4cat 14.05.10, 07:10 -Przyjaciel Moskali -Przyjaciel ludzi honoru ( Urbana i Kiszczaka) -Przyjaciel pomocy społecznej ( Maleszki) -Przyjaciel demokracji (Klicha Tuska ) Czyż taki przyjaciel nie może być wzorem ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mak67 Re: Adam Michnik 14.05.10, 07:16 A kto to jest Adam Michnik. Zapomniałeś dodać przyjaciel brata zbrodniarza, który teraz zapewne moze spać spokojnie Odpowiedz Link Zgłoś
wyluzowana.kaczka Re: Adam Michnik 14.05.10, 07:26 No, Stefan niedlugo pewnie zasnie snem wiecznym,ale mam tu dla ciebie innego zbrodniarza, na mniejsza skale,ale za to na miejscu: pl.wikipedia.org/wiki/Andrzej_Kry%C5%BCe Wyrok za obchody Święta Niepodległości W marcu 1980 jako sędzia Sądu Rejonowego w Warszawie skazał na karę aresztu zasadniczego Andrzeja Czumę, Wojciecha Ziembińskiego i Bronisława Komorowskiego za publiczne stwierdzenie, że PRL nie jest państwem niepodległym i zorganizowanie w Warszawie 11 listopada 1979 obchodów Święta Niepodległości. Przeczytaj calosc,bo warto.;) Odpowiedz Link Zgłoś
wujaszek_joe Re: Adam Michnik 14.05.10, 08:43 a Jarosław Kaczyński wysadzał wówczas pociągi. Nawet w stanie wojennym bali się go ruszyć Odpowiedz Link Zgłoś
4cat Re: Adam Michnik 14.05.10, 10:45 to Kryże miał wyrok ? albo toczyło się przeciwko niemu jakieś postępowanie ? Może dasz jakiegoś linka ? Odpowiedz Link Zgłoś
a.adas Re: Adam Michnik 14.05.10, 15:13 Nie i jest to przerażający dowód patologii panującej w polskim sądownictwie w rzekomo wolnym kraju,jakim była PRL bis po 89, a przed 05. W normalnym, w pełni zdemokratyzowanym i rozliczonym z historią kraju (jak NRD po 91 czy RFN po 45), karierowicze i służbiści reżimu zostaliby pozbawieni nie tylko prawa do wykonywania zawodu, ale i związanych z tym przywilejów. Odpowiedz Link Zgłoś
4cat Re: Adam Michnik 17.05.10, 12:41 to patologia szczególnej troski Adama Michnika . Odpowiedz Link Zgłoś
a.adas Re: Adam Michnik 17.05.10, 17:33 sędzia Kryże, wiceminister sprawiedliwości w pełni niepodległym Państwie Polskim, jakie nastało w latach 2005-07? Wątpię, przecież on lubia komuchów i służalców. To "tylko" plucie w twarz żołnierzom niezłomnym, ofiarom Katynia (1940 i 2010), Pani Ani i Lechowi Kaczyńskiemu. Salonik nie ma tu skrupułów;( Odpowiedz Link Zgłoś
4cat Re: Adam Michnik 18.05.10, 07:08 coś takiego , nienawiść i piana z wściekłego pyska się toczy. Odpowiedz Link Zgłoś
kucyk_trojanski A TY? 17.05.10, 17:39 mak67 napisał: > A kto to jest Adam Michnik. Zapomniałeś dodać przyjaciel brata > zbrodniarza, który teraz zapewne moze spać spokojnie A Ty jesteś bratem zbrodniarza Kaina Odpowiedz Link Zgłoś
wkkr Re: Adam Michnik 14.05.10, 09:47 - napisał łzawą laudację na cześć Lecha Kaczyńskiego. - popał kandydatuę Jarosława Kaczyńskiego Czyż taki człowiek nie może być wzorem ? Odpowiedz Link Zgłoś
wyluzowana.kaczka Re: Adam Michnik 14.05.10, 09:49 Masz racje AbsTrakt. Tez mysle,ze zwariowal na stare lata.;) Odpowiedz Link Zgłoś
witoldzbazin Re: Adam Michnik 14.05.10, 10:15 ten pan wpadł we własne sidła...RP nie potrzebuje jego POdpisu hehehehe Odpowiedz Link Zgłoś
4cat Re: Adam Michnik 14.05.10, 10:33 w walorach przypisywanych Michnikowi zapomniałem wymienić - walkę o demokrację i prawa i obywateli zwalczał IV RP jak nikt inny czy teraz też włączy się do walki o prawa obywateli i demokrację ? czy poinformuje świat ,że Polsce grozi dyktatura ? Każdy świadomy obywatel winien podnosić larum jeśli pozbawia się kogoś jego podstawowych praw obywatelskich ! A jeśli podstawowych praw obywatelskich pozbawia się wszystkich obywateli to trzeba o tym głośno krzyczeć!!! i nazywać rzeczy po imieniu!!!. Otóż , tak się dziwnie składa ,ze bodajże 27 kwietnia br. minister obrony narodowej ( było nie było podkomendny Donalda) przy okazji odwoływania Edmunda Klicha z funkcji przewodniczącego Państwowej Komisji Badania Wypadków Lotniczych w wydanym przez siebie rozporządzeniu bez żadnych ustawowych podstaw zawarł zapisy , które uzależniają prawo Komisji do ogłaszania wyników jej prac od zgody premiera ! !!Do tej pory Państwowa Komisja mogła informować obywateli o swych ustaleniach bez czyjejkolwiek zgody , gdyż posiadane i uzyskiwane przez tę komisję informacje , nie są żadną tajemnicą państwową czy służbową i stanowią Informacje Publiczne !!!, do której mają prawo wszyscy obywatele zgodnie z obowiązujuącymi w Polsce przepisami . Otóż, pal licho , że teraz dostęp do tej informacji uzależniony jest teraz od .... zgody premiera. W tymże rozporządzeniu ustalono jeszcze coś , oto wyniki prac tej komisji pan..... premier ,może zmienić jak mu się to będzie podobało bez konieczności uzyskania zgody Komisji. To jest najzwyklejsze bezczelne okradanie Polaków w biały dzień z tego co jest ich prawem czyli dostępu do informacji publicznej !! bo to my wszyscy podatnicy płacimy na to swoje podatki . Jak zatem wykazałem Donald okrada mnie i wszystkich obywateli z podatków bez żadnej ustawowej podstawy , łamie demokrację i prawa obywateli, a na dodatek wprowadza dyktaturę na wzór faszystowski. Przykro mi ,ze czyni to premier RP !!, a jeszcze bardziej mi przykro ,ze nie został on jeszcze za to osądzony i nie ciązy na nim wyrok z tego powodu. Mając powyższe na uwadze, nie sądzę aby w tutejszym salonie nie uchodziło nazywanie rzeczy po imieniu , nawet jeżli dotyczy to premiera RP. Odpowiedz Link Zgłoś
bodo.2 Re: Adam Michnik 14.05.10, 13:52 to lustrzane odbicie Rydzyka,kubek w kubek tylko ucho na lewo Odpowiedz Link Zgłoś
4cat Re: Adam Michnik 14.05.10, 14:16 pozwolę sobie zacytować Adama : " Za wypadki marcowe w Polsce odpowiada przywódca nacjonalistycznej prawciy w Polsce Władysław Gomułka. Czujny jak czekiści w 1948 r. Odpowiedz Link Zgłoś
bodo.2 Re: Adam Michnik 14.05.10, 14:20 przecież kazdy wie,że Moskwa dała sygnał,po co kłamie Odpowiedz Link Zgłoś
kubala11 Re: Adam Michnik 14.05.10, 14:21 A teraz wyobraźmy sobie ujadanie Platfonsowych piesków gdyby to np Lisicki powiedział, że zagłosuje na Kaczyńskiego... www.wprost.pl/ar/195231/Michnik-nie-bede-zyl-w-panstwie-Podejrzliwosci-i-Strachu-Zaglosuje-na-Komorowskiego/?K=1&KI=244114 Odpowiedz Link Zgłoś
4cat Re: Adam Michnik 14.05.10, 14:53 Adam Michnik: Wierność zasadom demokratycznym !!!!! Nie widzę w tym ani koniunkturalizmu, ani zdrady. (...) A o zamachu Donalda na demokratyczne państwo prawa, demokrata Michnik pionformuje media zachodnie ? Odpowiedz Link Zgłoś
normalnyczlowiek1 Michnik woli żyć w państwie Plujących Oszustów... 26.05.10, 11:40 kubala11 napisał: powiedział, że zagłosuje na Kaczyńskiego... "Michnik: nie będę żył w państwie Podejrzliwości i Strachu. Zagłosuję na Komorowskiego" ---> więc zagłosuje na jednego z nich. Odpowiedz Link Zgłoś
nieslusznie.zabanowany.kon Re: Adam Michnik 26.05.10, 12:20 kubala11 napisał: > A teraz wyobraźmy sobie ujadanie Platfonsowych piesków gdyby to np Lisicki > powiedział, że zagłosuje na Kaczyńskiego... > www.wprost.pl/ar/195231/Michnik-nie-bede-zyl-w-panstwie-Podejrzliwosci-i-Strachu-Zaglosuje-na-Komorowskiego/?K=1&KI=244114 Wyobrażam sobie całkiem łatwo. Nikogo by to nie zdziwiło. Odpowiedz Link Zgłoś
grand_bleu Re: Adam Michnik 31.07.10, 10:34 kubala11 napisał: > A teraz wyobraźmy sobie ujadanie Platfonsowych piesków gdyby to np Lisicki > powiedział, że zagłosuje na Kaczyńskiego... > www.wprost.pl/ar/195231/Michnik-nie-bede-zyl-w-panstwie-Podejrzliwosci-i-Strachu-Zaglosuje-na-Komorowskiego/?K=1&KI=244114 Nie trzeba wyobrażać, wystarczy porównać reakcje po tym, jak Macierewicz użył słowa zbrodnia w odniesieniu do katastrofy smoleńskiej oraz całkowity brak reakcji, po słowach A.M., że IV RP zamordowała B.Blidę. Odpowiedz Link Zgłoś
a.adas Re: Adam Michnik 14.05.10, 15:10 Przyjaciel prezydentury (Jarosława Kaczyńskiego) Odpowiedz Link Zgłoś
zupelnie_nowy_nick ŁŻESZ - Wildstein jest przyjacielem Maleszki 17.05.10, 07:41 Obecne Wildstein jest przyjacielem Jarosława Kaczyńskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
4cat Re: ŁŻESZ - Wildstein jest przyjacielem Maleszki 17.05.10, 08:15 Podobno "prawdziwych" przyjaciół poznaje się w biedzie nie wiedziałeś nic o tym polskim przysłowiu ? Odpowiedz Link Zgłoś
robietodlapolski Re: Jak widac moze i jest dla calych generacji 17.05.10, 15:22 ludzi honoru, czyli czlonkow PO, bylych komunistycznych ludzi honoru, takich jak Jaruzelski i Kiszczak, ich fizycznych i duchowych nastepcow, no i nie zapominajmy o bracie Adama, Stefanie, ktorego kot nawet mowi po polsku ;) Odpowiedz Link Zgłoś
4cat Re: Jak widac moze i jest dla calych generacji 18.05.10, 12:34 no i demokratę Adama nie zapomnimy. Odpowiedz Link Zgłoś
bodo.2 Re: Adam Michnik 17.05.10, 15:36 miał być trybunem ludu.został adwokatem diabła Odpowiedz Link Zgłoś
pisubek Oj pisowcy, wasz poziom osiagnal juz dno PiSuaru. 17.05.10, 18:45 Jestescie zwyklymi szmateczkami i gdybyscie byli w stanie wyprodukowac choc jedna mysl w swoich pustych glowach, zrozumielibyscie dlaczego! Odpowiedz Link Zgłoś
4cat Re: Oj pisowcy, wasz poziom osiagnal juz dno PiSu 18.05.10, 08:26 a nie mówiłem ? każdy sądzi po sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
kucyk_trojanski Re: Adam Michnik 17.05.10, 17:36 4cat napisał: > -Przyjaciel Moskali > -Przyjaciel ludzi honoru ( Urbana i Kiszczaka) > -Przyjaciel pomocy społecznej ( Maleszki) > -Przyjaciel demokracji (Klicha Tuska ) > Czyż taki przyjaciel nie może być wzorem I MICHNIK NIEPRZYJACIEL KOMUNY Odpowiedz Link Zgłoś
4cat Re: Adam Michnik 18.05.10, 07:37 Panie Adamie , mam głupie pytanie , Pan jako obrońca prawa i demokracji będziesz bronił prawa w Polsce ? czy będziesz tolerował zamach na prawo ? Czy p[rawo może działać wstecz , bo tak nam rząd Donalda serwuje prawo ? ROZPORZĄDZENIE MINISTRA OBRONY NARODOWEJ z dnia 27 kwietnia 2010 r. zmieniające rozporządzenie w sprawie organizacji oraz zasad funkcjonowania Komisji Badania Wypadków Lotniczych Lotnictwa Państwowego Na podstawie art. 140 ust. 4 ustawy z dnia 3 lipca 2002 r. - Prawo lotnicze (Dz. U. z 2006 r. Nr 100, poz. 696, z późn. zm.1)) zarządza się, co następuje: § 1. W rozporządzeniu Ministra Obrony Narodowej z dnia 26 maja 2004 r. w sprawie organizacji oraz zasad funkcjonowania Komisji Badania Wypadków Lotniczych Lotnictwa Państwowego (Dz. U. Nr 138, poz. 1464) wprowadza się następujące zmiany: 1) w § 2 po ust. 2 dodaje się ust. 2a w brzmieniu: "2a. W przypadku badania przez Komisję wypadku lub poważnego incydentu lotniczego zaistniałego z udziałem Prezydenta Rzeczypospolitej Polskiej, Marszałka Sejmu, Marszałka Senatu lub Prezesa Rady Ministrów, a także w innej szczególnej sytuacji, powołanie przewodniczącego i członków Komisji, o których mowa w ust. 2, następuje w uzgodnieniu z Prezesem Rady Ministrów."; 2) po § 14 dodaje się § 14a w brzmieniu: "§ 14a. W przypadku, o którym mowa w § 2 ust. 2a: 1) przewodniczący Komisji w swych pracach jest niezależny i podlega bezpośrednio Prezesowi Rady Ministrów; 2) protokół wraz z całością materiałów zebranych przez Komisję przewodniczący przedstawia do zatwierdzenia Prezesowi Rady Ministrów i informuje o tym Ministra Obrony Narodowej; 3) Prezes Rady Ministrów podejmuje decyzję o wznowieniu badania i ewentualnej zmianie orzeczenia w sytuacji, gdy: a) wyjdą na jaw nowe okoliczności lub dowody istotne dla sprawy, b) dowody istniejące w dniu wydania orzeczenia nie były mu znane; 4) Prezes Rady Ministrów podejmuje decyzje w przedmiocie udzielania informacji o przebiegu i rezultatach badań prowadzonych przez Komisję.". § 2. 1. Przepisy rozporządzenia stosuje się do badania przyczyn zdarzenia lotniczego zaistniałego w dniu 10 kwietnia 2010 r. na samolocie Tu-154M nr 101 w 36 splt. w Warszawie. 2. Czynności podjęte przez Komisję w związku z badaniem zdarzenia lotniczego, o którym mowa w ust. 1, do dnia wejścia w życie niniejszego rozporządzenia, pozostają w mocy. § 3. Rozporządzenie wchodzi w życie z dniem ogłoszenia. Uwaga Rozporządzenie ogłoszone 27 kwietnia 2010 r. Obowiązuje od 10 kwietnia 2010 r. !! Zamach na prawo. Czy Adam zawyje o pomoc na świecie ? Odpowiedz Link Zgłoś
drabinahaha1 Re: Adam Michnik 18.05.10, 08:38 Michnik i spólka zamknęli sie sami w gettcie Gazety Wyborczej, jak pisze były cyngiel GW: ....Mnie etniczne kryteria wcale nie kręcą. Ale jak pan ich nie bierze pod uwagę, to pan nic nie zrozumie. Tak się składa, że ludzie Agory byli w większości pochodzenia żydowskiego. Nie było to ani żadnym przypadkiem, ani żadnym powodem do wstydu. Ale nie można oczekiwać od ludzi z takim backgroundem, że nagle staną się piewcami Narodowych Sił Zbrojnych. dziennik.pl/dziennik/europa/article325207/Wojna_pokolen_przy_uzyciu_cyngli.html Odpowiedz Link Zgłoś
predatorinc Syn działacza KPZU,brat bandyty sądowego - 18.05.10, 12:48 -przejął perfidnie największą w owym czasie opozycyjna gazetę udając "patriotę". Uczynił ją główną tuba antypolonizmu ,narzędziem totalnej degrengolady , dzielenia i napuszczania Polaków jednych na drugich. Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Adam Michnik 18.05.10, 13:10 To wszystko drobiazg.Oddal glos na Kaczynskiego.To dopiero hanba.Wstyd panie Adamie Odpowiedz Link Zgłoś
4cat Re: Adam Michnik 18.05.10, 13:40 chciał zaraźić wścieklizną , ale się nie udało. Odpowiedz Link Zgłoś
bodo.2 Re: Adam Michnik 18.05.10, 15:08 z tej drogi,którą wybrał,nie ma powrotu,temu już tylko musi w nią brnąć Odpowiedz Link Zgłoś
joannabarska Re: Adam Michnik 18.05.10, 15:11 Skuteczny jest pan Michnik skoro pisostwo tak go atakuje. Połamiecie sobie zęby, złosliwi internauci! Odpowiedz Link Zgłoś
4cat Re: Adam Michnik 19.05.10, 07:12 Dyć Joasiu o nic innego nam niechodzi , tylko aby Adama ogłosił światu ,ze zlodziej Donald złamał demokrację i zaprowadza w Polsce dyktaturę na wzór faszystowski. Adam przecie znawcą jest pełzającego zamachu stanu, on się na tym zna. Chyba nas nie zawiedzie ? Odpowiedz Link Zgłoś
drabinahaha1 Re: Adam Michnik 18.05.10, 16:53 O Helenie Łuczywo w latach 2004–2007 de facto redaktor naczelnej pisma"......Misja Heleny, która jest stuprocentową Żydówką, polegała zawsze na chronieniu polskich Żydów przed jakimkolwiek złym losem. To zadanie wykonała w stu procentach. Była komendantką ŻOB w latach 90. Nie można się dziwić, że ona ze swoim zapleczem kulturowym i genetycznym nie była specjalnie wrażliwa na to, że mordowano księży po 1981, czy że generał Fieldorf był ofiarą mordu sądowego, w którym brała udział sędzia Wolińska. Misją Łuczywo było ratowanie sędzi Wolińskiej i wszystkich, obojętnie jak zapisanych w historii Polaków żydowskiego pochodzenia przed jakimkolwiek nieszczęściem." dziennik.pl/dziennik/europa/article325207/Wojna_pokolen_przy_uzyciu_cyngli.html Odpowiedz Link Zgłoś
4cat Re: Adam Michnik 26.05.10, 07:35 Czy fałszerz niejaki Gross to ten co kolegów obmawiał w esbecji ? Nie chcę mi się w to wierzyć bo Adam nazwał go Mickiewiczem naszych czasów. Odpowiedz Link Zgłoś
gelimer Dla mnie bardzo długo był autorytetem 26.05.10, 07:42 Przestał nim być w chwili, w której wściekle opowiedział się po jednej stronie. To głównie dzięki jego zachowaniu stałem się pisiorem. Odpowiedz Link Zgłoś
drabinahaha1 Re: Dla mnie bardzo długo był autorytetem 26.05.10, 08:24 Michnik i jego Gazeta Wyborcza prowadzili taką kampanie zohydzania wszystkiego co polskie w swojej gazecie, że ja jego wierny czytelnik miałem dość. To człowiek głęboko nienawidzący Polski, jedyne co ma dla niej to pogarda. Staram się dojść przyczyn tej głębokiej nienawiści i domyślam się, że skoro jego dziadkowie zginęli w holocauscie, a on ustami Grossa oskarża Polaków o współudział w dokonywaniu holocaustu, to uraz ma ogromny do wszystkiego co polskie. Jeśli doda się do tego, że jego ojciec skrajny komunista Ukraińskiej Partii Komunistycznej chciał oderwać część Polski i siedział w pierdlu za szpiegostwo czy zdrade Polski, to dodatkowo zraziło Michnika do państwa które "skrzywdziło" jego ojca. Stąd te artykuły uczące Polaków nienawiści do własnego kraju, a patriotyzm równający z rasizmem. Jednak ja nie mogę ulegać paranojom Michnika. Zamknął się dobrowolnie w GW jak w gettcie, otoczył Żydami- dziećmi komunistów działających na szkodę Polski i judzi. Instynkt samozachowawczy mi się włączył, nie jestem chłopcem do odreagowywania paranoji Michnika i spółki z GW. O tym że dla Michnika najważniejsze są kryteria etniczne, pisze były cyngiel GW: "Mnie etniczne kryteria wcale nie kręcą. Ale jak pan ich nie bierze pod uwagę, to pan nic nie zrozumie. Tak się składa, że ludzie Agory byli w większości pochodzenia żydowskiego. Nie było to ani żadnym przypadkiem, ani żadnym powodem do wstydu. Ale nie można oczekiwać od ludzi z takim backgroundem, że nagle staną się piewcami Narodowych Sił Zbrojnych" Naprawde przykro mi to pisać bo długo nie chciałem przyjąć do wiadomości, że ci którzy nas tego oduczają sami się kierują tak prymitywnymi pobudkami. Ale uczmy się od Michnika i GW, tworzenia swoich elit, i judzenia w rękawiczkach, bo trzeba się uczyć od najlepszych. Paranoje i fobie się LECZY panie Michnik sspółka, a nie zaszczepia obywatelom. dziennik.pl/dziennik/europa/article325207/Wojna_pokolen_przy_uzyciu_cyngli.html Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Dla mnie bardzo długo był autorytetem 26.05.10, 09:29 drabinahaha1 napisał (za długie, żeby cytować). Więc czym dla Ciebie jest polskość? Dlaczego polskością jest dla Ciebie wypowiedź Michała Cichego o stosunkach w Gazecie? Czy oznacza to również, że jego artykuły o mordowaniu Żydów w PW przez żołnierzy AK i NZS są polskością? Co znaczy zacytowany fragment: > Mnie etniczne kryteria wcale nie kręcą. > Ale jak pan ich nie bierze pod uwagę, to pan nic nie zrozumie. W którym pierwsze zdanie pochodzi od prowadzącego wywiad Cezarego Michalskiego (rozumiem, że ma "polskość", tylko nie wiem dlaczego, bo młot straszny), a drugie od Michała Cichego? Czemu przeszkadza żydowski rodowód Michnika, a nie przeszkadza pochodzenie braci Kaczyńskich - tym razem rosyjskich, a nie polskich Żydów. Czy są nasi i nie nasi Żydzi? Czy Michnik akcentuje swoją żydowską religijność, jak robił to śp. Pan Prezydent? Dlaczego nasi najbardziej znani w świecie artyści są niepolscy? Co takiego czyni muzykę Pendereckiego obcą narodowo, a piosenki Rosiewicza patriotycznymi? I czy starsze piosenki również, czy stawiamy "grubą kreskę". Czemu ktoś miałby mianować do Oskara Pospieszalskiego zamiast Wajdy czy Polańskiego? Czy brak uznania międzynarodowego jest formą patriotyzmu i dowodem polskości? --- Więc jeszcze raz prośba - wylicz spokojniutko w punktach, czym jest ta polskość, żebyśmy mieli jakieś kryteria do dyskusji. Odpowiedz Link Zgłoś
normalnyczlowiek1 Na pewno czym innym niż dla Tuska,Komorowskiego... 26.05.10, 12:59 wariant_b napisał: Więc czym dla Ciebie jest polskość? > Dlaczego polskością jest dla Ciebie wypowiedź Michała Cichego o stosunkach w Gazecie? ---> Może tam polskość była tematem drażliwym albo wstydliwym ... > Czy oznacza to również, że jego artykuły o mordowaniu Żydów w PW przez żołnierzy AK i NZS są polskością? ---> A co ma piernik do wiatraka ... no chyba że znajdziesz w jego artykułach konkretne fragmenty dotyczące polskości ... > Co znaczy zacytowany fragment: W którym pierwsze zdanie pochodzi od prowadzącego wywiad Cezarego Michalskiego ... a drugie od Michała Cichego? ---> Sugerujesz jakąś manipulację??? Sądzisz po sobie, że ktoś dyskutuje bez przeczytania tamtego wywiadu i da się nabrać? :))) > Czemu przeszkadza żydowski rodowód Michnika, a nie przeszkadza pochodzenie braci Kaczyńskich - tym razem rosyjskich, a nie polskich Żydów. Czy są nasi i nie nasi Żydzi? ---> Czemu "przeszkadza"? Może sam już sobie odpowiedziałeś, skoro poszedłeś po linii i usiłujesz wmawiać interlokutorowi to czego nie powiedział. Czy mam przypomnieć na kim się wzorujesz? A wracając do sedna sprawy, to nikomu nie przeszkadza ani żydowskość, ani polskość ani inna narodowość, pochodzenie, obywatelstwo, wiara...! Przeszkadza "tylko" nierówne traktowanie i skrzętnie ukrywane wspieranie głównie tzw. swoich - i to bez względu, jak traktować takową wspólnotę, czy to będzie wspólnota narodowości, obywatelstwa, wiary ... Wiesz czego najbardziej boi się tzw. Salon (michnikowszczyzna) i z czym najgorliwiej walczy? Otóż Salon widzi dwa zagrożenia: Jedno to takie, że zwykli ludzie zauważą ich manipulacje, socjotechniczne chwyty i zaczną samodzielnie wyciągać z tego wnioski oraz gdy "się sami policzą". Drugim największym zagrożeniem dla Salonu jest to, że ci "zwykli ludzie" "policzą" ich i zobaczą, że tak naprawdę, napływające z różnych stron opinie, pochodzą wciąż od tej samej grupy ludzi, którzy niekoniecznie muszą się ze sobą komunikować, by wiedzieć kiedy należy wystawić "wszystkie ręce na pokład". Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Na pewno czym innym niż dla Tuska,Komorowskie 26.05.10, 20:33 normalnyczlowiek1 napisał: > wariant_b napisał: Odpowiadać normalnemu.... nie odpowiadać normalnemu.... Odpowiadać.... eeee, olać. Niech sobie sam odpowiada. Odpowiedz Link Zgłoś
wlodekbar Re: Dla mnie bardzo długo był autorytetem 31.07.10, 19:19 Przykro mi, ale ten wlasnie post jest wyraznie naznaczony paranoja i fobia. Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Dla mnie bardzo długo był autorytetem 26.05.10, 08:35 gelimer napisał: > To głównie dzięki jego zachowaniu stałem się pisiorem. Wyszukiwarka nie odnotowała tej przemiany. Odpowiedz Link Zgłoś
gelimer Re: Dla mnie bardzo długo był autorytetem 26.05.10, 08:38 Bo istnieje świat poza tym internetowym, Kolego. Odpowiedz Link Zgłoś
woda_woda Re: Dla mnie bardzo długo był autorytetem 26.05.10, 08:43 gelimer napisał: > Przestał nim być w chwili, w której wściekle opowiedział się po > jednej stronie. A to ciekawe, bo on całe dorosłe życie opowiadał się po jednej stronie :) Odpowiedz Link Zgłoś
gelimer Re: Dla mnie bardzo długo był autorytetem 26.05.10, 09:03 To twoja opinia, Koleżanko. Dla mnie to, co wydarzyło się po wyborach w 2005 roku było przełomem. Może Ty widziałaś coś, czego ja widzieć nie chciałem, a o czym Waldemar Łysiak pisał w "Najlepszym" ponad dekadę wcześniej. Odpowiedz Link Zgłoś
woda_woda Re: Dla mnie bardzo długo był autorytetem 26.05.10, 09:08 > To twoja opinia, Koleżanko. A czyja ma być? To, co pisał Michnik po 2005 roku nie było nieczym innym, niż to, co pisał do 2005 - zawsze bronił demokracji przed tymi, którzy chcieli ją ograniczać i zawsze tępił tępy nacjonalizm - niezaleznie w czyim wykonaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
gelimer Re: Dla mnie bardzo długo był autorytetem 26.05.10, 10:11 > A czyja ma być? Każdego, kto zechce się na ten temat wypowiedzieć. I każda z tych opinii będzie równie subiektywna jak twoja czy moja. Ty widzisz to tak, a ja widzę, że po 2005 roku zaczęły się pojawiać takie jego wypowiedzi jak "Polen zerstört seine schwer erkämpfte Freiheit" dla Die Welt. A dla mnie bieganie do za granice na skargę jest zwyczajnie wstrętne. To po 2005 roku w firmowanej przez niego Gazecie Wyborczej pojawił się artykuł "Patriotyzm jest jak rasizm", w którym to autor przypisał patriotyzmowi definicję nacjonalizmu i ją właśnie porównał z rasizmem zapominając, że szacunek dla innych nacji w definicję patriotyzmu jest wpisany. Trudno na to patrzeć i nadal traktować kogoś jak autorytet. Odpowiedz Link Zgłoś
woda_woda Re: Dla mnie bardzo długo był autorytetem 26.05.10, 11:29 gelimer napisał: > A dla mnie bieganie do za granice na skargę jest zwyczajnie wstrętne. Na skargę? Wyraził opinię o sytuacji politycznej w Polsce. A to, że dla zagranicznej gazety? Bo nie ma juz żelaznej kurtyny, wiesz? To po > 2005 roku w firmowanej przez niego Gazecie Wyborczej pojawił się > artykuł "Patriotyzm jest jak rasizm" Pojawił, ale autorem nie był Michnik a następnie z tym artykułem na łamach tejże gazety była ostra polemika - nie tak powinno być, że w gazecie pojawiają się różne opinie? Odpowiedz Link Zgłoś
gelimer Re: Dla mnie bardzo długo był autorytetem 26.05.10, 11:38 > Na skargę? Tak, na skargę. Wyznaję zasadę: o Polsce zagranicą nigdy źle, w żadnym kontekście. > Pojawił, ale autorem nie był Michnik a następnie z tym artykułem na > łamach tejże gazety była ostra polemika - nie tak powinno być, że w > gazecie pojawiają się różne opinie? Opinie owszem, ale artykuły oparte o błędne założenia nie. Chcę wierzyć, że była to jedynie niekompetencja, a nie manipulacja, ale dało mi to do myślenia. Z czymś takim trudno polemizować, ale jeśli jakaś polemika na łamach GW pojawiła, wskaz mi ją, proszę. Odpowiedz Link Zgłoś
woda_woda Re: Dla mnie bardzo długo był autorytetem 26.05.10, 12:16 gelimer napisał: > Tak, na skargę. To nie była skarga, tylko opinia. Wyznaję zasadę: o Polsce zagranicą nigdy źle, w żadnym > kontekście. OK, szkoła pani Dulskiej wiecznie żywa :) > Opinie owszem, ale artykuły oparte o błędne założenia nie. No proszę - jesteś za cenzurą prewencyjną? > Z czymś takim trudno polemizować Przeciwnie - było kilka artykułów polemicznych, założę się, że nie czytałeś. Odpowiedz Link Zgłoś
woda_woda Re: Dla mnie bardzo długo był autorytetem 26.05.10, 12:18 gelimer napisał: jeśli jakaś polemika na łamach GW > pojawiła, wskaz mi ją, proszę. widzę, że nia msz gugli. wyborcza.pl/8,75402,4430544.html Odpowiedz Link Zgłoś
gelimer Re: Dla mnie bardzo długo był autorytetem 26.05.10, 12:48 > To nie była skarga, tylko opinia. Już sam tytuł pokazuje, że jest to skarga a nie opinia. > OK, szkoła pani Dulskiej wiecznie żywa :) Naprawdę tak postrzegasz unikanie prania naszych brudów na oczach świata? >widzę, że nia msz gugli. Mam, ale skoro się powołujesz na źródła warto byłoby podać choć tytuł. Artykuł o niemieckim patriotyzmie nie jest polemiką, raczej próbą usankcjonowania niemieckiego patriotyzmu w kontekście mundialu, niemal rok po publikacji artykułu "Patriotyzm jest jak rasizm". Artykuł "Patriotyzm rozwoju czy patriotyzm dziedzictwa?", opublikowany kilka miesięcy wcześniej, jest w istocie krytyką PiS, choć przyznać należy, że pojęcia patriotyzmu nie odrzuca. Jedynym artykułem, który faktycznie ma kształt polemiki jest "Jak dziś być patriotą" tyle, że...jest on sygnowany datą 2002-02-03. Odpowiedz Link Zgłoś
woda_woda Re: Dla mnie bardzo długo był autorytetem 26.05.10, 13:05 gelimer napisał: > Już sam tytuł pokazuje, że jest to skarga a nie opinia. Nieprawda. "Polen zerstört seine schwer erkämpfte Freiheit" - Polska niszczy swoją ciężko odzyskaną wolność to opinia, nie skarga. > Naprawdę tak postrzegasz unikanie prania naszych brudów na oczach świata? Naprawdę, świat doskonale wie, jak wyglada sytuacja w Polsce i nie ma co tego ukrywać. Co do reszty - patriotyzm nie ma narodowości, polski nie jest lepszy od niemieckiego. Podałam linki do innych artykułów o patriotyźmie (nie rozumiem, czemu z licznych artykułów na ten temat czepiłeś się tylko artykułuŻuradzkiego), tu masz bezpośrednią dyskusję po artykule Tomasza Żuradzkiego: wyborcza.pl/1,76842,4425912.html Odpowiedz Link Zgłoś
gelimer Re: Dla mnie bardzo długo był autorytetem 26.05.10, 13:45 > "Polen zerstört seine schwer erkämpfte Freiheit" - Polska niszczy > swoją ciężko odzyskaną wolność to opinia, nie skarga. Masz prawo do swojego zdania, ale mnie to przywiodło na myśl "Głos wolny wolność ubezpieczający", który może nie tyle był skargą ile rodzajem alarmu i lamentu, swoją drogą dość dwulicowego. > Naprawdę, świat doskonale wie, jak wyglada sytuacja w Polsce i nie > ma co tego ukrywać. Z całą pewnością świat wie jedno: autorytety państw liczących się w świecie nie wypowiadają się w zagranicznej prasie krytykując w czambuł demokratycznie wybrane władze swojego kraju. > Co do reszty - patriotyzm nie ma narodowości, polski nie jest lepszy > od niemieckiego. Skojarzyło mi się z powtarzanym kiedyś do znudzenia "kapitał nie ma narodowości". Kryzys pokazał, że to nie do końca prawda. > Podałam linki do innych artykułów o patriotyźmie (nie rozumiem, > czemu z licznych artykułów na ten temat czepiłeś się tylko > artykułuŻuradzkiego) Z tego samego powodu, dla którego czepiła się go autorka artykułu "Polskość nie jest własnością endeków". Wrzucenie patriotyzmu do jednego worka z nacjonalizmem, ksenofobią, rasizmem, a nawet totalitaryzmem jest głupstwem niebezpiecznym. Rzecz w tym, że autorka uznaje to głupstwo za niebezpieczne dlatego, że daje ono oręż do ręki ludziom, których poglądów ona nie podziela. Ja natomiast uważam, że jest to głupstwo niebezpieczne ze znacznie poważniejszego powodu. Otóż próba szargania ponadczasowych wartości tylko dlatego, że posługuje się nimi w swoich hasłach ugrupowanie polityczne, które nam nie odpowiada prowadzi do poważnego kryzysu wartości. Nie popierający Berlusconiego kibice włoscy zmienili hasło "Forza Italia" na "Forza Azzurri", ale nie atakowali sensu kibicowania. To jest właściwa droga, a nie sygnowanie własnym nazwiskiem takiego głosu, nawet jeśli jest on tylko jednym z głosów polemicznych. Odpowiedz Link Zgłoś
normalnyczlowiek1 Kłamstwa, pomówienia nie sa opiniami...choć są 26.05.10, 13:54 woda_woda napisała: Nieprawda. "Polen zerstört seine schwer erkämpfte Freiheit" - Polska niszczy swoją ciężko odzyskaną wolność to opinia, nie skarga. ---> ... opiniotwórcze. Gdyby to była opinia, to potrafiłby ją uzasadnić a tego Michnik nie potrafi. Odpowiedz Link Zgłoś
4cat Re: Kłamstwa, pomówienia nie sa opiniami...choć s 29.07.10, 14:39 Wybierz przyszłość wybierz Maleszkę ? Odpowiedz Link Zgłoś
gat45 gelimer : "Wyznaję zasadę: o Polsce zagranicą 31.07.10, 19:02 nigdy źle, w żadnym kontekście". No to będziesz miał problem, jako że i pan Kaczyński, i pan Macierewicz oficjalnie zapowiedzieli, że mają zamiar swoje odkrycia rozpropagować szeroko poza granicami ojczysej ziemi. Taką przykrość musieli Ci zrobić, to nieładnie. Odpowiedz Link Zgłoś
normalnyczlowiek1 Mylisz wygłaszanie opinii ze zwykłym opluwaniem 26.05.10, 12:12 woda_woda napisała: Na skargę? Wyraził opinię o sytuacji politycznej w Polsce. ---> i do tego za granicą. Każdy normalny człowiek po czymś takim zaszyłby się w najdalszej dziurze ze wstydu. Niestety od takich jak on, Mazowiecki, Wałęsa, Wajda, Kutz, Kuczyński, Tokarczuk nie można oczekiwać choćby tak drobnego gestu. Powiedz, gdzie im się zapodziało poczucie przyzwoitości? A to, że dla zagranicznej gazety? Bo nie ma juz żelaznej kurtyny, wiesz? ---> A wiesz, że "... ptak, który własne gniazdo kala ..." Odpowiedz Link Zgłoś
4cat Re: Dla mnie bardzo długo był autorytetem 26.05.10, 12:47 nie widać aby tępił złodzieji i bandytów łamiących demokrację. Odpowiedz Link Zgłoś
allspice Re: Adam Michnik 26.05.10, 08:38 Europejczyk o 'gołębim sercu':) Fajny człowiek:) Odpowiedz Link Zgłoś
prawieemeryt Re: Jest z pewnością lepszym przyjacielem 26.05.10, 11:19 niż facet, który nakłania brata do wymuszenia na załodze lądowania latającej kolubryny TU-154 z 96 osobami na pokładzie w miejscu, czasie i warunkach w których nikomu nie udało by się posadzić na ziemi LATAWCA. W imię celów politycznych. Wątpliwych. Odpowiedz Link Zgłoś
4cat Re: Jest z pewnością lepszym przyjacielem 30.07.10, 12:51 "Do przyjaciół Moskali " cała prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
fury11 Re: Adam Michnik 26.05.10, 21:19 Jak nie wiesz - to po co się w ogóle o Polsce wypowiadasz? Zmywaj gary u Arabów i ciesz się swoją emigracją. Co cię Polska w ogóle obchodzi, skoro cię w niej nie ma? Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski.1 Polska to ty? hehehehe 26.05.10, 21:21 fury11 napisał: > Jak nie wiesz - to po co się w ogóle o Polsce wypowiadasz? Zmywaj gary > u Arabów i ciesz się swoją emigracją. Co cię Polska w ogóle obchodzi, > skoro cię w niej nie ma? Odpowiedz Link Zgłoś
gelimer Ludwik XIV tak powiedział o swoim kraju i został 27.05.10, 12:10 królem słońce. Odpowiedz Link Zgłoś
pisubek Wy Drewniak nie pyskujcie w godzinach pracy, bo 27.05.10, 13:43 za brudne toalety wyrzuca was na bruk. A w PiSie maja dosc swoich, zeby je myc, nie potrzeba im zdrajcy z Monachium, ktory nawet wlasnego imienia sie wyrzekl! Odpowiedz Link Zgłoś
4cat Re: Wy Drewniak nie pyskujcie w godzinach pracy, 30.07.10, 07:21 masz doświadczenie zwłaszcza w sraczach , co ci się chwali. Odpowiedz Link Zgłoś
white.logos obrońca jaruzela-promotor ODBYTA-palikota, 31.07.10, 09:38 ,który to palikot nie jest zydem -jego tata był szmalcownikiem . Taka mentalność szkodników zydowskich - jak niszczy Polske to jest spoko -podobnie z jaruzelem -ten zniszczył wielu oficerów pochodzenia zydowskiego ale permanentnie szkodnicy bronia go niczym swego . Odpowiedz Link Zgłoś
mike.recz Tak i za trzęsienia ziemi również odpowiadają. 31.07.10, 10:37 W ogóle nie powinni się urodzić, jeden i drugi. Lepiej gdyby zasady dogadywał Gwiazda z Milewskim. Odpowiedz Link Zgłoś
4cat Re: Tak i za trzęsienia ziemi również odpowiadaj 02.08.10, 07:33 a nie mówiłem ? Odpowiedz Link Zgłoś