Dodaj do ulubionych

Walter kontratakuje

26.02.04, 18:26
W dzisiejszym Przekroju jest wywiad z Mariuszem Walterem "Zdradzony prezes
zdradza". Strasznie obsmarowuje biednego Lisa, zarzuca łamanie warunków
kontraktu, mówi o jakichś naganach jakie Lis za to dostawał ale cały czas
wraca wątek kariery politycznej Lisa, widać, że Waltera to bardzo uwiera.

Najsztub: Dlaczego wyleciał?
Walter: To długa historia. Tu trzeba sięgać pamięcią do co najmniej dwóch
ostatnich lat. Bo na sięganie w głębszą przeszłość przyjdzie czas przed
wyborami, po to by jego sylwetkę w pełni pokazać wyborcom.

--------

Walter: Tu pan Tomasz Lis jako potencjalny kandydat na prezydenta dał może
nie pierwszą, ale dał plamę. Bo zmusi kiedyś zarząd TVN do ujawnienia
przynajmniej tego fragmentu umowy.

-------

Najsztub: Sympatyzuje pan z kandydaturą Jolanty Kwaśniewskiej, podoba się
panu ta kandydatura?
Walter: Trudno sobie wyobrazić lepszą Pierwszą Damę. Ta para nas reprezentuje
bez zarzutu.

---------

Najsztub: Ale już dziś mogę powiedzieć, że jeżeli w drugiej turze będzie Lis
i Kwasniewska, to pan zagłosuje na Kwaśniewską.
Walter: Nie chciałbym, by Tomasz Lis był moim prezydentem. Nie może być nim
człowiek, który nie przestrzega tego, co sam podpisał.
Obserwuj wątek
    • Gość: ads Re: Walter kontratakuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.04, 18:28
      Co za głupi dzięcioł.
    • lupus.lupus Re: Walter kontratakuje 26.02.04, 18:34
      Muszę to przeczytać. Walterowie od dawna przyjaźnią się z parą monarszą.
      Szczególnie Bozena Walter, która przyjaźni się prywatnie i współpracuje
      zawodowo ( ich fundacje) z Miłosierną.
      • kataryna.kataryna Re: Walter kontratakuje 26.02.04, 19:03
        lupus.lupus napisał:

> Muszę to przeczytać. Walterowie od dawna przyjaźnią się z parą monarszą.
        > Szczególnie Bozena Walter, która przyjaźni się prywatnie i współpracuje
        > zawodowo ( ich fundacje) z Miłosierną.

Przeczytaj, przeczytaj. Ja na razie tylko przeleciałam bo mnie szybko zirytował
        tym skakaniem po Lisie i tą prawie groźbą na samym początku wywiadu, że w
        kampanii się będzie przeszłość Lisa prześwietlało. Jest też tekst o Piskorskim
        ale tego nawet nie ruszyłam bo też się zdenerwuję.
        • lupus.lupus Re: Walter kontratakuje 26.02.04, 19:22
          Kiedyś to w takich momentach ratował prof Filutek z Filusiem :)
          Po przeprowadzce można raczyć się już tylko Masłowską.
          • Gość: 100 rodzin Re: Walter kontratakuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.04, 19:56
            Przekrój też w oraszaku Kwasniewskiej ?
    • Gość: rafal Re: Walter kontratakuje IP: *.proxy.aol.com 26.02.04, 18:35
      Nieladnyten p. Walter w dodatku maly szantazysta:
      wiadomosci.wp.pl/prasaWiadomosc.html?wid=4934770&kat=9811
    • Gość: Camille~Pissarro Re: Walter kontratakuje IP: *.idea.pl 26.02.04, 19:10
      Juz w wątgku "Kreowanie dynastii" , który wygenerowazłem gdy pojawiła sie
      pierwsza informacja o n iewykluczeniu , że J.Kwasniewska będzie kandydować na
      urząd prezydenta RP ( bodajże spotkanie w Krakowie w piwincy "Pod jaszczurami"
      i ogłoszenie powyższego przez J.Paradowską ), podkreśliłem niebagatekna rolę
      jaka odgrywa i odegrać moze w tej "promocji" "stajnia Walterów".To, że
      prowadzone przez nich TVN i TVN24 funkcjonują niemal profesjonalnie (
      odnbiesieniue do naszego podwórka ) nie znaczy , że nie maja oni swoich
      sympatii polityczynych. A czy powinni to w widoczny sposób okazywać ??
      Moim zdaniem nie , ale zyjemy nad Wisłą a nie nad Tamizą i takowe są realia.
      Dla pewnej grupy odbiorców zaufanie "do tej stajni" zapewne spadnie ( ja sie do
      nich zaliczam ) , ale jaki oni stanowią procent społeczeństwa ??

"postępuj według takiej tylko zasady,którą mógłbyś uczynić prawem powszechnym "
      /Emmanuel Kant/
      • Gość: wartburg zmodyfikowana cenzura IP: *.b.dial.de.ignite.net 26.02.04, 21:11
        Gość portalu: Camille~Pissarro napisał(a):

> Juz w wątgku "Kreowanie dynastii" , który wygenerowazłem gdy pojawiła sie
        > pierwsza informacja o n iewykluczeniu , że J.Kwasniewska będzie kandydować
        na
        > urząd prezydenta RP ( bodajże spotkanie w Krakowie w piwincy "Pod
        jaszczurami"
        > i ogłoszenie powyższego przez J.Paradowską ), podkreśliłem niebagatekna rolę
        > jaka odgrywa i odegrać moze w tej "promocji" "stajnia Walterów".To, że
        > prowadzone przez nich TVN i TVN24 funkcjonują niemal profesjonalnie (
        > odnbiesieniue do naszego podwórka ) nie znaczy , że nie maja oni swoich
        > sympatii polityczynych.

Ach jak te puzzle ładnie się układają... Media elektroniczne pozostają niemal
        w stu procentach na służbie jednej orientacji politycznej. Na jednej smyczy
        prowadzone.

Nawet Dworak, który dostał się na fotel prezesa TVP w wyniku nieprzewidzianych
        zawirowań, czyli "zdrady", jest bezsilny. Te same gęby śmieją sie do nas z
        ekranu, co za Roberta i nic nie wskazuje, żeby coś się w tym względzie szybko
        zmieniło.

Komuniści nigdy nie tolerowali wolnych mediów. Gdzie tylko dorwali się do
        władzy i było to możliwe, zakładali cenzurę. Tępili wolność słowa, której bali
        się jak diabeł święconej wody. Ich następcy działają w innych warunkach, ale
        w zbliżony sposób. Posługują się cenzurą niejawną, zakulisową. Nie ma urzędu
        na Mysiej, ale są umowy, interesy, uzgodnienia...

Uwidoczniła to już afera Rywina, kiedy GTW postawiła Agorze warunek - nie
        ruszać Millera. Wywiad z Walterem też rzuca nieco światła na mechanizmy
        działania tej zmodyfikowanej cenzury.
    • tajniak000 Re: Walter kontratakuje 26.02.04, 19:16
      Od razu widać, że państwo Walterowie wynieśli przyzwyczajenia z telewizji
      publicznej , która do dziś z upolitycznienia wyleczyć się nie może .
      Szkoda tylko, że na tej „chorobie” ucierpiała sylwetka Tomasza Lisa.
      Ciekawe czy faktycznie będzie kandydował w wyborach prezydenckich, coś czuje,
      że to może być ciekawa kandydatura, ciekawej i bardzo barwnej postaci .
      Czy może ktoś wie co się z nim obecnie dzieje?
      • lupus.lupus Re: Walter kontratakuje 26.02.04, 19:18
        Zażywa spokoju domych pieleszy(ech...Kinga..). Pisze dla "Rz" i "Wprost" (
        świetny tekst o Kuklińskim". Myślę,że mimo Pacławskiego zobaczymy go wkrótce na
        stanowisku TAI.
        Trzymać kciuki.
        • kataryna.kataryna Re: Walter kontratakuje 26.02.04, 19:24
          lupus.lupus napisał:

> Zażywa spokoju domych pieleszy(ech...Kinga..). Pisze dla "Rz" i "Wprost" (
          > świetny tekst o Kuklińskim". Myślę,że mimo Pacławskiego zobaczymy go wkrótce
          na
          >
          > stanowisku TAI.
          > Trzymać kciuki.

Ale do TVP najwczesniej za pół roku. Do tego czasu się może dużo zmienić bo
          Dworak będzie chciał szybko pomieszać w kadrach więc jak sobie znajdzie szefa
          TAI to nie po to, żeby go za sześć miesięcy zwalniać, żeby miejsce dla Lisa
          zrobił.

• Gość: rafal Re: Walter kontratakuje IP: *.proxy.aol.com 26.02.04, 20:32
        A nie dopuszcza Pan mysli, ze TVN juz od dawna TYLKO do Walterow nie nalezy?
        Walter jest co prawda oficjalnym szefem (ale tylko wsolwlascicielem) i dezyzje
        zapadaja gdzie i kto inny bisnesem kreci.
        Wyrzucenie Olejnik i Lisa przypomina mi bardziej historie z zycia Murdocha -
        wspowlasciciela TVN (Fox to jedna z jego licznych stacji i gazet.
        TYP ten w jednym z amerykanskich gazet rozpisal ankiete z prosba o podanie
        niezastapionych pracownikow.
        Po czym ich wszystkich zwolnil, gazeta leciala dalej, a on sie chelpil, ze nie
        ma ludzi niezastapionych.
        W jego mediach zreszta nie ma "orlow" ze swoim zdaniem.
    • Gość: t1s Re: Walter kontratakuje IP: *.aster.pl / *.aster.pl 26.02.04, 19:18
      I tak już konserwy "Jola" zagracają mi prawie całą lodówkę. A teraz jeszcze
      pozostałe wolne miejsce wypełnia pasztet z Lisa.
      Cholera, gdzie ja piwko będę chłodził???
      • Gość: Kiszczak Tow. Walter jest naszym oddanym współpracownikiem IP: 195.205.230.* 26.02.04, 21:18
    • Gość: HaHa pracowałem z Lisem, to człowiek bez wyobraźni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.04, 21:30
      tępił każdego, kto lepiej wypadał na wizji, on był tak autorytarny i wulgarny,
      że po prostu to wyglądało jak kult Stalina. Lis być geniusz w każdej sprawie i
      znać się na wszystkim a inni to be. Poza tym -wbrew pozorom to karzeł jeżeli
      chodzi o wyczucie polityki. Zobaczymy jak daleko zajdzie w polityce ! HA HA HA
      HA HA HA HA
      A i jeszcze jedno- ma zółte i krzywe zęby.
      • Gość: easy tiger ! Re: pracowałem z Lisem, to człowiek bez wyobraźni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.04, 21:32
        Jesteś pewien, że ci się to nie przyśniło ?
      • wartburg4 Re: pracowałem z Lisem, to człowiek bez wyobraźni 26.02.04, 21:33
        Gość portalu: HaHa napisał(a):

HA HA HA
        > HA HA HA HA
        > A i jeszcze jedno- ma zółte i krzywe zęby.

Kurde... naprawdę? To już na niego nie zagłosuję.
        • Gość: HaHA Re: pracowałem z Lisem, to człowiek bez wyobraźni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.04, 21:41
          chłopie, Lis to dziecina, którą polityka przerobi na kupę łajna. On się nie
          nadaje do pracy z ludźmi. Zobaczymy zresztą jak go przyjmą w TVP, bo wcale tam
          radość nie panuje z tego powodu. Przeczytaj zresztą to książkę Co z tą Polską.
          To zbiór pobożnych życzeń, od razu widać, że gość nie wie, że polityka rządzi
          się cynicznymi prawami i żongluje naiwnością ciemnych mas. Lis nie ma szans bo
          nie ma wyobraźni. Będzie dobrze, jak go jakakolwiek stacja zatrudni.
      • Gość: rafal Re: pracowałem z Lisem, to człowiek bez wyobraźni IP: *.proxy.aol.com 26.02.04, 21:37
        To moze ty konia widziales a nie lisa?
        • Gość: HaHa Re: pracowałem z Lisem, to człowiek bez wyobraźni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.04, 21:44
          spoko Panie Rafale,
          może tylko więcej wazeliny !
        • wartburg4 Lenin? 26.02.04, 21:45
          Gość portalu: rafal napisał(a):

> To moze ty konia widziales a nie lisa?

Własnie, no bo to może wcale nie był ten lis, tylko NIElis, to znaczy ten, no
          jak mu tam... LENis? Tfu! No co ja chciałem powiedzieć... Lenin?
          • Gość: HaHa Re: Lenin? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.04, 21:48
            Nie podniecaj się ! Dobrze powiedział Walter - Lis wkurzał i nie umiał się
            zachować jak zwykły, przeciętnie wychowany człowiek. Czekam z niecierpiliwością
            jak Pan Lis pokaże swoją klasę, bo na razie się miota jak prowincjusz w mieście.
          • Gość: HaHa Lis - mentalność afrykańskiego kacyka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.04, 21:56
            Kali byc wspaniały, Kali być piękny, Kali być mądry. Wszyscy inni to be. Kali
            być Americano, Kali być mąż opatrznościowy. Oddajmy cześć Kalemu !
            • wartburg4 Re: Lis - mentalność afrykańskiego kacyka 26.02.04, 22:00
              Gość portalu: HaHa napisał(a):

> Kali byc wspaniały, Kali być piękny, Kali być mądry. Wszyscy inni to be. Kali
              > być Americano, Kali być mąż opatrznościowy. Oddajmy cześć Kalemu !

Ale czym podpadł Ci naprawdę? Chyba przecież nie żółtymi zębami? Było to
              konkretne wydarzenie? Jeśli tak, to opisz je. Wytłumacz, co Twoim zdaniem
              było w jego zachowaniu niestosownego. Co zrobił albo czym się wygłupił?
              • Gość: easy tiger ! Re: Lis - mentalność afrykańskiego kacyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.04, 22:06
                Nie podobało mi się, jego zaangażowanie w lekkomyślną iracką wojnę. (Ten gruby
                pan Major to już zupełny odlot ze strony Walterowskiej stacji).
                Ale czuję do Lias sympatię.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka