Gość: Michał IP: *.acn.waw.pl 15.02.04, 16:36 No, nareszcie... Pytanie tylko, czy to coś da. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ziuta Re: Wydziały do walki z korupcją powstają we wszy IP: *.crowley.pl 15.02.04, 16:44 Ja proponuje poprostu zaczac od policji ,przestancie wy wchodzic w uklady i przestancie brac ,a u was sie to zaczyna o mandatow a konczy na wielkiej kasie poprostu nie bierzcie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tencokochakomuchow Re: Wydziały do walki z korupcją powstają we wszy IP: 5.5R1D* / *.vc.shawcable.net 15.02.04, 17:00 inicjatywa bardzo dobra i niezwykle potrzebna,tylko dla i na kogo,wszyscy wiemy ze ofirami padna jedynie ci w najniszych osrodkach wladzy,alc co o takich rekinach jak,75%elektoraru SLD ,na 10/8 komunistycznych tyranow,zlodzieji,bezlistosnie okradajacych kraj,demokracja jest dla bogatych, to oni ustawiaja prawa wedle ktorzych staja sie bezkarni, idea bardzo dobra -czy bedzie dla wszystkich zobaczymy, biora wszyscy i wszedzie tego sie nie da wyeliminowac,problem jedynie na jaka skala,a pamietamy jeszcze za lat prawdziwej komuny"ryba tylko nie bierze" dzis w peseudo-komunie raczej gorszej praktycznie kazdy,od szeregowego do prezydenta wlacznie,roznica taka ,ze rzadowcy(gnuj SLD)miliony i sie smieja natomist szeregowiec idzie do pudla, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MATRIXOWI.PL NIE ! ...A KIERUJĄ TYM NAJBARDZIEJ SKORUMPOWANI !!! IP: *.ee 15.02.04, 18:15 Najlepszą obroną jest atak, więc - ponieważ przy kompromitacji SLD arsenał środków im się skurczył - dla klasycznego odwrócenia uwagi NAJWIĘKSI MAFIOSOWIE staną w pierwszej linii walki z korupcją, żeby mieć NARZĘDZIE do walki z tymi co dotąd walczyli ze skorumpowanymi czyli z tymi co teraz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: masz racje Re: ...A KIERUJĄ TYM NAJBARDZIEJ SKORUMPOWANI !!! IP: *.proxy.aol.com 15.02.04, 18:29 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łapówkarz Re: Wydziały do walki z korupcją powstają we wszy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.04, 16:46 zarobia na tym pośrednicy to juz istnieje musisz miec dobre wejscie zeby cos zalatwic np. tj. w myszkowie woj.ślaskie znasz odpowiednia osobe a ona ciebie zna to wszystko zalatwisz :) aha i kasa musi sie zgadzac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: al Re:nie lapowka jest przyczyna ale naduzycie wladzy IP: *.broker.com.pl 15.02.04, 16:55 i to jawne przestepstwo jest bezkarne posuniecia typu prowokacja to tylko woda na mlyn dalszemu umacnianiu sie sitwokracji i panstwa policyjnego urzednik ma sie bac nie zalatwienia spraw obywatela , spowodowania szkody w jego sprawach majatkowych i zyciowych ma sie bac pozania do sadu przez pokrzywdzonego obywatela zacznijmy od zakonczenia spraw wujka przemyka odszkodowan za bledy lekarski, szkody w postaci wywlaszczen z wlasnosci na podstawie decyzji administracyjnych z uzasadnieniem bo zyskuja tysiacy czyli skonczmy z urzedniczym bialoczerwonym bolszewizmem w rozpatrywaniu spraw zwyklych obywateli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: srulołapacz [...] IP: *.bmts.com / 65.214.41.* 15.02.04, 17:57 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: suzi Re: Wydziały do walki z korupcją powstają we wszy IP: *.crowley.pl 15.02.04, 16:49 ANO WLASNIE A GDZIE SIE TO ZACZYNA JAK NIE W POLICJI PRZYKLADY;kom.Kowalczyk ,Sobotka,Jagielo,Dlugosz i wy chcecie mowic o uczciwosci ,dajcie spokoj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Policja IP: *.dip.t-dialin.net 15.02.04, 16:51 Jak w kazdej duzej organizacji i w policji sa biale i czarne owce. Nie mowmy, ze wszyscy sa czarni, bo wtedy juz w ogole tylko sie mozna poddac i placic. A jesli uczciwi cos zrobia Odpowiedz Link Zgłoś
tajniak000 Re: Policja 15.02.04, 17:31 Gość portalu: xxx napisał(a): > Jak w kazdej duzej organizacji i w policji sa biale i czarne owce. Nie mowmy, > ze wszyscy sa czarni, bo wtedy juz w ogole tylko sie mozna poddac i placic. A > jesli uczciwi cos zrobia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: les Re: Wydziały do walki z korupcją powstają we wszy IP: *.atl.client2.attbi.com 15.02.04, 16:49 brawo to maly krok we wlasciwym kierunku.ale co z tego jezeli skorumpowane sady nie beda zasadzac przepadku mienia i zlodzieje beda siedziec na nasz koszt w przepelnionych eiezieniach/czytaj / sanatoriach.kto boi sie takiego przeczkola, nalezy zrobc wiezienia od normalnego ciezkiego po superciezkie i wtym ostatnim z najwiekszymi mordercami sadzdc mafiozow ,pedofili itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Wydziały do walki z korupcją powstają we wszy IP: 5.5R1D* / *.vc.shawcable.net 15.02.04, 17:10 calkowiscie sie zgadzam jedynie do tej grupymafiozow ,pedofili nalez dorzucic i przedweszystkich sadzac politykow tych ktorzy sa winni bez znaczenia przestepstwa ,jak bym im srake przeszorowali kilka rzay to koledzy po fachu by sie zastanowili czy farto,polityk to jest damski mafioso,pcha sie bo bezkarnie moze krasc(korumpowac innych)aj w pudle by mieli raj z takimi,dlugoszem,sobotka,kowalczykiem,jedykiewiczem,jastarnia i wieleu innych tam by nie bylo Leszek zalat mi cos,Aleks urochom telefon, szkoda nerwow dalej pisac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: POLICJANT Re: Wydziały IP: *.family4.net 15.02.04, 17:15 FACET MIAŁ SUKCESY NA ŚLĄSKU TO GO AWANSOWALI BO BYŁ NIEWYGODNY Odpowiedz Link Zgłoś
gregor59 Re: Wydziały do walki z korupcją powstają we wszy 15.02.04, 17:22 Właściwy krok we własciwym kierunku.Nasuwa się tylko pytanie.Dlaczego tak pużno? Korupcja zżera ten kraj już od niepamiętnych czasów począwszy od sołectwa,gminy,a kończąc na parlamencie.Jest to jeden z głównych powodów naszego nieszczęścia.Już dawno organizacje międzynarodowe wskazywały ten problem naszym władzom.Wątpię tylko czy obecny układ polityczny pozwoli na swobodną działalność nowopowstającego wydziału,którego skuteczność w dużym stopniu uzależniona jest od doboru kadr ich liczebności,instrumentów prawnych itp.Dotychczasowe doświadczenie pokazuje,że MSW i jego struktury też nie są wolne od korupcji.Myślę jednak że przy dużej determinacji ze strony pomysłodawców istnieje możliwość rozpoczęcia prawdziwej walki z tym zjawiskiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Halber Re: Wydziały do walki z korupcją powstają we wszy IP: *.dip.t-dialin.net 15.02.04, 17:37 Szykuja sie nowe synekurki dla naszych wiernych,a jednak zpadlych towarzyszy.My ich nie zostawimy w biedzie.Beda mogli na utajnionych przed zurnalistami,opinia publiczna i wrogami klasowymi dokonczyc na dobrze platnych cieplych posadkach swojego politycznego zywota.Przeciez nie zostawimy na lodzie Jedrykiewicza,Dlugosza,Jagiely i setki innych naszych duchowych braci,ktorzy nie z swojej winy znalezli sie w tarapatach."Chwala naszym........ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ups Re: Wydziały do walki z korupcją powstają we wszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.04, 17:47 ha ha ha ha ha ihi hi!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tarubo Re: Wydziały do walki z korupcją powstają we wszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.04, 17:49 a ile trzeba dać, żeby dostać taki etacik .... i komu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gerad [...] IP: *.bmts.com / 65.214.41.* 15.02.04, 17:49 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jajcarz Sposób kastracji? IP: *.bmts.com / 65.214.41.* 15.02.04, 18:04 TO znaczy, chcesz przeprowadzić kastrację, przez pomalowanie talmudzkich jajek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stachu44 Do walki z korupcją trzeba ludzi uczciwych a nie - IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 15.02.04, 18:08 policji, ona musi sama sie oczyszczac, zaczynajac od komendanta glownego, ze nie wspomne o wiceministrach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obywatel Re: Wydziały do walki z korupcją powstają we wszy IP: *.org 15.02.04, 18:12 Tylko jedno, ale za to podstawowe pytanie WYDZIAŁY DO WALKI Z KOPRUPCJĄ WEWNĄTRZ CZY ZEWNĄTRZ POLICJI POWSTAJĄ WE WSZYSTKICH KOMENDACH WOJEWÓDZKICH ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greenguy Re: Wydziały do walki z korupcją powstają we wszy IP: *.icpnet.pl 15.02.04, 18:59 co to jest "40% przypadków zlikwidowania korupcji" ?? w życiu takiej głupoty nie słyszałem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gerad SKUTECZNY SPOSB IP: *.bmts.com / 65.214.41.* 15.02.04, 19:59 Skorygować konstytucję,przywrócić kare śmierci dla wszystkich złodziei, sabotażystów, espółuczestników afer o szkodach wyższych od 5.000 złotych, powłołać spoleczne sądy i plutony polowe. Już na początek odwróci to talmudzką plagę, i zapanuje Porządek. Powoływanie nastepnych współtowarzyszy rabunku jest tylko parodią tych rządzących polakożerców. Odpowiedz Link Zgłoś
pastoris PG-reaktywacja? 15.02.04, 20:13 :))) I po co było wydziały przestępstw gospodarczych? Odpowiedz Link Zgłoś
pastoris Re: PG-reaktywacja? 15.02.04, 20:44 Sorry :( Miało być: I po co było wydziały przestępstw gospodarczych likwidować? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: józio Re: Wydziały do walki z korupcją powstają we wszy IP: *.net.pl 15.02.04, 20:37 pomysł dobry lecz proponuję aby skład wydziałów w danym województwie wywodził się z innego województwa a jego szef nie może być z województwa przy, którym on działa. Inaczej uzasadnia to obawę, że kolesie bedą tuszować sprawy kolesiów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: józio Re: Wydziały do walki z korupcją powstają we wszy IP: *.net.pl 15.02.04, 20:46 Taka propozycja jest cenna ale dlaczego nic nie wspomina się na temat korupcji w Sądach i Prokuraturach. Dlaczego nikt z projektodawców nawet nie wspomni o koncepcji zniesienia immunitetów świetym krowom z wymienionych instutucji. Jakoś jedyny sprawiedliwy minister Kurczuk nie pali sie do tego pomysłu a może jest coś na rzeczy..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 997 Re: Wydziały do walki z korupcją może też na IP: 62.233.192.* 15.02.04, 20:47 A może wydziały takie powinny powstać i na państwowych uczelniach???????????????????????????? a dochody władz uczelni jawne dziekanów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Re: A ile biorą? IP: *.client.comcast.net 15.02.04, 21:30 A ja bym zaczal od zastepcy komendanta Glownego Policji dawny Komendant Bydgowski ,ktory odpowiedzialny jest za afere Bydgoska,wyslanie kontroli z K.G. Policji na naczelnika co smialo rozprawil sie z cwaniakami komunistycznymi och przepraszam chcial sie rozprawic ale zabrano mu ja zeby polowy Bydgoskiego dranstwa nie powsadzal. Ja myslalem ze Szreder potrafi podjac meska i oficerska decyzje jakze sie mylilem Pani Szreder? Pozostaje kwestia otwarta co na to Pan Panie J.Oleksy mianowales sie Pan Ministrem walczacym z wszelkimi dranstwami w Pana Ministerstwie,publicznie Pan wyznal ze nie ma miejsca dla jakichkolwiek matactw,oszustw,wiec pozostalo Panu Panie Oleksy wyjasnic jak najszybciej sprawy Bydgoska,Plocka(przypomne Panu powolanie na naczelnika w komendzie powiatowej w Plocku siostrzenca Pana Komendanta Kijanowskiego,gzie Zwiazki Zawodowe Policjantow,oraz sami Policjanci zle wypowiadaja sie o tej nominacji ze wzgledu na konflikt interesow,ponadto nie wiarygodne przygotowanie w/w oficera do pelnienia takiego stanowiska,gdyz na poprzednim nie sprawdzil sie co kometuja Policjanci nie mogac nic z tym fantem zrobic).Wierze ze Pan honorowo rozwiarze ten dylemat a to bedzie przepustka dla SLD do dalszych krokow idacych ku dobremu,a spoleczenstwo spruboje darzyc was zaufaniem jak to mialo miejsce sprzed dwoch lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mimoza Re: A ile biorą? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.04, 21:47 Wszystkie funkcje w policji, szczególnie kierownicze to korupcja. Nie dostaje ich nikt kto jest dobrym fachowcem tylko po znajomosci.Komendantem jest ten kto ma plecy a najczęściej nie zna sie na pracy . Uzyska dobrą grupę i do cywila na emeryturke. Jednostka jest rozwalona a facet nie ponosi żadnej odpowiedzialności.To jest praktyka. Niektórzy to nawet komendantami są po kilkanaście lat.Mądrzejszych podwładnych przenosi się w inne miejsca aby nie denerwowali swoich przełożonych przygłupów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: policjant Re: A ile biorą? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.04, 21:52 Masz rację chłopie, jest to szeroka praktyka.Jeszcze to co jest do szczebla Komisariatu mój mózg ogarnia. To co jest wyżej już nie.Przykłady odejść policjantów o tym mówią. Awansują tylko Ci co mają układy z komuną i prawicą.Korupcja jest wszędzie nie tylko w policji.Sądy , Prokuratura, urzędy samorządowe,polityka bez względu na kolor maści. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szymek Re: Wydziały do walki z korupcją powstają we wszy IP: *.proxy.aol.com 15.02.04, 21:53 mafia i tak będzie wiedziała kto przychodzi do lekarza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zibi Re:ja jestem, za braniem!!! IP: *.mpls.qwest.net 15.02.04, 23:17 Kazdy grabi do siebie. Policjant---bierze /panie wladzo w imie prawa/ Pokolendzie chodzi---bierze/BOG zaplac/ minister---bierze./dla dobra narodu/ TYLKO KURWA RYBA NIE BIERZE,I ZA TO JESTEM JEJ WDZIECZNY. Zibi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grabarz Re:ja jestem, za braniem!!! IP: *.dip.t-dialin.net 16.02.04, 00:43 Ja jestem za braniem i kto mi zabroni , od dzisiaj bede bral wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LADOWNICZY SZANOWNY PANIE GERAD IP: *.mpls.qwest.net 16.02.04, 01:21 Po przeczytaniu Pana opini!!! Stanely mi lzy w oczach,i pocalowalem moj computer.Dziekuje TO jestTO!!!. Co nam potrzeba,Panie GERAD. LADOWNICZY W PLUTONIE CZOLGOW Odpowiedz Link Zgłoś