IP: 82.139.129.* 25.03.04, 18:55
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=11509924
Obserwuj wątek
    • bratek4 2 25.03.04, 19:07
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=11551481&a=11551744
      • homosovieticus Re: 2 26.03.04, 21:56
        ::))))
    • bratek4 3 25.03.04, 19:13
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=11527695&a=11527695
      (ze względu na tytuł)

oraz dwa następne wpisy
    • Gość: b nr 4 - Szczęśliwi niewolnicy PRL IP: 82.139.129.* 26.03.04, 21:28
      www.wprost.pl/ar/?O=57919&C=57
      • homosovieticus Re: nr 4 - Szczęśliwi niewolnicy PRL 26.03.04, 21:56
        :))))
    • Gość: bratek inwit (1984) IP: 82.139.129.* 26.03.04, 22:52
      Wszystkie cytaty z Oleksego Józefa, za RMF, za Basią.Basią"

Katastrofizm przekazów medialnych jest zdumiewający.

To jest właśnie jedna z wad SLD, że indywidualizm liderski, był zawsze, jest
      jedną z przyczyn słabości SLD.

ja się cieszę, że jest kontakt premiera z prezydentem – ale w pragmatyce
      politycznej ja bym wolał, żeby najpierw spotkał się z kolegami z kierownictwa
      ścisłego, bo coś się dzieje politycznie.

To jest kierowanie machiną państwa i nie wiem do końca, jak prof. Marek Belka –
      mój dobry bardzo kolega – jakby on od tej strony funkcjonował. Wierzę, że jako
      człowiek doświadczony dałby i tu radę.

[Konrad Piasecki: Jak pan mówi: nie wiem, to znaczy - nie. ]

Józef Oleksy: Niech pan nie podsumowuje każdego mojego stwierdzenia, bo będę
      musiał dementować.

[bratek: pytanie za 5 punktów: jaka jest definicja "stwierdzenia" u Oleksego?]

Było inaczej i byłoby małostkowością, gdybym ja powściągał swoje adoracje wobec
      nowej partii – z powodu tego czy był inwit czy nie było.

[Piaseski: Że pan zawsze taki sam.]

Józef Oleksy: Mówi pan o konserwatyzmie czy może o rzetelności i wrażliwości?

[bratek: o rzetelności, a zwłaszcza o wrażliwości]
    • Gość: sosnowa igiełka codzienne fajerwerki dziennikarza sportowego IP: 82.139.129.* 27.03.04, 09:50
      ...Piłkarskie fajerwerki skończyły się w pierwszej połowie, te na trybunach
      świeciły do końca...
    • Gość: sosnowa igiełka kiedy plenum Partii? IP: 82.139.129.* 27.03.04, 11:15

Niby oczywistości, ale dcenić trzeba, bo rzadko kto tam mówi coś uczciwie.
      Wystarczy porównać słowa Kurczuka z bełkotem Oleksego, modelowego sld-owego
      palanta.

......Grzegorz Kurczuk: .......męczy mnie jałowość dyskusji w SLD. W kółko
      ględzimy o odnowie partii, a mało kto próbuje odpowiedzieć na pytanie, czy, co
      i jak będziemy prywatyzować, kiedy zacznie się zmniejszać bezrobocie i dlaczego
      się ono nie zmniejsza, skoro rząd doprowadził do znaczącego wzrostu
      gospodarczego. Ludzi mało interesuje ta nasza telenowela o rozdziale funkcji w
      partii od funkcji publicznych, termin kongresu partii czy sposoby wyboru
      partyjnych delegatów. Ludzi interesuje odpowiedź na pytanie, kiedy będzie
      lepiej. .....
      • Gość: wartburg Re: kiedy plenum Partii? IP: *.b.dial.de.ignite.net 27.03.04, 13:06
        Kurczakowi się udało z tą telenowelą. Ładne porównanie, choć przypuszczam, że
        nie on je wymyślił. Telenowela, jak wszyscy wiemy, polega na wymyślaniu
        zaskakujących historyjek z udziałem wciąż tych samych osób. A może on sam
        dałby przykład i wyszedł z tej telenoweli.

Gość portalu: sosnowa igiełka napisał(a):

>
        > Niby oczywistości, ale dcenić trzeba, bo rzadko kto tam mówi coś uczciwie.
        > Wystarczy porównać słowa Kurczuka z bełkotem Oleksego, modelowego sld-owego
        > palanta.
        >
        > ......Grzegorz Kurczuk: .......męczy mnie jałowość dyskusji w SLD. W kółko
        > ględzimy o odnowie partii, a mało kto próbuje odpowiedzieć na pytanie, czy,
        co
        > i jak będziemy prywatyzować, kiedy zacznie się zmniejszać bezrobocie i
        dlaczego
        >
        > się ono nie zmniejsza, skoro rząd doprowadził do znaczącego wzrostu
        > gospodarczego. Ludzi mało interesuje ta nasza telenowela o rozdziale funkcji
        w
        > partii od funkcji publicznych, termin kongresu partii czy sposoby wyboru
        > partyjnych delegatów. Ludzi interesuje odpowiedź na pytanie, kiedy będzie
        > lepiej. .....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka