Gość: jogi IP: 195.85.249.* 02.03.04, 16:27 a może zalegalizować ... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jaco L E G A L I Z A C J A !!! IP: 217.153.29.* 02.03.04, 16:29 Legalizacja pociaga za soba pewne zagrozenia, ale tez korzysci zarowno dla spoleczenstwa jak i panstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IdPomysł Re: L E G A L I Z A C J A !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.04, 16:52 Legalizacja + 50% akcyzy. Odpowiedz Link Zgłoś
roody102 Re: L E G A L I Z A C J A !!! 03.03.04, 02:20 E, taka wysoka akcyza spowoduje, że nadal dominował będzie czarny rynek. ________________________________________ Roody102 Dziennikarzyna-wazeliniarz-pseudointelektualista-palmofil (by sigrun) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolo jang powoli wychodzi, ile dala poroniona ustawa IP: *.big / 62.233.185.* 03.03.04, 06:56 jw, no comments Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: divid Re: L E G A L I Z A C J A !!! IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 03.03.04, 08:25 zrobienie grama dobrej trawy to koszt około 8 zł, i nie ch ta akcyza będzie wynosić nawet 50%, to po dodaniu zysku dilera (np. knajpy) i tak będzie dużo taniej niż na czarnym rynku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sober Re: L E G A L I Z A C J A !!! IP: 217.153.43.* 02.03.04, 19:03 Mogły by wtenczas zostać sporządzone jakieś normy składników niebezpiecznych dla zdrowia (podobnie jak przy papierosach), wtedy chociaż wiadomo by było, co sie tak naprawde pali, a bynajmniej tak wtedy winno sie stać, a to niewątpliwie plus. Niemniej jednak ja nie palę, bo potrafię sobie zorganizować czas i bez tego i nie potrzebuje wspomagaczy przy zabawie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mJentaa Re: L E G A L I Z A C J A !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.04, 21:48 tak zalegalizować i tak tą prostą metodą pozbędziemy się słabszych jednostek, no jest to pewne rozwiazanie... ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rudex Re: L E G A L I Z A C J A !!! IP: 80.48.237.* 03.03.04, 10:18 pie... faszysta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kenajka@gazeta.pl Re: L E G A L I Z A C J A !!! IP: *.stanet / *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.04, 22:39 możesz mi powiedzieć jaco, jakie korzyści ma państwo i społeczeństwo z legalizacji narkotyków ? Odpowiedz Link Zgłoś
rootol Re: L E G A L I Z A C J A !!! 03.03.04, 08:15 Takie same jak z legalnej wódy i fajek. I takie same problemy jak myślę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Virgill Re: L E G A L I Z A C J A !!! IP: *.gryfnet.szczecin.pl 03.03.04, 00:50 jestem za całkowitą legalizacją tzw. miękkich narkotyków . brak legalizacji powoduje patologię i kryminogenność wśród małolatów - ten co chce to i tak kupi . państwo traci nie obkładając miękkich narkotyków podatkami , dokładając do tego nienormalną sytuację z agencjami nie mogę zrozumieć dlaczego tyle pieniędzy ucieka przez palce państwa ... a z drugiej strony hausner szuka oszczędności i robi cięcia mając pieniądze leżące na ulicy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie jaram Re: L E G A L I Z A C J A !!! IP: *.icpnet.pl 03.03.04, 10:36 Że trawa szkodzi nikt mnie nie przekona - paliłem codziennie przez 16 lat od wczesnej młodości w tym czasie pokończyłem wszystkie szkoły ze studiami włącznie - zostałem wysokiej klasy specjalistą, profesjonalym muzykiem - na pare lat, sportowcem i przeczytałem biblioteke całą mam dzieci i nie jestem narkomanem - przestałem palić z dnia na dzień bez wiekszej doliny jak mi sie ten tryb życia znudził - teraz nic nie biere nic nie jaram i czuje sie świetnie jestem zdrowy jak ryba i szczęśliwy - naprawde niech nikt nie kłamie że konopie szkodzą - to człowiek i jego psychika moze sobie szkodzic z konopiami lub bez - jakich używa do tego rekwizytów to nie ma wiekszego znaczenia => LEGALIZOWAĆ!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Toudi Re: L E G A L I Z A C J A !!! IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 03.03.04, 16:12 i tak wszyscy jaramy, dlaczego by wiec tego nie kontrolowac wprowadzic cenzus wieku i tyla. Marihuana jest tearz dla wszytskich, dlatego wkurzajce jest to ze jakby nie patzec wszyscy jestesmy kryminalistami. Legalize it Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wujek_pawel Re: 19,2 proc. polskich nastolatków paliło choć r IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 02.03.04, 16:33 czyli taki procent młodych ludzi naraza sie na konflikt z prawem. faktycznie może lepiej zalegalizować Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miszcz legal IP: 212.191.80.* 02.03.04, 17:22 jestem za legalizacja ziółka ale nie z tego powodu ze duzo mlodych i tak jej uzywa wiec nalezy zmienic prawo aby nire popelniali przestepstw.Idac ta drogą mozemy dojsc do wniosku ze kradzieze tez nalezy zalegalizowac bo przeciec tak wiele osob kradnie.Dlaczego nie dac ludziom wyboru-kazdy sam bedzie decydowal czy chce jarac - mamy legalne fajki i alkohol a przeciez nie kazdy sie chce tym gównem truć.teraz nie ma problemów ze zdobyciemt rawki wiec dlaczego miałoby sie to zmienic po jej legalizacj?Nagle w dilerach sie obudzi sumienie?Poza tym nie lubie gdy dorosłym ludziom inni mowią co jest dobre a co pfee.Mam rozum wiec go uzywam.JA powinienem rozporzadzać swoją wolą i kierowac moim życiem i nie chce żeby mnie z tego obowiązku zwalniał jakis grzejący w Wawie dupę kolo. pozdrawiam palących i niepalących. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Awx NACIAGANIE POD SPEC. PROGRAM LEGALIZACJI IP: 162.108.22.* 02.03.04, 18:53 Pierwsze: Jezeli ci NIEDOROSLI!!! palili, to kto powiedzial, ze dorosli musza to legalizowac??? Moze tak zyczylby sobie Wiesiu OWSIAK, bo on to luuubi, jak ma wokol nacpanych malolatow. NO WIEC, JAKIE NAZWISKA SA ZA TYM? Druga prawda, to ze jesli ktos przyznal sie, ze RAZ uzywal srodki odurzajace, to nie jest prawda, ze jest ich zwolennikiem. Jezeli Tobie zdarzylo sie poslizgnac i upasc dupa w gowno, to ma to znaczyc, ze Ty to lubisz i trzeba ci nastepnym razem pomoc wyladowac znow w gownie?! TAK WYGLADA Z TEGO SONDAZU! >ᡋ,2 proc. polskich 15-16-latków i 36,7 proc. 17-18-latków przyznaje się, że choć raz w swoim życiu paliło marihuanę lub używało innych substancji psychotropowych<< Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pepperoni Półtora roku badań? IP: 149.156.184.* 02.03.04, 16:36 Okropne: ci mądrzy naukowcy potrzebowali ponad pół roku, żeby poobliczać procenty z ankiet. A dalsze pół roku potrzebują na "opracowanie" tych wyników. No tak, rozumiem: płaci za to UE, i to pewnie za przepracowane godziny ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: 19,2 proc. polskich nastolatków paliło choć r IP: *.chello.pl 02.03.04, 16:37 No i co z tego że 36% spróbowało? A ilu z nich jest potem uzależnionych od twardych narkotyków? A w porównaniu do liczby ludzi próbujących alkohol i nikotynę - jaki procent się uzależnia? Jakoś nie widzę takich wyników.. Tak naprawdę te używki wyrządzają mniej więcej podobne szkody i są podobnie uzależniające. Nie chciałbym żeby moje dzieci próbowały dopóki nie podrosną - ale potem można tylko liczyć na zdrowy rozsądek. Zakazy niewiele pomogą. Jeśli umiesz się dobrze bawić bez dragów czy alkoholu to nigdy się nie uzależnisz, a jeśli jest inaczej to się i tak bez różnicy czy będzie to wódka czy konopia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kR legalizacja IP: *.ghnet.pl / *.ghnet.pl 02.03.04, 16:38 Jestem za legalizacją. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: so Re: legalizacja IP: 139.48.178.* 02.03.04, 17:05 Legalizowac bezmyslnosc? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom Re: legalizacja IP: 62.233.222.* 02.03.04, 18:00 bezmyślności nie trzeba legalizować , lagalne są papierosy a to pierwsza rzecz jaką powinni zdelegalizować dla zdrowia narodu. Reszta nie jest tak ważna , małolaci zawsze powinni być z dala od używek ale to inna para kaloszy , z resztą życie pokazuje że akurat oni są najbliżej tematu i żaden zakaz nie poprawił znacząco tej statystyki , co z resztą było do przewidzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: not your bussines Re: legalizacja IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 02.03.04, 21:47 zalegalizować przynajniej nikt nie kupi na ulicy domestosu eteru głupiego jasia i innych muchozoli zamiast pożądnej pojarki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Peter Re: legalizacja IP: 217.153.113.* 03.03.04, 12:07 W Holandi po legalizacji miekkich narkotykow drastycznie spadlo sporzycie twardych. Wiec to juz jest, jak kolega ponizej zauwazyl legalna marichuana jest dobrej jakosci bez dodatkow chemicznych - mniej ludzi zapada na tajemnicze choroby, panstwo zarabia na tym fure pieniedzy. Tylko ze to sie dzieje w kraju gdzie ludzie od dziecka wiedza co to znaczy tolerancja, tzn ze unas to nigdy nie nastapi. btw dajej nie rozumiem o co chodzi z ta "legalizacja bezmyslnosci" Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: da silva W O L N O S C !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.chello.pl 02.03.04, 16:49 MY LUDZIE KTORZY PALIMY KROLOWA ZIÓŁ ZADAMY WOLNOSCI!! PRECZ Z CIEMNOGRODEM!! PRECZ Z ZACOFANIEM UMYSŁOWYM!! LEGALIZACJA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eja Re: W O L N O S C !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.eimg.pl / 80.51.242.* 02.03.04, 16:58 puknij się w swój rozjaśniony "królową ziół" łeb może cię to otrzeźwi i pomyślisz logicznie... poza tym mów tylko za siebie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szopen z poznania Re: W O L N O S C !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.cs.put.poznan.pl 02.03.04, 17:08 Nie wypowiadam sie ani za, ani przeciw legalizacji. Natomiast nie widze zwiazku miedzy legalizacja uzywek a wolnoscia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom Re: W O L N O S C !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 62.233.222.* 02.03.04, 18:17 Jednak związek ten istnieje.Zakazy ukrócają wolność. Wolność można uzyskać jedynie przez zniesienie zakazów. Jedynie krzywdzenie ludzi powinno być zakazane. Sam fakt spożywania konopi nie ma nic wspólnego z krzywdzeniem bliźniego i nie ma sensu utrzymywać tego zakazu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Awx ZAMROCZYC I ODURNIC MOZG, TO WOLNOSC????? IP: 162.108.22.* 02.03.04, 18:59 CHYBA, ZE CHODZI O WOLNOSC DLA TYCH CO ZAROBIA GRUBY SZMAL, NA OGLUPIALYCH PETAKACH I ICH SRODOWISKU. - ZE OTOCZENIE ZA TO ZAPLACI, TO FAKT. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daktahu Re: W O L N O S C !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 217.153.44.* 03.03.04, 09:28 związek jest podstawowy, lezy u podstaw funkcjonowania tzw. panstwa prawa, które przestrzega pewnych zasad. mozesz jeździć na rowerze, ale nie musisz, mozesz samochodem, ale nie musisz, mozesz kapac sie w zinym morzu ale nie musisz, mozesz pic czyty spiryt, tez nie musisz, masz wybór. legalnie mozesz sie nejebac, zarzygac, a potem cie odwiaza na izbe najwyzej, a ja np chcialbym tez legalnie zapalic raz na jakis czas jointa ze znajomymi w przyjemnym otoczeniu, bez schizy ze ktos mnie podpie...li i psy nasle. niech sie psy zajmuja zlodziejami, bandytami i gwałcicielami, a nie palaczami. jeden pali fajki bo go to uspokaja, podnosi cisnienie albo jeszcze co innego, drugi pije kawe, trzeci piwko z rana, albo whisky w dzien i pod wieczor, i jest OK. niech tez bedzie mozliwosc wyboru ciut większego. a co do wypowiedzi pani, ze palacze ziela maja ataki serca i choroby pluc, to wcale nie jest wynikiem palenia ziela tylko zawartosci czarnorynkowych skunów, i sposobu sporzywania jaki pradestynuje prohibicyjne podejscie, a dlaczego politycy nie mysla o legalizacji?????? bo siedza w kieszeniach gangsterów, którzy zarabiają na handlu. to proste, potwierdzone, i niestety realne. jesli ktos nie chce palic to niech nie pali. ja luksusowej nie pije, a moge. dziekuje za uwage przeciwnikom realności=legalizacji zyczę wiecej rozsądku i spojrzenia szerszego niz przez pryzmat wlasnej osoby. Odpowiedz Link Zgłoś
lakiernik2 Re: W O L N O S C !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 02.03.04, 19:50 Czasowo przebywam w USA. O legalizacji narkotykow nikt tu nawet nia mysli , choc jest to zjawisko bardziej powszechne niz w Polsce. Alkochol i tyton jest legalny , ale kupic go nie jest latwo. Papierosy sa do kupienia tylko w specjalnych sklepach , na stacjach bezynowych , w barach i restauracjach. W normalnych sklepach ich nie ma. Jeszcze gorzej jest z alkoholem. Roznie to jest w roznych stanach , ale np. w Minnesocie gdzie mieszkam , jest calkowity zakaz sprzedazy w niedziele i zeby go kupic trzeba jechac do sasiedniego stanu. Papierosy i alkohol (lacznie z piwem) mozna podawac tylko osobom powyzej 21 lat i przepis ten jest scisle przestrzegany. A jest to kraj , gdzie wolnosc obywatelska jest bardzo ugruntowana. Moze dlatego w Ameryce jest mniej palacych i alkoholikow. W Polsce niektorzy "madrzy i oswieceni" chca zalegalizowania narkotykow , bo jakis tam procent mlodych juz ich probowalo. To moze przy okazji zalegalizowac tez morderstwa - bo jest ich coraz wiecej , zalegalizowac pedofilie i znecanie sie nad dzicmi z powodu j.w. Zalegalizowac tez kradzieze , bo wszyscy kradna i jazde po pijanemu. A korupcje to juz powinno sie nagradzac , bo przeciez wszyscy biora i daja. " Madrzy i oswieceni" puknijcie sie w swoje puste lby. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niewidzialny kretynskie teksty(niektorych internautow) IP: *.speed.planet.nl 02.03.04, 20:06 Jezu jakie pojebane teksty tutaj widze. Na szczescie mam w dupie problem legalizacji marihuany. Mieszkam w Holandii gdzie jest dozwolone palenie cannabis-jakos nie widac uzaleznionych nastolatkow ....i nie siegaja oni po twarde narkotyki. Ja sam skonczylem juz 30 tke i pale zcasem trawke w sumie dwa trzy razy w miesiacu i nie zamierzam tego zmieniac. Jestem za dostepna marihuana w PL ale od powiedzmy 18 roku zycia. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hakon666 Re: W O L N O S C dla lakiernika!!!! IP: 5.2.* / 213.46.162.* 02.03.04, 23:15 no to widze panie lakiernik ze elegancko panu mozg wyprali w tej ameryce. nie chodzi o legalizacje "bo jakis tam procent mlodych juz ich probowalo" chodzi wlasnie o wolnosc wyboru. palenie w przeciwienstwie do wymienianych jednym tchem morderstw, korupcji czy pedofilii nikogo nie krzywdzi (ciezko to sobie wyobrazic, prawda?). to jest typowe 'przestepstwo bez ofiar'. oczywiscie ze chodzi tu o wolnosc. na przyklad moja wolnosc do odmozdzenia sie na jakis czas wtedy kiedy mam na to ochote. panstwo nie powinno chronic przed indywidualna glupota. to tak samo jak z zapinaniem pasow w samochodzie albo jazda na motorze bez kaskow. jesli ktos jest na tyle glupi zeby jezdzic nie zapietym to czemu nie? bedzie mial mnostwo czasu na wozku inwalidzkim zeby sie zastanawiac nad kosekwencja swojego debilizmu. jak chcesz sie zacpac na smierc - prosze bardzo! dlaczego i po co topic pieniadze podatnikow w kolejnych durnych programach propagandowych, ktore i tak nic nie daja? ("zazywasz przegrywasz - dilujesz zyskujesz" a badania o ktorych mowa w artykule pokazuja wzrost zjawiska wlasnie po tej kampanii. po co komu byly te bilbordy? zeby se designer zarobil i agencja reklamowa, nie?) nie uwazam sie za "madrego i oswieconego" ale to co zes napisal to naprawde zenada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: titt Re: A kto placi za leczenie? IP: *.botany.gu.se 03.03.04, 13:28 Pod jednym warunkiem - takie zachowanie automatycznie powinno wyloczac z pod ubespieczenia spolecznego. Wtedy niech sobie jezdza, pala itp. Tylko niech sami placa za leczenie i nie dostaja ewentualnej renty. A i jeszcze powinni byc sterylizowani zeby nie osierocic ewentualnych dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rudex panie lakiernik IP: 80.48.237.* 03.03.04, 10:45 między morderstwem, kradzieżą, a zażywaniem narkotyków jest bardzo istotna różnica. nie widzisz jej? to niedobrze. czy paląc jointa zadaję komuś ból, odbieram mu życie, pozbawiam go własności? zastanów się Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Justi Re: W O L N O S C !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.allianz.pl 03.03.04, 11:00 Ciekawe co będziesz śpiewał, za 5 do 10 lat, kiedy się zoorientujesz że wolność to nie jest wolność, ale niewola. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maćkos Re: 19,2 proc. polskich nastolatków paliło choć r IP: *.gdynia.mm.pl 02.03.04, 16:51 jakby spytać 30latków to by sie okazało, ze próbowało 80% ludzi. Moi wszyscy znajomi palili mniej lub więcej traffki a z tego co się orientuję w twarde poleciał jeden koleś.....i to tylko dlatego, że miał kiepską sytuację rodzinną, a nie dlatego że zapalił czasami skręta...jak go starzy z chaty wylali to znalazł schronienie u kompociarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mati A czemu go starzy z domu wylali? IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 03.03.04, 09:37 Ja rozumiem, że intelignetni ustatkowani ludzie chcą sobie od czasu do czasu zapalić i nie rozumieją, czemu muszą to robić nielegalnie. Ale może trochę odpowiedzialnosci jednak za innych, bo w Polsce i tak mamy już niemało spoko ziomali wybierajćych się codzień do baku bakowa, tylko z tego ani edukacji ani pracy nie ma i rodzina trzyma takiego pasożyta, co sobie znalazł sens życia w zielsku. Dziwię się też brakowi odpowiedzialności stacji muzycznych, co hurtowo puszczają światłe utwory promujące nowy zdrowy sposób na życie z trawą na pierwszym miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maćkos Re: A czemu go starzy z domu wylali? IP: *.gdynia.mm.pl 03.03.04, 16:23 A wylali go bo to byli ciemni ludzie, co to naoglądali się tv i naczytali w gazetach,że traffka to narkotyk tak straszny, że człek jest ćpunem od pierwszego dyma i jak sie dowiedzieli, że koleś czasami pali,to stwierdzili, że narkomana w domu nie beda trzymać....i tak sami sobie z syna narkomana zrobili. A co do mody na zioła to zgodzę się z tobą...lekka przesada z tym promowaniem zdrowego stylu życia, ja widziałem np do sciągniecia logosa z marychą w jakiejś gazetce dla dzieci...niby nic,ale młody człowiek jak za wczesnie zacznie ćmić to faktycznie mózg sobie wypali, ale jeśli robi to w odpowiednim wieku w odpowiedniej ilości i z odpowiednimi ludźmi to do późnej starości wytrwa w zdrowiu i urodzie...a może i zdrowszy psychicznie:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skurwiel Re: 19,2 proc. polskich nastolatków paliło choć r IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 02.03.04, 16:56 oj gupole przeciez nawet jak zalegalizuja to nie dla nastolatków Odpowiedz Link Zgłoś
elde23 Re: 19,2 proc. polskich nastolatków paliło choć r 02.03.04, 17:09 Tych gówniarzy można zalegalizować pod warunkiem,że ich się ZAREJESTRUJE.Potem wystarczy Ustawa,mówiąca o tym, że żaden gnój zarejestrowany, nie może być zatrudniony w urzędzie państwowym,a zwłaszcza w urzędach "siłowych". Wybór należy do Ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: thrunduil Re: 19,2 proc. polskich nastolatków paliło choć r IP: 157.25.125.* 02.03.04, 17:27 juz widze jak PIS w koalicji z PO z zaangazowaniem godnym swietej inkwizycji dokoncza swoje dzielo sprzed czterech lat i wsadza do wiezienia na trzy lata 36.7% procent nastolatkow :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rudex elde! IP: 80.48.237.* 03.03.04, 10:59 ale tych z resortów siłowych co wóde chleją to też by wtedy trzeba było zarejestrować. głupoli. z prawnego punktu widzenia jesli chodzi o przestępstwa narkotyki i alkohol to to samo. tylko co wtedy by się stało z wojskiem i policją? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MARUDER Re: 19,2 proc. polskich nastolatków paliło choć r IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.04, 17:33 Popełniono ostatnio kilka morderstw - może zalegalizować morderstwa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mojo a co to wspólnego z tematem? IP: *.zgrudna.kghm.com.pl / *.kghm.pl 02.03.04, 20:07 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: froncus Re: 19,2 proc. polskich nastolatków paliło choć r IP: *.echostar.pl 02.03.04, 18:14 W tym kraju nie ma raczej szans na legalizację.To kwestia mentalności i podejścia do pewnych spraw.Myślę ,że należy się raczej skupić na tym co zrobić żęby palacze ,których naprawdę jest bardzo wielu, nie musieli się bać ,że trafią za kratki za choćby jednego jointa.Pozdro dla wszystkich politycznych zwolenników Gandy :) "Co to k##### ma być? Czy to kabaret, świat bez zalet? Za to, że jointa zapalę czeka mnie areszt?" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robol Re: 19,2 proc. polskich nastolatków paliło choć r IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.04, 18:24 Jestem, za legalizacją ale eutanazji ćpunów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: John Gotti Re: 19,2 proc. polskich nastolatków paliło choć r IP: *.traco.pl / 195.117.15.* 02.03.04, 18:39 Wszystko to mozemy zawdzieczac polskiemu rzadowi jest zajebisty tylko tak dalej a z Polski zrobi sie jeszcze wiekszy burdel jak jest!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spr1 Zdelegalizowac tyton i alko IP: *.range81-152.btcentralplus.com 02.03.04, 18:42 Albo, albo. Trzeba byc konsekwentnym. Wiadomo powszechnie ze ww substancje sa szkodliwe, czyli czas skonczyc z hipokryzja, "uwarunkowaniami kulturowymi"(absurd), i innymi bzdetami. Albo pelen legal albo prohibicja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Awx Jedz do JEWROPY i skosztuj tej wolnosci. IP: 162.108.22.* 02.03.04, 19:04 Chyba w zyciu nie opusciles swojego Pierdulkowa i dlatego tak ci sie p...li. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raff Legalizacja to super demoralizacja, ćpuny IP: *.iweb.pl 02.03.04, 19:16 Precz z masową kulturą zachodu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Immortal Zalegalizować, niech się wtrują IP: *.icpnet.pl 02.03.04, 19:48 Jestem zdania, że użytkownicy alkoholu i narkotyków należą do podludzi. Sami decydują się na własną degradację. W chwili, kiedy jeden z drugim będzie "odlatywać", ja zdobędę tytuł MBA i będę zarabiać 100 tys. zł miesięcznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niewidzialny glupie teksty IP: *.speed.planet.nl 02.03.04, 20:09 Jezu jakie pojebane teksty tutaj widze. Na szczescie mam w dupie problem legalizacji marihuany. Mieszkam w Holandii gdzie jest dozwolone palenie cannabis-jakos nie widac uzaleznionych nastolatkow ....i nie siegaja oni po twarde narkotyki. Ja sam skonczylem juz 30 tke i pale zcasem trawke w sumie dwa trzy razy w miesiacu i nie zamierzam tego zmieniac. Jestem za dostepna marihuana w PL ale od powiedzmy 18 roku zycia. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
kwinto77 IMMORTAL, TO DO CIEBIE 02.03.04, 20:55 jesteś boski , stary, zaczynam cię wielbić! Ale pomyśl, są pozytywy, gdy ty (przez wielkie"T"of course, ale nie warto było naciskac shift)zrobisz te swoje cuda niewidy, to będziesz zupełnie sam, gdzieś tam, w hotelowym pokoju.Kto ci wtedy zrobi laskę? do czegoś ci się ćpuny przydadzą, docenisz. Nie no, koleś, tylko z podludźmi daj sobie spokój. To już było, dzięki.Herrenvolk wymarła. Założę się , że Żydów i Murzynów też nie lubisz, mam rację?Żal mi cię. Pokorę może jakoś poznasz, to potrzebna cecha.Co ci z kasy, jak nie będziesz człowiekiem? Czy będziesz lepszy? Ale marzenia fajne , man, optymista jesteś. Czasem jednak wyjdź z pokoju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PP Re: Zalegalizować, niech się wtrują IP: *.aster.pl 03.03.04, 18:56 A ja zdobede dyplom MBA, przy okazji normalnie melanzujac i nie ogl;adajac sie na zarozumialych cieciow ktorzy uwazaja ze jak skoncza dobra szkole i maja wiecej kasy to sa lepsi od innych! LEGALIZACJA!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ccc Re: 19,2 proc. polskich nastolatków paliło choć r IP: *.icpnet.pl 02.03.04, 20:13 niezły wynik, ale chyba jest niedoszacowany. z potocznych obserwacji wydaje mi sie ze to ma wiekszy zasieg i dotyka ludzi w róznym wieku. tak na marginesie to marichuana jest fajna, inna od alkocholu, który przeciez też nie jest zły. w umiarkowanych ilosciach róznego rodzaju używki dają troche dodatkowej przyjemności, pomagają w bardziej pozytywnym podejsciu do siebie i innych [ oczywiscie pod warunkiem, ze nie jest sie sfrustrowanym głupkiem) w polsce, ale chyba nie tylko, kreuje sie na siłę jakis ponury obraz czegos co jest wspólnym sposobem wielu ludzi na zykle umilenie sobie zycia. nie ma w tym zadnej patologii ani ideologii. po prostu okazjonalny lub stały element stylu zycia. butelka wina, joint czy picie drinków jeszcze nikomu krzywdy nie zrobiły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Boy Re: 19,2 proc. polskich nastolatków paliło choć r IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.04, 20:22 Garsc cytatow z tego watku: "Jezeli Tobie zdarzylo sie poslizgnac i upasc dupa w gowno, to ma to znaczyc, ze Ty to lubisz i trzeba ci nastepnym razem pomoc wyladowac znow w gownie?! TAK WYGLADA Z TEGO SONDAZU!" "To moze przy okazji zalegalizowac tez morderstwa - bo jest ich coraz wiecej , zalegalizowac pedofilie i znecanie sie nad dzicmi z powodu j.w. Zalegalizowac tez kradzieze , bo wszyscy kradna i jazde po pijanemu. A korupcje to juz powinno sie nagradzac , bo przeciez wszyscy biora i daja." "Popełniono ostatnio kilka morderstw - może zalegalizować morderstwa?" Czytam i zal mi d... sciska. Skad tu tylu demagogow? Co ma wspolnego palenie trawy z morderstwami, wpadaniem w gowno, pedofilia itd. Ja rozumiem ze mozna byc przeciwko legalizacji, ale nalezy podawac jakies sensowne argumenty a nie pieprzyc bez sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: 19,2 proc. polskich nastolatków paliło choć r IP: *.crowley.pl 02.03.04, 21:37 W skrócie: skopiowane z jednej ze stron działanie marihuany: suchość w ustach i gardle, uczucie paniki, zmniejszona energia, pocenie się, niestrawność, astma, przewlekłe zapalenie oskrzeli i krtani, trudności z koncentracją, zwiększone łaknienie, lęki lub paranoja (obłęd). Ponadto byli palacze, którzy pragną mieć dzieci muszą liczyć się z tym, że w najlepszym razie one też będą uzależnione już od urodzenia, a w najgorszym, że ich dzieci urodzą się upośledzone. Czy nie lepiej najpierw pomyśleć zanim zaczniesz palić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wolfgang legalize it ! IP: *.net.autocom.pl 02.03.04, 22:12 no nieeee! po pierwsze: a od kiedy to trawka uzaleznia ? zacznijmy od tego ! to jest dopiero demagogia i ludziska potem w to wierza, "kopiuja z jakichs stron" po dwoch miesiacach palenia dzien w dzien ziolka w holandii po powrocie do polski jakos nie czuje potrzeby kontynuacji. ot tam czasem. o zadnym nalogu nie moze byc mowy po drugie: maryhuanna wyostrza zmysly, i stad sie ewentualnie ta panika moze wziac. jak ma sie dobry humor - bedzie sie mialo jeszcze lepszy. lekka deprecha moze zamienic sie w ogromny dol. trzeba wiec rozsadnie podchodzic do tego. trudnosci z koncentracja ? i tak,i nie ! polecam np badmintona,albo siatkowke po paleniu. precyzja niesamowita(vide wyostrzenie zmyslow) po trzecie: co sie dzieje po piwie,wodce - pisal nie bede... wszyscy wiemy - i ze jest to tak samo paskudne dla zdrowia,spoleczenstwa(a jakze!!!) jak i narkotyki z tym ze trawke narkotykiem ciezko nazwac ! jak ktos nie palil,to niech sie raczej nie wypowiada. po czwarte: polski towar jest czesto z domieszka roznych swinstw typu opium,lsd ! to uzaleznia i jest czesto bardziej halucynogenne polskiego nie palilem i do dzis sie troche boje. po normalnej trawce gadanie z drzewami i scianami mi sie nigdy nie przydarzylo... po piate: legalize it od 21 lat. w tym takze haszysz i grzybki. trawke mozna zaryzykowac od 18 lat. w holandii jest wszystko od 18lat i jakos to funkcjonuje.nie maja bynajmniej wiekszej ilosci cpunow na marginesie per capita niz my. po szoste: zalety legalizacji ? a)nie bedzie badziej dostepne ! teraz trzeba troche sie nachodzic, ale dostac sie moze do tego KAZDY. tak wiec ten argument odpada. bedzie latwiej dostac, ale latwiej w tym sensie, ze szybciej. b)akcyza 30-40% sprawi ze beda pieniadze na leczenie narkomanow spod znaku kotanskiego c) w holandii pomimo legalnosci i akcyzy towar wydaje sie byc tanszy niz w polsce. konkurencja,hehehe d) wtedy tez jest pewnosc co sie kupuje. nie ma czaegos takiego jak dosypywanie lsd,opium i innych takich,juz sam nie wiem jakoich,bo to juz nie moja dzialka takie szczegoly: mam 23 lata, pierwszy raz byl rok temu i uwazam ze to jest wlasnie dobry wiek. jednak malolatom to faktycznie troche strach. tak wiec legalize od 21 lat !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hakon666 dzieki wolfgang IP: 5.2.* / 213.46.162.* 02.03.04, 23:28 wreszcie jakis sensowny post pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANIA POMYŚL ZANIM ZAPALISZ IP: *.crowley.pl 02.03.04, 21:39 W skrócie: skopiowane z jednej ze stron działanie marihuany: suchość w ustach i gardle, uczucie paniki, zmniejszona energia, pocenie się, niestrawność, astma, przewlekłe zapalenie oskrzeli i krtani, trudności z koncentracją, zwiększone łaknienie, lęki lub paranoja (obłęd). Ponadto byli palacze, którzy pragną mieć dzieci muszą liczyć się z tym, że w najlepszym razie one też będą uzależnione już od urodzenia, a w najgorszym, że ich dzieci urodzą się upośledzone. Czy nie lepiej najpierw pomyśleć zanim zaczniesz palić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hakon666 Re: POMYŚL ZANIM PRZECZYTASZ droga aniu IP: 5.2.* / 213.46.162.* 02.03.04, 22:54 suchosc w ustach i gardle -> wielkie halo! szklanka wody rozwiazuje problem uczucie paniki -> bzdura, trzeba byc podatnym na akcje lekowe i ogolnie miec niskie poczucie wlasnej wartosci, jak sie wszystkiego boimy w zyciu to marihuana na pewno wspomoze nas w tym stanie. to nie zalezy od substancji tylko od indywidualnych predyspozycji. zmniejszona energia -> o to wlasnie chodzi, relax i rozluznienie, i nie raz np. gralem w pilke po jointach albo wykonywalem fizyczna robote i zyje i wszystko poszlo dobrze pocenie sie -> chyba sie pani pomyslilo z amfetamina. prosze zdelegalizowac wchodzenie na czwatre pietro i duszne pomieszczenia bo wtedy tez sie poce niestrawnosc -> najwieksza bzdura ze wszystkich. marihuana jest od wiekow znanym lekiem na brak apetytu, na wspomaganie laknienia + przemiany materii astma -> to nie kwestia marihuany jako takiej czyli dymu = sposobu jej przyjmowania. najpopularniejsza metoda to palenie, ale przyjmujac ja doustnie (np jako cistko, albo budyn czy inny rodzaj wywaru na mleku) pozbawiamy sie tego klopotu, czy nie? przewlekle zapalenie oskrzeli i krtani -> jak wyzej. zreszta dlaczego od razu przewlekle? to wcale nie jest tak ze jedno prowadzi do drugiego. mozna zapalenia dostac a mozna nie dostac. trudnosci z koncentracja -> patrz punkt o zmniejszeniu energii. chodzi wlasnie o relax. wiadomo ze nie pale przed np. egzaminem albo prowadzeniem samochodu, ale wtedy kiedy wlasnie nie musze o niczym waznym myslec i nie musze sie na niczym koncentrowac. kluczowe slowo to relax (znowu) zwiekszone laknienie -> co w tym zlego, ja sie pytam? moze dla osob ze spora nadwaga to jest problem, ale bez przesady. leki lub paranoja -> patrz punkt o uczuciu paniki bo to to samo. marihuana poglebia doznania prosze panstwa, wiec jesli jestesmy zdenerwowani i ja zapalimy to bedziemy sie czuc jeszcze gorzej, to proste. dlatego trzeba wspomniec glowna zasade odnoszaco sie do wszystkich uzywek, ze nie moga byc one recepta na stres, to jest bardzo proste. tak samo jest ze szlugami i alkoholem, czy mi sie wydaje? dzieci sie urodza "w najlepszym razie uzaleznione"?? od czego i w jaki sposob? fizyczne uzaleznienie od marihuany nie istnieje (a zeby np. dziecko sie urodzilo uzaleznione np od cracku to musi go grzac matka w ciazy a nie ze "byli palacze") owszem marihuana wplywa na plodnosc ale dlatego ze obniza ruchliwosc plemnikow. badania na ten temat sa wciaz prowadzone i nie mozna stawiac takich kategorycznych tez. jekby jointy byly legalne to duzo latwiej byloby je badac, czy to tez trudno zrozumiec? wiec droga aniu: jakie sa NEGATYWNE efekty zazywania marihuany, ktore podaje twoja tajemnicza strona z ktorej skopiowalas te smieszne (dez)informacje? poza tym twoj post do rodzicow jest sensowny, ale ten na ktory odpowiadam to wola o pomste do nieba. niestety stek bzdur. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANIA RADY DLA RODZICÓW IP: *.crowley.pl 02.03.04, 21:42 CO MOŻE ZASZKODZIĆ ? Jeżeli mimo Twoich starań, dziecko sięgnie po narkotyki pamiętaj, że w takiej sytuacji nie wolno: Wpadać w panikę, krzyczeć, płakać, prosić dziecko by nie brało. Udawać, że to nieprawda, bezgranicznie wierzyć dziecku, nie wierzyć w fakty. Przeprowadzać rozmowy z dzieckiem gdy jest ono pod wpływem środka odurzającego. Doszukiwać się winy w sobie i kolegach dziecka, usprawiedliwiać je tym samym. Wierzyć zapewnieniom dziecka, że ma kontrolę nad narkotykami i że samo sobie poradzi z tym problemem. Ochraniać dziecko przed pierwszymi konsekwencjami używania narkotyków, np. usprawiedliwiać nieobecności w szkole spowodowane kacem po zażyciu środków odurzających. Natomiast powinieneś, wręcz musisz: Zacząć działać. Problem sam się nie rozwiąże. Porozmawiaj z dzieckiem, wysłuchaj go. Postaraj się zrozumieć powód, dla którego dziecko sięgnęło po narkotyk. Być może jesteś w stanie usunąć przyczynę "brania". Skorzystaj z pomocy specjalisty. Wspólnie z nim i z dzieckiem ustalcie reguły postępowania. Dopilnuj konsekwentnego ich przestrzegania Stosować zasadę "ograniczonego zaufania". Staraj się wiedzieć gdzie jest i co robi Twoje dziecko Nie załamuj rąk i nie poddawaj się. Narkomania to problem poważny, ale w porę dostrzeżony możliwy do pokonania. Jest to niewątpliwie ciężka próba dla całej Twojej rodziny. Nie musicie być w tej trudnej sytuacji sami. Nie wstydźcie się zwrócić o pomoc do specjalistów. Skorzystajcie z ich pomocy. Wszak gra idzie o największą stawkę. O "być albo nie być" Waszego dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hahaha Re: RADY DLA RODZICÓW IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 02.03.04, 21:58 Aniu ratuj Od 2 lat ładuje koks do uszu, wącham haszysz i biore dożylnie trawe. A teraz coś z innej beczki Jeśli nie ogłupiła cie propaganda w stylu zażywasz przegrywasz zapraszam hyperreal.info/kanaba/go.to/index Tam nie piszą takich głupot na temat włoszczyzny :) A można sie dowiedzieć bardzo ciekawych rzeczy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eeee dajcie ludziom mozliwosc wyboru IP: *.nat.telco.pl 02.03.04, 22:02 legalizacja tzw."trawki" to bardzo dobre wyjscie, a slow typu ze "trawka" wywoluje choroby pluc , czy schorzenia serca mozna uzyc rownie dobrze do tak rozpowszechnionych w Polsce papierosow(straszny nalog) jak i alkoholu, ktory do tego niekorzystnnie wplywa na zoladek i watrobe itd. i w przeciwienstwie do "trawki" wywoluje agresywne zachowania po zazyciu. Sam rzad moglby naprawic troche budzet kraju nakladajac podatek na "legalna" uzywke do ktorej dostep mialy by osoby pelnoletnie w specjalnie wyznaczonych do tego miejscach, podobnie jak to jest w Holandii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pwl Legalizacja ? IP: *.acn.waw.pl 02.03.04, 22:19 Na początek mały wstęp. Nigdy nie paliłem, nie jestem zwolennikiem palenia trawy w ogóle, nie przepadam za rzeczami, które robią sieczkę w mózgu i uważam, że dobrze można się bawić też bez tego. A mimo to jestem zdania, że marihuanę należałoby zalegalizować. Dlaczego? Bo to co się obecnie dzieje to wielka społeczna hipokryzja nie poparta żadnymi racjonalnymi argumentami. Niech ktoś prosżę powie mi, w jaki sposób alkohol jest mniej szkodliwy od narkotyków? Poza tym, że w naszej kulturze narkotyki są od niedawna, a alkohol był w niej obecny od zarania dziejów, nie ma tutaj żadnego konkretnego powodu. Alkohol jest narkotykiem i to bardzo silnym, "rankingi" narkotyków w kolejności od najmniej uzależniających sytuują go daleko za marihuaną czy haszyszem. Śmieszne jest to, że ci sami rodzice, którzy robią swoim dzieciom wykłady na temat szkodliwości narkotyków i tego co im zrobią, jak "kiedyś odkryją jakieś foliowe torebki w domu", w najbliższą sobotę idą do znajomych na imprezę i zalewają się w trupa. Ktoś mi jest w stanie wytłumaczyć (poza względami tradycji społecznej), czemu jedne jest legalne a drugie nie? Bo ja tego naprawdę kompletnie nie rozumiem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hakon666 Re: Legalizacja ? IP: 5.2.* / 213.46.162.* 02.03.04, 23:03 masz racje nie jestes pierwsza osoba co nie siega po uzywki, a ktora uwaza caly ten cyrk za jeden wielki skandal. w jednym sie jednak mylisz. narkotyki byly obecne w naszej kulturze od zawsze. owszem moze marihuana jest niejako nowoscia w polsce ale nie na swiecie. w polsce 'czarownice' w sredniowieczu umialy robic bezpieczne halucynogenne wywary np z bielunia czy wilczych jagod. no a na swiecie to pali sie kanabis od jakichs kilku tysiecy lat (grubo przed Chrystkiem w kazdym razie) a co do rodzicow to mnie to tez zenuje. ze w typowej malomiasteczkowej swiadomosci ten co sie go przylapie na skrecie (i nie daj boze ma dredy na przyklad albo kolczyki czy tatuaze) jest od razu "wstretnym, brudnym narkomanem" a ten co sie zachleje na smierc to na ogol "dobry chlop, tylko lubial wypic" albo tacy goscie co rozdaja ci jakies bzdurne ulotki ( w stylu: "jak jointy prowadza prosto do heroiny") i nie wyjmuja przy tym szluga z ust. czy nie mam racji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pwl Re: Legalizacja ? IP: *.acn.waw.pl 03.03.04, 01:43 No właśnie z tą kulturą o to mi chodzi. W kręgu kultury europejskiej narkotyki były praktycznie nieznane aż do czasów kolonizacji. Dlatego są traktowane jak "obce". W krajach, w których narkotyki były obecne od dawna w kulturze, czyli tam gdzie stosowały je liczne plemiona indiańskie (Ameryka Łacińska), praktycznie nie da się wykorzenić narkotyków bo to tak, jakby Europejczykom zabronić picia alkoholu. Społeczna obłuda i hipokrycja mnie dobija. Wcale się nie dziwię, że ludzie nie respektują zakazu palenia trawy, bo jak tu respektować, jeśli słyszy się po raz N-ty że poseł Iksiński, który 2 dni wcześniej grzmiał z trybuny o konieczności zaostrzenia kar za wszystkie narkotyki (przepraszam z góry urażonych Iksińskich), po pijaku spowodował wypadek... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daktahu Re: Legalizacja ? IP: 217.153.44.* 03.03.04, 09:42 ze co? ze kultura nie znala narkotyków? znała, tylko ze uzywac ich mogli tylko Ci co sie znali. jeszcze przed nadejciem chrzescijan na nasze slowianskei ziemie, grzyb trzymał sie mocno, i był uzywany, lecz nie w celach zabawowych ale liturgicznych, zabawa raz czy dwa do roku, tak zeby skumac co sie dzieje, co siedzi w głowie. malo sie wiesci na ten tamat ostało, bo cywilizowani koscielni wymordowali kawał mądrych głów bez rozmów z nimi i spisania chociązby kawałka tych herezji szamańskich, a szkoda!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: 19,2 proc. polskich nastolatków paliło choć r IP: 213.39.77.* 02.03.04, 23:06 Bo co innego można robić w tym chorym kraju jak nie chlać, wąchać i jarać??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szpon ZALEGALIZOWAĆ!!! IP: *.ld.euro-net.pl 02.03.04, 23:10 A ja jestem za legalizacją, np. na styl holenderski, bo: 1) Szeroko pojęte zyski gosporacze pod postacią np. akcyzy (jak za alkohol) 2) Jeżeli już ktoś się zdecyduje zapalić skręta, to przynajmniej będzie wiadomo z jakiego on źródła pochodzi 3) Rolnicy mogliby zająć się również uprawą konopii, która jest prosta, tania i byłaby opłacalna 4) Nie będzie kontaktu z różnego rodzaju dealerami, którym na rękę przekonać kogoś do twardszych i bardziej uzależniających środków (wiadomo z jakich powodów) 5) Marihuana czy haszysz nie są bardziej szkodliwe niż alkohol czy papierosy Odpowiedz Link Zgłoś