Dodaj do ulubionych

Kościół popiera przezesa PiS=u

18.05.10, 10:20
Co prezes PiS-u obiecał Kościołowi?
Obserwuj wątek
    • wan4 kot futerkowy dla każdego biskupa 18.05.10, 10:27

• x2468 Re: kot futerkowy dla każdego biskupa 18.05.10, 10:34
        Glodziowi Park Oliwski i dzialke na terenach stoczniowych.Klerycy
        musza miec miejsce do kontemplacji a w Gdansku brakuje kosciolow
        katolickich.
        Czy wy sobie zdajecie sobie sprawe jak pieknie wyglada,skapo ubrany
        hasajacy kleryk pomiedzy starymi drzewami parku?
        • wan4 Re: kot futerkowy dla każdego biskupa 18.05.10, 10:46
          x2468 napisał:
          > Czy wy sobie zdajecie sobie sprawe jak pieknie wyglada, skapo ubrany
          > hasajacy kleryk pomiedzy starymi drzewami parku?

a fe, wyspowiadaj się z tak grzesznych myśli... Chyba że doszło juz do czynów,
          to możesz nawet na biskupa (Paetza) awansowac ;)
    • kontestatorbg Re: Kościół popiera przezesa PiS=u 18.05.10, 10:30
      marchefka9 napisała:

> Co prezes PiS-u obiecał Kościołowi?

A czy ksiądz jako obywatel taki jak każdy inny człowiek nie ma prawa głosować na
      kogo chce i mówić o tym skoro ma możliwość?? Dlaczego Wajdzie i Bartoszewskiemu
      wolno pier...ć androny, a księżom nie??
      • marchefka9 Re: Kościół popiera przezesa PiS=u 18.05.10, 10:34
        Ma prawo głosować, nie ma prawa agitować w kościele. Jest rozdział kościoła i
        państwa, który jest ciągle naginany przez księży.
        • kontestatorbg Re: Kościół popiera przezesa PiS=u 18.05.10, 10:36
          A co ma rozdział kościoła od Państwa do konstytucyjnej wolności wyrażania
          poglądów??
          • marchefka9 Re: Kościół popiera przezesa PiS=u 18.05.10, 10:39
            Agitacja z ambony to prywatne wyrażanie poglądów. Niezłe.
            • kontestatorbg Re: Kościół popiera przezesa PiS=u 18.05.10, 10:45
              marchefka9 napisała:

> Agitacja z ambony to prywatne wyrażanie poglądów. Niezłe.

A nie ejst prywatnym głoszeniem poglądów? Przecież księżom nikt kazań nie pisze.
              Moga mówić co chcą. Ci co chca ich słuchać przychodza i słuchają ci co nie chcę
              nie przychodza i nie słuchają. więc w czym problem??
              A niestety z Bartoszewskim czy wajdą jest tak że się pojawiają w tym głupim
              okienku i jak chce wiedzieć co się dzieje na świecie to niestety ich farmazonów
              muszę wysłuchać.
              A swoją droga kiedy autorko postu byłaś ostatnio w kościele że jesteś tak
              swietnie poinformowana co głosza ksieża, bo ja w swoim kościele politycznego
              akzania nie słyszałem juz od kilku lat
              • wan4 Msza - ofiara Bogu - to nie u cioci na imieninach 18.05.10, 11:10
                rżniesz głupa, klerykale, ambona nie do uprawiania polityki sluzy, w tym
                prywatnego wygłaszania pogladów politycznych,, jęsli wolisz to tak nazwac
                • kontestatorbg Re: Msza - ofiara Bogu - to nie u cioci na imien 18.05.10, 11:19
                  wan4 napisał:

> rżniesz głupa, klerykale,

Od razu widać że głosujesz na PArtię Miłości i jej kandydata kandydującego pod
                  hasłem "Zgoda buduje"

> ambona nie do uprawiania polityki sluzy, w tym
                  > prywatnego wygłaszania pogladów politycznych

ambona służy do wskazywania ludziom drogi która według głoszącego kazanie jest
                  najlepsza. Wolą słuchających jest czy z tych rad korzystają czy nie. Poza tym ja
                  nie wiem do jakich kościołów chodzicie ( jeśli chodzicie) że u was księża tylko
                  o polityce gadają
                  • wan4 Re: Msza - ofiara Bogu - to nie u cioci na imien 18.05.10, 11:31
                    drogi na tamten świat a nie drogi do władzy na tym padole... Stwierdzam jedynie
                    fakt - rżniesz głupa - "oddajcie Bogu co boskie a cesarzowi co cesarskie" - tak
                    napisano wam i tego sie trzymajcie!
      • wan4 bo Kościół jest instytucją potężnie dotowaną przez 18.05.10, 10:36
        Państwo jako wspólnota wiary z definicji apolityczna. Jak chce zostac partią to
        niech się zarejestruje jako partia i płaci podatek od nieruchomości i ambon
        • kontestatorbg Re: bo Kościół jest instytucją potężnie dotowaną 18.05.10, 10:41
          wan4 napisał:

> Państwo jako wspólnota wiary z definicji apolityczna. Jak chce zostac partią to
          > niech się zarejestruje jako partia i płaci podatek od nieruchomości i ambon

Rozumiem że o Kościele chciałeś mówić a nie o Państwie. TYlko że ów słynny
          rozdział Państwa i Kocioła, właśnie na tym polega że dostojnicy kościelni nie
          zakładają partii oraz nie kandydują w wyborach. Natomiast nie ma ani słowa że
          kościół nie może wspierać kogo chce, zwłaszcza że każdy ksiadz jest polskim
          obywatelem i jako uczestnik życia publicznego ma prawo zabierać głos w kwestiach
          dla niego ważnych.
          W wierze katolickiej jest obowiazek upominania złych czynów. Jak więc kościół
          może nie napominac ludzi że głosujac na pewne partie głosuja de facto za
          legalizacją aborcji czy małżeństwami homoseksualnymi, którym wiara Kościoła się
          sprzeciwa i uznaje jako zło
          • oby.watel Re: bo Kościół jest instytucją potężnie dotowaną 18.05.10, 10:55
            Bądźcie poddani każdej ludzkiej zwierzchności ze względu na Pana: czy to królowi
            jako mającemu władzę, czy to namiestnikom jako przez niego posłanym celem
            karania złoczyńców, udzielania zaś pochwały tym, którzy dobrze czynią. Taka
            bowiem jest wola Boża, abyście przez dobre uczynki zmusili do milczenia
            niewiedzę ludzi głupich.
          • wan4 Re: bo Kościół jest instytucją potężnie dotowaną 18.05.10, 11:03

Patrz
            niżej, nie chcę powtarzac argumentacji kolegi

Poza tym nie macie prawa narzucac własnych fobii uksztaltowanych przez taki czy
            inny światopoglad reszcie społeczeństwa w postaci prawnych zakazów. Uwazasz, że
            prezerwatywa jest be a nawet in-vitro zle to twoja sprawa, ja cie nie zmuszam do
            stosowania kondomów. A ty nie próbuj prawnie zakazać wszystkim ludziom tylko dla
            tego, ze takie a sa twoje fobie.

Nie rozumiem tez, dlaczago ja również mam finansowac twoje próżniacze zycia jako
            np. ksiedza, skoro tego nie chce i nie po drodze mi z toba?

Kolejna sprawa, nie przeszkadza wam popieranie sfiksowanego faceta co woli tulic
            rano kota niż zone i piatkę dzieci?

W wasze pseudoargumenty mozna jedynie wierzyc, nie da się racjonalnie, logicznie
            zrozumieć. Fałsz goni falsz i tylko czasem przeplata sie z odrobina prawdy,
            która pełni rolę listka figowego
            • kontestatorbg Re: bo Kościół jest instytucją potężnie dotowaną 18.05.10, 11:09
              > Poza tym nie macie prawa narzucac własnych fobii uksztaltowanych przez taki czy
              > inny światopoglad reszcie społeczeństwa w postaci prawnych zakazów. Uwazasz, że
              > prezerwatywa jest be a nawet in-vitro zle to twoja sprawa, ja cie nie zmuszam d
              > o
              > stosowania kondomów. A ty nie próbuj prawnie zakazać wszystkim ludziom tylko dl
              > a
              > tego, ze takie a sa twoje fobie.

Kiedy ktoś chciał zakazania stosowania prezerwatyw w Polsce, bo wymyślasz jakiś
              totalny idiotyzm. Jedyny rpzepis który tak gniecie wszystkich i jego autorstwo
              jest przypisywane kościołowi to zakaz aborcji. Co tez jest wierutną bzdura bo
              Kościół jest za całkowitym zakazem aborcji a nie za obecnie istniejącymi
              wyłączeniami

> Nie rozumiem tez, dlaczago ja również mam finansowac twoje próżniacze zycia jak
              > o
              > np. ksiedza, skoro tego nie chce i nie po drodze mi z toba?

Z tego samego powodu dla którego ja muszę dofinansowywać Dni Kultury Gejowskiej,
              a tez mi z tymi panami nie po drodze.

> Kolejna sprawa, nie przeszkadza wam popieranie sfiksowanego faceta co woli tuli
              > c
              > rano kota niż zone i piatkę dzieci?

A od kiedy liczba dzieci decyduje o tym jakim ktoś jest człowiekiem. W wiosce
              mojej babci żyje alkoholik który ma 12 dzieci i lał je codziennie dopóki go
              policja nie zgarnęła. To może on na prezydenta bo ma więcej dzieci niż Bronek
              • oby.watel Re: bo Kościół jest instytucją potężnie dotowaną 18.05.10, 11:18
                kontestatorbg napisał:

> Kościół jest za całkowitym zakazem aborcji a nie za obecnie
                > istniejącymi wyłączeniami

A dlaczego chcica kościoła znalazła odzwierciedlenie w kodeksie karnym? Nie ma
                zakazu stosowania prezerwatyw, powiadasz? Więc dlaczego nie ma wychowania
                seksualnego w szkołach? Bo nie można uczyć dzieci, że jak katecheta też nie ma
                prawa grzebać w majtkach?

> Z tego samego powodu dla którego ja muszę dofinansowywać Dni
                > Kultury Gejowskiej

Zwykli geje płacą podatki, jak każdy. W sutannach - nie.

> A od kiedy liczba dzieci decyduje o tym jakim ktoś jest człowiekiem.

Nie liczba dzieci, tylko chwiejność poglądów. Raz kandydat bez rodziny nie jest
                godny, bo nie żyje po bożemu, a raz wręcz przeciwnie. Raz musi mieć żonę, raz
                nie musi, zależnie od partii, do której należy.
                • kontestatorbg Re: bo Kościół jest instytucją potężnie dotowaną 18.05.10, 11:39
                  oby.watel napisał:
                  > A dlaczego chcica kościoła znalazła odzwierciedlenie w kodeksie karnym?

Bo poza katolikami sa miliony nie wierzących osób którzy uważają że aborcja jest
                  złem i zabijaniem człowieka

> Nie ma
                  > zakazu stosowania prezerwatyw, powiadasz?

Nie ma są dostępne w każdej aptece a nawet w kiosku Ruchu

> Więc dlaczego nie ma wychowania
                  > seksualnego w szkołach? Bo nie można uczyć dzieci, że jak katecheta też nie ma
                  > prawa grzebać w majtkach?

Jest. Tam gdzie życza sobie tego rodzice. Ale pewnie o tym ze nie ma to tez
                  wiesz tylko ze słyszenia. A co do grzebania w majtkach to idąc twoim torem
                  myślenia poniewaz na PO głosowało 97^% kryminalistów, każdy zwolennik PO to
                  gwałciciel i morderca. Głupie?? Głupie, a Ty tak piszesz o księżach

> Zwykli geje płacą podatki, jak każdy. W sutannach - nie.

Ale ja tez nie chcę żeby moje podatki szły na kościół czy an Gejów tylko
                  podkreślam że nie masz wpływu na to na co idą

> Nie liczba dzieci, tylko chwiejność poglądów. Raz kandydat bez rodziny nie jest
                  > godny, bo nie żyje po bożemu, a raz wręcz przeciwnie. Raz musi mieć żonę, raz
                  > nie musi, zależnie od partii, do której należy.

Przykład. Który kandydat bez rodziny był be i kościół nie pozwalał na niego
                  głosowac??
                  • oby.watel Re: bo Kościół jest instytucją potężnie dotowaną 18.05.10, 11:49
                    kontestatorbg napisał:

> Bo poza katolikami sa miliony nie wierzących osób którzy uważają że
                    > aborcja jest złem i zabijaniem człowieka

No i dlatego trzeba było zgodnie z wola kościoła aborcję dopisać do kodeksu
                    karnego? Bo komuś się ubzdurało, że zygota to istota?

> Jest. Tam gdzie życza sobie tego rodzice. Ale pewnie o tym ze nie ma to tez
                    > wiesz tylko ze słyszenia. A co do grzebania w majtkach to idąc twoim torem
                    > myślenia poniewaz na PO głosowało 97^% kryminalistów, każdy zwolennik PO to
                    > gwałciciel i morderca. Głupie?? Głupie, a Ty tak piszesz o księżach

Pomyliłeś wychowanie seksualne z religią, która jest wszędzie, nawet tam gdzie
                    sobie tego rodzice nie życzą. A jeśli idziesz swoim torem rozumowania, to nie
                    udawaj, że idziesz moim. Nie zrozumiałeś? To spróbuję przystępniej - WIEDZA
                    pozwala podejmować świadome decyzje. Dziecko, które WIE nie pozwoli się
                    obmacywać. Człowiek, który umie czytać nie da się oszukać podpisując
                    niekorzystna umowę.
              • wan4 Re: bo Kościół jest instytucją potężnie dotowaną 18.05.10, 11:27
                Dofinansowywanie przez państwo Kk porównujesz do dofinansowania festiwalu
                kultury gejowskiej? Hm... cos w tym jest, tylko skala sie nie zgadza
                Spróbuj wychowac jedno dziecko dopiero wypowiadaj sie o wychowaniu i wyzywieniu
                12 w rodzinie alkoholika... Co nawiasem mówiac może być efektem pietnowania z
                ambon prezerwatyw. Masz pojecie jakie czasem te dzieci mają piekło na ziemi?
                Bite, niedożywione, poniewierane, molestowane... Ale Kk to g. obchodzi, z ambon
                gardłuje - mnożcie sie zgodnie z naturą. Aborcja zła, in-vitro złe. A piekło
                12dzieci w rodzinie alkoholika dobre. Tylko jakoś żaden ksiądz nie adoptował
                nigdy żadnego głodnego, bitego i maltretowanego dziecka.

Teraz okazuje sie, że stary sfiksowany kawaler co woli koty od dzieci jest wam
                bliższy. I w zasadzie to wszystko sie zgadza, układa w logiczna całosc.
                Skończycie jak w pozostałych krajach a kościoły bedziecie sprzedawac na dyskoteki...
                • kontestatorbg Re: bo Kościół jest instytucją potężnie dotowaną 18.05.10, 11:31
                  > Dofinansowywanie przez państwo Kk porównujesz do dofinansowania festiwalu
                  > kultury gejowskiej?

Tak. Bo tak samo ty jak i ja nie mamy najmniejszego wpływu na to na co wydają
                  nasze podatki. Tobie może się nie podobać finansowanie KK a mi finansowanie
                  imprez "rozrywkowych" albo filmów Wajdy

> Spróbuj wychowac jedno dziecko dopiero wypowiadaj sie o wychowaniu i wyzywieniu
                  > 12 w rodzinie alkoholika... Co nawiasem mówiac może być efektem pietnowania z
                  > ambon prezerwatyw. Masz pojecie jakie czasem te dzieci mają piekło na ziemi?
                  > Bite, niedożywione, poniewierane, molestowane... Ale Kk to g. obchodzi, z ambon
                  > gardłuje - mnożcie sie zgodnie z naturą. Aborcja zła, in-vitro złe. A piekło
                  > 12dzieci w rodzinie alkoholika dobre. Tylko jakoś żaden ksiądz nie adoptował
                  > nigdy żadnego głodnego, bitego i maltretowanego dziecka.

Nie odwracaj kota ogonem. To tylko odpowiedź na twój argument że jak ktoś ma
                  piecioro dzieci to jest lepszy od kogoś kto nie ma dzieci. Wiec dałem Ci
                  przykład idiotyzmu takiego argumentu. I odpowiedz mi w takim razie czy ten pijak
                  z 12 dzieci jest lepszy niż Komorowski z 5 dzieci??
                  • wan4 Re: bo Kościół jest instytucją potężnie dotowaną 18.05.10, 12:11
                    ilość nie przechodzi w jakosc. Ale gdyby facet wychował 12 dzieci, czyli
                    zacharowywal sie, by nie były głodne, potem wykształcone i pozakładały
                    szczęśliwe rodziny - to czapki z głów!
                    Natomiast samo spłodzenie 12 dzieci bez odpowiedzialnosci za ich los, wychowanie
                    własnie, czy nie bedą cierpiały głodu i zimna, jest nieodpowiedzialne i złe. Ale
                    Kk zadaje sie głosi inaczej, płodzenie jest dobre a rodzenie bez ogladania sie
                    na konsekwencje dobrem najwyzszym... Zygota nie czująca bólu i cierpienia wiecej
                    warta niz ból i cierpienie żyjących dzieci.

Twoje myslenie jest zero-jedynkowe. Brutalnie powiem, jest prostackie. Ale
                    typowe dla hierarchów i proboszczów Kk
      • oby.watel Re: Kościół popiera przezesa PiS=u 18.05.10, 10:40
        kontestatorbg napisał:

> A czy ksiądz jako obywatel taki jak każdy inny człowiek nie ma
        > prawa głosować na kogo chce i mówić o tym skoro ma możliwość??
        > Dlaczego Wajdzie i Bartoszewskiemu wolno pier...ć androny, a
        > księżom nie??

Mowa o popieraniu, nie głosowaniu. I wskazywaniu przez sługi boże w domu bożym
        kogo należy popierać. Jeśli nie widzisz różnicy między sługą bożym a Wajdą czy
        Bartoszewskim, to najwyższy czas udać się do okulisty. A jeśli ksiądz jest "jak
        każdy inny człowiek", to czemu jak każdy inny człowiek nie płaci podatków?

Pytanie pomocnicze: wyznajesz na kolanach swoje grzechy Wajdzie czy Bartoszewskiemu?
    • tadzap Re: Kościół popiera przezesa PiS=u 18.05.10, 10:43
      Bolszewicka mentalność.Poparcie za profity.
      Tobie co obiecano,za tą pisaninę?
      • kontestatorbg Re: Kościół popiera przezesa PiS=u 18.05.10, 10:46
        Mi nic nie obiecano ja jako katolik bronię swoich poglądów. I nie mam
        mentalności młodzieżówki pewnej partii która dostała od pewnego grzesia przykaz
        pisania tylko POzytywnie o ich partii w internecie.
      • marchefka9 Re: Kościół popiera przezesa PiS=u 18.05.10, 10:49
        Wszystko co nie zgadza się z Twoimi poglądami to bolszewia i POlszewia. Ale
        argumentów brak. Ksiądz przecież powie jak głosować, więc myśleć nie trzeba.
        • kontestatorbg Re: Kościół popiera przezesa PiS=u 18.05.10, 11:00
          marchefka9 napisała:

> Wszystko co nie zgadza się z Twoimi poglądami to bolszewia i POlszewia. Ale
          > argumentów brak. Ksiądz przecież powie jak głosować, więc myśleć nie trzeba.

A odpowiesz mi na pytanie kiedy ostatni raz byłaś w kościele że jesteś tak
          świetnie poinformowana co tam mówią??
          • jola.iza1 Re: Kościół popiera przezesa PiS=u 18.05.10, 11:42
            kontestatorbg napisał:
            > A odpowiesz mi na pytanie kiedy ostatni raz byłaś w kościele że jesteś tak
            > świetnie poinformowana co tam mówią??
            Wystarczy posłuchać

Zapomniana modlitwa kościoła:POLITYKA
        • tadzap Re: Kościół popiera przezesa PiS=u 18.05.10, 11:00
          Ty rozpoczęłaś wątek o profitach Kościoła.Dawaj przykłady.Konkret.
          • oby.watel Re: Kościół popiera przezesa PiS=u 18.05.10, 11:03
            A po co wam przykład i konkret, skoro sami swoich rewelacji nigdy nie popieracie
            żadnym przykładem ani konkretem? Poszukajcie sobie wątku, w którym przykład,
            konkret został zinterpretowany, kot ogonem obrócony i wyszło na to, że klecha co
            innego "miał na myśli" jak mówił to, co powiedział. Amen.
            • kontestatorbg Re: Kościół popiera przezesa PiS=u 18.05.10, 11:04
              Lub pewna gazeta napisała że tak powiedział a on akurat nie powiedział.
              • oby.watel Re: Kościół popiera przezesa PiS=u 18.05.10, 11:10
                Nie od dziś kościół miesza się do polityki. Stąd właśnie biorą się męczennicy.
                Podaj w którym miejscu w Biblii Bóg zabrania stosowania in vitro, lub
                prezerwatywy, skoro chce wszystkich tej metody pozbawić. A z tego, że w kościele
                nic o polityce przy Tobie nie mówili, nie wynika, że nie mówili jak Cię nie
                było. A więcej ględzą o Tusku i Kaczyńskim niż o Bogu potrójnie pojedynczym.
                • kontestatorbg Re: Kościół popiera przezesa PiS=u 18.05.10, 11:14
                  A ty kiedy ostatni raz byłeś w kościele że wiesz o czym "ględzą"?? Bo mam dziwne
                  wrażenie że najlepiej poinformowani o tym co sie dzieje w kościele są ateiści
                  którzy nigdy w nim nie byli, ewentualnie "katolicy" którzy przychodza na
                  Pasterke i w Wielkanoc bo wypada
                  • oby.watel Re: Kościół popiera przezesa PiS=u 18.05.10, 11:20
                    A ty kiedy ostatni raz byłeś w kościele, że nie wiesz o czym "ględzą"? Bo mam
                    dziwne wrażenie, że albo nie rozumiesz kazania, albo nie słuchasz.
                    • kontestatorbg Re: Kościół popiera przezesa PiS=u 18.05.10, 11:22
                      W niedzielę na 12.45 i było kazanie o chrzcie bo akurat chrzcili dzieci
                      • wos9 Re: Kościół popiera przezesa PiS=u 18.05.10, 12:07
                        kontestatorbg napisał:

> W niedzielę na 12.45 i było kazanie o chrzcie bo akurat chrzcili
                        dzieci

Ile teraz kosztuje chrzest i ile tych dzieci w tę niedzielę w twoim
                        kościele chrzcili?
                        • oby.watel Re: Kościół popiera przezesa PiS=u 18.05.10, 12:26
                          wos9 napisała:

> Ile teraz kosztuje chrzest i ile tych dzieci w tę niedzielę w
                          > twoim kościele chrzcili?

Ad. 1. Co łaska + VAT.

Ad. 2. Wszystkie chętne.
                          • kontestatorbg Re: Kościół popiera przezesa PiS=u 18.05.10, 15:22
                            oby.watel napisał:

> wos9 napisała:
                            >
                            > > Ile teraz kosztuje chrzest i ile tych dzieci w tę niedzielę w
                            > > twoim kościele chrzcili?
                            >
                            > Ad. 1. Co łaska + VAT.
                            >
                            > Ad. 2. Wszystkie chętne.

Chrzest kosztuje co łaska, ale teraz nie mam pojęcia ile to wynosi bo moje
                            dziecko ma już 3 lata iwęc nie wiem jakie teraz sa stawki.
                            A co do autora postu to po raz kolejny mam wrażenie że gdzie brakuje argumentów
                            zaczyna się frustracja i nienawiść. Ale cóż niektórym słoma z butów wystawała i
                            wystawać będzie. W imię europejskiej świeckości AMEN
                            • oby.watel Re: Kościół popiera przezesa PiS=u 18.05.10, 15:34
                              kontestatorbg napisał:

> zaczyna się frustracja i nienawiść. Ale cóż niektórym słoma
                              > z butów wystawała i wystawać będzie. W imię europejskiej
                              > świeckości AMEN

A cóż to za patos, cóż to za wielkie słowa? Prasa trąbi o tym co wygadują słudzy
                              boży, a Ty domagasz się od rozmówcy, żeby Ci się spowiadał ile razy był w
                              kościele, w którym i kiedy? Mówisz, że brakuje argumentów? Ok. Zróbmy tak -
                              myślę, że to będzie uczciwe - zestaw swoje argumenty i poszukamy kontrargumentów.

P.S. Obejrzyj swoje buty.
                              • kontestatorbg Re: Kościół popiera przezesa PiS=u 18.05.10, 15:43
                                > a Ty domagasz się od rozmówcy, żeby Ci się spowiadał ile razy był w
                                > kościele, w którym i kiedy?

Bo mam dziwne wrażenie że najwięcej o tym że KK agituje za kimś mówią Ci którzy
                                sa od niego abrdzo daleko, ani do niego nie chodzą żeby słuchać tych niby
                                politycznych kazań, anie nie mają pojęcia co się w nim dzieje. To mniej więcej
                                tak jak ja bym mówił ze na spotkaniach Platformy Obywatelskiej wszyscy piją
                                wódkę a potem żygają, bo gdzieś tak słyszałem. Ale nie wiem nie byłem nie
                                widziałem to nie opowiadam głupot. w przeciwieństwie do tych którzy tutaj
                                atakują KK nie mając pojęcia o faktach, a bazując jedynie na swoich domysłach i
                                wycinkach z prasy ie zawsze do końca rzetelnej
                                • oby.watel Re: Kościół popiera przezesa PiS=u 18.05.10, 16:04
                                  A wy buchnięty wulkan widziałeś na własne oczy? Byłeś tam? W Smoleńsku byłeś?
                                  Widziałeś ich? Naprawdę wszyscy nie żyją? Według Twojej filozofii trzeba
                                  wszystko sprawdzać osobiście. Więc na pewno wizytujesz południowa Polskę, bo
                                  przecież nie będziesz dawał wiary tym, którzy od powodzi są bardzo daleko. Bo to
                                  mniej więcej tak jak Ty byś mówił że na spotkaniach Platformy Obywatelskiej
                                  wszyscy piją
                                  wódkę a potem żygają, bo gdzieś tak słyszałeś. Z tego względu wierzysz głęboko,
                                  że Księżyc jest dużo bliżej niż Ameryka, bo księżyc widać, a Ameryki nie.

I Ty zarzucasz innym "brak argumentów"? Świetny żart.
                    • kontestatorbg Re: Kościół popiera przezesa PiS=u 18.05.10, 11:23
                      oby.watel napisał:

> A ty kiedy ostatni raz byłeś w kościele, że nie wiesz o czym "ględzą"? Bo mam
                      > dziwne wrażenie, że albo nie rozumiesz kazania, albo nie słuchasz.
                      >

Poza tym nie odpowiada się pytaniem na pytanie. Wiec Ty kiedy byłeś że wiesz??
                      • oby.watel Re: Kościół popiera przezesa PiS=u 18.05.10, 11:32
                        Tematem wypracowania jest stwierdzenie: "Kościół popiera prezesa PiS-u".
                        Informuję uprzejmie, że moja obecność w kościele nie ma z tematem żadnego
                        związku. Więc nie dociekaj kiedy kto był w kościele, tylko zastanów się dlaczego
                        sługa boży opowiada się po stronie tego, czy innego polityka. Czy popiera go
                        bezinteresownie, czy wręcz przeciwnie, zamiast dzisiejszego zwrotu majątku w
                        stosunku 1:10 spodziewa się 1:100? A może chodzi o dotacje, by w każdej parafii
                        powstał albo szyb naftowy, albo chociaż tylko geotermalny?
                        • kontestatorbg Re: Kościół popiera przezesa PiS=u 18.05.10, 11:41
                          A może po prostu chodzi o to że Kaczyński ma wizję świata bardziej zbliżoną choć
                          nie tożsamą z wizją nauki KK niż Bronek Komorowski który popiera chociażby
                          in-vitro ( i chwała mu za to ) z czym Kościołowi nie po drodze
                          • marchefka9 Re: Kościół popiera przezesa PiS=u 18.05.10, 11:43
                            kontestatorbg napisał:

> A może po prostu chodzi o to że Kaczyński ma wizję świata bardziej zbliżoną cho
                            > ć
                            > nie tożsamą z wizją nauki KK niż Bronek Komorowski który popiera chociażby
                            > in-vitro ( i chwała mu za to ) z czym Kościołowi nie po drodze

Niewątpliwie PiSowi bliżej do Torunia i toruńskiego elektoratu.
            • tadzap Re: Kościół popiera przezesa PiS=u 18.05.10, 11:14
              Ten ksiądz ,co "tak powiedział",był jednocześnie "lekarzem co
              odmówił".Oglądając seans z Łazienek nie ma się co dziwić bzdurom
              wypisywanym przez "obywateli".
              • oby.watel Re: Kościół popiera przezesa PiS=u 18.05.10, 11:25
                tadzap napisał:

> Ten ksiądz ,co "tak powiedział",był jednocześnie "lekarzem co
                > odmówił".Oglądając seans z Łazienek nie ma się co dziwić bzdurom
                > wypisywanym przez "obywateli".

Tak. Lepszą reżyserię miał seans na Wawelu. Aten pan już nie jest przyjacielem pana Jarosława?
                • tadzap Re: Kościół popiera przezesa PiS=u 18.05.10, 11:33
                  Ten pan to niezłe ziele.
                  www.youtube.com/watch?v=qjXKzkPBAB0
    • republika.republika PiS zyska, kościół straci 18.05.10, 10:59

ale księżom wszystko jedno - widzą tylko swój krótkoterminowy interes
    • allspice Re: Kościół popiera przezesa PiS=u 18.05.10, 11:08
      KK - kolejna przystawka:)
      • republika.republika Re: Kościół popiera przezesa PiS=u 18.05.10, 11:15
        allspice napisała:

> KK - kolejna przystawka:)

bardzo słuszna uwaga, nb. Śniadkowa Solidarność też
    • krystian10 Re: Kościół popiera przezesa PiS=u 18.05.10, 11:10
      marchefka9 napisała:

Może się spotkał z Petzem ?
      • mr.sajgon A inne koscioly kogo popieraja ? 18.05.10, 11:26
        lub zwiazki wyznaniowe.
        • marchefka9 Re: A inne koscioly kogo popieraja ? 18.05.10, 11:34
          mr.sajgon napisał:

> lub zwiazki wyznaniowe.
          >

Pewnie chodzi Ci jak zwykle o synagogi. Nie wiem, zadzwoń do naczelnego rabina,
          ale myślę, że w synagogach nikt nie agituje.
          • tadzap Re: A inne koscioly kogo popieraja ? 18.05.10, 11:49
            Koszerni nie muszą się obnosić z agitacją PO synagogach.
            • oby.watel Re: A inne koscioly kogo popieraja ? 18.05.10, 11:51
              Kościół Rzymsko-Pedofilski musi?
            • marchefka9 Re: A inne koscioly kogo popieraja ? 18.05.10, 11:52
              tadzap napisał:

> Koszerni nie muszą się obnosić z agitacją PO synagogach.
              >

Ale to niewielki elektorat (góra 10 tysięcy), więc nie bój. Chociaż według
              prawicowych gazet statystki są zaniżane i może być nawet do 2 milionów. Bo
              przecież w spis powszechny tylko POlszewia wierzy.
              • tadzap Re: A inne koscioly kogo popieraja ? 18.05.10, 13:17
                Te góra 10 tysięcy to pewnia tylko centrum Warszawy.
                Poza tym niczego się nie boję.
                A kościół taki czy siaki ,ma prawo mówić o ważnych sprawach wiernych.
                • marchefka9 Re: A inne koscioly kogo popieraja ? 18.05.10, 13:21
                  tadzap napisał:

> Te góra 10 tysięcy to pewnia tylko centrum Warszawy.
                  > Poza tym niczego się nie boję.
                  > A kościół taki czy siaki ,ma prawo mówić o ważnych sprawach wiernych.

Nie ma prawa agitować za jedną partią.
                  Ale wiadomo - nie wmówicie nam, że czarne jest czarne, a białe jest białe!
                  • tadzap Re: A inne koscioly kogo popieraja ? 18.05.10, 15:28
                    PISałem ci,że ma prawo,a nawet obowiązek zabierać głos w ważnych
                    sprawach.
                    A agitacji za konkretną partią,czy osobą nigdy nie było.
                    • marchefka9 Re: A inne koscioly kogo popieraja ? 18.05.10, 15:36
                      tadzap napisał:

> PISałem ci,że ma prawo,a nawet obowiązek zabierać głos w ważnych
                      > sprawach.
                      > A agitacji za konkretną partią,czy osobą nigdy nie było.

Przypomnę słowa arcybiskupa Gołębiowskiego:

„Chciałbym, aby ktoś opisujący po latach ten okres historyczny, w którym
                      przypadło nam żyć po tym niezwykle trudnym doświadczeniu z 10 kwietnia, mógł
                      napisać: » Polska prawem i sprawiedliwością stoi «”.

Więcej...
                      wroclaw.gazeta.pl/wroclaw/1,35771,7846129,Arcybiskup_Golebiewski_za_Polska_prawa_i_sprawiedliwa.html#ixzz0oHtnrueR
                      • tadzap Re: A inne koscioly kogo popieraja ? 18.05.10, 15:41
                        A czym ma stać?Przekrętem i Oszustwem?
                        Piękne hasło dla wszystkich.
                        • marchefka9 Re: A inne koscioly kogo popieraja ? 18.05.10, 15:47
                          tadzap napisał:

> A czym ma stać?Przekrętem i Oszustwem?
                          > Piękne hasło dla wszystkich.

Oczywiście to nie agitacja.
                          To tylko troska o ojczyznę. A zatroszczyć się może tylko Prawo i Sprawiedliwość.
                          Żenua!
                          • witoldzbazin Re: A inne koscioly kogo popieraja ? 18.05.10, 15:50
                            kogo POpiera gmina żydowska???
                            • marchefka9 Re: A inne koscioly kogo popieraja ? 18.05.10, 15:54
                              witoldzbazin napisał:

> kogo POpiera gmina żydowska???

Z tym tematem ostrożnie, bo nie wiem, czy słyszałeś, tylko ciiii. Kościół
                              założyli Żydzi.
                          • kontestatorbg Re: A inne koscioly kogo popieraja ? 18.05.10, 15:50
                            > Oczywiście to nie agitacja.
                            > To tylko troska o ojczyznę. A zatroszczyć się może tylko Prawo i Sprawiedliwość
                            > .
                            > Żenua!

Nie no oczywiście tylko PO
                            By żyło się lepiej. Wszystkim*

* Promocja dostępna jedynie dla członków klubu parlamentarnego Platformy
                            Obywatelskiej i członków ich rodzin
                            • marchefka9 Re: A inne koscioly kogo popieraja ? 18.05.10, 15:59
                              kontestatorbg napisał:

> > Oczywiście to nie agitacja.
                              > > To tylko troska o ojczyznę. A zatroszczyć się może tylko Prawo i Sprawied
                              > liwość
                              > > .
                              > > Żenua!
                              >
                              > Nie no oczywiście tylko PO
                              > By żyło się lepiej. Wszystkim*
                              >
                              > * Promocja dostępna jedynie dla członków klubu parlamentarnego Platformy
                              > Obywatelskiej i członków ich rodzin

Jakby w kościołach nawoływali do głosowania na PO też by mnie to wkurzyło.
                              Świątynia to nie jest miejsce na propagandę polityczną!
                            • oby.watel Re: A inne koscioly kogo popieraja ? 18.05.10, 16:06
                              kontestatorbg napisał:

> Nie no oczywiście tylko PO
                              > By żyło się lepiej. Wszystkim*

> * Promocja dostępna jedynie dla członków klubu parlamentarnego
                              > Platformy Obywatelskiej i członków ich rodzin

A powinna być dla PiSiu oraz kościoła, albowiem tyle jeszcze majątków do
                              odzyskania zostało...
                      • kontestatorbg Re: A inne koscioly kogo popieraja ? 18.05.10, 15:44
                        W Biblii tez jest cytat o prawie i sprawiedliwości. Prorok Izajasz był
                        członkiem, PiSu czy juz wtedy namawiał do głosowania na niego?
                        • marchefka9 Re: A inne koscioly kogo popieraja ? 18.05.10, 15:52
                          kontestatorbg napisał:

> W Biblii tez jest cytat o prawie i sprawiedliwości. Prorok Izajasz był
                          > członkiem, PiSu czy juz wtedy namawiał do głosowania na niego?

W Biblii jest o Polsce? To naprawdę musiał być świetny prorok.

• lustro-nawa-x Re: A inne koscioly kogo popieraja ? 18.05.10, 15:56
                            Głupcy! Nawet dorsze Pitery miały wiecej rozumu niż wy!
                            bit.ly/9RSImu
                    • oby.watel Re: A inne koscioly kogo popieraja ? 18.05.10, 15:38
                      tadzap napisał:

> PISałem ci,że ma prawo,a nawet obowiązek zabierać głos w ważnych
                      > sprawach. A agitacji za konkretną partią,czy osobą nigdy nie było.

A kto mu dał to prawo? Sam sobie przyznał? Od Boga dostał? Nigdy nie było
                      agitacji? Pan lubi jak jego wyznawcy łżą - jak mówi klasyk - jak bure suki?

P.S Nie każ mi udowadniać, że agitują. Udowodnij, że nie kłamałeś i nie agitują.
                      • tadzap Re: A inne koscioly kogo popieraja ? 18.05.10, 15:58
                        Chyba Was POgięło Oby.watelu.
                        A ksiądz czy biskup to kto? Nie obywatel,nie mieszkaniec Polski?
                        • oby.watel Re: A inne koscioly kogo popieraja ? 18.05.10, 16:11
                          tadzap napisał:

> Chyba Was POgięło Oby.watelu.
                          > A ksiądz czy biskup to kto? Nie obywatel,nie mieszkaniec Polski?

No i co z tego, że obywatel i mieszkaniec? Nie zwykły obywatel i nie zwykły
                          mieszkaniec, skoro chodzi w powłóczystych szatach. Poza tym ślubuje życie w
                          celibacie i służenie Bogu, a nie krajowi lub rządowi. Nie płaci też podatków.
                          • tadzap Re: A inne koscioly kogo popieraja ? 18.05.10, 16:18
                            oby.watel napisał:

> tadzap napisał:
                            >
                            > > Chyba Was POgięło Oby.watelu.
                            > > A ksiądz czy biskup to kto? Nie obywatel,nie mieszkaniec Polski?
                            >
                            > No i co z tego, że obywatel i mieszkaniec? Nie zwykły obywatel i
                            nie zwykły
                            > mieszkaniec, skoro chodzi w powłóczystych szatach. Poza tym
                            ślubuje życie w
                            > celibacie i służenie Bogu, a nie krajowi lub rządowi. Nie płaci
                            też podatków.
                            >
                            A co do tego mają powłóczyste szaty?
                            www.elfka.pl/wp-content/uploads/2009/01/krasnolud.jpg
                            • oby.watel Re: A inne koscioly kogo popieraja ? 18.05.10, 16:25
                              tadzap napisał:

> A co do tego mają powłóczyste szaty?

W zasadzie nic, poza tym, że w kieckach biegają kobiety i transwestyci.
                              • tadzap Re: A inne koscioly kogo popieraja ? 18.05.10, 16:30
                                I to jest argument.Dzięki.
    • gucio60 Re: Kościół popiera przezesa PiS=u 18.05.10, 11:51
      marchefka9 napisała:

że przestanie żyć z mamusią i się ożeni !!!
      • kiemlicz88 Re: Kościół popiera przezesa PiS=u 18.05.10, 12:00
        Księża mają prawo wyrażać troskę o losy państwa. Tak w PRL-u, tak teraz.
    • bodo.2 Re: Kościół popiera przezesa PiS=u 18.05.10, 15:45
      a gmina żydowska kogo? PO, to za co?
    • jack20 Re: Kościół popiera przezesa PiS=u 18.05.10, 16:00
      A kogo ma polski kosciol popierac?? liberala ? postkomucha?
      puknij sie w swoj glupi, pusty czerep.
      • jacekm22 Re: Kościół popiera przezesa PiS=u 18.05.10, 16:05
        Pisowski debilu !!!
        Puknij sie sam mocno w ten twoj pusty czerep !!!
        KOSCIOL POWINIEN SIE TRZYMAC Z DALA OD POLITYKI !!!!!
        • jack20 Re: Kościół popiera przezesa PiS=u 18.05.10, 16:31
          prymitywny cepie jasli polski kk bral czynny udzoal w polityce czasow
          S to bylo ok???
          a teraz gowniarzu nie ma prwa wyrazic swojego zdania na temat
          rzadzacej swoloczy i popierac sobie te partie ktore jego
          reprezentuja???
          • jacekm22 Re: Kościół popiera przezesa PiS=u 18.05.10, 16:35
            Pisowski debilu !!
            Pokaz mi choc JEDEN kraj ( poza Polska ) w ktorym KRK tak nachalnie
            wtraca sie do polityki !!
      • marchefka9 Re: Kościół popiera przezesa PiS=u 18.05.10, 16:06
        jack20 napisał:

> A kogo ma polski kosciol popierac?? liberala ? postkomucha?
        > puknij sie w swoj glupi, pusty czerep.

Myślałam, że Kościół popiera papieża i wiernych, a nie PiS. No cóż...
        • jack20 Re: Kościół popiera przezesa PiS=u 18.05.10, 16:34
          taka byla i jest historia polski, ze kk zawsze mial swoje wplywy na
          wladze. sam narod tzn jego przedstawiciele dali spoleczenstwu
          konstytucje konkordat i tam kieruj swoje zale.
    • marchefka9 Re: Kościół popiera przezesa PiS=u 18.05.10, 16:19
      Kościół powszechny może powinien zmienić nazwę na "Kościół Prawa i
      Sprawiedliwości". I wszystko byłoby jasne. Może warto zapytać przy okazji -
      dlaczego uczelnie katolickie są dotowane z pieniędzy publicznych?
      • witoldzbazin Re: Kościół popiera przezesa PiS=u 18.05.10, 16:24
        kościół to wierni,a oni mogą POpierać kogo chcą POlszewio hehehehe
        • tw_wielgus Re: Kościół popiera przezesa PiS=u 18.05.10, 16:44
          To oczywista nieprawda. Woerni są szantażem zmuszani do głosowania
          na kandydata którego wskaże kościół.
          Nie ma odpuszczenia grzechów, nie ma nieba - proste..
          • witoldzbazin Re: Kościół popiera przezesa PiS=u 18.05.10, 16:51
            tw_wielgus napisał:

> To oczywista nieprawda. Woerni są szantażem zmuszani do głosowania
            > na kandydata którego wskaże kościół.

jak nie kościół to gmina żydowska i GW hehehehehe
    • marchefka9 Re: Kościół popiera przezesa PiS=u 22.05.10, 09:14
      "Nasz Dziennik" bez owijania w bawełnę. Chcesz Rydzyka - głosuj na Jarosława:

www.naszdziennik.pl/index.php?dat=20100522&typ=po&id=po51.txt
      www.naszdziennik.pl/index.php?dat=20100522&typ=my&id=my21.txt
    • pis_na_pis Obiecal legalizacje pedofilii. 22.05.10, 09:20
      marchefka9 napisała:

Legalizacje pedofilii.
    • agnostic5 Re: Kościół popiera przezesa PiS=u 25.05.10, 15:27
      Pięciu duchownych, wykładowców Uniwersytetu Papieskiego Jana Pawła II, weszło w
      skład krakowskiego społecznego komitetu poparcia Jarosława Kaczyńskiego na
      prezydenta.

Więcej...
      wyborcza.pl/1,75248,7930040,Ksiadz_ma_prawo_zaglosowac_na_Jaroslawa_Kaczynskiego.html#ixzz0owmbXOM9
    • dzi1a Re: Kościół popiera przezesa PiS=u 30.05.10, 21:27
      obiecał to co Ich najbardziej rajcuje : pieniądze , utrzymanie przywilejów
      podatkowych i bezkarność
    • wojciuirl Re: Kościół popiera przezesa PiS=u 30.05.10, 21:39
      Opis calego pisiu ponizej.
      www.youtube.com/watch?v=06G4ZXBNPZI&NR=1
    • makova_panenka [...] 30.05.10, 21:59
      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
    • marchefka9 Re: Kościół popiera przezesa PiS=u 01.06.10, 11:17
      Czyżby w Prawie i Sprawiedliwości zapanowała przedwyborcza trwoga? Partyjna
      elita z Jarosławem Kaczyńskim (61 l.) na czele wybrała się na doroczną
      Pielgrzymkę Mężczyzn i Młodzieńców. Politycy żarliwie się modlili, z uwagą
      słuchali kazania, no i hojnie sypali na tacę.

www.se.pl/wydarzenia/kraj/pis-daje-na-tace_141245.html
    • agnostic5 Re: Kościół popiera przezesa PiS=u 09.06.10, 13:28
      Kolejny przykład agitacji z ambon:

"Proboszcz kościoła przy ul. Nałkowskich nie jest jedynym lubelskim
      duszpasterzem zaangażowanym w kampanię wyborczą. W kościele pw. św. Józefa na
      osiedlu A. Mickiewicza w kąciku z prasą katolicką po sobotniej wieczornej mszy
      można było się zaopatrzyć w ulotki wyborcze Jarosława Kaczyńskiego. Nie
      przypuszczam, aby kolportaż ulotek odbywał się bez wiedzy włodarza parafii ks.
      Stanisława Dziwulskiego" - napisał do nas czytelnik.

gazeta.pl
      • witoldzbazin Re: Kościół popiera przezesa PiS=u 09.06.10, 15:39
        to jedyna instytucja dzięki której istnieje RP...POlecam więcej zaufania dla KK
        hehehehehehe
        • marchefka9 Re: Kościół popiera przezesa PiS=u 09.06.10, 15:53
          witoldzbazin napisał:

> to jedyna instytucja dzięki której istnieje RP...POlecam więcej zaufania dla KK
          > hehehehehehe

Bezedura, W Czechach nie mieli Kościoła, a istnieją i się mają dobrze, a nawet
          lepiej.
    • marchefka9 Re: Kościół popiera przezesa PiS=u 09.06.10, 15:29
      Od naziemnego personelu Boże broń!
    • agnostic5 Re: Kościół popiera przezesa PiS=u 10.06.10, 20:36
      Radio Maryja utożsamia się tylko z jedną opcją. A to jest wyraźne naruszenie
      autonomii Kościoła. Mamy prawo kogoś popierać, ale nie powinniśmy o tym
      publicznie mówić. Tak twierdzi biskup Gocłowski. Ale czy z emerytem ktoś się liczy?

wiadomosci.onet.pl/2182588,11,radio_maryja_narusza_autonomie_kosciola,item.html
      • x2468 Re: Kościół popiera przezesa PiS=u 10.06.10, 20:39
        Idzcie sladem Wielkiego Pasuch bogobojni pawdziwi "Polacy":
        4.bp.blogspot.com/_uQh4zamXj5A/SH4igJnTRMI/AAAAAAAAAa0/kvbX4DfMSJU/s1600-h/pop.jpg
    • mariner4 Kolejne 25 mld PLN? 10.06.10, 20:45
      M.
      • marchefka9 Re: Kolejne 25 mld PLN? 10.06.10, 21:50
        Kościół potrzebuje uległych polityków u władzy. PiS na pewno zagwarantuje spokój
        Kościołowi. A Rydzykowi znowu sypnie groszem.
    • wanda43 Re: Kościół popiera przezesa PiS=u 10.06.10, 21:56
      I bardzo dobrze. Co prezes poklepie, to pada, bo on Jonasz jest.
      • kiemlicz88 Re: Kościół popiera przezesa PiS=u 11.06.10, 08:05
        Kościół popiera prawych i katolickich kandydatów!
    • tornson Klechy popierają cały POPiS, bo ten patologiczny 11.06.10, 09:17
      układ gwarantuje Watykańczykom dalsze bezkarne rozkradanie Polski!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka