Gość: mefet IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 28.03.04, 10:06 Temat to mało wzniosły ale ciekawy. Jeszcze na początku tygodnia cukier w sklepach (kg) kosztował +-2 zł, teraz kosztuje ok. 3 zł w hurcie i drożeje. Witamy w Europie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
albert.flasz Re: Cukier podrożał o 50 % 28.03.04, 10:46 Nie martw się, drożdże za to stanieją! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sosnowa igiełka niedzielny optymizm 2 IP: *.elpos.net 28.03.04, 10:51 Słodziki zaś utrzymają się namdotychczasowym poziomie. Natomiast danych o burakach cukrowych na razie brak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mefet Po wystąpieniu Balcerowicza i Min.Fin. IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 28.03.04, 12:45 Cukier podrożał natychmiast po wystąpieniu Balcerowicza I Min. Finansów, którzy twierdzili, że takich podwyżek nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sosnowa igiełka Andrzej L. naprawi szkodę IP: *.elpos.net 28.03.04, 12:49 Czas więc, by wystąpił Lepper i powiedział, że podwyżki będą. Wtedy znowu, jak to się mówi, cukier spadnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mefet Nalezy mi się flaszka gorzołki IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 30.03.04, 20:09 Byłem pierwszy który zaobserwował to zjawisko. Teraz wszyscy trąbią. Brawo Mefet !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nnn Cukrożercy mogą się przestawić na słodziki. IP: 5.5.* / 80.58.33.* 28.03.04, 13:14 . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: * ale podobno sprzet agd bedzie tanszy , bez paniki IP: *.topolowa.net 28.03.04, 13:25 Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: Cukier podrożał o 50 % 28.03.04, 14:11 ostrzegaliśmy toście nas wyszydzali i wysmiewali a teraz proszę znów wychodzi na to że LPR miała rację! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piessek Re: Cukier podrożał o 50 % IP: *.mtnet.com.pl / *.mt.pl 28.03.04, 15:27 Jak LPR powie, że będzie powódź i huragan to też będzie miała rację. Wiadomo, że takie kataklizmy nastąpią. Wiele, wiele lat temu, gdy cukier kosztował 12zł, poszła w Polskę plotka, że podrożeje. Niektórzy porobili zapasy sięgające nawet kilkuset kilogramów, a cena... spadła do 10,50zł. Cukier na strychach myszy zjadły ponieważ pędzenie moonshine nie było wtedy i w modzie i było zbyt ryzykowne. Deja vu? Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: Cukier podrożał o 50 % 31.03.04, 12:51 tym razem nie ma pdstaw od obniżki niestety..raczej wszystko idzie w górę z paliwem włacznie!! 4,79 zł za litr na Orlenie w Poznaniu...zgroza! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Camille~Pissarro Co tam cukier, cukru ci u nas w bród i IP: 5.2.* / *.chello.pl 28.03.04, 15:42 cena sie prawdopodobnie po pewnym czasie ustabilizuje.Gorzej z ryżem tym długoziarnistym , jego cena wzrośnie i to stosunkowo duzo, bo EU ryz nie jest długoziarnisty i dlatego musi byc obłozony wysokim cłem.Ponadto ja zauwazyłem jak rośnie cena łososia norweskiego ( związane ani chybi z naszą akcesja do EU, tam bowiem cło na łososie z Norwegii jest wyższe niz było do tej pory u nas) . W takim razie pytanie gdzie w EU hoduje sie łososie????Bo jesli nie to czym jest podyktowane takie wysokie cło ,a my w większości na forum EU deklarowalismy ewentualne przystapienie Polski do EOG a nie EU - to tak na marginesie) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piessek Re: Co tam cukier, cukru ci u nas w bród i IP: *.mtnet.com.pl / *.mt.pl 28.03.04, 15:50 Łososie chm... Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: Co tam cukier, cukru ci u nas w bród i 28.03.04, 16:02 Gość portalu: Camille~Pissarro napisał(a): > cena sie prawdopodobnie po pewnym czasie ustabilizuje.Gorzej z ryżem tym > długoziarnistym , jego cena wzrośnie i to stosunkowo duzo, bo EU ryz nie jest > długoziarnisty i dlatego musi byc obłozony wysokim cłem.Ponadto ja zauwazyłem > jak rośnie cena łososia norweskiego ( związane ani chybi z naszą akcesja do EU, > > tam bowiem cło na łososie z Norwegii jest wyższe niz było do tej pory u nas) . > W takim razie pytanie gdzie w EU hoduje sie łososie????Bo jesli nie to czym > jest podyktowane takie wysokie cło ,a my w większości na forum EU > deklarowalismy ewentualne przystapienie Polski do EOG a nie EU - to tak na > marginesie) Chciałem zainwestować ale za sprowadzone maszyny, których w Polsce się nie produkuje, urząd celny krzyknął sobie 22% VAT i 9% cła, więc podziękowałem. Chcesz inwestować? Inwestuj w Etiopii, nigdy w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: Cukier podrożał o 50 % 28.03.04, 15:57 Gość portalu: mefet napisał(a): > Temat to mało wzniosły ale ciekawy. Jeszcze na początku tygodnia cukier w > sklepach (kg) kosztował +-2 zł, teraz kosztuje ok. 3 zł w hurcie i drożeje. > Witamy w Europie. A sznurek do snopowiązałek jest? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Camille~Pissarro gdyby L.Miller IP: 5.2.* / *.chello.pl 28.03.04, 16:37 pozostał przez nastepny rok, to zaczął bym sie obawiać o kampanię żniwna i kwestia sznurka na pewno byłby tematem wiodącym w TVP ;-))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: gdyby L.Miller 28.03.04, 21:10 Gość portalu: Camille~Pissarro napisał(a): > pozostał przez nastepny rok, to zaczął bym sie obawiać o kampanię żniwna i > kwestia sznurka na pewno byłby tematem wiodącym w TVP ;-))))))))) -i wtedy wrócilibyśmy do PRLu czego chce Samoobrona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Camille~Pissarro Re: gdyby L.Miller IP: 5.2.* / *.chello.pl 28.03.04, 21:16 Tak jest historia zamknęłaby kółko... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piessek Re: gdyby L.Miller IP: *.mtnet.com.pl / *.mt.pl 28.03.04, 21:17 Żeby tylko Samoobrona, a LPR a kilka partyjek kanapowych, których szable mogą mieć znaczenie w każdej batalii polityczno-gospodarczej?... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sffinx Re: Cukier podrożał o 50 % IP: *.core.lanet.net.pl 29.03.04, 01:17 I zniknął. W sobotę w Lidlu było zero cukru. A dzis w niedziele, bedąc w Koronie z rodzina w Geancie przeżyłem de javu. Na regale wisiały kartki z info, że cukru brak bo ludzie wykupili. Odpowiedz Link Zgłoś
katarsis Re: Cukier podrożał o 50 % 29.03.04, 02:24 Gość portalu: sffinx napisał(a): > I zniknął. > W sobotę w Lidlu było zero cukru. A dzis w niedziele, bedąc w Koronie z rodzina > w Geancie przeżyłem de javu. Na regale wisiały kartki z info, że cukru brak bo > ludzie wykupili. Nie wiem czy to wogóle jest jakiś wyznacznik, ale jak mi dzisiaj kelnerka podała cukier do kawy w saszetkach - to ja intuicyjnie (choć nie piję napojów z cukrem) - schowałam go do torebki. A niech będzie, jeszcze jacyś znajomi w odwiedziny przyjdą, i za co ja im i kiedy ten cukier kupię. Nie mam czasu na stanie w kolejkach. A po drugie to ta kawa kosztowała mnie zawsze 3,50 a teraz nagle 4,00. To chyba przez ten cukier jednak - towar deficytowy. Odpowiedz Link Zgłoś
achu Re: Cukier podrożał o 50 % 30.03.04, 20:19 Podziękujmy Janowskiemy Gabrielowi, wyskakał nam to w sejmie!! A serio: Wiara dała się ogłupić!!! Cukrownie mają zapasy, których muszą się pozbyć i sprzedają taniej niż kiedykolwiek to sieci handlowe postawiły ultimatum: kupimy a wy razpuśćcie wici, że zdrożeje!!! Bo czym uzasadnić fakt, że nie podrożał z dnia na dzień np. o 1 zł? tylko o 20 - 3- gr codziennie? Po to właśnie abyśmy zauważyli i kupili już dziś!!! Poza tym podwyżka przed kampanią cukrową???? "Witamy w Europie" zgoda, ale z takimi zjawiskami naprawdę trzeba walczyć!!! ps. Dzis w Biedronce ( przed chwilą ) 1 h przed zamknięciem naznaczyłem parę torebek ( z dołu ) i worków 5 kg - jak jutro podniosą to ich zajebię!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eeeee Re: Cukier podrożał o 50 % IP: 195.116.155.* 30.03.04, 20:36 dokladnie - spisek i tyle! Odpowiedz Link Zgłoś
the-end Dla badajacych zawartosc cukru w cukrze... 30.03.04, 20:47 to zalamka! Dla normalnych obywateli to podwyzka rzedu 1 PLN miesiecznie! Ale z wszystkiego mozna zrobic problem:) Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja i znów LPR miała racje...ostrzegaliśmy! 31.03.04, 11:34 info.onet.pl/894615,11,item.html Odpowiedz Link Zgłoś