krzychu69 09.05.10, 07:46 po przez bycie członkiem UE. Osobiście żadnych zysków nie widzę tylko same straty. No ale może ja i wiele innych osób co myślą podobnie się mylę. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
porannakawa100 Re: Może fani UE wyjasnią wszytkim co zyskała Po 09.05.10, 07:51 krzychu69 napisał: > po przez bycie członkiem UE. Osobiście żadnych zysków nie widzę > tylko same straty. No ale może ja i wiele innych osób co myślą > podobnie się mylę. Co straciłeś mniej więcej? Miałeś szansę i nie wykorzystałeś? Dlaczego? Czekałeś aż ktoś lub coś ci da? PiS-da? Odpowiedz Link Zgłoś
xkx2 Re: Może fani UE wyjasnią wszytkim co zyskała Po 09.05.10, 08:49 Bajki to mozna opowiadać małym dzieciom. Owszem Polska dostaje jakieś tam pieniadze z UE ale to jest mały procent tego co sama do UE wkłada jako składkę członkowską. Tak wiec z punktu widzenia finasów bycie członkiem UE na 100% się nie opłaca bo do tego interesu Polska dokłada. Był bym widzięczny za bardziej merytiryczne argumenty bo te tzw. finsowe są po prostu śmieszne. Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Może fani UE wyjasnią wszytkim co zyskała Po 09.05.10, 10:45 Nie ma sensu powazna rozmowa z przyglupem i hucpiarzem.Jesli krzychu jest slepy to nalezy mu sie biala laska i antyndepresyjne leki. Odpowiedz Link Zgłoś
tytanya Czas na okulary. n/t 09.05.10, 08:04 krzychu69 napisał: Osobiście żadnych zysków nie widzę Odpowiedz Link Zgłoś
xkx2 Re: Czas na okulary. n/t 09.05.10, 08:50 A TY je widzisz? Jesli tak to je podaj bardzom ich ciekaw. Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Czas na okulary. n/t 09.05.10, 10:26 xkx2 napisał: > A TY je widzisz? Jesli tak to je podaj bardzom ich ciekaw. Szacunek dla człowieka. Domniemanie niewinności. Dostęp do potencjału badawczego. Stabilność (wystarczy spojrzeć na seppuku Smoleńskie), nawet nie odbiło się czkawką. Reszta zależy od nas. To tak jak z dziećmi w rodzinie. W okresie dziecięcym opiekują się nimi rodzice. Gdy dzieci dorosną zostają tym kim chcą nie zależnie od narodowości czy pochodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
ponte_aronte zapytaj studentów 09.05.10, 08:10 albo importerów czy eksporterów zapytaj rolników - nie chodzi tylko o dopłaty naukowców, którzy dostają pieniadze na badania Odpowiedz Link Zgłoś
xkx2 Re: zapytaj studentów 09.05.10, 08:55 Napisze to jeszcze raz argumanty finnasowe są śmieszne z uwagi na fakt iż Polska co roku pakuje ogromną kase jako składkę. A okrzymuje na wszykie dopłaty marny procent tego co wpłaca. To jakby bycie czlonkiem jakiejś tam organizacji kosztowało 1000 zł a jako pomoc z tej ortgaizacji dostawałos się 300 zł. Dla mnie to oznacza iż do intewresu dokłądam. A Polska to biedny kraj tak wiec go na dokładanie do interesu nie stać. Odpowiedz Link Zgłoś
ponte_aronte no to konkretnie 09.05.10, 08:59 ile wpłaca Polska? ile Polska dostaje? Odpowiedz Link Zgłoś
moscowbridge Re: no to konkretnie 09.05.10, 09:52 ponte_aronte napisał: > ile wpłaca Polska? > ile Polska dostaje? Saldo rozliczeń RP - UE (2004 - 2010): 22 041 851 141,73 Źródło: Ministerstwo Finansów Odpowiedz Link Zgłoś
ponte_aronte wiem, wiem :) 09.05.10, 10:08 chciałem tylko, żeby przedmówca wsparł się jakimś dowodem, a tu kicha :) Odpowiedz Link Zgłoś
xkx2 Re: wiem, wiem :) 09.05.10, 10:12 No nie zapomnij o cudownej mozłiwości zostania niewolnikiem we włsnym kraju i jeszcze ma sie mozliwosć zapłacenia za to. W PRL - u nie było szukjacych jedzenei po smietnikach nie było bezdomnych (chyba ze z własnego wyboru) nie było bezrobotnych. I jakoś od 1 do 1 wikszość bez wikszych problemó wytrzymywała. Były kolonie wczasy i socjał teraz mamy kapitlizm i neo niewolnictwo. Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Zostałeś niewolnikiem, a jakiego pana? 09.05.10, 10:15 xkx2 napisał: > No nie zapomnij o cudownej mozłiwości zostania niewolnikiem we > włsnym kraju i jeszcze ma sie mozliwosć zapłacenia za to. W PRL - u > nie było szukjacych jedzenei po smietnikach nie było bezdomnych > (chyba ze z własnego wyboru) nie było bezrobotnych. To, że komuś wiedzie się źle świadczy tylko o nim. Odpowiedz Link Zgłoś
bercik38 Re: Zostałeś niewolnikiem, a jakiego pana? 09.05.10, 10:33 hummer napisał: > xkx2 napisał: > > > No nie zapomnij o cudownej mozłiwości zostania niewolnikiem we > > włsnym kraju i jeszcze ma sie mozliwosć zapłacenia za to. W PRL - u > > nie było szukjacych jedzenei po smietnikach nie było bezdomnych > > (chyba ze z własnego wyboru) nie było bezrobotnych. > > To, że komuś wiedzie się źle świadczy tylko o nim. > > Nie przyszło Ci do łba że w społeczności jeden zależy od drugiego? Ty masz bo inny nie ma i to jest cała filozofia, i nie dlatego że ten co nie ma jest głąbem tylko dlatego że prawo zezwala innym kraść nazywając to wolnym rynkiem. Nie dziw się że były są i będą krwawe rewolucje. One są po to by doprowadzić do równowagi pomiędzy tymi co mają a tymi co nie mają. Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Zapętliłeś się :) 09.05.10, 10:41 bercik38 napisał: > hummer napisał: > > > xkx2 napisał: > > > > > No nie zapomnij o cudownej mozłiwości zostania niewolnikiem we > > > włsnym kraju i jeszcze ma sie mozliwosć zapłacenia za to. W PRL - u > > > > nie było szukjacych jedzenei po smietnikach nie było bezdomnych > > > (chyba ze z własnego wyboru) nie było bezrobotnych. > > > > To, że komuś wiedzie się źle świadczy tylko o nim. > > > > > > Nie przyszło Ci do łba że w społeczności jeden zależy od drugiego? Ty masz bo > inny nie ma i to jest cała filozofia, Najlepiej jak nie ma nikt. Wtedy jest sprawiedliwie? Dobrobyt opiera się na przepływie dóbr. Dostaniesz to co wypracowałeś. Nie pracujesz tylko krzyczysz nie masz nic. Kupno sprzętu AGD dawniej to był wyczyn. Wiele się zmieniło. Wystarczy popatrzeć na domy ludzi. Zadbane ogródki, fasady. Odpowiedz Link Zgłoś
ponte_aronte w innych krajach Unii te sprawy są o wiele 09.05.10, 10:18 lepiej rozwiązane niż w Polsce - nie wiń Unii za polskich bezdomnych i bezrobotnych Odpowiedz Link Zgłoś
adam111115 Re: wiem, wiem :) 09.05.10, 10:23 xkx2 napisał: > No nie zapomnij o cudownej mozłiwości zostania niewolnikiem we > włsnym kraju i jeszcze ma sie mozliwosć zapłacenia za to. W PRL - u > nie było szukjacych jedzenei po smietnikach nie było bezdomnych > (chyba ze z własnego wyboru) nie było bezrobotnych. I jakoś od 1 do > 1 wikszość bez wikszych problemó wytrzymywała. Były kolonie wczasy i > socjał teraz mamy kapitlizm i neo niewolnictwo. Po pierwsze w każdym kraju gdzie gospodarka jest wolna są bezdomni i bezrobotni. Po drugie jak mawiał Churchill demokracja jest najgorszą formą rządu, jeśli nie liczyć wszystkich innych form, których próbowano od czasu do czasu Po trzecie rozumiem że proponujesz wdrożenie komunizmu najczystszej postaci, podobno w korei pn i na białorusi nie ma bezdomnych i bezrobocia Odpowiedz Link Zgłoś
nieslusznie.zabanowany.kon Re: no to konkretnie 09.05.10, 14:46 polskawue.gov.pl/Przeplywy,finansowe,miedzy,Polska,a,budzetem,UE,235.html moscowbridge napisała: > ponte_aronte napisał: > > > ile wpłaca Polska? > > ile Polska dostaje? > > Saldo rozliczeń RP - UE (2004 - 2010): 22 041 851 141,73 > Źródło: Ministerstwo Finansów Odpowiedz Link Zgłoś
moscowbridge zapytaj ekspertów 09.05.10, 09:50 jak na razie bilans 6 lat obecności w unii jest dodatni. czyli dostajemy więcej niż wpłacamy. Odpowiedz Link Zgłoś
zgred-zisko Re: Może fani UE wyjasnią wszytkim co zyskała Po 09.05.10, 08:51 Może jakiś matematyk mi wyjaśni, dlaczego 2 + 2 = 4. Bo ja uważam, że jest 5. Odpowiedz Link Zgłoś
xkx2 Re: Może fani UE wyjasnią wszytkim co zyskała Po 09.05.10, 08:57 Ja wiem natomiast iż jesli aby zarobić (otrzymać) 100zł musze wydać 200zł to ten biznes się nie opłaca. Odpowiedz Link Zgłoś
zupelnie_nowy_nick Niech Kryzchu6 ujawnie jakie straty poniosła Polsk 09.05.10, 09:01 przez wsapinie do UE. Abysmy mogli się zorientowac czy otrzymanie od UE 60 miliardów Euro to według niego strat ze zysk. krzychu69 napisał: > po przez bycie członkiem UE. Osobiście żadnych zysków nie widzę > tylko same straty. Odpowiedz Link Zgłoś
q3000 Re: Mówisz jak nasz sąsiad z Białorusi .... 09.05.10, 09:06 On też nie ma wątpliwości, że UE jest be , nie widzi żadnych różnic między Białorusią a Europą. Odpowiedz Link Zgłoś
moscowbridge Re: Może fani UE wyjasnią wszytkim co zyskała Po 09.05.10, 09:17 A ja jednak widzę zyski. Wygląda na to, że każdy widzi to, co chce zobaczyć. "Przepływy finansowe pomiędzy Polską a Unią Europejską po blisko sześciu latach członkostwa w strukturach Wspólnoty wyraźnie pokazują, że jest ono dla Polski korzystne. Bilans wzajemnych rozliczeń, tj. różnicy pomiędzy tym, co z UE dostajemy, a naszą składką do unijnego budżetu jest dodatni i rośnie in plus w miarę wzrostu wykorzystania funduszy unijnych." polskawue.gov.pl/Przeplywy,finansowe,miedzy,Polska,a,budzetem,UE,235.html Odpowiedz Link Zgłoś
xkx2 Re: Może fani UE wyjasnią wszytkim co zyskała Po 09.05.10, 10:05 To kolejne Cuda Wykształciuszej księgowości. Z tego co wiem i widzą wszyscy zainteresowanai iż tak naprawde Polask dokłada do interesu. Odpowiedz Link Zgłoś
moscowbridge Re: Może fani UE wyjasnią wszytkim co zyskała Po 09.05.10, 10:09 xkx2 napisał: > To kolejne Cuda Wykształciuszej księgowości. Faktycznie - odrobina wykształcenia by się przydała... Z tego co wiem i widzą > wszyscy zainteresowanai iż tak naprawde Polask dokłada do interesu. populizm w czystej postaci. nie używaj słów "wszyscy" pisząc o swoich spostrzeżeniach. Odpowiedz Link Zgłoś
nieslusznie.zabanowany.kon Re: Może fani UE wyjasnią wszytkim co zyskała Po 09.05.10, 14:49 > Z tego co wiem i widzą > wszyscy zainteresowanai no tak, to o wiele bardziej wiarygodne źródło, niz dane liczbowe. Odpowiedz Link Zgłoś
adam111115 Re: Może fani UE wyjasnią wszytkim co zyskała Po 09.05.10, 09:22 krzychu69 napisał: > po przez bycie członkiem UE. Osobiście żadnych zysków nie widzę > tylko same straty. No ale może ja i wiele innych osób co myślą > podobnie się mylę. To że możesz się psychiatrycznie leczyć w każdym kraju UE ale chyba o tym nie wiesz Odpowiedz Link Zgłoś
bodo.2 Re: Może fani UE wyjasnią wszytkim co zyskała Po 09.05.10, 09:40 UE zyskała na rozwałce przemysłu,wyprzedaży a my? no cóż,Tuska poklepią i zrobią wspólną fotkę Odpowiedz Link Zgłoś
adam111115 Re: Może fani UE wyjasnią wszytkim co zyskała Po 09.05.10, 10:03 bodo.2 napisał: > UE zyskała na rozwałce przemysłu,wyprzedaży a my? no cóż,Tuska poklepią i zrobi > ą > wspólną fotkę Ty tak naprawdę uważasz czy tylko się wygłupiasz?, patrząc propagandowo i podejrzliwie, to w żadnym scenariuszu UE nie opłaca się aby Polska był biedna bo wtedy polacy nie będą kupować. Tak naprawdę biedna Polska i polacy są celem kościoła i watykanu bo ciemnotę i biedę można za mordę trzymać. I jakoś tak się składa że to kk i ugrupowania politycznie okołokościołowe i radiomaryjne były przeciwko akcesji, takim "patriotom" dziękujemy Odpowiedz Link Zgłoś
xkx2 Re: Może fani UE wyjasnią wszytkim co zyskała Po 09.05.10, 10:09 A bedą mieli inne wyjście? Żyć trzeba. To tak jakby Polacy mili jakieś wyjscie już Ue o to zadbała. To stara kapitalisyczna praktyka wyssać i wyrzucić. A potem poszukać kolejnego obiektu do wyssania. Najlepszy przykład cudownej opieki UE to Grecja. Odpowiedz Link Zgłoś
adam111115 Re: Może fani UE wyjasnią wszytkim co zyskała Po 09.05.10, 10:15 xkx2 napisał: > A bedą mieli inne wyjście? Żyć trzeba. To tak jakby Polacy mili > jakieś wyjscie już Ue o to zadbała. To stara kapitalisyczna praktyka > wyssać i wyrzucić. Że jak?, ja znam starą kapitalistyczną praktykę pracować i bogacić się A potem poszukać kolejnego obiektu do wyssania. > Najlepszy przykład cudownej opieki UE to Grecja. Grecja jest sama sobie winna, fałszowała statystyki i nie reformowała gospodarki co jest DOKŁADNIE tym samym co nam proponuje Jarek ze Śniadkiem. Chciałoby się nieskończone przywileje, emeryturkę w wieku 50 lat, itp. Odpowiedz Link Zgłoś
xkx2 Re: Może fani UE wyjasnią wszytkim co zyskała Po 09.05.10, 10:07 Pozbyto się konkurecji i zapewniono sobie rynek zbytu. Przejeto wszytko co się dało przejąc czyli Banki, przemysła, handel oraz media. Polska w tym momecie jest czymś w rozaju neo koloni. A dodatkwo za to płaci cieżką kase. Ale jak dojdzie PiS do władzy to się to zmieni Odpowiedz Link Zgłoś
adam111115 Re: Może fani UE wyjasnią wszytkim co zyskała Po 09.05.10, 10:12 xkx2 napisał: > Pozbyto się konkurecji i zapewniono sobie rynek zbytu. Przejeto > wszytko co się dało przejąc czyli Banki, przemysła, handel oraz > media. Polska w tym momecie jest czymś w rozaju neo koloni. A > dodatkwo za to płaci cieżką kase. Ale jak dojdzie PiS do władzy to > się to zmieni Tzn co ?, wyprowadzą nas z Unii ?? stworzymy Unię z Białorusią? z dnia na dzień po czymś takim staniemy w sytuacji totalnego bankructwa i paraliżu. Dlatego PiS-u nie wolno doprowadzić do władzy Odpowiedz Link Zgłoś
bercik38 Re: Może fani UE wyjasnią wszytkim co zyskała Po 09.05.10, 10:08 Zyski: 1. kupa wolnego czasu (bo nie ma co robić, przemysł zdechł) 2. kupa marketów z kupą szmelcu (wymarzone pełne półki) 3. konieczność zwiedzania świata (za chlebem) 4. możliwość uczestniczenia w wyścigu (szczurów) 5. możliwość zatrudnienia w młodym międzynarodowym zespole (dla wybranych) 6. możliwość zakupu towaru z europejskich wystawek 7. możliwość otwarcia własnej firmy np. szmateksu itd., itp. Odpowiedz Link Zgłoś
bercik38 Re: Może fani UE wyjasnią wszytkim co zyskała Po 09.05.10, 10:14 Zapomniałem dodać że unia owszem coś nam daje ale tylko po to żeby nam zatkać mordy no i żebyśmy mogli jednak za szybko nie zdechnąć z głodu bądź nie wyemigrować w całości do krajów starej unii. Odpowiedz Link Zgłoś
adam111115 Re: Może fani UE wyjasnią wszytkim co zyskała Po 09.05.10, 10:17 bercik38 napisał: > Zapomniałem dodać że unia owszem coś nam daje ale tylko po to żeby nam zatkać > mordy no i żebyśmy mogli jednak za szybko nie zdechnąć z głodu bądź nie > wyemigrować w całości do krajów starej unii. Jesteś bezrobotny ze wsi post pegeerowskiej żeś taki sfrustrowany?, tylko to cię może tłumaczyć Odpowiedz Link Zgłoś
bercik38 Re: Może fani UE wyjasnią wszytkim co zyskała Po 09.05.10, 10:23 No widzisz jak pozory mylą. Jestem z miasta wojewódzkiego, mam pracę i dobrą kasę co nie zmienia mego punktu widzenia pomimo innego punktu siedzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
adam111115 Re: Może fani UE wyjasnią wszytkim co zyskała Po 09.05.10, 10:30 bercik38 napisał: > No widzisz jak pozory mylą. Jestem z miasta wojewódzkiego, mam pracę i dobrą > kasę co nie zmienia mego punktu widzenia pomimo innego punktu siedzenia. No to czego w takim razie chcesz? socjalizmu i każdemu po równo? Skoro masz dobrą kasę to dlaczego narzekasz? chcesz więcej?, to idź na studia podyplomowe, może zmień pracę, miasto itp. naucz się języka obcego, nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
xkx2 Re: Może fani UE wyjasnią wszytkim co zyskała Po 09.05.10, 10:25 Pańszczyźnianym chłopom i niewolnikom tez coś dawano coby nie pomarli i mogli pracować. W kloniach też dawano coś niecoś przy okazji wysysając wszyto co się dało. Teraz jest dokładnie to samo. Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Może fani UE wyjasnią wszytkim co zyskała Po 09.05.10, 10:27 xkx2 napisał: > Pańszczyźnianym chłopom i niewolnikom tez coś dawano coby nie > pomarli i mogli pracować. W kloniach też dawano coś niecoś przy > okazji wysysając wszyto co się dało. Teraz jest dokładnie to samo. Na żebry to do Watykanu. Odpowiedz Link Zgłoś
moscowbridge Re: Może fani UE wyjasnią wszytkim co zyskała Po 09.05.10, 10:19 do bercika38: 1. coś tam jeszcze działa :-) 2. markety pełne kupujących: może kupują jedzenie? 3. zawsze są jeszcze plaże Egiptu... 4. zawsze była i pewnie zawsze będzie 5. to zawsze dla wybranych. być może kwestia wykształcenia 6. komentarz zbędny 7. zależnie od inwencji przedsiębiorcy Odpowiedz Link Zgłoś
xkx2 Re: Może fani UE wyjasnią wszytkim co zyskała Po 09.05.10, 10:29 Markety są i piknie transferują zysk poza Polske - marketów Polskich brak. Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Może fani UE wyjasnią wszytkim co zyskała Po 09.05.10, 10:42 xkx2 napisał: > Markety są i piknie transferują zysk poza Polske - marketów Polskich > brak. Piotr i Paweł weźmy pierwszego z brzegu. Albo Społem. Odpowiedz Link Zgłoś
xkx2 Re: Może fani UE wyjasnią wszytkim co zyskała Po 09.05.10, 14:26 Jaki procent mają polskie a jaki zagraniczne. To po 1 jakie ulgi dostaja zagraniczne a jakie Polskie? To też ciekawostka iż zachodi mozna zwolnic z podatku a polskiego nie. Odpowiedz Link Zgłoś
adam111115 Re: Może fani UE wyjasnią wszytkim co zyskała Po 09.05.10, 10:28 bercik38 napisał: > Zyski: > 1. kupa wolnego czasu (bo nie ma co robić, przemysł zdechł) bezrobocie to 12% ale masa ludzi pracuje na szaro, faktyczne bezrobocie to około 6-7%, poza tym wolna gospodarka nie zna próżni, jak coś zdechło to inne się urodzi > 2. kupa marketów z kupą szmelcu (wymarzone pełne półki) wolisz ocet i kolejki? > 3. konieczność zwiedzania świata (za chlebem) kwestia wyboru, natomiast co do wakacji to jak się liczy około 10 milionów polaków wyjechało za granicę na wczasy od 1990 r. > 4. możliwość uczestniczenia w wyścigu (szczurów) jak się chce mieć to trzeba pracować > 5. możliwość zatrudnienia w młodym międzynarodowym zespole (dla wybranych) dla wybranych z najlepszymi kwalifikacjami > 6. możliwość zakupu towaru z europejskich wystawek ??? > 7. możliwość otwarcia własnej firmy np. szmateksu dobry biznes jak każdy inny > itd., itp. Odpowiedz Link Zgłoś
zgred-zisko Re: zyskaliśmy miejsca na zmywakach 09.05.10, 13:12 A trzeba się było uczyć! Odpowiedz Link Zgłoś
xkx2 Re: zyskaliśmy miejsca na zmywakach 09.05.10, 14:28 Panowie potrzebują niewolników do prostych prac niegodnych panów to też przyjeło się parę krajów do UE i już mamy quasi niewolników do roboty. Smutne to ale bardzo prawdziwe. Odpowiedz Link Zgłoś
selifselif saldo za rok 2009 to 6 mld euro na plus 09.05.10, 14:25 Saldo transferów z UE w 2009r, w mln EUR. Zapłacona składka: 3.065 mln EUR Otrzymane transfery: 9.191 mln EUR Saldo: + 6.126 mln EUR Wpłaciliśmy w 2009r do UE nieco, ponad 3mld euro składki, z czego dostaliśmy ponad 9mld euro. Jak by nie patrzeć bilans jest dla nas na plus i to sporo, bo o ponad 9mld Euro. źródło: Departament Operacji Zagranicznych NBP. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
xkx2 Re: saldo za rok 2009 to 6 mld euro na plus 09.05.10, 14:31 Wszytko jest kwestią tzw. kreatywnej księgowości. Prawdziwe Polskie media już dawno podawały kwoty nieco różniące się od tak optymistycznych. Komuna też podawała oficjalnie bardzo interesujace liczby ni jak majace się do rzeczywistości. Odpowiedz Link Zgłoś
selifselif Re: saldo za rok 2009 to 6 mld euro na plus 09.05.10, 14:55 To poproszę o źródła, bo ja już nie pamiętam które te Prawdziwe Polskie media i gdzie i kiedy podawały te inne kwoty. Bardzo proszę. Odpowiedz Link Zgłoś
adam111115 Re: saldo za rok 2009 to 6 mld euro na plus 09.05.10, 14:44 selifselif napisał: > Saldo transferów z UE w 2009r, w mln EUR. > > Zapłacona składka: 3.065 mln EUR > Otrzymane transfery: 9.191 mln EUR > Saldo: + 6.126 mln EUR > > Wpłaciliśmy w 2009r do UE nieco, ponad 3mld euro składki, z czego > dostaliśmy ponad 9mld euro. > Jak by nie patrzeć bilans jest dla nas na plus i to sporo, bo o ponad > 9mld Euro. > > źródło: Departament Operacji Zagranicznych NBP. > > pozdrawiam No i co z tego, nas nie przekonajom że białe jest białe a czarne jest czarne jeśli fakty nie potwierdzajom teorii tym gorzej dla faktów no i perełka na koniec: my wiemy że jest inaczej, a dowodów na to nie ma bo zostały zniszczone :-) Odpowiedz Link Zgłoś
man_sapiens Re: Może fani UE wyjasnią wszytkim co zyskała Po 09.05.10, 14:52 Dla pasożytów i nierobów: - możliwość korzystania z pomocy społecznej w Niemczech, Wlk.Brytanii itd. - ciepłe posadki dla europarlamentarzystów i temu podobnych - niewiele poza tym Dla normalnie pracujących i uczących się: - możliwość zamieszkania i pracy w całej Europie - na dłużej, na krócej, jak kto chce - Schengen - dostęp do wielkiego rynku zbytu dla rolników i przemysłu spożywczego - dostęp do wielkiego rynku zbytu dla produkcji, usług itp. - dotacje Unii na drogi, dla firm, na kształcenie - uznawanie polskich matur i dyplomów akademickich w Europie Odpowiedz Link Zgłoś
xkx2 Re: Może fani UE wyjasnią wszytkim co zyskała Po 09.05.10, 15:46 Dla szarego obywatela kapitalizm ma tylko jedno do zaoferowania - szarą rzeczywistosć - mozliwośc zostania quasi niewolnikiem. Odpowiedz Link Zgłoś