Dodaj do ulubionych

Złodzieje szyn kolejowych

IP: *.hd.pl / *.hd.pl 11.02.04, 14:14
Obserwuj wątek
    • Gość: fram Re: Złodzieje szyn kolejowych IP: *.hd.pl / *.hd.pl 11.02.04, 14:18
      Dla mnie to jest żenujące, co ludzie potrafią zrobić dla kilku złotych z
      oczywistym przeznaczeniem...
      Kradziez szyn kolejowych. Panowie widocznie zakładali, że nigdy nie pojadą już
      tamtą trasą.
      Najbardziej zdziwiłam się, kiedy usłyszałam, ze tak zwani złomiarze
      rozmontowali metalowe elementy przy nowowybudowanej autostradzie. Po prostu
      brak słów...
    • Gość: Tomasz Kiedy przyjdzie czas na asfalt? IP: *.Princeton.EDU 11.02.04, 14:18
      to już nawet nie jest zabawne... Koszmar!
      oszukuje się benzynę,
      kradnie węgiel,
      okna, kable, w budowanych domach,
      sadzonki sąsiadowi z działki,
      żarówki w pociągach,
      tory kolejowe,
      co jeszcze???????
      • Gość: aa Re: Kiedy przyjdzie czas na asfalt? IP: *.satfilm.net.pl / *.satfilm.net.pl 11.02.04, 14:52
        w tym kraju ludzie wszytsko kradna,.. a Polcija i reszta ludizna to pozwala..
        przeciez kto skupuej szyny.. gdyby ich nikt nei kupowal nie zgineałaby ani jedna
      • Gość: aa Re: Kiedy przyjdzie czas na asfalt? IP: *.satfilm.net.pl / *.satfilm.net.pl 11.02.04, 14:57
        w tym kraju ludzie wszytsko kradna,.. a Polcija i reszta ludizna to pozwala..
        przeciez kto skupuej szyny.. gdyby ich nikt nei kupowal nie zginełaby ani jedna
    • indris Złodzieje całej kolei... 11.02.04, 14:24
      ...nazywają sie prywatyzatorami.
    • wonsaty_burak_z_sld TO DZIĘKI SLD POLAKOM ŻYJE SIĘ DOSTATNIO!!!!!! 11.02.04, 14:25
      • Gość: hahahahaha Re: TO DZIĘKI SLD POLAKOM ŻYJE SIĘ DOSTATNIO!!!!! IP: 82.160.24.* 11.02.04, 16:38
        14 LAT TEMU TO SOLIDARUCHY OBIECYWAŁY KAŻDEMU ŚWIETLANĄ PRZYSZŁOŚĆ
        • gromax Re: TO DZIĘKI SLD POLAKOM ŻYJE SIĘ DOSTATNIO!!!!! 11.02.04, 17:34

dokładnie.
          teraz każdy ma TAKĄ SAMĄ MOŻLIWOŚĆ:
          - uczenia się
          - wyjazdu za granicę
          - zakupienia dowolnego towaru
          - swobodnej wymiany myśli i pogladów

inna sprawa, ze przez kilkanaście ostatnich lat nie wykorzystano w pełni
          naszych mozliwości. I wg. mnie najwiekszym problemem jest nadmiar socjalizmu w
          naszym zyciu. Ktos przyjdzie, ktos da, komus zabiorę. A przy rozmowie o pracę
          mówię wprost - guzik mnie interesuja tzw. dodatki (telefon, samochód itp).
          interesuje mnie kasa. Ja zarobię i przeznacze na co tylko bedę chciał. Może
          podróże, może auto, mieszkanie, leczenie. I zamiast tych dodatków wartych np.
          koło 500 zł miesięcznie ja wole dostac tę kasę do ręki i samemu rozdysponować.
          Jezeli bedę potrzebował, to na węgiel, na prąd, na lekarza. I kupię tam gdzie
          jest najlepiej i najtaniej.
          I to nie mrzonki. to rzeczywistość
          bo jak wyciągasz rękę "panie, daj pan chleba, pracy, lekarza" to ja się pytam -
          a wjaki sposób chcesz zarobić?
          pozdrawiam
    • wonsaty_burak_z_sld TO DZIĘKI SLD POLAKOM ŻYJE SIĘ DOSTATNIO!!!!!! 11.02.04, 14:26
    • Gość: xxx A za co odpowiedza? IP: 195.145.80.* 11.02.04, 14:33
      Maly quiz: za co odpowiedza?

a) Kradziez,
      b) Szczegolnie zuchwala kradziez
      c) Spowodowanie bezposredniego zagrozenia dla zdrowia i zycia

Bo jak dla mnie powinni za b) i c)
    • Gość: Ed Re: Złodzieje szyn kolejowych IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 11.02.04, 14:54
      A po co PKP nieużywane tory. Czy nie lepiej potraktować je, jako porzucone
      mienie :o))
    • oszolom.z.radia.maryja Re: Złodzieje szyn kolejowych 11.02.04, 15:20
      bieda....dajcie ludziom pracę a kradzieże spadą nawet o popłowę
      • Gość: lubieradio Nie rozdaje sie pracy, prosze pana... IP: *.tor.primus.ca 11.02.04, 15:29
        ...a za cos takiego jak rozkrecanie szyn kolejowych czy swiadome uszkodzenie
        trakcji, nalezy sie dozywocie, prosze pana.
        • Gość: Gościu Re: Nie rozdaje sie pracy, prosze pana... IP: 195.85.227.* 11.02.04, 16:15
          Niech kolega "oszołom" też sobie uświadomi że kradną złodzieje a nie
          bezrobotni. Gdyby złodziejowi dać pracę to by kradł w pracy a nie pracował.
          Marzy się komunka, co oszołomku? Wtedy był porządek! Szkoda tylko że terroru
          czerwonego nie połączyli z terrorem czerwonym - wtedy dopiero oszołomku mógłbyś
          być naprawdę szczęśliwy ...
      • Gość: malaka [...] IP: 208.247.54.* 11.02.04, 17:15
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: Normalność ok. 44 proc. rodzin nie stać na zjedzenie posiłku IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.02.04, 17:19
      To nie "szajka" i nie "złodzieje", to poniżająca i ciężka walka o przeżycie.
      Tragifarsa "przeżyć miesiąc za 500zł" to naigrywanie się z tych, co nic nie
      mają, są głodni. Gdy głodzisz psa - znajdzie się na to paragraf, gdy klasa
      polityczna głodzi naród - na to nie znajdziesz w prawie ratunku. Są kwestie dla
      mediów ważniejsze: "rankingi popularności polityków", kwestie typu "czy
      Urzędnik nie na zbyt niskiej pensji". To niebezpieczne rozdwojenie jaźni
      narodu: "Czym zaspokoić głód", "kiedy przyjdą zabrać mi mój dom, moje
      mieszkanie", "za co kupić dziecku bilet do szkoły" - z jednej strony - i z
      drugiej: "puszki po piwie zbiereją menele", "złom zawożą do skupu
      złodzieje", "węgiel w Wałbrzychu wyskrobują przestępcy". To stan daleki od
      normalnego. W takich warunkach walka ludzi o przetrwanie może niespodzianie
      przekroczyć "granice obrony koniecznej". "Samoobrona to pikuś. Znajdą się
      bardziej zdecydowani i inteligentni.
      Gdzie podziali się ci herosi walki o ludzką godność? Na intratnych posadkach?
      Wyalienowani z rzeczywistości walką z urojonym przeciwnikiem politycznym? Walką
      o miejsce w rankingu? (44 proc rodzin! nie obchodzi czy w strukturach
      europejskich będzie Hibner, Kaczyński czy Urban - one są głodne i chcą mieć
      dach nad głową.
      • gromax Re: ok. 44 proc. rodzin nie stać na zjedzenie po 11.02.04, 17:48
        jak ktoś ukradnie - obojętnie czy za 10 groszy czy za ileś tam milionów $, to
        nie istotne. Jest złodziejem i już.
        piszesz o przyczynach. więc odpowiadam pytaniem - to dlaczego nie wziąć się do
        roboty? przecież nikt nie przyjdzie po pracownika. nikt za nikogo nie będzie
        myslał. To duzej ilosci osób udało sie wmówić, że to "klasa polityczna"
        odpowiada za wszystko. Prawda jest taka, ze politycy w gospodarce istnieć po
        prostu nie powinni. To powinno samo sie nakręcać.
        A patrzac na ten problem z perspektywy maluczkiego - radzić sobie jak się da.
        nie ma pieniędzy na utrzymanie mieszkania, to sprzedac i kupić mniejsze.
        wynająć pokój zatrudnić sie do przerzucnia kartonów.
        • Gość: west Podatki IP: *.proxy.aol.com 11.02.04, 18:03
          Bezsensownie wysokie podatki zabiją prawie każdy powstający nowy biznes.
          W tym jest największy problem, że podatki i opłaty ZUS dla większości
          niewielkiich biznesów są na zabójczym poziomie.
          Preferancja bezpodatkowa biznesów zagranicznych zabija polską inicjatywę.
          Polityka prowadzona w tym zakresie jest tragiczna. Dyletanci na urzędniczych
          stanowiskach niszczą wszystko co możliwe.
    • Gość: Kuba Re: Złodzieje szyn kolejowych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.04, 18:12
      Najwięksi zlodzieje szyn kolejowych są gdzie indziej, i wyprowadzają pieniadze
      poprzez spółki z PKP, czy ludzie sa slepi że tego nie widza.Przyjdzie czas
      ibędziemy rozliczać bizneszlodzieji.
    • Gość: Kajtek Re: Złodzieje szyn kolejowych IP: *.proxy.aol.com 11.02.04, 22:56
      Dac prace nie bedo krasc
      • Gość: J.G. Złodzieje szyn kolejowych-post-sowiecka zaraza IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 12.02.04, 06:51
        Nie do 5 -ciu lat,ale gwarantowane minimum 5 lat np.w kamieniołomach,a
        najchętniej to przekazać za symboliczną złotówkę do Magadanu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka