Dodaj do ulubionych

Cukier podrożał o 50 %

IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 28.03.04, 10:06
Temat to mało wzniosły ale ciekawy. Jeszcze na początku tygodnia cukier w
sklepach (kg) kosztował +-2 zł, teraz kosztuje ok. 3 zł w hurcie i drożeje.
Witamy w Europie.
Obserwuj wątek
    • albert.flasz Re: Cukier podrożał o 50 % 28.03.04, 10:46
      Nie martw się, drożdże za to stanieją!
      • Gość: sosnowa igiełka niedzielny optymizm 2 IP: *.elpos.net 28.03.04, 10:51
        Słodziki zaś utrzymają się namdotychczasowym poziomie. Natomiast danych o
        burakach cukrowych na razie brak.
        • Gość: mefet Po wystąpieniu Balcerowicza i Min.Fin. IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 28.03.04, 12:45
          Cukier podrożał natychmiast po wystąpieniu Balcerowicza I Min. Finansów, którzy
          twierdzili, że takich podwyżek nie będzie.
          • Gość: sosnowa igiełka Andrzej L. naprawi szkodę IP: *.elpos.net 28.03.04, 12:49
            Czas więc, by wystąpił Lepper i powiedział, że podwyżki będą. Wtedy znowu, jak
            to się mówi, cukier spadnie.
      • Gość: mefet Nalezy mi się flaszka gorzołki IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 30.03.04, 20:09
        Byłem pierwszy który zaobserwował to zjawisko. Teraz wszyscy trąbią. Brawo
        Mefet !!!
    • Gość: nnn Cukrożercy mogą się przestawić na słodziki. IP: 5.5.* / 80.58.33.* 28.03.04, 13:14
      .
    • Gość: * ale podobno sprzet agd bedzie tanszy , bez paniki IP: *.topolowa.net 28.03.04, 13:25
    • oszolom.z.radia.maryja Re: Cukier podrożał o 50 % 28.03.04, 14:11
      ostrzegaliśmy toście nas wyszydzali i wysmiewali a teraz proszę znów wychodzi
      na to że LPR miała rację!
      • Gość: piessek Re: Cukier podrożał o 50 % IP: *.mtnet.com.pl / *.mt.pl 28.03.04, 15:27
        Jak LPR powie, że będzie powódź i huragan to też będzie miała rację. Wiadomo, że takie kataklizmy nastąpią.
        Wiele, wiele lat temu, gdy cukier kosztował 12zł, poszła w Polskę plotka, że podrożeje.
        Niektórzy porobili zapasy sięgające nawet kilkuset kilogramów, a cena... spadła do 10,50zł.
        Cukier na strychach myszy zjadły ponieważ pędzenie moonshine nie było wtedy i w modzie i było zbyt ryzykowne.
        Deja vu?
        • oszolom.z.radia.maryja Re: Cukier podrożał o 50 % 31.03.04, 12:51
          tym razem nie ma pdstaw od obniżki niestety..raczej wszystko idzie w górę z
          paliwem włacznie!! 4,79 zł za litr na Orlenie w Poznaniu...zgroza!
    • Gość: Camille~Pissarro Co tam cukier, cukru ci u nas w bród i IP: 5.2.* / *.chello.pl 28.03.04, 15:42
      cena sie prawdopodobnie po pewnym czasie ustabilizuje.Gorzej z ryżem tym
      długoziarnistym , jego cena wzrośnie i to stosunkowo duzo, bo EU ryz nie jest
      długoziarnisty i dlatego musi byc obłozony wysokim cłem.Ponadto ja zauwazyłem
      jak rośnie cena łososia norweskiego ( związane ani chybi z naszą akcesja do EU,
      tam bowiem cło na łososie z Norwegii jest wyższe niz było do tej pory u nas) .
      W takim razie pytanie gdzie w EU hoduje sie łososie????Bo jesli nie to czym
      jest podyktowane takie wysokie cło ,a my w większości na forum EU
      deklarowalismy ewentualne przystapienie Polski do EOG a nie EU - to tak na
      marginesie)
      • Gość: piessek Re: Co tam cukier, cukru ci u nas w bród i IP: *.mtnet.com.pl / *.mt.pl 28.03.04, 15:50
        Łososie chm...
      • douglasmclloyd Re: Co tam cukier, cukru ci u nas w bród i 28.03.04, 16:02
        Gość portalu: Camille~Pissarro napisał(a):

> cena sie prawdopodobnie po pewnym czasie ustabilizuje.Gorzej z ryżem tym
        > długoziarnistym , jego cena wzrośnie i to stosunkowo duzo, bo EU ryz nie jest
        > długoziarnisty i dlatego musi byc obłozony wysokim cłem.Ponadto ja zauwazyłem
        > jak rośnie cena łososia norweskiego ( związane ani chybi z naszą akcesja do EU,
        >
        > tam bowiem cło na łososie z Norwegii jest wyższe niz było do tej pory u nas) .
        > W takim razie pytanie gdzie w EU hoduje sie łososie????Bo jesli nie to czym
        > jest podyktowane takie wysokie cło ,a my w większości na forum EU
        > deklarowalismy ewentualne przystapienie Polski do EOG a nie EU - to tak na
        > marginesie)

Chciałem zainwestować ale za sprowadzone maszyny, których w Polsce się nie
        produkuje, urząd celny krzyknął sobie 22% VAT i 9% cła, więc podziękowałem.
        Chcesz inwestować? Inwestuj w Etiopii, nigdy w Polsce.
    • douglasmclloyd Re: Cukier podrożał o 50 % 28.03.04, 15:57
      Gość portalu: mefet napisał(a):

> Temat to mało wzniosły ale ciekawy. Jeszcze na początku tygodnia cukier w
      > sklepach (kg) kosztował +-2 zł, teraz kosztuje ok. 3 zł w hurcie i drożeje.
      > Witamy w Europie.

A sznurek do snopowiązałek jest?
      • Gość: Camille~Pissarro gdyby L.Miller IP: 5.2.* / *.chello.pl 28.03.04, 16:37
        pozostał przez nastepny rok, to zaczął bym sie obawiać o kampanię żniwna i
        kwestia sznurka na pewno byłby tematem wiodącym w TVP ;-)))))))))
        • oszolom.z.radia.maryja Re: gdyby L.Miller 28.03.04, 21:10
          Gość portalu: Camille~Pissarro napisał(a):

> pozostał przez nastepny rok, to zaczął bym sie obawiać o kampanię żniwna i
          > kwestia sznurka na pewno byłby tematem wiodącym w TVP ;-)))))))))

-i wtedy wrócilibyśmy do PRLu czego chce Samoobrona
          • Gość: Camille~Pissarro Re: gdyby L.Miller IP: 5.2.* / *.chello.pl 28.03.04, 21:16
            Tak jest historia zamknęłaby kółko...
          • Gość: piessek Re: gdyby L.Miller IP: *.mtnet.com.pl / *.mt.pl 28.03.04, 21:17
            Żeby tylko Samoobrona, a LPR a kilka partyjek kanapowych, których szable mogą mieć znaczenie w każdej batalii polityczno-gospodarczej?...
    • Gość: sffinx Re: Cukier podrożał o 50 % IP: *.core.lanet.net.pl 29.03.04, 01:17
      I zniknął.
      W sobotę w Lidlu było zero cukru. A dzis w niedziele, bedąc w Koronie z rodzina
      w Geancie przeżyłem de javu. Na regale wisiały kartki z info, że cukru brak bo
      ludzie wykupili.
      • katarsis Re: Cukier podrożał o 50 % 29.03.04, 02:24
        Gość portalu: sffinx napisał(a):

> I zniknął.
        > W sobotę w Lidlu było zero cukru. A dzis w niedziele, bedąc w Koronie z
        rodzina
        > w Geancie przeżyłem de javu. Na regale wisiały kartki z info, że cukru brak
        bo
        > ludzie wykupili.

Nie wiem czy to wogóle jest jakiś wyznacznik, ale jak mi dzisiaj kelnerka
        podała cukier do kawy w saszetkach - to ja intuicyjnie (choć nie piję napojów z
        cukrem) - schowałam go do torebki. A niech będzie, jeszcze jacyś znajomi w
        odwiedziny przyjdą, i za co ja im i kiedy ten cukier kupię. Nie mam czasu na
        stanie w kolejkach.
        A po drugie to ta kawa kosztowała mnie zawsze 3,50 a teraz nagle 4,00. To chyba
        przez ten cukier jednak - towar deficytowy.
    • achu Re: Cukier podrożał o 50 % 30.03.04, 20:19
      Podziękujmy Janowskiemy Gabrielowi, wyskakał nam to w sejmie!!
      A serio: Wiara dała się ogłupić!!! Cukrownie mają zapasy, których muszą się
      pozbyć i sprzedają taniej niż kiedykolwiek to sieci handlowe postawiły
      ultimatum: kupimy a wy razpuśćcie wici, że zdrożeje!!! Bo czym uzasadnić fakt,
      że nie podrożał z dnia na dzień np. o 1 zł? tylko o 20 - 3- gr codziennie? Po
      to właśnie abyśmy zauważyli i kupili już dziś!!! Poza tym podwyżka przed
      kampanią cukrową???? "Witamy w Europie" zgoda, ale z takimi zjawiskami naprawdę
      trzeba walczyć!!!
      ps. Dzis w Biedronce ( przed chwilą ) 1 h przed zamknięciem naznaczyłem parę
      torebek ( z dołu ) i worków 5 kg - jak jutro podniosą to ich zajebię!!!
      • Gość: eeeee Re: Cukier podrożał o 50 % IP: 195.116.155.* 30.03.04, 20:36
        dokladnie - spisek i tyle!

• the-end Dla badajacych zawartosc cukru w cukrze... 30.03.04, 20:47
      to zalamka! Dla normalnych obywateli to podwyzka rzedu 1 PLN miesiecznie!
      Ale z wszystkiego mozna zrobic problem:)
    • oszolom.z.radia.maryja i znów LPR miała racje...ostrzegaliśmy! 31.03.04, 11:34
      info.onet.pl/894615,11,item.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka