p.heniu 11.05.10, 09:29 Obawiam się państwa rosyjskiego. Sądzę, że jest to usprawiedliwione polityka rosyjską i historią stosunków pomiędzy Polską i Rosją. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wyluzowana.kaczka Re: Jestem rusofobem! 11.05.10, 09:29 Jak pisdzielec nie masz wyboru. Odpowiedz Link Zgłoś
p.heniu Jaki imperatyw kieruje tobą, 11.05.10, 09:31 że posuwasz się do inwektyw? Odpowiedz Link Zgłoś
krasawicamaskwy Re: Jaki imperatyw kieruje tobą, 11.05.10, 09:39 p.heniu 11.05.10, 09:29 Odpowiedz Obawiam się państwa rosyjskiego. Sądzę, że jest to usprawiedliwione polityka rosyjską i historią stosunków pomiędzy Polską i Rosją. heniu , to wygląda na nerwicę lękową.Nie martw się - mamy dobrych specjalistów.Pomogą Ci . Odpowiedz Link Zgłoś
p.heniu Znam historię 11.05.10, 09:46 psychiatrii radzieckiej. Medice cura te ipsum. Odpowiedz Link Zgłoś
wyluzowana.kaczka Re: Jaki imperatyw kieruje tobą, 11.05.10, 10:02 Jakich znow inwektyw? Jeszcze mnie nie znasz.;) Odpowiedz Link Zgłoś
p.heniu Re: Jaki imperatyw kieruje tobą, 11.05.10, 10:07 Znam, znam. Wiem, że stać cię na więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Masz się czym chwalić... 11.05.10, 09:47 p.heniu napisał: > Sądzę, że jest to usprawiedliwione polityka rosyjską i historią stosunków > pomiędzy Polską i Rosją. Znaczy się czym konkretnie? Obaleniem szlacheckiej samowoli i uwłaszczenie chłopów za tzw. zaborów? Tudzież zatrzymaniem germanizacji? Gdyby Rosja nie wzięła Kongresówki w opiekę, to albo Prusacy by ją zgermanizowali jak Wielkopolskę, Pomorze i Śląsk, albo Habsburgowie zrobiliby takie zacofane niedorozwinięte barachło jak z Galicji. Czy może chodzi tobie o historię najnowszą? Może masz im za złe że wytrzebili faszystowską zarazę z naszych ziem? A może nie podoba ci się ustrój sprawiedliwości społecznej jaki u nas zainstalowali, dający milionom Polaków awans społeczny a państwu niebywały w jego historii awans cywilizacyjny? Odpowiedz Link Zgłoś
krasawicamaskwy Re: Masz się czym chwalić... 11.05.10, 09:54 p.heniu napisał : "Znam historię psychiatrii radzieckiej. Medice cura te ipsum. " Hallo - heniu ! - ale my mieszkamy w Polsce ....nie w Związku Radzieckim,ani w Rosji.W Polsce heniu - w Polsce!!! Odpowiedz Link Zgłoś
p.heniu Znasz takie nazwiska jak Apuchtin i Nowosilcow? 11.05.10, 09:58 Jesteś z TPPR? Wytłumacz czy Targowica to zdrada? 9 maja obchodziliśmy rocznicę śmierci czterech prekursorów TPPR: Józefa Ankwicza, Józefa Kossakowskiego, Piotra Ożarowskiego, Józefa Zabiełły. Patrioci czy zdrajcy zawiśli 9 maja na Krakowskim Przedmieściu? Co możesz powiedzieć o losie Polaków z Białegostoku w czasie okupacji sowieckiej 1939-1941? Wiesz ilu wywieziono w ramach antypolskich czystek? Wiesz ilu Sowieci przetrzymywali w więzieniach, ilu zamordowano? Masz pojęcie o zbrodniach na Polakach więzionych w 1941 w sowieckich więzieniach popełnionych w czasie ich ewakuacji? Wehrmacht ich wyzwolił jak Armia Czerwona w 1945 r. Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Re: Znasz takie nazwiska jak Apuchtin i Nowosilco 11.05.10, 11:47 p.heniu napisał: > Wehrmacht ich wyzwolił jak Armia Czerwona w 1945 r. Zmień pan leki, panie Heniu... Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Znasz takie nazwiska jak Apuchtin i Nowosilco 11.05.10, 11:53 A dlaczego odpowiedziałeś tylko na to jedno zdanie, a całą resztę nie?:) Odpowiedz Link Zgłoś
p.heniu Re: Znasz takie nazwiska jak Apuchtin i Nowosilco 11.05.10, 11:58 Na co nie odpowiedziałem? Odpowiedziałem na wszystko, choć komunistycznemu propagandziście Tornsonowi w zasadzie nie powinno się odpowiadać. Z neonazistami i neokomunistami nie powinno się dyskutować. Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Re: Znasz takie nazwiska jak Apuchtin i Nowosilco 11.05.10, 13:33 p.heniu napisał: > Na co nie odpowiedziałem? Odpowiedziałem na wszystko, choć komunistycznemu > propagandziście Tornsonowi w zasadzie nie powinno się odpowiadać. Z neonazistam > i > i neokomunistami nie powinno się dyskutować. Przestań bredzić heniu, z takimi poglądami jesteś poprostu faszystą. Odpowiedz Link Zgłoś
p.heniu Re: Znasz takie nazwiska jak Apuchtin i Nowosilco 11.05.10, 14:02 Spod twojej klawiatury to komplement. Nie ty pierwszy mi to piszesz. Dzięki Bogu to nie prl, gdy faszystów z AK likwidowali. Odpowiedz Link Zgłoś
p.heniu Re: Znasz takie nazwiska jak Apuchtin i Nowosilco 11.05.10, 11:55 Tornson. Twoją wersję historii a'la Walichnowski oraz W.T. kowalski znam. Ciesz się, że za prokomunistyczną propagandę nie wsadzają do pierdla, jak za neonazistowską. Policzyłeś już ilu mieszkańców Białegostoku zamordowali lub skazali na konanie w łagrach Sowieci? Tylko dwadzieścia miesięcy okupacji i ile trupów? Odpowiedz Link Zgłoś
dystans4 Re: Jestem rusofobem! 11.05.10, 10:16 Cecha, która dotyczy wielu i nie powiem, że - na podstawie doświadczeń - zupełnie nieuzasadniona. Poradzę jedno - postawa zmniejszająca obustronne napięcia, kompleksy i urazy prowadzi ku lepszemu, z biegiem czasu eliminuje rzeczywiste przesłanki będące zarzewiem konfliktu. Powiększa bezpieczeństwo. A zaś a propos rozdarcia duszy i całej reszty problemów wewnętrznych - sprawa znana w kulturze i nie tylko w naszej. Pewien hinduski mit mówi, że człowiek kiedyś rozbił własną duszę (całość) i dziś jego zadaniem jest ją pozbierać. Pisz pod jednym nickiem. Takie zebranie się w sobie pomaga, rekolekcja. Odpowiedz Link Zgłoś
p.heniu Re: Jestem rusofobem! 11.05.10, 10:38 Nie prowadzę dyskusji pod dwoma nickami, jak nie przymierzając Venus. Drugiego nie używam od ponad trzech lat. Odpowiedz Link Zgłoś