goniacy.pielegniarz UWAGA, UWAGA, MOŻNA JUŻ OBSTAWIAĆ! 09.06.04, 17:51 www.profesjonal.com.pl/oferta/oferta2.html Nawet niezłe przeliczniki widzę! Żeby tylko nie było takich wpadek jak na MŚ w Korei. Odpowiedz Link Zgłoś
lupus.lupus tajemniczy solenizant 10.06.04, 00:05 Dawno nie świętowaliśmy urodzin :) Dziś obchodzi je ktoś niezwykle sympatyczny. Choleryk i elegant w starannie wyprasowanym marynarskim kołnierzyku.Czy ktoś wie o kogo chodzi? : ) Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: tajemniczy solenizant 10.06.04, 00:08 lupus.lupus napisał: > Dawno nie świętowaliśmy urodzin :) Dziś obchodzi je ktoś niezwykle sympatyczny. > > Choleryk i elegant w starannie wyprasowanym marynarskim kołnierzyku.Czy ktoś > wie o kogo chodzi? : ) O Lupusa? Odpowiedz Link Zgłoś
p.a.d.a.l.c.o.w.a Re: tajemniczy solenizant 10.06.04, 00:12 kataryna.kataryna napisała: > lupus.lupus napisał: > > > Dawno nie świętowaliśmy urodzin :) Dziś obchodzi je ktoś niezwykle > sympatyczny. > > > > Choleryk i elegant w starannie wyprasowanym marynarskim kołnierzyku.Czy kt > oś > > wie o kogo chodzi? : ) > > > > O Lupusa? O mego zięcia zapewne. -- tak twierdzę;) Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Re: tajemniczy solenizant 10.06.04, 00:14 p.a.d.a.l.c.o.w.a napisała: > kataryna.kataryna napisała: > > > lupus.lupus napisał: > > > > > Dawno nie świętowaliśmy urodzin :) Dziś obchodzi je ktoś niezwykle > > sympatyczny. > > > > > > Choleryk i elegant w starannie wyprasowanym marynarskim kołnierzyku.C > zy kt > > oś > > > wie o kogo chodzi? : ) > > > > > > > > O Lupusa? > > O mego zięcia zapewne. > -- > tak twierdzę;) Witaj w naszym ciemnym kącie! Ale masz farta ztym zięciem:) Odpowiedz Link Zgłoś
lupus.lupus Re: tajemniczy solenizant 10.06.04, 00:22 kataryna.kataryna napisała: > O Lupusa? Czy ja jestem cholerykiem? :((( Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Re: tajemniczy solenizant 10.06.04, 00:24 lupus.lupus napisał: > kataryna.kataryna napisała: > > O Lupusa? > > Czy ja jestem cholerykiem? :((( Tak, ale sympatycznym. Wszystko się więc zgadza:))) Odpowiedz Link Zgłoś
lupus.lupus Re: tajemniczy solenizant 10.06.04, 00:29 iza.bella.iza napisała: > lupus.lupus napisał: > > > kataryna.kataryna napisała: > > > O Lupusa? > > > > Czy ja jestem cholerykiem? :((( > > Tak, ale sympatycznym. Wszystko się więc zgadza:))) :))) Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: tajemniczy solenizant 10.06.04, 00:31 lupus.lupus napisał: > kataryna.kataryna napisała: > > O Lupusa? > > Czy ja jestem cholerykiem? :((( "Niezwykle sympatyczny" Ci umknęło ale choleryka się przyczepiłeś, wybiórco. Nie wiem czy ktoś z nas jest tu od choleryczności wolny, ja w każdym razie nie jestem (sam pamiętasz) i Ty chyba też nie, nie ma w tym nic złego i nie ma się o co gniewać. Odpowiedz Link Zgłoś
maksimum Re: tajemniczy solenizant 10.06.04, 00:09 lupus.lupus napisał: > Dawno nie świętowaliśmy urodzin :) Dziś obchodzi je ktoś niezwykle sympatyczny. > > Choleryk i elegant w starannie wyprasowanym marynarskim kołnierzyku.Czy ktoś > wie o kogo chodzi? : ) Dalaj Lama? Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Re: tajemniczy solenizant 10.06.04, 00:17 lupus.lupus napisał: > Dawno nie świętowaliśmy urodzin :) Dziś obchodzi je ktoś niezwykle sympatyczny. > > Choleryk i elegant w starannie wyprasowanym marynarskim kołnierzyku. W "Wysokich obcasach" było kiedyś zdjęcie czteroletniego Rokity - opis pasuje jak ulał. > Czy ktoś wie o kogo chodzi? : ) Ale dziś on już nie nosi marynarskiego kołnierzyka :( Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: tajemniczy solenizant 10.06.04, 00:20 iza.bella.iza napisała: > lupus.lupus napisał: > > > Dawno nie świętowaliśmy urodzin :) Dziś obchodzi je ktoś niezwykle > sympatyczny. > > > > Choleryk i elegant w starannie wyprasowanym marynarskim kołnierzyku. > > W "Wysokich obcasach" było kiedyś zdjęcie czteroletniego Rokity - opis pasuje > jak ulał. > > > Czy ktoś wie o kogo chodzi? : ) > > Ale dziś on już nie nosi marynarskiego kołnierzyka :( Też pomyślałam o Rokicie ale data się nie zgadza. Zostaje więc zięć Padalcowej Lupus. Odpowiedz Link Zgłoś
lupus.lupus Re: tajemniczy solenizant 10.06.04, 00:31 To jego siedemdzięsiąte urodziny :) Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Re: tajemniczy solenizant 10.06.04, 00:42 lupus.lupus napisał: > To jego siedemdzięsiąte urodziny :) Gdyby nie ten kołnierzyk, to pomyślabym o Kuroniu. Nawet sprawdziła datę dzienną jego urodzin - nie zgdaza się, on jest rybą jako ja. Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Re: tajemniczy solenizant 10.06.04, 00:44 iza.bella.iza napisała: > > Gdyby nie ten kołnierzyk, to pomyślabym o Kuroniu. Nawet sprawdziła datę > dzienną jego urodzin - nie zgdaza się, on jest rybą jako ja. Chyba już się upiłam samą myślą o balandze:) Język mi się plącze. Odpowiedz Link Zgłoś
lupus.lupus Re: tajemniczy solenizant 10.06.04, 00:44 Nosi imię znanego polskiego polityka.... Odpowiedz Link Zgłoś
lupus.lupus Re: tajemniczy solenizant 10.06.04, 00:50 lupus.lupus napisał: > Nosi imię znanego polskiego polityka.... Powiedziałbym nawet, ze blisko mu do Kaczorów... : ) Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: tajemniczy solenizant 10.06.04, 00:53 lupus.lupus napisał: > lupus.lupus napisał: > > > Nosi imię znanego polskiego polityka.... > > Powiedziałbym nawet, ze blisko mu do Kaczorów... : ) Lupus, mów co wiesz bo sprawdzam kolejne osoby i nikt mi nie pasuje a Ty przecież masz niewiele więcej niż połowę lat solenizanta więc też odpadasz i ten niezwykle sympatyczny to nie Ty. Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Re: tajemniczy solenizant 10.06.04, 00:51 lupus.lupus napisał: > Nosi imię znanego polskiego polityka.... Ale które? Ignacy, Roman, Józef, Lech czy jeszcze jakiś inne? Odpowiedz Link Zgłoś
lupus.lupus Re: tajemniczy solenizant 10.06.04, 00:54 iza.bella.iza napisała: > lupus.lupus napisał: > > > Nosi imię znanego polskiego polityka.... > > Ale które? Ignacy, Roman, Józef, Lech czy jeszcze jakiś inne? inne. Ten polityk zawdzięcza imię Babci :)Bohater zagadki politykiem nie jest :) Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: tajemniczy solenizant 10.06.04, 00:56 lupus.lupus napisał: > iza.bella.iza napisała: > > > lupus.lupus napisał: > > > > > Nosi imię znanego polskiego polityka.... > > > > Ale które? Ignacy, Roman, Józef, Lech czy jeszcze jakiś inne? > > inne. Ten polityk zawdzięcza imię Babci :)Bohater zagadki politykiem nie jest > :) Maria? Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Re: tajemniczy solenizant 10.06.04, 01:01 Czy jego imię to Jarosław? Odpowiedz Link Zgłoś
lupus.lupus Re: tajemniczy solenizant 10.06.04, 01:03 iza.bella.iza napisała: > Czy jego imię to Jarosław? Nie :) Choć równie nerwowy . Odpowiedz Link Zgłoś
lupus.lupus Re: tajemniczy solenizant 10.06.04, 01:06 lupus.lupus napisał: > iza.bella.iza napisała: > > > Czy jego imię to Jarosław? > > Nie :) Choć równie nerwowy . Z Jarosławem łączy go nerwowość.Często się wścieka, podskakuje i gestykuluje.Z politykiem o tym imieniu łączy go wada wymowy :) Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: tajemniczy solenizant 10.06.04, 01:08 lupus.lupus napisał: > lupus.lupus napisał: > > > iza.bella.iza napisała: > > > > > Czy jego imię to Jarosław? > > > > Nie :) Choć równie nerwowy . > > Z Jarosławem łączy go nerwowość.Często się wścieka, podskakuje i gestykuluje.Z > politykiem o tym imieniu łączy go wada wymowy :) Michnik nie jest politykiem. Odpowiedz Link Zgłoś
lupus.lupus Re: tajemniczy solenizant 10.06.04, 01:12 kataryna.kataryna napisała: > Michnik nie jest politykiem. :))) Michnik zachowywał się w czasie przesłuchań przed kś tak jak zwykle zachowuje się Tajemniczy :) Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: tajemniczy solenizant 10.06.04, 01:06 lupus.lupus napisał: > iza.bella.iza napisała: > > > Czy jego imię to Jarosław? > > Nie :) Choć równie nerwowy . Czy imię Tajemniczego to: a) Leszek b) Józef c) Jerzy d) Roman Odpowiedz Link Zgłoś
lupus.lupus Re: tajemniczy solenizant 10.06.04, 01:09 kataryna.kataryna napisała: > lupus.lupus napisał: > > > iza.bella.iza napisała: > > > > > Czy jego imię to Jarosław? > > > > Nie :) Choć równie nerwowy . > > > > Czy imię Tajemniczego to: > a) Leszek > b) Józef > c) Jerzy > d) Roman To nie jest słowiańskie imię.Popularne w pewnej górzystej krainie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t1s Re: tajemniczy solenizant IP: *.aster.pl / 212.76.33.* 10.06.04, 01:12 Kaczor Donald! Odpowiedz Link Zgłoś
lupus.lupus Re: tajemniczy solenizant 10.06.04, 01:14 Gość portalu: t1s napisał(a): > Kaczor Donald! :)))))))))))))))))) Brawo!!!! To własnie on przyszedł na swiat 10.06.1934 :) Wybaczcie mi ten żart. :) Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: tajemniczy solenizant 10.06.04, 01:18 lupus.lupus napisał: > Gość portalu: t1s napisał(a): > > > Kaczor Donald! > > :)))))))))))))))))) Brawo!!!! > To własnie on przyszedł na swiat 10.06.1934 :) Wybaczcie mi ten żart. :) O żesz Ty!!! No to teraz się spowiadaj z tej babci kaczki i górkskiego imienia! Odpowiedz Link Zgłoś
lupus.lupus Re: tajemniczy solenizant 10.06.04, 01:21 kataryna.kataryna napisała: > O żesz Ty!!! :)) > No to teraz się spowiadaj z tej babci kaczki i górkskiego imienia! No co? Blisko mu do Kaczorów? Blisko. Ten powiazany poltyk to Donald Tusk. Zawdzięcza to oryginalne imię Baci, która nalegała na nie ze względu na dawną miłość ( angielskiego oficera) Imię pochodzi z górzystych stron Szkocji i Eire :) Przepraszam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kataryna Re: tajemniczy solenizant IP: *.devs.futuro.pl 10.06.04, 01:28 lupus.lupus napisał: > kataryna.kataryna napisała: > > > > O żesz Ty!!! > > :)) > > > No to teraz się spowiadaj z tej babci kaczki i górkskiego imienia! > > No co? Blisko mu do Kaczorów? Blisko. Ten powiazany poltyk to Donald Tusk. To akurat załapałam :) > Zawdzięcza to oryginalne imię Baci, która nalegała na nie ze względu na dawną > miłość ( angielskiego oficera) Imię pochodzi z górzystych stron Szkocji i Eire > :) A tego nie wiedziałam bo NIE LUBIĘ KACZORA DONALDA I GO NIE OGLĄDAM!!! I nie jest wcale sympatyczny!!! Smerfy to są sympatyczne, krecik, kot Filemon ale nie ten durny Kaczor Donald! > Przepraszam :) Nie wystarczy! Na ubitą ziemię! Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Re: tajemniczy solenizant 10.06.04, 01:34 Gość portalu: kataryna napisał(a): > > A tego nie wiedziałam bo NIE LUBIĘ KACZORA DONALDA I GO NIE OGLĄDAM!!! > I nie jest wcale sympatyczny!!! Smerfy to są sympatyczne, krecik, kot Filemon > ale nie ten durny Kaczor Donald! > Pluto jest sympatyczny. Kaczor nie bardzo - zgadzam się z moją przedmówczynią. Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Re: tajemniczy solenizant 10.06.04, 01:41 Kaczor nie dość, że nie jest sympatyczny, to w dodaktu sknerus. Nawet coli nie postawi. O drinkach nie mamy co myśleć:( Odpowiedz Link Zgłoś
lupus.lupus Re: tajemniczy solenizant 10.06.04, 01:44 Gość portalu: kataryna napisał(a): > A tego nie wiedziałam bo NIE LUBIĘ KACZORA DONALDA I GO NIE OGLĄDAM!!! > I nie jest wcale sympatyczny!!! Smerfy to są sympatyczne, krecik, kot Filemon > ale nie ten durny Kaczor Donald! Smerfy? Ta patologiczna grupa stu mężczyn i jednej Smerfetki żyjąca w formule syndykalistycznej komuny? Krecik? Ten wiecznie ziewajacy szkodnik? > > > > Nie wystarczy! Na ubitą ziemię! A masz: cartoons.e-heap.net/Donald_Duck/Donald_Duck_009_1.shtml Odpowiedz Link Zgłoś
lupus.lupus Re: tajemniczy solenizant 10.06.04, 01:45 Filemona i Bonifacego się nie czepiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: tajemniczy solenizant 10.06.04, 01:55 lupus.lupus napisał: > Filemona i Bonifacego się nie czepiam :) No jeszcze by tego brakowało! I tak już wystarczająco namieszałeś. Człowiek to wzięty na ambicję się męczy, imiona po babci dopasowuje, w marynarskie ubranka ubiera a to wszystko maskulinistyczna zmowa, żeby się Tees mógł śliwowicy napić. wstydu nie macie. PS. Lupus, wysłałam Ci krótkie pytanie bo mnie męczy. Będę wdzięczna za "tak" lub "nie" (ewentualnie "odbiło ci"). Możesz na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
lupus.lupus Re: tajemniczy solenizant 10.06.04, 01:59 kataryna.kataryna napisała: > PS. Lupus, wysłałam Ci krótkie pytanie bo mnie męczy. Będę wdzięczna za "tak" > lub "nie" (ewentualnie "odbiło ci"). Możesz na forum. "Nie" Brzmi tajemniczo... Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: tajemniczy solenizant 10.06.04, 02:04 lupus.lupus napisał: > kataryna.kataryna napisała: > > > PS. Lupus, wysłałam Ci krótkie pytanie bo mnie męczy. Będę wdzięczna za "t > ak" > > lub "nie" (ewentualnie "odbiło ci"). Możesz na forum. > > "Nie" Brzmi tajemniczo... Zapomniałeś o kropce czy ta wielka litera z rozpędu? Odpowiedz Link Zgłoś
lupus.lupus Re: tajemniczy solenizant 10.06.04, 02:07 O tej porze nie zwracam uwagi na interpunkcję i ortografię.Przepraszam. Nie. (nie?) Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: tajemniczy solenizant 10.06.04, 02:10 lupus.lupus napisał: > O tej porze nie zwracam uwagi na interpunkcję i ortografię.Przepraszam. > Nie. (nie?) No to całe szczęście :) Odpowiedz Link Zgłoś
lupus.lupus Re: tajemniczy solenizant 10.06.04, 02:13 kataryna.kataryna napisała: > lupus.lupus napisał: > > > O tej porze nie zwracam uwagi na interpunkcję i ortografię.Przepraszam. > > Nie. (nie?) > > > > No to całe szczęście :) Nie lubię takich tajemnic :( Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: tajemniczy solenizant 10.06.04, 02:17 lupus.lupus napisał: > kataryna.kataryna napisała: > > > lupus.lupus napisał: > > > > > O tej porze nie zwracam uwagi na interpunkcję i ortografię.Przeprasza > m. > > > Nie. (nie?) > > > > > > > > No to całe szczęście :) > > Nie lubię takich tajemnic :( Żadna tajemnica :) Napisałabym Ci mailem ale widzę, że nie odbierasz. Odpowiedz Link Zgłoś
lupus.lupus Re: tajemniczy solenizant 10.06.04, 02:22 kataryna.kataryna napisała: > > Żadna tajemnica :) > Napisałabym Ci mailem ale widzę, że nie odbierasz. Nic nie już rozumiem. Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: tajemniczy solenizant 10.06.04, 02:25 lupus.lupus napisał: > kataryna.kataryna napisała: > > > > > Żadna tajemnica :) > > Napisałabym Ci mailem ale widzę, że nie odbierasz. > > Nic nie już rozumiem. No to Ci napiszę (mailem) bo widzę, że namieszałam :) Odpowiedz Link Zgłoś
lupus.lupus Re: tajemniczy solenizant 10.06.04, 02:40 No to mi dałaś do myślenia... Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: tajemniczy solenizant 10.06.04, 02:42 lupus.lupus napisał: > No to mi dałaś do myślenia... Ale czym? Przecież Ci napisałam :) Odpowiedz Link Zgłoś
lupus.lupus Re: tajemniczy solenizant 10.06.04, 02:47 Wybacz, że nie via mail ( zawiesza mi się WIndows przy wysyłce). Nie mam z tym nic wspólnego. Nie bój się :) Teraz już tylko będę myślał o tych dwóch powodach. Dobranoc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t1s Re: tajemniczy solenizant IP: *.aster.pl / 212.76.33.* 10.06.04, 01:20 Taki pechowiec a jakiego wieku dożył:) Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Re: tajemniczy solenizant 10.06.04, 01:20 lupus.lupus napisał: > Gość portalu: t1s napisał(a): > > > Kaczor Donald! > > :)))))))))))))))))) Brawo!!!! > To własnie on przyszedł na swiat 10.06.1934 :) Wybaczcie mi ten żart. :) Ja wybacz, ale w zamian żądam wanny śliwowicy dla Teesa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kataryna Re: tajemniczy solenizant IP: *.devs.futuro.pl 10.06.04, 01:24 iza.bella.iza napisała: > lupus.lupus napisał: > > > Gość portalu: t1s napisał(a): > > > > > Kaczor Donald! > > > > :)))))))))))))))))) Brawo!!!! > > To własnie on przyszedł na swiat 10.06.1934 :) Wybaczcie mi ten żart. :) > > Ja wybacz, ale w zamian żądam wanny śliwowicy dla Teesa! A mnie nawet śliwowica nie udobrucha!!! Wojna!!! Odpowiedz Link Zgłoś
lupus.lupus Re: tajemniczy solenizant 10.06.04, 01:27 T1s pije sliwowicę tylko z rąk Basi :) Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Re: tajemniczy solenizant 10.06.04, 01:32 lupus.lupus napisał: > T1s pije sliwowicę tylko z rąk Basi :) To Ty nalej do wanny, a Basia mu będzie przelewać do miseczki:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t1s Re: tajemniczy solenizant IP: *.aster.pl / 212.76.33.* 10.06.04, 01:34 lupus.lupus napisał: > T1s pije sliwowicę tylko z rąk Basi :) Tak, tak:) A Izę uspokoję-Basia już mi wannę zostawiła. Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: tajemniczy solenizant 10.06.04, 01:38 Gość portalu: t1s napisał(a): > lupus.lupus napisał: > > > T1s pije sliwowicę tylko z rąk Basi :) > > > Tak, tak:) > A Izę uspokoję-Basia już mi wannę zostawiła. To już Ci tylko śliwowicy brakuje, prymusie. Ludzie tu się starają, zgadują, a ten przyszedł i musiał w drzwiach z tym Kaczorem wyskoczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t1s Re: tajemniczy solenizant IP: *.aster.pl / 212.76.33.* 10.06.04, 01:43 kataryna.kataryna napisała: > Gość portalu: t1s napisał(a): > > > lupus.lupus napisał: > > > > > T1s pije sliwowicę tylko z rąk Basi :) > > > > > > Tak, tak:) > > A Izę uspokoję-Basia już mi wannę zostawiła. > > > > To już Ci tylko śliwowicy brakuje, prymusie. Pełną:) Ludzie tu się starają, zgadują, a > ten przyszedł i musiał w drzwiach z tym Kaczorem wyskoczyć. Bo ubranko ma prawie koloru śliwowicy i mówi jakby się jej opił. Odpowiedz Link Zgłoś
lupus.lupus Re: tajemniczy solenizant 10.06.04, 01:01 kataryna.kataryna napisała: > Maria? :) To nie imię Babci.Babcia jedynie je wybrała. Odpowiedz Link Zgłoś
maksimum Re: tajemniczy solenizant DALAJ LAMA ?? 10.06.04, 00:34 kataryna.kataryna napisała: > iza.bella.iza napisała: > > > lupus.lupus napisał: > > > > > Dawno nie świętowaliśmy urodzin :) Dziś obchodzi je ktoś niezwykle > > sympatyczny. > > > > > > Choleryk i elegant w starannie wyprasowanym marynarskim kołnierzyku. > > > > W "Wysokich obcasach" było kiedyś zdjęcie czteroletniego Rokity - opis pas > uje > > jak ulał. > > > > > Czy ktoś wie o kogo chodzi? : ) > > > > Ale dziś on już nie nosi marynarskiego kołnierzyka :( > > > > Też pomyślałam o Rokicie ale data się nie zgadza. Zostaje więc zięć Padalcowej > Lupus. TYLKO nie mowcie,ze to nie Dalaj Lama,bo bede sie cial z rozpaczy. Wpadli do mnie wczoraj spoznieni goscie na komunie i ma jeszcze sernik z truskawkami na wierzchu i biale wino,bo szampan wczoraj poszedl. Dajcie tylko znac,ze to Dalaj Lama i sernik jest dla was,a ja tylko truskawki w galarecie z wierzchu sciagne! Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Dobranoc:)) 10.06.04, 02:05 I nie bijcie się zbyt mocno o Donalda, bo pierzyna z niego zostanie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t1s Re: Dobranoc:)) IP: *.aster.pl / 212.76.33.* 10.06.04, 02:10 Dobranoc:) Odpowiedz Link Zgłoś
lupus.lupus Re: Dobranoc:)) 10.06.04, 02:12 iza.bella.iza napisała: > I nie bijcie się zbyt mocno o Donalda, bo pierzyna z niego zostanie:) :) On już kilka wojen przeżył. W tym jedną światową :) Dobranoc Iza. Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Dobranoc:)) 10.06.04, 02:15 iza.bella.iza napisała: > I nie bijcie się zbyt mocno o Donalda, bo pierzyna z niego zostanie:) O jakiego Donalda? Co on winien, że Lupus nas w konia zrobił? Dobranoc :) Odpowiedz Link Zgłoś
p.a.d.a.l.c.o.w.a U W A G A ( i przepraszam, że krzyczę ) 10.06.04, 00:31 Ciemno już....... .... a my tu jednak nadal........... piszemy...,rozmawiamy...., wirtualnie zjednoczeni. Może kiedyś spotkamy się i polubiemy? w realu wiecej dopowiemy? Ale właściwie po co? - nasz kontak wirtualny jest także dojmujący, dogłębny - niebanalny..... Może gdybyśmy się ot- tak w realu kiedyś spotkali... no, nie wiem.......... może byśmy się sobą wzajemnie rozczarowali? Stop!! Furda - i won te dywagacje Kto ma czas ( i gotówkę ) niech stawi się na kolację. *) ---- *) może by tak jakie spotkanie " na żywca"???? Tych z Tego wątku? Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Re: U W A G A ( i przepraszam, że krzyczę ) 10.06.04, 00:37 p.a.d.a.l.c.o.w.a napisała: > Ciemno już....... > .... a my tu jednak nadal........... > piszemy...,rozmawiamy...., > wirtualnie zjednoczeni. > Może kiedyś spotkamy się > i polubiemy? > w realu wiecej dopowiemy? > > Ale właściwie po co? > - nasz kontak wirtualny > jest także dojmujący, > dogłębny - niebanalny..... > > Może gdybyśmy się ot- tak > w realu kiedyś spotkali... > no, nie wiem.......... > może byśmy się sobą > wzajemnie rozczarowali? > > Stop!! Furda - i won te dywagacje > Kto ma czas ( i gotówkę ) > niech stawi się na kolację. *) > ---- > *) może by tak jakie spotkanie " na żywca"???? Tych z Tego wątku? Niektórzy już się spotykają podobno:) A tak na serio, to myślę, że Twoje wątpliwości wyrażone mową wiązaną mogłby okazać się prawdą. Jednak ja też mam coraz większą ochotę na poznanie niektórych forumowiczów w realu. Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: U W A G A ( i przepraszam, że krzyczę ) 10.06.04, 00:41 iza.bella.iza napisała: > p.a.d.a.l.c.o.w.a napisała: > > > Ciemno już....... > > .... a my tu jednak nadal........... > > piszemy...,rozmawiamy...., > > wirtualnie zjednoczeni. > > Może kiedyś spotkamy się > > i polubiemy? > > w realu wiecej dopowiemy? > > > > Ale właściwie po co? > > - nasz kontak wirtualny > > jest także dojmujący, > > dogłębny - niebanalny..... > > > > Może gdybyśmy się ot- tak > > w realu kiedyś spotkali... > > no, nie wiem.......... > > może byśmy się sobą > > wzajemnie rozczarowali? > > > > Stop!! Furda - i won te dywagacje > > Kto ma czas ( i gotówkę ) > > niech stawi się na kolację. *) > > ---- > > *) może by tak jakie spotkanie " na żywca"???? Tych z Tego wątku? > > > Niektórzy już się spotykają podobno:) > A tak na serio, to myślę, że Twoje wątpliwości wyrażone mową wiązaną mogłby > okazać się prawdą. Jednak ja też mam coraz większą ochotę na poznanie > niektórych forumowiczów w realu. Ktoś się z kimś potajemnie spotyka w realu? I my nic o tym nie wiemy? Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Re: U W A G A ( i przepraszam, że krzyczę ) 10.06.04, 00:43 kataryna.kataryna napisała: > Ktoś się z kimś potajemnie spotyka w realu? I my nic o tym nie wiemy? :)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
lupus.lupus Re: U W A G A ( i przepraszam, że krzyczę ) 10.06.04, 00:53 Sama wiesz jak się tu bawimy. Czy starczy potem miejsc w okolicznych izbach wytrzeźwień? :) Odpowiedz Link Zgłoś
p.a.d.a.l.c.o.w.a Re: U W A G A ( i przepraszam, że krzyczę ) 10.06.04, 02:00 a to uniżenie przepraszam...jak zwykle nie jestem w kursie...przeczytać ponad 4000 postow nieletko ;) Tak se wyraziłam jeno spontanicznom chęć. Zachciało mi się spotkać godnych Ludzi Z całym szacunkiem pozostaję, (-) Padalcowa Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Re: U W A G A ( i przepraszam, że krzyczę ) 10.06.04, 02:03 p.a.d.a.l.c.o.w.a napisała: > a to uniżenie przepraszam...jak zwykle nie jestem w kursie...przeczytać ponad > 4000 postow nieletko ;) > Tak se wyraziłam jeno spontanicznom chęć. Zachciało mi się spotkać godnych Ludz > i > Z całym szacunkiem pozostaję, > (-) Padalcowa Częściej wpadaj z poetyckim naręczem i pozostawaj na dłużej. Tu kwitną talenty! Bez wierszyka, ale z flaszką dobrego trunku też przyjmujemy. Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
lupus.lupus Re: U W A G A ( i przepraszam, że krzyczę ) 10.06.04, 02:04 p.a.d.a.l.c.o.w.a napisała: > a to uniżenie przepraszam...jak zwykle nie jestem w kursie...przeczytać ponad > 4000 postow nieletko ;) > Tak se wyraziłam jeno spontanicznom chęć. Zachciało mi się spotkać godnych Ludz > i > Z całym szacunkiem pozostaję, Mnóstwo tu godnych i ciekawych ludzi. Dzielę z Tobą tą chęć. > (-) Padalcowa Pozdrawiam L Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: U W A G A ( i przepraszam, że krzyczę ) 10.06.04, 02:09 p.a.d.a.l.c.o.w.a napisała: > a to uniżenie przepraszam...jak zwykle nie jestem w kursie...przeczytać ponad > 4000 postow nieletko ;) > Tak se wyraziłam jeno spontanicznom chęć. Zachciało mi się spotkać godnych Ludz > i > Z całym szacunkiem pozostaję, > (-) Padalcowa Może tak być, że niektórzy się znają tylko o tym jeszcze nie wiedzą. Można kiedyś zrobić imprezę dla forumowiczów, niech zgadują kto jest kto. Odpowiedz Link Zgłoś
lupus.lupus Re: U W A G A ( i przepraszam, że krzyczę ) 10.06.04, 02:16 kataryna.kataryna napisała: > Można kiedyś zrobić imprezę dla forumowiczów, niech zgadują kto jest kto. T1s poznamy po czerwonym nosie :) . Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: U W A G A ( i przepraszam, że krzyczę ) 10.06.04, 02:19 lupus.lupus napisał: > kataryna.kataryna napisała: > > > > Można kiedyś zrobić imprezę dla forumowiczów, niech zgadują kto jest kto. > > T1s poznamy po czerwonym nosie :) Zwłaszcza jak będzie zanurzony w śliwowicy :) > > > . Odpowiedz Link Zgłoś
maksimum Re: U W A G A ( i przepraszam, że krzyczę ) 10.06.04, 02:31 kataryna.kataryna napisała: > p.a.d.a.l.c.o.w.a napisała: > > > a to uniżenie przepraszam...jak zwykle nie jestem w kursie...przeczytać po > nad > > 4000 postow nieletko ;) > > Tak se wyraziłam jeno spontanicznom chęć. Zachciało mi się spotkać godnych > > Ludzi > > Z całym szacunkiem pozostaję, > > (-) Padalcowa > > > > > Może tak być, że niektórzy się znają tylko o tym jeszcze nie wiedzą. > Można kiedyś zrobić imprezę dla forumowiczów, niech zgadują kto jest kto. Mowiac szczerze,mnie juz zupelnie przeszlo ogladanie was. Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Re: U W A G A ( i przepraszam, że krzyczę ) 10.06.04, 22:12 maksimum napisał: > kataryna.kataryna napisała: > > > p.a.d.a.l.c.o.w.a napisała: > > > > > a to uniżenie przepraszam...jak zwykle nie jestem w kursie...przeczyt > ać po > > nad > > > 4000 postow nieletko ;) > > > Tak se wyraziłam jeno spontanicznom chęć. Zachciało mi się spotkać go > dnych > > > > Ludzi > > > Z całym szacunkiem pozostaję, > > > (-) Padalcowa > > > > > > > > > > Może tak być, że niektórzy się znają tylko o tym jeszcze nie wiedzą. > > Można kiedyś zrobić imprezę dla forumowiczów, niech zgadują kto jest kto. > > Mowiac szczerze,mnie juz zupelnie przeszlo ogladanie was. Maks, Ty nie rób nam tego, bo nie wiem, czy się podniesiemy po takim ciosie! Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz He, he :) 10.06.04, 22:10 Michnik: Dlaczego nie poparłem Unii Wolności? Adam Michnik 10-06-2004, ostatnia aktualizacja 10-06-2004 21:38 Takie pytanie stawiają mi często czytelnicy i znajomi. Powiadają oni: wiesz przecież, że Unia Wolności ma najlepszych kandydatów; że kandydaci Unii są świetnie przygotowani merytorycznie i doskonale obeznani z mechanizmami Unii Europejskiej; że Unię Wolności popierają ludzie znani z mądrości i patriotyzmu; że nikt z nas nie będzie się wstydził za maniery czy obyczaje polityków z Unii Wolności; że nie ma wśród nich pazernych karierowiczów i ludzi skorumpowanych; że... Odpowiadam: wszystko to, co mówicie, jest prawdą. Wszelako tak się składa, że kiedy tylko popierałem głośno Unię Wolności, to partia ta natychmiast dostawała w skórę. Dlatego oświadczam - nie popieram Unii Wolności. Ale oczywiście będę na jej kandydatów głosował. ______________________________________________ Michnik już chyba mógłby dać sobie spokój, bo pomimo tego, że to śmieszne, to jednak strasznie żałosne przy okazji. Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: He, he :) 10.06.04, 22:18 goniacy.pielegniarz napisał: > Michnik: Dlaczego nie poparłem Unii Wolności? > > Adam Michnik 10-06-2004, ostatnia aktualizacja 10-06-2004 21:38 > > Takie pytanie stawiają mi często czytelnicy i znajomi. Powiadają oni: wiesz > przecież, że Unia Wolności ma najlepszych kandydatów; że kandydaci Unii są > świetnie przygotowani merytorycznie i doskonale obeznani z mechanizmami Unii > Europejskiej; że Unię Wolności popierają ludzie znani z mądrości i patriotyzmu; > > że nikt z nas nie będzie się wstydził za maniery czy obyczaje polityków z Unii > Wolności; że nie ma wśród nich pazernych karierowiczów i ludzi skorumpowanych; > że... > > Odpowiadam: wszystko to, co mówicie, jest prawdą. Wszelako tak się składa, że > kiedy tylko popierałem głośno Unię Wolności, to partia ta natychmiast dostawała > > w skórę. Dlatego oświadczam - nie popieram Unii Wolności. > > Ale oczywiście będę na jej kandydatów głosował. > > ______________________________________________ > > > > Michnik już chyba mógłby dać sobie spokój, bo pomimo tego, że to śmieszne, to > jednak strasznie żałosne przy okazji. Nie chcesz chyba powiedzieć, że ten tekst jest autentyczny? Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Re: He, he :) 10.06.04, 22:20 kataryna.kataryna napisała: > Nie chcesz chyba powiedzieć, że ten tekst jest autentyczny? serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34308,2123948.html Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: He, he :) 10.06.04, 22:26 goniacy.pielegniarz napisał: > kataryna.kataryna napisała: > > > > Nie chcesz chyba powiedzieć, że ten tekst jest autentyczny? > > > serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34308,2123948.html Właśnie zajrzałam i faktycznie jest taki tekst! Michnik nie przestaje mnie zaskakiwać. Poza tym, że ten tekst własnie jest agitką, i to dość nachalną, pobrzmiewa w nim jakies rozczarowanie czy nawet naburmuszenie, że do tej pory go nie słuchali to on się weźmie i obrazi i już nie poprze. Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Re: He, he :) 10.06.04, 22:34 kataryna.kataryna napisała: > Właśnie zajrzałam i faktycznie jest taki tekst! Michnik nie przestaje mnie > zaskakiwać. Poza tym, że ten tekst własnie jest agitką, i to dość nachalną, > pobrzmiewa w nim jakies rozczarowanie czy nawet naburmuszenie, że do tej pory > go nie słuchali to on się weźmie i obrazi i już nie poprze. Ja akurat tego nie odczytałem jako jakichś pretensji, że ludzie go nie słuchali. Nie wiem, po co on to w ogóle napisał. Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: He, he :) 10.06.04, 22:47 goniacy.pielegniarz napisał: > kataryna.kataryna napisała: > > > > Właśnie zajrzałam i faktycznie jest taki tekst! Michnik nie przestaje mnie > > > zaskakiwać. Poza tym, że ten tekst własnie jest agitką, i to dość nachalną > , > > pobrzmiewa w nim jakies rozczarowanie czy nawet naburmuszenie, że do tej p > ory > > go nie słuchali to on się weźmie i obrazi i już nie poprze. > > > Ja akurat tego nie odczytałem jako jakichś pretensji, że ludzie go nie > słuchali. Nie wiem, po co on to w ogóle napisał. Może, żeby poprzeć ale tak, żeby potem nie do niego pretensje. Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Re: He, he :) 10.06.04, 22:53 kataryna.kataryna napisała: > goniacy.pielegniarz napisał: > > > kataryna.kataryna napisała: > > > > > > > Właśnie zajrzałam i faktycznie jest taki tekst! Michnik nie przestaje > mnie > > > > > zaskakiwać. Poza tym, że ten tekst własnie jest agitką, i to dość nac > halną > > , > > > pobrzmiewa w nim jakies rozczarowanie czy nawet naburmuszenie, że do > tej p > > ory > > > go nie słuchali to on się weźmie i obrazi i już nie poprze. > > > > > > Ja akurat tego nie odczytałem jako jakichś pretensji, że ludzie go nie > > słuchali. Nie wiem, po co on to w ogóle napisał. > > > > Może, żeby poprzeć ale tak, żeby potem nie do niego pretensje. Ale w takim razie musiałby zakładać, że ten tekst jest skierowany do bandy kretynów. Wszystko tu przecież jasno wyłożył i sam się podłożył. Ośmieszył się. Nie wiem, może tak lubi. A swoją drogą to skoro doszedł do tego, że jego poparcie szkodzi partii, to co stoi na przeszkodzie, żeby w taki sam sposób pomyślał o gazecie, którą zakładał i której poświęcił dużą część życia? Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: He, he :) 10.06.04, 23:11 goniacy.pielegniarz napisał: > Ale w takim razie musiałby zakładać, że ten tekst jest skierowany do bandy > kretynów. Wszystko tu przecież jasno wyłożył i sam się podłożył. Ośmieszył się. > > Nie wiem, może tak lubi. A swoją drogą to skoro doszedł do tego, że jego > poparcie szkodzi partii, to co stoi na przeszkodzie, żeby w taki sam sposób > pomyślał o gazecie, którą zakładał i której poświęcił dużą część życia? Albo niech przestanie deklarować powstrzymanie Samoobrony, skoro wszystko mu wychodzi na opak. A swoją drogą to szkoda mi gościa, od wybuchu afery Rywina chyba nic mu nie wychodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Re: He, he :) 10.06.04, 23:19 kataryna.kataryna napisała: > Albo niech przestanie deklarować powstrzymanie Samoobrony, skoro wszystko mu > wychodzi na opak. A swoją drogą to szkoda mi gościa, od wybuchu afery Rywina > chyba nic mu nie wychodzi. A ten tekst jest chyba najlepszym przykładem zagubienia, spowodowanego tym, że właśnie nic mu nie wychodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Re: He, he :) 10.06.04, 22:59 kataryna.kataryna napisała: > Może, żeby poprzeć ale tak, żeby potem nie do niego pretensje. Aż się boję, co Michnik napisze, gdy UW przekroczy próg w tych wyborach :) Chyba nie dojdzie do wniosku, że to dzięki temu, że pomimo tego, że głosował i to ogłosił, to nie popierał:)? Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: He, he :) 10.06.04, 23:13 goniacy.pielegniarz napisał: > kataryna.kataryna napisała: > > > > Może, żeby poprzeć ale tak, żeby potem nie do niego pretensje. > > > Aż się boję, co Michnik napisze, gdy UW przekroczy próg w tych wyborach :) > Chyba nie dojdzie do wniosku, że to dzięki temu, że pomimo tego, że głosował i > to ogłosił, to nie popierał:)? Z nim wszystko możliwe :) Odtrąbi sukces i`ze zdwojoną energia przystąpi do walki z Lepperem. Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Re: He, he :) 10.06.04, 23:24 kataryna.kataryna napisała: > Odtrąbi sukces i`ze zdwojoną energia przystąpi do walki z Lepperem. Najsmutniejsze w tym wszystkim jest to, że Michnik w swoim przekonaniu chyba święcie wierzy, że może wziąć udział w takiej potyczce i "uratować" Polskę przed Lepperem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wartburg logika IP: *.b.dial.de.ignite.net 10.06.04, 23:00 kataryna.kataryna napisała: > > > Może, żeby poprzeć ale tak, żeby potem nie do niego pretensje. Napisał, że nie chce popierać UW, bo gdyby to zrobił, to nikt by jej nie poparł. Ale nie uwzględnił, że ujawniając swoje motywy postępowania, tj. że nie popiera jej, po to aby ją poprzeć, to zgodnie z zaproponowaną przez niego logiką rozumowania i tak nikt jej nie poprze. Jużby lepiej nic nie pisał... Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Re: logika 10.06.04, 23:15 Ten tekst jest zbyt jasny i czytelny, żeby Michnik miał jakieś szczególne założenia czy oczekiwania co do jego odbioru. Tym bardziej, że sam pisze, iż "Unię Wolności popierają ludzie znani z mądrości". Zupełnie nie rozumiem, co on chciał tym osiągnąć. Może chciał coś powiedzieć jasno dla odmiany, a wyszło jak widzimy. Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: logika 10.06.04, 23:15 Gość portalu: wartburg napisał(a): > kataryna.kataryna napisała: > > > > > > > Może, żeby poprzeć ale tak, żeby potem nie do niego pretensje. > > Napisał, że nie chce popierać UW, bo gdyby to zrobił, to nikt by jej nie > poparł. Ale nie uwzględnił, że ujawniając swoje motywy postępowania, tj. że > nie popiera jej, po to aby ją poprzeć, to zgodnie z zaproponowaną przez niego > logiką rozumowania i tak nikt jej nie poprze. Pogubił się biedaczek :) > Jużby lepiej nic nie pisał... On się chyba naprawdę wypalił :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wartburg Re: logika IP: *.b.dial.de.ignite.net 10.06.04, 23:21 Sytuację może jeszcze uratować sama UW odcinając się od Michnika i jego poparcia. Tfu! Chciałem powiedzieć - od jego niepoparcia... Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Re: logika 10.06.04, 23:51 Gość portalu: wartburg napisał(a): > Sytuację może jeszcze uratować sama UW odcinając się od Michnika i jego > poparcia. Tfu! Chciałem powiedzieć - od jego niepoparcia... Też tak myślę. :)))) A swoją drogą, to myślałam, że Michnik już mnie nie jest w stanie czymkolwiek zaskoczyć, a jednak :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wartburg pokazywanie języka IP: *.b.dial.de.ignite.net 11.06.04, 00:22 iza.bella.iza napisała: > A swoją drogą, to myślałam, że Michnik już mnie nie jest w stanie czymkolwiek > zaskoczyć, a jednak :( To się bierze stąd, że Michnik dawna nie jest szczery. Dotarło wreszcie do niego, że opinia publiczna przestała mu wierzyć i teraz próbuje w taki kapryśny sposób wstrząsnąć jej sumieniem, pokazać jej język, czy też kto wie, może nawet ją ukarać. To jest reakcja obrażonego dziecka. Gdyby zawsze trzymał się prawdy i dbał o wiarygodność swojej postawy, mógłby zwyczajnie liczyć na to, że czytelnicy GW wezmą na serio jego sugestie wyborcze. Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: pokazywanie języka 11.06.04, 00:31 Gość portalu: wartburg napisał(a): > iza.bella.iza napisała: > > > A swoją drogą, to myślałam, że Michnik już mnie nie jest w stanie czymkolw > iek > > zaskoczyć, a jednak :( > > To się bierze stąd, że Michnik dawna nie jest szczery. Dotarło wreszcie do > niego, że opinia publiczna przestała mu wierzyć i teraz próbuje w taki kapryśny > > sposób wstrząsnąć jej sumieniem, pokazać jej język, czy też kto wie, może nawet > > ją ukarać. To jest reakcja obrażonego dziecka. Ja to podobnie odebrałam. > Gdyby zawsze trzymał się prawdy i dbał o wiarygodność swojej postawy, mógłby > zwyczajnie liczyć na to, że czytelnicy GW wezmą na serio jego sugestie wyborcze > . Michnik utracił rząd dusz i sam jest sobie winien. Samo posiadanie Gazety niczego nie załatwia jeśli ludzie - choć czytają - nie do końca ufają. A on chyba myśli, że wystarczy, że przeczytają, żeby uwierzyli. Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz 21 minut bez zmian i Polonia zagra z Cracovią! 11.06.04, 20:30 Jeszcze 21 minut do końca meczów i wszędzie 0:0. Jeśli takimi wynikami zakończą się spotkania, to Polonia zagra w barażach o pierwszą ligę z Cracovią! Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Cracovia strzeliła w ostatnim meczu 8 bramek 11.06.04, 20:34 W ostatniej kolejce drugiej ligi Cracovia rozgromiła Szczakowiankę 8:1. Czy Wy tam, Lupusie, nie przesadzacie trochę:)? Odpowiedz Link Zgłoś
lupus.lupus Re: Cracovia strzeliła w ostatnim meczu 8 bramek 12.06.04, 23:56 goniacy.pielegniarz napisał: > W ostatniej kolejce drugiej ligi Cracovia rozgromiła Szczakowiankę 8:1. Czy Wy > tam, Lupusie, nie przesadzacie trochę:)? :) Niestety, nie mogłem być na meczu :( Chyba nikt nie ma wątpliwości kto zasłużył na miejsce w barażach :) Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Polonia prowadzi 1:0! 11.06.04, 20:39 Bąk strzelił bramkę! Ciekawe czy Kataryna jest na meczu. Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Re: Polonia już prowadzi 2:0! 11.06.04, 20:42 To tylko czekać, żeby Górnik Polkowice nie strzelił bramki w ciągu następnych ośmiu minut i wszyscy się spotykamy w pierwszej lidze :) Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz KONIEC! 11.06.04, 21:01 Polonia zostaje, a Cracovia zagra w barażach z Górnikiem Polkowice. Do usłyszenia. Odpowiedz Link Zgłoś
lupus.lupus Re: Polonia już prowadzi 2:0! 12.06.04, 23:57 goniacy.pielegniarz napisał: > To tylko czekać, żeby Górnik Polkowice nie strzelił bramki w ciągu następnych > ośmiu minut i wszyscy się spotykamy w pierwszej lidze :) Obyś był dobrym prorokiem :) Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Polonia prowadzi 1:0! 11.06.04, 22:12 goniacy.pielegniarz napisał: > Bąk strzelił bramkę! Ciekawe czy Kataryna jest na meczu. Byłam :))) Prawdziwy thriller nam zafundowali ale było warto. Cieszę się, że mnie bratobójcza walka z Lupusem w barażach ominęła. Jeszcze tylko Lupus do nas doszlusuje i będziemy wszyscy w ekstraklasie. A Cracovia rzeczywiście zaszalała, 8-1 :) Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Re: Polonia prowadzi 1:0! 11.06.04, 22:40 kataryna.kataryna napisała: > Byłam :))) > Prawdziwy thriller nam zafundowali ale było warto. > Cieszę się, że mnie bratobójcza walka z Lupusem w barażach ominęła. Gratuluję i bardzo się cieszę:)! p.s. Mam tylko nadzieję, że Lupusowi się w głowie nie przewróci od tego 8:1 i jeszcze czasami się do nas szaraczków podezwie :) Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Polonia prowadzi 1:0! 11.06.04, 22:47 goniacy.pielegniarz napisał: > kataryna.kataryna napisała: > > > > Byłam :))) > > Prawdziwy thriller nam zafundowali ale było warto. > > Cieszę się, że mnie bratobójcza walka z Lupusem w barażach ominęła. > > Gratuluję i bardzo się cieszę:)! Ja też, straciłam nadzieję bo Górnik walczył jak o mistrza a Polonii nic nie wychodziło. > p.s. > Mam tylko nadzieję, że Lupusowi się w głowie nie przewróci od tego 8:1 i > jeszcze czasami się do nas szaraczków podezwie :) No i że nie przeniesiemy boiskowej rywalizacji na forum :) Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Re: Polonia prowadzi 1:0! 11.06.04, 23:05 kataryna.kataryna napisała: > No i że nie przeniesiemy boiskowej rywalizacji na forum :) Oczywiście, że nie! Gdyby tak miało być, że zachowujemy się jak pseudokibice, to Lupus i ja powinniśmy skakać sobie do gardeł z powodu wiadomego faktu sprzed kilkunastu lat:( Zresztą tak a propos wojen i zgód pomiędzy kibicami, to mnie to nie bierze, bo na przykład nigdy nie przepadałem za kibicami Legii, choć panuje wielka zgoda pomiędzy naszymi kibicami i na meczach przeciwko sobie nie ma specjalnych sektorów dla kibiców przyjezdnych, tylko wszyscy siedzą razem. Chociaż sama atmosfera mi się bardzo podoba, bo to jednak niecodzienny widok niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Polonia prowadzi 1:0! 11.06.04, 23:14 goniacy.pielegniarz napisał: > kataryna.kataryna napisała: > > > > No i że nie przeniesiemy boiskowej rywalizacji na forum :) > > > Oczywiście, że nie! Gdyby tak miało być, że zachowujemy się jak pseudokibice, > to Lupus i ja powinniśmy skakać sobie do gardeł z powodu wiadomego faktu sprzed > > kilkunastu lat:( A co żeście sobie wtedy zrobili? > Zresztą tak a propos wojen i zgód pomiędzy kibicami, to mnie to nie bierze, bo > na przykład nigdy nie przepadałem za kibicami Legii, choć panuje wielka zgoda > pomiędzy naszymi kibicami i na meczach przeciwko sobie nie ma specjalnych > sektorów dla kibiców przyjezdnych, tylko wszyscy siedzą razem. Chociaż sama > atmosfera mi się bardzo podoba, bo to jednak niecodzienny widok niestety. Ja te zgody i niezgody nie bardzo rozumiem. Wiem, że mamy z Cracovią ale i bez tego lubiłabym ten klub, i z Arką, której prezesem jest mój kolega więc też im dobrze życzę. Ale jestem ciekawa skąd się ta tradycja wzięła, te trwałe koalicje klubów. Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Re: Polonia prowadzi 1:0! 11.06.04, 23:25 kataryna.kataryna napisała: > A co żeście sobie wtedy zrobili? Na meczu Polska-Anglia(o ile dobrze pamiętam) kibice Cracovii zabili kibica Pogoni. Dostał nożem. Chociaż u nas od wielu lat jest spokój na stadionie. Nie pamiętam nawet, kiedy była jakaś zadyma. A na mecze przychodzi po 15-18tys. Zresztą podobnie jest w Poznaniu. Po prostu jak jest dużo ludzi to jest inna atmosfera i mało kto myśli o bicu. Podobnie samym kibicom zależy, żeby przychodziło jak najwięcej osób. Myślę, że zachowanie policji też ma na to wpływ. Teraz są ochroniarze, a policja czeak z boku. Jak jest jakiś jeden, którego trzeba zwinąć, to po prostu ochroniarze biegają za nim indywidualnie, a kiedyś, jak policja się tym zajmowałą, to potrafili na przykłąd z powodu kibica, który uciekł do sektora, rzucić gazem łzawiącym w cały sektor :) > Ja te zgody i niezgody nie bardzo rozumiem. Wiem, że mamy z Cracovią ale i bez > tego lubiłabym ten klub, i z Arką, której prezesem jest mój kolega więc też im > dobrze życzę. Ale jestem ciekawa skąd się ta tradycja wzięła, te trwałe > koalicje klubów. Kiedyś coś mi znajomy opowiadał na ten temat, ale nie pamiętam. Wiem, że najwięcej wrogów to ma Legia :) Odpowiedz Link Zgłoś
lupus.lupus Re: Polonia prowadzi 1:0! 13.06.04, 00:19 Tak, to smutna historia.Wydarzyło się to przed meczem Polska:Anglia w Chorzowie (chyba w 1993 roku, może 94) :( Odpowiedz Link Zgłoś
lupus.lupus Re: Polonia prowadzi 1:0! 13.06.04, 00:15 kataryna.kataryna napisała: Ale jestem ciekawa skąd się ta tradycja wzięła, te trwałe > koalicje klubów. To ciekawy temat na pracę magisterską na AWF :) Sam nigdy specjalnie się nad tym nie zastanawiałem. Wiem ,że na Wyspach panuje zgoda wśród kibiców klubów z dzielnic katolickich (Everton, MU, Aston Villa). Podobnie jest u protestantów ( Liverpool, Manchester City, Birmingham). U nas to jest chyba trochę mniej racjonalne. Odpowiedz Link Zgłoś
lupus.lupus Re: Polonia prowadzi 1:0! 13.06.04, 00:08 goniacy.pielegniarz napisał: > Zresztą tak a propos wojen i zgód pomiędzy kibicami, to mnie to nie bierze Ja również niewiele się tym przejmuję. Mam swoje prywatne sympatie i antypatie i tylko na tym się opieram. Te wszystkie "wojny" i "zgody" to przejaw zwykłej dziecinady. Odpowiedz Link Zgłoś
lupus.lupus Re: Polonia prowadzi 1:0! 13.06.04, 00:04 kataryna.kataryna napisała: > No i że nie przeniesiemy boiskowej rywalizacji na forum :) No wiesz!... Przecież piłka to nie jest sprawa życia i śmierci... To coś o wiele bardziej poważnego :))) Odpowiedz Link Zgłoś
lupus.lupus Re: Polonia prowadzi 1:0! 13.06.04, 00:02 goniacy.pielegniarz napisał: > Mam tylko nadzieję, że Lupusowi się w głowie nie przewróci od tego 8:1 i > jeszcze czasami się do nas szaraczków podezwie :) Trochę zaszumiało, ale powoli wracam na ziemię :) Odpowiedz Link Zgłoś
lupus.lupus Re: Polonia prowadzi 1:0! 13.06.04, 00:00 kataryna.kataryna napisała: > goniacy.pielegniarz napisał: > > > Bąk strzelił bramkę! Ciekawe czy Kataryna jest na meczu. > > > > Byłam :))) > Prawdziwy thriller nam zafundowali ale było warto. > Cieszę się, że mnie bratobójcza walka z Lupusem w barażach ominęła. > Jeszcze tylko Lupus do nas doszlusuje i będziemy wszyscy w ekstraklasie. A > Cracovia rzeczywiście zaszalała, 8-1 :) Gratuluję :) Już straszyłem barażami, a tu prosze Polonia pokazała prawdziwą klasę. Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Pierwszy dzień za nami 12.06.04, 22:52 Niestety ta żałosna Portugalia musiała się tak ośmieszyć i to w meczu z niemniej żałosną Grecją. nic bym nawet do tego nie miał, bo ani Portugalia ani Grecja mnie jakoś nie porywają, gdyby nie taki mały fakt, że postawiłem na zwycięstwo Portugalii i to na dwóch kuponach. Ale kto by pomyślał, że wiecznie utalentowane i wiecznie niespełnione portugalskie pokolenie Figo i Spółki nie będzie gryźć trawy przed własną publicznością. Jedynym pocieszeniem tej całej farsy był Gmoch w studiu, jak zwykle pocieszny. Wynik drugiego meczu się oczywiście sprawdził, ale jakie to ma znaczenie, biorąc pod uwagę pierwszy wynik... Ale Hiszpania zagrała ładnie. Mam nadzieję, że Valeron od następnego meczu będzie wychodził w pierwszym składzie. Dobranoc wszystkim kibicom i nie tylko. Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Pierwszy dzień za nami 12.06.04, 22:58 goniacy.pielegniarz napisał: > Niestety ta żałosna Portugalia musiała się tak ośmieszyć i to w meczu z > niemniej żałosną Grecją. nic bym nawet do tego nie miał, bo ani Portugalia ani > Grecja mnie jakoś nie porywają, gdyby nie taki mały fakt, że postawiłem na > zwycięstwo Portugalii i to na dwóch kuponach. Ale kto by pomyślał, że wiecznie > utalentowane i wiecznie niespełnione portugalskie pokolenie Figo i Spółki nie > będzie gryźć trawy przed własną publicznością. Jedynym pocieszeniem tej całej > farsy był Gmoch w studiu, jak zwykle pocieszny. Wynik drugiego meczu się > oczywiście sprawdził, ale jakie to ma znaczenie, biorąc pod uwagę pierwszy > wynik... > Ale Hiszpania zagrała ładnie. Mam nadzieję, że Valeron od następnego meczu > będzie wychodził w pierwszym składzie. > > Dobranoc wszystkim kibicom i nie tylko. Ja obstawiam finał Hiszpania-Czechy i wygraną Czechów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: franek Re: Pierwszy dzień za nami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.04, 11:31 A ja obstawiam Hiszpania-Francja i niestety zwycięstwo Francuzów. Chociaż życzę im, żeby zagrali jak w Korei - bez wygranej i bez gola. Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Pierwszy dzień za nami 13.06.04, 11:37 Gość portalu: franek napisał(a): > A ja obstawiam Hiszpania-Francja i niestety zwycięstwo Francuzów. Chociaż życzę > > im, żeby zagrali jak w Korei - bez wygranej i bez gola. Mają szanse wpaść na siebie już w ćwierćfinałach. Mam nadzieję, że wtedy Hiszpanie ograją Francuzów. Francuzi już się nawygrywali a Hiszpanii należy się rekompensata za ograbienie ich w Korei. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: franek Re: Pierwszy dzień za nami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.04, 11:44 kataryna.kataryna napisała: > Mają szanse wpaść na siebie już w ćwierćfinałach. Mają, ale chyba i jedni, i drudzy swoje grupy powygrywają. Mam nadzieję, że wtedy > Hiszpanie ograją Francuzów. Francuzi już się nawygrywali a Hiszpanii należy się > > rekompensata za ograbienie ich w Korei. Może im się należy, ale z moich obliczeń wynika, że w półfinale będą grać z Włochami. I wtedy nie będę się przejmować, co się komu należy, Włosi muszą ich rozjechać! Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Pierwszy dzień za nami 13.06.04, 11:50 Gość portalu: franek napisał(a): > kataryna.kataryna napisała: > > > Mają szanse wpaść na siebie już w ćwierćfinałach. > > Mają, ale chyba i jedni, i drudzy swoje grupy powygrywają. Zobaczymy co będzie dzisiaj. Może nas Angole zaskoczą. > Mam nadzieję, że wtedy > > Hiszpanie ograją Francuzów. Francuzi już się nawygrywali a Hiszpanii należ > y > się > > > > rekompensata za ograbienie ich w Korei. > > Może im się należy, ale z moich obliczeń wynika, że w półfinale będą grać z > Włochami. I wtedy nie będę się przejmować, co się komu należy, Włosi muszą ich > rozjechać! Włosi się powoli rozkręcają i mogą być drudzy, wtedy mogą chyba dojść aż \do finału bez Hiszpanów po drodze. U Włochów są jakieś awantury, to dobrze, przed Euro 2000 też były i ich zintegrowały. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: franek Re: Pierwszy dzień za nami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.04, 11:55 kataryna.kataryna napisała: > Zobaczymy co będzie dzisiaj. Może nas Angole zaskoczą. Ja tam dzisiaj trzymam za nich kciuki, ale dużych szans chyba nie mają. > Włosi się powoli rozkręcają i mogą być drudzy, wtedy mogą chyba dojść aż \do > finału bez Hiszpanów po drodze. U Włochów są jakieś awantury, to dobrze, przed > Euro 2000 też były i ich zintegrowały. To czasami nie jest tak dobrze, że się powoli rozkręcają - niedawno w Anglii nie wyszli z grupy. A w grupie mogą przegrać ze Szwedami, fakt. Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Re: Pierwszy dzień za nami 13.06.04, 12:00 Gość portalu: franek napisał(a): > kataryna.kataryna napisała: > > > Zobaczymy co będzie dzisiaj. Może nas Angole zaskoczą. > > Ja tam dzisiaj trzymam za nich kciuki, ale dużych szans chyba nie mają. Nie kracz! Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Re: Pierwszy dzień za nami 13.06.04, 11:39 Gość portalu: franek napisał(a): > A ja obstawiam Hiszpania-Francja i niestety zwycięstwo Francuzów. Chociaż życzę > im, żeby zagrali jak w Korei - bez wygranej i bez gola. Mecz Hiszpania - Francja może mieć miejsce już w ćwierćfinale, jeśli Francuzi zajęliby drugie miejsce w grupie, za Anglikami. www.euro2004.com/tournament/index.html Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Pierwszy dzień za nami 13.06.04, 11:44 goniacy.pielegniarz napisał: > Gość portalu: franek napisał(a): > > > A ja obstawiam Hiszpania-Francja i niestety zwycięstwo Francuzów. Chociaż > życzę > > im, żeby zagrali jak w Korei - bez wygranej i bez gola. > > > Mecz Hiszpania - Francja może mieć miejsce już w ćwierćfinale, jeśli Francuzi > zajęliby drugie miejsce w grupie, za Anglikami. Lub odwrotnie. Jeśli jedni będą pierwsi a drudzy drudzy, to grają ze sobą. Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Re: Pierwszy dzień za nami 13.06.04, 11:50 kataryna.kataryna napisała: > Lub odwrotnie. > Jeśli jedni będą pierwsi a drudzy drudzy, to grają ze sobą. Przcież Hiszpanie wygrają swoją grupę. Kto inny miałby im zagrozić? Portugali, Grecja? Nawet nie chcę o tych matołach słyszeć. Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Pierwszy dzień za nami 13.06.04, 11:52 goniacy.pielegniarz napisał: > kataryna.kataryna napisała: > > > > Lub odwrotnie. > > Jeśli jedni będą pierwsi a drudzy drudzy, to grają ze sobą. > > Przcież Hiszpanie wygrają swoją grupę. Kto inny miałby im zagrozić? Portugali, > Grecja? Nawet nie chcę o tych matołach słyszeć. A którzy to matoły? Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Re: Pierwszy dzień za nami 13.06.04, 11:59 kataryna.kataryna napisała: > goniacy.pielegniarz napisał: > > > kataryna.kataryna napisała: > > > > > > > Lub odwrotnie. > > > Jeśli jedni będą pierwsi a drudzy drudzy, to grają ze sobą. > > > > Przcież Hiszpanie wygrają swoją grupę. Kto inny miałby im zagrozić? > Portugali, > > Grecja? Nawet nie chcę o tych matołach słyszeć. > > > > A którzy to matoły? Ci, przez których nie wygrałem :) Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Re: Pierwszy dzień za nami 13.06.04, 11:42 kataryna.kataryna napisała: > Ja obstawiam finał Hiszpania-Czechy i wygraną Czechów. Czechom kibicuję, jak zawsze zresztą, ale nie wiem, czy dadzą radę w grupie z Niemcami i Holendrami. Przypuszczam, że zakładasz, iż to Niemcy nie przejdą a nie Holandia. Ale wiesz jak to jest z Niemcami :) Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Pierwszy dzień za nami 13.06.04, 11:45 goniacy.pielegniarz napisał: > kataryna.kataryna napisała: > > > > Ja obstawiam finał Hiszpania-Czechy i wygraną Czechów. > > > Czechom kibicuję, jak zawsze zresztą, ale nie wiem, czy dadzą radę w grupie z > Niemcami i Holendrami. Przypuszczam, że zakładasz, iż to Niemcy nie przejdą a > nie Holandia. Ale wiesz jak to jest z Niemcami :) Holendrzy nie przejdą :) Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Re: Pierwszy dzień za nami 13.06.04, 11:53 kataryna.kataryna napisała: > Holendrzy nie przejdą :) No nie wiem. Ale zobaczymy. Chociaż szczerze mówiąc, to nawet nie wiem dokładnie, kto tam teraz gra. Ale domyślam się, że ciągle głównie stara gwardia z Barcelony. Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Re: Pierwszy dzień za nami 13.06.04, 12:06 goniacy.pielegniarz napisał: > No nie wiem. Ale zobaczymy. Chociaż szczerze mówiąc, to nawet nie wiem > dokładnie, kto tam teraz gra. Ale domyślam się, że ciągle głównie stara gwardia > z Barcelony. Ojej, właśnie rzuciłem okiem na ich skład, a tam... Frank de Boer. Jak wystąpi w pierwszym skłądzie to możesz mieć rację, że nie wyjdą z grupy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: franek Re: Pierwszy dzień za nami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.04, 11:48 Ma się rozumieć, że ja Czechom też kibicuję, ale obawy mam podobne jak Pielęgniarz - mogą nawet nie wyjść z grupy. Ale życzę im jak najlepiej, niech w finale przegrają z Włochami. A trzecie miejsce niech zdobędzie Szwajcaria, po zaciętym boju z Łotwą. Odpowiedz Link Zgłoś
lupus.lupus Anglia i święty Jerzy!!! 13.06.04, 00:55 Już dziś mecz Anglia-Francja.Eriksson powinien odpowiednio zmotywować swoich piłkarzy w szatni. Może tak? : Niech widzą, jak się walczy ! Raz jeszcze w wyłom, kochani, raz jeszcze : Czy ma go zatkać stos ciał naszych braci ? Gdy pokój, nic nie przystoi mężczyźnie Tak jak milcząca, skromna powściągliwość; Ale gdy uszy napełni ryk wojny, Niech wzorem dla was będzie raczej tygrys : Natężcie mięśnie, krew podburzcie w żyłach, Ukryjcie dobroć pod maską wściekłości; Spojrzenie niechaj szerzy wokół grozę, Niech z oczu niby z otworów strzelniczych Miota płomienie jak spiżowe działo; Niech nad oczami spiętrzy się złowrogo Czoło, nawisłe jak urwista skała, Której podstawę to druzgocze w gruz, To jęzorami fal liże żarłocznie Dziki i wszystko burzący ocean. Zacisnąć teraz zęby, rozdąć nozdrza Wstrzymać dech, napiąć całą siłę ducha Niby cięciwę, do ostatnich granic ! Najszlachetniejsi z synów Anglii, wy, Krew z krwi herosów hartowanych w boju - Naprzód ! Ojcowie wasi, każdy męstwem Aleksandrowi równy, w tych to stronach Toczyli bitwy od świtu do zmroku, Miecze do pochew chowając dopiero, Gdy zbrakło im żywego przeciwnika. Czci swoich matek nie pozwólcie kalać, Dowiedźcie, że was spłodzili ci, których Zwiecie ojcami ! Dajcie przykład ludziom Zwyklejszej krwi - niech widzą, jak się walczy ! A wy, żołnierze, którzyście wyrośli Z angielskiej gleby, pokażcie nam teraz, Co warta ziemia waszych stron rodzinnych; To, że wy sami jesteście jej godni - Rzecz pewna : bo gdy spoglądam wam w twarze, U najbiedniejszych mizeraków nawet Widzę w źrenicy iskrę szlachetności. Rwiecie się, widzę, jak charty ze smyczy : Łowy zaczęte ! Bij, kto w Boga wierzy, I grzmij : " Bóg, Anglia, Król i święty Jerzy " ! W.Shakespeare "Henryk V"- opisujący świetne zwycięstwo Anglików pod Azincourt gzie kilka tysięcy Anglików pokonało trzykrotnie wiecej ... Francuzów :) Bekcs, Scholesey, Nevillowie i inni, pamiętacie dziś o Crecy i Azincourt :) Anglia i święty Jerzy!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
leszek.sopot A może "Szarża lekkiej Brygady"? 13.06.04, 02:36 film Tommyego Richardsona z 1968 - o wojnie krymskiej będzie bardziej odpowiedni, pożyjemy jeszcze kilka godzin i zobaczymy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wartburg Otto Rehhagel IP: *.b.dial.de.ignite.net 13.06.04, 12:17 A ja duże szanse daje Grekom. Ich zwycięstwo nad Portugalią nie było dziełem przypadku. Maja doskonałego trenera. Z osobowości przypomina nieco naszego Górskiego. Jest skromny i wyrozumiały dla swoich podopiecznych. Rehhagel, kiedy prowadził Werder Bremen, parokrotnie sięgał po mistrzostwo bundesligi. W połowie lat 90. przejął drużynę FC Kaiserslautern zagrożoną spadkiem do 3. ligi. Nie tylko nie spadli, ale w ciągu jednego roku awansowali do bundesligi i dokonali czegoś zupełnie wyjątkowego, czego przedtem nikomu nie udało się osiągnąć. Jako beniaminek bundesligi upokorzyli Bayern Monachium na własnym stadionie i znowu w ciągu zaledwie jednego sezonu zdobyli mistrzostwo Niemiec. Puchar też zdaje się był, choć tego nie jestem pewien. To wszystko były niewątpliwe zasługi Rehhagela. Do dzisiaj nie wiem, dlaczego nigdy nie powierzono mu reprezentacji Niemiec. Życzę jemu i Grekom, żeby w Portugalii udowodnili, jak wiele zależy od dobrego trenera. Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Angielscy kibole już zaczęli 13.06.04, 15:00 PAP 13-06-2004, ostatnia aktualizacja 13-06-2004 12:21 Na ulicach Lizbony doszło do pierwszych starć miejscowej policji z angielskimi kibicami. Dzisiaj, w drugim dniu Mistrzostw Europy Anglia zagra z Francją Uliczne incydenty miały miejsce w sobotni wieczór na placu Rossio w stolicy Portugalii. Grupa angielskich kibiców wtargnęła na ulicę i zahamowała ruch samochodów. Policja natychmiast wkroczyła do akcji i szybko opanowała sytuację, aresztując kilka osób. Nieco później inna grupka angielskich fanów zaatakowała autokar, wiozący kilkadziesiąt osób udających się na obchody Dnia Św. Antoniego patrona Lizbony. W stronę autobusu rzucono kanister z benzyną. W odpowiedzi w stronę Anglików poleciały butelki i inne niebezpieczne przedmioty. Policja szybko uspokoiła walczące strony. Organizatorzy mistrzostw spodziewają się na dzisiejszym meczu ok. 65 tysięcy kibiców z Francji i Anglii, a do Lizbony ma przylecieć 545 samolotów z fanami obu drużyn. Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Angielscy kibole już zaczęli - szansa dla Chorwac 13.06.04, 15:04 UEFA sie odgrażała, że jak angielscy kibice będa robić burdy jak w 2000 to wyrzuci angielską reprezentację z turnieju. Oglądałam te starcia w telewizji, wyglądało poważnie a przecież to było na długo przed meczem więc moga sie jeszcze rozkręcić i ekipa Ericsona pojedzie do domu. Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Re: Angielscy kibole już zaczęli - szansa dla Cho 13.06.04, 15:08 kataryna.kataryna napisała: > UEFA sie odgrażała, że jak angielscy kibice będa robić burdy jak w 2000 to > wyrzuci angielską reprezentację z turnieju. Oglądałam te starcia w telewizji, > wyglądało poważnie a przecież to było na długo przed meczem więc moga sie > jeszcze rozkręcić i ekipa Ericsona pojedzie do domu. Wtedy dopiero UEFA zobaczy, co to znaczy zadyma. Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz A tak w ogóle 13.06.04, 15:21 kataryna.kataryna napisała: > UEFA sie odgrażała, że jak angielscy kibice będa robić burdy jak w 2000 to > wyrzuci angielską reprezentację z turnieju. Oglądałam te starcia w telewizji, > wyglądało poważnie a przecież to było na długo przed meczem więc moga sie > jeszcze rozkręcić i ekipa Ericsona pojedzie do domu. Wierzysz w to, że UEFA zrobiłaby coś takiego? Ja nie za bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: A tak w ogóle 13.06.04, 15:23 goniacy.pielegniarz napisał: > kataryna.kataryna napisała: > > > UEFA sie odgrażała, że jak angielscy kibice będa robić burdy jak w 2000 to > > > wyrzuci angielską reprezentację z turnieju. Oglądałam te starcia w telewiz > ji, > > wyglądało poważnie a przecież to było na długo przed meczem więc moga sie > > jeszcze rozkręcić i ekipa Ericsona pojedzie do domu. > > Wierzysz w to, że UEFA zrobiłaby coś takiego? Ja nie za bardzo. Ja też nie. Za duże ryzyko. Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz ANGLIA - FRANCJA 13.06.04, 21:32 Miło się zrobiło po tej pierwszej połowie :) Oby równie miło było po kolejnych 45 minutach. Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: ANGLIA - FRANCJA 13.06.04, 21:34 goniacy.pielegniarz napisał: > Miło się zrobiło po tej pierwszej połowie :) > Oby równie miło było po kolejnych 45 minutach. Miło :) Mam nadzieję, że Anglicy nie dadzą sobie zrobić krzywdy. Odpowiedz Link Zgłoś
leszek.sopot Gra w szachy 13.06.04, 21:35 goniacy.pielegniarz napisał: > Miło się zrobiło po tej pierwszej połowie :) > Oby równie miło było po kolejnych 45 minutach. Czyli 1:1? Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Re: Gra w szachy 13.06.04, 21:37 leszek.sopot napisał: > goniacy.pielegniarz napisał: > > > Miło się zrobiło po tej pierwszej połowie :) > > Oby równie miło było po kolejnych 45 minutach. > > Czyli 1:1? Raczej 2:0 :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: franek Re: Gra w szachy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.04, 21:43 Może być ciężko. Nasi bramkę zdobyli dość przypadkowo, gra znacznie bardziej klei się Francuzom. Obawiam się, że co najmniej jedną mogą grzmotnąć. PS. Ja zawsze tak czarno wszystko widzę. Oby znów się nie sprawdziło :) Odpowiedz Link Zgłoś
leszek.sopot Re: Gra w szachy 13.06.04, 21:48 Gość portalu: franek napisał(a): > Może być ciężko. Nasi bramkę zdobyli dość przypadkowo, gra znacznie bardziej > klei się Francuzom. Obawiam się, że co najmniej jedną mogą grzmotnąć. > > PS. Ja zawsze tak czarno wszystko widzę. Oby znów się nie sprawdziło :) Ale Anglicy maja obronę z betonu, a jeśli Francuzi się odsłonią i szybko nie strzelą bramki, to może byc tak jak się marzy goniącemu. Niech będzie, że chociaż ja życzę 3-kolorowym szczęścia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość który wyszedł Hurra! IP: *.chello.pl 13.06.04, 22:15 Bartez obronił karnego, a PO wygrała wybory! Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Dobranoc!!!!!!!! 13.06.04, 22:35 Nie mam już nic do powiedzienia!!!!!! Cholerni Francuzi! Odpowiedz Link Zgłoś
leszek.sopot Hi, hi, hi!! Kuuukuuurykuuuuuuuuuuuu!!!!!!!!! 13.06.04, 22:37 goniacy.pielegniarz napisał: > Nie mam już nic do powiedzienia!!!!!! Cholerni Francuzi! Takiego numeru się nie spodziewałem Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Re: Dobranoc!!!!!!!! 13.06.04, 22:38 goniacy.pielegniarz napisał: > Nie mam już nic do powiedzienia!!!!!! Cholerni Francuzi! Ale PO wygrała wybory!!! To chyba ważniejsze! A UW ma 5%. Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Dobranoc!!!!!!!! 13.06.04, 22:43 iza.bella.iza napisała: > goniacy.pielegniarz napisał: > > > Nie mam już nic do powiedzienia!!!!!! Cholerni Francuzi! > > Ale PO wygrała wybory!!! To chyba ważniejsze! A UW ma 5%. Ma albo i nie ma, to tylko sondaż. A SLD ma 11%!!! Za co?!?! Jak można wybrać SLD przed UW???? Żyję w kraju idiotów! Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Re: Dobranoc!!!!!!!! 13.06.04, 22:45 kataryna.kataryna napisała: > iza.bella.iza napisała: > > > goniacy.pielegniarz napisał: > > > > > Nie mam już nic do powiedzienia!!!!!! Cholerni Francuzi! > > > > Ale PO wygrała wybory!!! To chyba ważniejsze! A UW ma 5%. > > > > Ma albo i nie ma, to tylko sondaż. A SLD ma 11%!!! Za co?!?! Jak można wybrać > SLD przed UW???? Żyję w kraju idiotów! Przed chwilą słyszałm jeszcze inne wyniki. Tam druga była SO. Te wyniki mogą się jeszcze bardzo zmienić. Jedno jest pewne - PO wygrała. Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Dobranoc!!!!!!!! 13.06.04, 22:39 goniacy.pielegniarz napisał: > Nie mam już nic do powiedzienia!!!!!! Cholerni Francuzi! Niech ich jasny gwint!!! Cholerni Francuzi i jeszcze bardziej cholerne 11% głosujących na SLD, a UW na granicy progu. Co za koszmarny wieczór! Odpowiedz Link Zgłoś
leszek.sopot Re: Dobranoc!!!!!!!! 13.06.04, 22:44 kataryna.kataryna napisała: > goniacy.pielegniarz napisał: > > Nie mam już nic do powiedzienia!!!!!! Cholerni Francuzi! > > Niech ich jasny gwint!!! > Cholerni Francuzi i jeszcze bardziej cholerne 11% głosujących na SLD, a UW na > granicy progu. Co za koszmarny wieczór! > Jeszcze gorzej gdy się spojrzy, że LPR ma mieć 16 proc, SO - 14 proc., PSL - 6 proc. no i SLD 11 - razem ok. 46 proc. I drugi rachunek: PO - 26 proc., PiS - 10 proc. i UW - 5 proc = 41 proc. Dobrze że choc koguty wygrały:) Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Re: Hurra!? 13.06.04, 22:37 Ucieszyłam się, że jest remis - bo taki wynik obstawiałam, a tu niespodzianka. Francuzi strzelili karnego. Szkoda - chciałam, żeby ta grupa miała drugie rozdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz A widzieliście...? 13.06.04, 23:33 A widzieliście atak Kaczyńskiego na PO i media? Lech Kaczyński, zapytany o wynik własnej partii, zaczął od tego, że PO ma media a PiS nie. Właściwie przez cały wywiad nawijał, że PO ma poparcie mediów i przyczepił się do TVN (w tej stacji był wywiad), że popiera PO. Aż go prowadzący próbował doprowadzić do ładu, ale ten napierał. Ciekawie się zapowiada nowa koalicja parlamentarna, nie ma co. Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: A widzieliście...? 13.06.04, 23:37 goniacy.pielegniarz napisał: > A widzieliście atak Kaczyńskiego na PO i media? > Lech Kaczyński, zapytany o wynik własnej partii, zaczął od tego, że PO ma media > > a PiS nie. Właściwie przez cały wywiad nawijał, że PO ma poparcie mediów i > przyczepił się do TVN (w tej stacji był wywiad), że popiera PO. Aż go > prowadzący próbował doprowadzić do ładu, ale ten napierał. Ciekawie się > zapowiada nowa koalicja parlamentarna, nie ma co. To było do przewidzenia. Nie oglądam tych wieczorów wyborczych bo lecą kolejno Janik, Kwaśniewski, Miller, a żadnego z tych ryjów nie mam ochoty oglądać w ten smutny wieczór. Jedyne co mogę to się pocieszać wspomnieniami piątkowego meczu. Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Witajcie:))))) 13.06.04, 23:45 kataryna.kataryna napisała: > goniacy.pielegniarz napisał: > > > A widzieliście atak Kaczyńskiego na PO i media? > > Lech Kaczyński, zapytany o wynik własnej partii, zaczął od tego, że PO ma > media > > > > a PiS nie. Właściwie przez cały wywiad nawijał, że PO ma poparcie mediów i > > > przyczepił się do TVN (w tej stacji był wywiad), że popiera PO. Aż go > > prowadzący próbował doprowadzić do ładu, ale ten napierał. Ciekawie się > > zapowiada nowa koalicja parlamentarna, nie ma co. > > > > To było do przewidzenia. > Nie oglądam tych wieczorów wyborczych bo lecą kolejno Janik, Kwaśniewski, > Miller, a żadnego z tych ryjów nie mam ochoty oglądać w ten smutny wieczór. > Jedyne co mogę to się pocieszać wspomnieniami piątkowego meczu. Brakowało mi Was:) A ja oglądałam "ryja" Kwacha. O Boże! Płótł od rzeczy:( Kraśko go zahaczył o Blair`a, który powiedział, że czuje się odpowiedzielny za zły wynik Partii Pracy i co prezydent na wynik SLD w tym kontekście a ten ... (nie chcę się wyrażać) na to, że Janik jest szfem SLD dopiero dwa tygodnie! W takich razach odkrywam w sobie bestię:( Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Re: Witajcie:))))) Witamy!!!!! 14.06.04, 00:04 basia.basia napisała: > Brakowało mi Was:) Witaj! Wojaże się udały? > A ja oglądałam "ryja" Kwacha. O Boże! Widziałem, że się znowu spasł, ale że aż tak bardzo, żeby takie emocje wywoływać:)? > Płótł od rzeczy:( Kraśko go zahaczył o Blair`a, który > powiedział, że czuje się odpowiedzielny za zły wynik Partii Pracy > i co prezydent na wynik SLD w tym kontekście a ten ... (nie chcę się > wyrażać) na to, że Janik jest szfem SLD dopiero dwa tygodnie! > W takich razach odkrywam w sobie bestię:( Bo dzisiejszy wieczór to wieczór wampirów. Tak mi się przynajmniej wydaje. Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Re: Witajcie:))))) Witamy!!!!! 14.06.04, 00:35 goniacy.pielegniarz napisał: > basia.basia napisała: > > > > Brakowało mi Was:) > > Witaj! Wojaże się udały? O tak:) Jestem bardzo zdowolona. Czwartek i piątek we Lwowie a w sobotę wycieczka na Wołyń i Podole - zielona Ukraina, już wiem dlaczego:) Kilometry uprawnych pól i nieliczne wsie, bardzo biedne a gdzie niegdzie pozostałości dawnej, polskiej świetności - Olesko, Podhorce, Złoczów, Tarnopol, Krzemieniec, Zbaraż. Mieszkaliśmy u polskich rodzin we Lwowie. To osobna historia. Doskonała przewodniczka - urocza pani a przy tym kopalnia wiedzy:) Wszytko razem niezwkłe! Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Re: Witajcie:))))) 14.06.04, 01:13 basia.basia napisała: > Brakowało mi Was:) Witaj! Nam Ciebie również, a jan to po prostu płakał jak bóbr;) > A ja oglądałam "ryja" Kwacha. O Boże! > Płótł od rzeczy:( Kraśko go zahaczył o Blair`a, który > powiedział, że czuje się odpowiedzielny za zły wynik Partii Pracy > i co prezydent na wynik SLD w tym kontekście a ten ... (nie chcę się > wyrażać) na to, że Janik jest szfem SLD dopiero dwa tygodnie! > W takich razach odkrywam w sobie bestię:( Kwśniewski stwierdził, że taki wynik to efekt słabej frekfencji i że LPR dostało dużo, bo ma stały i zdyscyplinowany elektorat:) Jakoś zapomniał powiedzieć to samo o SLD! Może teraz nie będzie się baran tak upierał przy terminie wyborów w sierpniu. Konstytucja wcale mu nie nakazuje rozpisywania wyborów w ciągu 45 dni w wypadku braku wotum dla Belki. Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Re: Witomy i pytomy:))))) 14.06.04, 01:23 Zdążyłaś wrócić z zielonej Ukrainy na wybory? Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Re: Witomy i pytomy:))))) 15.06.04, 00:30 iza.bella.iza napisała: > Zdążyłaś wrócić z zielonej Ukrainy na wybory? Tak jest:) Głosowałam na PiS:) Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Re: A widzieliście...? 13.06.04, 23:49 kataryna.kataryna napisała: > To było do przewidzenia. > Nie oglądam tych wieczorów wyborczych bo lecą kolejno Janik, Kwaśniewski, > Miller, a żadnego z tych ryjów nie mam ochoty oglądać w ten smutny wieczór. Najważniejsze będą wybory do parlamentu krajowego. Ale bardzo jestem ciekawy wyników poszczególnych kandydatów. W Warszawie wygrał PiS. Pokazywali, które partie wygrały w poszczególnych województwach. Cała ściana zachodnia to PO, a ściana wschodnia to mieszanka LPR i SO. Warszawa się tylko ostała z PiSem. > Jedyne co mogę to się pocieszać wspomnieniami piątkowego meczu. Ale to przecież ważne, bo będziemy mieli co komentować w przyszłym sezonie, gdy będziemy grali przeciwko sobie :) Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: A widzieliście...? 13.06.04, 23:55 goniacy.pielegniarz napisał: > kataryna.kataryna napisała: > > > > To było do przewidzenia. > > Nie oglądam tych wieczorów wyborczych bo lecą kolejno Janik, Kwaśniewski, > > Miller, a żadnego z tych ryjów nie mam ochoty oglądać w ten smutny wieczór > . > > Najważniejsze będą wybory do parlamentu krajowego. Ale bardzo jestem ciekawy > wyników poszczególnych kandydatów. W Warszawie wygrał PiS. Pokazywali, które > partie wygrały w poszczególnych województwach. Cała ściana zachodnia to PO, a > ściana wschodnia to mieszanka LPR i SO. Warszawa się tylko ostała z PiSem. PiS wygrał w Warszawie??? Z Geremkiem??? To chyba wotum zaufania do prezydenta Kaczora. > > Jedyne co mogę to się pocieszać wspomnieniami piątkowego meczu. > > Ale to przecież ważne, bo będziemy mieli co komentować w przyszłym sezonie, gdy > > będziemy grali przeciwko sobie :) No właśnie. Mam gdzieś politykę! Siedziałam sobie na Sporcie aż do artykułu "Przychodzi Michnik..." Po jaką cholere ja się tym w ogóle zaczęłam zajmować. Trzeba sie na powrót odciąć od polityki bo to nie dla mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Re: A widzieliście...? 14.06.04, 00:00 kataryna.kataryna napisała: > PiS wygrał w Warszawie??? Z Geremkiem??? To chyba wotum zaufania do prezydenta Kaczora. W jutrzejszej Rzepie mają być dokładne analizy, więc jutro będzie można pogadać na spokojnie, co to się naparwdę stało. No i jeszcze jutro będą oficjalne wyniki. Dzisiaj trochę zbyt gorąca atmosfera i trzeba się z tym przespać. > No właśnie. Mam gdzieś politykę! Siedziałam sobie na Sporcie aż do > artykułu "Przychodzi Michnik..." Po jaką cholere ja się tym w ogóle zaczęłam > zajmować. Trzeba sie na powrót odciąć od polityki bo to nie dla mnie. Bo polityka nie jest dla normalnych ludzi, tylko dla takich świrów jak tu piszący na Forum Kraj :) A poza tym nas nie ma na SPORCIE :))) Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Re: A widzieliście...? 13.06.04, 23:40 64% elektoratu PO w tych wyborach to ludzie powyżej 40 lat. (34% 40-60lat, 30% pow. 60lat). 41% ma wykszałcenie średnie, a 19% wyższe. 54% to kobiety. Tyle zdążyłem zanotować :) Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: A widzieliście...? 13.06.04, 23:47 goniacy.pielegniarz napisał: > 64% elektoratu PO w tych wyborach to ludzie powyżej 40 lat. (34% 40-60lat, 30% > pow. 60lat). > 41% ma wykszałcenie średnie, a 19% wyższe. > 54% to kobiety. > Tyle zdążyłem zanotować :) Są też statystyki SLD: 72% to złodzieje 57% to łapówkarze 63% to byli esbecy 100% to kretyni Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Re: A widzieliście...? 14.06.04, 01:16 kataryna.kataryna napisała: > goniacy.pielegniarz napisał: > > > 64% elektoratu PO w tych wyborach to ludzie powyżej 40 lat. (34% 40-60lat, > > 30% > > pow. 60lat). > > 41% ma wykszałcenie średnie, a 19% wyższe. > > 54% to kobiety. > > Tyle zdążyłem zanotować :) > > > Są też statystyki SLD: > 72% to złodzieje > 57% to łapówkarze > 63% to byli esbecy > 100% to kretyni :))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marynat Po przelicz. na Sejm: PO 37,6%+ PiS 13,7% = 51,3% IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.04, 01:19 Potraktowałem dzisiejsze głosowanie jako SONDAŻ i przeliczyłem przybliżone wyniki wyborów do europarlamentu, metodą d'Hondta, na procentowy udział poszczególnych partii w sejmie i liczbę posłów. WYSZŁO MI, ŻE MAJĄ RAZEM 51,3 % MANDATÓW!!! I RZĄDZĄ !!! nazwa / procent gł. do europarlamentu / proc miejsc w sejmie / liczba posłów PO / 28 / 37,6 / 173 LPR / 16 / 18,5 / 85 SO / 14 / 14,8 / 68 PiS / 12 / 13,7 / 63 SLD UP / 11 / 10,7 / 49 PSL / 6 / 4,3 / 20 UW / 5 / 0,4 / 2 Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Re: Po przelicz. na Sejm: PO 37,6%+ PiS 13,7% = 5 14.06.04, 01:22 Gość portalu: marynat napisał(a): > Potraktowałem dzisiejsze głosowanie jako SONDAŻ i > przeliczyłem przybliżone wyniki wyborów do europarlamentu, metodą d'Hondta, na > procentowy udział poszczególnych partii w sejmie i liczbę posłów. > > WYSZŁO MI, ŻE MAJĄ RAZEM 51,3 % MANDATÓW!!! I RZĄDZĄ !!! > Tylko czy się dogadają? Kaczor dziś nie dał takich nadziei:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: borówa Re: Po przelicz. na Sejm: PO 37,6%+ PiS 13,7% = 5 IP: *.chello.pl 14.06.04, 01:26 iza.bella.iza napisała: > > Tylko czy się dogadają? Kaczor dziś nie dał takich nadziei:( Za to Rokita mówił dziś o "przjaciołach z PiSu" i potwierdził słowa pohanke że im lepszy wynik PiSu tym bliżej do koalicji PO-PiS w nowym parlamecnie. Z resztą wierzysz że Kaczory zrezygnowałyby z władzy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marynat Re: przelicz. na Sejm: PO 37,6%+ PiS 13,7% = 51,3% IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.04, 01:36 iza.bella.iza napisała: > Tylko czy się dogadają? Kaczor dziś nie dał takich nadziei:( Cześć IBI. Proponuję po kielonku. Od czegoś dogadywanie się trzeba zacząć. No nie? Kaczor faktycznie się ciutek boczył, ale Rokita go ładnie brał pod Patriotyzm i Sprawiedliwość, i zapewniał, że widzi w PiSie samych tak mądrych i uczciwych Polaków, że mus się dogadać... Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Re: przelicz. na Sejm: PO 37,6%+ PiS 13,7% = 51,3 14.06.04, 01:48 Gość portalu: marynat napisał(a): > iza.bella.iza napisała: > > Tylko czy się dogadają? Kaczor dziś nie dał takich nadziei:( > Cześć IBI. Proponuję po kielonku. Od czegoś dogadywanie się trzeba zacząć. > No nie? > Kaczor faktycznie się ciutek boczył, ale Rokita go ładnie brał pod Patriotyzm i > > Sprawiedliwość, i zapewniał, że widzi w PiSie samych tak mądrych i uczciwych > Polaków, że mus się dogadać... Polej bracie, polej:)) Podobno w Warszawie wygrał PiS? Sama rękę do tego przyłożyłam, bo głosołowałam na Kochanowskiego. Jakoś mi panowie numero uno nie pasowali, a pan profesor i owszem. Mam nadzieję, że wygrała na własnej liście z tym niedouczonym Kamińskim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość który wyszedł Re: Ciemno już IP: *.chello.pl 14.06.04, 20:29 Gang Olsena contra Rodzina Soprano 0:0 I dobrze, bo wolałabym żeby w ogóle nie grali przeciw sobie:) p.s. Basiu, Teesie - wcześniej wpisałam się nie tam gdzie chciałam;) Odpowiedz Link Zgłoś
lupus.lupus Re: Ciemno już 14.06.04, 20:48 Wiem, że z Kataryną uwielbiacie Włochów. Wyczytałem dziś coś niezwykle zabawnego:) Trapattoni ma zwyczaj osobiście informować tych, którzy usiądą na ławce rezerwowych. Przy czym nie używa słowa "ławka rezerwowych". Mówi tylko: "Jutro chciałbym cię mieć blisko siebie". :)))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Ciemno już 14.06.04, 20:52 lupus.lupus napisał: > Wiem, że z Kataryną uwielbiacie Włochów. Wyczytałem dziś coś niezwykle > zabawnego:) > Trapattoni ma zwyczaj osobiście informować tych, którzy usiądą na ławce > rezerwowych. Przy czym nie używa słowa "ławka rezerwowych". Mówi tylko: "Jutro > chciałbym cię mieć blisko siebie". > > :)))))))))))) Piękne :))))) Szpakowski wczoraj dostrzegł, że "na boisku potworzyły się pary". Włosi to mają powodzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t1s Re: Ciemno już IP: *.aster.pl / *.acn.pl 14.06.04, 22:32 Gość portalu: Gość który wyszedł napisał(a): > Gang Olsena contra Rodzina Soprano 0:0 > > I dobrze, bo wolałabym żeby w ogóle nie grali przeciw sobie:) > > p.s. Basiu, Teesie - wcześniej wpisałam się nie tam gdzie chciałam;) Bułgarów szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Re: Ciemno już 14.06.04, 22:48 Gość portalu: t1s napisał(a): > Gość portalu: Gość który wyszedł napisał(a): > > > Gang Olsena contra Rodzina Soprano 0:0 > > > > I dobrze, bo wolałabym żeby w ogóle nie grali przeciw sobie:) > > > > p.s. Basiu, Teesie - wcześniej wpisałam się nie tam gdzie chciałam;) > > > Bułgarów szkoda. I to bardzo. Sędzia kalosz:( Gdyby nie on inaczej by się ten mecz potoczył. Na 5 - 0 bracia Słowianie nie zasłużyli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t1s Re: Ciemno już IP: *.aster.pl / *.acn.pl 14.06.04, 23:00 Powinien być karny dla Bułgarów. Na samym początku. Inaczej by się wtedy wszystko potoczyło. Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Re: Ciemno już 14.06.04, 23:33 Gość portalu: Gość który wyszedł napisał(a): > Gang Olsena contra Rodzina Soprano 0:0 > > I dobrze, bo wolałabym żeby w ogóle nie grali przeciw sobie:) > > p.s. Basiu, Teesie - wcześniej wpisałam się nie tam gdzie chciałam;) Właśnie miałam zadać Ci trudne pytania a tu widzę wyjaśnienie:) Ale ... racz mi powiedzieć dlaczego chodzisz po moich śladach i sprawdzasz poziom płynu w wannie? Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Re: Ciemno już 14.06.04, 23:41 basia.basia napisała: > Gość portalu: Gość który wyszedł napisał(a): > > > Gang Olsena contra Rodzina Soprano 0:0 > > > > I dobrze, bo wolałabym żeby w ogóle nie grali przeciw sobie:) > > > > p.s. Basiu, Teesie - wcześniej wpisałam się nie tam gdzie chciałam;) To się tak porobiło odkąd można czytać wątek, ustawiając opcję "od najnowszego". Jak sobie tak ustawię i kliknę, to czasem wpadam do Waszego ustronia. Zupełnie niechcący;) Pewnie nie ja jedna, niestety:( > > Właśnie miałam zadać Ci trudne pytania a tu widzę > wyjaśnienie:) Ale ... racz mi powiedzieć dlaczego > chodzisz po moich śladach i sprawdzasz poziom płynu > w wannie? Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Wyniki wyborów z moje osiedla:) 14.06.04, 23:24 PiS (338 głosów), UW (275 głosów), PO (244 głosów), SDPL (206 głosów), LPR (137 głosów), SLD/UP (83 głosy), UPR (41 głosów), Samoobrona (32 głosy) Reszta ma poniżej 10 lub wcale:)))) Fajnych mam sąsiadów:))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wartburg Re: Wyniki wyborów z moje osiedla:) IP: *.b.dial.de.ignite.net 14.06.04, 23:30 iza.bella.iza napisała: > PiS (338 głosów), UW (275 głosów), PO (244 głosów), SDPL (206 głosów), LPR (137 > > głosów), SLD/UP (83 głosy), UPR (41 głosów), Samoobrona (32 głosy) > > Reszta ma poniżej 10 lub wcale:)))) > > Fajnych mam sąsiadów:))))) a gdzie mieszkasz? Nie musisz podawać dokładnego adresu :) Może być w przybliżeniu :) Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Re: Wyniki wyborów z moje osiedla:) 14.06.04, 23:39 Gość portalu: wartburg napisał(a): > iza.bella.iza napisała: > > > PiS (338 głosów), UW (275 głosów), PO (244 głosów), SDPL (206 głosów), LPR > > (137 > > > > głosów), SLD/UP (83 głosy), UPR (41 głosów), Samoobrona (32 głosy) > > > > Reszta ma poniżej 10 lub wcale:)))) > > > > Fajnych mam sąsiadów:))))) > > a gdzie mieszkasz? Nie musisz podawać dokładnego adresu :) Może być w > przybliżeniu :) Warszawskie Bielany, blisko Huty:) Osiedle z początku lat osiemdziesiątych, cały przkrój społeczeństwa tu mieszka - oprócz bardzo zamożnych. Tu zawsze komuna miała kiepskie wyniki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wartburg Re: Wyniki wyborów z moje osiedla:) IP: *.b.dial.de.ignite.net 14.06.04, 23:46 Sympatyczna osiedle. Najbardziej podobała mi się liczba głosów oddanych na Samoobronę. Życzyłbym sobie takich wynikow w wyborach do Sejmu. Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Re: Wyniki wyborów z moje osiedla:) 14.06.04, 23:54 Gość portalu: wartburg napisał(a): > Sympatyczna osiedle. Najbardziej podobała mi się liczba głosów oddanych na > Samoobronę. Też tak myślę. W dodatku, jak na zabudowę wielkopłytową, całkiem ładne i zielone. > Życzyłbym sobie takich wynikow w wyborach do Sejmu. Ja też. Może z jednym wyjątkiem - bardziej wyrówny wynik PO i PiS. I pewnie tak będzie, bo PO miała taki marny wynik z powodu Piskorskiego. Mam nadzieję, że to da jej liderom do myślenia na temat oceniania przez wyborców środowiska stołecznego tej partii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wartburg Re: Wyniki wyborów z moje osiedla:) IP: *.b.dial.de.ignite.net 15.06.04, 00:04 iza.bella.iza napisała: > > Ja też. Może z jednym wyjątkiem - bardziej wyrówny wynik PO i PiS. I pewnie tak > > będzie, bo PO miała taki marny wynik z powodu Piskorskiego. Mam nadzieję, że to > > da jej liderom do myślenia na temat oceniania przez wyborców środowiska > stołecznego tej partii. Piskorski to bomba zegarowa. Jej wybuch okaże się fatalny w skutkach także dla liderów PO. Powinni wreszcie zacząć działać, a nie tylko myśleć. > Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Mam do Was prośbę:) 15.06.04, 00:16 Jutro trzymajcie za mnie kciuki między 16.30 a 18.30. Uruchomcie telepatię i wspierajcie mnie swą wiedzą. Mam bardzo ważny gzamin:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wartburg Re: Mam do Was prośbę:) IP: *.b.dial.de.ignite.net 15.06.04, 00:20 Nie ma sprawy. Uruchomię. I o kciukach też nie zapomnę. Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Re: Mam do Was prośbę:) 15.06.04, 00:26 Tradycyjnie nie dziękuję :) Dobranoc. Odpowiedz Link Zgłoś
lupus.lupus Re: Mam do Was prośbę:) 15.06.04, 00:26 Możesz na mnie liczyć :) Będę trzymał z całych sił. Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Re: Mam do Was prośbę:) 15.06.04, 00:32 iza.bella.iza napisała: > Jutro trzymajcie za mnie kciuki między 16.30 a 18.30. > Uruchomcie telepatię i wspierajcie mnie swą wiedzą. Mam bardzo ważny gzamin:) Połam wszystko co masz:) Będę trzymać:) Odpowiedz Link Zgłoś
lupus.lupus przypomnienie 15.06.04, 15:08 Od 16.30 trzymamy kciuki za Izę!!! Ja na wszelki wypadek trzymam już teraz. We wszystkich kulturach wilki trzymające kciuki przynoszą szczęście :) Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
lupus.lupus Re: przypomnienie 15.06.04, 16:31 Trzymam i nie zamierzam puszczać. Dla Izy na szczęście całe stadko:) : www.tapety.lubie.pl/107025,slon,afrykanski,tapeta.html Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: przypomnienie 15.06.04, 16:39 lupus.lupus napisał: > Trzymam i nie zamierzam puszczać. jateztsymamidlategotakbzydkopise Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Iza! 15.06.04, 21:50 basia.basia napisała: > Czekamy ze szkłem:) I z wypełnieniem :) Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Iza! 15.06.04, 23:07 kataryna.kataryna napisała: > basia.basia napisała: > > > Czekamy ze szkłem:) > > > I z wypełnieniem :) Coś mi się zdaje, że ona się dzisiaj mogła np. zrehabilitować:) i teraz opija ale w innym towarzystwie:) To musimy same wypić za jej zdrowie i pomyślność:) Iza! Pijemy za Twoje zdrowie i Twój sukces:) A jutro Ty stawiasz:) ps Miszeczkę zostawiam napełnioną dla ... ps Padam dzisiaj na twarz i idę spać. Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Jestem!!!! Dzięki!!!! 15.06.04, 23:36 Poszło nieźle. Wyniki dopiero w piątek ogłoszą, lae czuję, że mogę już to opić:))))) Stawiam wszystkim trzymającym - Lupusowi, Basi, Kasi i tym, co trzymali anonimowo. Cały chs czułam dobre wibracje i umysł miałam jasny. Czas go teraz zamącić w Waszym przmiłym towarzystwie:) Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Re: Jestem!!!! Dzięki!!!! 15.06.04, 23:38 Wartburgowi też dziękuję i też stawiam. Szampan się leje!!! W pucharkach truskawki. Dla wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wartburg Re: Jestem!!!! Dzięki!!!! IP: *.b.dial.de.ignite.net 16.06.04, 00:15 iza.bella.iza napisała: > Wartburgowi też dziękuję i też stawiam. > > Szampan się leje!!! W pucharkach truskawki. Dla wszystkich. Gratuluję! Szampana z truskawkami chętnie skosztuję... Prost. Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Re: Jestem!!!! Dzięki!!!! 16.06.04, 00:28 Gość portalu: wartburg napisał(a): > iza.bella.iza napisała: > > > Wartburgowi też dziękuję i też stawiam. > > > > Szampan się leje!!! W pucharkach truskawki. Dla wszystkich. > > Gratuluję! Szampana z truskawkami chętnie skosztuję... Prost. Dobrze, że choć jeden gość doczekał:) Dziewczyny poszły spać i tylko dla nas te specjały zostały. Pijmy więc i świętujmy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wartburg Re: Jestem!!!! Dzięki!!!! IP: *.b.dial.de.ignite.net 16.06.04, 00:51 iza.bella.iza napisała: > Dobrze, że choć jeden gość doczekał:) > Dziewczyny poszły spać i tylko dla nas te specjały zostały. Pijmy więc i > świętujmy. Ja też już muszę myśleć o pójściu spać, ale jeszcze jedną kolejkę chętnie wypiję. Wiedziałem, że wszystko dobrze pójdzie :) Przepadam za truskawkami. Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Re: Jestem!!!! Dzięki!!!! 16.06.04, 01:00 Gość portalu: wartburg napisał(a): > > Ja też już muszę myśleć o pójściu spać, ale jeszcze jedną kolejkę chętnie > wypiję. Po szampanie śpi się dobrze. Na zdrowie. > Wiedziałem, że wszystko dobrze pójdzie :) Szkoda, że ja nie byłam tego taka pewna. Trochę się denerwowałam. Na szczęście emocje opadły tuż przed wejściem na salę egzaminacyjną, po prostu zostały za progiem. Chyba właśnie wtedy zacisnęliście kciuki:))) > Przepadam za truskawkami. To proszę bardzo - jeszcze jeden pucharek. Też lubię truskawki. O tej porze roku odżywiam się niemal zupełnie nimi. A czereśnie też już są tanie i słodkie:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wartburg Re: Jestem!!!! Dzięki!!!! IP: *.b.dial.de.ignite.net 16.06.04, 01:22 iza.bella.iza napisała: > Gość portalu: wartburg napisał(a): > > > > > Ja też już muszę myśleć o pójściu spać, ale jeszcze jedną kolejkę chętnie > > wypiję. > > Po szampanie śpi się dobrze. Na zdrowie. > > > Wiedziałem, że wszystko dobrze pójdzie :) > > Szkoda, że ja nie byłam tego taka pewna. Trochę się denerwowałam. Na szczęście > emocje opadły tuż przed wejściem na salę egzaminacyjną, po prostu zostały za > progiem. Chyba właśnie wtedy zacisnęliście kciuki:))) Kciuki i telepatyczne napięcie. Wibracje. Zupełnie niezależne od internetu. Jeśli o mnie chodzi, to chyba nigdy nie oblałem żadnego egzaminu. Zawsze wszystko mi się przypominało w decydującym momencie. Chociaż nie, skłamałbym. Nie zdałem (i to dwa razy) egzaminu praktycznego na prawo jazdy. Ale tutaj w Niemczech to normalka. Wszystkich oblewają ot tak dla zasady, na wszelki wypadek i pedagogicznie. Wtedy się wściekałem, ale później uznałem, że to wcale nie było takie złe... > > > Przepadam za truskawkami. > > To proszę bardzo - jeszcze jeden pucharek. Też lubię truskawki. O tej porze > roku odżywiam się niemal zupełnie nimi. > A czereśnie też już są tanie i słodkie:-) Wczoraj jadłem już morele. Najlepsza pora roku. Truskawki, czereśnie i szparagi w sosie holenderskim. No, na mnie już pora. Na zdrowie i dobranoc. I jeszcze raz gratuluję :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość który wyszedł Re: Jestem!!!! Dzięki!!!! IP: *.chello.pl 16.06.04, 01:42 Dobranoc:))) Już się wylogowałam, dlatego jest inny podpis. Miłych snów życzę i też się do łóżka oddalam. Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza wynik egzaminu:))))))))))) 18.06.04, 23:44 91 punktów na 100 możliwych!!!! Ósma lokata wśród niemal 1000 zdających!!!! To dzięki Wam. Drugi etap w czwartek, ok. 13.30. Też będzie dobrze. Obiecuję:))))) Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia GRATULACJE:))))) 18.06.04, 23:52 iza.bella.iza napisała: > 91 punktów na 100 możliwych!!!! Ósma lokata wśród niemal 1000 zdających!!!! > To dzięki Wam. > > Drugi etap w czwartek, ok. 13.30. Też będzie dobrze. Obiecuję:))))) Znów będziemy trzymać:) A coż to był za egzamin?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t1s Re: wynik egzaminu:))))))))))) IP: *.acn.waw.pl 18.06.04, 23:53 Gratuluję:) I powodzenia następnym razem:) Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Re: wynik egzaminu:))))))))))) 19.06.04, 00:01 Fajnie, że jesteście. Szukałam miłych ludzi na forum i jakoś nikogo nie spotkałam. Pewnie gaworzyliście sobie w zaciszu. Dziękuję za gratulacje i przyznam szczerze, że wynik mnie oszołomił. Byłam raczej pewna, że zdam, ale nie spodziewałam się aż tak dobrze. To mój największy sukces "naukowy". Mąż mnie straszył, że siedzenie na FK się na mnie zemści. A tu wprost przeciwnie - odpowiedzi na część pytań znałam właśnie z forum:))) Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Re: wynik egzaminu:))))))))))) 19.06.04, 00:10 iza.bella.iza napisała: > Fajnie, że jesteście. Szukałam miłych ludzi na forum i jakoś nikogo nie > spotkałam. Pewnie gaworzyliście sobie w zaciszu. > > Dziękuję za gratulacje i przyznam szczerze, że wynik mnie oszołomił. Byłam > raczej pewna, że zdam, ale nie spodziewałam się aż tak dobrze. To mój > największy sukces "naukowy". Mąż mnie straszył, że siedzenie na FK się na mnie > zemści. A tu wprost przeciwnie - odpowiedzi na część pytań znałam właśnie z > forum:))) Niesamowite! Podaj chociaż jeden przykład:) Ja muszę przyznać, że forum jest niesłychanie kształcące. Kiedy zaczęłam się tutaj "produkować" to się okazało, że nie pamiętam jak się pisze po prostu itd. A potem stale musiałam sięgać po jakieś pomoce - już nie ortograficzne. Dzisiaj poszłam sobie kupić tę nową książkę o aferze Rywina a przy okazji kupiłam grube tomisko pt. "Wprowadzenie do nauk politycznych", zbiorowe dzieło amerykańskich autorów:) Rok temu do głowy by mi nie przyszło, że zacznę się interesować ustrojami politycznymi itp. oraz Adamem Michnikiem jako guru III RP:) Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Re: wynik egzaminu:))))))))))) 19.06.04, 00:17 basia.basia napisała: > Niesamowite! Podaj chociaż jeden przykład:) Nicea albo śmierć:) Było pytanie o warunki traktau nicejskiego! A konkretnie o konskwencje ewentualnego orzucenia go w referendum. Pamiętasz, pytałam się kiedyś o to. > Ja muszę przyznać, że forum jest niesłychanie kształcące. > Kiedy zaczęłam się tutaj "produkować" to się okazało, że > nie pamiętam jak się pisze po prostu itd. A potem stale > musiałam sięgać po jakieś pomoce - już nie ortograficzne. > Dzisiaj poszłam sobie kupić tę nową książkę o aferze Rywina > a przy okazji kupiłam grube tomisko pt. "Wprowadzenie do > nauk politycznych", zbiorowe dzieło amerykańskich autorów:) > Rok temu do głowy by mi nie przyszło, że zacznę się interesować > ustrojami politycznymi itp. oraz Adamem Michnikiem jako guru > III RP:) Ten egzamin dotyczył w dużej części właśnie tego, co się mieści w ramach tzw. nauk społeczno - politycznych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t1s Re: wynik egzaminu:))))))))))) IP: *.acn.waw.pl 19.06.04, 00:11 iza.bella.iza napisała: > Fajnie, że jesteście. Szukałam miłych ludzi na forum i jakoś nikogo nie > spotkałam. Pewnie gaworzyliście sobie w zaciszu. Nie gaworzyliśmy sobie:( > Dziękuję za gratulacje i przyznam szczerze, że wynik mnie oszołomił. Byłam > raczej pewna, że zdam, ale nie spodziewałam się aż tak dobrze. To mój > największy sukces "naukowy". Mąż mnie straszył, że siedzenie na FK się na mnie > zemści. A tu wprost przeciwnie - odpowiedzi na część pytań znałam właśnie z > forum:))) To chyba był egzamin z gorzelnictwa. Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Re: wynik egzaminu:))))))))))) 19.06.04, 00:13 Gość portalu: t1s napisał(a): > iza.bella.iza napisała: > > > Fajnie, że jesteście. Szukałam miłych ludzi na forum i jakoś nikogo nie > > spotkałam. Pewnie gaworzyliście sobie w zaciszu. > > Nie gaworzyliśmy sobie:( > > > > Dziękuję za gratulacje i przyznam szczerze, że wynik mnie oszołomił. Byłam > > > raczej pewna, że zdam, ale nie spodziewałam się aż tak dobrze. To mój > > największy sukces "naukowy". Mąż mnie straszył, że siedzenie na FK się na > mnie > > zemści. A tu wprost przeciwnie - odpowiedzi na część pytań znałam właśnie > z > > forum:))) > > > To chyba był egzamin z gorzelnictwa. :))) Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Re: wynik egzaminu:))))))))))) 19.06.04, 00:20 Gość portalu: t1s napisał(a): > Nie gaworzyliśmy sobie:( Przykro mi:( Pewna jestem, że Basia się poprawi. > To chyba był egzamin z gorzelnictwa. Mylisz się:))) Z przyjemnych dziedzin, to czasem zahaczał o poezję, a raczej o poetów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t1s Re: wynik egzaminu:))))))))))) IP: *.acn.waw.pl 19.06.04, 00:25 iza.bella.iza napisała: > Gość portalu: t1s napisał(a): > > > > Nie gaworzyliśmy sobie:( > > Przykro mi:( Pewna jestem, że Basia się poprawi. Tm razem to ja powinienem:) > > To chyba był egzamin z gorzelnictwa. > > Mylisz się:))) Z przyjemnych dziedzin, to czasem zahaczał o poezję, a raczej o > poetów. A który to poeta jest taki przyjemny? Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Re: wynik egzaminu:))))))))))) 19.06.04, 00:31 Gość portalu: t1s napisał(a): > > A który to poeta jest taki przyjemny? Jest takich dwóch - Ty i Marynat:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t1s Re: wynik egzaminu:))))))))))) IP: *.acn.waw.pl 19.06.04, 00:34 iza.bella.iza napisała: > Gość portalu: t1s napisał(a): > > > > > A który to poeta jest taki przyjemny? > > Jest takich dwóch - Ty i Marynat:))) Były pytania o to czy w UE oboowiązuje cło na wieprzowinę i jakiego rozmiaru muszą być ogórki? Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Re: wynik egzaminu:))))))))))) 19.06.04, 00:44 Gość portalu: t1s napisał(a): > > Były pytania o to czy w UE oboowiązuje cło na wieprzowinę i jakiego rozmiaru > muszą być ogórki? Nie:))) Ale nic się nie martw - Ty jako wyjątkowo cenne i mądre prosię obłożony jesteś najwyżsym cłem - tak jak dzieła sztuki. Na sztukę mięs nikt Cię nie przerobi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t1s Re: wynik egzaminu:))))))))))) IP: *.acn.waw.pl 19.06.04, 00:47 iza.bella.iza napisała: > Gość portalu: t1s napisał(a): > > > > > Były pytania o to czy w UE oboowiązuje cło na wieprzowinę i jakiego rozmia > ru > > muszą być ogórki? > > Nie:))) > > Ale nic się nie martw - Ty jako wyjątkowo cenne i mądre prosię obłożony jesteś > najwyżsym cłem - tak jak dzieła sztuki. Na sztukę mięs nikt Cię nie przerobi. Uspokoiłem się:) Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Re: wynik egzaminu:))))))))))) 19.06.04, 00:50 iza.bella.iza napisała: > Gość portalu: t1s napisał(a): > > > > > Były pytania o to czy w UE oboowiązuje cło na wieprzowinę i jakiego rozmia > ru > > muszą być ogórki? > > Nie:))) > > Ale nic się nie martw - Ty jako wyjątkowo cenne i mądre prosię obłożony jesteś > najwyżsym cłem - tak jak dzieła sztuki. Na sztukę mięs nikt Cię nie przerobi. Jakie cło?! Protestuję! I ogłaszam bezwzględny zakaz eksportu tego jednego okazu:) Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Re: wynik egzaminu:))))))))))) 19.06.04, 00:26 Gość portalu: t1s napisał(a): > > Nie gaworzyliśmy sobie:( A to tylko dlatego, że portal ostatnio coś szwankuje i okropnie wolno chodzi. Ale widzę, że sobie dobrze radzisz, bo masz zapas śliwowicy i dzięki temu możesz się pobujać w obłokach:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t1s Re: wynik egzaminu:))))))))))) IP: *.acn.waw.pl 19.06.04, 00:31 basia.basia napisała: > Gość portalu: t1s napisał(a): > > > > > Nie gaworzyliśmy sobie:( > > A to tylko dlatego, że portal ostatnio coś szwankuje i okropnie wolno > chodzi. Ale widzę, że sobie dobrze radzisz, bo masz zapas śliwowicy > i dzięki temu możesz się pobujać w obłokach:) :) Ja już żyje w środowisku śliwowicowym. Niedługo akwarium bedę potrzebował. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wartburg Re: wynik egzaminu:))))))))))) IP: *.b.dial.de.ignite.net 19.06.04, 11:05 iza.bella.iza napisała: > 91 punktów na 100 możliwych!!!! Ósma lokata wśród niemal 1000 zdających!!!! Widzisz? Wszystko się zgadza. Taka przytomna dziewucha jak Ty nie mogła gorzej wypaść. Wiedziałem to z góry jako nałogowy czytelnik Twoich postów. Gratulacje! > To dzięki Wam. > > Drugi etap w czwartek, ok. 13.30. Też będzie dobrze. Obiecuję:))))) Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza W TVP idzie nowe:) 19.06.04, 01:11 Sławomir Zieliński, obecny szef Programu I TVP odpadł w konkursie na nowego szefa Programu I TVP:))) Wśród trójki kandydatów, którzy przeszli do następnego etapu jest Witold Bereś. Ale jaja:))) Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Re: W TVP idzie nowe:) 19.06.04, 01:22 iza.bella.iza napisała: > Sławomir Zieliński, obecny szef Programu I TVP odpadł w konkursie na nowego > szefa Programu I TVP:))) > Wśród trójki kandydatów, którzy przeszli do następnego etapu jest Witold Bereś. > > Ale jaja:))) To wszystko jest dziwne:( Czytałaś ten artykuł w Przekroju? www.przekroj.pl/ O tym, że niby jest nowy prezes a wszytko po staremu. Mnie się przypominają czasy Drawicza. Sytuacja była bardzo podobna. Wielkie nadzieje na zmiany, które nie nastąpiły:( Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Re: W TVP idzie nowe:) 19.06.04, 01:33 Artykułu nie czytałam, ale przeczytam. Dzięki za link. Pamiętam za to wywiad z Dworakiem sprzed ok. miesiąca, z którego wynikało, że Zieliński jest raczej nie do ruszenia. A jednak dało się go ruszyć. Może nie będzie tak źle jak prorokujesz, choć na pewno zmiany będą zachodzić wolniej niż się tego spodziewaliśmy. Ja uwierzę, że zaszła wielka zmiana jak już więcej nie zobaczę tego ryżego kurdupla, co kiedyś programy rolnicze prowadził. Ani Gęba - rowskiego, ani Kraśko. Na to, że polecą Jolka z Kamilem nie ma co liczyć, bo ich szeroka i ciemna publika strasznie kocha. Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz CZECHY!!!! 19.06.04, 22:42 HA!! Piękny mecz. Jeśli Czesi nie przegrają w ostatnim meczu z Niemcami, to Niemcy nie wyjdą nawet z grupy (zakładając oczywiście, że Holandia wygra z Łotwą). Najgorsze jest to, że Czesi mogą trafić już w ćwierćfinale na Włochów (o ile ci wyjdą w ogóle z grupy). Ale co tam, dadzą radę!! Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Re: CZECHY!!!! 19.06.04, 23:04 Czesi uradowali moje serce:) Jednak obawiam się, że Niemcy wyjdą z grupy. Czesi będą oszczędzać siły, a dla Niemców to będzie gra o wszystko. Moim zdaniem dzisiejszy mecz był jak na razie najlepszy w całym turnieju. Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Re: CZECHY!!!! 19.06.04, 23:13 iza.bella.iza napisała: > Czesi uradowali moje serce:) Jednak obawiam się, że Niemcy wyjdą z grupy. Czesi > > będą oszczędzać siły, a dla Niemców to będzie gra o wszystko. > Moim zdaniem dzisiejszy mecz był jak na razie najlepszy w całym turnieju. Zobaczymy, co to będzie. Z jednej strony mogą oszczędzać siły na ćwierćfinał, a z drugiej mają porachunki z Niemcami za finał sprzed ośmiu lat, no i Niemcy mogą się rozkręcać z biegiem czasu na turnieju, więc lepiej by było, gdyby ich nie wypuścić z grupy. Ale stawiamy na Czechów i Anglików. Choć co do Anglii to jakoś nie widzę tej drużyny. Ten nowy skład to jednak nie ma takiego charakteru jak choćby te składy sprzed kilku lat. Ale zobaczymy. p.s. Gratuluję egzaminu i trzymam mciuki za następny etap! :) Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Re: CZECHY!!!! 19.06.04, 23:26 goniacy.pielegniarz napisał: > Zobaczymy, co to będzie. Z jednej strony mogą oszczędzać siły na ćwierćfinał, > a z drugiej mają porachunki z Niemcami za finał sprzed ośmiu lat, no i Niemcy > mogą się rozkręcać z biegiem czasu na turnieju, więc lepiej by było, gdyby > ich nie wypuścić z grupy. Też na to liczę. Przecież jakby to Polacy mieli grać z Niemcami, to też niezależnie od sytuacji, chcieliby wygrać. > Ale stawiamy na Czechów i Anglików. Jacy my? Ja stawiam na Czechów i Duńczyków. Trochę też na Włochów. > Choć co do Anglii to jakoś nie widzę tej drużyny. Ten nowy skład to jednak > nie ma takiego charakteru jak choćby te składy sprzed kilku lat. Ale > zobaczymy. Mnie się wyspiarski futbol nigdy nie podobał. > p.s. > Gratuluję egzaminu i trzymam mciuki za następny etap! :) Za pierwsze dziękuję, za drugie tradycyjnie nie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wartburg Re: CZECHY!!!! IP: *.b.dial.de.ignite.net 20.06.04, 03:27 iza.bella.iza napisała: > goniacy.pielegniarz napisał: > > > Zobaczymy, co to będzie. Z jednej strony mogą oszczędzać siły na ćwierćfin > ał, > > a z drugiej mają porachunki z Niemcami za finał sprzed ośmiu lat, no i Nie > mcy > > mogą się rozkręcać z biegiem czasu na turnieju, więc lepiej by było, gdyby > > > ich nie wypuścić z grupy. > > Też na to liczę. Przecież jakby to Polacy mieli grać z Niemcami, to też > niezależnie od sytuacji, chcieliby wygrać. > > > Ale stawiamy na Czechów i Anglików. > > Jacy my? Ja stawiam na Czechów i Duńczyków. Trochę też na Włochów. > > > Choć co do Anglii to jakoś nie widzę tej drużyny. Ten nowy skład to jednak > > > nie ma takiego charakteru jak choćby te składy sprzed kilku lat. Ale > > zobaczymy. > > Mnie się wyspiarski futbol nigdy nie podobał. > > > p.s. > > Gratuluję egzaminu i trzymam mciuki za następny etap! :) > > Za pierwsze dziękuję, za drugie tradycyjnie nie:)# Czesi, Czesi, Czesi... Kocham Czechów. Takiego meczu jak dzisiaj chyba nigdy nie widziałem... Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Niestety :(( 20.06.04, 22:46 Niestety żałosna Portugalia wypełzła z grupy, a Hiszpania jedzie do domu. Może trener Hiszpanów przemyśli jeszcze raz, po cholerę wystawiał Raula w każdym kolejnym meczu, skoro w żadnym nic nie pokazał. Oby jutro był lepszy dzień. Co do idiotycznych wypowiedzi pomarańczowego Van Nistelrooy'a na temat zapłaty w meczu z Niemcami za niemiecką okupację Holandii przez Niemcy w czasie drugiej wojny światowej, to nie jest on chyba odosobnionym przypadkiem w idiotyzmach w swoim kraju. Oto po wczorajszym przegranym meczu holenderscy kibice spalili... flagę narodową. sport.gazeta.pl/euro2004/1,55300,2140104.html Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Lupusie, czas zedrzeć gardła!(przed telewizorem:)) 21.06.04, 20:28 (Pierwszy) Sądny wieczór :)) Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Ćwierćfinały 21.06.04, 22:40 Francja - Grecja Anglia - Portugalia Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Ćwierćfinały 21.06.04, 22:50 goniacy.pielegniarz napisał: > Francja - Grecja > Anglia - Portugalia Kibicuję Grekom (jak każdemu kto gra z Francją) i Portugalii. Ale i tak najważniejsze, żeby wygrali Czesi. Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Re: Ćwierćfinały 21.06.04, 22:52 kataryna.kataryna napisała: > goniacy.pielegniarz napisał: > > > Francja - Grecja > > Anglia - Portugalia > > > Kibicuję Grekom (jak każdemu kto gra z Francją) i Portugalii. Ale i tak > najważniejsze, żeby wygrali Czesi. Uff, to chociaż w ostatnim zdaniu się zgadzamy :) Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Re: Ćwierćfinały 21.06.04, 23:14 goniacy.pielegniarz napisał: > kataryna.kataryna napisała: > > > goniacy.pielegniarz napisał: > > > > > Francja - Grecja > > > Anglia - Portugalia > > > > > > Kibicuję Grekom (jak każdemu kto gra z Francją) i Portugalii. Ale i tak > > najważniejsze, żeby wygrali Czesi. > > Uff, to chociaż w ostatnim zdaniu się zgadzamy :) A ja się z Kasią zgadzam wkązdy zdaniu - w wyżej poruszanym temacie, oczywiście:) Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Re: Ćwierćfinały 21.06.04, 23:31 iza.bella.iza napisała: > A ja się z Kasią zgadzam wkązdy zdaniu - w wyżej poruszanym temacie, > oczywiście:) Pożyjemy, zobaczymy. Dzisiaj Henry się odblokował i strzelił dwie bramki. A to oznacza jedno - Grecja jedzie do domu. Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Re: Ćwierćfinały 21.06.04, 23:42 goniacy.pielegniarz napisał: > iza.bella.iza napisała: > > > > A ja się z Kasią zgadzam wkązdy zdaniu - w wyżej poruszanym temacie, > > oczywiście:) > > > Pożyjemy, zobaczymy. Dzisiaj Henry się odblokował i strzelił dwie bramki. A to > oznacza jedno - Grecja jedzie do domu. Pożyjemy, zobaczymy. Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Re: Ćwierćfinały 21.06.04, 23:00 kataryna.kataryna napisała: > Ale i tak najważniejsze, żeby wygrali Czesi. Czesi już w ćwierćfinale mogą spotkać się z Włochami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: franek Re: Ćwierćfinały IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.04, 23:10 kataryna.kataryna napisała: > Kibicuję Grekom (jak każdemu kto gra z Francją) Ho ho, to dokładnie tak samo jak ja - też ich nie znoszę, nie tylko piłkarzy, ale w ogóle Francuzów. Dziś po reaz kolejny niezłą szopkę odstawili :) info.onet.pl/939572,12,item.html > Ale i tak > najważniejsze, żeby wygrali Czesi. Czesi w ćwierćfinale muszą przegrać z Włochami. Chyba, że Duńczycy się dogadają ze Szwedami, to nie jest niemożliwe. Wtedy rzeczywiście będzie można kibicować już tylko Pepikom. Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz O mój Boże! Franek się pokazał! :)) 21.06.04, 23:16 Gość portalu: franek napisał(a): > Czesi w ćwierćfinale muszą przegrać z Włochami. Nie ma szans. Nedved pokaże swoim klubowym kolegom, kto rządzi w Serie A :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: franek Re: O mój Boże! Franek się pokazał! :)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.04, 23:22 A no wpadłem zobaczyć co u Was słychać :) goniacy.pielegniarz napisał: > Nie ma szans. Nedved pokaże swoim klubowym kolegom, kto rządzi w Serie A :) Jasnym jest, że w Serie A rządzi Juventus - u Czechów to tylko jeden Nedved, a u Włochów jest turyńczyków co najmniej trzech (del Piero, Zambrotta, Camoranesi). Stąd dość banalny wniosek, kto wygra mecz gigantów. Choć ja oczywiście też bym chciał, żeby ten mecz zdarzył się dopiero w finale :) Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Re: O mój Boże! Franek się pokazał! :)) 21.06.04, 23:27 Gość portalu: franek napisał(a): > Jasnym jest, że w Serie A rządzi Juventus - u Czechów to tylko jeden Nedved, a u Włochów jest turyńczyków co najmniej trzech (del Piero, Zambrotta, > Camoranesi). No, ale sam widziałeś, że jak go zabrakło w finale LM, to dali się ograć Milanowi. Nie ma co ukrywać, że to obecnie jeden z najlepszych pomocników na świecie, a Beckham to może co najwyżej mu piłki podawać i to najwyżej na treningu. Ale wracając do tematu to pożyjemy, zobaczymy. Żeby tylko nie było takich numerów jak to UEFA ma w zwyczaju, czyli sędziowanie na korzyść drużyn z Europy zachodniej. Wtedy będę spokojny o wynik :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: franek Re: O mój Boże! Franek się pokazał! :)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.04, 23:35 Beckham nawet Tobie i mi powinien piłki na treningu podawać, on umie jedynie dośrodkować i strzelić wolnego, nic poza tym. A Czesi - grają fenomenalnie, ja ich strasznie lubię. Nic nie poradzę na to, że mecz moich dwóch ulubionych drużyn zdarzy się już w ćwierćfinale, kogoś wybrać muszę. A i przyznasz, że Włosi ze Szwedami świetnie zagrali. Gdyby nie ten Ibrahimović (niezły z niego Szwed, niemal taki jak z Zidane'a Francuz!), mielibyśmy finał Włochy-Czechy. Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Re: O mój Boże! Franek się pokazał! :)) 21.06.04, 23:41 Gość portalu: franek napisał(a): > Beckham nawet Tobie i mi powinien piłki na treningu podawać, on umie jedynie > dośrodkować i strzelić wolnego, nic poza tym. Jednym z problemów reprezentacji Anglii jest własnie to, że z Beckhama robi się lidera drużyny i głównego rozgrywającego. Gość więc bierze na siebie rozgrywanie i często pojawia się w środku, próbuje coś tam rozegrać. Fazet się nie nadaje do tej roli. To już było widać w Korei. A więcej by się przydał drużynie, gdyby pozostał na prawej stronie i skupił się jedynie na tych swoich dośrodkowaniach w pole karne, jedynie jako szeregowy skrzydłowy. > A Czesi - grają fenomenalnie, ja > ich strasznie lubię. Nic nie poradzę na to, że mecz moich dwóch ulubionych > drużyn zdarzy się już w ćwierćfinale, kogoś wybrać muszę. A i przyznasz, że > Włosi ze Szwedami świetnie zagrali. Gdyby nie ten Ibrahimović (niezły z niego > Szwed, niemal taki jak z Zidane'a Francuz!), mielibyśmy finał Włochy-Czechy. I to jest to. Jak nie lubisz Francuzów to możesz sobie wmawiać, że kibicujesz byłym francuskim koloniom :) Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Re: O mój Boże! Franek się pokazał! :)) 21.06.04, 23:45 Gość portalu: franek napisał(a): > A i przyznasz, że > Włosi ze Szwedami świetnie zagrali. Gdyby nie ten Ibrahimović (niezły z niego > Szwed, niemal taki jak z Zidane'a Francuz!), mielibyśmy finał Włochy-Czechy. Właśnie - szkoda, że już tak nie będzie. Mam nadzieję, że Czesi dadzą mi jeszcze taką satysfakcję, że wyeliminują Niemców. Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Re: O mój Boże! Franek się pokazał! :)) 21.06.04, 23:53 Nie wiem zupełnie, co Wam wszystkim się tak podoba w tej włoskiej reprezentacji. Choć ja osobiście jestem pod ogromnym wrażeniem dwóch zawodników. Ale to oczywiście od dłuższego czasu - Del Pierro i Buffon. Cieszę się bardzo, że Totti został zawieszony za oplucie przeciwnika. Dużo rzeczy zniosę, oglądając mecze, ale takiego chamstwa jak naplucie komuś w twarz to już nie za bardzo. Gnojowi się należało, choć powinien jechać ostatecznie do domu za swój prymitywny wyskok. Tego kretyna Roberto Carlosa też powinni byli zawiesić na mecze w MŚ2002 za plucie w twarz, ale upiekło się obszczymurowi i przesiedział na ławce jeszcze podczas meczy eliminacyjnych. Buractwo trzeba tępić ostro. ALe nie będę się ze wszysktimi tu spierał o Włochów, tym bardziej że jestem sam! Tak więc mówię dobranoc i idę spać :) Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Re: O mój Boże! Franek się pokazał! :)) 21.06.04, 23:57 goniacy.pielegniarz napisał: > Nie wiem zupełnie, co Wam wszystkim się tak podoba w tej włoskiej > reprezentacji. Ja po prostu kocham Italię i nie mogę źle życzyć jej niesfornym (i na ogół przystojnym) piłkarzom:))) Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Re: O, jak miło! Knajpa otwarta, gwar i ruch:) 21.06.04, 23:58 I telewizor gra:) Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Re: O, jak miło! Knajpa otwarta, gwar i ruch:) 22.06.04, 00:02 iza.bella.iza napisała: > I telewizor gra:) Wszyscy tylko mecz, mecz, mecz.... Przesileniem rządowym nikt się nie interesuje? forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=13620850&a=13624226 Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Re: O, jak miło! Knajpa otwarta, gwar i ruch:) 22.06.04, 00:02 iza.bella.iza napisała: > I telewizor gra:) Ja jakaś nienormalna jestem, bo mnie nic a nic nie bierze to latanie po murawie:) Ale cieszę się, że Wy się dobrze bawicie, te emocje:))) Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Re: O, jak miło! Knajpa otwarta, gwar i ruch:) 22.06.04, 00:14 basia.basia napisała: > iza.bella.iza napisała: > > > I telewizor gra:) > > Ja jakaś nienormalna jestem, bo mnie nic a nic > nie bierze to latanie po murawie:) Ale cieszę > się, że Wy się dobrze bawicie, te emocje:))) Mnie, że tak powiem, średnio bierze. Mało te ME oglądam. Jedynie Czesi mnie emocjonują - to chyba tak w zastępstwie, z powodu braku naszej reprezentacji. Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Baśka chodź tu natychmiast!!!! 22.06.04, 01:03 Tu jest ciemno i przyjemno. Przestań już flirtować;) To się może skończyć przegrzaniem zwojów u obiektu poddanemu czarowi Twoich wdzięków:) Odpowiedz Link Zgłoś
rolotomasi Nie ma komu dokończyć ? 22.06.04, 01:45 Temat dopiero się rozwija, może nie w tym pakiecie - ale wbrew pozorom ładnie rośnie, mógłby bardziej ale >> Odpowiedz Link Zgłoś
rolotomasi Nie ma komu ? Katars. gdzie się podziewasz ? 22.06.04, 02:02 Jak trzeba zakręcić mocno kołem zamachowym,to całego jednego zostawili i umknęli Odpowiedz Link Zgłoś
rolotomasi BIORĘ TO NA SIEBIE 22.06.04, 02:15 Co ma być? Pyta się Lud Prze. co Go wiódł do Jełopy wrót: Jak nie tracąc cnót dojść, być good wrócić do Szefa stóp -Modlę się -ten gada Ale którędy..? -Tiepier nie nada Więc z szeregu wypada Jeden acan, i powiada -Chodźcie za mną Ja drogę wskażę Za ile? Ano darmo, jak Szef mi życie w darze Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Re: Baśka chodź tu natychmiast!!!! 22.06.04, 02:08 Nie przyszłaś i w ogóle gdzieś zniknęłaś:( Ja tymczasem łapię 5000 i znikam:) Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Re: Baśka chodź tu natychmiast!!!! 22.06.04, 02:11 iza.bella.iza napisała: > Nie przyszłaś i w ogóle gdzieś zniknęłaś:( > Ja tymczasem łapię 5000 i znikam:) Ubiegłaś mnie!!! Zaczytałam się:) Z kim to ja niby flirtowałam? Nic o tym nie wiem. ps Dobranoc:) ps A katedra mediolańska? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość który wyszedł Re: Baśka chodź tu natychmiast!!!! IP: *.chello.pl 22.06.04, 02:19 basia.basia napisała: > iza.bella.iza napisała: > > > Nie przyszłaś i w ogóle gdzieś zniknęłaś:( > > Ja tymczasem łapię 5000 i znikam:) > > Ubiegłaś mnie!!! :)))))))))))) Trzeba było uważać. > Zaczytałam się:) > Z kim to ja niby flirtowałam? > Nic o tym nie wiem. > Słowo flirtować miało być w "...". Wtedy wiedziałbyś o kogo chodzi. > ps > Dobranoc:) Dopranoc - psssyyyy, cicho sza, mnie tu już nie ma;) > ps > A katedra mediolańska? Tyż pikna. Tylko Wołchom udało się z gotyku zrobić ciasteczko do schrupania:) ps. A Barcelona to Gaudi i nic więcej nie powiem. Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Angielski kibic zasztyletowany :(( 22.06.04, 10:57 pap 22-06-2004, ostatnia aktualizacja 22-06-2004 10:23 Angielski kibic został zabity w Portugalii, gdzie odbywają się finały piłkarskich mistrzostw Europy. Dzień po meczu Chorwacja - Anglia 27-letniemu angielskiemu fanowi śmiertelny cios nożem zadał Ukrainiec. Do dramatu doszło we wtorek nad ranem w centrum Lizbony. Anglik, którego nazwisko nie zostało jeszcze podane, został ugodzony w serce nożem przez ukraińskiego kibica. Policyjne źródła w Portugalii podawały najpierw, że zabójcą był Chorwat. Po przewiezieniu do szpitala San Jose Anglik zmarł. Jak poinformowała rzecznik prasowy miejscowej policji Isabelle Canelas napastnik został już schwytany. W poniedziałek wieczorem w stolicy Portugalii odbył się mecz grupy B Chorwacja - Anglia. Spotkanie wygrali 4:2 Anglicy, którzy dzięki temu awansowali do ćwierćfinału. Chorwaci zostali wyeliminowani. _____________________________ Idiotów nie brakuje niestety. Teraz czeka nas nakręcanie się kibiców i czekanie aż dojdzie być może do zadym, jeśli Anglia będzie grała jakieś mecze z Ukrainą. Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Pytanie do piszących w CIEMNO JUŻ 22.06.04, 12:44 Wątek strasznie ciężko chodzi. Nie można do niego wejść. Mam w związku z tym pytanie. Czy jeśli byłaby taka możliwość, to zwrócić się do Giwi, żeby wycięła na przykład pierwsze 3000 postów? Czekam na Wasze opinie. Ja zaznaczę od razu, że jestem osobiście za takim rozwiązaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Pytanie do piszących w CIEMNO JUŻ 22.06.04, 13:01 goniacy.pielegniarz napisał: > Wątek strasznie ciężko chodzi. Nie można do niego wejść. Mam w związku z tym > pytanie. Czy jeśli byłaby taka możliwość, to zwrócić się do Giwi, żeby wycięła > na przykład pierwsze 3000 postów? Czekam na Wasze opinie. Ja zaznaczę od razu, > że jestem osobiście za takim rozwiązaniem. Chyba jestem przeciw, zresztą nie wiem czy zgodziliby się na usunięcie połowy wątku. Lepiej byłoby pociąć ten wątek na dwa kawałki - część pierwsza i druga. PS. Ale jak będziesz szukał poparcia do wycięcia pierwszych kilku tysięcy postów z innego tasiemcowego wątku, którego tytułu nie wymienię, to jestem za :) Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Re: Pytanie do piszących w CIEMNO JUŻ 22.06.04, 13:27 kataryna.kataryna napisała: > Chyba jestem przeciw, zresztą nie wiem czy zgodziliby się na usunięcie połowy > wątku. Jeśli jest to możliwe technicznie, to dlaczego mieliby się nie zgodzić? Przecież ten wątek nie jest dla nich. > Lepiej byłoby pociąć ten wątek na dwa kawałki - część pierwsza i druga. To jest jakaś myśl. Ale nie wiem, czy coś takiego jest możliwe. Zobaczymy, co inni bywalcy powiedzą w temacie skrócenia wątku. > PS. Ale jak będziesz szukał poparcia do wycięcia pierwszych kilku tysięcy > postów z innego tasiemcowego wątku, którego tytułu nie wymienię, to jestem za :) Ale wtedy wątek będzie chodził normalnie i gospodarz nie będzie mógł się użalać, że ludzie z forum i admini zorganizowali spisek przeciwko niemu, żeby nie mógł się dotać do własnego wątku :) Odpowiedz Link Zgłoś
rolotomasi Re: Pytanie do piszących 22.06.04, 13:58 Trzeba wyciąć, ale sobie>> skłonności do wycinania swoim i obcym, mam na myśli. Wystarczy założyć kolejny, pod niezbyt twórczą nazwą -> Goni.Pielę. jest specjalistą w tej dziedzinie - i naprzód ! Nazwać można jakkolwiek - skoro pisze się cokolwiek. Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Re: Pytanie do piszących 22.06.04, 14:23 rolotomasi napisał: > Trzeba wyciąć, ale sobie>> skłonności do wycinania swoim i obcym, > mam na myśli. > > Wystarczy założyć kolejny, pod niezbyt twórczą nazwą -> Goni.Pielę. jest > specjalistą w tej dziedzinie - i naprzód ! Mówimy o tym, czy zrolować nieco wątek, a nie czy założyć nowy. > Nazwać można jakkolwiek - skoro pisze się cokolwiek. Bądź spokojny, cokolwiek się stanie, z nazwą - damy radę. Odpowiedz Link Zgłoś
rolotomasi Re: Odpo do piszących 22.06.04, 17:34 Mówimy o czym chcemy - to wolne forum, w wolnym kraju, hłe. W finansach =w bankach i na giełdzie, rolowanie znaczy zamianę jednych papierów wartościowych na inne - o zbliżonej v takiej samej wartości, więc >> ? O tym, że> Damy radę to JA przekonuję i realizuję, a nie poboczni kibice, przeszkadzający z reguły w >> Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Re: Odpo do piszących 22.06.04, 17:42 rolotomasi napisał: > Mówimy o czym chcemy - to wolne forum, w wolnym kraju, hłe. > W finansach =w bankach i na giełdzie, rolowanie znaczy zamianę jednych papierów wartościowych na inne - o zbliżonej v takiej samej wartości, więc >> ? Tutaj, jak widać, znaczy co innego. To nie bank, Rolo, ani nie giełda, jakbyś nie zauważył. > O tym, że> Damy radę to JA przekonuję i realizuję, a nie poboczni kibice, > przeszkadzający z reguły w >> I co, już z czymś dałeś radę? Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Re: Pytanie do piszących w CIEMNO JUŻ 22.06.04, 14:07 goniacy.pielegniarz napisał: > Wątek strasznie ciężko chodzi. Nie można do niego wejść. Mam w związku z tym > pytanie. Czy jeśli byłaby taka możliwość, to zwrócić się do Giwi, żeby wycięła > na przykład pierwsze 3000 postów? Czekam na Wasze opinie. Ja zaznaczę od razu, > że jestem osobiście za takim rozwiązaniem. Ja jestem zdecydowanie za, bo każdy z nas może sobie obie części wprowadzić do "Mojego forum", więc nic nie zginie. Moglibyśmy poprosić o zrobienie podziału na 1-4000 i 4001 - ... Co do problemu Kasi to może dałoby się wynegocjować z Maćkiem zmianę tytułu tej zmory? Niechby sam coś wymyślił, byleby tylko nie używał w TYLKO ... imienia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: franek Re: Pytanie do piszących w CIEMNO JUŻ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.04, 14:46 Ja do piszących już się nie zaliczam (co najwyżej pisujących), ale i swoje trzy grosze wtrącę - wydaje mi się, że kasowanie jest pomysłem zupełnie złym; w tym wątku jest przecież sporo róznego rodzaju forumowego życia, warto to zostawić. Podzielenie wydaje mi się pomysłem o wiele rozsądniejszym, wtedy z tych dawnych wpisów nic się przecież nie traci, a wątek bedzie działał dużo szybciej. Pozdrawiam wszystkich :) Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Re: Pytanie do piszących w CIEMNO JUŻ 22.06.04, 15:16 Gość portalu: franek napisał(a): > Ja do piszących już się nie zaliczam (co najwyżej pisujących), ale i swoje trzy > grosze wtrącę - wydaje mi się, że kasowanie jest pomysłem zupełnie złym; w tym > wątku jest przecież sporo róznego rodzaju forumowego życia, warto to zostawić. > Podzielenie wydaje mi się pomysłem o wiele rozsądniejszym, wtedy z tych dawnych > wpisów nic się przecież nie traci, a wątek bedzie działał dużo szybciej. To mamy już dwa głosy, żeby przeciąć wątek na pół. A jeśli nie będzie takiej możliwości, to coś przecież trzebga będzie zrobić. > Pozdrawiam wszystkich :) Też pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Re: Pytanie do piszących w CIEMNO JUŻ 22.06.04, 22:10 A mnie ten wątek chodzi dobrze:) Odkąd, po zalogowaniu ustawiłam sobie 300 postów na stronie bardzo rzadko mam kłopoty z jego otwarciem. Jeśli się zdarzają, to wtedy gdy w ogóle portal źle chodzi. Natomiast w kwestii - skrócić, podzielić, czy założyć nowy wątek moje zdanie brzmi - nic nie robić. Ostatecznie - podzielić. Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Gdzie Katarsis, Homoś, t1s , marynat, Lupus ????? 22.06.04, 14:12 Katarsis zapowiadała dwutygodniową przerwę a to już miesiąc niedługo będzie! Martwię się też o Homosia, bo zdaje mi się, że służył przed zniknięciem za worek do bicia:( A gdzie kwiat męski forum? Jeden GP nie da rady:( Odpowiedz Link Zgłoś
rolotomasi Re: Gdzie te BaBy ?? 22.06.04, 14:21 Z jednego filmu >> " Co ty wiesz o męskich kwiatach ?? " Zakonnik o.Osioł menszczyzną ?? Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Re: Gdzie Katarsis, Homoś, t1s , marynat, Lupus ? 22.06.04, 22:16 Katarsis się kiedyś pojawiła na chwilę i powiedziała, że jest w rozjazdach. Ja poza tym podejrzewam, że po prostu odzwyczaiła się od forum. Forumowanie jest chyba na szczęście słabym uzależnieniem. Wystarczą dwa tygodnie "abstynencji" i traci się pociąg. Ja po wakacjach w zeszłym roku nie czułam potrzeby bycia forum do października. Dopiero jesienne długie wieczory znów mnie tu zagnały. Natomiast Marynat i Lupus pojawiają się i znikają dość często. Na tym m. in. polega ich urok:) A Homo? Cóż, pewnie przenieśli go klasztoru bez stałego łącza internetowego:( Odpowiedz Link Zgłoś
rolotomasi Re: do piszących ? odpo z przeskokiem 22.06.04, 23:03 było " I co, już z czymś dałeś radę? " Nie chcieć widzieć ?? a z kogo,jak nie ze mnie jest^^cytat i PARĘ innych + kilka odrębnych działów, w myśleniu, mam na myśli. Aha,a propos: już> Dajemy radę, pozwalam ~pozdrowić~ o.Osioła alias vel Maryjana z Wielkiej Wsi GDyńskiej. Cuś osłabł był, a zarazem osławione wartości chrześcijańskie upowszechniane habitowaniem =przemycaniem fałszywych tez pod szyldem i habitem właśnie, jako i rolowamie substancji szarej Piszącym - nieskutecznym jak widać na mym prz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zdzich Re: do piszących ? odpo z przeskokiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.04, 23:13 Przeprszam za dyletanckie pytanie: co to jest Twój "prz"? Różne myśli przychodzą mi do głowy... Boję się... Odpowiedz Link Zgłoś
rolotomasi Re: do piszących ? odpo z przeskokiem 22.06.04, 23:29 prz => przykładzie. Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia w sprawie Homo 22.06.04, 23:14 rolotomasi napisał: > Cuś osłabł był, a zarazem osławione wartości chrześcijańskie upowszechniane > habitowaniem =przemycaniem fałszywych tez pod szyldem i habitem właśnie, > jako i rolowamie substancji szarej Piszącym - nieskutecznym jak widać na mym pr > z A ja tam bym chciała, żeby Marian wrócił, bo umiał świetnie zanęcić:) a w dni kiedy był w dobrym humorze udzielało się innym (z pewnym, oczywistym wyjątkiem:)) Odpowiedz Link Zgłoś
katarsis Dziń Dybryyy 07.07.04, 20:15 Otóż kurde jezdem acz zasiedze tu chwilu. Chłonę sobie właśnie atmosferę sporów wokół naszych osiągnięć w sportach zespołowych na kanwie sukcesów reprezentacji Grecji i dotkliwej porażki polskich siatkarzy w meczach ligi światowej z Bułgarią. Liga polityczna jak narazie zaczęła mnie obchodzić szerokim łukiem aż do dzisiejszego wydania GW i dającego do myślenia artykułu red. Steca sport.gazeta.pl/sport/1,35336,2165498.html Bo nagle zakołatało się w głowie kolejne banalnie proste, tak proste że aż podchwytliwe w swej prostocie pytanie: dlaczego w kraju, w którym prezydentem jest były minister od sportu nie mamy ani jednego porządnego stadionu? Albo dlaczego polska myśl szkoleniowa zatrzymała się na osiągnięciach roku siedemdzisiątego czwartego ubiegłego wieku, a co gorsze kurczy się także w zatrważającym tempie? A minister były od sportu zamiast motywować swym niepodważalnym autorytetem zasiedziałych futbolowych pryków do zdjęcia nogi z funkcji biegu wstecznego- urządza sobie samotną pogoń za piłką po Wembleyewie. Po czym po wbiciu jej do nieubezpieczonej bramki oznajmia zadowolony wszem i wobec, że właśnie spełnił się życiowo. Pod troskliwym okiem byłego ministra sportu dokonała się jak narazie w polskiej myśli szkoleniowej jedna istotna zmiana, którą wolne acz czasem zbyt wolne media raczyły nie odnotować. Otóż nie posądzam łacha Kwacha o tajne związki z Jelcynem tylko dlatego, że obaj na każdym kroku manifestują swoje wielkie zamiłowanie do tenisa. Tymniemniej sama dyscyplina zanim ponownie zaczęliśmy w niej osiągać jakiekolwiek wyniki już stała się źródłem wielu domysłów i podejrzeń rodaków: po co właściwie w tego tenisa się gra? Komu ona służy i do załatwiania jakich interesów właściwie jest potrzebna? Pamiętamy przecież osławiony, przekazany dyskretnie niewielki karteluszek przez Lwa Niegodziwego do kieszeni pana prezydenta obecnego a byłego ministra sportu- podczs ich pobytu na kortach tenisowych. No i co ważne zwitku papieru w porę nie ujawnionego przed obliczem ciekawskiej komisji. Jakież było również moje zdziwienie czytając niedawną wypowiedź nowego Prezesa Polskiego Związku Tenisowego...mniejsza o czym była. Ważne kto był nadawcą komunikatu. Otóż pan nowy prezes PZT Waldemar Dubaniowski...Nazwisko skądinąd znane, pewnie i nie było by szerzej kojarzone gdyby nie rzeczony Rywin Lew właśnie i jego osławiona sprawa. Zataczając więc koło obszernego uzasadnienia i powracając do fundamentalnego pytania chce je wyartykułować je jeszcze raz a dobitnie: COŚ TY QURVA NIEDOŁĘGO UCZYNIŁ Z RODZIMEGO SPORTU? Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Re: Ciemno już 24.06.04, 01:43 Kibice chyba mieli dziś bilety na stadion, bo do knajpy nie wpadli:( Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Iza! 24.06.04, 23:45 iza.bella.iza napisała: > Kibice chyba mieli dziś bilety na stadion, bo do knajpy nie wpadli:( Jak poszło? Na pewno świetnie ale czy pierwsza lokata?:) Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Re: Iza! 24.06.04, 23:50 basia.basia napisała: > Jak poszło? Na pewno świetnie ale czy pierwsza lokata?:) Dzięki za pamięć:) Wyniki dopiero w sobotę:( Ale ma poczucie, że poszło nieźle. Ta część był o wiele mniej wymierna i trudniej mi ocenić jak wypadłam. Na razie mam frjdę, że Portugalia wygrała z Anglikami. Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Re: Iza! 24.06.04, 23:58 iza.bella.iza napisała: > basia.basia napisała: > > > Jak poszło? Na pewno świetnie ale czy pierwsza lokata?:) > > Dzięki za pamięć:) Wyniki dopiero w sobotę:( Ale ma poczucie, że poszło nieźle. Na pewno:) > > Ta część był o wiele mniej wymierna i trudniej mi ocenić jak wypadłam. > Na razie mam frjdę, że Portugalia wygrała z Anglikami. Przeczytałam sobie piłkarski wątek i się pośmiałam:) A przedtem poczytałam jak w TYLKO ... bush_w_wodzie dale wycisk Maciejowi i się dusiłam ze śmiechu:) Trafiła kosa na kamień:))) Twoje zdrowie:) Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Re: Iza! 25.06.04, 00:03 basia.basia napisała: > Przeczytałam sobie piłkarski wątek i się pośmiałam:) > A przedtem poczytałam jak w TYLKO ... bush_w_wodzie dale wycisk > Maciejowi i się dusiłam ze śmiechu:) Trafiła kosa na kamień:))) Bush ma zdrowie:) Moje jest zbyt kruche i cenne by je narażać na stracia z Maciejem. Nasz nowojorczyk oberwał też nieźle na wątku "radomskim". On jest jednak odporny na wiedzę i wstrząsy. > Twoje zdrowie:) I Twoje! :) Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Re: Ciemno już 25.06.04, 00:16 mogiliani contra NYC: Ty przed oczami masz chyba mgiełkę mogiliani 24.06.2004 01:01 odpowiedz na list odpowiedz cytując PROBLEMY MAKSA Z PIWEM Symptom: Stopy zimne i wilgotne. Błąd: Szklanka trzymana pod nie właściwym kątem. Działanie: Odwróć szklankę tak by otwarty koniec był zwrócony w stronę sufitu. Symptom: Stopy ciepłe i wilgotne. Błąd: Niewłaściwa kontrola powietrza. Działanie: Stań obok najbliższego psa i poskarż się się na fatalną tresurę. Symptom: Piwo niezwykle blade i bez smaku. Błąd: Szklanka pusta. Działanie: Znajdź kogoś kto postawi Tobie następne piwo. Symptom: Przeciwległa ściana pokryta światłami. Błąd: Przewróciłeś się w tył. Działanie: Przywiąż się do baru. Symptom: Usta pełne petów. Błąd: Przewróciłeś się w przód. Działanie: Zobacz wyżej. Symptom: Piwo bez smaku, przód twojej koszuli jest mokry. Błąd: Usta nie otwarte albo szklanka przyłożona do złej części ciała. Działanie: Idź do łazienki i potrenuj przed lustrem. Symptom: Podłoga rozmyta. Błąd: Patrzysz przez dno pustej szklanki. Działanie: Znajdź kogoś kto postawi Tobie następne piwo. Symptom: Podłoga się porusza. Błąd: Jesteś niesiony. Działanie: Dowiedz się czy jesteś niesiony do innego baru. Symptom: Pomieszczenie wydaje się niezwykle ciemne. Błąd: Bar zamknięty. Działanie: Odszukaj adres domowy barmana. Symptom: Taksówka przyjmuje nagle kolorowy wygląd. Błąd: Konsumpcja piwa przewyższyła Twoje możliwości. Działanie: Zakryj usta. Symptom: Wszyscy patrzą w górę i uśmiechają się do Ciebie. Błąd: Tańczysz na stole. Działanie: Spadnij na kogoś o wygodnym spojrzeniu. Symptom: Piwo jest krystalicznie czyste. Błąd: To jest woda! Ktoś próbuje Cię otrzeźwić. Działanie: Walnij mu. Symptom: Ręce bolą, nos boli, umysł niezwykle czysty. Błąd: Biłeś się. Działanie: Przepraszaj każdego kogo widzisz na wypadek gdyby to był on. Symptom: Nie rozpoznajesz nikogo, nie rozpoznajesz pomieszczenia w którym jesteś. Błąd: Przyszedłeś na niewłaściwą imprezę. Działanie: Sprawdź czy mają tu darmowe piwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mała muszka bzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 25.06.04, 01:54 a gdzie Towarzysz Sekretarz? pobzyczalabym mu do uszka mala uszka nie mniejsza od okruszka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t1s Re: bzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz IP: *.acn.waw.pl 25.06.04, 23:05 Nie miałbym nic przeciwko temu:) Jednak musiałbym uważać, bo jak przystalo na unijne zwierze mam już uszy zakolczykowane. A na kolczyku "BB" Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Do ts1 26.06.04, 00:04 Się sekretarz zawieruszył Czym Basieńki spokój skruszył. Inne panie też tęskniły I po nococh się martwiły. Och, niedobry sekretarzu! Ty się częściej tu pokazuj, Bo jak znikasz drżą serduszka. Bzyczy o tym nawet muszka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t1s Re: Do ts1 IP: *.acn.waw.pl 26.06.04, 00:11 iza.bella.iza napisała: > Się sekretarz zawieruszył > Czym Basieńki spokój skruszył. > Inne panie też tęskniły > I po nococh się martwiły. > > Och, niedobry sekretarzu! > Ty się częściej tu pokazuj, > Bo jak znikasz drżą serduszka. > Bzyczy o tym nawet muszka! > :) Bardzo mi się podoba-chyba będę częściej znikał:) Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Re: Do ts1 26.06.04, 00:13 Gość portalu: t1s napisał(a): > :) > > Bardzo mi się podoba- Miły jesteś:) > chyba będę częściej znikał:) Ani mi się waż! Kokieteria to babski przywilej:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t1s Re: Do ts1 IP: *.acn.waw.pl 26.06.04, 00:21 iza.bella.iza napisała: > Gość portalu: t1s napisał(a): > > > :) > > > > Bardzo mi się podoba- > > Miły jesteś:) > > > chyba będę częściej znikał:) > > Ani mi się waż! Kokieteria to babski przywilej:) To nie kokieteria, tylko czysta rachuba:) Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Re: Do ts1 26.06.04, 00:24 Gość portalu: t1s napisał(a): > To nie kokieteria, tylko czysta rachuba:) Uważaj, żebyś się nie przeliczył. Jak mawia stare przysłowie pszczół: "co za dużo to i świnie nie chcą":) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t1s Re: korekta IP: *.acn.waw.pl 26.06.04, 00:32 iza.bella.iza napisała: > miało być "i muchy nie chcą":) To przecie mniej mnie będzie, jak sobie poznikam trochę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t1s Re: Do ts1 IP: *.acn.waw.pl 26.06.04, 00:29 iza.bella.iza napisała: > Gość portalu: t1s napisał(a): > > > To nie kokieteria, tylko czysta rachuba:) > > Uważaj, żebyś się nie przeliczył. Jak mawia stare przysłowie pszczół: > "co za dużo to i świnie nie chcą":) Ale ja jestem czerwona świnia. Takie są strasznie chytre. Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Re: Do ts1 26.06.04, 00:39 Gość portalu: t1s napisał(a): > Ale ja jestem czerwona świnia. Takie są strasznie chytre. Zwłaszcza na śliwowcę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t1s Re: Do ts1 IP: *.acn.waw.pl 26.06.04, 00:50 iza.bella.iza napisała: > Gość portalu: t1s napisał(a): > > > Ale ja jestem czerwona świnia. Takie są strasznie chytre. > > Zwłaszcza na śliwowcę. Owszem. dobranoc:) Odpowiedz Link Zgłoś