Dodaj do ulubionych

Wydziały do walki z korupcją powstają we wszyst...

IP: *.acn.waw.pl 15.02.04, 16:36
No, nareszcie...
Pytanie tylko, czy to coś da.
Obserwuj wątek
    • Gość: ziuta Re: Wydziały do walki z korupcją powstają we wszy IP: *.crowley.pl 15.02.04, 16:44
      Ja proponuje poprostu zaczac od policji ,przestancie wy wchodzic w uklady i
      przestancie brac ,a u was sie to zaczyna o mandatow a konczy na wielkiej kasie
      poprostu nie bierzcie
      • Gość: tencokochakomuchow Re: Wydziały do walki z korupcją powstają we wszy IP: 5.5R1D* / *.vc.shawcable.net 15.02.04, 17:00
        inicjatywa bardzo dobra i niezwykle potrzebna,tylko dla i na kogo,wszyscy wiemy
        ze ofirami padna jedynie ci w najniszych osrodkach wladzy,alc co o takich
        rekinach jak,75%elektoraru SLD ,na 10/8 komunistycznych
        tyranow,zlodzieji,bezlistosnie okradajacych kraj,demokracja jest dla bogatych,
        to oni ustawiaja prawa wedle ktorzych staja sie bezkarni,
        idea bardzo dobra -czy bedzie dla wszystkich zobaczymy,

biora wszyscy i wszedzie tego sie nie da wyeliminowac,problem jedynie na jaka
        skala,a pamietamy jeszcze za lat prawdziwej komuny"ryba tylko nie bierze"
        dzis w peseudo-komunie raczej gorszej praktycznie kazdy,od szeregowego do
        prezydenta wlacznie,roznica taka ,ze rzadowcy(gnuj SLD)miliony i sie smieja
        natomist szeregowiec idzie do pudla,
        • Gość: MATRIXOWI.PL NIE ! ...A KIERUJĄ TYM NAJBARDZIEJ SKORUMPOWANI !!! IP: *.ee 15.02.04, 18:15
          Najlepszą obroną jest atak, więc - ponieważ przy kompromitacji SLD arsenał
          środków im się skurczył - dla klasycznego odwrócenia uwagi NAJWIĘKSI MAFIOSOWIE
          staną w pierwszej linii walki z korupcją, żeby mieć NARZĘDZIE do walki z tymi
          co dotąd walczyli ze skorumpowanymi czyli z tymi co teraz...
          • Gość: masz racje Re: ...A KIERUJĄ TYM NAJBARDZIEJ SKORUMPOWANI !!! IP: *.proxy.aol.com 15.02.04, 18:29
    • Gość: łapówkarz Re: Wydziały do walki z korupcją powstają we wszy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.04, 16:46
      zarobia na tym pośrednicy to juz istnieje musisz miec dobre wejscie zeby cos
      zalatwic np. tj. w myszkowie woj.ślaskie znasz odpowiednia osobe a ona ciebie
      zna to wszystko zalatwisz :) aha i kasa musi sie zgadzac
      • Gość: al Re:nie lapowka jest przyczyna ale naduzycie wladzy IP: *.broker.com.pl 15.02.04, 16:55
        i to jawne przestepstwo jest bezkarne
        posuniecia typu prowokacja to tylko
        woda na mlyn dalszemu umacnianiu sie
        sitwokracji i panstwa policyjnego

urzednik ma sie bac nie zalatwienia
        spraw obywatela , spowodowania szkody w jego
        sprawach majatkowych i zyciowych
        ma sie bac pozania do sadu przez pokrzywdzonego obywatela

zacznijmy od zakonczenia spraw wujka przemyka
        odszkodowan za bledy lekarski, szkody w postaci
        wywlaszczen z wlasnosci na podstawie decyzji administracyjnych
        z uzasadnieniem bo zyskuja tysiacy
        czyli skonczmy z urzedniczym bialoczerwonym bolszewizmem
        w rozpatrywaniu spraw zwyklych obywateli
      • Gość: srulołapacz [...] IP: *.bmts.com / 65.214.41.* 15.02.04, 17:57
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: suzi Re: Wydziały do walki z korupcją powstają we wszy IP: *.crowley.pl 15.02.04, 16:49
      ANO WLASNIE A GDZIE SIE TO ZACZYNA JAK NIE W POLICJI
      PRZYKLADY;kom.Kowalczyk ,Sobotka,Jagielo,Dlugosz i wy chcecie mowic o
      uczciwosci ,dajcie spokoj
      • Gość: xxx Policja IP: *.dip.t-dialin.net 15.02.04, 16:51
        Jak w kazdej duzej organizacji i w policji sa biale i czarne owce. Nie mowmy,
        ze wszyscy sa czarni, bo wtedy juz w ogole tylko sie mozna poddac i placic. A
        jesli uczciwi cos zrobia
        • tajniak000 Re: Policja 15.02.04, 17:31
          Gość portalu: xxx napisał(a):

> Jak w kazdej duzej organizacji i w policji sa biale i czarne owce. Nie mowmy,
          > ze wszyscy sa czarni, bo wtedy juz w ogole tylko sie mozna poddac i placic. A
          > jesli uczciwi cos zrobia
    • Gość: les Re: Wydziały do walki z korupcją powstają we wszy IP: *.atl.client2.attbi.com 15.02.04, 16:49
      brawo to maly krok we wlasciwym kierunku.ale co z tego jezeli skorumpowane sady
      nie beda zasadzac przepadku mienia i zlodzieje beda siedziec na nasz koszt w
      przepelnionych eiezieniach/czytaj / sanatoriach.kto boi sie takiego przeczkola,
      nalezy zrobc wiezienia od normalnego ciezkiego po superciezkie i wtym ostatnim
      z najwiekszymi mordercami sadzdc mafiozow ,pedofili itp.
      • Gość: gosc Re: Wydziały do walki z korupcją powstają we wszy IP: 5.5R1D* / *.vc.shawcable.net 15.02.04, 17:10
        calkowiscie sie zgadzam jedynie do tej grupymafiozow ,pedofili nalez dorzucic i
        przedweszystkich sadzac politykow tych ktorzy sa winni bez znaczenia
        przestepstwa ,jak bym im srake przeszorowali kilka rzay to koledzy po fachu by
        sie zastanowili czy farto,polityk to jest damski mafioso,pcha sie bo bezkarnie
        moze krasc(korumpowac innych)aj w pudle by mieli raj z
        takimi,dlugoszem,sobotka,kowalczykiem,jedykiewiczem,jastarnia i wieleu innych
        tam by nie bylo Leszek zalat mi cos,Aleks urochom telefon, szkoda nerwow dalej
        pisac
    • Gość: POLICJANT Re: Wydziały IP: *.family4.net 15.02.04, 17:15
      FACET MIAŁ SUKCESY NA ŚLĄSKU TO GO AWANSOWALI BO BYŁ NIEWYGODNY
    • gregor59 Re: Wydziały do walki z korupcją powstają we wszy 15.02.04, 17:22
      Właściwy krok we własciwym kierunku.Nasuwa się tylko pytanie.Dlaczego tak pużno?
      Korupcja zżera ten kraj już od niepamiętnych czasów począwszy od
      sołectwa,gminy,a kończąc na parlamencie.Jest to jeden z głównych powodów
      naszego nieszczęścia.Już dawno organizacje międzynarodowe wskazywały ten
      problem naszym władzom.Wątpię tylko czy obecny układ polityczny pozwoli na
      swobodną działalność nowopowstającego wydziału,którego skuteczność w dużym
      stopniu uzależniona jest od doboru kadr ich liczebności,instrumentów prawnych
      itp.Dotychczasowe doświadczenie pokazuje,że MSW i jego struktury też nie są
      wolne od korupcji.Myślę jednak że przy dużej determinacji ze strony
      pomysłodawców istnieje możliwość rozpoczęcia prawdziwej walki z tym zjawiskiem.
      • Gość: Halber Re: Wydziały do walki z korupcją powstają we wszy IP: *.dip.t-dialin.net 15.02.04, 17:37
        Szykuja sie nowe synekurki dla naszych wiernych,a jednak zpadlych towarzyszy.My
        ich nie zostawimy w biedzie.Beda mogli na utajnionych przed zurnalistami,opinia
        publiczna i wrogami klasowymi dokonczyc na dobrze platnych cieplych posadkach
        swojego politycznego zywota.Przeciez nie zostawimy na lodzie
        Jedrykiewicza,Dlugosza,Jagiely i setki innych naszych duchowych braci,ktorzy
        nie z swojej winy znalezli sie w tarapatach."Chwala naszym........
    • Gość: ups Re: Wydziały do walki z korupcją powstają we wszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.04, 17:47
      ha ha ha ha ha ihi hi!!!!!!
      • Gość: tarubo Re: Wydziały do walki z korupcją powstają we wszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.04, 17:49
        a ile trzeba dać, żeby dostać taki etacik .... i komu
    • Gość: gerad [...] IP: *.bmts.com / 65.214.41.* 15.02.04, 17:49
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: jajcarz Sposób kastracji? IP: *.bmts.com / 65.214.41.* 15.02.04, 18:04
      TO znaczy, chcesz przeprowadzić kastrację, przez pomalowanie talmudzkich jajek?
    • Gość: stachu44 Do walki z korupcją trzeba ludzi uczciwych a nie - IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 15.02.04, 18:08
      policji, ona musi sama sie oczyszczac, zaczynajac od komendanta glownego, ze
      nie wspomne o wiceministrach.
    • Gość: Obywatel Re: Wydziały do walki z korupcją powstają we wszy IP: *.org 15.02.04, 18:12
      Tylko jedno, ale za to podstawowe pytanie
      WYDZIAŁY DO WALKI Z KOPRUPCJĄ WEWNĄTRZ CZY ZEWNĄTRZ POLICJI POWSTAJĄ WE
      WSZYSTKICH KOMENDACH WOJEWÓDZKICH ?
    • Gość: greenguy Re: Wydziały do walki z korupcją powstają we wszy IP: *.icpnet.pl 15.02.04, 18:59
      co to jest "40% przypadków zlikwidowania korupcji" ?? w życiu takiej głupoty
      nie słyszałem.
    • Gość: gerad SKUTECZNY SPOSB IP: *.bmts.com / 65.214.41.* 15.02.04, 19:59
      Skorygować konstytucję,przywrócić kare śmierci dla wszystkich złodziei,
      sabotażystów, espółuczestników afer o szkodach wyższych od 5.000 złotych,
      powłołać spoleczne sądy i plutony polowe. Już na początek odwróci to talmudzką
      plagę, i zapanuje Porządek. Powoływanie nastepnych współtowarzyszy rabunku jest
      tylko parodią tych rządzących polakożerców.
    • pastoris PG-reaktywacja? 15.02.04, 20:13
      :)))
      I po co było wydziały przestępstw gospodarczych?
      • pastoris Re: PG-reaktywacja? 15.02.04, 20:44
        Sorry :(
        Miało być:
        I po co było wydziały przestępstw gospodarczych likwidować?
    • Gość: józio Re: Wydziały do walki z korupcją powstają we wszy IP: *.net.pl 15.02.04, 20:37
      pomysł dobry lecz proponuję aby skład wydziałów w danym województwie wywodził
      się z innego województwa a jego szef nie może być z województwa przy, którym on
      działa. Inaczej uzasadnia to obawę, że kolesie bedą tuszować sprawy kolesiów
    • Gość: józio Re: Wydziały do walki z korupcją powstają we wszy IP: *.net.pl 15.02.04, 20:46
      Taka propozycja jest cenna ale dlaczego nic nie wspomina się na temat korupcji
      w Sądach i Prokuraturach. Dlaczego nikt z projektodawców nawet nie wspomni o
      koncepcji zniesienia immunitetów świetym krowom z wymienionych instutucji.
      Jakoś jedyny sprawiedliwy minister Kurczuk nie pali sie do tego pomysłu a może
      jest coś na rzeczy.....
    • Gość: 997 Re: Wydziały do walki z korupcją może też na IP: 62.233.192.* 15.02.04, 20:47
      A może wydziały takie powinny powstać i na państwowych
      uczelniach???????????????????????????? a dochody władz uczelni jawne dziekanów
    • Gość: :-)) A ile biorą? IP: *.crowley.pl 15.02.04, 20:48
      • Gość: Mariusz Re: A ile biorą? IP: *.client.comcast.net 15.02.04, 21:30
        A ja bym zaczal od zastepcy komendanta Glownego Policji dawny Komendant
        Bydgowski ,ktory odpowiedzialny jest za afere Bydgoska,wyslanie kontroli z K.G.
        Policji na naczelnika co smialo rozprawil sie z cwaniakami komunistycznymi och
        przepraszam chcial sie rozprawic ale zabrano mu ja zeby polowy Bydgoskiego
        dranstwa nie powsadzal.
        Ja myslalem ze Szreder potrafi podjac meska i oficerska decyzje jakze sie
        mylilem Pani Szreder?
        Pozostaje kwestia otwarta co na to Pan Panie J.Oleksy mianowales sie Pan
        Ministrem walczacym z wszelkimi dranstwami w Pana Ministerstwie,publicznie Pan
        wyznal ze nie ma miejsca dla jakichkolwiek matactw,oszustw,wiec pozostalo Panu
        Panie Oleksy wyjasnic jak najszybciej sprawy Bydgoska,Plocka(przypomne Panu
        powolanie na naczelnika w komendzie powiatowej w Plocku siostrzenca Pana
        Komendanta Kijanowskiego,gzie Zwiazki Zawodowe Policjantow,oraz sami Policjanci
        zle wypowiadaja sie o tej nominacji ze wzgledu na konflikt interesow,ponadto
        nie wiarygodne przygotowanie w/w oficera do pelnienia takiego stanowiska,gdyz
        na poprzednim nie sprawdzil sie co kometuja Policjanci nie mogac nic z tym
        fantem zrobic).Wierze ze Pan honorowo rozwiarze ten dylemat a to bedzie
        przepustka dla SLD do dalszych krokow idacych ku dobremu,a spoleczenstwo
        spruboje darzyc was zaufaniem jak to mialo miejsce sprzed dwoch lat.
        • Gość: Mimoza Re: A ile biorą? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.04, 21:47
          Wszystkie funkcje w policji, szczególnie kierownicze to korupcja. Nie dostaje
          ich nikt kto jest dobrym fachowcem tylko po znajomosci.Komendantem jest ten kto
          ma plecy a najczęściej nie zna sie na pracy . Uzyska dobrą grupę i do cywila na
          emeryturke. Jednostka jest rozwalona a facet nie ponosi żadnej
          odpowiedzialności.To jest praktyka. Niektórzy to nawet komendantami są po
          kilkanaście lat.Mądrzejszych podwładnych przenosi się w inne miejsca aby nie
          denerwowali swoich przełożonych przygłupów.
          • Gość: policjant Re: A ile biorą? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.04, 21:52
            Masz rację chłopie, jest to szeroka praktyka.Jeszcze to co jest do szczebla
            Komisariatu mój mózg ogarnia. To co jest wyżej już nie.Przykłady odejść
            policjantów o tym mówią. Awansują tylko Ci co mają układy z komuną i
            prawicą.Korupcja jest wszędzie nie tylko w policji.Sądy , Prokuratura, urzędy
            samorządowe,polityka bez względu na kolor maści.
    • Gość: szymek Re: Wydziały do walki z korupcją powstają we wszy IP: *.proxy.aol.com 15.02.04, 21:53
      mafia i tak będzie wiedziała kto przychodzi do lekarza
    • Gość: zibi ja jestem za braniem!!! IP: *.mpls.qwest.net 15.02.04, 22:50
    • Gość: zibi Re:ja jestem, za braniem!!! IP: *.mpls.qwest.net 15.02.04, 23:17
      Kazdy grabi do siebie.
      Policjant---bierze /panie wladzo w imie prawa/
      Pokolendzie chodzi---bierze/BOG zaplac/
      minister---bierze./dla dobra narodu/
      TYLKO KURWA RYBA NIE BIERZE,I ZA TO JESTEM JEJ WDZIECZNY.

Zibi

• Gość: Grabarz Re:ja jestem, za braniem!!! IP: *.dip.t-dialin.net 16.02.04, 00:43
        Ja jestem za braniem i kto mi zabroni , od dzisiaj bede bral wiecej.
    • Gość: LADOWNICZY SZANOWNY PANIE GERAD IP: *.mpls.qwest.net 16.02.04, 01:21
      Po przeczytaniu Pana opini!!!
      Stanely mi lzy w oczach,i pocalowalem
      moj computer.Dziekuje TO jestTO!!!.
      Co nam potrzeba,Panie GERAD.
      LADOWNICZY W PLUTONIE CZOLGOW

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka