etwas-geheimnis 14.03.10, 16:41 Wymyslił:-)www.pardon.pl/artykul/11103/polacy_maja_mentalnosc_niewolnikow_racja Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
trzymilionowy.post Re: Niewolnicy? 14.03.10, 16:47 " Najlepszy przykład to USA, gdzie szacunek dla pamięci o historycznych wydarzeniach jest jedną z głównych narodowych wartości. " Tylko, że ten cały Rybicki zapomina, że w USA oczywiście świętuje się rocznice historyczne...ale zwycięstw i sukcesów. Odpowiedz Link Zgłoś
bodo.2 Re: Niewolnicy? 14.03.10, 21:39 ma facet rację,a szczególnie w tym pomocna jest doktryna salonu Odpowiedz Link Zgłoś
trzymilionowy.post Re: Niewolnicy? 14.03.10, 22:20 bodo.2 napisał: > ma facet rację,a szczególnie w tym pomocna jest doktryna salonu Twoim kolegom być może natychmiast zapala się lampka ponieważ mają odpowiednio sformatowane mózgi aby nie zadawać pytań co oznacza ten skrót myślowy. Odpowiedz Link Zgłoś
barnacle.bill.the.sailor Re: Niewolnicy? 14.03.10, 22:08 trzymilionowy.post napisał: > Tylko, że ten cały Rybicki zapomina, że w USA oczywiście świętuj Czyżby ?... Kiedy ktoś mówi o tym, jak nas mordowano - dostaje metkę cierpiętnika. Gdy mówi o polskich historycznych sukcesach - nazywa się go nacjonalistą. Odpowiedz Link Zgłoś
trzymilionowy.post Re: Niewolnicy? 14.03.10, 22:18 barnacle.bill.the.sailor napisał: > trzymilionowy.post napisał: > > > Tylko, że ten cały Rybicki zapomina, że w USA oczywiście świętuj > > Czyżby ?... > > Kiedy ktoś mówi o tym, jak nas mordowano - dostaje metkę cierpiętnika. Gdy > mówi o polskich historycznych sukcesach - nazywa się go nacjonalistą. > Język polski naprawdę służy przekazywaniu swych myśli i spróbuj proszę wykonać tą operację raz jeszcze jeżeli faktycznie chcesz coś interesującego powiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
barnacle.bill.the.sailor Po pierwsze primo, 14.03.10, 22:59 dlaczego, manipulancie, wyciąłeś dalszy ciąg swojej wypowiedzi, do którego odnosiła się moja odpowiedź ? Po drugie primo, jeśli wyznacznikiem twojej znajomości j. polskiego jest zastosowana w twojej ostatniej wypowiedzi interpunkcja, to nie dziwię się, że nic nie zrozumiałeś z przytoczonego fragmentu. Odpowiedz Link Zgłoś
trzymilionowy.post Re: Po pierwsze primo, 14.03.10, 23:06 barnacle.bill.the.sailor napisał: > dlaczego, manipulancie, wyciąłeś dalszy ciąg swojej wypowiedzi, do którego > odnosiła się moja odpowiedź ? :-))) Zapytaj sam siebie bo to ty zrobiłeś, a nie ja. > > Po drugie primo, jeśli wyznacznikiem twojej znajomości j. polskiego jest > zastosowana w twojej ostatniej wypowiedzi interpunkcja, to nie dziwię się, że > nic nie zrozumiałeś z przytoczonego fragmentu. > A ty nie dość, że bezczelnie zarzucasz mi manipulację, to jeszcze jakieś bzdurne intencje. Odpowiedz Link Zgłoś
barnacle.bill.the.sailor Re: Po pierwsze primo, 14.03.10, 23:18 trzymilionowy.post napisał: > Zapytaj sam siebie bo to ty zrobiłeś, a nie ja. Faktycznie... Choć nie mam pewności, czy ja to zrobiłem... ;) Przepraszam za bezpodstawne powówienie i gwoli jasności wyjaśniam, ze moja odpowieddź odnosiła się do całej twojej wypowiedzi. > A ty nie dość, że bezczelnie zarzucasz mi manipulację, Przeprosiłem wyżej. > to jeszcze jakieś bzdurne intencje. Zarzucenie autorowi artykułu, że zapomniał o tym, o czym napisał (i co przytoczyłem w wytłuszczonym cytacie) istotnie zasługuje na określenie "bzdura"... ;-P Odpowiedz Link Zgłoś
trzymilionowy.post Re: Po pierwsze primo, 14.03.10, 23:29 Śmiem twierdzić, że to nawet nie Ty bo to wycięcie tekstu dziwnie jakoś wygląda, jak błąd programu na przykład nie mniej na przyszłość proszę o większą tolerancję i sprawdzenie przed zarzutami. Kiedy ktoś mówi o tym, jak nas mordowano - dostaje metkę cierpiętnika. Gdy mówi o polskich historycznych sukcesach - nazywa się go nacjonalistą. To zdanie nawet zestawione z moim zastrzeżeniem skontrować mnie nie jest w stanie ponieważ jest zbyt ogólne i infantylne. Odpowiedz Link Zgłoś
a.adas Re: Niewolnicy? 14.03.10, 22:10 Nieniewolnik słucha Lao Che, kupuje plastikowego visa i robi cyfrówką zdjęcie 10-letniemu szkrabowi z biało czerwoną opaską na łapie, przed krasnale w ogródku wbija dwa nagie miecze, a dziecku przed wycieczką szkolną tłumaczy oznaczenia na ukraińskim spirytusie. I oczywiście robi to z własnej nieprzymuszonej woli, świadomie, genetycznie. I ma czyste sumienie. Powtórzę się, ale mnie to powoli wkurza. PiS wyczuł tu, w historii, coś ważnego, jakiś brak. Jednak w swoim stylu najpierw temat zawłaszczył, a potem skompromitował. Co gorsza, obudził demony pophistorii. Plastykowych symboli ważniejszych od treści, dyskusji. Gdyby to były prawdziwe mity, to może bym to łyknął, ale to co otrzymujemy, to jakaś papka. Tyle, że nie "politycznie poprawna" jak zarzucano, a "bogoojczyźniana". I to jest ok, tak? PS albo to zadziwiający zbieg okoliczności albo Rybicki to Rybitzki od Jankego. Odpowiedz Link Zgłoś
tornson [...] 14.03.10, 22:41 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
dupetek Interior PiSdziacki poraża! 14.03.10, 23:10 Kochanowski jest typowym przykładem jak patriotyzm można traktować instrumentalnie! Według półgłówka, jeśli ktoś nie był w Katyniu lub na polach Grunwaldu, to nie jest patriotą??? Odpowiedz Link Zgłoś
bella_donna Re: Interior PiSdziacki poraża! 14.03.10, 23:31 Ja nie byłem w żadnym z wymienionych z niedorzecznika miejsc. Pole na Warmii mnie kompletnie nie interesuje, las w gdzieś w Rosji też nie, a do Muzeum PW jakoś się mi się nie złożyło do tej pory. Jednak bezczelnie wyzywam tego dupka Kochanowskiego na pojedynek - na wiedzę o bitwie grunwaldzkiej, katyńskim mordzie i powstaniu warszawskim. Daję mu tydzień na przygotowanie się, a w środę oczekuję sekundantów. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
etwas-geheimnis Re: Interior PiSdziacki poraża! 15.03.10, 13:02 Masz moje wsparcie:-) Podejrzewam jednak że ten ( jak mu tam) nie stawi się do pojedynku. Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Re: Interior PiSdziacki poraża! 15.03.10, 13:35 etwas-geheimnis napisał: > Masz moje wsparcie:-) Podejrzewam jednak że ten ( jak mu tam) nie stawi się do > pojedynku. Moje wsparcie również, a ten-tam się nie stawi na znak protestu, że mu Kopacz nie dała się zaszczepić. Odpowiedz Link Zgłoś
bella_donna Serdeczne dzięki:) 15.03.10, 17:44 Widzę, że sekundantów już mam:) Teraz ruch tego tam;) Odpowiedz Link Zgłoś
bella_donna Re: Niewolnicy? 14.03.10, 23:32 Nasz forumowy palnick to Rybicki czy Kochanowski? Jak myślicie? :D Odpowiedz Link Zgłoś
bodo.2 Re: Niewolnicy? 15.03.10, 06:56 tak w założeniu salonu miał wyglądać nowy homotumanus III RP,tylko 20 lat nauk rabiego wuj strzelił i okazało się że jednak Polacy i to młode pokolenie poczuwają się nie tylko patriotami,ale są gotowi ponieść ofiarę na ołtarzu ojczyzny,cenią też i są dumni z własnej historii Odpowiedz Link Zgłoś
bella_donna Re: Niewolnicy? 15.03.10, 17:47 bodo.2 napisał: > tak w założeniu salonu miał wyglądać nowy homotumanus III RP Masz na myśli Rybickiego, Kochanowskiego czy palnicka? A może wszystkich trzech? Odpowiedz Link Zgłoś
trzymilionowy.post Re: Niewolnicy? 15.03.10, 18:42 bella_donna napisał: > bodo.2 napisał: > > > tak w założeniu salonu miał wyglądać nowy homotumanus III RP > > Masz na myśli Rybickiego, Kochanowskiego czy palnicka? A może wszystkich trzech > ? Odnoszę wrażenie, że on realizuje po prostu instrukcje i nie ma to nic wspólnego z myśleniem. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych To tylko reklama Przedsiębiorstwa Patriotyzm 15.03.10, 09:09 Przedsiębiorswto jak to przedsibiorstwo musi mieć skądś jakieś zyski. Skoro ludzie mają w poważaniu ich produkty to trzeba załatwić sobie monopol i przymus. Odpowiedz Link Zgłoś
dystans4 Przedsiębiorstwo Patriotyzm 15.03.10, 14:22 I przedsiębiorstwo, i sposób na zwiększenia poczucia własnej wartości i reputacji. Widać, prywatna ocena własnej genetycznej reputacji (i wartości własnej) jest marna. A skoro psychoterapia może być aplikowana innym, dlaczego nie pobierać rynkowych opłat? W pobieraniu opłat za dostarczanie poczucia wartości własnej najbardziej wyspecjalizował się Ojciec Dyrektor, pisięta biorą zeń przykład, nie są oryginalne. Odpowiedz Link Zgłoś
witek.bis Re: Niewolnicy? 15.03.10, 09:12 "Tymczasem Polacy sami pozbawiają się backgroundu..." - dorzucił patriota Paweł Rybicki. Dobrze, że pan Rybicki nie pozbawił się prawa do zachwaszczania języka polskiego. Nie wiadomo tylko, czy takiego językowego backgroundu nabawił się pod Grunwaldem czy w Katyniu. Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: Niewolnicy? 15.03.10, 13:35 Każdy ma prawo czuć się niewolnikiem, nie odmawiajmy tego nawet Kochanowskiemu i Rybickiemu. Odpowiedz Link Zgłoś
dupetek Refleksaja ogólna! 15.03.10, 14:59 Gdzieś, kiedyś u Wańkowicza (Anoda - Katoda?) czytałem jak tzw. patrioci i kombatanci I Wojny Światowej użalali się nad upadkiem obyczajów i demoralizacją młodzieży w Międzywojniu. Młodzież grała w piłkę, siedziała w kawiarniach i chciała normalnie żyć! Gdy przyszedł czas próby, to te "dzieciaki" złożyły taką hekatombę krwi, o jakiej oszołomom się nie śniło!!! Zwłaszcza, że gro tych "zmartwionych" patriotów wywiozło patriotyczne dupy z kraju! Historia lubi się powtarzać:((( Odpowiedz Link Zgłoś
etwas-geheimnis Re: Refleksaja ogólna! 15.03.10, 15:37 Lubi sie powtarzać. Oby nie w ten sposób. Odpowiedz Link Zgłoś
dystans4 Re: Refleksaja ogólna! 15.03.10, 16:27 Zgoda. Tak samo z "Lubi się powtarzać. Oby nie w ten sposób." Odpowiedz Link Zgłoś
w111mil postępowy literat Mrożek napisał opowiadanie 15.03.10, 15:40 Moniza Clavier, w którym biczem satyry smaga polską martyrologię. Literat ów doczekał się grona naśladowców, których można ogladać w telewizorze. Odpowiedz Link Zgłoś