ludwikdorondla 15.01.10, 19:20 POPIS na pewno nie skończy na tzw ubekach .. to początek gnębienia społeczeństwa ,co by przypadkiem nie próbowało z tego potrzasku prawicowego dać dyla ... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
eres2 Kto jutro ? Jutro esbecja! 15.01.10, 21:03 Ludwiku,czy nie wstyd Ci pchać się z waszym brudnym esbeckim problemem na forum społeczne, między normalnych ludzi? Wy esbecy powinniście sobie sprawić własne forum na wciąż waszej „Trybunie”. Np. byli esesmani mają w Niemczech własne forum internetowe, przyłączcie się do nich - jako swój do swego. Odpowiedz Link Zgłoś
mam_kajdanki_na_cenzure_giwi [...] 15.01.10, 21:09 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Dziś tzw ubecy -kto jutro ? 15.01.10, 21:12 UOPki inwigilujące prawicę też już mają przechlapane!! Odpowiedz Link Zgłoś
normalnyczlowiek1 [...] 15.01.10, 22:07 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Dziś tzw ubecy -kto jutro ? 15.01.10, 22:13 Kiedy przyszli po Żydów, nie protestowałem. Nie byłem Żydem. Kiedy przyszli po komunistów, nie protestowałem. Nie byłem komunistą. Kiedy przyszli po socjaldemokratów, nie protestowałem. Nie byłem socjaldemokratą. Kiedy przyszli po związkowców, nie protestowałem. Nie byłem związkowcem. Kiedy przyszli po mnie, nikt nie protestował. Nikogo już nie było. Pastor Martin Niemöller - Dachau 1942. Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Dziś tzw ubecy -kto jutro ? 16.01.10, 00:22 A kto dzisiaj rozumie te tragiczne słowa? Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Re: Dziś tzw ubecy -kto jutro ? 16.01.10, 10:41 zoil44elwer napisał: > A kto dzisiaj rozumie te tragiczne słowa? Myślę, że więcej Polaków, niż ci się wydaje. Odpowiedz Link Zgłoś
ritzy Mala korekta 16.01.10, 16:50 Cytat nieco juz sprany od nieustannego przypominania. Ale gwoli prawdy historycznej: U nas, to Zydzi zamykali porzadnych ludzi (po wojnie) I komunisci tez zamykali, az do 1989. Zwiazkowcy zas, i owszem, byli zamykani, ale przez komunistow za to, ze walczyli o wolnosc i demokracje. Postaraj sie zatem ulozyc rownie wzruszajaca historyjke, ale pasująca do naszych realiow. Bo cytujac tak jak jest, jedynie sie osmieszasz. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Mala korekta 16.01.10, 20:37 Postaraj sie zatem ulozyc rownie wzruszajaca historyjke, ale > pasująca do naszych realiow. To nie jest historyjka. To jest straszna historia, która nigdy i nigdzie nie może się powtórzyć. Bo cytujac tak jak jest, jedynie sie osmieszasz. Nie zapytam dlaczego tak uważasz ponieważ znam odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
uu.kiko Re: Dziś tzw ubecy -kto jutro ? 16.01.10, 01:00 tak zwani? Z choinki się urwałeś???? Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Dziś tzw ubecy -kto jutro ? 16.01.10, 01:47 UB zlikwidowano prawnie i administracyjnie w 54 roku(56 lat temu).Inna sprawa ze TO towarzystwo przepoczwarzyło się w SB(TW Bolek,Boney M...),UOP,ABW,CBA.....itd i itp. Odpowiedz Link Zgłoś
asso1 Re: Dziś tzw ubecy -kto jutro ? 16.01.10, 02:14 Jutro? Każdy! Każdy, kto podpadł władzy, kto nie popierał albo popierał niewyraźnie, kto nie chodził regularnie do kościółka, nie dawał na tacę, kolegował sie z Żydem albo gejem...Każdy! Przeprowadzi się ustawę, Trybunał Konstytucyjny klepnie (tam już tylko nasi!) i emeryturkę obliczy się na nowo! Tak na 50%! A co? Mamy władzę czy nie??? To pod rozwagę tym, których tak cieszy prawno - państwowy gwałt na prawach sbków. Bo przecież sbcy to gorsi obywatele! A wy? Odpowiedz Link Zgłoś
uu.kiko Re: Dziś tzw ubecy -kto jutro ? 16.01.10, 05:14 ależ, sbcy to zawsze są i byli o wiele lepsi obywatele. Odpowiedz Link Zgłoś
ludwikdorondla Re: Dziś tzw ubecy -kto jutro ? 16.01.10, 05:21 przypomnę ,że tzw lustracja na początku miała dotyczyc bodaj 7 tys ludzi z najwyższych władz .Prawica potem prawem kaduka poszerzyła to o kolejne 700 tys a końca nie widać . W dodatku o tym czy ktoś był ,a nie był tzw TW decydują strzępy materiałów ,których nikt nie jest w stanie zweyfikować w sposób rzetelny ,bo znajdują się w ideologicznie nastawionym IPN . Odpowiedz Link Zgłoś
uu.kiko Re: Dziś tzw ubecy -kto jutro ? 16.01.10, 06:01 jasne, winnych nie ma, szczególnie, że wciąż jedzą ciastka :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
lackzadek Re: Dziś tzw ubecy -kto jutro ? 16.01.10, 11:00 uu.kiko napisała: > jasne, winnych nie ma, szczególnie, że wciąż jedzą > ciastka :)))) A niektórzy nadal pączki! Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: Dziś tzw ubecy -kto jutro ? 16.01.10, 16:00 zoil44elwer napisał: > UB zlikwidowano prawnie i administracyjnie w 54 roku(56 lat temu).Inna sprawa ze > TO towarzystwo przepoczwarzyło się w SB(TW Bolek,Boney M...),UOP,ABW,CBA.....itd i itp. Nikt ci jeszcze nie powiedział że zamiast mózgu masz groch z kapustą ? Odpowiedz Link Zgłoś
kubala11 Re: Dziś tzw ubecy -kto jutro ? 16.01.10, 10:11 Dlaczego piszesz "TZW"? To nie tak zwani ubecy tylko UBECY, SBEKI, SQRWYSYNY i chwała tym, którzy podniesli łapki żeby temu tałatajstwu odebrać trochę kasiory. Trochę, ale zdecydowanie za mało. Jak dla mnie zostawic najniższa emeryturę, a nie redukować o jakies grosze. Odpowiedz Link Zgłoś
ludwikdorondla Re: Dziś tzw ubecy -kto jutro ? 16.01.10, 10:12 nie czyń drugiemu co tobie nie miłe Odpowiedz Link Zgłoś
kubala11 Re: Dziś tzw ubecy -kto jutro ? 16.01.10, 10:23 ludwikdorondla napisała: > nie czyń drugiemu co tobie nie miłe Szkoda, że o tym nie pamietali ci o których tak płaczesz... Odpowiedz Link Zgłoś
ludwikdorondla Re: Dziś tzw ubecy -kto jutro ? 16.01.10, 10:30 kto miał pamietać ? ta pani która była pielęgniarką w tej służbie ? sprzątaczka ? sbek który paszporty wydawał ? wychowawczyni w przedszkolu bo tam chodziły dzieci sbeków ? Nie oczekuję zrozumienia dla argumentów ,bo tam gdzie nienawiść i chęć zemsty żaden argument trafić nie może . Odpowiedz Link Zgłoś
kubala11 Re: Dziś tzw ubecy -kto jutro ? 16.01.10, 10:36 Nie bój zaby, sprzątaczka moze spac spokojnie... Czy wy (szeroko pojęte srodowisko gazetowowyborcze) nie mozecie wyjsc z tego schematu? Zawsze "nienawisc, chec zemsty, zoologiczny antykomunizm" itp bzdety. Weź wymyśl jeden z drugim wyznawco Gadasia coś oryginalnego, a nie tylko te wyuczone kilkanascie lat temu słodkie pierdzenia.;) Odpowiedz Link Zgłoś
ludwikdorondla Re: Dziś tzw ubecy -kto jutro ? 16.01.10, 10:39 ale główny zarzut to odpowiedzialność zbiorowa niedopuszczalna w demokratycznych krajach Odpowiedz Link Zgłoś
kubala11 [...] 16.01.10, 10:50 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
ludwikdorondla Re: Dziś tzw ubecy -kto jutro ? 16.01.10, 10:51 winę trzeba udowodnić Odpowiedz Link Zgłoś
kubala11 [...] 16.01.10, 10:53 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
ludwikdorondla Re: Dziś tzw ubecy -kto jutro ? 16.01.10, 11:06 jeśli Polska chce uchodzic za kraj demokratyczny to musi się poddać demokratycznym regułom,gdzie nikt oskarżonemu winę trzeba udowodnić ,a kazda wątpliwość musi przemawiać na jego korzyść . Koniec . Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Dziś tzw ubecy -kto jutro ? 16.01.10, 10:41 kubala11 napisał: > Czy wy (szeroko pojęte srodowisko gazetowowyborcze) nie mozecie > wyjsc z tego schematu? Zawsze "nienawisc, chec zemsty, ... A to nie tymi chrześcijańskimi uczuciami kierowali się ci, którzy uchwalili tę ustawę? Nie chęć zemsty, powiadasz? Pewnie do końca ich umiłowali... :) Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Dziś tzw ubecy -kto jutro ? 16.01.10, 10:42 kubala11 napisał: > Nie bój zaby, sprzątaczka moze spac spokojnie... > > Czy wy (szeroko pojęte srodowisko gazetowowyborcze) nie mozecie wyjsc z tego > schematu? Zawsze "nienawisc, chec zemsty, zoologiczny antykomunizm" itp bzdety. > Weź wymyśl jeden z drugim wyznawco Gadasia coś oryginalnego, a nie tylko te > wyuczone kilkanascie lat temu słodkie pierdzenia.;) Odpowiem za niego. Nie chciałbym żyć w kraju, którym rządziliby ludzie o Twojej mentalności. Bez obrazy. Odpowiedz Link Zgłoś
ludwikdorondla Re: Dziś tzw ubecy -kto jutro ? 16.01.10, 10:46 Bóg na ustach a przysłowiowy kastet w kieszeni Odpowiedz Link Zgłoś
kubala11 Re: Dziś tzw ubecy -kto jutro ? 16.01.10, 11:08 ludwikdorondla napisała: > przysłowiowy kastet w kieszeni Znasz jakies przysłowie z kastetem w kieszeni w tresci? Zapodaj, bo ja nie zna a chciałbym poznać...;) Odpowiedz Link Zgłoś
kubala11 Re: Dziś tzw ubecy -kto jutro ? 16.01.10, 11:21 Pewnie, ze nie musisz. Ale przynajmniej wiadomo, ze sobie konfabulujesz. Nie mozesz tez zaprotestowac jesli napiszę, ze pierdoły piszesz...:P:D Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Dziś tzw ubecy -kto jutro ? 16.01.10, 11:17 Z przyjemnością informuję, że przymiotnik "przysłowiowy" ma dwa znaczenia: węższe i szersze. To drugie to (cytuję za Uniwersalnym Słownikiem Języka Polskiego): "znany powszechnie, dobrze, tak jak przysłowie". Przykład: "Ich uczciwość stała się już przysłowiowa". Twój rozmówca użył słowa "przysłowiowy" w znaczeniu "powszechnie znany", zatem nie musi ono koniecznie pochodzić od jakiegoś konkretnego przysłowia. :-))) ------------ Odpowiedz Link Zgłoś
kubala11 Re: Dziś tzw ubecy -kto jutro ? 16.01.10, 11:26 Przyjmuje do wiadomosci. Po jakiego grzyba "upiększać"? Nie lepiej brzmiałoby "Bóg na ustach - kastet w kieszeni"? Mocne, trafiajace w sedno, uderzajace... A "przysłowiowe" rozmyło moc tatego zdania.;) Odpowiedz Link Zgłoś
kubala11 Re: Dziś tzw ubecy -kto jutro ? 16.01.10, 10:55 Żałuj, to raj dla obywateli tacy rzadzacy.:) Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Re: Dziś tzw ubecy -kto jutro ? 16.01.10, 16:41 kubala11 napisał: > Żałuj, to raj dla obywateli tacy rzadzacy.:) Ja tam wolę żyć na Ziemi, niż w TAKIM (pisim) raju. Odpowiedz Link Zgłoś
kubala11 Re: Dziś tzw ubecy -kto jutro ? 16.01.10, 16:47 A żyj sobie gdzie chcesz, cóż mnie to obchodzi, że mnie o tym informujesz.:D Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Re: Dziś tzw ubecy -kto jutro ? 16.01.10, 17:00 kubala11 napisał: > A żyj sobie gdzie chcesz, cóż mnie to obchodzi, że mnie o tym informujesz.:D Wolę żyć w Polsce, niż w kaczej kontrrzeczywistości. A skoro tak pytasz, to co mają innych obchodzić twoje "przemyślenia"? Odpowiedz Link Zgłoś
kubala11 Re: Dziś tzw ubecy -kto jutro ? 16.01.10, 17:04 Jednych obchodzą - ci odpisuja, drugich nie. Na kazdym forum tak jest. Ciebie interesują bo jak widac w nie klikasz. Mnie jest miło, ze cię to interesuje, ale gdzie sobie chcesz pomieszkiwac srednio mnie ibnteresuje.:) Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Re: Dziś tzw ubecy -kto jutro ? 16.01.10, 17:32 kubala11 napisał: > Jednych obchodzą - ci odpisuja, drugich nie. Na kazdym forum tak jest. > Ciebie interesują bo jak widac w nie klikasz. Mnie jest miło, ze cię to > interesuje, ale gdzie sobie chcesz pomieszkiwac srednio mnie ibnteresuje.:) Jak widać, ciebie też interesuje, to co ja piszę, więc pewnie obojgu nam miło. Odpowiedz Link Zgłoś
kubala11 Re: Dziś tzw ubecy -kto jutro ? 16.01.10, 17:40 wiesz, tak ułozone jest drzewko, ze widać kiedy ktos odpowiada na twój post. Dlatego jeśli mnie odpisujesz staram się tez cos odklikać. Chyba, że ktoś pisze zupełnie bez sensu, wtedy ignoruję. Docen to proszę, że jednak uważam, iz zupełnie bez sensu nie piszesz...;) Po drugie, mam taka uwagę, zauwazyłem, ze namiętnie cytujesz posty, ma to sens jedynie gdy drzewko się rozjechało i ustosunkowujesz się do czegos duzo wyżej, albo chcesz zacytowac wycinek posta do którego się odnosisz. Ty cytujesz jak leci, nawet pod postem do którego się odnosisz. Przyjmij uwagi kubali, który akurat tutaj nie jest złosliwy a naprawdę zyczliwy. Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Re: Dziś tzw ubecy -kto jutro ? 16.01.10, 16:08 kubala11 napisał: > Dlaczego piszesz "TZW"? To nie tak zwani ubecy tylko UBECY, SBEKI, SQRWYSYNY Za co lubię UB, to za to że eliminowali faszystów i terrorystów spod znaku NSZ czy WiN. Zgaduję że kogoś z rodzinki miałeś w którejś bandzie. Odpowiedz Link Zgłoś
kubala11 Re: Dziś tzw ubecy -kto jutro ? 16.01.10, 16:28 W odpowiedzi na ten post forum.gazeta.pl/forum/w,28,105754841,105775735,Re_Dzis_tzw_ubecy_kto_jutro_.html napisałem, ze trzeba udowodnic podobnie jak udowadniali Wolińska i nasienie Szechtera mieszkajace w Szwecji. Szanowny admin zechciał usunac. Ciekawe czy teraz usunie wypociny czerwonego tornsona? Chbya, ze podobnie jak on zołnierzy przeciwstawiajacych się komunistycznej dyktaturze nazywa "faszystami i terrorystami". Szczerze piszac dziwne by to dla mnie było, a to z tego powodu, ze dla portalu takiej gazety moze pracować tylko .... (dopowiedz sobie kto drogi adminie) Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Re: Dziś tzw ubecy -kto jutro ? 16.01.10, 19:10 kubala11 napisał: > Ciekawe czy teraz usunie wypociny czerwonego tornsona? Chbya, ze podobnie jak o > n > zołnierzy przeciwstawiajacych się komunistycznej dyktaturze nazywa "faszystami Po 1941 roku tylko faszystkowskie śmiecie albo jakieś skrajne reakcyjne bandyckie tałatajstwo mogło zbrojnie walczyć z komunistami. Odpowiedz Link Zgłoś
camille_pissarro Re: Dziś tzw ubecy -kto jutro ? 16.01.10, 11:18 Jakiego gnębienia społeczeństwa polskiego PRL'owski dupku.To wyłącznie proces sprawiedliwości dziejowej i to w bardzo skromnej , zawoalowanej postaci.Na początku transformacji powinna zostać przeprowadzona prawdziwa lustracja i dekomunizacja a nie jakieś jej "popłuczyny" w 20 lat po uzyskaniu niepodległości.Na szczęście takich kretynów jest już coraz mniej, pozostały niereformowalne niedobitki, które maja zaćmę, ale nie na oczach tylko w wymiarze mentalnym... Odpowiedz Link Zgłoś
kubala11 [...] 16.01.10, 11:30 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
camille_pissarro Re: Dziś tzw ubecy -kto jutro ? 16.01.10, 11:44 Oczywista, że to jacyś powinowaci ludzi z byłych struktur SB, UB, bo kogóż by to żywotnie interesowało jak nie ludzi SB'ckiej, UB'eckiej proweniencji... Odpowiedz Link Zgłoś
ludwikdorondla Re: Dziś tzw ubecy -kto jutro ? 16.01.10, 11:39 tzw lustracja i dekomunizacja bierze się z zawiści i zazdrości , zemsty i nienawiści . Wystarczy popatrzeć i posłuchać kto to popiera . Mali ludzie ,którzy w normalnych warunkach nie mogliby konkurować ,bo ani nie mają wiedzy ,ani języków nie znają ,ani umiejętnościami nie dorównują . Dlatego próbują lepszych od siebie zniszczyć w spośób jaki tylko potrafią . Polska była ponad 120 lat pod zaborami przed 1918 . Ludzie pracowali i jako urzędnicy u zaborców czy jako żołnierze ... Nikt po 1918 nie wpadł na pomysł by kogoś z tego powodu gnębić .. To samo po 1945 - innej Polski nie było ,a sama Polska była uznawana przez wszystkie demokratyczne państwa świata od USA po Francję czy W.bRYTANIĘ . Nie kazdy kto służył władzy PRL to przestępca , nie kazdy kto walczyl przeciw to bohater. Oczywiście winnych przestępstw należy osądzić i wydać sprawiedliwy wyrok . Nie wolno jednak postępować tak jak prawicowe władze w Polsce. To jest łamanie praw człowieka i nie ma nic wspólnego z prawem ,że o sprawiedliwości nie wspomnę . Odpowiedz Link Zgłoś
camille_pissarro Re: Dziś tzw ubecy -kto jutro ? 16.01.10, 11:51 Ani chybi miałeś do czynienia ze świadkami Jehowy, oni też są tacy mili, uprzejmi, sympatyczni i do bólu wyrozumiali ;-)) Czy u Ciebie tkwią jakieś pierwiastki samokrytycyzmu ? Odpowiedź na to ostatnie jest zdecydowanie negatywna.Zostałeś poddany takiej indoktrynacji , że nawet mieszkaniec Phenom Phen by się nie powstydził ;-)), ale cóż takie wyjątki tez się zdarzają... Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 "U ciebie tkwią"? Nauczycielu polskiego, po jakie- 16.01.10, 16:57 mu to? camille_pissarro napisał: > Ani chybi miałeś do czynienia ze świadkami Jehowy, oni też są tacy mili, > uprzejmi, sympatyczni i do bólu wyrozumiali ;-)) Czy u Ciebie tkwią jakieś > pierwiastki samokrytycyzmu ? Odpowiedź na to ostatnie jest zdecydowanie > negatywna.Zostałeś poddany takiej indoktrynacji , że nawet mieszkaniec Phenom > Phen by się nie powstydził ;-)), ale cóż takie wyjątki tez się zdarzają... Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Na szczęście mamy Unię Eropejską. 16.01.10, 11:27 Może społeczeństwo się obudzi gdy trybunał strasburski zasądzi od reżimu warszawskiego wypłatę bezprawnie odebranych emerytur wraz z odsetkami. Odpowiedz Link Zgłoś
camille_pissarro Re: Na szczęście mamy Unię Eropejską. 16.01.10, 11:32 Kretynie, ale i dosadniejszego określenia można było użyć.Czy ta "Twoja" U w jakiś sposób reagowała gdy przeprowadzano dekomunizację w byłej NRD ? Czy Trybunał w Strasburgu wydał jakiś wyrok, który byłby w sprzeciwie do operacji przeprowadzonej przez instytut Gauck'a ? Odpowiedz Link Zgłoś
ludwikdorondla Re: Na szczęście mamy Unię Eropejską. 16.01.10, 11:48 wielu z tych ,którzy przed 1989 byli w służbach mundurowych ,udowodnili w wolnej Polsce swą lojalność wobec Polski i swój patriotyzm uczciwą i rzetelną pracą ,czego nie można powiedzieć o wielu Solidaruchach ,których jedyną zasługą lub umiejętnoscią było strajkowanie . Odpowiedz Link Zgłoś
camille_pissarro Re: Na szczęście mamy Unię Eropejską. 16.01.10, 16:54 Tylko dupku chciałbym Ci przypomnieć, ze gdyby nie było tych strajkujących i 10 milionów, którzy sprzeciwili się "jedynie słusznej i przewodniej sile narodu" ( chyba nie jesteś taki tępy, żebym wyjaśnił Ci użycie w tym miejscu cudzysłowu ) to tkwilibyśmy jeszcze dziś w okowach, oparach absurdu i paranoi, albo dopiero byśmy się tego przebudzali... Wyjdź poza swój ciasny horyzont ( nie tylko myślowy ) i sprawdź ( także empirycznie ) jakim krajem jesteśmy dziś, a jakim byliśmy z20 lat temu... Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Do jednego PISzesz "kretynie",do drugiego "dupku" 16.01.10, 17:31 To wyjątkowo grzecznie i merytorycznie! camille_pissarro napisał: > Tylko dupku chciałbym Ci przypomnieć, ze gdyby nie było tych strajkujących i 10 > milionów, którzy sprzeciwili się "jedynie słusznej i przewodniej sile narodu" ( > chyba nie jesteś taki tępy, żebym wyjaśnił Ci użycie w tym miejscu cudzysłowu ) > to tkwilibyśmy jeszcze dziś w okowach, oparach absurdu i paranoi, albo dopiero > byśmy się tego przebudzali... > Wyjdź poza swój ciasny horyzont ( nie tylko myślowy ) i sprawdź ( także > empirycznie ) jakim krajem jesteśmy dziś, a jakim byliśmy z20 lat temu... > Odpowiedz Link Zgłoś
camille_pissarro Re: Do jednego PISzesz "kretynie",do drugiego "du 16.01.10, 17:51 ;-)), tylko tyle "załapałeś" z poniżej cytowanego tekstu, to naprawdę "niezły" wynik, ale i tak zdecydowanie gorszy od tego jaki osiągają nasi aktualni gimnazjaliści na sprawdzianie z ich trzyletniej edukacji ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Dlateczego toleruje się chamstwo tego fanatyka?? 16.01.10, 16:06 camille_pissarro napisał: > Kretynie, ale i dosadniejszego określenia można było użyć. Odpowiedz Link Zgłoś
ludwikdorondla Re: Dlateczego toleruje się chamstwo tego fanatyk 17.01.10, 14:31 powinno się tę popisową bandę rozpędzić na cztery wiatry Odpowiedz Link Zgłoś
normalnyczlowiek1 Tryb. strasburski nie ma prawa orzekać w sprawach, 17.01.10, 19:14 tornson napisał: Może społeczeństwo się obudzi gdy trybunał strasburski zasądzi ---> ... o których nie ma zielonego pojęcia! Jeśli nie odróżniają ducha prawa od litery prawa i nadal będą bezmyślnie bronić przestępców, bandytów, esbeków ... tylko dla zasady, to będzie można ich uznać za wrogów państwa obywatelskiego i ... pogonić! Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Prawoskrętny reżim kontynuje represje 16.01.10, 11:33 www.wprost.pl/ar/184493/Prokurator-za-Trybunal-Prostytucyjny/ Odpowiedz Link Zgłoś
lackzadek Re: Prawoskrętny reżim kontynuje represje 16.01.10, 11:51 Tylko do k...wy nędzy! DLACZEGO ZNOWU JA do tego będę musiał dołożyć, po przegranej tych inkwizytorów Odpowiedz Link Zgłoś
ludwikdorondla Re: Prawoskrętny reżim kontynuje represje 16.01.10, 14:49 ich nie interesuje dobro narodu,ale dobro partii Odpowiedz Link Zgłoś
bodo.2 Re: Prawoskrętny reżim kontynuje represje 16.01.10, 15:08 następni w kolejce konfidenci,stąd tak gorąca obrona "skrzywdzonych przez Tuska" Bolka Odpowiedz Link Zgłoś
ludwikdorondla Re: Prawoskrętny reżim kontynuje represje 16.01.10, 15:38 na działania bezprawne nie ma zgody Odpowiedz Link Zgłoś
bodo.2 Re: Prawoskrętny reżim kontynuje represje 16.01.10, 15:50 to miej pretensje do rudego Odpowiedz Link Zgłoś
ludwikdorondla Re: Prawoskrętny reżim kontynuje represje 16.01.10, 15:52 POPIS PSL ramię w ramię Odpowiedz Link Zgłoś
bodo.2 Re: Prawoskrętny reżim kontynuje represje 16.01.10, 15:55 pomyśl lepiej,dlaczego peowiaki ją przepchnęli,a TK okazał bierność-mięso armatnie jest zawsze hojnie szafowane Odpowiedz Link Zgłoś
ludwikdorondla Re: Prawoskrętny reżim kontynuje represje 16.01.10, 15:58 obie prawicowe partie próbują zagospodarować elektorat Ojca Rydzyka PIS ma tę przewagę ,że media Rydzyka są jedną z tub PISu Odpowiedz Link Zgłoś
bodo.2 Re: Prawoskrętny reżim kontynuje represje 16.01.10, 16:03 nawet jak rudy będzie wam łby ukręcał,będziecie szukać winnych gdzie indziej,zdradziliście SLD,to nie miejcie pretensji do peło,że wami gardzi Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Dasz wiarę, że SLD zdradziła... 16.01.10, 17:42 kikuta? Jeśli nie - poszukaj sobie jej postów sprzed kilku lat. Właśnie w SLD miała swoich rycerzy bez skazy! bodo.2 napisał: > nawet jak rudy będzie wam łby ukręcał,będziecie szukać winnych gdzie > indziej,zdradziliście SLD,to nie miejcie pretensji do peło,że wami gardzi Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: Dziś tzw ubecy -kto jutro ? 16.01.10, 16:02 ludwikdorondla napisała: > POPIS na pewno nie skończy na tzw ubekach .. > to początek gnębienia społeczeństwa ,co by przypadkiem nie > próbowało z tego potrzasku prawicowego dać dyla ... Nie stosuj swoich bolszewickich analogi do dnia dzisiejszego. Nie ma żadnego porównania. Odpowiedz Link Zgłoś
ludwikdorondla Re: Dziś tzw ubecy -kto jutro ? 16.01.10, 16:05 inne czasy , inne możliwości .. bardziej subtelne ..bardziej wyrafinowane Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Następni będą użytkownicy internetu. 16.01.10, 16:11 media2.pl/internet/60572-polska:-bedzie-odcinanie-piratow-od-sieci.html Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern manipulacja 16.01.10, 16:16 nazywasz użytkowników internetu piratami...?! Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Re: manipulacja 16.01.10, 19:07 isa.stern napisała: > nazywasz użytkowników internetu piratami...?! Nie ja, ale twórcy tego zamordystycznego prawa. Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: Następni będą użytkownicy internetu. 16.01.10, 16:47 tornson napisał: > media2.pl/internet/60572-polska:-bedzie-odcinanie-piratow-od-sieci.html Tęsknisz do wyższych standardów ? To spróbuj sobie wyobrazić internet w PRL-u. wyborcza.pl/duzy_kadr/1,97904,7374844,Warszawa_dzisiaj_i_20_lat_temu_.html Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Re: Następni będą użytkownicy internetu. 16.01.10, 19:08 wikul napisał: > Tęsknisz do wyższych standardów ? To spróbuj sobie wyobrazić > internet w PRL-u. W PRLu czy w latach 70ych i 80ych? Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: Dziś tzw ubecy -kto jutro ? 16.01.10, 16:15 trochę bez sensu, bo najb. zacietrzewieni przeciwnicy PZPR-wskiej "spuścizny"(czyli pisiory) podali rękę SLD, i jakoś im nie przeszkadza medialny sojusz z partią, na którą głosują "tzw. ubecy"...;) Odpowiedz Link Zgłoś
zdybex Dziwne, ze dobieraja się do reki a nie do mózgu 17.01.10, 18:48 Aktyw partyjny, kierownicza siła smieje sie z bezpieczniaków.I to jest zalosne. Choc państwo powinno sie kierować prawem a nie checią zemsty ze strony paru kapusiów, ktorzy mysla, że papiery zniknely. Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Dziś tzw ubecy -kto jutro ? 17.01.10, 19:26 ludwikdorondla napisała: > POPIS na pewno nie skończy na tzw ubekach .. Prawie i sprawiedliwie byłoby wszystkim, którzy pracowali za PRL-u obniżyć wskaźnik do 0.7 - bo przecież ten kto pracował, nie miał czasu walczyć o demokrację. Wtedy można by podnieść niepracującym do 2.6 - bo nie pracując walczyli z ustrojem. Oczywiście wszystkim z wyjątkiem kobiet, bo te są od rodzenia dzieci. Proponuję zacząć od kleru, bo nie płacąc składek na pewno nie pracowali. Nieprawdaż? Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Dziś tzw ubecy -kto jutro ? 17.01.10, 19:40 Proponuję zacząć od kleru, bo nie płacąc składek na pewno nie pracowali. Jestem za ale z małą modyfikacją - wskaźnik 5,2. W końcu ora a nie labora to też ciężki wysiłek. A Bóg zapłać + vat? Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Jestem za kompromisem 17.01.10, 20:08 remez2 napisał: > Jestem za ale z małą modyfikacją - wskaźnik 5,2. W końcu ora a > nie labora to też ciężki wysiłek. A Bóg zapłać + vat? Jestem za kompromisem - wskaźnik 2,6 (należy się jak psu miska, w końcu kto jak nie oni tyrają 'w służbie narodu'?!) plus dil z Bogiem aby po śmierci zapewnił im tyle 15-letnich hurys, lub ministrantów, na ile tylko będą mieć ochotę! Odpowiedz Link Zgłoś
kirk12 u-becy, es-becy, oprawcy hitlerowscy, oprawcy 17.01.10, 19:47 stalinowscy i kapusie tzw. TW, tym należałoby odebrać emerytury w całości. Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta A co z Ludowym Wojskiem Polskim? 17.01.10, 20:10 kirk12 napisał: Re: u-becy, es-becy, oprawcy hitlerowscy, oprawcy > stalinowscy i kapusie tzw. TW, tym należałoby odebrać emerytury w > całości. A byli wojskowi? A strażacy, straż graniczna, kolejarze, hutnicy, górnicy, itd. budowniczowie PRL? Gdyby oni wszyscy odmówili współpracy z 'komuną' to dawno by ona padła! Odpowiedz Link Zgłoś