Z tej posuchy biedzaczysko > Wciąż rymuje nam chłopisko. > A to przecież nie wypada, > By do rymu ciągle gadać. > > Kataryna chce wejś w prozę, > Ale sekretarz nie może > Tu ustąpić naszej damie, > Bo go męczy wierszowanie. > > Jego mowa się związała, > Gdy mu Basia lać przestała. > Póki Basia nie powróci > On ku prozie się zwróci! :) A więc dobrze ustepuję i już więcej nie rymuję Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Re: Wyludniło się tu dzisiaj 29.02.04, 01:03 Gość portalu: t1s napisał(a): > A więc dobrze ustepuję > i już więcej nie rymuję Ależ rymuj drogi bracie. Ja też siedzę w tym temacie. Jak mnie czasem on dopadnie, To rymuję wiersze stadnie I też przestać nie potrafię, Może skoczysz po ratafię? Wypijemy po kielonku I wrócimy do porządku, Do mówienia prozą zwykłą, Mową swojską i nawykłą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t1s Re: Wyludniło się tu dzisiaj IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.02.04, 01:11 iza.bella.iza napisała: > Gość portalu: t1s napisał(a): > > > A więc dobrze ustepuję > > i już więcej nie rymuję > > Ależ rymuj drogi bracie. > Ja też siedzę w tym temacie. > Jak mnie czasem on dopadnie, > To rymuję wiersze stadnie > I też przestać nie potrafię, > Może skoczysz po ratafię? > Wypijemy po kielonku > I wrócimy do porządku, > Do mówienia prozą zwykłą, > Mową swojską i nawykłą więcej wypić nie zaszkodzi wódka życie nam osłodzi potem wrócim do nawyku a skończymy na odwyku Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Re: Wyludniło się tu dzisiaj 29.02.04, 01:22 Gość portalu: t1s napisał(a): > więcej wypić nie zaszkodzi > wódka życie nam osłodzi > potem wrócim do nawyku > a skończymy na odwyku Kiedy picie jest w nawyku To się kończy na odwyku! A gdy w nawyk rym nam wchodzi To i wypić nie zaszkodzi. I tak jest się za wariata Gdy się w zdania rymy wplata. I tak nie ma odwykówki Dla poezji pełnej głowki. Pijmy więc gdy ciemno już. Potem tylko zimny tusz. A po tuszu idziem spać, Aby jutro radę dać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t1s Re: Wyludniło się tu dzisiaj IP: *.aster.pl / *.acn.pl 29.02.04, 01:44 iza.bella.iza napisała: > Gość portalu: t1s napisał(a): > > > więcej wypić nie zaszkodzi > > wódka życie nam osłodzi > > potem wrócim do nawyku > > a skończymy na odwyku > > Kiedy picie jest w nawyku > To się kończy na odwyku! > A gdy w nawyk rym nam wchodzi > To i wypić nie zaszkodzi. > > I tak jest się za wariata > Gdy się w zdania rymy wplata. > I tak nie ma odwykówki > Dla poezji pełnej głowki. > > Pijmy więc gdy ciemno już. > Potem tylko zimny tusz. > A po tuszu idziem spać, > Aby jutro radę dać. > rym więc jest jak zagryzanie i łagodzi popijanie? łeb nie boli, rzyg się wraca to lekarstwo jest na kaca? lepszy jest niż zsiadłe mleko? niźli chleba dziesięć deko? i kiszone ogóreczki z tej pękatej wielce beczki? piszmy wierszem więc i tyle nie znajdziemy się w mogile Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Re: Wyludniło się tu dzisiaj 29.02.04, 01:51 Rym na wszystko dobry jest. Rymy zawsze są the best. Ja już jednak dziś wysiadam I do łóżka prędko spadam. Ślę całuski powiązane I rytmicznie zrymowane. Na dobranoc piję zdrowie. A czym piję - nie odpowiem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t1s Re: Wyludniło się tu dzisiaj IP: *.aster.pl / *.acn.pl 29.02.04, 01:54 iza.bella.iza napisała: > Rym na wszystko dobry jest. > Rymy zawsze są the best. > Ja już jednak dziś wysiadam > I do łóżka prędko spadam. > > Ślę całuski powiązane > I rytmicznie zrymowane. > Na dobranoc piję zdrowie. > A czym piję - nie odpowiem! I ja piję zdrowie Twoje łykne troche i za swoje dobrej nocy wszystkim życzę i sam rzucam się na pryczę Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna 1500 29.02.04, 00:10 Nie idzie mi wierszowanie to przynajmniej licznik podbiję. Odpowiedz Link Zgłoś
lupus.lupus Re: 1500 29.02.04, 00:12 "Jednakowo piękna jest noc, jak śmiech obłąkanego w tej nocy" Dobry wieczór wszystkim. Gratulacje Pielęgniarzu :) Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: 1500 29.02.04, 00:13 lupus.lupus napisał: > "Jednakowo piękna jest noc, jak śmiech obłąkanego w tej nocy" > Dobry wieczór wszystkim. > Gratulacje Pielęgniarzu :) Witaj :) A dlaczego gratulacje dla Pielęgniarza a nie tego lub tej kto ustrzelił post nr 1500? Odpowiedz Link Zgłoś
lupus.lupus Re: 1500 29.02.04, 00:15 "Tego lub tej" ?Zasiałaś wątpliwość :) Pielęgniarz jest gospodarzem tego tasiemca. Pomyślałem, że będzie mu miło z okazji okragłej liczby. Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Re: 1500 29.02.04, 00:19 lupus.lupus napisał: > "Tego lub tej" ?Zasiałaś wątpliwość :) Prawda jak łatwo jedną wpadką zburzyć intrygę budowaną przez tyle czasu? :) > Pielęgniarz jest gospodarzem tego tasiemca. Pomyślałem, że będzie mu miło z > okazji okragłej liczby. Miło to mi jest z powodu towarzystwa w tym wątku, który nie ma gospodarza i żyje własny wierszem, tfu!, to znaczny własnym życiem. Ale dziękuję :) Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: 1500 29.02.04, 00:20 lupus.lupus napisał: > "Tego lub tej" ?Zasiałaś wątpliwość :) > Pielęgniarz jest gospodarzem tego tasiemca. Pomyślałem, że będzie mu miło z > okazji okragłej liczby. Ale to jeszcze nie powód, żeby ignorować tego lub tą, który się w okrągłą liczbę wstrzelił. Być może siedział przyczajony i gryzł palce, żeby się jakoś odznaczyć w statystyce wątku a Ty tylko Pielęgniarzu Pielęgniarz. Ale niech będzie, nie jestem małostkowa, mogę się ostatecznie przyłączyć do gratulacji dla Pielęgniarza. Odpowiedz Link Zgłoś
katarsis Re: 1500!!!!! 29.02.04, 00:25 Kataryna nie martw się! Okrągło rocznicowiec może poprosić Pielęgniarza o spełnienie jakiegos życzenia...Może Ci nagrac jakaś piosenkę na kasecie (może ułożony hymn przez Izę)...zagrać na gitarze i zanucić słodko! A może masz coś innego w zanadrzu, nie odpuszczaj tak łatwo... Co prawda są to srebrne, a nie brylantowe gody...ale zawsze gody! Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: 1500!!!!! 29.02.04, 00:28 katarsis napisała: > Kataryna nie martw się! Okrągło rocznicowiec może poprosić Pielęgniarza o > spełnienie jakiegos życzenia...Może Ci nagrac jakaś piosenkę na kasecie (może > ułożony hymn przez Izę)...zagrać na gitarze i zanucić słodko! > A może masz coś innego w zanadrzu, nie odpuszczaj tak łatwo... > Co prawda są to srebrne, a nie brylantowe gody...ale zawsze gody! Myślę intensywnie. Chyba zdecyduję się na słodkie nucenie bo z tego co Pielęgniarz mówił, śpiewanie wychodzi mu cokolwiek kiepsko. Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Re: 1500!!!!! 29.02.04, 00:35 kataryna.kataryna napisała: > Myślę intensywnie. Chyba zdecyduję się na słodkie nucenie bo z tego co > Pielęgniarz mówił, śpiewanie wychodzi mu cokolwiek kiepsko. To może ja coś lepiej na gitarze zagram, bo choć nie grałem już dłuuugo i w formie fatalnej w związku z tym jestem, to i tak pewnie o niebo lepiej będzie brzmiało niż nucenie i śpiewanie choćby nawet przefiltrowane zostało przez najnowże programy komputerowe. A Ty możesz sobie nucić :) Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Gratulacje dla Kataryny!!! 29.02.04, 00:23 Za post numer 1500!! Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Gratulacje dla Kataryny!!! 29.02.04, 00:24 goniacy.pielegniarz napisał: > Za post numer 1500!! Och, dziękuję, zupełnie się nie spodziewałam :) To ja zrobiłam posta nr 1500? Jejku, nawet nie zauważyłam :) Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Re: Gratulacje dla Kataryny!!! 29.02.04, 00:26 Niech ten nieoczekiwany post z gratulacjami z okazji przypadkowego trafienia okrągłej liczby będzie dla Ciebie nagrodą-niespodzianką! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t1s Re: Gratulacje dla Kataryny!!! IP: *.aster.pl / *.acn.pl 29.02.04, 00:30 gratulacje, gratulacje zapraszamy na libacje:) Odpowiedz Link Zgłoś
lupus.lupus Re: Gratulacje dla Kataryny!!! 29.02.04, 00:33 Ja też winszuję Katarynie tego niezwykłego osiągnięcia :) PS. Załapałeś się na robotę u Sławka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t1s Re: Gratulacje dla Kataryny!!! IP: *.aster.pl / *.acn.pl 29.02.04, 00:38 lupus.lupus napisał: > Ja też winszuję Katarynie tego niezwykłego osiągnięcia :) > > PS. Załapałeś się na robotę u Sławka? To on mnie złapał. W pół:) Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Gratulacje dla Kataryny!!! 29.02.04, 00:40 Gość portalu: t1s napisał(a): > lupus.lupus napisał: > > > Ja też winszuję Katarynie tego niezwykłego osiągnięcia :) > > > > PS. Załapałeś się na robotę u Sławka? > > > To on mnie złapał. W pół:) Mam nadzieję, że miałeś z tego przynajmniej jakąś przyjemność bo nie chcę Cię martwić ale chleba z tego raczej nie będzie bo Sławek na wylocie. Odpowiedz Link Zgłoś
lupus.lupus Re: Gratulacje dla Kataryny!!! 29.02.04, 00:43 Szczęściarz :) Mnie wyrzuciło i zniszczyłem w ten sposób pięknie zapowiadajacą się karierę. Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Nie ważne ile postów, ważne ile zwrotek napiszemy! 29.02.04, 00:33 Rodziła się tu dziś spontanicznie pewna pieśń. Mają w niej swój udział panie i panowie. Proszę pieśni nie porzucać i dopisywać następne zwrotki. Dotychczasowe zebrałam razem i tu wklejam. Jak ktoś wymyśli lepszy refren, to też niech się nim z nami podzieli. Pieśń musimy potem przećwiczyć razem w chórze, żebyśmy na 1 maja mieli z czym przed trybuną niehonorowa wystąpić. Wino, wino, wino lejcie! To na Leszka toast zejście. Schodzi Miller już ze sceny, My się za to napijemy! Ref: Hej, hej, hej Milerze Spieprzajże ty z Polski na rowerze! Dzwoń, dzwoń, dzwoń dzwoneczkiem I nie wracaj na chwileczkę! Winem, winem toast wychylamy, A jak umrzesz zaśpiewamy Na szerokich pól równinie: Niech po Leszku pamięć zginie! Miller, Miller, a za tobą Banach Spieprzajcież wy razem i to na kolanach! Zabierajcie też waszych kolesi Nim się wszystkich ich powiesi! Miller, Miller a za tobą inni Spieprzajcie w podskokach boście nam to winni Zabierajcie z sobą wszystkich swych kolesi Zanim się ich wszystkich za jaja powiesi Miller, Miller, wszystkie eseldupki Nawet jak się skrzykniecie do kupki, To wyborów nie wygracie! Nawet jak sprzedacie gacie! Miller już ze sceny spada i wszystkim to odpowiada juz się raczej nie podniesie społeczeństwo go rozniesie! Miller, Miller, Miller i kolesie - Poszukajcie dobrej nory w lesie, Bo jak was tam wkrótce pogonimy, To zdechniecie w czasie zimy!!! Miller, Miller pychol ma jak gollum wstydzi się go cale forum już niedługo kończył będzie jaka radość wielka wszędzie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wartburg Re: Nie ważne ile postów, ważne ile zwrotek napis IP: *.b.dial.de.ignite.net 29.02.04, 00:39 iza.bella.iza napisała: > Rodziła się tu dziś spontanicznie pewna pieśń. Mają w niej swój udział panie i > panowie. Proszę pieśni nie porzucać i dopisywać następne zwrotki. Dotychczasowe > > zebrałam razem i tu wklejam. Jak ktoś wymyśli lepszy refren, to też niech się > nim z nami podzieli. Pieśń musimy potem przećwiczyć razem w chórze, żebyśmy na > 1 maja mieli z czym przed trybuną niehonorowa wystąpić. > > Wino, wino, wino lejcie! > To na Leszka toast zejście. > Schodzi Miller już ze sceny, > My się za to napijemy! > > Ref: > Hej, hej, hej Milerze > Spieprzajże ty z Polski na rowerze! > Dzwoń, dzwoń, dzwoń dzwoneczkiem > I nie wracaj na chwileczkę! > > Winem, winem toast wychylamy, > A jak umrzesz zaśpiewamy > Na szerokich pól równinie: > Niech po Leszku pamięć zginie! > > Miller, Miller, a za tobą Banach > Spieprzajcież wy razem i to na kolanach! > Zabierajcie też waszych kolesi > Nim się wszystkich ich powiesi! > > Miller, Miller a za tobą inni > Spieprzajcie w podskokach boście nam to winni > Zabierajcie z sobą wszystkich swych kolesi > Zanim się ich wszystkich za jaja powiesi > > Miller, Miller, wszystkie eseldupki > Nawet jak się skrzykniecie do kupki, > To wyborów nie wygracie! > Nawet jak sprzedacie gacie! > > Miller już ze sceny spada > i wszystkim to odpowiada > juz się raczej nie podniesie > społeczeństwo go rozniesie! > > Miller, Miller, Miller i kolesie - > Poszukajcie dobrej nory w lesie, > Bo jak was tam wkrótce pogonimy, > To zdechniecie w czasie zimy!!! > > Miller, Miller pychol ma jak gollum > wstydzi się go cale forum > już niedługo kończył będzie > jaka radość wielka wszędzie! A gdzie żal za dziewczyną, za zieloną Ukrainą? Trochę mi tego brakuje... Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Re: Nie ważne ile postów, ważne ile zwrotek napis 29.02.04, 00:53 Gość portalu: wartburg napisał(a): > A gdzie żal za dziewczyną, za zieloną Ukrainą? > Trochę mi tego brakuje... Skoro Ci brakuje, to coś napisz na ten temat. Narzekaczy ci u nas dostatek, a dopisywaczy brakuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wartburg Re: Nie ważne ile postów, ważne ile zwrotek napis IP: *.b.dial.de.ignite.net 29.02.04, 01:07 iza.bella.iza napisała: > Skoro Ci brakuje, to coś napisz na ten temat. Narzekaczy ci u nas dostatek, a > dopisywaczy brakuje. Jeśli Cię dotknąłem, to przepraszam... To nie była krytyka, ani narzekactwo. Po prostu fragment "żal za dziewczyną, za zielona Ukraina" zawsze mi się najbardziej podobał. Najwięcej w nim było energii. A że nie jestem obdarzony takim talentem jak Ty, pomyślałem sobie, że może Tobie by wyszło. > > Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Re: Nie ważne ile postów, ważne ile zwrotek napis 29.02.04, 01:12 No coś Ty! Nie poczułam się dotknięta. To była taka mało wyrafinowana zachęta z mojej strony. Dziś nas tu bowiem opętało rymotwórstwo. Spróbuj i Ty, to na prawdę niewielka sztuka. A skoro lubisz fragment o Ukrainie i dziewczynie, to lepiej o nim nie pisz w kontekście Millera i spółki. Szkoda na nich takich ładnych kawałków. Oni ani na na zielone stepy, ani na ładne dziewczyny nie zasługują. Pozdrowionka. Iza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wartburg problemy poety (początkującego) IP: *.b.dial.de.ignite.net 29.02.04, 01:28 iza.bella.iza napisała: > No coś Ty! Nie poczułam się dotknięta. To była taka mało wyrafinowana zachęta z > > mojej strony. Dziś nas tu bowiem opętało rymotwórstwo. Spróbuj i Ty, to na > prawdę niewielka sztuka. A skoro lubisz fragment o Ukrainie i dziewczynie, to > lepiej o nim nie pisz w kontekście Millera i spółki. Szkoda na nich takich > ładnych kawałków. Oni ani na na zielone stepy, ani na ładne dziewczyny nie > zasługują. > Pozdrowionka. Iza To dobrze. Sprawa sie wyjaśniła Myślałem, że można by wprowadzić pierzynę. Millera wyrzucamy przecież z rajskiego ogrodu. A jego uosobieniem ta część pościeli mogłaby się stać... Np. Żal, żal za pierzyną... za mą ciepłą otuliną? Rozkoszną wazeliną? Nic nie przychodzi mi do głowy. A może: Miller, Miller wreszcie bez pierzyny bez kolegów i bez wazeliny he? Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Re: problemy poety (początkującego) 29.02.04, 01:40 Gość portalu: wartburg napisał(a): > iza.bella.iza napisała: > > > No coś Ty! Nie poczułam się dotknięta. To była taka mało wyrafinowana zach > ęta > z > > > > mojej strony. Dziś nas tu bowiem opętało rymotwórstwo. Spróbuj i Ty, to na > > > prawdę niewielka sztuka. A skoro lubisz fragment o Ukrainie i dziewczynie, > to > > lepiej o nim nie pisz w kontekście Millera i spółki. Szkoda na nich takich > > > ładnych kawałków. Oni ani na na zielone stepy, ani na ładne dziewczyny nie > > > zasługują. > > Pozdrowionka. Iza > > To dobrze. Sprawa sie wyjaśniła > > Myślałem, że można by wprowadzić pierzynę. Millera wyrzucamy przecież z > rajskiego ogrodu. A jego uosobieniem ta część pościeli mogłaby się stać... > Np. Żal, żal za pierzyną... za mą ciepłą otuliną? Rozkoszną wazeliną? Nic > nie przychodzi mi do głowy. A może: > > Miller, Miller wreszcie bez pierzyny > bez kolegów i bez wazeliny > > he? Bardzo dobrze. Spróbuję pociągnąć dalej. Miller, Miller wreszcie bez pierzyny bez kolegów i bez wazeliny Nic nie znaczy nadęty prostaczek. Wywieziemy go bez taczek! Uff! Nie było łatwo, ale się udało. Resztę podopisujemy może jutro? Na dziś ja osobiście mam dość. Gdyby Tobie nie przeszło, to wołaj na pomoc ts1. On ma dziś niezwykłą wenę. Dobranoc:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wartburg Re: problemy poety (początkującego) IP: *.b.dial.de.ignite.net 29.02.04, 01:46 iza.bella.iza napisała: > > Miller, Miller wreszcie bez pierzyny > bez kolegów i bez wazeliny > Nic nie znaczy nadęty prostaczek. > Wywieziemy go bez taczek! > > Uff! Nie było łatwo, ale się udało. Resztę podopisujemy może jutro? Na dziś ja > osobiście mam dość. Gdyby Tobie nie przeszło, to wołaj na pomoc ts1. On ma dziś > > niezwykłą wenę. > Dobranoc:) Dzięki za pomoc. Miłej nocy życzę. Niech Ci się jakieś przełomowe rymy przyśnią:) > > > > Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Re: Nie ważne ile postów, ważne ile zwrotek napis 29.02.04, 00:41 zimnica na dworze straszliwa.wpadłem na chwilke na grog nie mały całkiem.no i po jakieś gorące serce. Odpowiedz Link Zgłoś
lupus.lupus Re: Nie ważne ile postów, ważne ile zwrotek napis 29.02.04, 00:46 homosovieticus napisał: > zimnica na dworze straszliwa.wpadłem na chwilke na grog nie mały całkiem.no i > po jakieś gorące serce. Chętnie napiję się z Tobą grogu. Z tradycyjnej szklaneczki. Ja stawiam. Mam straszne zaległości w Twoich wątkach. Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Re: Nie ważne ile postów, ważne ile zwrotek napis 29.02.04, 00:49 lupus.lupus napisał: > homosovieticus napisał: > > > zimnica na dworze straszliwa.wpadłem na chwilke na grog nie mały całkiem. > no > i > > po jakieś gorące serce. > > Chętnie napiję się z Tobą grogu. Z tradycyjnej szklaneczki. > Ja stawiam. Mam straszne zaległości w Twoich wątkach. > > to dziwne ale i ja po usunieciu ciazy stalem sie prawdziwym czlowiekiem. no to na zdrowie i ..na druga nogę lupusie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tow. Bagażnik Re: Nie ważne ile postów, ważne ile zwrotek napis IP: *.aster.pl / *.acn.pl 29.02.04, 01:05 homosovieticus napisał: > lupus.lupus napisał: > > > homosovieticus napisał: > > > > > zimnica na dworze straszliwa.wpadłem na chwilke na grog nie mały cał > kiem. > > no > > i > > > po jakieś gorące serce. > > > > Chętnie napiję się z Tobą grogu. Z tradycyjnej szklaneczki. > > Ja stawiam. Mam straszne zaległości w Twoich wątkach. > > > > > to dziwne ale i ja po usunieciu ciazy stalem sie prawdziwym czlowiekiem. > no to na zdrowie i ..na druga nogę lupusie. Panowie! Elyty mawiają "na drugi goleń" Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Re: Nie ważne ile postów, ważne ile zwrotek napis 29.02.04, 01:08 Gość portalu: tow. Bagażnik napisał(a): > homosovieticus napisał: > > > lupus.lupus napisał: > > > > > homosovieticus napisał: > > > Jam lud a lupus drapieżnikiem jest, kudy nam do Elyt? > > > > zimnica na dworze straszliwa.wpadłem na chwilke na grog nie mały > cał > > kiem. > > > no > > > i > > > > po jakieś gorące serce. > > > > > > Chętnie napiję się z Tobą grogu. Z tradycyjnej szklaneczki. > > > Ja stawiam. Mam straszne zaległości w Twoich wątkach. > > > > > > > > to dziwne ale i ja po usunieciu ciazy stalem sie prawdziwym czlowiekiem. > > no to na zdrowie i ..na druga nogę lupusie. > > > Panowie! Elyty mawiają "na drugi goleń" Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Re: Ciemno już 29.02.04, 01:45 Brakuje nam 21 wpisów do stanięcia na podium. Jednak ja mówię już dobranoc. Miło było tu dzisiaj wyjątkowo, albo jak zwykle. Pozdrawiam wszystkich prozaików i wierszokletów, ze szczególnym uwzględnieniem nieobecnych bywalców. Iza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wartburg Re: Ciemno już IP: *.b.dial.de.ignite.net 29.02.04, 02:10 I met a lady, she was playing with her soldiers in the dark oh one by one she had to tell them that her name was Joan of Arc. I was in that army, yes I stayed a little while; I want to thank you, Joan of Arc, for treating me so well. And though I wear a uniform I was not born to fight; all these wounded boys you lie beside, goodnight, my friends, goodnight Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CGN Re: Ciemno już IP: *.sprintserwis.pl 29.02.04, 11:40 Ta popularnisc idiotycznych watkow jak ten wlasnie pokazuje, do czego prowadzi indoktrynacja religijna w Polsce... :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katarsis indoktrynacja religijna_(nie na temat) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.02.04, 14:03 Gość portalu: CGN napisał(a): > Ta popularnisc idiotycznych watkow jak ten wlasnie pokazuje, do czego prowadzi > indoktrynacja religijna w Polsce... :( Wypisywanie opinii takich jak TA pod wątkiem takich jak TEN wskazuje, ze nawet osobom (pozornie) odpornym na 'indoktrynacje' moze szwankować warstwa heurezy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marynat Ateista z pościeli posted post o poście w poście IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.02.04, 14:48 Gość portalu: CGN napisał(a): > Ta popularnisc idiotycznych watkow jak ten wlasnie > pokazuje, do czego prowadzi > indoktrynacja religijna w Polsce... :( To zdumiewające do jak błędnych wniosków moze dojść umysł samotnego outsidera. Wyluzuj się i wpadnij tu kiedyś wieczorem, kiedy jest gwarno jak w Michalikowej Jamie. * * * Cegeen, z dociekliwości chciał rozproszyc watpliwosci Czy w NightClubie Pielegniarza Ktoś indoktrynację wdraża. Bo jak może tyle osób, debatować w świecki sposób czy partyjne pół Millera da się odciąć od premiera. A te drugie pół, rządowe, na łańcuch wziąć i jak krowę z obory na pole, w chaszcze wyprowadzić raz na zawsze! Klepie cegen w klawiaturkę co wyciśnie z intelekta: "N a t y m f o r u m h a s a n o c ą p o k r ę c o n a j a k a ś s e k t a !" Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Pozdrowienia dla członków ekskluzywnej sekty ... 29.02.04, 17:10 do której może być przyjęty każdy osobnik/czka posiadająca poczucie humoru, również w stosunku do swej własnej osoby:) Gość portalu: marynat napisał(a): > "N a t y m f o r u m h a s a n o c ą > p o k r ę c o n a j a k a ś s e k t a !" Odpowiedz Link Zgłoś
kaska.kaska Re: Ciemno już 29.02.04, 17:14 Gość portalu: CGN napisał(a): > Ta popularnisc idiotycznych watkow jak ten wlasnie pokazuje, do czego prowadzi > indoktrynacja religijna w Polsce... :( Panu już dziękujemy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wartburg Re: Ciemno już IP: *.b.dial.de.ignite.net 29.02.04, 17:37 Czy obywatel CGN porozumiewa się wojskowymi skrótami? Z brygady ciągników opancerzonych może? Bo domyślam się CGN to od od ciągnika. Choć powinno być chyba opanc.cgn dla zmylenia przeciwnika. Tfu, chciałem napisać enpeela. Odpowiedz Link Zgłoś
tajniak000 Re: Ciemno już 29.02.04, 17:52 Ta popularnisc idiotycznych watkow jak ten wlasnie pokazuje, do czego prowadzi indoktrynacja religijna w Polsce... : chłopak ma kompleksy i na poezji się nie zna !, a my już nie dyskutujmy tylko różaniec odmawiać ! :)))))))))))))))))))))))9 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wartburg Re: Ciemno już IP: *.b.dial.de.ignite.net 29.02.04, 18:05 Jakiś facet tutaj bryka co chce uchodzić za agnostyka a z tego, co pisze wynika. że to tylko operator ciągnika Odpowiedz Link Zgłoś
tajniak000 Re: Ciemno już 29.02.04, 18:20 > Jakiś facet tutaj bryka > co chce uchodzić za agnostyka > a z tego, co pisze wynika. > że to tylko operator ciągnika i ciągnikiem po forum bryka podając się za agnostyka pierdoły dookoła rozpowiada że "ciemno już" to rekigijna maskarada CGNie drogi pomieszałeś se drogi do pielegniarza przyjechałes i sie skompromitowałeś Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Re: Sączę piwko... 29.02.04, 19:25 katarsis napisała: > Wasze zdrowie! Dzięki:) Ja dołączę z jakimś trunkiem ale trochę później:) Odpowiedz Link Zgłoś
katarsis Re: Sączę piwko... 29.02.04, 19:40 basia.basia napisała: Dzięki:) > Ja dołączę z jakimś trunkiem ale trochę później:) Zostało jeszcze z imprezy? Jak zabawa? Tutaj było wczoraj ruchliwie i gwarno. I nowe sonety powstały. Grupa poetycka co raz bardziej się 'wyrabia' i na forum tym rozrabia :) (to a propos pojawienia się pierwszych nieśmiałych erotyków :) ps. a co sadzicie o erotykach właśnie? skromnym zdaniem: subtelny i wyważony język erotyków jest niczym orientalna przyprawa do ubogiej w smak potrawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wartburg głos zniża się do szeptu IP: *.b.dial.de.ignite.net 29.02.04, 20:28 katarsis napisała: > basia.basia napisała: > > Dzięki:) > > Ja dołączę z jakimś trunkiem ale trochę później:) > > Zostało jeszcze z imprezy? Jak zabawa? > > Tutaj było wczoraj ruchliwie i gwarno. I nowe sonety powstały. > Grupa poetycka co raz bardziej się 'wyrabia' i na forum tym rozrabia :) > (to a propos pojawienia się pierwszych nieśmiałych erotyków :) > > ps. a co sadzicie o erotykach właśnie? > > skromnym zdaniem: subtelny i wyważony język erotyków > jest niczym orientalna przyprawa do ubogiej w smak potrawy. Pomysł sympatyczny, obawiam się jednak, że z góry skazany na niepowodzenie. Jesteśmy przecież na forum. Otoczeni rozgorączkowanym, często nieprzychylnym tłumem, żeby nie powiedzieć - rozwrzeszczaną ciżbą albo gawiedzią. To miejsce jest hałaśliwym bazarem, stacją kolejową, chwilami wręcz publiczną toaletą. Nie ma tu warunków, w których mogłaby rozkwitać poezja erotyczna, jaka Ci się marzy... Prędzej już złośliwe przyśpiewki, zaczepne rymowanki, które pozwalają na dystans. Erotyki tutaj nie uda się wyhodować. No chyba że o trzeciej nad ranem, kiedy na forum cich się robi, jakby nikogo nie było i głos zniża się do szeptu:) Odpowiedz Link Zgłoś
katarsis Re: głos zniża się do szeptu 29.02.04, 20:44 głos się do szeptu zbliża godzina 0.00 to przybliża nadchodzą nowe też pomysły co na to umysł ścisły? erotyk to jest wtedy gdy się nie dowiesz kiedy znaczenie ktoś przemyci co czucie też zachwyci sztuka to jest też słowa gdy swe znaczenia chowa wymowa zgrabna jakaś i dać się jej przyłapać lecz wtedy temat inny toczyć się zgrabnie musi bo od fali słodyczy każdego pomysł zdusi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wartburg godzina dwunasta się przybliża IP: *.b.dial.de.ignite.net 29.02.04, 21:44 katarsis napisała: > głos się do szeptu zbliża > godzina 0.00 to przybliża > nadchodzą nowe też pomysły > co na to umysł ścisły? > > erotyk to jest wtedy > gdy się nie dowiesz kiedy > znaczenie ktoś przemyci > co czucie też zachwyci > > sztuka to jest też słowa > gdy swe znaczenia chowa > wymowa zgrabna jakaś > i dać się jej przyłapać > > lecz wtedy temat inny > toczyć się zgrabnie musi > bo od fali słodyczy > każdego pomysł zdusi > Bardzo mi się podoba. Jesli pozwolisz, parę poprawek... głos się do szeptu zniża godzina dwunasta się przybliża nadchodzą nowe wciąż pomysły gubić zaczyna się umysł ścisły... erotyk to jest wtedy kiedy ukryte znaczenie ktoś przemyci i nawet nie wiesz kiedy jego dotknięcie cię zachwyci Czyż nie najwyższe to wcielenie słowa kiedy znaczenia swoje zacznie chować i gdy unikiem zgrabnym jakimś o chwili szczęscia każe zmarzyć? lecz wtedy temat inny dotknięcie słowa zastąpić musi bo inaczej objęcie słodyczy wszystkie myśli zadusi P Odpowiedz Link Zgłoś
katarsis Re:do Kataryny jak się pojawi... 29.02.04, 21:44 Jestem już przy trzecim (piwku) i zarzuciłam sobie właśnie Vorony Ukrainians. Przy 'De je moja mila'? albo 'Rozprjiahaite' roznosi...Mega muzyka :) Odpowiedz Link Zgłoś
tajniak000 Re:do Kataryny jak się pojawi... 29.02.04, 21:50 : )))) może już wystarczy? : )))) Odpowiedz Link Zgłoś
katarsis Re:do Kataryny jak się pojawi... 29.02.04, 21:52 dwa z nich to były 0,33 więc nie ma obawy... Odpowiedz Link Zgłoś
tajniak000 Re: głos zniża się do szeptu - erotyk amatorski 29.02.04, 21:48 Ciemno już panowie i panie Czas na zabawy i w łóżku igranie Jedni wolą z tyłu, na wszystko patrzeć Drudzy z przodu, obserwują piękno Są też w tych sprawach mniejszości Co wpół zgięci, lub na kolanach Lubią smak i zapach namiętnej miłości Jedni i drudzy są nią zafascynowani I jej na wieki oddani Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wartburg Re: głos zniża się do szeptu - erotyk amatorski IP: *.b.dial.de.ignite.net 29.02.04, 21:59 tajniak000 napisał: > Ciemno już panowie i panie > Czas na zabawy i w łóżku igranie > Jedni wolą z tyłu, na wszystko patrzeć > Drudzy z przodu, obserwują piękno > > Są też w tych sprawach mniejszości > Co wpół zgięci, lub na kolanach > Lubią smak i zapach namiętnej miłości > Jedni i drudzy są nią zafascynowani > I jej na wieki oddani > To nie jest erotyk, tylko przyśpiewka:) Tak jak przewidziałem... Odpowiedz Link Zgłoś
tajniak000 Re: głos zniża się do szeptu - erotyk amatorski 29.02.04, 22:23 niech bedzie i przyśpiewka, ale z ciebie jasnowidz : ))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wartburg Re: głos zniża się do szeptu - erotyk amatorski IP: *.b.dial.de.ignite.net 29.02.04, 22:31 tajniak000 napisał: > niech bedzie i przyśpiewka, ale z ciebie jasnowidz : ))))))) To było do Katarsis, nie obrażaj się:) Chciałem jej dowieść, że pisanie erotyków na forum jest niemożliwe. I zaskoczyła mnie, bo to, co napisała, było naprawdę bardzo fajne. Tak więc jestem nienajlepszym jasnowidzem:) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
katarsis Re: głos zniża się do szeptu - erotyk amatorski 29.02.04, 22:26 Ejże, ejże Wartburgu! Nie deprecjonuj zbyt szybko kwitnącego dopiero co talentu Tajniaka (uprzedzam również spekulacje o domniemane zwiędnięcie :) Zwróć uwagę, że Tajniak pisze mimo wszystko oględnie używając parafrazy na to, co ująć mógłby wprost: ”Jedni wolą z tyłu, na wszystko patrzeć Drudzy z przodu, obserwują piękno” Słowo OBSERWUJĄ pozwala mu jednak liczyć na przychylność (założonych o przychylności) czytelników. Mieści się jeszcze w kanonie: kiedy znaczenia swoje zacznie chować i gdy unikiem zgrabnym jakimś o chwili szczęscia każe zmarzyć? Czyż nie? A może ja mam jakieś skrajne pole widzenia juz dzisiaj? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wartburg Re: głos zniża się do szeptu - erotyk amatorski IP: *.b.dial.de.ignite.net 29.02.04, 22:47 katarsis napisała: > Ejże, ejże Wartburgu! Nie deprecjonuj zbyt szybko kwitnącego dopiero co talentu > > Tajniaka (uprzedzam również spekulacje o domniemane zwiędnięcie :) Wcale nie chcialem deprecjonować Tajniaka, szukałem tylko potwierdzenia dla mojej tezy, którą Ty nawiasem mówiąc obaliłaś, tak więc wycofuje się na całej linii! > Zwróć uwagę, że Tajniak pisze mimo wszystko oględnie używając parafrazy na to, > co ująć mógłby wprost: > > ”Jedni wolą z tyłu, na wszystko patrzeć > Drudzy z przodu, obserwują piękno” Też zwróciłem na to uwagę i uznałem za "quite sophisticated". To jest naprawdę nieźle pomyślane... Zawiesza głos w połowie zdania i to końcowe "na wszystko patrzeć" wprowadza element zaskoczenia, bardzo liczący się w poezji. Ale to nie jest erotyk. Przy tym się upieram. Erotyk musi unikać bezpośredniości, tak jak Ty to zrobiłaś. Tajniak zawiesza głos co prawda, ale jest zbyt dosłowny i przez to "nie dotkniety", za bardzo zdystansowany do tego, o czym pisze. > > Słowo OBSERWUJĄ pozwala mu jednak liczyć na przychylność (założonych o > przychylności) czytelników. Mieści się jeszcze w kanonie: > > kiedy znaczenia swoje zacznie chować > i gdy unikiem zgrabnym jakimś > o chwili szczęscia każe zmarzyć? > > > Czyż nie? A może ja mam jakieś skrajne pole widzenia juz dzisiaj? Wiesz, że masz rację. Nie kokietuj:) Odpowiedz Link Zgłoś
katarsis Re: głos zniża się do szeptu - erotyk amatorski 29.02.04, 23:06 Kopalni każdy poet szuka Jak Dracul podąża za śladem ofiary Natchnienie to wypełnia luka zgody, niezgody – spotkania i swary To Wy się przyczyniacie ku tem Że wierszem cos powstać może Zaczęło się od wczoraj I tylko rozmówca wierszom pomoże Wczoraj powstało słówek kilka O postaw stanach i zachowaniach Odsyłam bohaterów Do przyjemności w odkrywaniach: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=10538856&a=11065279 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=10538856&a=11065955&s=14 i na Ciebie: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=10538856&a=11066040&s=14 Z Draculem miałam ten dylemat Postać to była niezrozumiała Czy ona zło czyniła wokół Czy ze złej natury ludzi korzystała? A masz Herzoga z Kinskim „Nosferatu”? Najlepszy film ostatnich miesięcy jaki widziałam. I tu muszę powiedzieć: dzięki Pacławskiemu, bo Trójka regionalna takie rzeczy puszcza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wartburg Re: głos zniża się do szeptu - erotyk amatorski IP: *.b.dial.de.ignite.net 29.02.04, 23:38 "Nosferatu" Herzoga nie mam na kasecie, ale za to w głowie. Do tej pory dobrze jeszcze pamietam ten film. Nie powinnaś jednak okazywać tyle wdzięczności temu oszustowi Pacławskiemu. To chyba przesada, wydaje mi się. Rozkręciłaś się w tych rymowanych piruetach, że już ledwie wzrokiem nadążam. Przeczytałem linki i przypomniał mi się Wyspiański. On też tak kiedyś wszystkich ujrzał w Bronowicach. Może to pomysl na nowe "Wesele"? Mówię całkiem serio. Taki zbiorowy portret w internecie byłby czymś rewelacyjnym. Wyobrażasz sobie? Wszystko masz zapisane w elektronicznej pamięci, podczas gdy Wyspiański musiał się zdawać na swoją własną... Ale to raczej temat na powieść albo słuchowisko, niż na sztukę teatralną. P.S. Chyba zbyt surowo oceniłem wiersz Tajniaka. To jednak był erotyk. W pierwszym czytaniu wydało mi się zbyt bezpośreni. Mimo że nie był. Właśnie dlatego, że tak elegancko zawiesił głos w połowie zdania. Nie przekroczył krytycznej granicy. Za szybko to czytałem i teraz widzę, że nie miałem racji. Wycofuję się... Odpowiedz Link Zgłoś
katarsis Re: głos zniża się do szeptu - erotyk amatorski 01.03.04, 00:08 Tak. Jesteśmy zapisani w elektronicznej pamieci, ale nie czas to jest dzieł wielkich...myślę, że twórczość redukuje się co raz bardziej do mikroform. Zbiorowy portret forumowy ktoś zrobił w noc sylwestrową...zdjęcie wszystkich wątków na forum :) Ale by je tak odmalować od razu - chyba najlepiej robią to same... ps. Tajniak się chyba wycofał z pisania :) Ale myślę, że Twoja opinia to nie jest powód... Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Re: głos zniża się do szeptu - erotyk amatorski 01.03.04, 00:14 katarsis napisała: > ps. Tajniak się chyba wycofał z pisania :) > Ale myślę, że Twoja opinia to nie jest powód... Tajniak miast pisać erotyki Wycofał się był do łożnicy. Odpowiedz Link Zgłoś
katarsis Re: głos zniża się do szeptu - erotyk amatorski 01.03.04, 00:18 iza.bella.iza napisała: > katarsis napisała: > > > ps. Tajniak się chyba wycofał z pisania :) > > Ale myślę, że Twoja opinia to nie jest powód... > > Tajniak miast pisać erotyki > Wycofał się był do łożnicy. Zrazu się jako człowiek czynu przedstawił :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t1s Re: głos zniża się do szeptu IP: *.aster.pl / *.acn.pl 29.02.04, 23:07 zroszone poranną rosą tak blisko twarzy mej woń róż ze sobą niosą kosmyki włosów jej w promieniach słońca migocą jak szmaragd oczy zielone i dzień się staje nocą a grzechy wybaczone Odpowiedz Link Zgłoś
katarsis Re: głos zniża się do szeptu 29.02.04, 23:16 E Te1Sie - napisz koniecznie czy twórczość to własna, czy przytaczana bo nie wiem jak się do niej dobrać delikatnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t1s Re: głos zniża się do szeptu IP: *.aster.pl / *.acn.pl 29.02.04, 23:21 katarsis napisała: > > E Te1Sie - napisz koniecznie czy twórczość to własna, czy > przytaczana bo nie wiem jak się do niej dobrać delikatnie :) Własna. I dobierz się, dobierz:). Nie musi być delikatnie, może być też lekko perwersyjnie:) Odpowiedz Link Zgłoś
katarsis Re: głos zniża się do szeptu 29.02.04, 23:30 Gość portalu: t1s napisał(a): > katarsis napisała: > > > > > E Te1Sie - napisz koniecznie czy twórczość to własna, czy > > przytaczana bo nie wiem jak się do niej dobrać delikatnie :) > > > Własna. I dobierz się, dobierz:). Nie musi być delikatnie, może być też lekko > perwersyjnie:) A jest to tak: dobrać by się zdało bo w słowach jest ciało ale trudno słowa zbierać to i frazy chcąc rozbierać z tego co w 'szmaragdach' leży jedno oddać się należy słowa te są ze sztambucha kto osądzi czy dla ucha? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t1s Re: głos zniża się do szeptu IP: *.aster.pl / *.acn.pl 29.02.04, 23:50 A jest to tak: > > dobrać by się zdało > bo w słowach jest ciało > ale trudno słowa zbierać > to i frazy chcąc rozbierać > > z tego co w 'szmaragdach' leży > jedno oddać się należy > słowa te są ze sztambucha > kto osądzi czy dla ucha? choć zbędna się wydaje mowa lekko się otwierają usta gdy dłoń ma Twój policzek muska do ucha, tak, do ucha słowa Odpowiedz Link Zgłoś
katarsis Re: głos zniża się do szeptu 01.03.04, 00:12 Gość portalu: t1s napisał(a): choć zbędna się wydaje mowa > lekko się otwierają usta > gdy dłoń ma Twój policzek muska > do ucha, tak, do ucha słowa t1s-ie: a czy Ty byłeś może w wojsku? Przepraszam za to wtrącenie, lecz trudno mi oddzielić analizę dzieła od przyjrzenia się biografii jego autora :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t1s Re: głos zniża się do szeptu IP: *.aster.pl / *.acn.pl 01.03.04, 00:17 Nie byłem. Odpowiedz Link Zgłoś
katarsis Re: głos zniża się do szeptu 01.03.04, 00:27 Gość portalu: t1s napisał(a): > choć zbędna się wydaje mowa > lekko się otwierają usta > gdy dłoń ma Twój policzek muska > do ucha, tak, do ucha słowa Pytanie w próżni zawieszone pomiędzy słowem pozostaje lekkością bytu poruszone w Jego władanie daje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t1s Re: głos zniża się do szeptu IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.03.04, 00:59 katarsis napisała: > Gość portalu: t1s napisał(a): > > > choć zbędna się wydaje mowa > > lekko się otwierają usta > > gdy dłoń ma Twój policzek muska > > do ucha, tak, do ucha słowa > > Pytanie w próżni zawieszone > pomiędzy słowem pozostaje > lekkością bytu poruszone > w Jego władanie daje gdzie odpowiedzi na nie znaleźć? czy niepewności ciężar ten na barkach swych człek musi nieść daleko za horyzont, hen? i gdy już dojdzie tam gdzie chciał a nowe zrodzi się pytanie czy będzie jeszcze siły miał? by zmierzyć się z wyzwaniem? Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Re: głos zniża się do szeptu 01.03.04, 00:42 Gość portalu: t1s napisał(a): > zroszone poranną rosą > tak blisko twarzy mej > woń róż ze sobą niosą > kosmyki włosów jej > > w promieniach słońca migocą > jak szmaragd oczy zielone > i dzień się staje nocą > a grzechy wybaczone > Poczułam lekką zazrość o te zielone oczy:) Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Re: głos zniża się do szeptu 29.02.04, 23:40 Prezentuję państwu wiersz forumowy, kompilowany, taki trochę młodopolski. Tutuł oczywiście brzmi: CIEMNO JUŻ Nadeszła noc i ciemno już, pogasły wszystkie światła, A biały puch opada na śpiące wsie i miasta. Czerń i biel, i z bielą czerń miesza się bez szelestu. Milkną tony i dźwięki, głos zniża się do szeptu. W tej czarno – białej ciszy rosną na szybie kwiaty, Mąż mi serce rozgrzewa kubkiem ciepłej herbaty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wartburg Re: głos zniża się do szeptu IP: *.b.dial.de.ignite.net 29.02.04, 23:48 iza.bella.iza napisała: > Prezentuję państwu wiersz forumowy, kompilowany, taki trochę młodopolski. Tutuł > > oczywiście brzmi: > > CIEMNO JUŻ > > Nadeszła noc i ciemno już, pogasły wszystkie światła, > A biały puch opada na śpiące wsie i miasta. > Czerń i biel, i z bielą czerń miesza się bez szelestu. > Milkną tony i dźwięki, głos zniża się do szeptu. > W tej czarno – białej ciszy rosną na szybie kwiaty, > Mąż mi serce rozgrzewa kubkiem ciepłej herbaty. :))) ile w tym kpiny... Cały nastrój jednym kubkiem potłukłaś. W poezji najważniejsze jest zaskoczenie... Odpowiedz Link Zgłoś
katarsis Re: głos zniża się do szeptu 29.02.04, 23:51 Uważam natomiast, że nie Iza tylko mąż namieszał :) A klimat bardzo mi się podoba... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wartburg Re: głos zniża się do szeptu IP: *.b.dial.de.ignite.net 29.02.04, 23:54 katarsis napisała: > > Uważam natomiast, że nie Iza tylko mąż namieszał :) Wychodzi na to, że mąż :) > A klimat bardzo mi się podoba... Mnie rownież. Czytałem, sylabizowałem, aż do samego kubka :) Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza W sprawie męża i kubka 01.03.04, 00:00 Zupełnie nie rozumiem, dlaczego mąż, który rozgrzewa mi serce kubkiem ciepłej herbaty zepsuł, według Was, nastrój mojego wiersz kompilowanego. Toż to fraza niczym z Gałczyńskiego! Przypomnijcie sobie jego wiersze o żonie Natali. Odpowiedz Link Zgłoś
katarsis Re: W sprawie męża i kubka 01.03.04, 00:03 iza.bella.iza napisała: > Zupełnie nie rozumiem, dlaczego mąż, który rozgrzewa mi serce kubkiem ciepłej > herbaty zepsuł, według Was, nastrój mojego wiersz kompilowanego. Toż to fraza > niczym z Gałczyńskiego! Przypomnijcie sobie jego wiersze o żonie Natali. Do męża programowo nic nie mamy i mieć nie będziemy, ale jest coś jeszcze... Dzisiejsze konteksty to erotyki, a trudno zrobić coś z mężem w wierszu...komuś, sama rozumiesz...wnieść się na wyżyny jak widzi, ze mąż blisko :) Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Re: głos zniża się do szeptu 29.02.04, 23:54 Ten wierszyk kompilowany można rozebrać na kawałki. Każdy wers to inny nurt poetycki XX wieku. Niepotrzebie powiedziałam, że jest młodopolski, bo tylko część prawdy. Może się zabawimy i spróbujemy wskazać "źródła natchnienia"? Ciekawi mnie czy inni będą mieć takie same skojarzenia, co ja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wartburg Re: głos zniża się do szeptu IP: *.b.dial.de.ignite.net 01.03.04, 00:12 Nadeszła noc i ciemno już, pogasły wszystkie światła, > A biały puch opada na śpiące wsie i miasta. > Czerń i biel, i z bielą czerń miesza się bez szelestu. > Milkną tony i dźwięki, głos zniża się do szeptu. > W tej czarno – białej ciszy rosną na szybie kwiaty, > Mąż mi serce rozgrzewa kubkiem ciepłej herbaty. Dla mnie ten wiersz jest spójny. Nie mam takiego ucha, żeby od razu odgadnąć kto z którym wersem się kryje. Ale zanim będę strzelał, jedna uwaga. Drugi wers bym zmienił. Napisałbym "a biały śnieg, srebrzysty puch opada na śpiące wsie i miasta". Żeby ten "puch" rymował się do "już" w pierwszym wersie. Wtedy byłoby to mocniejsze. A trzeci wers aż się prosi, żeby napisać "I czarna biel i z bielą czerń miesza sie bez szelestu". Też by ten wiersz wzmocniło, wydaje mi się, ta "czarna biel" wprowadzila by element jakiegoś złowróżbnego niepokoju. A teraz strzelam. Wygląda mi to na kompilację Słowackiego, Kasprowicza i może jeszce Asnyka? Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Re: głos zniża się do szeptu 01.03.04, 00:28 Gość portalu: wartburg napisał(a): > Nadeszła noc i ciemno już, pogasły wszystkie światła, > > A biały puch opada na śpiące wsie i miasta. > > Czerń i biel, i z bielą czerń miesza się bez szelestu. > > Milkną tony i dźwięki, głos zniża się do szeptu. > > W tej czarno – białej ciszy rosną na szybie kwiaty, > > Mąż mi serce rozgrzewa kubkiem ciepłej herbaty. > > Dla mnie ten wiersz jest spójny. Nie mam takiego ucha, żeby od razu odgadnąć > kto z którym wersem się kryje. Ale zanim będę strzelał, jedna uwaga. Drugi > wers bym zmienił. Napisałbym "a biały śnieg, srebrzysty puch opada na śpiące > wsie i miasta". Żeby ten "puch" rymował się do "już" w pierwszym wersie. > Wtedybyłoby to mocniejsze. Ale wtedy musiałabym zmienić metrum. Już z tym miałam kłopoty. > A trzeci wers aż się prosi, żeby napisać "I czarna biel i > z bielą czerń miesza sie bez szelestu". Też by ten wiersz wzmocniło, wydaje > mi się, ta "czarna biel" wprowadzila by element jakiegoś złowróżbnego > niepokoju. To samo tutaj. Wsakuje dodatkowa sylaba. Ten wers najbardziej mnie umęczył. Brałam pod uwagę różne czarno-białe i biało-czarne wariacje, ale tylko w tej formie nie padło metrum. > A teraz strzelam. Wygląda mi to na kompilację Słowackiego, Kasprowicza i > może jeszce Asnyka? Przcież wyrażnie napisałam, że chodzi o wiek XX. Niemniej miło mi, że moja "poezja" kojarzy Ci się z takimi tuzami:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wartburg Re: głos zniża się do szeptu IP: *.b.dial.de.ignite.net 01.03.04, 00:50 iza.bella.iza napisała: > > Ale wtedy musiałabym zmienić metrum. Już z tym miałam kłopoty. Dla mnie metrum nigdy nie było czymś decydującym. Mówię tu o sobie jako czytelniku. Nawet wolę, jak dochodzi do pewnych załamań symetrii... To samo z rymami - lubię poezję, w której pojawiają się jakby przypadkowo i niezupełnie do siebie pasując. Ale to już jest kwestia upodobań :) > > > A trzeci wers aż się prosi, żeby napisać "I czarna biel i > > z bielą czerń miesza sie bez szelestu". Też by ten wiersz wzmocniło, wyda > je > > mi się, ta "czarna biel" wprowadzilaby element jakiegoś złowróżbnego > > niepokoju. > > To samo tutaj. Wsakuje dodatkowa sylaba. Ten wers najbardziej mnie umęczył. > Brałam pod uwagę różne czarno-białe i biało-czarne wariacje, ale tylko w tej > formie nie padło metrum. Przypomniałem sobie teraz, że miałem jeszcze sugestię do piątego wersu. Zamiast "w tej czarno - białej ciszy" napisałbym "w tej czarnej, białej ciszy" itd. Ta gra między czernią a bielą, ktora b. mi się podoba w tym wierszu, osiągnęłaby w ten sposób swoistą kulminację. pozdrawiam > Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Re: głos zniża się do szeptu 01.03.04, 00:56 Pomyślę nad wszystkimi Twoimi uwagami, bo cenne są. Może dzięki nim ten wiersz nie będzie już forumową kompilacją, a czymś więcej. Też Cię pozdrawiam i zachęcam do pisania. Masz potencjał. Jeśli nie męczy Cię rymowanie, to poprzestań na rytmie i białym wierszu. A może Ty masz jednak coś w szufladach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wartburg Re: głos zniża się do szeptu IP: *.b.dial.de.ignite.net 01.03.04, 01:07 iza.bella.iza napisała: > Pomyślę nad wszystkimi Twoimi uwagami, bo cenne są. Może dzięki nim ten wiersz > nie będzie już forumową kompilacją, a czymś więcej. > Też Cię pozdrawiam i zachęcam do pisania. Masz potencjał. Jeśli nie męczy Cię > rymowanie, to poprzestań na rytmie i białym wierszu. A może Ty masz jednak coś > w szufladach? W szufladach wszystko, tylko nie poezja :) Nigdy poezji nie pisałem. Może z paroma dość dziwacznymi wyjątkami, o których może innym razem. Acha, trochę poezji tłumaczyłem. Na niemiecki. A że była tak grafomańska, to te moje tłumaczenia zdaje się ją nawet uszlachetniły... Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Re: głos zniża się do szeptu 01.03.04, 01:21 Gość portalu: wartburg napisał(a): > > W szufladach wszystko, tylko nie poezja :) A skąd ta pewność? W każdej szufladzie jest niezwykle poetycko, co sam Tuwim w "Kwiatach polskich" udowodnił. Sam zobacz: "Mój dom. Mieszkanie. Pokój. Biurko. A w nim (pamiętasz) ta szuflada, Do której się przez lata składa Nie używane już portfele, Wygasłe kwity, wizytówki, Resztki żarówki, ćwierć - ołówki... Leży tam spinka, fajka, śrubka, Syndetikonu puste tubka, Jakaś pincetka czy pipetka, Stara podarta portmonetka, Kostka do gry, koreczek szklany, Bilet na dworcu nie oddany, Szary zamszowy futeralik, Zaschły pędzelek, lak, medalik, Przycisk z jaszczurką bez ogona, Legitymacja przedawniona, Brązowe pióro wypalane, Z białym napisem "Zakopane", Korbka od czegoś, klucz od czegoś, Lecz już oboje "do niczego" - Słowem, wiesz, jaka to szuflada..." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wartburg Re: głos zniża się do szeptu IP: *.b.dial.de.ignite.net 01.03.04, 02:01 Dzisiejszy wieczór miał upłynąć pod znakiem poezji erotycznej, więc rewanżuję się Cohenem. Znasz angielski na tyle? "Take This Longing From My Tongue" (weź to pożądanie z mojego języka, po polsku raczej z moich ust - w sensie uwolnij mnie od tego pożądania). Kiedyś uważałem to za najlepszy erotyk. Teraz chyba już nie, ale nadal czuję do niego sentyment. Największe wrażenie robił na mnie wówczas dwuwiersz: "Let me see your beauty broken down like you would do for one you love". Pozwól mi zobaczyć twoją piękność (broken down tutaj przetłumaczyłbym jako "niezretuszowaną") tak jakbyś to zrobiła dla kogoś, kogo kochasz. Nawet nie żebrze o miłość kobiety, którą kocha, tylko prosi ją o substytut miłości. Żeby potraktowała go jak kogoś, kogo kocha. On to oczywiście śpiewa: Many men have loved the bells you fastened to the rain, and everyone who wanted you they found what they will always want again. Your beauty lost to you yourself just as it was lost to them. Oh take this longing from my tongue, whatever useless things these hands have done. Let me see your beauty broken down like you would do for one you love. Your body like a searchlight my poverty revealed, I would like to try your charity until you cry, "Now you must try my greed." And everything depends upon how near you sleep to me Just take this longing from my tongue all the lonely things my hands have done. Let me see your beauty broken down like you would do for one you love. Hungry as an archway through which the troops have passed, I stand in ruins behind you, with your winter clothes, your broken sandal straps. I love to see you naked over there especially from the back. Oh take this longing from my tongue, all the useless things my hands have done, untie for me your hired blue gown, like you would do for one that you love. You're faithful to the better man, I'm afraid that he left. So let me judge your love affair in this very room where I have sentenced mine to death. I'll even wear these old laurel leaves that he's shaken from his head. Just take this longing from my tongue, all the useless things my hands have done, let me see your beauty broken down, like you would do for one you love. Like you would do for one you love. Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Re: głos zniża się do szeptu 01.03.04, 02:10 Niestety - znam jako - tako niektóre języki romańskie i słowiańskie. Angielski nigdy mi nie leżał. Terz jednak czasy takie nastały, że bez niego ani rusz. Muszę się przełamać i dogonić teraźniejszość. W przypadku Cohena jednak mam szczęście, bo dwoje bliskich mi ludzi dobrze zna jego język ojczysty i jednocześnie kocha jego teksty, więc mnie raczą tłumaczeniami i całkiem dobrze im to wychodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konik morski Re: Panie ! nie czytaj tego, grzmotu sie boję! IP: *.gdynia.mm.pl 01.03.04, 01:03 Gość portalu: wartburg napisał(a): > iza.bella.iza napisała: > > > > > Ale wtedy musiałabym zmienić metrum. Już z tym miałam kłopoty. > > Dla mnie metrum nigdy nie było czymś decydującym. Mówię tu o sobie jako > czytelniku. Nawet wolę, jak dochodzi do pewnych załamań symetrii... To samo z > > rymami - lubię poezję, w której pojawiają się jakby przypadkowo i niezupełnie > do siebie pasując. > > Ale to już jest kwestia upodobań :) > > > > > A trzeci wers aż się prosi, żeby napisać "I czarna biel i > > > z bielą czerń miesza sie bez szelestu". Też by ten wiersz wzmocniło, > wyda > > je > > > mi się, ta "czarna biel" wprowadzilaby element jakiegoś złowróżbnego > > > niepokoju. > > > > To samo tutaj. Wsakuje dodatkowa sylaba. Ten wers najbardziej mnie umęczył > . > > Brałam pod uwagę różne czarno-białe i biało-czarne wariacje, ale tylko w t > ej > > formie nie padło metrum. > > Przypomniałem sobie teraz, że miałem jeszcze sugestię do piątego wersu. > Zamiast "w tej czarno - białej ciszy" napisałbym "w tej czarnej, białej ciszy" > itd. Ta gra między czernią a bielą, ktora b. mi się podoba w tym wierszu, > osiągnęłaby w ten sposób swoistą kulminację. > > pozdrawiam On nie wie, co mowi, Panie! Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Re: głos zniża się do szeptu 01.03.04, 00:39 iza.bella.iza napisała: > Ten wierszyk kompilowany można rozebrać na kawałki. Każdy wers to inny nurt > poetycki XX wieku. Niepotrzebie powiedziałam, że jest młodopolski, bo tylko > część prawdy. Może się zabawimy i spróbujemy wskazać "źródła natchnienia"? > Ciekawi mnie czy inni będą mieć takie same skojarzenia, co ja. Warsztaty poetyckie to nie ja:( Ale popatrzę sobie jak dają sobie radę inni:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: morski konik Re: głos zniża się do szeptu IP: *.gdynia.mm.pl 01.03.04, 00:16 Gość portalu: wartburg napisał(a): . > > W poezji najważniejsze jest zaskoczenie... Oczywiscie, tak uczył Brodski w Harwardzie. he! he! he ! bredzisz! Jednak kapitalka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t1s Re: głos zniża się do szeptu IP: *.aster.pl / *.acn.pl 01.03.04, 00:08 ciemność zapadła, księżyc już świeci czujemy chyba się jak dzieci w kołsce swej do snu bujane co myśli mają niezbrukane Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Re: głos zniża się do szeptu 01.03.04, 00:21 Gość portalu: t1s napisał(a): > ciemność zapadła, księżyc już świeci > czujemy chyba się jak dzieci > w kołsce swej do snu bujane > co myśli mają niezbrukane Wow! Wow! Toś Wy zmienni jesteście sekretarzu! Wczoraj było picie i pieśni o korycie, a dziś niewinnie nam tak tutaj pitolicie! :)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t1s Re: głos zniża się do szeptu IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.03.04, 00:30 iza.bella.iza napisała: > Gość portalu: t1s napisał(a): > > > ciemność zapadła, księżyc już świeci > > czujemy chyba się jak dzieci > > w kołsce swej do snu bujane > > co myśli mają niezbrukane > > Wow! Wow! Toś Wy zmienni jesteście sekretarzu! > > Wczoraj było picie i pieśni o korycie, > a dziś niewinnie nam tak tutaj pitolicie! > :)))))))) więc do butli z ciepłym mlekiem dolej coś, co lepsze z wiekiem a z kołyski starczy kroku by zanurzyć się w rynsztoku Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Głos zniża się do szeptu, prosi o coś mocniejszego 01.03.04, 00:44 Gość portalu: t1s napisał(a): > więc do butli z ciepłym mlekiem > dolej coś, co lepsze z wiekiem > a z kołyski starczy kroku > by zanurzyć się w rynsztoku Dolać może bym dolała, Gdybym biedna ja wiedziała, Gdzie są klucze od spiżarki! Oj, nalałabym z pół miarki! Może Baśka je zabrała, Bo się wcześniej tu wpisała, Że się raczy zimnym piwem. Gdzież Ci ona, to ja ni wiem! Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Re: Głos zniża się do szeptu, prosi o coś mocniej 01.03.04, 00:47 Basia właśnie przyszła doma, Lęcę po nią, bom łakoma. Może wspuści do spichlerza Lub co wleje do talerza! Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Re: Głos zniża się do szeptu, prosi o coś mocniej 01.03.04, 00:50 iza.bella.iza napisała: > Gość portalu: t1s napisał(a): > > > więc do butli z ciepłym mlekiem > > dolej coś, co lepsze z wiekiem > > a z kołyski starczy kroku > > by zanurzyć się w rynsztoku > > Dolać może bym dolała, > Gdybym biedna ja wiedziała, > Gdzie są klucze od spiżarki! > Oj, nalałabym z pół miarki! > > Może Baśka je zabrała, > Bo się wcześniej tu wpisała, > Że się raczy zimnym piwem. > Gdzież Ci ona, to ja ni wiem! Jestem a nadam się właśnie przy Was na klucznicę i szafarkę. Piwniczka dobrze zaopatrzona i otwarta. Spiżarnia też:)) ps Piwo lubi Katarsis, ja nalałam sobie czerwonego ... Siadam z boku i słucham:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t1s Re: Głos zniża się do szeptu, prosi o coś mocniej IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.03.04, 01:11 gdy usłyszy chlupot winka robi się łakoma świnka i pod Basi buteleczkę już podstawia swą miseczkę:) Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Re: Głos zniża się do szeptu, prosi o coś mocniej 01.03.04, 01:25 Gość portalu: t1s napisał(a): > gdy usłyszy chlupot winka > robi się łakoma świnka > i pod Basi buteleczkę > już podstawia swą miseczkę:) :))) Mam kota a teraz mam i świnkę:) Dobrze że trochę kilometrów Was dzieli, bo by Cię zagryzł - taki zazdrosny:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t1s Re: Głos zniża się do szeptu, prosi o coś mocniej IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.03.04, 01:33 Świnka na ryj już ze zmęczenia pada a i nie chce być pożarta:) Dobranoc wszystkim-macham uszkami i ogonkiem:) Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Re: Głos zniża się do szeptu, prosi o coś mocniej 01.03.04, 01:35 Dobranoc świnko z klasą!:)))) Z klasą robotniczą w tle, oczywiście;) Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Re: Głos zniża się do szeptu, prosi o coś mocniej 01.03.04, 01:39 Gość portalu: t1s napisał(a): > Świnka na ryj już ze zmęczenia pada a i nie chce być pożarta:) Niech Ci się przyśni miska czegoś mocnego:) I nie bój się, bo bym Cię obroniła:) > Dobranoc wszystkim-macham uszkami i ogonkiem:) Poczekaj, jeszcze za uszkami podrapię. Dobranoc:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t1s Re: Głos zniża się do szeptu, prosi o coś mocniej IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.03.04, 01:19 iza.bella.iza napisała: > Gość portalu: t1s napisał(a): > > > więc do butli z ciepłym mlekiem > > dolej coś, co lepsze z wiekiem > > a z kołyski starczy kroku > > by zanurzyć się w rynsztoku > > Dolać może bym dolała, > Gdybym biedna ja wiedziała, > Gdzie są klucze od spiżarki! > Oj, nalałabym z pół miarki! > > Może Baśka je zabrała, > Bo się wcześniej tu wpisała, > Że się raczy zimnym piwem. > Gdzież Ci ona, to ja ni wiem! czy my w kiciu, w pudle jakim że trza kluczy do spiżarki? gdzie są beczki z alkoholem drzwi powinny stać otworem! Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Re: Głos zniża się do szeptu, prosi o coś mocniej 01.03.04, 01:27 Gość portalu: t1s napisał(a): > iza.bella.iza napisała: > > > Gość portalu: t1s napisał(a): > > > > > więc do butli z ciepłym mlekiem > > > dolej coś, co lepsze z wiekiem > > > a z kołyski starczy kroku > > > by zanurzyć się w rynsztoku > > > > Dolać może bym dolała, > > Gdybym biedna ja wiedziała, > > Gdzie są klucze od spiżarki! > > Oj, nalałabym z pół miarki! > > > > Może Baśka je zabrała, > > Bo się wcześniej tu wpisała, > > Że się raczy zimnym piwem. > > Gdzież Ci ona, to ja ni wiem! > > > czy my w kiciu, w pudle jakim > że trza kluczy do spiżarki? > gdzie są beczki z alkoholem > drzwi powinny stać otworem! Klucznica i szafarka zareagowała natychmiast (dowód poniżej) ale świnka już lekko "chycona"? Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Re: Głos zniża się do szeptu, prosi o coś mocniej 01.03.04, 01:28 Gość portalu: t1s napisał(a): > czy my w kiciu, w pudle jakim > że trza kluczy do spiżarki? > gdzie są beczki z alkoholem > drzwi powinny stać otworem! Oj, nie byłoby ratunku Gdy do beczek pełnych trunków Mógłbyś zawsze się dobierać, Boś pazerna jest cholera. Opił byś się niczym pchła I zabawa by zdechła! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t1s Re: Głos zniża się do szeptu, prosi o coś mocniej IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.03.04, 01:37 Teraz pazernie chwytam poduchę i dobrej nocy wszystkim jeszcze raz:) Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Re: Głos zniża się do szeptu, prosi o coś mocniej 01.03.04, 01:45 Pa, pa, pa.... Niech Ci się przyśni krzynka i odrobinka.... Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Re: bufet już nie czynny? 01.03.04, 00:32 iza.bella.iza napisała: > Gość portalu: t1s napisał(a): > > > ciemność zapadła, księżyc już świeci > > czujemy chyba się jak dzieci > > w kołsce swej do snu bujane > > co myśli mają niezbrukane > > Wow! Wow! Toś Wy zmienni jesteście sekretarzu! > > Wczoraj było picie i pieśni o korycie, > a dziś niewinnie nam tak tutaj pitolicie! > :)))))))) Gdzie Madam? Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Re: bufet już nie czynny? 01.03.04, 00:48 homosovieticus napisał: > Gdzie Madam? Tam, tam ----> Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Re: bufet już nie czynny? 01.03.04, 00:54 iza.bella.iza napisała: > homosovieticus napisał: > > > Gdzie Madam? > > Tam, tam ----> Ram ta ram Dobranoc! Odpowiedz Link Zgłoś
katarsis Re: Czuję się zaskoczona 29.02.04, 21:56 Tyloma słowami pięknymi Na forum napisanymi Mówcie tak dalej do swoich wybranek A za szybko zaskoczy was poranek :))) Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Jest!!! 1601 29.02.04, 23:44 Jesteśmy na pudle!!! Huraaa!!! Lecę sprawdzić czy na II czy na III miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Re: Jest!!! 1601 29.02.04, 23:47 Na III, ale do pokonania KM brakuje tylko 54 postów. I teraz mam serce rozdarte, bo tamten wątek też mi jest szalenie bliski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marynat I pomysleć, że to dopiero 4 wieczór rymowania... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.04, 01:45 czwartek o 21.42 pierwszy limeryk o 23.50 pierwszy krzyk niemocy twórczej "ale nam to idzie jak krew z nosa" piątek o 00.01 pierwszy lepiej sobota pierwsze próby antologii autorskich pierwsze powiewy epiki niedziela o 19.40 sentymenty i pierwsze próby erotyki o 20.28 atak wątpliwości "czy możliwa jest subtelność uczuć na dworcu w rush our o 21.44 pierwsze poważne dyskusje o formie i warsztaty twórce o 23.28 pierwsze zwerbalizowanie pomysłu "a może by tak większą całość?" poniedziałek o 01.03 powątpiewanie: "nie czas dzieł wielkich, raczej mikroformy" pierwsze symptomy kryzysów twórczych i "syndromu rozdarcia duszy" o 00.30 druga fala dyskusji o formie - Kaliope gapi się z rozdziawioną gębą: "ale tempo". To dopiero czwarty wieczór, czwarta noc poetyckiego rajdu ... Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Re: I pomysleć, że to dopiero 4 wieczór rymowania 01.03.04, 01:53 Jeśli uwzględnić moją przyśpiewkę, której niestety nikt nie podchwycił, to można mówić o pięciu wieczorach. I proszę mi wybaczyć, że przypominam o własnej "tfurczości". Taka nieskromna w tej materii i tyle...;) forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=10538856&a=10787174 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marynat z erratą Re:Co myslisz o wawrzynie "prekursora tego szału"? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.04, 02:01 W drugim wydaniu uzupełnimy. Za przeoczenie przepraszam. Było: Re: Gdzie są panowie? Autor: iza.bella.iza Data: 16.02.2004 00:45 Picie i wycie Marzenia o kobicie Męskie przechwałki I prężne pałki To wieczór kawalerski jest To wieczór kawalerski jest Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Re:Co myslisz o wawrzynie "prekursora tego szału" 01.03.04, 02:19 Bardzo pozytywnie myślę o wawrzynach dla siebie. Uwielbiam nowe nakrycia głowy, niczym Hanka Bielicka. Odpowiedz Link Zgłoś
katarsis Re: I pomysleć, że to dopiero 4 wieczór rymowania 01.03.04, 01:58 Gość portalu: marynat napisał(a): > czwartek > o 21.42 pierwszy limeryk > o 23.50 pierwszy krzyk niemocy twórczej "ale nam to idzie jak krew z nosa" > piątek > o 00.01 pierwszy lepiej > sobota > pierwsze próby antologii autorskich > pierwsze powiewy epiki > niedziela > o 19.40 sentymenty i pierwsze próby erotyki > o 20.28 atak wątpliwości "czy możliwa jest subtelność uczuć na dworcu w rush ou > r > o 21.44 pierwsze poważne dyskusje o formie i warsztaty twórce > o 23.28 pierwsze zwerbalizowanie pomysłu "a może by tak większą całość?" > poniedziałek > o 01.03 powątpiewanie: "nie czas dzieł wielkich, raczej mikroformy" > pierwsze symptomy kryzysów twórczych i "syndromu rozdarcia duszy" > o 00.30 druga fala dyskusji o formie - Kaliope gapi się z rozdziawioną > gębą: "ale tempo". > To dopiero czwarty wieczór, czwarta noc poetyckiego rajdu ... 01.45 pierwsze wydanie historii poezyj forumowych Grupy 'Ciemny wątek'. Co do ujęcia historycznego warto wspomnieć, że od czwartkowej daty i godziny 21.42 poezja dotyczyła tego wątku, bo wcześniej wykwitała czasem mniej lub bardziej intensywnie w różnych innych wątkach. By zadość uczynić naukowej badacza literatury ścisłości. Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Re: Ciemno już a je kto doma? 01.03.04, 00:43 widzę swiatła ale dxwi zamknięte. Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Re: Ciemno już a je kto doma? 01.03.04, 00:45 homosovieticus napisał: > widzę swiatła ale dxwi zamkn Pchnij mocniej, bo pod drzwiami rulony zapisane wierszem. Są już wszędzie:) Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Re: Ciemno już a je kto doma? 01.03.04, 00:50 basia.basia napisała: > homosovieticus napisał: > > > widzę swiatła ale dxwi zamkn > > Pchnij mocniej, bo pod drzwiami rulony > zapisane wierszem. Są już wszędzie:) Strudzonym wielce, z sił opadłem zupełnie.Doczolgam się do celi, to niedaleko i wpadnę jutro ,żeby poczytać poezji.Bo najwazniejsze w poe..dobrze, dobrze Dobranoc wsiem! Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Re: Ciemno już a je kto doma? 01.03.04, 01:00 Dobranoc Mnichu zmęczony Po dniu na Forum spędzonym. Śpij i nie śnij o postach Ani o żadnych osłach! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konik morski i Pan Ciemno już a do domu daleko! Taaaxiiiii IP: *.gdynia.mm.pl 01.03.04, 01:56 Oj! nie! takim wartburgiem nie jadę. Kto dał Panu prawo jazdy? hmmm, ale Kochany! o samochód trzeba dbać.Opony nie zmieniane od lat. W zimie na letnich Pan jeździ? A dlaczego? No tak, nie wiedział Pan? że mamy zimę? No dobrze, a proszę mi powiedzieć w taki razie, co Pan wie? Panie, wszystko to tylko Pan Bóg wie. Cooo? Pan jest bogiem? No to, Panu dziekujemy i ...per pedes po czarnej bieli .. .. spadaj Pan! Chyba go zaskoczyłem? Co? Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Re: Ciemno już a do domu daleko! Taaaxiiiii 01.03.04, 02:05 Gość portalu: konik morski i Pan napisał(a): Jaki pan, taki kram. I nawet częsta zmiana nicków Ci Homosovieticusie nie pomoże. > Oj! nie! takim wartburgiem nie jadę. > Nie podbają się stare samochody, relikty minionej epoki? Co? A czemuż to? > Kto dał Panu prawo jazdy? hmmm, ale > Kochany! o samochód trzeba dbać.Opony nie zmieniane od lat. W zimie na > letnich Pan jeździ? A dlaczego? No tak, nie wiedział Pan? że mamy zimę? > No dobrze, a proszę mi powiedzieć w taki razie, co Pan wie? > Panie, wszystko to tylko Pan Bóg wie. > Cooo? Pan jest bogiem? > No to, Panu dziekujemy i ...per pedes > po czarnej bieli .. .. spadaj Pan! > > Chyba go zaskoczyłem? > Co? Oj, nie wiem. Może i tak. Ale czy warto było? Chciał podwieźć, to trzeba było korzystać, a nie skazywać się na pielgrzmowanie piechotą w taką noc. Jeszcze zamarźnie Ci to lub owo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konik morski Re: Ciemno już a do domu daleko! Taaaxiiiii IP: *.gdynia.mm.pl 01.03.04, 02:11 iza.bella.iza napisała: > Gość portalu: konik morski i Pan napisał(a): > > Jaki pan, taki kram. I nawet częsta zmiana nicków Ci Homosovieticusie nie > pomoże. > > > Oj! nie! takim wartburgiem nie jadę. > > > Nie podbają się stare samochody, relikty minionej epoki? Co? A czemuż to? > > Kto dał Panu prawo jazdy? hmmm, ale > > Kochany! o samochód trzeba dbać.Opony nie zmieniane od lat. W zimie na > > letnich Pan jeździ? A dlaczego? No tak, nie wiedział Pan? że mamy zimę? > > No dobrze, a proszę mi powiedzieć w taki razie, co Pan wie? > > Panie, wszystko to tylko Pan Bóg wie. > > Cooo? Pan jest bogiem? > > No to, Panu dziekujemy i ...per pedes > > po czarnej bieli .. .. spadaj Pan! > > > > Chyba go zaskoczyłem? > > Co? > > Oj, nie wiem. Może i tak. Ale czy warto było? Chciał podwieźć, to trzeba było > korzystać, a nie skazywać się na pielgrzmowanie piechotą w taką noc. Jeszcze > zamarźnie Ci to lub owo! a honorarium jak dzielić? Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Re: Ciemno już a do domu daleko! Taaaxiiiii 01.03.04, 02:17 Gość portalu: konik morski napisał(a): > a honorarium jak dzielić? Czyje i za co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konik morski Re: Ciemno już a do domu daleko! Taaaxiiiii IP: *.gdynia.mm.pl 01.03.04, 02:21 iza.bella.iza napisała: > Gość portalu: konik morski napisał(a): > > > > a honorarium jak dzielić? > > Czyje i za co? Wspolne. Lew chce kupić te bzdety, bo film będzie produkowal na zamowienie Polsatu. Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Re: Ciemno już a do domu daleko! Taaaxiiiii 01.03.04, 02:25 Czy zdajesz sobie sprawę, że wpisem o Lwie zrzuciłeś KM na III miejsce? A akurat ten post powinien tam się znaleźć!!! Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Re: Ciemno już a do domu daleko! Taaaxiiiii 01.03.04, 02:27 A w ogóle to spać już miałeś iść. Ja Ci nawet kołysankę zanuciłam. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=10538856&a=11083603 Dobranoc raz jeszcze - Tobie i pozostałym. Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Re: Ciemno już a do domu daleko! Taaaxiiiii 01.03.04, 02:33 iza.bella.iza napisała: > Czy zdajesz sobie sprawę, że wpisem o Lwie zrzuciłeś KM na III miejsce? A > akurat ten post powinien tam się znaleźć!!! Ale tylko na chwilę...Jest tu taka mocna trójka, co się nie może zdecydować i podbija oba wątki:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konik morski Ciemno już a ja dużą wódkę proszę ! cholera jasna! IP: *.gdynia.mm.pl 01.03.04, 02:36 musiałem sie wrósic bom kasy zapomnial, cholera jasna! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marynat Re: Prosił, prosił i uprosił. No to... oby nam się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.04, 03:08 I szybciunio, jak mawiają w Dużym Pałacu: "Po całym, na drugą goleń!". Zakaski nie ma, bo gdzieś schowali. Przepijmy piwkiem, to się utrwali Odpowiedz Link Zgłoś
tajniak000 do szanownych interpretatorów-katarsis. i wart. 01.03.04, 20:19 Zapach piękny się unosi Wabi, kręci podniecając zmysły Przez głowę zapach morza przechodzi Taki mokry, ciepły i wilgotny Muska moje zmysły, chwila podniecenia Czuję każdy punkt piękności Fale o skały się rozbijają Kształtując ich piękno Zapach jodu kobietę przypomina Piach, ciało uwiera niczym zbędne prześcieradło Rozniecając ogień pragnienia Słońce opala na kolor czerwieni Ciało, łaknie chłodu rąk kobiecych Dusza, jej śmiechu, pogody i radości Niech splot ciał koi uczuć oparzenia, Aż pryśnie i rozleje się Wszechogarniająca chwila ukojenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wartburg Re: do szanownych interpretatorów-katarsis. i war IP: *.b.dial.de.ignite.net 01.03.04, 20:59 tajniak000 napisał: > Zapach piękny się unosi > Wabi, kręci podniecając zmysły > Przez głowę zapach morza przechodzi > Taki mokry, ciepły i wilgotny > Muska moje zmysły, chwila podniecenia > Czuję każdy punkt piękności > > Fale o skały się rozbijają > Kształtując ich piękno > Zapach jodu kobietę przypomina > Piach, ciało uwiera niczym zbędne prześcieradło > Rozniecając ogień pragnienia > Słońce opala na kolor czerwieni > > Ciało, łaknie chłodu rąk kobiecych > Dusza, jej śmiechu, pogody i radości > Niech splot ciał koi uczuć oparzenia, > Aż pryśnie i rozleje się > Wszechogarniająca chwila ukojenia Hm... Doprawdy nie wiem, co powiedzieć. Usiłowałem zjednoczyć się duchowo z podmiotem lirycznym, ale jakoś mi to nie wyszło. Ta plaża, uważam, jest tutaj nie na miejscu. Trochę przesadziłeś :) Mógłbyś kochać się z kobietą, nawet najpiękniejszą, ze skórą poparzoną od słońca? Ja nie. Brrrr. Może mógłbym "łaknąć chłodu rąk kobiecych", ale już sama myśl o ich zbliżeniu, nie mówiąc już o splotach ciała, sprawiłaby, że rzuciłbym się do natychmiastowej ucoieczki i cierpiał w samotności pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
tajniak000 Re: do szanownych interpretatorów-katarsis. i war 01.03.04, 21:32 Kurcze , a już myślałem że mam talent ! : )))))) No cóż nie należy się załamywać, będę pisał dalej : ))))) Odpowiedz Link Zgłoś
kaska.kaska Re: Ciemno już 01.03.04, 20:43 Вже приходе нич тумановата Сумно тихо на воді Ледве чути голос пташенята І не видно кораблів Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wartburg tęsknota za Ukrainą IP: *.b.dial.de.ignite.net 01.03.04, 21:05 kaska.kaska napisała: > Вже приходе н > ич тумановат& > #1072; > Сумно тихо на > воді > Ледве чути го > лос пташенят& > #1072; > І не видно кор > ;аблів Ty to napisałaś? Czy Szewczenko? :) Odpowiedz Link Zgłoś
kaska.kaska Re: tęsknota za Ukrainą 01.03.04, 21:09 Gość portalu: wartburg napisał(a): > kaska.kaska napisała: > > > Вже приходе > 1085; > > ич туманова > 090;& > > #1072; > > Сумно тихо н > 1072; > > воді > > Ледве чути г > 1086; > > лос пташеня > 090;& > > #1072; > > І не видно ко& > #1088; > > ;аблів > > > Ty to napisałaś? Czy Szewczenko? :) Ani ja, ani Szewczenko :) To Ukrainians, ale piosenka jest coverem "Venus in furs" Velvet Underground (oryginału zresztą nigdy nie słyszałam). Właśnie tego słucham i jakoś mi się tak skojarzyła :) Ale trzeba to usłyszeć, bo spisana traci urok :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wartburg Re: tęsknota za Ukrainą IP: *.b.dial.de.ignite.net 01.03.04, 21:20 kaska.kaska napisała: > Gość portalu: wartburg napisał(a): > > > Ani ja, ani Szewczenko :) > To Ukrainians, ale piosenka jest coverem "Venus in furs" Velvet Underground > (oryginału zresztą nigdy nie słyszałam). Właśnie tego słucham i jakoś mi się > tak skojarzyła :) Ale trzeba to usłyszeć, bo spisana traci urok :) Ale masz ukraińską czcionkę i potrafisz jej użyć :) O zespole Ukrainians nie słyszałem, ale odkryłem Ukrainę w zeszłym roku (byłem tam dwa razy) i od tego czasu bardzo polubiłem ten kraj i jego mieszkańców. Naprawdę. Odpowiedz Link Zgłoś
kaska.kaska Re: tęsknota za Ukrainą 01.03.04, 21:29 Gość portalu: wartburg napisał(a): > kaska.kaska napisała: > > > Gość portalu: wartburg napisał(a): > > > > > Ani ja, ani Szewczenko :) > > To Ukrainians, ale piosenka jest coverem "Venus in furs" Velvet Undergroun > d > > (oryginału zresztą nigdy nie słyszałam). Właśnie tego słucham i jakoś mi s > ię > > tak skojarzyła :) Ale trzeba to usłyszeć, bo spisana traci urok :) > > Ale masz ukraińską czcionkę i potrafisz jej użyć :) > > O zespole Ukrainians nie słyszałem, Bo zespół Ukrainians jest znany chyba tylko w Polsce i Wielkiej Brytanii :) ale odkryłem Ukrainę w zeszłym roku (byłem > tam dwa razy) i od tego czasu bardzo polubiłem ten kraj i jego mieszkańców. > Naprawdę. Wierzę :) Ukrainy trudno nie polubić, ja ją lubię najbardziej za brak "small talk". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wartburg Re: tęsknota za Ukrainą IP: *.b.dial.de.ignite.net 01.03.04, 21:41 kaska.kaska napisała: > > Wierzę :) Ukrainy trudno nie polubić, ja ją lubię najbardziej za brak "small > talk". > Co innego miałem na myśli. Może jestem trochę przekorny, ale uważam, że lepiej dają sobie radę z transformacją od Polaków. Mają gorsze warunki, ale lepiej sobie z nimi radzą. Nie są tak zdemoralizowani jak nasze spoleczeństwo, które zupełnie się pogubiło. Piszę o tym, bo zanim tam pojechałem wydawało mi się, że na Ukrainie będzie jeszcze gorzej, a tak nie jest. W każdym razie zacząłem ich bardzo szanować. Stałem się ich fanem :) > > Odpowiedz Link Zgłoś
kaska.kaska Re: tęsknota za Ukrainą 01.03.04, 21:49 Gość portalu: wartburg napisał(a): > kaska.kaska napisała: > > > > > Wierzę :) Ukrainy trudno nie polubić, ja ją lubię najbardziej za brak "sma > ll > > talk". > > > > Co innego miałem na myśli. Może jestem trochę przekorny, ale uważam, że lepiej > > dają sobie radę z transformacją od Polaków. Mają gorsze warunki, ale lepiej > sobie z nimi radzą. Nie są tak zdemoralizowani jak nasze spoleczeństwo, które > > zupełnie się pogubiło. > > Piszę o tym, bo zanim tam pojechałem wydawało mi się, że na Ukrainie będzie > jeszcze gorzej, a tak nie jest. W każdym razie zacząłem ich bardzo szanować. > Stałem się ich fanem :) Bo chyba sobie lepiej radzą. Nie siedzą z założonymi rękami jak my, nie czekają aż im coś z nieba spadnie, w o wiele gorszych warunkach potrafią więcej wyciągnąć dla siebie. Dużo by opowiadać o inicjatywach, których próżno w Polsce szukać a przydałyby się bardzo. Mam wrażenie, że oni ze swojej o wiele bardziej kulawej demokracji potrafią więcej wykrzesać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wartburg Re: tęsknota za Ukrainą IP: *.b.dial.de.ignite.net 01.03.04, 22:07 kaska.kaska napisała: > > Bo chyba sobie lepiej radzą. Nie siedzą z założonymi rękami jak my, nie czekają > > aż im coś z nieba spadnie, w o wiele gorszych warunkach potrafią więcej > wyciągnąć dla siebie. Dużo by opowiadać o inicjatywach, których próżno w Polsce > > szukać a przydałyby się bardzo. Mam wrażenie, że oni ze swojej o wiele bardziej > > kulawej demokracji potrafią więcej wykrzesać. Widzimy to podobnie. Moim zdaniem tam jest b. duża solidarność między ludźmi, której w Polsce prawie już nie uświadczysz. Są słowni. Mają dużo godności. Nie podlizują się silniejszym. Potrafią bronić się przed oszustami i bandziorami po prostu w imię zasad. Nikt cię nie zaczepi, ani nie napadnie tam, gdzie są ludzie. Bo ludzie cię obronią. W Polsce jest pod tym względem dużo gorzej. Bandziory czują się bezkarni. Wiedzą, że mogą posunąć się daleko. A tam nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wartburg tęsknota za Ukrainą IP: *.b.dial.de.ignite.net 01.03.04, 21:52 kaska.kaska napisała: > Вже приходе н > ич тумановат& > #1072; > Сумно тихо на > воді > Ледве чути го > лос пташенят& > #1072; > І не видно кор > ;аблів Noc pochmurna już nadchodzi i choć cicho jest na wodzie głosy ptaku ledwie czujes ani statków już nie dojrzysz dobrze to przetłumaczyłem? :) Odpowiedz Link Zgłoś
marcepanna Re: tęsknota za Ukrainą 02.03.04, 21:19 wartburg a zanuc Bielyje rozy .... Odpowiedz Link Zgłoś
tajniak000 Re: Ciemno już 01.03.04, 21:40 jeszcze 579 postów i ten wątek wyprzedzi Macieja "TYLKO SZCZERZE KATARYNA" nieskromnie powiem - może w moje urodziny ? - serdecznie zapraszam 06.03 tj. sobota pzdr tajniak000 Odpowiedz Link Zgłoś
katarsis Re: Ciemno już 02.03.04, 20:28 Wyciagam ten parasol dla wszystkich, którzy chcieliby schowac się tu podczas dzisiejszej niepogody, napić ciepłej herbaty z cytryną. Składam też życzenia Tajnikowi, na którego urodzinach najprawdopodobniej mnie nie będzie... Napiszę to tu..., o gdzie jest jakaś karka...jest...coś do pisania... Dalszego rozwoju twórczego, doniosłych uniesień kobiety słońcem spalonej lub tylko pieszczonej pierwszymi promieniami wiosennego popołudnia itp itd życzy B. Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Re: Ciemno już i pora na herbatkę 02.03.04, 20:41 Dawaj ją Katarsis, ale z prądem a nie z cytryną. Też mnie dziś agorowcy wkurzyli i muszę sobie humor poprawić. Marcee doprasza się wiersza na okoloczność komentarzy Helenki, ale jakoś nie mogę. Może podrzucisz jakiś pomysł. Na odtrucie przydałaby się satyra. Pozdrawiam. Iza Odpowiedz Link Zgłoś
katarsis Re: Ciemno już i pora na herbatkę 02.03.04, 20:50 Ja już jestem po prądzie i dlatego dobijam się cytryną... Może zacząć od: Na świeczniku dziś zawrzało Jest afera jakich mało Ten kto wykrył winien jest Jaka w tym logika jest? Jasiu cos tam domniemuje Czy Agora mu daruje? Czy ma rację, kto to wie Rywin ciągle mówi: NIE. Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Re: Ciemno już i pora na zwrotkę 02.03.04, 21:25 katarsis napisała: > Ja już jestem po prądzie i dlatego dobijam się cytryną... > > Może zacząć od: > > Na świeczniku dziś zawrzało > Jest afera jakich mało > Ten kto wykrył winien jest > Jaka w tym logika jest? > > Jasiu cos tam domniemuje > Czy Agora mu daruje? > Czy ma rację, kto to wie > Rywin ciągle mówi: NIE. Rywin mówi co mu każą póki ciupą nie obdarzą Jasio słusznie chce premiera Lecz Michnika to uwiera Ludzię !! jezdem poeta! jak Rolo! Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Re: Ciemno już i pora na zwrotkę 02.03.04, 21:28 homosovieticus napisał: > > Rywin mówi co mu każą > póki ciupą nie obdarzą > Jasio słusznie chce premiera > Lecz Michnika to uwiera > > Ludzię !! jezdem poeta! > jak Rolo! A tam! Zaraz jak Rolo!!! Zaledwie jak ja. A zwrotkę ci kradnę i wklejam do większej całości. Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Re: Ciemno już i pora na herbatkę 02.03.04, 21:26 katarsis napisała: > Ja już jestem po prądzie i dlatego dobijam się cytryną... > > Może zacząć od: > > Na świeczniku dziś zawrzało > Jest afera jakich mało > Ten kto wykrył winien jest > Jaka w tym logika jest? > > Jasiu cos tam domniemuje > Czy Agora mu daruje? > Czy ma rację, kto to wie > Rywin ciągle mówi: NIE. To w zasadzie zgraban całość, coś jakby fraszka. Poprawiłabym ją tylko, zeby była bardziej dosłowna i pamfleciarska - może tak: Na świeczniku dziś zawrzało. W tej aferze jakich mało Każda stronna winna jest. Gdzież to w tym logika, gdzie? Jasiu coś tam domniemuje Czy Agora mu daruje? Czy ma rację, kto to wie? Rywin gada? Nadal nie! a jednak pociągnę; Ziobro znalazł paragrafy Na rządowych asów gafy. Czy lewica to wytrzyma? Czy znów prawdę powygina? Nałęcz pisze w lżejszym tonie, Lecz też znalazł żmije w łonie ideowej swej formacji I chce poddać je lustracji. Co to też się będzie działo, Gdy Anitki młode ciało Lewą ręką nam wypisze Swojej wersji trzy stronisze? Czy Agora ją pochwali? Obsobaczy jak rywali? Czy z Agory wszelkie troski Zdejmie poseł Lew Andowski? Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Re: Ciemno już i pora na herbatkę 02.03.04, 21:35 Na świeczniku dziś zawrzało. W tej aferze jakich mało Każda stronna winna jest. Gdzież to w tym logika, gdzie? Jasiu coś tam domniemuje Czy Agora mu daruje? Czy ma rację, kto to wie? Rywin gada? Nadal nie! Rywin powie, co mu każą Kiedy ciupą mu pogrożą. Jasio słusznie chce premiera Lecz Michnika to uwiera. Ziobro znalazł paragrafy Na rządowych asów gafy. Czy lewica to wytrzyma? Czy znów prawdę powygina? Nałęcz pisze w lżejszym tonie, Lecz też znalazł żmije w łonie Ideowej swej formacji I chce poddać je lustracji. Co to też się będzie działo, Gdy Anitki młode ciało Lewą ręką nam wypisze Swojej wersji trzy stronisze? Czy Agora ją pochwali? Obsobaczy jak rywali? Czy z Agory wszelkie troski Zdejmie poseł Lew Andowski? Czy też może pan Szteliga To dopiero jest ta liga, Która taki raport trzaśnie, Że "prawda" Agora wrzaśnie? Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Ciemno już i pora na herbatkę 02.03.04, 21:37 iza.bella.iza napisała: > Na świeczniku dziś zawrzało. > W tej aferze jakich mało > Każda stronna winna jest. > Gdzież to w tym logika, gdzie? > > Jasiu coś tam domniemuje > Czy Agora mu daruje? > Czy ma rację, kto to wie? > Rywin gada? Nadal nie! > > Rywin powie, co mu każą > Kiedy ciupą mu pogrożą. > Jasio słusznie chce premiera > Lecz Michnika to uwiera. > > Ziobro znalazł paragrafy > Na rządowych asów gafy. > Czy lewica to wytrzyma? > Czy znów prawdę powygina? > > Nałęcz pisze w lżejszym tonie, > Lecz też znalazł żmije w łonie > Ideowej swej formacji > I chce poddać je lustracji. > > Co to też się będzie działo, > Gdy Anitki młode ciało > Lewą ręką nam wypisze > Swojej wersji trzy stronisze? > > Czy Agora ją pochwali? > Obsobaczy jak rywali? > Czy z Agory wszelkie troski > Zdejmie poseł Lew Andowski? > > Czy też może pan Szteliga > To dopiero jest ta liga, > Która taki raport trzaśnie, > Że "prawda" Agora wrzaśnie? :))) Odpowiedz Link Zgłoś
tajniak000 Re: Ciemno już i pora na herbatkę 02.03.04, 21:57 iza.bella.iza napisała: > Na świeczniku dziś zawrzało. > W tej aferze jakich mało > Każda stronna winna jest. > Gdzież to w tym logika, gdzie? > > Jasiu coś tam domniemuje > Czy Agora mu daruje? > Czy ma rację, kto to wie? > Rywin gada? Nadal nie! > > Rywin powie, co mu każą > Kiedy ciupą mu pogrożą. > Jasio słusznie chce premiera > Lecz Michnika to uwiera. > > Ziobro znalazł paragrafy > Na rządowych asów gafy. > Czy lewica to wytrzyma? > Czy znów prawdę powygina? > > Nałęcz pisze w lżejszym tonie, > Lecz też znalazł żmije w łonie > Ideowej swej formacji > I chce poddać je lustracji. > > Co to też się będzie działo, > Gdy Anitki młode ciało > Lewą ręką nam wypisze > Swojej wersji trzy stronisze? > > Czy Agora ją pochwali? > Obsobaczy jak rywali? > Czy z Agory wszelkie troski > Zdejmie poseł Lew Andowski? > > Czy też może pan Szteliga > To dopiero jest ta liga, > Która taki raport trzaśnie, > Że "prawda" Agora wrzaśnie? > > gdyby pisał i Smolana byłby ubaw po kolona Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Re: Ciemno już i pora na herbatkę 02.03.04, 22:21 tajniak000 napisał: > gdyby pisał i Smolana > byłby ubaw po kolona Gdyby mogła też Renatka, To by była niezła gratka! Odpowiedz Link Zgłoś
katarsis Re: Ciemno już i pora na herbatkę 02.03.04, 21:40 Mnie się podoba :) Co poczyni Leszek Miller co to prawdy jest dziś killer czy odejdzie, pozostanie kto ustawę tę dostanie? Wersji sprawy jest już tysiąc każdy autor chce dziś przysiąc że ma rację, inni nie Gdzie jest prawda, kto to wie? Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Re: Ciemno już i pora na herbatkę 02.03.04, 21:48 katarsis napisała: > Mnie się podoba :) > > Co poczyni Leszek Miller > co to prawdy jest dziś killer > czy odejdzie, pozostanie > kto ustawę tę dostanie? > > Wersji sprawy jest już tysiąc > każdy autor chce dziś przysiąc > że ma rację, inni nie > Gdzie jest prawda, kto to wie? > > Oj, wyjdzie chyba kolejny poemat. Już to zabieram i próbuję pociągnąć dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
marcel_prostak Re: MILLER PRAWDY KILLER 02.03.04, 21:59 anita najlepiej niech w tym raporcie zanalizuje skarpety wszystkich panow tj adasia, nalecza , krakusa itd Odpowiedz Link Zgłoś
katarsis Re: MILLER PRAWDY KILLER 02.03.04, 22:03 Obawiam się, że przez udział Błochowiaczki w komisji, rola kobiety w tej lub innych instytucjach znów zostanie zredukowana do wymiaru męskich skarpet. Czy to ma być ta emancypacja??? Odpowiedz Link Zgłoś
marcel_prostak Re: MILLER PRAWDY KILLER 02.03.04, 22:07 ja uwazam ze sledztwo anity mogloby byc kapitalne w koncu po skarpetach niech dojdzie do sedna no i niech tez skarpety rywina pzreanalizuje jakbym miala talent Belci to bym w ten desen napisala czyli ze rywin nosi takie skarpety ze nie mogl zlozyc propozycji agorze Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Re: Ciemno już i pora na herbatkę 02.03.04, 22:02 Już mam!!! Na świeczniku dziś zawrzało.... Czy też może pan Szteliga To dopiero jest ta liga, Która taki raport trzaśnie, Że Agora "prawda" wrzaśnie? Rydzoń pewnie nic nie powie, Bo na jego siwej głowie Dobro tylko żony leży, A w aferę on nie wierzy. Wersji sprawy jest już tysiąc każdy autor chce dziś przysiąc: Ja mam rację - inni nie!!! Gdzie jest prawda, czy ktoś wie? Wie na pewno ten Kopczyński, Co rumieńcem się dziewczyńskim Krasi pięknie przy redakcji Swych „tajniackich” rewelacji. Lecz swej wiedzy nie wyjawi, Zanim dobrze nie przetrawi. On powolny jest w mówieniu I w pisaniu, i w myśleniu. Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Re: Ciemno już i pora na herbatkę 02.03.04, 22:13 Wyżej zgubiłam jedną zwrotkę Katarsis. Sorry!!! Cóż poczyni Leszek Miller, co to prawdy jest dziś killer? Czy odejdzie, czy zostanie Gdy powstanie sprawozdanie? Co się stanie z Jakubowską, Która z taką wielką troską Zabiegała o ustawę? Adaś pójdzie z nią na kawę? Będzie znowu ją namawiać, By przestała Polskę zbawiać? Czy też może rękę poda? Intersów przecież zgoda! Odpowiedz Link Zgłoś
katarsis Re: Ciemno już i pora na herbatkę 02.03.04, 22:22 Same pytania. Komisja obradować skończyła, a one wciąż sa te same i fundamentalne. ps. trzeba było sprawdzić książki wejść i wyjść Myllera i jego bilingi. Nikt nie chciał tego zrobić w obawie przed zdemaskowaniem...Putina. A wówczas porządek światowy zatrząsł byłby się w posadach... Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Też chcę z prądem:) 02.03.04, 22:23 iza.bella.iza napisała: > Dawaj ją Katarsis, ale z prądem a nie z cytryną. > Też mnie dziś agorowcy wkurzyli i muszę sobie humor poprawić. Ze mną podobnie jest. Michnik w Krakowie dzisiaj, pytany o raport Rokity przeczytał to co Łuczywo napisała w nocy a nastepnie powiedział, że lubi Jana Rokitę (chyba nawet Jasia) ale to wszystki jest wyssane z palca! Nie wierzę mu:( Odpowiedz Link Zgłoś
tajniak000 Re: Ciemno już 02.03.04, 21:11 Za życzenia serdecznie dziękuje Spalonych kobiet nie preferuje Dnia 6 marca Przemienię się w starca Zdrowie twoje zaproponuje Gorzałki nie pożałuje Odpowiedz Link Zgłoś
marcepanna TAJNE PRZEZ POUFNE 02.03.04, 21:22 ale gdybys Kasiu zmienila nick na pan_surma to nikt by cie nie niepokoil a tak maciej.maciej od razu skojarzyl ze kaska.kaska to mozesz byc ty ale blamasz, nie ? Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: TAJNE PRZEZ POUFNE 02.03.04, 21:35 marcepanna napisała: > ale gdybys Kasiu zmienila nick na pan_surma to nikt by cie nie niepokoil > a tak maciej.maciej od razu skojarzyl ze kaska.kaska to mozesz byc ty > ale blamasz, nie ? Zamierzasz tu zagościć na dłużej ze swoim stałym repertuarem idiotycznych przytyków? Szkoda, bo bardzo ten wątek lubiłam. Odpowiedz Link Zgłoś
marcepanna Re: TAJNE PRZEZ POUFNE 02.03.04, 21:37 bede goscic tak dlugo jak mnie sie bedzie chciec jasne kolezanko? Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Re: TAJNE PRZEZ POUFNE 02.03.04, 21:45 marcepanna napisała: > bede goscic tak dlugo jak mnie sie bedzie chciec > jasne kolezanko? Marcysiu, drogie dziecko! W tym wątku każde enfante terribile jest mile widziane, pod warunkiem, że nie psuje zabawy. Poczytaj troche poprzednie wpisy i zobacz na czym ona polega. A dla uspokojenia napisałam wespół w zespól z innymi wierszyk. tak się o niego dopominałaś przez cały dzień, a teraz na dobranoc nie chcesz przeczytać? Pozdrawiam. Belcia. Odpowiedz Link Zgłoś
marcel_prostak Re: TAJNE PRZEZ POUFNE 02.03.04, 21:53 jak mnie jeszcze raz ktos nazwie marcysia to zajebie na smierc uprzedzam owszem izabelka, czytalam jak michnika uwiera to mnie tez uwiera myslisz ze nick pan_surma zdradza kataryne ? bo ja myslalam ze to bylby lepszy kamuflaz niz kasia.kasia Odpowiedz Link Zgłoś
tajniak000 Re: TAJNE PRZEZ POUFNE 02.03.04, 22:03 masz racje marcysiu !!!!!!!!!!!! kataryna żartowałem !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Re: TAJNE PRZEZ POUFNE 02.03.04, 22:07 marcel_prostak napisała: > jak mnie jeszcze raz ktos nazwie marcysia to zajebie na smierc > uprzedzam > > owszem izabelka, czytalam > jak michnika uwiera to mnie tez uwiera > myslisz ze nick pan_surma zdradza kataryne ? bo ja myslalam ze to bylby lepszy > kamuflaz niz kasia.kasia MARCYSIU DROGA KK nie ma męża Grzegorza. Odpowiedz Link Zgłoś
marcel_prostak Re: TAJNE PRZEZ POUFNE 02.03.04, 22:11 no dobra jutro was zajebie bo ide spac napiszcie mi lepiej stare cioty jakie skarpety nosicie to mi sie pzryda do wierszyka o anicie i rywinie Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Re: TAJNE PRZEZ POUFNE 02.03.04, 22:15 marcel_prostak napisała: > no dobra jutro was zajebie bo ide spac > > napiszcie mi lepiej stare cioty jakie skarpety nosicie to mi sie pzryda do > wierszyka o anicie i rywinie BOSO chadzam! dobranoc! Marcysiu niech Ci Midas się przysni. Odpowiedz Link Zgłoś
marcel_prostak Re: TAJNE PRZEZ POUFNE 02.03.04, 22:23 homo cioto a ty zanuc sobie anne marie jopek: a pan niech nie mysli ze mi sie kiedykolwiek przysni Odpowiedz Link Zgłoś
rolotomasi Re: TAJNE PRZEZ POUFNE 02.03.04, 22:29 Na wejściu * Powiem: Wieczór, bo tak trzeba Po spowiedzi. Mogę do nieba? Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Re: TAJNE PRZEZ POUFNE 02.03.04, 22:34 rolotomasi napisał: > Na wejściu > * > Powiem: Wieczór, > bo tak trzeba > Po spowiedzi. > Mogę do nieba? To tu niebo? No to i ja jestem w tym niebie:) Odpowiedz Link Zgłoś
rolotomasi Re: TAJNE PRZEZ POUFNE 02.03.04, 22:46 było"To tu niebo? " A Ja> Znów zapomniałem o " " ! Odpowiedz Link Zgłoś
katarsis spowiednik? 02.03.04, 22:39 rolotomasi napisał: > Na wejściu > * > Powiem: Wieczór, > bo tak trzeba > Po spowiedzi. > Mogę do nieba? Ja tam nie mam nic przeciwko Jeśli zechcesz wypij piwko Spowiedź w Jamie to rzecz nowa Czy ktoś te zamiary chowa? Bycia wszystkich spowiednikiem I ukrywa się za nickiem? Czy masz też inne namyśli Że dziewczyna to jest niebo a ty tylko chcesz do niego? Odpowiedz Link Zgłoś
rolotomasi Re: spowiednik? 02.03.04, 23:03 50% + 50% ~ 100% To też prawda jej połowa że nieba część, Białogłowa Jest też tu nick HomoWany a spowiednik zeń szemrany Odpowiedz Link Zgłoś
katarsis Re: spowiednik? 02.03.04, 23:22 psst podobno jest tu prawdziwa kobieta co z męskiej klaty przędzie dywan... Odpowiedz Link Zgłoś
rolotomasi Re: spowiednik? 02.03.04, 23:58 Bum, tara bum bum bum ! ^~~^ Kobiety widzę Suknie łachmaty Ale nie klaty Mej się nie wstydzę. Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Re: TAJNE PRZEZ POUFNE 02.03.04, 22:30 marcel_prostak napisała: > homo cioto > a ty zanuc sobie anne marie jopek: a pan niech nie mysli ze mi sie kiedykolwiek > > przysni > W tym wcieleniu się lepiej tutaj nie pokazuj, bo nam przykrość sprawiasz a mnie największą:( Odpowiedz Link Zgłoś
tajniak000 do marce....prostaka !!!!!!!!!!!!!! 02.03.04, 22:34 idz sie wysraj bo gówno przez ciebie przemawia ,-jak ktoś chce coś dopisac to prosze .... Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Re: do marce....prostaka !!!!!!!!!!!!!! 02.03.04, 22:40 Fe, Tajniaku! Nie psuj wątku, tak jak Marcysia. Lepiej dopisz kolejna zwrotkę. Twój dwuwers o Smolanie jest rewelacyjny. A co myslisz o tym: dnia 6 marca zamienię się w starca zapraszam więc gości na pokaz mej starości Odpowiedz Link Zgłoś
tajniak000 Re: do marce....prostaka !!!!!!!!!!!!!! 02.03.04, 22:45 przepraszam droga izo, za moj jęzor dlugi chciałem aby marcysi ulżyło... przepraszam za me słowa marcysie i wszystkich urażonych tajniak wart mniej niż 000 Odpowiedz Link Zgłoś
marcel_prostak do tajniaka 02.03.04, 22:48 ja sobie toba nic nie robie a ty jestes zwykle smierdzace łajno i jelsi myslisz ze sie ciebie boje to pogrzeb sobie palcem w dupie , na pewno owsika wyciagniesz i nie rozpraszaj mnie bo tez chce wiersz napisac o anicie i skarpetach katarynki Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Re: do Tajniaka, co zera pogubił:))) 02.03.04, 22:51 No już dobrze, dobrze. Jesteś 000 a nawet OOO. Katarsis wszystkim zważonym serwuje herbatkę z prądem. Podstaw kubek i wychyl potem do dna, na poprawę humorku. Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Re: do Tajniaka, co zera pogubił:))) 02.03.04, 22:53 A Marcysię trzeba zignorować. Jakieś licho ją dziś opętało. Ona tak ma od czasu do czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
katarsis Rozróba wisi w powietrzu ??? 02.03.04, 22:54 A Tajniak niech wie, że to dziecko marcee cierpi na autyzm i wcina się gdzie bądź udając, ze rozmawia. Nie ma na to rady. Trzeba ignorować, choć porządne walnięcie w pysk też by mnie nie zdziwiło. Odpowiedz Link Zgłoś
tajniak000 Re: do Tajniaka, co zera pogubił:))) 02.03.04, 22:54 dziękuje za zaproszenia,ale spać ide co by jutro wstać wcześnie wszystkich pozdrawiam i miłych snów życze tajniak000 Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Re: do Tajniaka, co zera pogubił:))) 02.03.04, 23:04 To weż filiżankę tylko. Po takim napitku śpi się rewelacyjnie. Doranoc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t1s Re: do Tajniaka, co zera pogubił:))) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 02.03.04, 23:13 Z tego co zdołałem przejrzeć przegapiłem niezłą napieprzankę:) Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Re: do Tajniaka, co zera pogubił:))) 02.03.04, 23:16 I oczywiście jak była prawdziwa zadyma to milicji ani śladu, a jak muzyka głośno grała, to byli tu od razu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzielnicowy Re: do Tajniaka, co zera pogubił:))) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 02.03.04, 23:23 iza.bella.iza napisała: > I oczywiście jak była prawdziwa zadyma to milicji ani śladu, a jak muzyka > głośno grała, to byli tu od razu!!! Tow. Milicjant odkąd odkrył, że nie ma pałki, boi się wychodzić z komisariatu:) Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Re: do Tajniaka, co zera pogubił:))) 02.03.04, 23:25 To niech wyjmie z szuflady korkowca i przestanie się bać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t1s Re: do Tajniaka, co zera pogubił:))) IP: *.aster.pl / *.acn.pl 02.03.04, 23:34 iza.bella.iza napisała: > To niech wyjmie z szuflady korkowca i przestanie się bać Chyba korkociąg Odpowiedz Link Zgłoś
marcel_prostak GONIACY PIELEGNIARZ Z PALA DO ZIEMI 02.03.04, 23:27 chodza sluchy ze Studencik ma calkiem spora pale wlasnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzielnicowy Re: GONIACY PIELEGNIARZ Z PALA DO ZIEMI IP: *.aster.pl / *.acn.pl 02.03.04, 23:37 marcel_prostak napisała: > chodza sluchy ze Studencik ma calkiem spora pale wlasnie Nie mogę się wypowiadać, nie widziałem. Ale prowadzimy śledztwo. Odpowiedz Link Zgłoś
marcel_prostak Re: GONIACY PIELEGNIARZ Z PALA DO ZIEMI 02.03.04, 23:40 tylko zeby nie bylo jak z ta Komisja Sledcza piszecie, piszecie zamiast wezwac , na bacznosc i kazac gacie mu sciagnac pamietajcie dzielnicowy jak dolem gacie rozmiar paly poznacie ! no! i nie rozparszc mnie bo pisze raport o skarpetach rywina i kataryny Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Re: GONIACY PIELEGNIARZ Z PALA DO ZIEMI 02.03.04, 23:50 marcel_prostak napisała: > chodza sluchy ze Studencik ma calkiem spora pale wlasnie A skąd ten Studencik się wziął? Odpowiedz Link Zgłoś
katarsis Re: do Tajniaka, co zera pogubił:))) 02.03.04, 23:17 Tak. przewartościowanie nastąpiło wątku. Knajpa zamienia się w spelunę, Pilęgniarz gospodarz chodzi do innych szynków, a kobietom trudno porządek utrzymać...Chyba będzie trzeba wynająć jakąś ochronę... Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Re: do Tajniaka, co zera pogubił:))) 02.03.04, 23:24 katarsis napisała: > Tak. przewartościowanie nastąpiło wątku. Knajpa zamienia się w spelunę, > Pilęgniarz gospodarz chodzi do innych szynków, a kobietom trudno porządek > utrzymać...Chyba będzie trzeba wynająć jakąś ochronę... Aj - waj! Nie dramatyzuj. Dzień dziś był ciężki - niż na dworze, wyż w polityce, to i ludziom nerwy puszczają. W każdej rodzinie zdarzają awanturki. Z resztą w tym wątku juz przedtem jedna była. Rolo z Homo parę dni temu szarpali się w progu, aż im szwy na rękawach popuszczały. Marcysia przniosła się do Macieja. Tajniak poszedł spać. Już po burzy. Odpowiedz Link Zgłoś
katarsis Re: do Tajniaka, co zera pogubił:))) 02.03.04, 23:27 Jak Rolo z Homo się szarpią to mi też puszczają szwy...ale ze śmiechu. To istny folklor forumowy...Lubię ich przekomarzanki (delikatnie nazywając) z podchodzeniem do płota i wypominania grzechów duchowieństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Re: do Tajniaka, co zera pogubił:))) 02.03.04, 23:33 iza.bella.iza napisała: > katarsis napisała: > > > Tak. przewartościowanie nastąpiło wątku. Knajpa zamienia się w spelunę, > > Pilęgniarz gospodarz chodzi do innych szynków, a kobietom trudno porządek > > utrzymać...Chyba będzie trzeba wynająć jakąś ochronę... > > Aj - waj! Nie dramatyzuj. Dzień dziś był ciężki - niż na dworze, wyż w > polityce, to i ludziom nerwy puszczają. W każdej rodzinie zdarzają awanturki. Z > > resztą w tym wątku juz przedtem jedna była. Rolo z Homo parę dni temu szarpali > się w progu, aż im szwy na rękawach popuszczały. Marcysia przniosła się do > Macieja. Tajniak poszedł spać. Już po burzy. A Maciej tutaj przez dziurkę od klucza podpatruje i podsłuchuje i już tam donosi, że tu dziewczyny po pysku biją:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prosię Re: do Tajniaka, co zera pogubił:))) IP: *.aster.pl / *.acn.pl 02.03.04, 23:39 basia.basia napisała: > iza.bella.iza napisała: > > > katarsis napisała: > > > > > Tak. przewartościowanie nastąpiło wątku. Knajpa zamienia się w spelun > ę, > > > Pilęgniarz gospodarz chodzi do innych szynków, a kobietom trudno porz > ądek > > > utrzymać...Chyba będzie trzeba wynająć jakąś ochronę... > > > > Aj - waj! Nie dramatyzuj. Dzień dziś był ciężki - niż na dworze, wyż w > > polityce, to i ludziom nerwy puszczają. W każdej rodzinie zdarzają awantur > ki. > Z > > > > resztą w tym wątku juz przedtem jedna była. Rolo z Homo parę dni temu > szarpali > > się w progu, aż im szwy na rękawach popuszczały. Marcysia przniosła się do > > > Macieja. Tajniak poszedł spać. Już po burzy. > > A Maciej tutaj przez dziurkę od klucza podpatruje > i podsłuchuje i już tam donosi, że tu dziewczyny > po pysku biją:( A czy po ryju też? Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Re: do Tajniaka, co zera pogubił:))) 02.03.04, 23:48 Gość portalu: prosię napisał(a): > > A czy po ryju też? A co? Drżysz ze strachu? Naleję Ci coś na odwagę:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prosię Re: do Tajniaka, co zera pogubił:))) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 03.03.04, 00:04 basia.basia napisała: > Gość portalu: prosię napisał(a): > > > > > A czy po ryju też? > > A co? Drżysz ze strachu? > Naleję Ci coś na odwagę:) Czyli do ryja! Dziękuję, chrum, chrum:) Odpowiedz Link Zgłoś
katarsis Re: do Tajniaka, co zera pogubił:))) 02.03.04, 23:57 basia.basia napisała: A Maciej tutaj przez dziurkę od klucza podpatruje > i podsłuchuje i już tam donosi, że tu dziewczyny > po pysku biją:( Maciej poszukuje tylko inspiracji na nowy Western. Nie miesza się w bieg wypadków bo by mu tu pewnie kamerę na głowie rozbili :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t1s Re: do Tajniaka, co zera pogubił:))) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 02.03.04, 23:25 katarsis napisała: Chyba będzie trzeba wynająć jakąś ochronę... Wtedy to nam na wódę zabraknie:) Odpowiedz Link Zgłoś
katarsis Re: do T1S-a vel dzielnicowego 02.03.04, 23:42 ze tak powiem: zamiast z buta to pociągnę z Vonneguta co powiedział w Galapagos: wódka jest to napój po to żeby ludzi rzucić w błoto bo za duży rozum mają a od wódki go skurczają jest to zdrada ewolucji by wytępić czynnik ludzki ---- poza tym to wy jesteście w pracy czy na wypo-czynie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t1s Re: do T1S-a vel dzielnicowego IP: *.aster.pl / *.aster.pl 03.03.04, 00:03 to jest prawda-mózg kurczeje gdy się nader długo chleje jednak co ów organ znaczy może ktoś mi wytłumaczy? choćby ten już jest ważniejszy co raz większy a raz mniejszy a alkohol mu nie szkodzi nawet lepiej po nim chodzi dzielnicowy zawsze na służbie! Pije oczywiście:) Odpowiedz Link Zgłoś
katarsis Re: do T1S-a vel dzielnicowego 03.03.04, 00:05 A w Radomiu podobno podczas służby policjanci piszą wiersze czy to nie jest przyjemniejsze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t1s Re: do T1S-a vel dzielnicowego IP: *.aster.pl / *.aster.pl 03.03.04, 00:12 katarsis napisała: > A w Radomiu podobno > podczas służby > policjanci piszą wiersze > czy to nie jest > przyjemniejsze? Lepiej niż gdyby mieli pisać mandaty:) Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Re: do T1S-a vel dzielnicowego 03.03.04, 00:21 Gość portalu: t1s napisał(a): > katarsis napisała: > > > A w Radomiu podobno > > podczas służby > > policjanci piszą wiersze > > czy to nie jest > > przyjemniejsze? > > > Lepiej niż gdyby mieli pisać mandaty:) A może mandaty piszą wierszem:) Dobranoc:) Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Re: do T1S-a vel dzielnicowego 03.03.04, 00:08 Gość portalu: t1s napisał(a): > to jest prawda-mózg kurczeje > gdy się nader długo chleje > jednak co ów organ znaczy > może ktoś mi wytłumaczy? > choćby ten już jest ważniejszy > co raz większy a raz mniejszy > a alkohol mu nie szkodzi > nawet lepiej po nim chodzi > Czy to jakaś kryptoreklama? > dzielnicowy zawsze na służbie! > Pije oczywiście:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t1s Re: do T1S-a vel dzielnicowego IP: *.aster.pl / *.aster.pl 03.03.04, 00:13 basia.basia napisała: > Gość portalu: t1s napisał(a): > > > to jest prawda-mózg kurczeje > > gdy się nader długo chleje > > jednak co ów organ znaczy > > może ktoś mi wytłumaczy? > > choćby ten już jest ważniejszy > > co raz większy a raz mniejszy > > a alkohol mu nie szkodzi > > nawet lepiej po nim chodzi > > > > Czy to jakaś kryptoreklama? > O źrenicę mi chodziło:) Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Re: do T1S-a vel dzielnicowego 03.03.04, 00:17 Gość portalu: t1s napisał(a): > basia.basia napisała: > > > Gość portalu: t1s napisał(a): > > > > > to jest prawda-mózg kurczeje > > > gdy się nader długo chleje > > > jednak co ów organ znaczy > > > może ktoś mi wytłumaczy? > > > choćby ten już jest ważniejszy > > > co raz większy a raz mniejszy > > > a alkohol mu nie szkodzi > > > nawet lepiej po nim chodzi > > > > > > > Czy to jakaś kryptoreklama? > > > > O źrenicę mi chodziło:) No tak, organ wzroku:) Moje prosię bardzo jest dowcipne, to chyba ten napój tak działa, to masz jeszcze:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t1s Re: do T1S-a vel dzielnicowego IP: *.aster.pl / *.aster.pl 03.03.04, 00:33 basia.basia napisała: > Gość portalu: t1s napisał(a): > > > basia.basia napisała: > > > > > Gość portalu: t1s napisał(a): > > > > > > > to jest prawda-mózg kurczeje > > > > gdy się nader długo chleje > > > > jednak co ów organ znaczy > > > > może ktoś mi wytłumaczy? > > > > choćby ten już jest ważniejszy > > > > co raz większy a raz mniejszy > > > > a alkohol mu nie szkodzi > > > > nawet lepiej po nim chodzi > > > > > > > > > > Czy to jakaś kryptoreklama? > > > > > > > O źrenicę mi chodziło:) > > No tak, organ wzroku:) > Moje prosię bardzo jest dowcipne, > to chyba ten napój tak działa, to masz jeszcze:) kiedy nie brakuje trunku świnka robi chrumku, chrumku oblizuje sobie ryjek woli winko od pomyjek a dla Basi co polewa ma kwiat wprost z rajskiego drzewa Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Re: do T1S-a vel dzielnicowego 03.03.04, 00:43 Gość portalu: t1s napisał(a): > basia.basia napisała: > > > Gość portalu: t1s napisał(a): > > > > > basia.basia napisała: > > > > > > > Gość portalu: t1s napisał(a): > > > > > > > > > to jest prawda-mózg kurczeje > > > > > gdy się nader długo chleje > > > > > jednak co ów organ znaczy > > > > > może ktoś mi wytłumaczy? > > > > > choćby ten już jest ważniejszy > > > > > co raz większy a raz mniejszy > > > > > a alkohol mu nie szkodzi > > > > > nawet lepiej po nim chodzi > > > > > > > > > > > > > Czy to jakaś kryptoreklama? > > > > > > > > > > O źrenicę mi chodziło:) > > > > No tak, organ wzroku:) > > Moje prosię bardzo jest dowcipne, > > to chyba ten napój tak działa, to masz jeszcze:) > > > kiedy nie brakuje trunku > świnka robi chrumku, chrumku > oblizuje sobie ryjek > woli winko od pomyjek > a dla Basi co polewa > ma kwiat wprost z rajskiego drzewa > Wow!!! :))) Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Wolę kwiatki wąchać .... 03.03.04, 01:34 niż się tam zabawiać jak w następnej setce:( > > > > kiedy nie brakuje trunku > > świnka robi chrumku, chrumku > > oblizuje sobie ryjek > > woli winko od pomyjek > > a dla Basi co polewa > > ma kwiat wprost z rajskiego drzewa > > > Wow!!! > :))) Odpowiedz Link Zgłoś
marcel_prostak KNAJPA POD KNOTEM 02.03.04, 23:25 to nie zadna knajpa tylko kolko rozancowe zcego sie boisz katarsis? Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Re: do Tajniaka, co zera pogubił:))) 02.03.04, 23:27 katarsis napisała: > Tak. przewartościowanie nastąpiło wątku. Knajpa zamienia się w spelunę, > Pilęgniarz gospodarz chodzi do innych szynków, a kobietom trudno porządek > utrzymać...Chyba będzie trzeba wynająć jakąś ochronę... Jestem. Nie piszę ostatnio, ale łypię w miarę regularnie. Odpowiedz Link Zgłoś
marcel_prostak Pielegniarz lypnij no pala Katarsis 02.03.04, 23:33 ta baba rodem z oddzialu zamknietego chce w Knajpie POd Knotem ochrona mnie poszczuc ja sie kurwa tylko kulturalnie zapytalam czy Kasi nie pasi bardziej nick pan_surma a tu sie chryja robi i katarsis z jakims tajniakiem marza zeby mi lobotomie zafundowac bez jaj facet Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Re: Pielegniarz lypnij no pala Katarsis 02.03.04, 23:39 marcel_prostak napisała: Ja już myślałem, że o czym innym mówisz, gdy wspomniałaś o mnie kilka postów wyżej. > ta baba rodem z oddzialu zamknietego Nie odnotowaliśmy takiej na oddziale, ale mamy tyle innych na oku, że ona nie ma szans, żeby tam trafić. > chce w Knajpie POd Knotem ochrona mnie > poszczuc > ja sie kurwa tylko kulturalnie zapytalam czy Kasi nie pasi bardziej nick > pan_surma a tu sie chryja robi i katarsis z jakims tajniakiem marza zeby mi > lobotomie zafundowac Ja nie wiem, że tu ludzie nie rozumieją Kultury przez duże K :) > bez jaj facet To nie to co Ty. Odpowiedz Link Zgłoś
katarsis Re: do Tajniaka, co zera pogubił:))) 02.03.04, 23:33 goniacy.pielegniarz napisał: Jestem. Nie piszę ostatnio, ale łypię w miarę regularnie. Mam nadzieję, że nie przyszedłeś tylko po to by zgarnąć utarg :) Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Pielęgniarzyuuuuuuuuuuuuuu! Przybywaj! 02.03.04, 23:40 katarsis napisała: > Tak. przewartościowanie nastąpiło wątku. Knajpa zamienia się w spelunę, > Pilęgniarz gospodarz chodzi do innych szynków, a kobietom trudno porządek > utrzymać...Chyba będzie trzeba wynająć jakąś ochronę... Milicjant-tchórz boi się wyjść z komisariatu! Potrzebny jesteś - zrób mu terapię! Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Re: Pielęgniarzyuuuuuuuuuuuuuu! Przybywaj! 02.03.04, 23:43 basia.basia napisała: > Milicjant-tchórz boi się wyjść z komisariatu! > Potrzebny jesteś - zrób mu terapię! Z władzą nie ma żartów. To, że pałki nie ma, nie znaczy, że nie zaskoczy innych jakimś bardziej znaczącym narzędziem. Odpowiedz Link Zgłoś
marcel_prostak basiu basiu odplyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyywaj 02.03.04, 23:44 w Knajpie Pod Knotem nie moze byc ochrony nawet se nie mazrcie na razie prowadzi sie sledztwo w sprawie rozmairu paly pielkegniarza co myslisz w tej materii? Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Re: basiu basiu odplyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyywaj 02.03.04, 23:49 marcel_prostak napisała: > na razie prowadzi sie sledztwo w sprawie rozmairu paly pielkegniarza > co myslisz w tej materii? To, jakimi pałami dysponują pielęgniarze, jest tajemnicą zawodową. Odpowiedz Link Zgłoś
katarsis Re: basiu basiu odplyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyywaj 02.03.04, 23:51 goniacy.pielegniarz napisał: To, jakimi pałami dysponują pielęgniarze, jest tajemnicą zawodową. I dziennikarską ;) Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Re: basiu basiu odplyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyywaj 02.03.04, 23:53 katarsis napisała: > goniacy.pielegniarz napisał: > > To, jakimi pałami dysponują pielęgniarze, jest tajemnicą zawodową. > > I dziennikarską ;) Może być i dziennikarską :) Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Ani myślę:) 02.03.04, 23:55 marcel_prostak napisała: > w Knajpie Pod Knotem nie moze byc ochrony > nawet se nie mazrcie > na razie prowadzi sie sledztwo w sprawie rozmairu paly pielkegniarza > co myslisz w tej materii? To Ty prowadzisz śledztwo w tej sprawie. A ciekawość to pierwszy krok do piekła:) Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Limeryk o M. 02.03.04, 23:56 Mała Marcyś rodem z piekła Myślała, że nam dopiekła. Trochę pobluzgała, Kiedy post pisała. My spokojni, ona wściekła. Odpowiedz Link Zgłoś
marcel_prostak LIMERYK DO IZABELCI i kASI.KASI 03.03.04, 00:10 mila belcia bardzo chciala zeby marcys sie gniewala ale za co moi mili? za te chwile krotochwili? tylko marcel sie frasuje ze to kasi nie pasuje zeby marcys Pod Knotem sie bawila i chlopcow jej balamucila Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Re: LIMERYK DO IZABELCI i kASI.KASI 03.03.04, 00:14 marcel_prostak napisała: > mila belcia bardzo chciala > zeby marcys sie gniewala > ale za co moi mili? > za te chwile krotochwili? > tylko marcel sie frasuje > ze to kasi nie pasuje > zeby marcys Pod Knotem sie bawila > i chlopcow jej balamucila > Bardzo przepraszam ale chłopcy są nie tylko Kasi (taką mam nadzieję, bo jedno prosię je mi z ręki i się od tego zwirza odwal!) Odpowiedz Link Zgłoś
marcel_prostak Re: LIMERYK DO IZABELCI i kASI.KASI 03.03.04, 00:17 tylko sie nie zdziw Basiu Droga jak to prosię zmieni nick na prosie.prosie no mam nadzieje ze cie kurwica nie chwyci Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Re: To nie jest limeryk 03.03.04, 00:40 Tylko całkiem zgrabny wierszyk. Mówię o formie, bo w treści zbyt wiele prawdy się nie mieści. marcel_prostak napisała: > mila belcia bardzo chciala > zeby marcys sie gniewala > ale za co moi mili? > za te chwile krotochwili? > tylko marcel sie frasuje > ze to kasi nie pasuje > zeby marcys Pod Knotem sie bawila > i chlopcow jej balamucila > Wcale nie chcę Twoich gniewów. Gniew wyziera z Twych zabiegów - Czynisz tutaj prowokacje Oczekując na reakcję. Jeden Tajniak nie wytrzymał, Inny się aż tak nie zżymał. Ja Ci dałam reprymendę, Bo rozwalasz nam hacjendę. Choć w niej nastrój jest frywolny, To nie znaczy, że ring wolny. Tu się chamstawa nie uprawia, Tu się pije i zabawia. Tutaj chłopcy nas kochają I do każdej przystawiają. Jest ich więcej niźli nas, Więc dla każej znajdą czas. Kasia, Basia, Marcelinka, Iza czy inna dziewczynka Znajdzie tu adoratora, Nawet jeśli wstąpi chora. Nawet kiedy wpadnie z grypą, To Pielęgniarz wraz z ekipą Poda elektryczny czaj I zabawa jest jak raj. Ty raz wpadłaś i od razu Pokazałaś koci pazur. Nie dziw się, że Cię spotkało, To, co się dziś wieczór stało. Przemyśl miła swe wybryki. Nie bądź małpką Fiki - Miki. Jutro postaw wszystkim flaszkę, Obróć sprawę w żart i frszkę. Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Re: To nie jest limeryk 03.03.04, 00:48 iza.bella.iza napisała: > Tylko całkiem zgrabny wierszyk. Mówię o formie, bo w treści zbyt wiele prawdy > się nie mieści. > > marcel_prostak napisała: > > > mila belcia bardzo chciala > > zeby marcys sie gniewala > > ale za co moi mili? > > za te chwile krotochwili? > > tylko marcel sie frasuje > > ze to kasi nie pasuje > > zeby marcys Pod Knotem sie bawila > > i chlopcow jej balamucila > > > > Wcale nie chcę Twoich gniewów. > Gniew wyziera z Twych zabiegów - > Czynisz tutaj prowokacje > Oczekując na reakcję. > > Jeden Tajniak nie wytrzymał, > Inny się aż tak nie zżymał. > Ja Ci dałam reprymendę, > Bo rozwalasz nam hacjendę. > > Choć w niej nastrój jest frywolny, > To nie znaczy, że ring wolny. > Tu się chamstawa nie uprawia, > Tu się pije i zabawia. > > Tutaj chłopcy nas kochają > I do każdej przystawiają. > Jest ich więcej niźli nas, > Więc dla każej znajdą czas. > > Kasia, Basia, Marcelinka, > Iza czy inna dziewczynka > Znajdzie tu adoratora, > Nawet jeśli wstąpi chora. > > Nawet kiedy wpadnie z grypą, > To Pielęgniarz wraz z ekipą > Poda elektryczny czaj > I zabawa jest jak raj. > > Ty raz wpadłaś i od razu > Pokazałaś koci pazur. > Nie dziw się, że Cię spotkało, > To, co się dziś wieczór stało. > > Przemyśl miła swe wybryki. > Nie bądź małpką Fiki - Miki. > Jutro postaw wszystkim flaszkę, > Obróć sprawę w żart i frszkę. Iza, odemnie masz cały transporter Chianti za ten wierszyk:))))) ps odemnie czy ode mnie? Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Re: To nie jest limeryk 03.03.04, 00:51 ode mnie p.s. Nie to, rzebym się przehwałał tym, rze znam się na ortografji Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Re: To nie jest limeryk 03.03.04, 00:54 goniacy.pielegniarz napisał: > ode mnie > > p.s. > Nie to, rzebym się przehwałał tym, rze znam się na ortografji Doskonale to rozómiem, taki jesteś ópszejmy:) Dziekóje:) Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Re: To nie jest limeryk 03.03.04, 01:01 basia.basia napisała: > Iza, odemnie masz cały transporter > Chianti za ten wierszyk:))))) No, to stawiam wszystkim!!! Jedną skrzynkę zabieram do domu, a reszta na rozkusz. Bawcie się dobrze. Dobranoc. Odpowiedz Link Zgłoś
marcel_prostak Re: do Tajniaka, co zera pogubił:))) 02.03.04, 23:18 nie ty jeden wzdychasz do mnie, no ale pzrynajmniej wiesz co to znaczy prawdziwa kobieta i nie rozpraszaj mnie bo nie moge sie z moim wierszykiem uporac co tam z ta impotencja u zajaca? wilk go zeral pewnie i bylo plakac zajacowi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t1s Re: do Tajniaka, co zera pogubił:))) IP: *.aster.pl / *.acn.pl 02.03.04, 23:32 marcel_prostak napisała: > nie ty jeden wzdychasz do mnie, no ale pzrynajmniej wiesz co to znaczy > prawdziwa kobieta Ale burdy wszyczynaj dopiero na zakończenie popijawy, bo rozbijać na głowach pełne butelki to już jest grzech:) > i nie rozpraszaj mnie bo nie moge sie z moim wierszykiem uporac > co tam z ta impotencja u zajaca? wilk go zeral pewnie i bylo plakac zajacowi? Pomyliłaś kolejność. Zajać stał się impotentem jak mu wilk zeżarł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t1s Re: do Tajniaka, co zera pogubił:))) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 02.03.04, 23:08 tajniak000 napisał: > dziękuje za zaproszenia,ale spać ide co by jutro wstać wcześnie > > wszystkich pozdrawiam i miłych snów życze > > tajniak000 Dobranoc Odpowiedz Link Zgłoś
marcel_prostak Re: TAJNE PRZEZ POUFNE 02.03.04, 22:39 no trudno zebym wam radosc miala sprawiac i nie rozpraszaj mnie bo mysle nad wierszykiem o anicie, skarpetach i kasi Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Dość zabawy na dzisiaj, bo... 02.03.04, 22:46 ...jest robocza wersja sprawozdania komisji śledczej. Do czytania! serwisy.gazeta.pl/kraj/1,42984,1942099.html Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Re: Dość zabawy na dzisiaj, bo... 02.03.04, 23:24 iza.bella.iza napisała: > ...jest robocza wersja sprawozdania komisji śledczej. Do czytania! > > serwisy.gazeta.pl/kraj/1,42984,1942099.html Nie chce mi się czytać wypocin Nałęcza:( Przeczytałam Ziobry i Rokity - starczy. Naleję sobie:) Twoje zdrowie:) Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Re: Dość zabawy na dzisiaj, bo... 02.03.04, 23:29 Zdrowie!!! Strasznie długaśna ta pisanina Nałęcza. Kupię jutro gazetę i wtedy to poczytam. To nalej na drugą nóżkę! Odpowiedz Link Zgłoś
katarsis Re: Dość zabawy na dzisiaj, bo... 02.03.04, 23:32 Słyszałam zapowiedzi. Zapowiada się stylistyczna orgia sformułowań i porównań jak to marszałek ma w zwyczaju formułować. Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Re: Dość zabawy na dzisiaj, bo... 02.03.04, 23:35 katarsis napisała: > Słyszałam zapowiedzi. Zapowiada się stylistyczna orgia sformułowań i porównań > jak to marszałek ma w zwyczaju formułować. Bez wodki nie razbieriosz:) Nalewam Wam dziewczyny:) Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Re: Dość zabawy na dzisiaj, bo... 02.03.04, 23:37 katarsis napisała: > Słyszałam zapowiedzi. Zapowiada się stylistyczna orgia sformułowań i porównań > jak to marszałek ma w zwyczaju formułować. Czy z Nałęcza retoryki Wychyną jakieś wyniki? Czy to tylko wody lanie, Czystej prawdy zatapianie? ps. mam to wkleić do Twojego wątku? Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Dość zabawy na dzisiaj, bo... Nie dość! 02.03.04, 23:44 iza.bella.iza napisała: > katarsis napisała: > > > Słyszałam zapowiedzi. Zapowiada się stylistyczna orgia sformułowań i porów > nań > > jak to marszałek ma w zwyczaju formułować. > > Czy z Nałęcza retoryki > Wychyną jakieś wyniki? > Czy to tylko wody lanie, > Czystej prawdy zatapianie? > Z notatek prasowych wynika, że wg Nałęcza wszystkiemu winna ta bestia Jakubowska. Pewnie go na swoje imieniy nie zaprosiła:) Odpowiedz Link Zgłoś
katarsis Re: Dość zabawy na dzisiaj, bo... Nie dość! 02.03.04, 23:47 basia.basia napisała: Z notatek prasowych wynika, że wg Nałęcza > wszystkiemu winna ta bestia Jakubowska. > Pewnie go na swoje imieniy nie zaprosiła:) W tym roku to napewno nie, ale kiedyś gdzie to się nie bywało ;) Odpowiedz Link Zgłoś
katarsis Późno, mówię dobranoc 03.03.04, 00:17 Uciekam dzisiaj, choć zabawa taka pyszna:) Az chciałoby się przenieść do knajpy w realu... Do zobaczenia... Dobranoc Odpowiedz Link Zgłoś
marcel_prostak katarsis sie bawi, uwaga ! 03.03.04, 00:21 utopila galy w ekranie palce spotnialy kly wylecialy i taka bezzebna babina marcela podriwa Odpowiedz Link Zgłoś
marcel_prostak belcia milych snow zyczy 03.03.04, 00:24 zamiast sie z marcelem zbratac i katarynie figla splatac Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Re: Późno, mówię dobranoc 03.03.04, 00:24 katarsis napisała: > Uciekam dzisiaj, choć zabawa taka pyszna:) pyszna;) > Az chciałoby się przenieść do knajpy w realu... > Do zobaczenia... > Dobranoc Dobranoc:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t1s Re: Późno, mówię dobranoc IP: *.aster.pl / *.aster.pl 03.03.04, 00:34 katarsis napisała: > Uciekam dzisiaj, choć zabawa taka pyszna:) > Az chciałoby się przenieść do knajpy w realu... > Do zobaczenia... > Dobranoc Dobranoc:) Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Re: Późno, mówię dobranoc 03.03.04, 00:35 katarsis napisała: > Uciekam dzisiaj, choć zabawa taka pyszna:) > Az chciałoby się przenieść do knajpy w realu... > Do zobaczenia... > Dobranoc Dobranoc p.s. Czy ktoś tu jeszcze jest, czy wszyszczy się zmyli? Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Re: Późno, mówię dobranoc 03.03.04, 00:41 goniacy.pielegniarz napisał: > katarsis napisała: > > > Uciekam dzisiaj, choć zabawa taka pyszna:) > > Az chciałoby się przenieść do knajpy w realu... > > Do zobaczenia... > > Dobranoc > > Dobranoc > > p.s. > Czy ktoś tu jeszcze jest, czy wszyszczy się zmyli? Ja jestem:) Poczytałam sobie wątek o tej w sałatce ryżowej:) Ale kino! To się nie mogło udać:( Pełno tu pleciug no i to było zbyt oczywiste:( Odpowiedz Link Zgłoś
marcel_prostak W KNAJPIE POD KNOTEM 03.03.04, 00:37 noc zapada a marcel wciaz gada nowy limeryk tworzy i zaraz sie wypotworzy aktualny temat kataryny schemat piekna to jest babina co jej cie dupa nie dopina w rajtuzkach fikusnych i majtach gnusnych maciej afektem do niej pala marzy zeby mu sie oddala Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Pytam nieśmiało i pewnie jednocześnie 03.03.04, 00:42 Czy to nad tym pracowałaś cały wieczór? Odpowiedz Link Zgłoś
marcel_prostak ))))))))))))))))))))))))))))))))))))) 03.03.04, 00:44 no jasne ze nie lysa palo mialam pisac o rywinie i anitce no dobra jutro tez jest dzien i na pewno mi pojdzie lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Re: ))))))))))))))))))))))))))))))))))))) 03.03.04, 00:46 marcel_prostak napisała: > no jasne ze nie lysa palo Sorry, ale w aż tak bliskich stosunkach to my nie jesteśmy :) > mialam pisac o rywinie i anitce > > no dobra jutro tez jest dzien i na pewno mi pojdzie lepiej Czekam zniecierpliwiony! Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Re: Pytam nieśmiało i pewnie jednocześnie 03.03.04, 00:45 goniacy.pielegniarz napisał: > Czy to nad tym pracowałaś cały wieczór? Daj spokój GP. Widzę, że nie wiesz jeszcze do czego zdolna bywa zazdrosna kobieta (nie każda:)) Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Re: Pytam nieśmiało i pewnie jednocześnie 03.03.04, 00:48 basia.basia napisała: > goniacy.pielegniarz napisał: > > > Czy to nad tym pracowałaś cały wieczór? > > Daj spokój GP. Widzę, że nie wiesz > jeszcze do czego zdolna bywa zazdrosna > kobieta (nie każda:)) No, całe szczęście, że to nie o mnie jest zazdrosna (wcale się nie rozmarzyłem) Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Re: Pytam nieśmiało i pewnie jednocześnie 03.03.04, 00:51 goniacy.pielegniarz napisał: > basia.basia napisała: > > > goniacy.pielegniarz napisał: > > > > > Czy to nad tym pracowałaś cały wieczór? > > > > Daj spokój GP. Widzę, że nie wiesz > > jeszcze do czego zdolna bywa zazdrosna > > kobieta (nie każda:)) > > > No, całe szczęście, że to nie o mnie jest zazdrosna (wcale się nie rozmarzyłem) :))) Stawiam piwko na poprawę humoru:) Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Re: Pytam nieśmiało i pewnie jednocześnie 03.03.04, 00:54 basia.basia napisała: > :))) > Stawiam piwko na poprawę humoru:) Ok, już wypiłem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marynat Re: Pytam nieśmiało i pewnie jednocześnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.04, 00:48 Tak pędzicie, że doczytać za wami trudno zwłaszcza, że do przebrnięcia Nałęcza musialem użyc pół rękopisu, dwa sonety i limeryk na zakaskę. Co za wieczór po bądź jakim dniu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t1s Re: Pytam nieśmiało i pewnie jednocześnie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 03.03.04, 00:52 nie udawaj nam tu mnicha lepiej sięgaj po kielicha Odpowiedz Link Zgłoś
marcel_prostak TYLKO NIE TRZEP KAPUCYNA 03.03.04, 00:53 bo cieknie ci dziewczyna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t1s Re: TYLKO NIE TRZEP KAPUCYNA IP: *.aster.pl / *.aster.pl 03.03.04, 01:06 marcel_prostak napisała: > bo cieknie ci dziewczyna Zapiszę gdzieś to sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
katarsis Re: TYLKO NIE TRZEP KAPACYNA 03.03.04, 01:08 Gość portalu: t1s napisał(a): > marcel_prostak napisała: > > > bo cieknie ci dziewczyna > > Zapiszę gdzieś to sobie. Tylko dopisz "u" przed cieknie... :) Żeby sylabotonicznie chociaż było Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t1s Re: TYLKO NIE TRZEP KAPACYNA IP: *.aster.pl / *.aster.pl 03.03.04, 01:10 katarsis napisała: > Gość portalu: t1s napisał(a): > > > marcel_prostak napisała: > > > > > bo cieknie ci dziewczyna > > > > Zapiszę gdzieś to sobie. > > Tylko dopisz "u" przed cieknie... :) > Żeby sylabotonicznie chociaż było Dopiszę, dopiszę:) i podkreślę wężykiem Odpowiedz Link Zgłoś
marcel_prostak sylabobotoniczna katarsis 03.03.04, 01:12 syla bobo? tonicznie???? spadaj stara makolagwo stad juz w diably !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
katarsis Re: sylabobotoniczna katarsis 03.03.04, 01:14 marcel_prostak napisała: > syla bobo? tonicznie???? > spadaj stara makolagwo stad juz w diably !!!!! Dlaczego odrazo stara? Odpowiedz Link Zgłoś
marcel_prostak Re: sylabobotoniczna katarsis 03.03.04, 01:18 pzrynajmniej schudnie ci dupsko ze smiechu nedzna pisarzyno hemingway sie znalazl Odpowiedz Link Zgłoś
katarsis Re: 03.03.04, 01:22 marcel_prostak napisała: chudnie dupsko to jakiś motyw stale obecny u ciebie. Jakaś trauma czy co? uwolnij się wreszcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t1s Re: sylabobotoniczna katarsis IP: *.aster.pl / *.aster.pl 03.03.04, 01:22 marcel_prostak napisała: > syla bobo? tonicznie???? > spadaj stara makolagwo stad juz w diably !!!!! Za trudne słowo? To paluszki do gardziołka, zsiadłym mleczkiem popić i zaczać trening od stołu z powyłamywanymi nogami. Odpowiedz Link Zgłoś
katarsis Re: sylabobotoniczna katarsis 03.03.04, 01:24 Gość portalu: t1s napisał(a): > marcel_prostak napisała: > > > syla bobo? tonicznie???? > > spadaj stara makolagwo stad juz w diably !!!!! > > > Za trudne słowo? > To paluszki do gardziołka, zsiadłym mleczkiem popić i zaczać trening od stołu z > > powyłamywanymi nogami. :))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
rolotomasi Znikaj no już ! 03.03.04, 00:56 Zapytanie ~~ Marynacie , 'Co w etacie ? ' Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Marcel - Maciej Ci tego nie wybaczy!!! 03.03.04, 00:57 Podbiłaś nam wątek dzisiaj nieźle. Depczemy mu po piętach. Na poprzedniej stronie jest wierszyk dla Ciebie, pod tytułem "To nie jest limeryk". Baśka dała mi za niego skrzynkę chianti. Zabieram ją i idę do domu. Dobranoc. Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Re: Marcel - Maciej Ci tego nie wybaczy!!! 03.03.04, 00:58 Dobranoc Pani. Odpowiedz Link Zgłoś
marcel_prostak IZABELKA JAK MIRELKA 03.03.04, 01:06 Droga Belciu twoj limeryk faktycznie boski no coz ja sie wparwiam wiec mysle ze bedzie mi tez calkiem dobrze szlo nie sadzilam ze ktos poza basia czyta watek macieja w sumie zal mi tego macieja, no trudno Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Marcysiu 03.03.04, 00:57 Musisz się bardziej postarać. To nas naprawdę nie szokuje, a ino nudą wieje. Odpowiedz Link Zgłoś
marcel_prostak marynat sie swietnie bawi dzieki mnie 03.03.04, 00:59 przynajmniej ma odwage sie przyznac a ty co? a co jest szokujacego w o.? samo zdrowie i normalka Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Re: marynat sie swietnie bawi dzieki mnie 03.03.04, 01:05 marcel_prostak napisała: > przynajmniej ma odwage sie przyznac a ty co? Odwaga to moje drugie imię! Odpowiedz Link Zgłoś
katarsis jeszcze na chwilę 03.03.04, 00:59 A ile przy tym zabawy... Gdyby marcee wiedziała jaką przyjemność nam sobą sprawia :) <Może tu jeszcze zajrzę> Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Re: jeszcze na chwilę 03.03.04, 01:03 katarsis napisała: > A ile przy tym zabawy... > > Gdyby marcee wiedziała jaką przyjemność nam sobą sprawia :) To nie o to w tej zabawie chodzi. > <Może tu jeszcze zajrzę> To komu ja tu będę przygrywał na gitarze? Odpowiedz Link Zgłoś
katarsis Re: jeszcze na chwilę 03.03.04, 01:11 goniacy.pielegniarz napisał: > katarsis napisała: > > > A ile przy tym zabawy... > > > > Gdyby marcee wiedziała jaką przyjemność nam sobą sprawia :) > > To nie o to w tej zabawie chodzi. A ja się założę, że chodzi o to by ją posuć. W związku z tym nie pozostaje nic innego jak tylko cieszyć się, że jest. Tak bardzo nie chciała sprawiać nikomu przyjemności :) > > > <Może tu jeszcze zajrzę> > > To komu ja tu będę przygrywał na gitarze? Graj Pielęgniarzu, tylko napisz co, zeby w nastrój wpaść. Nie oddalam się zbytnio jeszcze do rana :) Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Re: jeszcze na chwilę 03.03.04, 01:31 katarsis napisała: > Graj Pielęgniarzu, tylko napisz co, zeby w nastrój wpaść. Nie oddalam się > zbytnio jeszcze do rana :) fool enough to almost be it cool enough to not quite see it doomed pick you pockets full of sorrow and run away with me tomorrow june Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Koń pijany Re: jeszcze na chwilę a policje zawołam IP: *.gdynia.mm.pl 03.03.04, 01:15 Cholera jasna dawno juz po północy a te Panie ! tłuką sie pod oknamy i spać cholrra nie można.Że policji nie ma na nich zadnej. najwiecej krzyczy ten rolasty z jakis marynowanym śledziem w dłoni, cholera jasna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marynat Re: jeszcze na chwilę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.04, 01:17 Kurczę, tak się zaczytalem, że bez duuużego kielicha sie nie rozczmucham. Tak mi wciąż chodzi po głowie pytanie: Co w tym wszystkim robi Rywin? To ten gruby, co nic nie mówi. Przecież te wszystkie układy, interesy, interesiki, matactwa, chachmęty - doskonale się mogły bez niego obyć. A jednak się nie obyły? Dlaczego? Jaką on ma właściwość szczególną? Z kim jego drogi się przecięły? Co takiego zrobił, że ktoś miał na niego aż tak wielkiego haka, że wlazł w to gówno i boi się pisnąć? Męczy mnie to jak wciśnięty pucel z innej układanki... No to siup!!! Lady Mackbeth eseldoska - bywało w Tomasza Nałecza wnioskach niemało łgała, by media publiczne od prywatnych bardziej śliczne były. Ale sie wydało. Odpowiedz Link Zgłoś
katarsis Re: jeszcze na chwilę 03.03.04, 01:30 To jest jak w tym wierszu. Tylko przerwanie milczenia Rywina usunęłoby z niego wszystkie pytajniki. A tak pozostaje komisyjna produkcja półprawd na własny użytek. Był pomysł, żeby nakręcić o tym film, ale pod warunkiem, że tylko ON zostanie producentem (scenariusz mozna ruchem prostym wyprowadzić z poematu). Odpowiedz Link Zgłoś
marcel_prostak a ta przepioreeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeczka 03.03.04, 01:32 skakala, skakala az sie zesrala przypomina mnie to katarsis, sie baba podjarala strasznie zazcnij jakis nowy watek i wypad stad !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
katarsis cd 03.03.04, 01:35 "Największą tragedią człowieka jest to, że naprawdę nie może robić dwóch rzeczy jednocześnie". Ale się postaram. ---- A tobie co się stało? Jeszcze kilka postów temu deklarowałaś swą przyjaźń w zamian za obsmarowanie Kataryny... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koń pijany no nareszcie poszły sobie , a nie widziałas kochan IP: *.gdynia.mm.pl 03.03.04, 01:26 ie gdzie tu jakiś kios.gazete kupić chcialem. podobno dzisiaj lew powie na prawdę co to sie wyprawilo O Jezu ale tu butelek pustych leży!! to po nich pijanice jedne ale żeby tyle samemu wypić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marynat Re: Fajnie, że jesteś jeszcze portowy wagabundo... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.04, 01:48 ...tak mi się pomyslało, że w Twoim wątku było troche informacji o Rywinie. Może masz to juz jakoś opracowane? A przynajmniej zinwentaryzowane i gdzieś pogrupowane? Z tych strzępków, które ja mam - robi się cv, takie, jakie nie mogło się przytrafić w realu. Chyba że... w kórymś (którym?) momencie losami jego zaczęła kierować "pomocna dłoń"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Koń po pijaństwie Fajnie, że jesteś jeszcze portowy wagabundo.. IP: *.gdynia.mm.pl 03.03.04, 10:10 Gość portalu: marynat napisał(a): > ...tak mi się pomyslało, że w Twoim wątku było > troche informacji o Rywinie. Może masz to juz jakoś > opracowane? A przynajmniej zinwentaryzowane i gdzieś > pogrupowane? Z tych strzępków, które ja mam - robi > się cv, takie, jakie nie mogło się przytrafić w > realu. Chyba że... w kórymś (którym?) momencie losami > jego zaczęła kierować "pomocna dłoń"... ILE? Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Noc świra:) 03.03.04, 01:31 "Każdy powinien mieć jakieś zajęcie, żeby nie ześwirować. Świry wszystkich krajów łączcie się:) Dobranoc:))))) Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Re: Noc świra:) 03.03.04, 01:38 basia.basia napisała: > Dobranoc:))))) Dobranoc :) Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Dobranoc Marcepanno :) 03.03.04, 01:43 Despite all my rage I'm still just a rat in a cage Then someone will say what is lost can never be saved Despite all my rage I'm still just a rat in a cage And I still believe that I cannot be saved Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t1s Re: Noc świra:) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 03.03.04, 01:40 basia.basia napisała: > > "Każdy powinien mieć jakieś zajęcie, > żeby nie ześwirować. > > Świry wszystkich krajów łączcie się:) > Dobranoc:))))) Dobranoc:) Odpowiedz Link Zgłoś
rolotomasi Re: Noc świra:) 03.03.04, 01:44 Jaki pospolity chaos w noc marcową zapanował zakonnikiem zamówiony Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość który wyszedł Re: Noc świra:) IP: *.chello.pl 03.03.04, 01:53 Każdy ma swojego świra. Jeden chaos zakonnika, inny zaś u Macee bryka. Tym razem wychodzę ze swoim świrem i nie wracam do jutra. Odpowiedz Link Zgłoś
katarsis Re: Nikt 03.03.04, 01:59 "Nikt nie powinien sprzedawać wolności wyboru, chyba że za wysoką cenę." Tak stoi w jednej z teorii socjologicznych ;) Odpowiedz Link Zgłoś
rolotomasi Re: Noc świra:) 03.03.04, 01:59 Niknij - - Idź i niech cię więcej nie widzę bo rymami zawstydzę pomocniku zakonnika co kanałami przemyka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marynat Marcysia i koty w marcu, czyli zapach firmy "Coty" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.04, 02:13 Kot do wanny Marcysi nasikał śmierdząco Az sie woda spieniła gorąca Zapach wali pod sufit wabiąco sąsiad sąsiad mocno upit napalił Tak powstały perfumy "Zaloty" znanej firmy francuskiej "Coty" Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Re: Noc świra:) 03.03.04, 23:34 rolotomasi napisał: > Jaki pospolity chaos > w noc marcową > zapanował > zakonnikiem > zamówiony Ten owad też zaczynał od poezji na forum i zobacz na co mu przyszło. www.akacje5.pl/filez/flash/motylek.swf Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość który wyszedł Re: Noc świra:) IP: *.chello.pl 03.03.04, 01:49 A ta Marcee drze się tak, Że ją słychać w Kraju Rad, Bo z Maciejem przestawała I ogładę postradała. A ta Marcysia ma świra, ma świra, ma świra dzisiaj. bis Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Re: Noc świra:) A piwo jest? 03.03.04, 23:17 basia.basia napisała: > > "Każdy powinien mieć jakieś zajęcie, > żeby nie ześwirować. > > Świry wszystkich krajów łączcie się:) > > Dobranoc:))))) Kaper proszę. Nie , w butelce proszę. Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Re: Noc świra:) A piwo jest? 03.03.04, 23:34 Myślałem, że mnisi tylko beczkowe piją? Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Re: Noc świra:) A piwo jest? 03.03.04, 23:45 goniacy.pielegniarz napisał: > Myślałem, że mnisi tylko beczkowe piją? Ale czy jest? Kaper lubię najbardziej. Mnisi morscy mają zezwolenie na upijanie sie piwem butelkowym. Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Re: Noc świra:) A piwo jest? 03.03.04, 23:49 homosovieticus napisał: > Ale czy jest? > Kaper lubię najbardziej. > Mnisi morscy mają zezwolenie na upijanie sie piwem butelkowym. Ja nic nie wiem. Tutaj BB polewa. Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Re: Noc świra:) A piwo jest? 04.03.04, 00:03 goniacy.pielegniarz napisał: > homosovieticus napisał: > > > > Ale czy jest? > > Kaper lubię najbardziej. > > Mnisi morscy mają zezwolenie na upijanie sie piwem butelkowym. > > Ja nic nie wiem. Tutaj BB polewa. A gdie Pani bufetowa? chora? A może inna Pani - widziałem kiedys ,za bufetem stała piękna cała, poda zakonnikowi bez habitu "Kapra"? po ile w Jamie? Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Kaper? 04.03.04, 00:04 goniacy.pielegniarz napisał: > homosovieticus napisał: > > > > Ale czy jest? > > Kaper lubię najbardziej. > > Mnisi morscy mają zezwolenie na upijanie sie piwem butelkowym. > > Ja nic nie wiem. Tutaj BB polewa. W mojej piwniczce są najróżniesze trunki ale piwa pt. Kaper nie ma:( Jak powiecie gdzie takie dają to zdobędę:) Chwilowo jest: żywiec, okocim, tyskie, dojlidy, EB, smadny mnich, pilsner, radegast, gambrinus:) Czego sobie panowie życzą?:) A panie może już są? Dla pań też mam różne specjały. Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Re: Kaper? nawet dwa poproszę 04.03.04, 00:15 basia.basia napisała: > goniacy.pielegniarz napisał: > > > homosovieticus napisał: > > > > > > > Ale czy jest? > > > Kaper lubię najbardziej. > > > Mnisi morscy mają zezwolenie na upijanie sie piwem butelkowym. > > > > Ja nic nie wiem. Tutaj BB polewa. > > W mojej piwniczce są najróżniesze trunki ale piwa pt. > Kaper nie ma:( Jak powiecie gdzie takie dają to zdobędę:) > Chwilowo jest: żywiec, okocim, tyskie, dojlidy, EB, smadny > mnich, pilsner, radegast, gambrinus:) > > Czego sobie panowie życzą?:) > A panie może już są? Dla pań też mam różne specjały. > > Poslij Rola ale czy On dzisiaj nie nawalony? Nie ? A ja myslałem ! bo tak jakoś mowi. No dobra niech leci będzie przynajmniej jakiś pożytek z POETY. www.piwo.pl/ dziesiatu wiersz po prawej bandzie HEVELIUS KAPER Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Rolo:) 04.03.04, 00:35 Bądź tak miły i poleć po dwa piwa, w nagrodę dostaniesz >>buzi, buzi:) Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Re: Rolo:) 04.03.04, 00:41 basia.basia napisała: > Bądź tak miły i poleć po dwa piwa, > w nagrodę dostaniesz >>buzi, buzi:) powiedz mu ,że ode mnie, to aż z radosci podskoczy i przyniesie piorunem :)) Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Re: Rolo:) 04.03.04, 00:45 homosovieticus napisał: > basia.basia napisała: > > > Bądź tak miły i poleć po dwa piwa, > > w nagrodę dostaniesz >>buzi, buzi:) > > powiedz mu ,że ode mnie, to aż z radosci podskoczy i przyniesie piorunem > :)) Nie powiem! Ty dostaniesz piwo a Rolo buzi. I już! Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Rolo:) 04.03.04, 00:44 basia.basia napisała: > Bądź tak miły i poleć po dwa piwa, > w nagrodę dostaniesz >>buzi, buzi:) Matko! Ale się wystraszyłam! W pierwszej chwili myślałam, że to GoPiel Rolowi buzi buzi za alkohol obiecuje. Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Re: Rolo:) 04.03.04, 00:47 kataryna.kataryna napisała: > basia.basia napisała: > > > Bądź tak miły i poleć po dwa piwa, > > w nagrodę dostaniesz >>buzi, buzi:) > > > Matko! Ale się wystraszyłam! W pierwszej chwili myślałam, że to GoPiel Rolowi > buzi buzi za alkohol obiecuje. A co Ty taka bojąca:) Sld pracuje usilnie nad ustawą o legalizacji związków Homoseksualnych to się przyzwyczajaj:) Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Rolo:) 04.03.04, 00:54 basia.basia napisała: > kataryna.kataryna napisała: > > > basia.basia napisała: > > > > > Bądź tak miły i poleć po dwa piwa, > > > w nagrodę dostaniesz >>buzi, buzi:) > > > > > > Matko! Ale się wystraszyłam! W pierwszej chwili myślałam, że to GoPiel Rol > owi > > buzi buzi za alkohol obiecuje. > > A co Ty taka bojąca:) Sld pracuje usilnie nad ustawą > o legalizacji związków Homoseksualnych to się przyzwyczajaj:) Masz rację, strasznie niepostępowo to zabrzmiało :) Odpowiedz Link Zgłoś
rolotomasi Re: Rolo:) <<jednym wpisem 04.03.04, 00:56 Wieczór ! Takie to skutki daje jak mężczyzn w towarzystwie nie staje, że HomoCośTamma ze skłonnościami się kojarzy, to standard, ale by mnie wciągać na imprezę po takim tekście ? No Panie! bądźcie bardziej hetery A Baśka mi studentkę obiecała, i co ? Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Re: Rolo:) 04.03.04, 00:59 basia.basia napisała: > A co Ty taka bojąca:) Sld pracuje usilnie nad ustawą > o legalizacji związków Homoseksualnych to się przyzwyczajaj:) Ja nie lobbowałem za ustawą, żeby była jasność :) Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Re: Kaper? 04.03.04, 00:18 Ja niestety muszę odmówić, bo mnie choroba bierze i czuję, że jutro będę w stanie fatalnym. Ale Wam potowarzyszę, posłucham opowieści znad morza serwowanych przez mnicha przy butelkowym piwie. Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Re: Kaper? 04.03.04, 00:25 goniacy.pielegniarz napisał: > Ja niestety muszę odmówić, bo mnie choroba bierze i czuję, że jutro będę w > stanie fatalnym. Ale Wam potowarzyszę, posłucham opowieści znad morza > serwowanych przez mnicha przy butelkowym piwie. Jesli Rolo przyniesie Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Re: Kaper? 04.03.04, 00:33 goniacy.pielegniarz napisał: > Ja niestety muszę odmówić, bo mnie choroba bierze i czuję, że jutro będę w > stanie fatalnym. Ale Wam potowarzyszę, posłucham opowieści znad morza > serwowanych przez mnicha przy butelkowym piwie. To masz herbatkę z sokiem malinowym oraz polopirynę:) Kieliszek premium też nie zaszkodzi ale tylko jeden:) Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Re: Kaper? 04.03.04, 00:34 basia.basia napisała: > To masz herbatkę z sokiem malinowym > oraz polopirynę:) Kieliszek premium > też nie zaszkodzi ale tylko jeden:) Dziękuję za troskę i piję według receptury Twojej :) Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Re: Noc świra albo zły dzień;) 04.03.04, 19:36 Pewna pani, proszę pana Była tak skonstruowana: Po to przychodziła w gości, By uwolnić się od złości. Chociaż grzecznie zaproszona – Przychodziła obrażona, Bez zbędnego przedstawienia Zaczynała pokaz lżenia, Gospodarza nie szanując I na jego gości plując. Przeżywała konsternację, Gdy spotkały ją reakcje, Kiedy ludzie się zżymali Lub jej śliną oddawali. Skąd te krzyki, napomnienia?! Ja tak sobie... od niechcenia... Ja już taką mam naturę, Że każdemu robię burę, Ja po prostu jestem ostra! Wy zaś gawiedź bardzo prosta! Co? Na żartach się nie znacie? Czemu ze mną nie gadacie? Ja nie będę was przepraszać, Choć się będę do was wpraszać. Kogoś zbluzgam i wyśmieję, Dobry humor wam rozwieję. Ja z was sobie nic nie robię, Grunt, że ulżyć sobie mogę. Terapeuta Maciej gada, Że to nie jest żadna wada. Pierwszym ludzkim interesem, To jest walka z własnym stresem. Żeby z sobą nie zwariować Freud zakazał się hamować. Wy zaś zacofane pały, Wciąż pieprzycie dyrdymały. Wyście chamy są, świnie, Bo każecie dziewczyninie Się ukorzyć i przepraszać, Za to, ze ma w gębie zraszać, Że miast grzecznie dyskutować Woli sobie pofolgować. Czyż tej pani, proszę pana Nie należy się nagana? A może jej oponenci Ciut za mocno są przejęci? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcel_prostak hOMO CIOTA CZYTA W SNACh IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 03.03.04, 09:02 malo skadinad znana homo ciota pod ksywa homosowietikus zobaczyla w moiom snie rzekomo midasa ja sie nawet nie dziwie ze to midas otóz jak wiadomo midas to byla taka sobie postac z mitologii antycznej czyli bajki napisanej przez paru pastuchow jakies dwa tysiace lat temu normalnie pastuch to taki macher co owiec pilnuje , za dnia je pasie, potem doi a w ciemna noc dupczy, bo cos trzeba i tak czas im leci jak ktory bajke napisal to go spoleczna ludnosc filozofem nazwala pisanie mitow pzretwalo do dzis jak to bywa oczywiscie w krakowku, bo to miejsce calkiem nie z tego swiata no wiec Pan Ksiadz Profesor Tischner napisal filozofie po goralsku a niby po jakiemu mialby jak gorlaszczyzna to skarbnica ludowej mitologii? pani homo ciota zapewne nie wie ze gorale nadal swoje bajki kleca, wezmy taka Bajde o Niemrawcu wg pawlikowskiego niby inteligencik cala geba, dwa tysiace lat mignelo a tu bajdy czyli duby smalone plecie jakby nic no wiec ja sie nie dziwie ze homo ciota midasa zobaczyla a nie jakiegos innego dzianego dziada chocby biblijnego jude osmego albo drugiego jak sobie ktos nicka z Pana Ksiedza Profesora mitologii zaczernal to zupelnie prawidlowy sen , ten midas no wiec mnie nurtuje jedno: czy jak pannna daje dupy w malzenstwie gdzie frajer maz oplaca rachunki za czynsz, zrec daje i na goly grzbiet jakies giezmo kupi to niby co to jest??? wolna milosc??????????????? ale jak chetna babka chcialaby zeby jej facet pokazal ze jest cenna dla niego to niby co? kurestwo za szmal ???????????? ja sie tam nie pzrejmuje bo ja nie mam problemow z wytlumaczeniem sobie rzezcywistosci i wiem ze facet moze tylko w jeden sposob pokazac jak mu zalezy na kobiecie nowojorczyk tez glupi nie jest bo kasi swoja kapuche pod nos podtykal tutaj czyli odruch mial prawidlowy jak najbardziej no wiec homosowieticus jak to jest z tym midasem w moich snach? jest ten midas czy go ni mas? proponuje nastepujacy temat w NAszym Kolku Rozancowym: czy baba daje dupy za kase czy dla przyjemnosci bez kasy? i czy dawanie dupy za kase musi byc niepzryjemne czy tez moze byc jak najbardziej pzryjemne? wpadne w nocy zadna wrazen wasza marcee Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poeta H. Morski U stóp składam midasowej pannie IP: *.gdynia.mm.pl 03.03.04, 09:48 Prostakowi_Marcelowi do stóp kładę Piszę pracę KRAKÓW pustynią porostów Piszę pióro naciskajac nie za mocno To będzie jej chleb i każda linijka pracy równa i staranna - to wie Gromadząc mądrość góry wychodzi na zakupy po makaronowe rury mam ją uczyć chodzenia po chmurach uczyć ją chmur które wędrują coraz dalej i dalej zostawiajac wszystko Za rozsadna to panna wyszła na zakupy przedtem uśmiech mi dała a innemu dupy wzespół z JH Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marynat Re: Tak tu cicho nad ranem... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.04, 05:02 I tubylcy, i przyjezdni, i kibole poszli spać. Pozamiatam, wywietrzę, łyknę z piersióweczki i spróbuję ułożyć rymowankę na temat zadziwiającej różnicy między pewną notatką. A różnica polega na tym, że ta notatka JEST, A RÓWNOCZEŚNIE NIE JEST. "Jest" dla komisji "jednym z najważniejszych materiałów dowodowych" w sprawie Rywina, a "nie jest" w sprawie nie wywiązania się przez premiera z obowiązku powiadomienia prokuratury. Nawet nie miała dostatecznego znaczenia dowodowego by Miller, po zapoznaniu się z nią, mógł nabrać "uzasadnionego podejrzenia popełnienia przestępstwa" przez Rywina. Jedynym wytłumaczeniem tego fenomenu mogłoby być jedynie orzeczenie biegłego o niezdolności premiera do właściwej oceny tego dokumentu np. z powodu notorycznego matołectwa. * * * Nałęcz kręci jak cholera, Bo uchronić chce premiera Przed tym, co Trybunał Stanu Mógłby zrobić temu panu. Który gdzieś po cichu schował Notatkę, co ją kserował. I tłumaczył potem mętnie Że nic nie wie o przestępstwie Bo choć dowód trzymał w garści, Szef rządu specjalnej troski, To do jego świadomości Nie dotarły żadne wnioski. Nie dotarło, że ustawę, co miała być uchwalona Rywin miał do odstąpienia za siedemnaście i pół miliona. Spokojniutko sobie olał ten materiał dowodowy Bo do takich pierdoł premier, może wcale nie mieć głowy. Zdaniem Sądu Najwyższego obowiązek takich gości Powstaje, gdy w głowie mają jakiś przebłysk świadomości. Funkcjonariusz, gdy coś zgłasza, to potrzebne mu dowody Bez dowodów funkcjonariusz może z wnusią iść na lody. Notatka, co dla komisji jest ważnym świadectwem prawdy Dla niego była nieważna, bo co znaczą słowa Wandy? Michnik mówi, co i jak, Lew się faktów nie wypiera, Sypie Robcia, – lecz to wszystko nie przekonuje Millera. Furda kodeks i paragraf 304 kpk Domorosły terapeuta się na psychologii zna: „Lew z chciwości stracił rozum, a o łapówce bajania Są bez sensu, bo eselde forsę brać prawo zabrania”. Nałęcz, co raport składnie napisał i udokumentował W tej, jak cep prostej sprawie, ciut przekombinował. I chcąc oczyścić premiera, co innych traktuje per "zera" Wykazał, że on sam jest zerem, co się rozumu wypiera. Odpowiedz Link Zgłoś
katarsis co do za hałasy! 04.03.04, 05:29 Proszę iść spać, grzecznie, ja tu dzis na stóżówce jestem bo jakieś typy podejrzane się kencom i podajom za duchownych, a potem młodzież upijajom i robiom bóg wie co. A wierszyk wezmę i do księgi pytań post-komisyjnych wrzucę by następne pokolenia mogły zadawać te same fundamentalne pytania i stosunek do nich na forum układać takim jak to. Dzieńdob.. y Dobranoc panu! No już już...Do widzenia, prosze przyjść wieczorem. Odpowiedz Link Zgłoś
tajniak000 basia.basia co ona narobiła ! ! ! : ) 04.03.04, 20:52 dziś na forum zaśmierdziało szambo basi się wylało : ) Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Re: basia.basia co ona narobiła ! ! ! : ) 04.03.04, 20:54 tajniak000 napisał: > dziś na forum zaśmierdziało > szambo basi się wylało ???????? Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Re: basia.basia co ona narobiła ! ! ! : ) 04.03.04, 21:24 goniacy.pielegniarz napisał: > tajniak000 napisał: > > > dziś na forum zaśmierdziało > > szambo basi się wylało > > > > ???????? Chodzi o szambo eseldowskie - Basia założyła wątek o nowej koalicji rządowej. Coś kiepsko dziś u Ciebie z kojarzeniem. Czyżby zbyt długie polemizowanie z Polonusem z NYC się odbijało? Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Re: basia.basia co ona narobiła ! ! ! : ) 04.03.04, 21:34 iza.bella.iza napisała: > Chodzi o szambo eseldowskie - Basia założyła wątek o nowej koalicji rządowej. > Coś kiepsko dziś u Ciebie z kojarzeniem. Czyżby zbyt długie polemizowanie z > Polonusem z NYC się odbijało? Aaaaa! Rzeczywiście, trochę nie domagam dzisiaj, bo mnie choroba jaka chwyciła i siedzę taki nieswój :) Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Re: basia.basia co ona narobiła ! ! ! : ) 04.03.04, 21:43 To może szklaneczka grogu pomoże? Według przepisu Homo - polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcee TO NA PEWNO PTASIA GRYPA IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 04.03.04, 21:47 wspolzcuje szczerze Odpowiedz Link Zgłoś