witek.bis 17.08.10, 22:34 Zamiast rozmawiać z nimi postanowił powiedzieć coś do kamery. I jego projekt natychmiast zbrzydł. Co oczywiście nie znaczy, że kiedykolwiek był ładny. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
vuvuzela Re: Obrońcy pogonili artystę Adamca 17.08.10, 22:54 witek.bis napisał: > Zamiast rozmawiać z nimi postanowił powiedzieć coś do kamery. I jego projekt > natychmiast zbrzydł. Co oczywiście nie znaczy, że kiedykolwiek był ładny. Od początku było wiadomo, ze Królowa Matka nie patronowałaby takiemu 8-metrowemu klocowi, bez zawartego w nim czytelnego wizerunku dziecięcia, które kolebała. Gosiewska z klocem wystąpiła przed szereg pisowców a od tego tylko krok od awantury o krzesełka między poszczególnymi odłamami- łagodnym, które bierze pod uwagę głos kościła, i radykalnym, które rzuca w nich gównem. Wpisz sobie Biskupski do wyszukiwarki. Wyskoczy jako siódmy ósmy w kolejności ważności. I nikt się nawet nie zająknął o tym, że Biskupski jest najbardziej znienawidzonym architektem Warszawy - za to szkaradzieństwo. pl.wikipedia.org/w/index.php?title=Plik:Warsaw_East_Monument.jpg&filetimestamp=20060825203311 a tu bardzo ciekawa rozmowa na ten temat.polecam bi.gazeta.pl/im/5/8261/m8261405.mp3 Odpowiedz Link Zgłoś
prawieemeryt Re:najbardziej znienawidzonym architektem Warszawy 18.08.10, 07:51 dla mnie od wczoraj jest niejakikaczyfucki Czesław Bielecki. Tak ten właśnie! Widziałem go w TVN 24 w rozmowie Kuźniara z dwoma jeszcze innymi osobami ze sfer intelektualno-artystycznych, które jednak po 10 kwietnia nie zwariowały w odróżnieniu od Bieleckiego. Mówię Wam, facet jest zmieniony o milion stopni, wygaduje rzeczy piramidalne a wygląda jak architekt, który wychyla się z kaczego kupra jak z okna i tak oglada świat. Teraz już można powiedzieć goo_vniany świat, od kiedy staruszkowie po 70. przynoszą na plac boju słoiki z ekskrementami. Wygląda i zachowuje się po prostu jakby go przygniotła jego własna budowla. Patrząc na to i słuchając go zamieniłem się w słup soli jak żona Loth'a. Odpowiedz Link Zgłoś
vuvuzela Re:najbardziej znienawidzonym architektem Warszaw 18.08.10, 08:15 prawieemeryt napisał: > dla mnie od wczoraj jest niejakikaczyfucki Czesław Bielecki. Tak ten > właśnie! Widziałem go w TVN 24 w rozmowie Kuźniara z dwoma jeszcze > innymi osobami ze sfer intelektualno-artystycznych, które jednak po > 10 kwietnia nie zwariowały w odróżnieniu od Bieleckiego. Mówię Wam, > facet jest zmieniony o milion stopni, wygaduje rzeczy piramidalne a > wygląda jak architekt, który wychyla się z kaczego kupra jak z okna > i tak oglada świat. Miałam dokładnie takie samo odczucie forum.gazeta.pl/forum/w,28,115442444,115442444,A_ten_Czeslaw_Bielecki.html Odpowiedz Link Zgłoś
nie_pis_mienny Re:najbardziej znienawidzonym architektem Warszaw 18.08.10, 08:32 prawieemeryt napisał: > dla mnie od wczoraj jest niejakikaczyfucki Czesław Bielecki.... Miałem bardzo podobne odczucia. Panowie Pongowski i Głowacki tylko dlatego, że wykazali się dużą kulturą, publicznie nie oponowali przeciwko architektowi Bieleckiemu. A może Bieleckiemu chodziło tylko o autoreklamę projektu własnego pomnika na Krakowskie Przedmieście? Odpowiedz Link Zgłoś
tacx Re:najbardziej znienawidzonym architektem Warszaw 18.08.10, 11:33 ależ ten pan stawia genialne pomniki. Ot choćby ten www.rp.pl/galeria/118849,274721.html pomnik bezguścia, tandety i obskurantyzmu.. Wypisz wymaluj pomnik PIS i choćby dlatego powinien być projektodawcą pomnika Lecha Wielkiego, Odnowiciela, Budowniczego, księcia Krakowskiego przedmieścia, Władcy Czarnogrodu i wzgórza wawelskiego, lennika Watykanu. Odpowiedz Link Zgłoś
nie_pis_mienny Re:najbardziej znienawidzonym architektem Warszaw 18.08.10, 11:46 tacx napisał: > ależ ten pan stawia genialne pomniki..... Dlatego pewnie obstawia jako mecenasa swojej sztuki Kłamczyńskiego, bo nikt normalny raczej już mu nie powierzy wykonania projektu. Odpowiedz Link Zgłoś
chilum Re:najbardziej znienawidzonym architektem Warszaw 20.08.10, 17:41 >Panowie Pongowski i Głowacki Pągowski,.......... tak jest poprawnie i chyba ładniej dla oczu ;-P no offence Odpowiedz Link Zgłoś
pierwszy_syndyk_iv_rp Re: Obrońcy pogonili artystę Adamca 17.08.10, 23:00 Czyżby jego projekt za mało gó...any był? Odpowiedz Link Zgłoś
vuvuzela Re: Obrońcy pogonili artystę Adamca 17.08.10, 23:12 pierwszy_syndyk_iv_rp napisała: > Czyżby jego projekt za mało gó...any był? Adamiec to Biskupski? Wiem, mogłam wcześniej spytać... Odpowiedz Link Zgłoś
zoro_wieczorowo_poro Re: Obrońcy pogonili artystę Adamca 17.08.10, 23:17 pierwsze nieśmiałe projekty artysty Adamca Odpowiedz Link Zgłoś
vuvuzela Re: Obrońcy pogonili artystę Adamca 17.08.10, 23:21 zoro_wieczorowo_poro napisał: > pierwsze nieśmiałe > projekty artysty Adamca Hi hi. Oglądałam ten film jakieś 15 lat temu. Usprawiedliwia mnie to! Odpowiedz Link Zgłoś
witek.bis Re: Obrońcy pogonili artystę Adamca 17.08.10, 23:32 :-)) Polecam pierwsze dwie minuty ;-) www.youtube.com/watch?v=a8XPFYfLgGA Odpowiedz Link Zgłoś
vuvuzela Re: Obrońcy pogonili artystę Adamca 18.08.10, 00:06 witek.bis napisał: > :-)) > Polecam pierwsze dwie minuty ;-) > Trawestując - co tu robi Poniatowski???!!! - Dobre??? - Knoty!!! - Biskupski jestem. Królowa Matka już wie:)) Odpowiedz Link Zgłoś
witek.bis Re: Obrońcy pogonili artystę Adamca 18.08.10, 00:37 :-))) Mniej więcej :-) Odpowiedz Link Zgłoś
dolorek Re: Obrońcy pogonili artystę Adamca 18.08.10, 00:43 He he, dla Gosiewskiej 10% i są ustawieni :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
dolorek Re: Obrońcy pogonili artystę Adamca 18.08.10, 00:45 I jeszcze "naród padnie na kolana" :))) Dawno się tak nie uśmiałam. Odpowiedz Link Zgłoś
tacx Re: Obrońcy pogonili artystę Adamca 18.08.10, 05:49 A dreblinki już się pojawiły w Maszynohurcie na kasprzaka? No kurka wodna, będzie mi po drodze przystanąć na krakowskim przedmieściu kurka wodna jak będe jechał z sulecic Odpowiedz Link Zgłoś
www.nasznocnik.pl "Dłonie męskie, damskie, ekspresyjne, kojące.." ;) 18.08.10, 03:04 . Odpowiedz Link Zgłoś
dolorek ...w czerniach, w bielach... 18.08.10, 06:30 Nikt nas nie przekona że czarne jest czarne, a białe jest białe... Wielki Bareja był wieszczem. Odpowiedz Link Zgłoś
tacx Re: ...w czerniach, w bielach... 18.08.10, 11:35 > Wielki Bareja był wieszczem. Czas mu sarkofag wyrychtować w krypcie wiadomej. Tylko jakiś cytat na kamieniu wyszykować mu trzeba. ktoś ma pomysła? Odpowiedz Link Zgłoś
nie_pis_mienny Re: ...w czerniach, w bielach... 18.08.10, 11:49 tacx napisał: > > ....Czas mu sarkofag wyrychtować w krypcie wiadomej. Tylko jakiś cytat na kamieniu > wyszykować mu trzeba. ktoś ma pomysła? Z klasyka: "Spieprzaj dziadu?" On tego za komuny szczególnie doświadczył, zwłaszcza gdy musiał przechytrzac cenzurę. Odpowiedz Link Zgłoś
autokrata.fetyszysta Re: jakiś cytat na kamieniu wyszykować mu trzeba 20.08.10, 17:14 A po pogrzebie pod korniszon niech epitafium mi napiszą: Tu leży magik i małpiszon Odpowiedz Link Zgłoś
vuvuzela Biurto tłumaczeń sztuki 18.08.10, 11:42 biurotlumaczen.art.pl/ świeżynka. Strona dopiero wystartowała. Można spytać o Adamca. Obiecali,że odpowiedzą na każde pytanie:-) Odpowiedz Link Zgłoś
vuvuzela Królowa Matka 20.08.10, 16:24 nie wyraziła zgody. Za mało synowieckiego uroku w nim. Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu Fakt, projekt artysty Adamca byl.. 18.08.10, 14:25 ..mozna rzec, nie obrazajac przy tym nikogo, nawet samego artysty, dosc khujowy:) Odpowiedz Link Zgłoś