Dodaj do ulubionych

Tomek Lis jednach odchodzi...

IP: *.chello.pl 10.02.04, 19:48
A zatem niepotrzebnie tak sie wkurzałem i naciskałem UPC , zby miec teę
stacje w kablówce.Nie wiem jak dla obecnych na tym Forum ale dla mnie
wiarygodnośc ITI i Walterów spadła prawie o połowę....
Obserwuj wątek
    • indris Re: Tomek Lis jednach odchodzi... 10.02.04, 20:02
      I niech nie wraca
      • Gość: Camille~Pissarro Re: Tomek Lis jednach odchodzi... IP: *.chello.pl 10.02.04, 20:08
        powiedział członek zarządu grupy ITI......

"Czego nie zabrania prawo ,zabrania wstyd"/Seneka/
    • strajker Re: Tomek Lis jednach odchodzi... 10.02.04, 20:12
      Lis mógłby odbudować Wiadomości, albo chociaż Panoramę...
      ale coś mi się wydaje, że Pilot już został przez Czarzastego zaprogramowany
      i przypomniało mu się kiedy nacisnąć przycisk i podnieść rękę;
      za tydzień się okaże
      • Gość: Camille~Pissarro Re: Tomek Lis jednach odchodzi... IP: *.chello.pl 10.02.04, 20:18
        W.Czarzasty juz chyba nie ma takich wpływów, wszak pozegna niedługo swą
        koleżankę Dankę W. bo cała inicjatywa spaliła na panewce i w oparciu o aktualne
        warunki brzegowe w KRRiT nic juz raczej "wykombinować " sie nie da. Zatem
        trzeba przypilnować własnego interesu ( "MUZA")i moze uderzyc do Waltera , może
        tam teraz będzie można sprzedać jakieś "wypociny"......
        "Jedynym sposobem pozbycia sie pokusy jest uleganie jej"/Oscar Wilde/
    • tajniak000 Re: Tomek Lis jednach odchodzi... 10.02.04, 20:22
      ja to mu sie dziwie że sam nie odszedł. tak ceniona osoba jak on niepowinna byc
      traktowana w taki sposób jaki zaserwowała mu grupa ITI.
      na dzien dzisiejszy stacja TVN i TVN24 , onet.pl nie istnieją!! ,
    • douglasmclloyd Nie odchodzi 10.02.04, 20:28
      Został wypieprzony. Bogini skinęła palcem i po kłopocie.
      • Gość: Camille~Pissarro Wracam jak za poprzednich IP: *.chello.pl 10.02.04, 20:40
        lat do BBC , a może trzeba do czasu kiedy Dworak zrobi "przemeblowanie w
        TVP ,bliżej przyjrzeć sie Wiadomościom w Polsacie z J.Gugałą. Ponadto ja i tak
        publicystyke ogladam w TV Puls z niezłym Jackiem Sobalą - wczoraj było ciekawie
        był jakiś gość z PiS'u , R.Kalisz i K.Piesiewicz - audycje naprawde na poziomie
        ( oczywiscie "grubas" sie rzucał" jak zaczęli własciwie ten z PiS'u - nazwiska
        nie pomnę - zaczął mu doskwierać - leitmotiv " proces w Starachowicach i
        zaufanie obywateli do Wymiaru Sprawiedliwości szeroko rozumianego...
        • basia.basia Re: Wracam jak za poprzednich 10.02.04, 20:47
          Gość portalu: Camille~Pissarro napisał(a):

> lat do BBC , a może trzeba do czasu kiedy Dworak zrobi "przemeblowanie w
          > TVP ,bliżej przyjrzeć sie Wiadomościom w Polsacie z J.Gugałą. Ponadto ja i
          tak
          > publicystyke ogladam w TV Puls z niezłym Jackiem Sobalą - wczoraj było
          ciekawie
          >
          > był jakiś gość z PiS'u , R.Kalisz i K.Piesiewicz - audycje naprawde na
          poziomie
          >
          > ( oczywiscie "grubas" sie rzucał" jak zaczęli własciwie ten z PiS'u -
          nazwiska
          > nie pomnę - zaczął mu doskwierać - leitmotiv " proces w Starachowicach i
          > zaufanie obywateli do Wymiaru Sprawiedliwości szeroko rozumianego...

Trzeba trochę poczekać, coś się dzieje na Woronicza. Mówiono mi,
          że w dzisiejszym Forum byli Roman Kluska i Andrzej Blikle!
          Żałuję, że nie oglądałam! SLD dostało straszne manto, a mowa
          była o tej całej aferze z Kluską i braku odpowiedzialnośći urzędników
          z różnych urzędów skarbowych za ich własne błędy. 97% telewidzów opowiedziało
          się za karaniem urzędników.

Idzie nowe:)
          • strajker Re: Wracam jak za poprzednich 10.02.04, 20:58
            Ale Klusek tam za wiele nie powiedział i Blikle też- za uprzejmi są,
            a tam trzeba się dobijać o głos. Bliklemu miejsce dała Platfroma,
            a Kluskowi Giertych

ps- Basiu, ja oczywiście też mam nadzieję, że tvp się zmieni; ale
            jeszcze zarząd nie został wybrany, a nie chce mi się wierzyć żeby
            czerwoni tak łatwo wypuścili z ręki takie narzędzie do urabiania
            opinii jakie zrobił z tvp Kwiatkowski
          • Gość: Camille~Pissarro Ale na razie trzeba mieć IP: *.chello.pl 10.02.04, 20:59
            jakis "ersatz" .Dla mnie jak napisałem TVN i tym samym TVN24 straciło pełne
            zaufanie , jest dokładnie to co antycypowałem ( nie uczestnicząc w rozgrywka w
            żadnej ze stron). Walterowie są powiązani z Pałacem Namiestnikowskim i będą
            pronować Jolkę.Mnie to nie ciekawi wręcz przeciwnie napawa abominacją i
            idiosynkrazją. Na TVP bez Gembarowskich,
            Pieńkowskich,Jeneralsskich,Kwiatkowskich trzeba bedzie jeszcz sporo poczekać a
            na razie BBC i TV PULS - ciekawe czy jak w okresie stanu wojennego mógłby udac
            się bojkkot tej stacji ???
            Wydaje mi sie,że jednak przy atualnym zatominizowanym społeczeństwie i tych
            młodych , którzy uwielbija "reality show" zadanie niewykonalne. Ta
            telewizyjna "tłuszcza" zapewni oglądalność na odpowiednim poziomie....

"Bunt nie przemija bunt sie ustatecznie"/S.Grochowiak/
      • ponury.zniwiarz Re: Nie odchodzi 11.02.04, 10:49
        douglasmclloyd napisał:

> Został wypieprzony. Bogini skinęła palcem i po kłopocie.
        >

dokladnie to samo chcialem napisac.
        zostal wypieprzony. odejsc co innego znaczy
        • ayran Samobój Jolki 11.02.04, 11:03
          Odejście Lisa w niczym jej nie pomoże, a wręcz przeciwnie. Rywale dostali oręż
          do ręki - oto najwyraźniej Jolka jest zdolna do wszystkiego, żeby utrącić
          kogoś, kto jej zagraża. Bez względu na to jak było naprawdę.
          • ayran PS 11.02.04, 11:08
            Prawie wszystkiego. Tomek wciąż żyje i ma się - póki co - nienajgorzej.
    • strajker już nawet tvn zakwaszony 10.02.04, 21:06
      Jedno jest pewne- jesli tvp pozostanie jaka jest, to Kwaśniewska
      ma zwycięstwo w kieszeni; tvn bez Lisa i Olejnik zakwaszony zrobi
      szanownej i czcigodnej pani prezydentowej też taką kampanię,
      że nikt nie będzie miał szans na walkę
      • Gość: Camille~Pissarro Re: już nawet tvn zakwaszony IP: *.chello.pl 10.02.04, 21:10
        Niestety taka jest prawda.nie ma znikąd ratunku a co na to Solorz ????

"Człowiek jest jedynym stworzeniem buntujacym sie przeciwko temu czym
        jest"/Albert Camus"
        • heretykkk de Niro i zemsta na ponurym żniwiarzu 10.02.04, 21:39
          Solorz puścił wczoraj kapitalny film "Gorączka" i w nim można szukać wzorców
          postępowania z Walterem (vide np. sekwencja z Robertem de Niro wdzierającym się
          do pokoju hotelowego, w którym chowa się wstrętny kapuś i bandyta...)
          • ponury.zniwiarz Re: de Niro i zemsta na ponurym żniwiarzu 11.02.04, 10:58
            heretykkk napisała:

> Solorz puścił wczoraj kapitalny film "Gorączka" i w nim można szukać wzorców
            > postępowania z Walterem (vide np. sekwencja z Robertem de Niro wdzierającym
            się
            >
            > do pokoju hotelowego, w którym chowa się wstrętny kapuś i bandyta...)

o wypraszam sobie zemsty na mnie :-)))
            • heretykkk Re: de Niro i zemsta na ponurym żniwiarzu 11.02.04, 11:06
              :) Oczywiście, de Niro załatwiał prawdziwego ponurego Ponurego Żniwiarza.

p.s. Tak coś czułem, że Cię tu zwabię.
    • Gość: Skovi Re: Tomek Lis jednach odchodzi... IP: 193.243.147.* 11.02.04, 08:25
      Szkoda Lisa. Bez niego Fakty bledną. Podejrzewam, że oglądalność spadnie.
      Szefowie Wiadomości będą się cieszyć, bo z kolei ich oglądalność wzrośnie
      (przecież w przyrodzie nic nie ginie), będą zatem utwierdzeni w przekonaniu że
      są coraz lepsi. Zobaczymy co dalej. Mam nadzieję, że Lisa jeszcze będzie można
      zobaczyć na szklanym ekranie w roli dziennikarza. Co do jeggo ambicji
      politycznych, uważam, że ma predyspozycje, jednakże powinien na serio zająć się
      tym nie wcześniej niż za 5 lat.
      • Gość: Homosovieticus Re: Tomek Lis jednach odchodzi. do polityki.. IP: *.gdynia.mm.pl 11.02.04, 09:02
        Gość portalu: Skovi napisał(a):

> Szkoda Lisa. Bez niego Fakty bledną. Podejrzewam, że oglądalność spadnie.
        > Szefowie Wiadomości będą się cieszyć, bo z kolei ich oglądalność wzrośnie
        > (przecież w przyrodzie nic nie ginie), będą zatem utwierdzeni w przekonaniu
        że
        > są coraz lepsi. Zobaczymy co dalej. Mam nadzieję, że Lisa jeszcze będzie
        można
        > zobaczyć na szklanym ekranie w roli dziennikarza. Co do jeggo ambicji
        > politycznych, uważam, że ma predyspozycje, jednakże powinien na serio zająć
        się
        >
        > tym nie wcześniej niż za 5 lat.

Predyspozycje wynikające z prezentacji.Lis się dobrze prezentuje w TV ma więc
        predyspozycje na polityka.Nic dodać .Sami chcemy tę samą od lat durnotę mieć
        we władzach i sami ją przebieramy, żeby w pierwszej chwili niepoznana
        oszukiwała nas jak poprzednia.
        Trzeba zmian rewolucyjnych ale bezkrwawych.
      • Gość: Camille~Pissarro Dziś w TVN w Faktach IP: *.chello.pl 11.02.04, 20:01
        była na koniec krótka historia Faktów z T.Lisem w roli głównej.Wydaje mi sie ,
        że rozsądni ludzie bacznie soie będa przygladać rozwojowqi wypadków w TVN i
        całej ITI.Ja w każdym bądź razie do tej stacji będę podchodził z własciwą sobie
        rezerwą i uwagą.Mozna mieć bowiem negatywny stossunek do Lisa jako człowieka
        ale nie mozna prtzejść obojetnie nad faktem , że kompetentny , człowiek jak
        najbardziej na swoim miejscu został tak bezwzględnie potraktowany przez
        mocodawców , którzy maja z grubsza juz okresloną wizje przyszłej po Kwachu
        prezydentury.mam nadzieje , że ich plany spala na panewce....
        • w_v_w Re: Dziś w TVN w Faktach 11.02.04, 20:51
          to było żenujace, mówili jak o zmarłym,
          hipokryci!
          :)
          Wawerka
    • Gość: pzk Re: Tomek Lis jednach odchodzi... IP: *.bredband.skanova.com 11.02.04, 09:59
      Cos mi sie wydaje, ze zwolnienie Lisa zostalo podpisane w palacu Prezydenckim.
      Wszak p.walter i Jola nasza kochana to dwie przyjaciólki. Czesto widac je
      razem na róznego rodzaju galach. A ze tvn pozbyl sie gwiazdy... nic to.
      Niebawem zaczyna prace w tvn nowa "gwiazda" - Wisniewski. Tez sie sprzedaje
      równie dobrze a nie ma aspiracji politycznych (na razie).
      Swoja droga ma Lis szczescie, ze to nie dzieje sie w Rosji.
      Tam "niebezpiecznych" przeciwników prezydenta zamyka sie po prostu w pierdlu.
    • Gość: AZ Re: Tomek Lis jednach odchodzi... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.02.04, 10:29
      Sluszna decyzja Waltera,Lis i Olejnik nadal nie rozumieja swojej roli
      prezenterow,wykreowani probowalig grac wlasne role,nie mozna bylo na nich
      patrzec /pewni siebie niesympatyczni,zadufani,obrzydliwi/madra decyzja p.Walter
      i madre jej uzasadnienie.Sami siebie zaczeli niezrecznie kreowac.
      • homosovieticus Re: Tomek Lis jednach odchodzi... 11.02.04, 10:52
        Gość portalu: AZ napisał(a):

> Sluszna decyzja Waltera,Lis i Olejnik nadal nie rozumieja swojej roli
        > prezenterow,wykreowani probowalig grac wlasne role,nie mozna bylo na nich
        > patrzec /pewni siebie niesympatyczni,zadufani,obrzydliwi/madra decyzja
        p.Walter
        >
        > i madre jej uzasadnienie.Sami siebie zaczeli niezrecznie kreowac.

Też tak myślę, ale czy kreowanie siebie jest grzechem dziennikarskim.
        Chyba nie.
        Na pewno nie!
        • ponury.zniwiarz Re: Tomek Lis jednach odchodzi... 11.02.04, 11:04
          homosovieticus napisał:

> Gość portalu: AZ napisał(a):
          >
          > > Sluszna decyzja Waltera,Lis i Olejnik nadal nie rozumieja swojej roli
          > > prezenterow,wykreowani probowalig grac wlasne role,nie mozna bylo na nich
          > > patrzec /pewni siebie niesympatyczni,zadufani,obrzydliwi/madra decyzja
          > p.Walter
          > >
          > > i madre jej uzasadnienie.Sami siebie zaczeli niezrecznie kreowac.
          >
          > Też tak myślę, ale czy kreowanie siebie jest grzechem dziennikarskim.
          > Chyba nie.
          > Na pewno nie!

to zalezy czy oglada sie Fakty dla faktow czy tez dla Lisa
          • homosovieticus Re: Tomek Lis jednach odchodzi... 11.02.04, 11:12
            ponury.zniwiarz napisał:

> homosovieticus napisał:
            >
            > > Gość portalu: AZ napisał(a):
            > >
            > > > Sluszna decyzja Waltera,Lis i Olejnik nadal nie rozumieja swojej roli
            >
            > > > prezenterow,wykreowani probowalig grac wlasne role,nie mozna bylo na
            > nich
            > > > patrzec /pewni siebie niesympatyczni,zadufani,obrzydliwi/madra decyzj
            > a
            > > p.Walter
            > > >
            > > > i madre jej uzasadnienie.Sami siebie zaczeli niezrecznie kreowac.
            > >
            > > Też tak myślę, ale czy kreowanie siebie jest grzechem dziennikarskim.
            > > Chyba nie.
            > > Na pewno nie!
            >
            > to zalezy czy oglada sie Fakty dla faktow czy tez dla Lisa
            Moj żniwiarzu ,ogladam Fakty, żeby na ich podstawie ustalić i zrozumieć fakty.
        • punch.judy Re: Tomek Lis jednach odchodzi... 11.02.04, 11:15

homosovieticus napisał:

> Gość portalu: AZ napisał(a):
          >
          > > Sluszna decyzja Waltera,Lis i Olejnik nadal nie rozumieja swojej roli
          > > prezenterow,wykreowani probowalig grac wlasne role,nie mozna bylo na nich
          > > patrzec /pewni siebie niesympatyczni,zadufani,obrzydliwi/madra decyzja
          > p.Walter
          > >
          > > i madre jej uzasadnienie.Sami siebie zaczeli niezrecznie kreowac.
          >
          > Też tak myślę, ale czy kreowanie siebie jest grzechem dziennikarskim.
          > Chyba nie.
          > Na pewno nie!

A kogo ty homosovieticusie bys wykreowal na prezydenta?
    • Gość: greg Re: Tomek Lis jednach odchodzi... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.04, 23:01
      Czarna Jolka K. już straszy. Stara ropucha marzy o fotelu prezydentowej ale i
      tak wepchną jej kij w tyłek za sznurki kórego pocągac będze stary Kwach. Oby
      szczezła. Do pełni szczęścia potrzebują jeszcze Agaty Młynarskiej jako
      prowadzącej Fakty czego z całego serca im życzę...
    • Gość: Antoni Lis zrobił swoje, Lis może odejść IP: *.chello.pl 12.02.04, 00:57
      On był potrzebny TVN-owi na początku żeby przyciągnąć widownię, bo Walter
      postawił na tzw. gwiazdy kupione z TV publicznej. W tej grupie byli jeszcze
      Ibisz, Olejnik, Miecugow. I to się udało. Lis jednak za bardzo urósł, zaczął
      nie tylko komentować politykę (dość subiektywnie) ale i proponować własne
      rozwiązania w swoich książkach. Czyli zaczął traktować TVN i
      popularność "Faktów" jako narzędzia do realizacji osobistych celów (tak jak
      kiedyś TVP), a nawet wikłać stację we własną grę polityczną. To każdego
      właściciela firmy by wkurzyło, chyba że ktoś jest tępy. A Walterowie są nie w
      ciemię bici i nie dali się zrobić w konia.
      Lis powinien zostać zawodowym politykiem, wtedy wszystko będzie OK. Jak zacznie
      wykorzystywać TVP jako swoją (i Platformy) tubę wyborczą, będzie tam też źle,
      mimo że inaczej, jak za Kwiatkowskiego.
      • Gość: Camille~Pissarro Re: Lis zrobił swoje, Lis może odejść IP: *.idea.pl 12.02.04, 20:14
        Otóz trzeba nazwać tą sytuacje po imieniu. Walterowie nie są w ciemie
        bici,ponieważ obstawiają innego "konia" w wyscigu o fotel prezydencki i po
        prostu Tomasz Lis ( nawet gdy ogłosił , ze to go na razie nie interesuje )
        stał sie ofiara niefortunnego zbiegu okoliczności pozbawiając naszą
        quasi "pierwszą damę" tak wyraźnego prowadzenia w sondazach pretendujących o
        ten urząd.
        To fakt , że Tomasz starał sie byc stosunkowo niezależny w swoim warsztacie
        pracy - to rzeczywiscie też zaniepokoiło właścicieli.Ale przecież mogli to
        zrobić duzo wczesniej nie przedłużajac jemu kontraktu.Po co były te cyrki w
        ubiegłym roku ?? To , że Lis ma charakter bardzo mi sie podoba w porównaniu do
        naszej mizerii w ławach poselskich i na innych ważnych urzędach.Z pewnością
        byłby bardzo dobry w tej branzy , tym bardziej , że w tym co robił było coś co
        ocierało sie o perfekcjonizm.Co do TVN to nie wiem czy pozbywając się
        kolejnych "lokomotyw" będzie tak dobrze prządł ??Na mnie moze juz nie liczyć
        mam inne stacje gdzie publicystyka jest na wyższym nie tak tendencyjnym (
        niestety daje sie to zauwazyć ) zabarwieniu . Jakim napisałem powyżej.

"You must keep your mind on the objective, not on the obstacle.

- William Randolph Hearst (1863-1951), publisher"
        • Gość: Antoni Re: Lis zrobił swoje, Lis może odejść IP: *.chello.pl 13.02.04, 00:23
          Gość portalu: Camille~Pissarro napisał(a):

> Otóz trzeba nazwać tą sytuacje po imieniu. Walterowie nie są w ciemie
          > bici,ponieważ obstawiają innego "konia" w wyscigu o fotel prezydencki

Sądze Camille, że źle oceniasz sytuację. Pozycja Kwaśniewskiej jest odbiciem
          popularności jej męża. A ta gwałtownie spada po tym, jak nie chciał "zaśpiewać
          i zatańczyć" przed Komisją i po "paśmie sukcesów" w wielu dziedzinach, a
          szczególnie w polityce zagranicznej. Znamienny był tutaj niedawny artykuł
          Majcherka w "Rzeczpospolitej". To był pierwszy sygnał, że po SLD kolejny do
          ściągnięcia z piedestału będzie Kwaśniewski. I jeszcze Majcherek był delikatny,
          nie przypomniał kto posadził na stanowisku Prezesa TVP Kwiatkowskiego, a w
          KRRiT - Czarzastego. Kwaśniewski odejdzie w niesławie, tak jak i Miller,
          osiągnięcie przez niego popularności tamtego jest tylko kwestią czasu i
          odpowiedniej liczby publikacji, które czekają na odpowiedni moment. Majcherek
          się trochę pośpieszył, bo jeszcze nie całkiem wykończono SLD, ale już niktnie
          odbierze mu palmy pierwszeństwa.
          Jakby Walterowie ustawiali się pod to z której stronie wieje wiatr, toby się
          nie narażali teraz Platformie.

> To fakt , że Tomasz starał sie byc stosunkowo niezależny w swoim warsztacie
          > pracy - to rzeczywiscie też zaniepokoiło właścicieli.

To jest jakieś nowe pojęcie - "niezależność w warsztacie pracy". Warsztat to
          wyuczona technika, taka sama jak innych w danym okresie. Co tutaj mają do
          rzeczy wpływy szefów?
          Chodzi o wykorzystanie anteny TVN do realizacji osobistych, albo swojej grupy
          politycznej, celów - to jest nazwanie rzeczy po imieniu.

> To , że Lis ma charakter bardzo mi sie podoba w porównaniu do
          > naszej mizerii w ławach poselskich i na innych ważnych urzędach.Z pewnością
          > byłby bardzo dobry w tej branzy , tym bardziej , że w tym co robił było coś co
          >
          > ocierało sie o perfekcjonizm.

To niech tam idzie i walczy o "wspólne dobro" i "lepszą przyszłość" takimi
          metodami, jakie są przypisane do tej roli. Ja bym może nawet na niego
          zagłosował. Jakby był wybór w II turze Kwaśniewska-Lis, także (w świetle tego
          co napisałem powyżej, wątpię jednak w to; jeśli już to będzie Tusk-Lepper). Ale
          niech się da poznać jako aktywny polityk, a nie usadowiony wygodnie i
          przemądrzały recenzent. Niech coś zrobi przez ten czas jaki pozostał do
          wyborów.

> Co do TVN to nie wiem czy pozbywając się
          > kolejnych "lokomotyw" będzie tak dobrze prządł ??

TVN już okrzepł, wyrosło drugie pokolenie newsowców, poza tym zaczęli się
          reorganizować po uruchomieniu TVN24 i Lis im nie pasował do tej układanki.
          Stary Walter wie, że publiczność szybko się przyzwyczaja do twarzy z małego
          ekranu, ale także szybko się odzwyczaja i zapomina. Był świadkiem czegoś
          takiego na przykładzie żony. Rację ma ten, kto się pokazuje w małym okienku,
          reszta się nie liczy.
          • Gość: Camille~Pissarro Lis zrobił swoje, Lis może odejść do polityki IP: *.chello.pl 13.02.04, 15:46
            Powiedziałbym inaczej, to prezydentura Olka bezwyrazista, mydłkowata
            bez żadnych znamion błyskotliwości i znamienitości słowem "political
            correctness" pod każdym wzlędem spowodowała, że kazda inna a w tym jego
            małażonki Joli zdaje sie ludziom wyglądać o niebo lepiej. Gdyby Olek włożył
            troche wysiłku i cos konkretnego dla ludzi zrobił ( chociazby7 zawetował ustawe
            o biopaliwach , byłby np. bardziej zdecydowany w konfrontacji z tym nazwijmy to
            eufemistycznie "niedorajdą i facetem , który tylko mówic potrafi , że umie
            pięknie kończyc " , to ocena jego ( zwłaszcza drugiej kadencji ) zapewne
            byłaby lepsza. Nie wiem w jakim sensie mówisz , iz Walterowie narazają sie PO
            ( chyba , że dotyczy to propozycji PO w stosunku do T.Lisa ??).
            Mówiąc o niezależności warsztatun pracy mam, na mysli to , że to
            Tomek decydował o formule FAKTÓW ( pewnie , znane Ci jest nagranie , z
            przygotowań jednego z programaów - oczywiście zakulisowe ) , i to miałem na
            myśli , że to on sam decydował jak ma ten program wyglądać ( oczywista , że w
            pewnych ramach musiał sie poruszać ) - podejrzewam , że też i on sam decydował
            w głównej mierze jaka ma byc kolejność wiadomości.
            Czy TVN juz okrzepł ? z braku konkurencji na pewno , bo POLSAT, ani
            TV publiczna w aktualnej postaci nie sa zagrozeniem dla nuworyszy Walterów -
            pewnie pamietasz skąd oni sie wzięli.To wcale nie znaczy , ze człowiek ma nie
            zmieniać swoich poglądów ale w ich przypadku tak sie dziwnie składa , że
            związki z Pałacem Namiestnikowskim są aż nadto widoczne.
            Zobaczymy jak przyjdzie do kampanii, jak to w ich przekazie będzie wyglądało ,
            ja obstawiam ( przy założeniu , że Jola zdecyduje sie kandydować), że u nich na
            wizji ma czas zapewniony.
            Co do TVN24 , to jest to telewizja dobrze robiona, solidni redaktorzy ,
            reporterzy ( oczywista obojga płci ). Ale jaki zasięg ma ta telewizja ? -
            marginalny. Do tego jak widze jeszcze tą Martynę Martynowicz ( tę od Big
            Brother'a ) z Wisławskim w programie motoryzacyjnym prezentujących samochody
            wyłacznie z wyzszych półek , gdy aktualnie w całym kraju taka "bryndza" to sie
            pytam , czy takie programy mają sens ponieważ są robione pod kątem 1%
            społeczeństwa a może nawet mniej ???
            Albo kolejny o architekturze wnetrz, gdzie pokazuje sie salony a nie nasze
            M3,M4 czy M5. Pozostałe programy dotyczące medycyny, wiadomości kulturalnych ,
            społeczne reportaże bez zarzutu.
            Nie podoba mi sie tez loża prasowa z M.Łaszcz w roli głównej.
            Publicystyka jest słaba stroną nawet tej stacji , o wiele lepsze sa programy
            np,. w PULS z Jackiem Sobalą jako prowadzacym, ba zaryzykuję , że
            nieporównywalnie lepsze.

W dzisiejszych czasach , gdzie media wystepują w roli głównej fakt pojawiania
            sie w okienku TV , rzeczywiście ma znaczenie dla tej osoby, osób ,które ją
            wspierają ( aby nie używąć słowa "lobbing")ale niedługo wejdziemy w erę "post
            informatyczną" a w niej czy ja wiem , czy TV będzie miało takie ważne
            znaczenie ???
            Ale troche czasu pozostało i na razie niewatpliwie odgrywaja bardzo ważną rolę
            w komunikacji pomiędzy róznymi stronami np. władzą a społeczeństwem , chociaz
            dla mnie jest bardziej bliski model brytyjski z BBC ( mediami publicznymi ) niz
            prywatnymi jak jest u nas. Bo Ci oligarchowie maja niestety swoje preferencje w
            tym polityczne, temu na pewno nie da sie zaprzeczyc....

"Czas przyspiesza z biegiem lat w pewnej funcji stałej"/Arthur Schopenhauer/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka