Dodaj do ulubionych

Wyborcza ma jednak durnych czytelników

14.08.10, 20:41
GW wysmażyła art że pod Jasną Górą modlą się do zdjęcia prezydenckiej pary
i już kupa osłów rży i kopie i osłom nie wpadnie do pustych łbów że mozna
modlić się ZA DUSZE a nie do. Polacy są strasznie głupi, można sie załamać
jak łatwo ich podjudzić.
wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,8251550,Zdjecie_pary_prezydenckiej_przed_jasnogorskim_szczytem.html
Obserwuj wątek
    • dupetek Re: Wyborcza ma jednak durnych czytelników 14.08.10, 20:43
      Do modlenia za dusze potrzebne jest zdjęcie?
      • drabinahaha1 Re: Wyborcza ma jednak durnych czytelników 14.08.10, 20:46
        a co? Może Komorowski powinien tez zakazać zdjęć w "przestrzeni
        publicznej"?
        • dupetek Nie bełkocz o Komorowskim! 14.08.10, 20:53
          Dla oszołomów jest potrzebny fetysz-bałwan, do którego mogą się modlić, bo bez
          rekwizytu, to ciężko im idzie:)
          Takie szukanie Cielca, przed którym już Stary Testament ostrzega. Podobnie z
          dwiema deskami zbitymi poprzecznie na Krakowskim Przedmieściu:(
          • drabinahaha1 Re: Nie bełkocz o Komorowskim! 14.08.10, 21:14
            Zaraz histerycy powscy łącznie z Komoruskim wprowadzą zakaz wystawiania w
            przestrzeni publicznej zdjęć pary prezydenckiej, a histeryczna tłuszcza
            zacznie nagonkę podsycaną umiejętnie przez TVN i GW, haha.
          • mr.sajgon Re: Nie bełkocz o Komorowskim! 14.08.10, 22:23
            dupetek napisał:

> Dla oszołomów jest potrzebny fetysz-bałwan, do którego mogą się modlić, bo bez
            > rekwizytu, to ciężko im idzie:)
            > Takie szukanie Cielca, przed którym już Stary Testament ostrzega. Podobnie z
            > dwiema deskami zbitymi poprzecznie na Krakowskim Przedmieściu:(

Mozesz wsadzic sobie stary i nowy wiesz gdzie, bedziesz wtedy moze mial szanse
            zostac biskupem albo rabinem, kto wie.
            Jesli bedziesz odpowiedzi glupi na pewno zrobisz kariere.
            • rozum-ny Re: Nie bełkocz o Komorowskim! 14.08.10, 22:56
              > dupetek napisał:
              >
              > > Dla oszołomów jest potrzebny fetysz-bałwan, do którego mogą się modlić, bo bez rekwizytu, to ciężko im idzie:)
              > > Takie szukanie Cielca, przed którym już Stary Testament ostrzega.

mr.sajgon napisał:
              > Mozesz wsadzic sobie stary i nowy wiesz gdzie, bedziesz wtedy moze mial szanse zostac biskupem albo rabinem,

mr.sajgon boisz się święconej wody?

• 4cat Re: Nie bełkocz o Komorowskim! 15.08.10, 10:34
                no cóż funkcjonalnych nie brakuje.
                • mietowe_loczki Re: Nie bełkocz o Komorowskim! 15.08.10, 10:57
                  To prawda. Drabina gazetowe "modlą się przy zdjęciu" przedstawia nam jako "modlą
                  się do zdjęcia". A pisowska tłuszcza tylko przyklaskuje.
                  • bodo.2 Re: Nie bełkocz o Komorowskim! 15.08.10, 20:49
                    prawda jest taka loki,że nadredaktor ani w źdźbło nie wierzy w to,co piszą i Ty
                    wiesz o tym dobrze,ps.sory za to,że byłem w stosunku do Ciebie nieuprzejmy,cenię
                    Twoją inteligencję,choć szkoda,że jesteś z innego świata
                    • mietowe_loczki Re: Nie bełkocz o Komorowskim! 15.08.10, 23:13
                      Nie wiem, nie śledzę z taką uwagą tego, co pisze gazeta i Gazeta, i nie wiem
                      też, jak się ma do tego nadredaktor.

ps.sory za to,że byłem w stosunku do Ciebie nieuprzejmy

Nie ty pierwszy, nie ostatni. Ale to tylko forum.
                    • 4cat Re: Nie bełkocz o Komorowskim! 31.08.10, 21:08
                      Na pewno czytelniczką jest Krzywonos.
                  • losiu4 Re: Nie bełkocz o Komorowskim! 16.08.10, 13:42
                    mietowe_loczki napisała:

> To prawda. Drabina gazetowe "modlą się przy zdjęciu" przedstawia
                    nam jako "modl
                    > ą
                    > się do zdjęcia". A pisowska tłuszcza tylko przyklaskuje.

e, nie, kochaneńka. O co chodziło wybiórczej i do kogo celowala to
                    se możesz poczytać we wpisach pod linkowanym artykułem.

asia_25 przedwczoraj Oceniono 84 razy 74 + - zgłoś do moderacji
                    Modły do Idoli... to grzech ciężki
                    "nie będziesz miał bogów cudzych przede mną"...
                    tyle jest wart polski obrzędowy katolicyzm... :|

albo taki:
                    "ergo12 przedwczoraj Oceniono 13 razy 11 + - zgłoś do moderacji
                    Modlą się do niego czyżby santo subito?????

teraz sama se w cichosci duszy odpowiedz nt. owej pisowskiej
                    tłuszczy...

Pozdrawiam

Losiu
                    • mietowe_loczki losiu, przestańże się kompromitować, bo żal czytać 16.08.10, 14:44
                      Z prawdziwym przerażeniem czytam kolejne posty zwolenników PiS, które obnażają
                      ich kompletny brak myślenia. Bo to, że to w dużej mierze analfabeci
                      funkcjonalni, to zbyt oczywista sprawa.

W poście otwierającym drabina napisał:
                      "GW wysmażyła art że pod Jasną Górą modlą się do zdjęcia prezydenckiej
                      pary" - wytłuszczenie moje

podczas zalinkowany artykuł wyraźnie mówi, że:
                      "ktoś położył fotografię Marii i Lecha Kaczyńskich. Modlą się przy niej
                      pielgrzymi zdążający do sanktuarium." - wytłuszczenie moje.

> teraz sama se w cichosci duszy odpowiedz nt. owej pisowskiej
                      > tłuszczy...

Odpowiadam sobie. W cichości, bo gdybym tę odpowiedź zwerbalizowała, mogłabym tu
                      dostać od giwi wiecznego bana.
                      • losiu4 Re: losiu, przestańże się kompromitować, bo żal c 16.08.10, 14:53
                        mietowe_loczki napisała:

e, kochana, odwracasz kota ogonem. Ja piłem do wybiórczego tonu
                        artykułu, spodziewanego przez nią efektu no i reakcji bynajmniej nie
                        pisowców widocznej w zacytowanych przeze mnie wpisach. Podobny myk
                        wybiórcza zastosowała m.in. przy słynnym wypadku agenta tomka i też
                        się nie pomyliła w swoich rachubach :)

Pozdrawiam

Losiu
                        • mietowe_loczki Re: losiu, przestańże się kompromitować, bo żal c 16.08.10, 16:10
                          A ja piję do prostackich manipulacji drabiny. Naprawdę nie wiem, czego nie
                          zrozumiałeś w moim poście.
                          • losiu4 Re: losiu, przestańże się kompromitować, bo żal c 16.08.10, 17:11
                            mietowe_loczki napisała:

> A ja piję do prostackich manipulacji drabiny. Naprawdę nie wiem,
                            czego nie
                            > zrozumiałeś w moim poście.

ja tam zrozumiałem o co Ci chodzi. I wskazałem na łatwa do
                            rozszyfrowania sztuczkę wybiórczej i na rzeczywisty target tej
                            sztuczki. Bynajmniej nie chdziło o pisowców, co w przytoczonych
                            przeze mnie wpisach chyba widac. Bo widzisz, tak to czasem jest, że
                            pasuje sie przyglądnąc głębiej: komu i o co tak naprawde chodzi :)
                            Afera z zadymą koło krzyża (nagłasniana głównie przez wybiórczą i
                            walterownię) jest tego pięknym przykładem.

Pozrawiam

Losiu
                            • tw_wielgus Re: losiu, przestańże się kompromitować, bo żal c 16.08.10, 17:36
                              losiu4 napisał:

>
                              > ja tam zrozumiałem o co Ci chodzi.

Chwalisz się tylko.
                              • 4cat Re: losiu, przestańże się kompromitować, bo żal c 16.08.10, 18:44
                                funkcjonalni są zakochani inaczej.
                              • losiu4 Re: losiu, przestańże się kompromitować, bo żal c 17.08.10, 08:10
                                tw_wielgus napisał:

> losiu4 napisał:

> > ja tam zrozumiałem o co Ci chodzi.

> Chwalisz się tylko.

nie, dopóki się nie sparzę (jak swego czasu na wybiórczej) zakładam,
                                że piszący wyraża to co mysli, a nie kombinuje.

Pozdrawiam

Losiu
                          • losiu4 Re: losiu, przestańże się kompromitować, bo żal c 17.08.10, 08:07
                            mietowe_loczki napisała:

> A ja piję do prostackich manipulacji drabiny. Naprawdę nie wiem,
                            > czego nie zrozumiałeś w moim poście.

w Twoim poście zrozumiałem wszystko. Sprawa jest tak oczywista ze
                            nie warto się nad nią rozwodzić. Natomiast chcialem zwrócić Twoją
                            uwagę na to co wybiórcza zrobiła i do kogo tak naprawdę piła oraz
                            jakich sztuczek używa. Co też poparłem stosownymi cytatami i
                            podpowiedziami, gdzie innych podobnych myków można szukać.

Pozdrawiam

Losiu
                            • 4cat Re: losiu, przestańże się kompromitować, bo żal c 22.08.10, 12:42
                              kompromitacja dziadka.
                  • vargtimmen Re: Nie bełkocz o Komorowskim! 16.08.10, 17:30
                    mietowe_loczki napisała:

> To prawda. Drabina gazetowe "modlą się przy zdjęciu" przedstawia nam jako "modl
                    > ą
                    > się do zdjęcia". A pisowska tłuszcza tylko przyklaskuje.
                    >

a czytałaś komentarze czytelników GW?

#
                    asia_25 przedwczoraj
                    Oceniono 84 razy 74 + - zgłoś do moderacji

Modły do Idoli... to grzech ciężki
                    "nie będziesz miał bogów cudzych przede mną"...
                    tyle jest wart polski obrzędowy katolicyzm... :|
                    #
                    lonelyboy1989 przedwczoraj
                    Oceniono 52 razy 42 + - zgłoś do moderacji

...a trzeciego dnia zmartwychwstał, jak oznajmia Pismo.
                    #
                    derfflinger1918 przedwczoraj
                    Oceniono 69 razy 55 + - zgłoś do moderacji

Polscy katole modlący się do fotografii... Hahhaaa
                    ale świadectwo dla KK w Polsce....

Żenada !!
                    #
                    ergo12 przedwczoraj
                    Oceniono 49 razy 39 + - zgłoś do moderacji

Informuję cie plonyx że jesteśmy przygotowani na tę ewentalnośc,będziemy was
                    pędzić jak wsciekle psy,a jeśli staniecie się nazbyt upierdliwi to się wprawadzi
                    w Warszawie stan wyjątkowy, bo z tego co wiem bierze się to poważnie po
                    uwage!!Pamiętajcie!!
                    #
                    dreamdre przedwczoraj
                    Oceniono 49 razy 39 + - zgłoś do moderacji

A słowa Bestii i jego symbole krążyć będą po całym kraju, wzniecając wszędzie
                    nienawiść i płacz.
                    #
                    an1005 przedwczoraj
                    Oceniono 61 razy 51 + - zgłoś do moderacji

Tylko fotografia? A gdzie zloty odlew? Ups, sorry w Bibli mowi sie o zlotym cielcu,
                    <U nas krzyż spod pałacu prezydenckiego nikomu by nie przeszkadzał.>
                    Alez kochani bierzcie go. Warszawiacy wam jeszcze pomoga w transporcie.
                    #
                    oloq przedwczoraj
                    Oceniono 18 razy 14 + - zgłoś do moderacji

brońcie zdjęcia- oszołomy do Częstochowy!
                    #
                    ergo12 przedwczoraj
                    Oceniono 13 razy 11 + - zgłoś do moderacji

Modlą się do niego czyżby santo subito?????
                    #
                    artur0121 przedwczoraj
                    Oceniono 17 razy 15 + - zgłoś do moderacji

no to jest profanacja świętego miejsca, to powinno być karane i szykanowane
                    przez kościół, może jeszcze ich beatyfikować??? paranoja, to nie są
                    chrześcijanie, wierzący ludzie nie zachowują się jak motłoch, nie wyzywają
                    innych i nie wywyższają się, nie krzyż czyni wiarę, ale ten kto na nim umarł, na
                    ich krzyżu nie ma jezusa tylko kaczyński, z ich modlitw zieje nienawiścią do
                    innych, wyzywają wszystkich od żydów, zapomnieli że ten kto zawisł na krzyżu był
                    żydem??? tacy jak oni go ukrzyżowali, profanatorzy, pislamiści.

Z pierwszej strony pod tekstem, te wysoko oceniane.

Jak widać, wszystkie te komentarze (z wyjątkiem jednego, czysta nienawistnego)
                    wskazują na to, że czytelnicy GW zrozumieli to jako modlenie się do...
                    • mietowe_loczki Re: Nie bełkocz o Komorowskim! 16.08.10, 18:21
                      Nie wierzę...

Ale tylko cierpliwość nas uratuje, zatem jeszcze raz:

"GW wysmażyła art że pod Jasną Górą modlą się do zdjęcia prezydenckiej
                      pary

i już kupa osłów rży i kopie i osłom nie wpadnie do pustych łbów że mozna
                      modlić się ZA DUSZE a nie do. Polacy są strasznie głupi, można sie załamać
                      jak łatwo ich podjudzić.
                      wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,8251550,Zdjecie_pary_prezydenckiej_przed_jasnogorskim_szczytem.html
                      "
                      • vargtimmen Re: Nie bełkocz o Komorowskim! 16.08.10, 18:57
                        mietowe_loczki napisała:

> Nie wierzę...
                        >

A jednak. Pomogę. Znajdźmy najpierw główne przesłanie postu:

>
                        > "GW wysmażyła art że pod Jasną Górą modlą się do zdjęcia prezydenckiej pary
                        > i już kupa osłów rży i kopie i osłom nie wpadnie do pustych łbów że mozna
                        > modlić się ZA DUSZE a nie do. Polacy są strasznie głupi, można sie załamać
                        > jak łatwo ich podjudzić.

Teraz okoliczności sprawy:

>
                        > "GW wysmażyła art że pod Jasną Górą modlą się do zdjęcia prezydenckiej pary

Tu jest, w istocie, błąd faktograficzny.

Ten błąd, jednak, tylko łagodzi główne przesłanie. Wymowa prawidłowo
                        skonstruowanego tekstu, który brzmiałby tak:

"GW wysmażyła art że pod Jasną Górą modlą przy zdjęciu prezydenckiej pary i już
                        kupa osłów rży i kopie i osłom nie wpadnie do pustych łbów że mozna modlić się
                        ZA DUSZE a nie do. Polacy są strasznie głupi, można sie załamać jak łatwo ich
                        podjudzić."

jest jestrze oszczejsza wobec czytelników GW...
                        • mietowe_loczki Re: Nie bełkocz o Komorowskim! 16.08.10, 19:11
                          forum.gazeta.pl/forum/w,28,115325704,115387669,Re_Nie_belkocz_o_Komorowskim_.html
                          • vargtimmen Re: Nie bełkocz o Komorowskim! 16.08.10, 19:27

forum.gazeta.pl/forum/w,28,115325704,115388969,Re_Nie_belkocz_o_Komorowskim_.html
                            • 4cat Re: Nie bełkocz o Komorowskim! 22.08.10, 18:18
                              ale mają Maleszkę.
                        • mietowe_loczki spam n/t 16.08.10, 19:29

• losiu4 Re: Nie bełkocz o Komorowskim! 17.08.10, 08:18
                        mietowe_loczki napisała:

> Nie wierzę...

w co nie wierzysz?

Pozdrawiam

Losiu
                    • tw_wielgus Re: Nie bełkocz o Komorowskim! 16.08.10, 18:21
                      Jeżeli nie DO się modlą to udowodnij, że tak właśnie jest.
                      Potrafisz udowodnić jakie były ich prawdziwe intencje?
                      • vargtimmen Re: Nie bełkocz o Komorowskim! 16.08.10, 19:00
                        tw_wielgus napisał:

> Jeżeli nie DO się modlą to udowodnij, że tak właśnie jest.
                        > Potrafisz udowodnić jakie były ich prawdziwe intencje?

Myślę, że ci przystający to mogli być wyborcy PO modlący się, by Jarosław
                        dołączył szybko do ukochanego brata i bratowej. Udowodnij, że tak nie jest.
                        • tw_wielgus Re: Nie bełkocz o Komorowskim! 16.08.10, 19:03
                          Modły do obrazków w kościele łagiewnickim?
                          Znane Ci tego typu są przypadki?
                          Totemizacja, kult bożków, modły do przedmiotów to charakterystyczne
                          cechy kościoła toruńskiego, a wiec tego blisko związanego ideowo z
                          PiS.
                          • vargtimmen Re: Nie bełkocz o Komorowskim! 16.08.10, 19:09
                            tw_wielgus napisał:

> Modły do obrazków w kościele łagiewnickim?
                            > Znane Ci tego typu są przypadki?
                            > Totemizacja, kult bożków, modły do przedmiotów to charakterystyczne
                            > cechy kościoła toruńskiego, a wiec tego blisko związanego ideowo z
                            > PiS.

Widzisz, katolicyzm ma pewien rytuał, który praktykujący katolicy znają. Należy
                            do niego m.in. modlitwa za zmarłych. W szczególności, chodzi się na groby
                            zmarłych bliskich (czasem są tam zdjęcia) by przy nich się modlić za dusze
                            zmarłych.

Ze zmarłych ludzi, modlić wolno się do świętych, o pośrednictwo.

To elementarz katechizmu i praktyk. Nie widzę żadnego powodu, by sądzić, że ci
                            ludzie praktykują cokolwiek innego... to byłoby oskarżenie o dosyć znaczące
                            łamanie zasad wiary, a jako takie, wymagające udowodnienia. Przypuszczenie, że
                            zachowują się normalnie i przyzwoicie nie wymaga, jak sądzę, udowodnienia.
                            • tw_wielgus Re: Nie bełkocz o Komorowskim! 16.08.10, 19:21
                              Ależ Tim z mojego punktu widzenia to skoro się modlą do tego czy
                              innego świętgo to uznawszy świętość LK (a to już się dało słyszeć
                              pośród tych zgromadzonych pod krzyżem) nie naruszają zasad wiary.
                              • vargtimmen Re: Nie bełkocz o Komorowskim! 16.08.10, 19:32
                                tw_wielgus napisał:

> Ależ Tim z mojego punktu widzenia to skoro się modlą do tego czy
                                > innego świętgo to uznawszy świętość LK (a to już się dało słyszeć
                                > pośród tych zgromadzonych pod krzyżem) nie naruszają zasad wiary.

To znaczy, że nie znasz zasad wiary. Nie można się modlić do zmarłego bez
                                oficjalnej licencji kościelnej.
                                • tw_wielgus Re: Nie bełkocz o Komorowskim! 16.08.10, 19:33
                                  A pod nie poświęconym krzyżem?
                                  • vargtimmen Re: Nie bełkocz o Komorowskim! 16.08.10, 19:46
                                    tw_wielgus napisał:

> A pod nie poświęconym krzyżem?

Modlić się można, gdzie się chce.
                                    • tw_wielgus Re: Nie bełkocz o Komorowskim! 16.08.10, 20:04
                                      To oczywiste, ale uważać ten krzyż za nietykalną świętość?
                                      • vargtimmen Re: Nie bełkocz o Komorowskim! 16.08.10, 20:15
                                        tw_wielgus napisał:

> To oczywiste, ale uważać ten krzyż za nietykalną świętość?

Religijną, czy symbol pewnego postulatu politycznego?
                                        • tw_wielgus Re: Nie bełkocz o Komorowskim! 16.08.10, 22:11
                                          Religijną, oczywiście, że religijną wystarczy posłuchąc co mówią
                                          obrońcy krzyża i ich sympatycy.
                                          • 4cat Re: Nie bełkocz o Komorowskim! 17.08.10, 19:57
                                            nie podsłuchuj kablu jeden.
            • sclavus Re: Nie bełkocz o Komorowskim! 21.08.10, 12:39
              Jakże pięknie zabełkotałeś!!!
              PeeS - wyjaśnij jeszcze, co tym bełkotem chciałeś wyrazić bo póki
              co, to ni w pińć, ni w dziewińć...
          • scoutek Re: Nie bełkocz o Komorowskim! 16.08.10, 09:50
            dupetek napisał:

> Dla oszołomów jest potrzebny fetysz-bałwan, do którego mogą się modlić,

to juz wiem czemu prezes czyste dobro mowil o wmurowaniu tablicy na cmentarzu w
            Warszawie, by mogl sie modlic za dusze brata
            Wawel za daleko, tamta plyta moglaby nie wiedziec, ze prezes akurat sie modli
    • elena4.2 Re: Wyborcza ma jednak durnych czytelników 14.08.10, 20:44
      A skąd mogą to wiedziec?
      • 4cat Re: Wyborcza ma jednak durnych czytelników 15.08.10, 10:49
        najwięcej ma funkcjonalnych analfabetów.
        • mietowe_loczki Re: Wyborcza ma jednak durnych czytelników 15.08.10, 10:58
          I kto to mówi.
          • 4cat Re: Wyborcza ma jednak durnych czytelników 15.08.10, 19:43
            nie ważne kto mówi lecz co mówi.
    • that_monkey_in_red Re: Wyborcza ma jednak durnych czytelników 14.08.10, 21:33
      drabinahaha1 napisal:
      >już kupa osłów rży i kopie i osłom nie wpadnie do pustych łbów że mozna

na durnego czytelnika to ty mi wygladasz... ale czegoz mozna sie spodziewac po
      drabinie...

GW:
      U stóp pomnika Matki Bożej Niepokalanej, stojącego przy wejściu na jasnogórskie
      błonia ktoś położył fotografię Marii i Lecha Kaczyńskich. Modlą się przy
      niej
      pielgrzymi zdążający do sanktuarium.
      • drabinahaha1 Re: Wyborcza ma jednak durnych czytelników 14.08.10, 22:18
        ateistyczna małpa
        • rozum-ny Re: Wyborcza ma jednak durnych czytelników 14.08.10, 22:58
          Jak miło
          • drabinahaha1 Re: Wyborcza ma jednak durnych czytelników 14.08.10, 23:15
            śmieje się z mojego a sam sie nazywa małpa, a że ateista no to chyba powód
            do dumy, "ateistyczna małpa" to brzmi dumnie i bardzo postępowo, a
            ty sie nie znasz na nowych trendach, pewnie jesteś moherowy fanatyk
            i obrażalski
            • 4cat Re: Wyborcza ma jednak durnych czytelników 15.08.10, 10:07
              mądrości nadredkatora :
              "wybierzmy przyszłość , wybierzmy Maleszkę " to za cały komentarz.
    • mietowe_loczki Re: Wyborcza ma jednak durnych czytelników 15.08.10, 10:54
      drabinahaha1 napisał:

> GW wysmażyła art że pod Jasną Górą modlą się do zdjęcia prezydenckiej pary

W którym miejscu jest napisane, że pod Jasną Górą modlą się do zdjęcia?
      • 4cat Re: Wyborcza ma jednak durnych czytelników 19.08.10, 07:55
        z mózgu ich wyprali.
    • mietowe_loczki Na gwóźdź z tym wątkiem! 15.08.10, 11:10
      Nikt lepiej nie obnaży głupoty pisowców niż oni sami.
    • that_monkey_in_red Re: drabina, czytaj zozumieniem, 15.08.10, 11:29
      albo zainwestuj w nauke jezykow...
      moj nick znaczy "tamta malpa w czerwonym" - cytat z klasyka:)
      z ateizmem nie ma nic wspolnego, choc patrzac na to jak sie owieczki kk
      zachowuja rozwazam na powaznie wyjscie z tego stada...
      • mietowe_loczki Re: drabina, czytaj zozumieniem, 15.08.10, 12:09
        Nie rozumiem. Dlaczego ten wątek został porzucony przez drabinę? :)
        • 4cat Re: drabina, czytaj zozumieniem, 20.08.10, 09:14
          to czytelnicy komsomolskiej prawdy.
          • witoldzbazin GW idealnie 20.08.10, 09:16
            trafiła w rynek,widocznie jest zapotrzebowanie w Tworkach na prasę hehehehe
    • zapijaczony_ryj Słuchaj RadiaMaRYja, a czytaj Gościa Niedzielnego 15.08.10, 12:41
      CO tu robisz
      • mietowe_loczki Re: Słuchaj RadiaMaRYja, a czytaj Gościa Niedziel 15.08.10, 12:42
        Czyta gazetę. Ze zrozumieniem.
        • 4cat Re: Słuchaj RadiaMaRYja, a czytaj Gościa Niedziel 15.08.10, 19:28
          to funkcjonalni są.
          • mietowe_loczki Re: Słuchaj RadiaMaRYja, a czytaj Gościa Niedziel 15.08.10, 23:11
            Funkcjonalni i funkcjonalni. Już przestań się znęcać nad drabiną.
            • 4cat Re: Słuchaj RadiaMaRYja, a czytaj Gościa Niedziel 18.08.10, 18:34
              to straszne, przerażające i porażające.
    • maszmi Re: Wyborcza ma jednak durnych czytelników 15.08.10, 19:45
      Modlic sie za dusze do fotografii? Cos dziwnie pojeta wiara.
      • 4cat Re: Wyborcza ma jednak durnych czytelników 18.08.10, 07:08
        foto Maleszki by się przydało.
    • veglie Re: Wyborcza ma jednak durnych czytelników 15.08.10, 19:48
      To stwierdzenie spod respiratora Królowej Matki J.Kaczyńskiej?
      • 4cat Re: Wyborcza ma jednak durnych czytelników 19.08.10, 12:40
        i za dużo czosnku.
    • bodo.2 Re: Wyborcza ma jednak durnych czytelników 15.08.10, 19:49
      którzy święcie wierzą,w to co napiszą,choć większość nie rozumie co czyta,to
      ulega efektowi stada baraniego
      • 4cat Re: Wyborcza ma jednak durnych czytelników 23.08.10, 18:34
        taki absordello typowy czytelnik.
    • wikul Re: Wyborcza ma jednak durnych czytelników 15.08.10, 20:37
      drabinahaha1 napisał:

> GW wysmażyła art że pod Jasną Górą modlą się do zdjęcia
      prezydenckiej pary
      > i już kupa osłów rży i kopie i osłom nie wpadnie do pustych łbów
      że mozna
      > modlić się ZA DUSZE a nie do. Polacy są strasznie głupi, można sie
      załamać

Podziwiam samokrytykę, ale za duszę można się modlic w domu,
      kosciele itp. Nie potrzeba do tego zdjęcia. Modlenie sie do zdjęcia
      to bałwochwalstwo.
      • 4cat Re: Wyborcza ma jednak durnych czytelników 19.08.10, 21:22
        Przecież nie można mieć pretensji do durniów jeno do szmaty.
    • pierwszy_syndyk_iv_rp Re: Wyborcza ma jednak durnych czytelników 15.08.10, 21:01
      drabinahaha1 napisał:

> modlić się ZA DUSZE a nie do.

I do tego potrzebne są zdjęcia, bez zdjęć się nie da?
      • drabinahaha1 Re: Wyborcza ma jednak durnych czytelników 16.08.10, 00:53
        Komorowski zaraz zakaże zdjęć pary prezydenckiej w przestrzeni publicznej
        a wierne hordy PO ruszą do wykonania polecenia
        • drabinahaha1 [...] 16.08.10, 00:56
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • 4cat Re: Wyborcza ma jednak durnych czytelników 16.08.10, 07:20
            Wybierz przyszłość wybierz Maleszkę.
          • mus-zek0 Re: Wyborcza ma jednak durnych czytelników 16.08.10, 10:07
            drabinahaha1 napisał:

> a TVN i GWniana bedą na bieżąco podszczuwać pijaną tłuszczę do dzikich burd
            Podobnie jak "Gazeta Polska","Niezależna",itp.
            • 4cat Re: Wyborcza ma jednak durnych czytelników 20.08.10, 17:51
              ale za to mają Maleszkę.
    • mr.sajgon Adam Michnik jest politykiem wiec co sie dziwisz 16.08.10, 08:52
      drabinahaha1 napisał:

> wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,8251550,Zdjecie_pary_prezydenckiej_przed_jasnogorskim_szczytem.html
      >

A ze skierowana ona jest przeciwko narodowym tradycjom to nie powinnas ie temu
      dziwic. On taki byl od zawsze, no poza mala chwila jak potrzebowal pomocy KK.
      • drabinahaha1 Re: Adam Michnik jest politykiem wiec co sie dziw 16.08.10, 08:54
        www.youtube.com/watch?v=ONsUA9SbgMs
    • drabinahaha1 Re: Wyborcza ma jednak durnych czytelników 16.08.10, 09:22
      a tu przebłyski ludzkich odruchów u Michnika i przyznanie sie do czegos do
      czego powrócił:
      Adam Michnik
      Popieraliśmy politykę represji, często okrutnych, widząc w niej drogą
      do „nowego wspaniałego świata”, oskarżaliśmy Kościół o reakcyjność i
      wszystkie inne grzechy główne, nie bacząc na to, że w atmosferze
      totalitarnego zniewolenia Kościół bronił prawdy, godności i wolności
      człowieka (...). Tradycyjnie przywykliśmy sądzić, że religijność i Kościół
      to synonimy wstecznictwa i tępego Ciemnogrodu. Z tej perspektywy wzrost
      indyferentyzmu religijnego traktowany był przez nas jako naturalny
      sojusznik umysłowego i moralnego postępu. Pogląd taki – sam byłem jego
      wyznawcą – uważam za fałszywy (...).
      Źródło: Między Panem a Plebanem, op. cit., s. 31,139.
      • 4cat Re: Wyborcza ma jednak durnych czytelników 16.08.10, 13:04
        nie ulega wątpliwości wybieram Maleszkę.
        • drabinahaha1 Re: Wyborcza ma jednak durnych czytelników 16.08.10, 14:03
          donosiciela? Brawo piękne nam pokolenia wychował Szechter
          • x2468 Re: Wyborcza ma jednak durnych czytelników 16.08.10, 19:20
            A jaka to roznica.Ty wolisz innego donosiciela Wildsteina kolezke Maleszki.
            • losiu4 Re: Wyborcza ma jednak durnych czytelników 17.08.10, 11:47
              x2468 napisał:

> A jaka to roznica.Ty wolisz innego donosiciela Wildsteina kolezke
              Maleszki.

ot, następny z wybiórczego chowu. Umyka mu taka drobna rzecz, że
              kapusiem to był Maleszka, nie Wildstein.

Pozdrawiam

Losiu
              • obraza.uczuc.religijnych Re: Wyborcza ma jednak durnych czytelników 19.08.10, 12:46
                A skąd to niby wiadomo, że Wildstein nie był kapusiem?
              • 4cat Re: Wyborcza ma jednak durnych czytelników 21.08.10, 12:12
                brawo Maleszka.
      • vanilia_cz Re: Wyborcza ma jednak durnych czytelników 16.08.10, 13:21
        wyznawcy kk mają to do siebie ze modlą sie do bałwanów których pełno w kosciele,
        domach itd. dziwi mnie tylko to skad oni to wzieli? czy jezus modlił sie do
        jakiegos bozka, krzyza, wizerunku? a ze za dusze hmmm skad ty mozesz wiedziec
        czy oni sie modlą do niego czy akurat za dusze? a to za dusze juz bez zdjecia
        nie mozna? a jak sie ludzie modlą przed wizerunkiem jezusa to tez sie modlą za
        jego dusze? czy do niego za swoją? katolicy to potrafia zmieniac zdanie zaleznie
        od sytuacji, smutne ;/
        • drabinahaha1 Re: Wyborcza ma jednak durnych czytelników 16.08.10, 14:05
          Nieodróżniasz Jezusa od Kaczyńskiego? Potwierdzasz opinię o czytelnikach
          GW
          • 4cat Re: Wyborcza ma jednak durnych czytelników 16.08.10, 18:17
            Maleszka się nada.
    • cookies9 Re: Wyborcza ma jednak durnych czytelników 16.08.10, 14:19
      Najbardziej inteligentnych czytelników ma Nasz Dziennik,Gazeta Polska
      i Fakt. Tam należy się wpisywać na forum i zaciekle dyskutować:-)
      • 4cat Re: Wyborcza ma jednak durnych czytelników 23.08.10, 12:17
        a jednak.
    • tw_wielgus Re: Wyborcza ma jednak durnych czytelników 16.08.10, 17:34
      Ujmę to tak, a skąd Ty możesz wiedzieć do czego się modlą te
      wełniaste istoty?
      Ostatnie wydarzenia pokazują, że wielce prawdopodobnym jest, iż
      uważają LK za nowego mesjasza.
    • 4cat Re: Wyborcza ma jednak durnych czytelników 16.08.10, 18:04
      nie da się ukryć prawdy o funkcjonalnych.
      • x2468 Re: Wyborcza ma jednak durnych czytelników 16.08.10, 19:24
        Mozna uznac mercedesa za "przedmiot kultu religijnego",mozna maybacha mozna
        rowniez fotografie.
    • p.heniu "jednak" niepotrzebne. Reszta OK. n/t 16.08.10, 19:03

• 4cat Re: "jednak" niepotrzebne. Reszta OK. n/t 17.08.10, 19:24
        a czy to funkcjonalni ?
    • nie_pis_mienny Re: Wyborcza ma jednak durnych czytelników 20.08.10, 10:51
      drabinahaha1 napisał:

> Wyborcza ma jednak durnych czytelników.........

Co za samokrytyka.
      Czyżby jakaś pokuta?
      • 4cat Re: Wyborcza ma jednak durnych czytelników 20.08.10, 14:38
        e tam, Maleszka.
    • justine18 Re: Wyborcza ma jednak durnych czytelników 21.08.10, 12:21
      Jeśli chcecie zobaczyć 10 najgorszych śmiertelnych wypadków to zapraszam na strone
      polibkama.com/
      • 4cat Re: Wyborcza ma jednak durnych czytelników 24.08.10, 18:01
        ale przed wszystkim ma Maleszkę.
      • 4cat Re: Wyborcza ma jednak durnych czytelników 26.08.10, 18:28
        i zawsze miała.
    • wzmozony_moralnie Podbijam watem innego wybitnego forumowicza 31.08.10, 22:26
      d

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka