konbar Wszystkie nasze prezydenty oprocz Jaruzelskiego 24.03.10, 03:23 znaja jezyk ludzi biznesu. To nie jest angielski ! To judisz-wiec niech sie "dziubus" nie wysila. Jest do tylu-chyba,ze liczy na pomoc zony. Odpowiedz Link Zgłoś
frakcja-alternatywna Wszystkie nasze prezydenty oprocz Kaczynskiego 24.03.10, 03:34 Odpowiedz Link Zgłoś
frakcja-alternatywna ====== Komorowski na prezydenta ???i ======= 24.03.10, 03:37 Odpowiedz Link Zgłoś
john.kowalski Sikorski myśli że ludzie to durnie 24.03.10, 05:02 Sikorski wybrał sobie jako główne argumenty wyborcze te dwie sprawy: 1. Że on, jako prezydent, będzie dobrze promował Polskę za granicą, w szczególności na zachodzie. 2. Że mówi po angielsku. Te dwa punkty pojawiają sie notorycznie w jego wyborczym "pep talk" i wydają się być głównym trzonem całej jego kampanii wyborczej. Tymczasem: Ad 1. Przecież Sikorski obecnie piastuje urząd ministra spraw zagranicznych, a więc jego stanowisko oficjalnie wymaga od niego promowania i reprezentowania Polski za granicą, w tym na zachodzie. Tymczasem w CV Sikorskiego brak jak dotychczas jakichkolwiek kredytów za promowanie Polski za granicą. W jaki sposób miałoby się to zmienić na stanowisku prezydenta, który formalnie ma mniejszą ekspozycję na zewnątrz kraju, niż specjalnie powołany do tej roli minister spraw zagranicznych? No i jakoś ci goście z zachodu nie walą jak na razie tłumami oglądać żonę Sikorskiego, bo to Amerykanka, co niby ma mieć miejsce (według słów Sikorskiego) kiedy Radek zostanie prezydentem. Ad 2. Po angielsku w Polsce mówi nie tylko Radek. Ten język znają tysiące innych obywateli RP. Znają go nie gorzej, a może i lepiej od niego. Ale prezydent RP wcale nie musi znać angielskiego. Od tego ma tłumaczy. Polska nie zbuduje swojego prestiżu międzynarodowego - tylko na znajomości angielskiego przez prezydenta RP. Putin i Miedwiedjew angielskiego nie znają, a cały świat się z nimi liczy. Nie dajcie się nabrać na farmazony Sikorskiego. johnkowalski.salon24.pl/161831,hak-na-sikorskiego johnkowalski.salon24.pl/161203,za-co-polonia-nie-lubi-sikorskiego johnkowalski.salon24.pl/160972,anne-applebaum-chce-byc-polka johnkowalski.salon24.pl/157893,sikorski-versus-applebaum Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy too true, john, too true... 24.03.10, 05:25 w dodstku facet myslec logicznie nie umie, bo gada o tym aktywnym promowaniu i tworzeniu dynamicznej polityki zagranicznej przez siebie jak prezydenta, a wlasnie ta kwestia jest jedna z glownych wasni miedzy obecnym prezydentem i premierem... po co tuskowi powtorka z rozrywki, jesli chodzi o klotnie o samoloty i kto ma leciec gdzie??? gdyby sick-orski mial troche oleju w glowie, to mowilby rzeczy podobne do komorowskiego w tych sprawach, a tak tuskowi nie pozostaje nic innego jak otworzyc lewa szuflade swego biurka z nazwiskiem komorowskiego zamiast prawa z sick-orskim... Odpowiedz Link Zgłoś
ko2006 Wybory 2010. "Nie zrobię z Kancelarii Prezydent... 24.03.10, 06:53 a gdzie pan sikorski chce robic wrazenie zona amerykanka? chyba tylko w burkina faso. jesli zostanie prezydentem, bedziemy znowu posmiewiskiem swiata (no tak, Polki nie nadaja sie na zony, trzeba bylo sobie sprowadzic jakas z importu). jestem w szoku ze nasz narod jest tak pozbawiony honoru, a we wchodzeniu w dupala amerykanom bije wszelkie rekordy. A moze wybierzmy amerykanina na prezydenta, jak juz to juz! a na marginesie dodam ze nie jestem zadnym ksenofobem, sama mieszkam w stanach i mam meza amerykanina. z doswiadczenia wiec wiem ze nie mozna byc 100% patriota jesli jest sie zwiazanym z jakims innym krajem. Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Wybory 2010. "Nie zrobię z Kancelarii Prezyde 24.03.10, 07:03 Tam Ojczyzna(ojcowizna)gdzie się wychowuje swoje dzieci! Odpowiedz Link Zgłoś
michu-najlepszy oxsfordczyk do wioseł na galery z Tobą za takie 24.03.10, 07:01 bebłanie,ciemnogród chce krótkich i jasnych oświadczeń a Wasze słowa odbiera prosto dajcie nam absolut władzy a my już Wam pokażemy na drzewo z Wami buraki z oxfordu. Z poważaniem Odpowiedz Link Zgłoś
wolny-wybor Zagłosuj sam ... 24.03.10, 08:44 Poprzyj skutecznych polityków, nie kieruj się wyglądem i uprzedzeniami - wpisz w wyszukiwarkę Google Pierwszy Wolny Sondaż Wyborczy, wyszukaj lub kliknij i zagłosuj. Wyniki głosowania przez internatów są zupełnie inne od oficjalnie prezentowanych, już zagłosowało ponad 25854 Polaków i ciągle głosują. Drogi wyborco pamiętaj, jaka jest różnica pomiędzy obietnicą, a jej realizacją, czym się różni obiecanie pieniędzy od dania pieniędzy, czym odróżnia się mówienie od robienia. Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Sick_orsky obiecuje ! 24.03.10, 09:18 Tylko dlaczego z MSZ zrobił przedpokój do prezydentury? Odpowiedz Link Zgłoś
ryszard34-dwa Wybory 2010. "Nie zrobię z Kancelarii Prezydent... 24.03.10, 09:34 No i zupa się wylała. Jeszcze daleko do wyborów a skoczek Sikorski już jest Prawie PANEM PAŁACU idzie do wyborów nie zważając na kulturę i robi straszne obciachy.Smutno widzę taka pre- zydenturę.Ale ja go nie będę wybierać, Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Wybory 2010. "Nie zrobię z Kancelarii Prezyde 24.03.10, 09:59 No pewnie że nie zrobi,bo kto zrobi go prezydentem? Odpowiedz Link Zgłoś
maciejkozlowski Im dłużej go słucham tym mniej go lubię !! 24.03.10, 12:09 Naprawdę w Sikorskiego wierzyłem. Teraz wydaje mi się być wieśniakiem, burakiem, chamem. A jego podlizywanie się Tuskowi to żenada. Co za dureń !!! Odpowiedz Link Zgłoś
mieux Re: Im dłużej go słucham tym mniej go lubię !! 26.03.10, 11:42 >Sikorski (...)wydaje mi się być wieśniakiem,burakiem, chamem. A jego podlizywanie się Tuskowi to żenada. Co za dureń !!! Chwała Ci za to olśnienie. Nareszcie zaczynasz zauważać to, co inni widzą od dawna. Takiego prymitywa jak sik-orski oferować jako prezydenta, to prawdziwy obciach dla PO i Tuskomatołka-cudaka. Odpowiedz Link Zgłoś
grad64 Wybory 2010. "Nie zrobię z Kancelarii Prezydent... 24.03.10, 13:48 Kciuki za B. Komorowskiego powinien trzymać przede wszystkim Donald Tusk. W przypadku wygranej Sikorskiego, obecne problemy z Prezydentem mogą się okazać niczym. Wystarczy popatrzeć tylko na "szczerą" twarz pana Radka ... , pycha Go aż roznosi, a ten "bezinteresowny uśmiech" zwala z nóg. Już widzę, jak pan Sikorski wykonuje polecenia swego następcy na stanowisku Ministra SZ, bo przecież za politykę zagraniczną odpowiada Rząd, Widzicie to również??? Skończmy też z mitem, że pan Sikorski jest super Ministrem i super fachowcem, było i będzie wielu lepszych na tym stanowisku, a co do znajomości języków obcych ( a konkretnie to chyba tylko angielskiego?), to nawet gdyby ewentualny Prezydent RP mówił świetnie po angielsku, to i tak powinien korzystać z usług profesjonalnego tłumacza, bu uniknąć ewentualnej pomyłki a także aby ktoś postronny nie odniósł wrażenia "podlizywania się" innym przywódcom. Boże chroń Polskę i Polaków przed panem R. Sikorskim jako Prezydentem. Odpowiedz Link Zgłoś
jatokomtur Wybory 2010. "Nie zrobię z Kancelarii Prezydent... 24.03.10, 14:31 na pewno nie zrobisz i niech tak zostanie Odpowiedz Link Zgłoś
maverickpis Nie zrobię Kancelarii Prezydenta ani ja, ani on 24.03.10, 14:38 [b]Ani Sikorski kelner z Londynu, ani Komorowski in Vitro, nie zrobia NIC - zadnej urojonej kancelarii. Nawet POczlonkowie nie glosuja na nich , 30% oddalo w ogole glosy w prakabarecie. Jakie zatem szanse maja u prawdziwych Polakow ??? Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Nie zrobię Kancelarii Prezydenta ani ja, ani 24.03.10, 22:04 W programie T Lisa widzowie na pytanie czy kandydat PO ma szansę zostać prezydentem RP, 61 % odpowiedziało że NIE! Odpowiedz Link Zgłoś