ferrari.dubienieckich 17.09.10, 09:52 Tylko dla przyjaciol czeczenskich terrorystow. Milego ogladanka zycze. :((( www.truthtube.tv/play.php?vid=1360 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ferrari.dubienieckich I jeszcze ladniejsze :(((( 17.09.10, 09:55 www.truthtube.tv/play.php?vid=3968 Odpowiedz Link Zgłoś
mak67 Re: I jeszcze ladniejsze :(((( 17.09.10, 09:58 A cobyś sam zrobił gdyby bandyci znacznie od ciebie silniejsi napadli na twój dom, wymordowali znaczna część rodziny. Każdy broni się jak może Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: I jeszcze ladniejsze :(((( 17.09.10, 10:02 mak67 napisał: > A cobyś sam zrobił gdyby bandyci znacznie od ciebie silniejsi napadli na twój d > om, wymordowali znaczna część rodziny. Każdy broni się jak może Masz takie same inklinacje jak oni...; www.truthtube.tv/play.php?vid=3968 ? Odpowiedz Link Zgłoś
woda_woda Re: I jeszcze ladniejsze :(((( 17.09.10, 10:03 simera16 napisał: > Masz takie same inklinacje jak oni A może jednak spróbuj odpowiedziec na pytanie maka? Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: I jeszcze ladniejsze :(((( 17.09.10, 10:06 woda_woda napisała: > simera16 napisał: > > > Masz takie same inklinacje jak oni > > A może jednak spróbuj odpowiedziec na pytanie maka? Co mam odpowiedzieć; że zezwierzęcenie jest forma walki...? Jest chyba różnica... Odpowiedz Link Zgłoś
woda_woda Re: I jeszcze ladniejsze :(((( 17.09.10, 10:08 Nie wiem, co masz odpowiedzieć, a pytanie było: "A cobyś sam zrobił gdyby bandyci znacznie od ciebie silniejsi napadli na twój dom, wymordowali znaczna część rodziny." co więc byś zrobił? Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 woda_woda... 17.09.10, 10:10 Bawisz się w arbitra elegentiarum tej dyskusji, samej nic nie wnosząc...Może więc sama ustosunkujesz się do metod, form prowadzenia walki wyzwoleńczej, a w szczególności do treści zapodanego uprzednio filmiku...? Odpowiedz Link Zgłoś
woda_woda Re: woda_woda... 17.09.10, 10:14 simera16 napisał: > Bawisz się w arbitra elegentiarum tej dyskusji Nie, chcę tylko pokazać złożoność sytacji konfliktu czeczeńsko-rosyjskiego. A filmiku nie ogladałam :) Odpowiedz Link Zgłoś
ferrari.dubienieckich Re: woda_woda... 17.09.10, 10:18 woda_woda napisała: > simera16 napisał: > > > Bawisz się w arbitra elegentiarum tej dyskusji > > Nie, chcę tylko pokazać złożoność sytacji konfliktu czeczeńsko-rosyjskiego. No to pokaz. > > A filmiku nie ogladałam :) To o czym wlasciwie chcesz dyskutowac? Odpowiedz Link Zgłoś
woda_woda Re: woda_woda... 17.09.10, 10:23 ferrari.dubienieckich napisał: > No to pokaz. Poczytaj sobie obszernie o konflikcie czeczeńsko-rosyjskim najpierw. Odpowiedz Link Zgłoś
ferrari.dubienieckich Re: woda_woda... 17.09.10, 10:28 woda_woda napisała: > ferrari.dubienieckich napisał: > > > No to pokaz. > > Poczytaj sobie obszernie o konflikcie czeczeńsko-rosyjskim najpierw. My tutaj o sadystycznych mordercach i terrorystach mowimy. Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: woda_woda... 17.09.10, 10:32 woda_woda napisała: > ferrari.dubienieckich napisał: > > > No to pokaz. > > Poczytaj sobie obszernie o konflikcie czeczeńsko-rosyjskim najpierw. Nie jest ten wątek o geopolityce, a o metodach we walce stosowanych...Postaraj się rozróżnić terroryzm od walki partyzanckiej... Odpowiedz Link Zgłoś
woda_woda Re: woda_woda... 17.09.10, 10:38 simera16 napisał: > Nie jest ten wątek o geopolityce, a o metodach we walce stosowanych...Postaraj > się rozróżnić terroryzm od walki partyzanckiej... Niestety - tak wyglada świat, że "nasz" terroryzm jest dobry a "ich" terroryzm jest zły. I nie jest to moja wina, że świat tak wygląda. Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: woda_woda... 17.09.10, 10:46 woda_woda napisała: > simera16 napisał: > > > Nie jest ten wątek o geopolityce, a o metodach we walce stosowanych...Pos > taraj > > się rozróżnić terroryzm od walki partyzanckiej... > > Niestety - tak wyglada świat, że "nasz" terroryzm jest dobry a "ich" terroryzm > jest zły. I nie jest to moja wina, że świat tak wygląda. Jaki "nasz terroryzm"...? Gdzie ja napisałem, że tą formę walki popieram? Brniesz coraz dalej, przez co się gubisz, lub umiejętność czytania ze zrozumieniem jest u ciebie w regresie... Odpowiedz Link Zgłoś
tombeau Re: Proszę uprzejmie panie Ferrari. 17.09.10, 15:52 Skoro prosicie daragij towariszcz... www.youtube.com/watch?v=j1kQyeEwcfI To pierwsza część filmu, którego projekcja powinna napełnić dumą wasze bolszewickie i oddanie mateczce Rosji serce. Polecam również dalsze odcinki. Jedna uwaga panie ferrari. Te dzieciaki pozbawione dłoni to nie ofiary domowej produkcji bomb a zabawek napełnionych trotylem zrzucanych z rosyjskich samolotów. Jeżeli rosyjscy sołdaci w moim kraju robiliby to co wyprawiają w Czeczenii bez zmrużenia oka obcinałbym im łby i wysyłał Putinowi. I zapewniam Pana, że równie dużą radość znajdowałbym w wypruwaniu im flakow. Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: Proszę uprzejmie panie Ferrari. 17.09.10, 16:02 tombeau napisał: > Skoro prosicie daragij towariszcz... > > www.youtube.com/watch?v=j1kQyeEwcfI > To pierwsza część filmu, którego projekcja powinna napełnić dumą wasze bolszewi > ckie i oddanie mateczce Rosji serce. Polecam również dalsze odcinki. > Jedna uwaga panie ferrari. Te dzieciaki pozbawione dłoni to nie ofiary domowej > produkcji bomb a zabawek napełnionych trotylem zrzucanych z rosyjskich samolotó > w. > > Jeżeli rosyjscy sołdaci w moim kraju robiliby to co wyprawiają w Czeczenii bez > zmrużenia oka obcinałbym im łby i wysyłał Putinowi. > I zapewniam Pana, że równie dużą radość znajdowałbym w wypruwaniu im flakow. No ale że ich jest jakby więcej, to temu wzajemnemu "obcinaniu" nie byłoby końca...Jak myślisz; Po której ze stron wcześniej zabrakłoby obiektów do dekapitacji...? Odpowiedz Link Zgłoś
tombeau Re: Proszę uprzejmie panie Ferrari. 17.09.10, 16:16 A cóż to pytanie ma do naszej dyskusji? Z jednej strony mamy grupę ludzi broniących resztek swojej godności walczących już tylko o przetrwanie. Ludzi, którzy kiedyś rozpoczęli walkę o swoją tożsamość narodową. Po przeciwnej stronie mamy aparat terroru państwowego, który już pokazał co potrafi w czasach gdy Rosją rządził Stalin. Uważam, że bestialstwo sowieckich sołdatów jest jakby cokolwiek bardziej monstrualne w dodatku jak się je jeszcze zastawi ze słowami tego mistrza cynicznej politycznej ironii towarzysza z KGB, który trzęsie tym zapijaczonym narodem. Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: Proszę uprzejmie panie Ferrari. 17.09.10, 16:22 tombeau napisał: > A cóż to pytanie ma do naszej dyskusji? > Z jednej strony mamy grupę ludzi broniących resztek swojej godności walczących > już tylko o przetrwanie. Ludzi, którzy kiedyś rozpoczęli walkę o swoją tożsamo > ść narodową. Po przeciwnej stronie mamy aparat terroru państwowego, który już p > okazał co potrafi w czasach gdy Rosją rządził Stalin. > Uważam, że bestialstwo sowieckich sołdatów jest jakby cokolwiek bardziej monstr > ualne w dodatku jak się je jeszcze zastawi ze słowami tego mistrza cynicznej po > litycznej ironii towarzysza z KGB, który trzęsie tym zapijaczonym narodem. Hmmmm....Słowo cywilizacja jest ci obce...? Przeczytaj mój poprzedni wpis a zrozumiesz, kto na takiej eskalacji zwyrodnienia traci więcej... Odpowiedz Link Zgłoś
tombeau Re: Proszę uprzejmie panie Ferrari. 17.09.10, 16:40 Eskalacji zwyrodnienia? Czy Ty pięknoduchu widziałeś kiedyś wojnę? Byłeś gdzieś w miejscu gdzie toczył się konflikt zbrojny? Byłeś…? … czy też swoje obserwacje opierasz na filmie „Rambo pierwsza krew”. Przychodzą do Twojego domu Ci co niosą cywilizację ( jak widzisz znam znaczenie tego słowa). Na dzień dobry obrywasz w twarz kolbą AK-47 (to najbardziej wysoko-technologiczny produkt tej cywilizacji) Wywlekają Twoją córkę z łóżka i zaspakajają swoje z od tygodni z trudem utrzymywane w spodniach żądze. Przyglądasz się temu z bezsilnością gdy jak im się już zabawa znudzi wsadzają dziewczynie granat w pochwie i wyciągają zawleczkę. Ale to dopiero początek zabawy tych cywilizowanych chłopców za chwilę w ruch pójdą inne wytwory tej wysoko cywilizowanej kultury. Kto bombardał domy w Groznym przy użyciu cieżkiej artylerii? Terroryści? Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: Proszę uprzejmie panie Ferrari. 17.09.10, 16:50 tombeau napisał: > Eskalacji zwyrodnienia? Czy Ty pięknoduchu widziałeś kiedyś wojnę? > Byłeś gdzieś w miejscu gdzie toczył się konflikt zbrojny? Byłeś…? … > ; czy też swoje obserwacje opierasz na filmie „Rambo pierwsza krew” > . > Przychodzą do Twojego domu Ci co niosą cywilizację ( jak widzisz znam znaczenie > tego słowa). Na dzień dobry obrywasz w twarz kolbą AK-47 (to najbardziej wysok > o-technologiczny produkt tej cywilizacji) Wywlekają Twoją córkę z łóżka i zasp > akajają swoje z od tygodni z trudem utrzymywane w spodniach żądze. Przyglądasz > się temu z bezsilnością gdy jak im się już zabawa znudzi wsadzają dziewczynie > granat w pochwie i wyciągają zawleczkę. > Ale to dopiero początek zabawy tych cywilizowanych chłopców za chwilę w ruch pó > jdą inne wytwory tej wysoko cywilizowanej kultury. > Kto bombardał domy w Groznym przy użyciu cieżkiej artylerii? Terroryści? Sorki, że jestem słabo przez ciebie rozumiany...To zapewne moje opóźnienie umysłowe...Ty zapewne jesteś korespondentem wojennym i wszystko to widziałeś...No ale ja też na tym najdziwniejszym ze światów żyję grubo ponad pół wieku i niejedno widziałem...Czy ja zaprzeczam, że tak się dzieje...? Nie, ja całym swym jestestwem temu się sprzeciwiam...Temu też; www.truthtube.tv/play.php?vid=2133 ...I jeszcze taka mała prośba; Nie traktuj mnie protekcjonalnie... Odpowiedz Link Zgłoś
tombeau Re: Proszę uprzejmie panie Ferrari. 17.09.10, 17:02 Aha, teraz rozumiem. Jeżeli taka sytuacja jaką opisałem, a jaka nie należy do rzadkości na każdej wojnie, nie tylko tej czeczeńskiej, to Ty w ramach duchowego sprzeciwu pomodlisz się za oprawców i odpuścisz im ich winy w oczekiwaniu na żywot wieczny. Nie traktuję Cie protekcjonalnie, Twoje pół wieku nie robi na mnie najmniejszego wrażenia bo spotkałem już i starszych głupców. Wojna czyni z ludzi bestie, z Ciebie też by zrobiła, zaręczam Ci. Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: Proszę uprzejmie panie Ferrari. 17.09.10, 17:18 tombeau napisał: > Aha, teraz rozumiem. > Jeżeli taka sytuacja jaką opisałem, a jaka nie należy do rzadkości na każdej wo > jnie, nie tylko tej czeczeńskiej, to Ty w ramach duchowego sprzeciwu pomodlisz > się za oprawców i odpuścisz im ich winy w oczekiwaniu na żywot wieczny. > Nie traktuję Cie protekcjonalnie, Twoje pół wieku nie robi na mnie najmniejszeg > o wrażenia bo spotkałem już i starszych głupców. Wojna czyni z ludzi bestie, z > Ciebie też by zrobiła, zaręczam Ci. No cóż dobry z ciebie materiał na "psa wojny"...Zaręczam ci, że w swym życiu widziałem, a i moim udziałem było więcej traumatycznych przeżyć, niz twój młody umysł może ogarnąć...Fakt, ze broda mędrcem nie czyni, ale i młodość nie oznacza wybitnej percepcji rzeczywistości, czego przykładem twój post świadczący o niekoniecznie prawidłowym rozumieniu słowa "protekcjonalizm"... Ponieważ jak sugerujesz jestem zbyt małego intelektu, by z toba polemizować; żegnam ozięble z domieszka ironii...EOT... Odpowiedz Link Zgłoś
tombeau Re: Proszę uprzejmie panie Ferrari. 17.09.10, 17:45 I co uważasz, że powinienem głowę pochylić nad Twoimi traumatycznymi przeżyciami i uznać Twoje racje wedle, których Czeczenii to paskudni terroryści, którzy obcinają głowy rosyjskim bohaterom? Po co sowieci tam pojechali? Mogli żyć u siebie, po co się pchali do Czeczenii? Dlaczego zrównali z ziemią Grozy? Dlaczego bombardują drogi, którymi poruszają się uchodźcy? Dlaczego ostrzeliwują bazary? Dlaczego mordują niewinnych cywili? Dlaczego gwałcą kobiety? Czym ta zapijaczona i zarzygana banda sowieckich sołdatów różni się od terrorystów, kiedy ludzi porywa w nocy z domów, bestialsko ich torturuje i nad ranem zabija? EOT- bez domieszki ironii -( ironii mógłbyś nie zrozumieć, wielbicielu Putina) Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: Proszę uprzejmie panie Ferrari. 17.09.10, 18:04 tombeau napisał: > I co uważasz, że powinienem głowę pochylić nad Twoimi traumatycznymi przeżyciam > i i uznać Twoje racje wedle, których Czeczenii to paskudni terroryści, którzy o > bcinają głowy rosyjskim bohaterom? > Po co sowieci tam pojechali? Mogli żyć u siebie, po co się pchali do Czeczenii? > Dlaczego zrównali z ziemią Grozy? > Dlaczego bombardują drogi, którymi poruszają się uchodźcy? Dlaczego ostrzeliwuj > ą bazary? Dlaczego mordują niewinnych cywili? Dlaczego gwałcą kobiety? > Czym ta zapijaczona i zarzygana banda sowieckich sołdatów różni się od terrorys > tów, kiedy ludzi porywa w nocy z domów, bestialsko ich torturuje i nad ranem za > bija? > EOT- bez domieszki ironii -( ironii mógłbyś nie zrozumieć, wielbicielu Putina) Z tobą nie można kulturalnie...No cóż, ale to twój problem, że nie starasz się nawet zrozumieć czytanej treści...Żałuje jedynie, że takiemu zadufanemu bucowi poświęciłem tyle czasu...Turlaj dropsika cieniasku...ups..."korespondencie wojenny"...ROTFL... Odpowiedz Link Zgłoś
ferrari.dubienieckich Re: Proszę uprzejmie panie Ferrari. 17.09.10, 18:21 tombeau napisał: > Twoim problemem nie jest zabieganie o prawa dla Czeczenow. Ty jestes rusofobem i to jest twoj problem. Odpowiedz Link Zgłoś
ferrari.dubienieckich Re: Proszę uprzejmie panie Ferrari. 17.09.10, 18:15 tombeau napisał: > Eskalacji zwyrodnienia? Czy Ty pięknoduchu widziałeś kiedyś wojnę? > Byłeś gdzieś w miejscu gdzie toczył się konflikt zbrojny? Byłeś…? … > ; czy też swoje obserwacje opierasz na filmie „Rambo pierwsza krew” > . > Przychodzą do Twojego domu Ci co niosą cywilizację ( jak widzisz znam znaczenie > tego słowa). Na dzień dobry obrywasz w twarz kolbą AK-47 (to najbardziej wysok > o-technologiczny produkt tej cywilizacji) Wywlekają Twoją córkę z łóżka i zasp > akajają swoje z od tygodni z trudem utrzymywane w spodniach żądze. Przyglądasz > się temu z bezsilnością gdy jak im się już zabawa znudzi wsadzają dziewczynie > granat w pochwie i wyciągają zawleczkę. > Ale to dopiero początek zabawy tych cywilizowanych chłopców za chwilę w ruch pó > jdą inne wytwory tej wysoko cywilizowanej kultury. > Kto bombardał domy w Groznym przy użyciu cieżkiej artylerii? Terroryści? Za duzo filmow ogladasz. Odpowiedz Link Zgłoś
ferrari.dubienieckich Re: Proszę uprzejmie panie Ferrari. 17.09.10, 18:11 > Jeżeli rosyjscy sołdaci w moim kraju robiliby to co wyprawiają w Czeczenii bez > zmrużenia oka obcinałbym im łby i wysyłał Putinowi. Nie przeszkadza ci, ze polscy zolnierze rzucaja te bombki w Afganistanie i Iraku, a wspanialy altruistyczny rzad polski (obojetnie jaki. Kaczy, czy tuskowy) broni sie przed podpisaniem konwencji o zakazie uzywania tej broni bo Polska produjuje te zabaweczki. Do reszty twojego belkotu nie ustosunkowuje sie. Odpowiedz Link Zgłoś
ferrari.dubienieckich Dziekuje takim jak ty. Wyklikano mnie za interesuj 17.09.10, 18:13 Dziekuje takim jak ty. Wyklikano mnie za interesujacy jak widac watek. Musialem wlasnie wypelniac glupia ankiete o myciu zabow na forum. Jeszcze raz wszystkim dziekuje. Odpowiedz Link Zgłoś
ferrari.dubienieckich Re: I jeszcze ladniejsze :(((( 17.09.10, 10:14 woda_woda napisała: > simera16 napisał: > > > Masz takie same inklinacje jak oni > > A może jednak spróbuj odpowiedziec na pytanie maka? Al-Qaeda rowniez ma racje mordujac niewinnych ludzi? Dostrzez roznice miedzy zolnierzami, a terrorystami i mordercami. Odpowiedz Link Zgłoś
woda_woda Re: I jeszcze ladniejsze :(((( 17.09.10, 10:26 ferrari.dubienieckich napisał: > Al-Qaeda rowniez ma racje mordujac niewinnych ludzi? Nikt nie ma racji mordując niewinnych ludzi. W ogóle nie ma racji żadna wojna. A czy ma rację naród, który walczy o niepodległość? Odpowiedz Link Zgłoś
ferrari.dubienieckich Re: I jeszcze ladniejsze :(((( 17.09.10, 10:30 woda_woda napisała: > ferrari.dubienieckich napisał: > > > Al-Qaeda rowniez ma racje mordujac niewinnych ludzi? > > Nikt nie ma racji mordując niewinnych ludzi. W ogóle nie ma racji żadna wojna. > A czy ma rację naród, który walczy o niepodległość? Al-Qaeda tez walczy o swoje racje. BTW: Proponuje abys razem z makiem zalozyla inny watek na tematy was nurtujace. Odpowiedz Link Zgłoś
woda_woda Re: I jeszcze ladniejsze :(((( 17.09.10, 10:34 ferrari.dubienieckich napisał: > Al-Qaeda tez walczy o swoje racje. Ano właśnie. Bo zawsze ktoś ma swoje racje a każdy medal ma dwie strony. Rzecz w tym, do czyjej racji ci bliżej. Odpowiedz Link Zgłoś
ferrari.dubienieckich Re: I jeszcze ladniejsze :(((( 17.09.10, 10:37 woda_woda napisała: > ferrari.dubienieckich napisał: > > > Al-Qaeda tez walczy o swoje racje. > > > Ano właśnie. Bo zawsze ktoś ma swoje racje a każdy medal ma dwie strony. > Rzecz w tym, do czyjej racji ci bliżej. Zawsze bede przeciwko mordercom i terrorystom. Tobie widac do nich jest blizej. Odpowiedz Link Zgłoś
woda_woda Re: I jeszcze ladniejsze :(((( 17.09.10, 10:40 ferrari.dubienieckich napisał: > Zawsze bede przeciwko mordercom i terrorystom. Tobie widac do nich jest blizej. Ano, bliżej :) Bo zdaję sobie sprawę z tego, że gdyby ktoś porwał moje dziecko i jedyną metodą na jego odzyskanie był mój terror - byłabym terrorystką. Odpowiedz Link Zgłoś
ferrari.dubienieckich Re: I jeszcze ladniejsze :(((( 17.09.10, 10:55 woda_woda napisała: > ferrari.dubienieckich napisał: > > > Zawsze bede przeciwko mordercom i terrorystom. Tobie widac do nich jest b > lizej. > > Ano, bliżej :) > Bo zdaję sobie sprawę z tego, że gdyby ktoś porwał moje dziecko i jedyną metodą > na jego odzyskanie był mój terror - byłabym terrorystką. > Ktos porywal czeczenskie dzieci? Nie slyszalem. Slyszalem natomiast, ze Czeczeni wymordowali cala szkole niewinnych dzieci (ich narodowosc nie interesuje mnie). Czy AK podczas wojny mordowala zony i dzieci niemieckich oficerow? Kobieto zastanow sie nad tym co piszesz. :((( Odpowiedz Link Zgłoś
yagnik ferrari dubienieckich 17.09.10, 13:40 > Ktos porywal czeczenskie dzieci? Nie slyszalem. Slyszalem natomiast, ze Czeczen > i wymordowali cala szkole niewinnych dzieci (ich narodowosc nie interesuje mnie > ). Czy AK podczas wojny mordowala zony i dzieci niemieckich oficerow? > Kobieto zastanow sie nad tym co piszesz. :((( Posłuchaj, najpierw trochę poczytaj bo jak się jest ignorantem to trochę ciężko dyskutować czyż nie? Czy Rosjanie mordują cywili? Ty odpowiadasz że nie a ja Cię odsyłam, poczytaj trochę dowiedz się zanim zbierzesz głos w dyskusji! "Istniejące w czasie konfliktu tzw. obozy filtracyjne, porównywane były w różnych opiniach do obozów koncentracyjnych. Z różnych źródeł, również rosyjskich, pochodziły informacje o zbrodniach armii rosyjskiej przeciwko ludności cywilnej – wymieniano gwałty, mordy, uprowadzenia, handel organami ludzkimi, handel zwłokami, tortury, okaleczanie ludzi, zaczystki. Również stronę czeczeńską obwiniano o dokonywanie rozmiarami podobnych do rosyjskich masowych zbrodni, jak np. mordowanie jeńców czy ludności rosyjskiej zamieszkującej tereny republiki." Tu nie ma białych lub czarnych to się tak prosto niestety nie da! Czeczenia powinna być niepodległa bo czasy ogromnego ZSRR dawno się już skończyły tyle że Rosja woli się pałować ale nie odpuszczą. I ja podobnie jak woda nie wiem (będąc facetem) czy kiedy zgwałciliby mi żonę, zabili dzieci i spalili cały dobytek mojego życia, naprawdę nie wiem czy nie zachowywałabym się tak jak większość bojowników czeczeńskich. Ty zapewne też tego nie wiesz... Odpowiedz Link Zgłoś
woda_woda Re: ferrari dubienieckich 17.09.10, 13:43 > I ja podobnie jak woda nie wiem (będąc facetem) czy kiedy zgwałciliby mi żonę, > zabili dzieci i spalili cały dobytek mojego życia, naprawdę nie wiem czy nie za > chowywałabym się tak jak większość bojowników czeczeńskich. Dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: ferrari dubienieckich 17.09.10, 13:50 woda_woda napisała: > > I ja podobnie jak woda nie wiem (będąc facetem) czy kiedy zgwałciliby mi > żonę, > > zabili dzieci i spalili cały dobytek mojego życia, naprawdę nie wiem czy > nie za > > chowywałabym się tak jak większość bojowników czeczeńskich. > > Dzięki. Słusznie...Kiedy "moich" zabili, zgwałcili, ja uczynię to samo..."Zwykłe" zastrzelenie nie wystarczy...A potem przyjdzie ten komu ja...itd., itp., etc. ... Żenada... Odpowiedz Link Zgłoś
yagnik Re: ferrari dubienieckich 17.09.10, 13:57 Posłuchaj, ja bym nie chciała być mieszkanką jednej z republik represjonowanych przez Rosję bo wiem jak to wygląda. Rosja to potężny i zakłamany kraj któremu się wydaje że można wszystko a papiery się "jakoś" wypełni. Zapewniam Cię że te zamachy które my widzimy w tv terrorystów czeczeńskich to jest pikuś w porównaniu co rosjanie wyprawiają u nich. Odpowiedz Link Zgłoś
ferrari.dubienieckich Re: ferrari dubienieckich 17.09.10, 14:24 yagnik napisała: > Posłuchaj, ja bym nie chciała być mieszkanką jednej z republik represjonowanych > przez Rosję bo wiem jak to wygląda. Rosja to potężny i zakłamany kraj któremu > się wydaje że można wszystko a papiery się "jakoś" wypełni. Zapewniam Cię że te > zamachy które my widzimy w tv terrorystów czeczeńskich to jest pikuś w porówna > niu co rosjanie wyprawiają u nich. :)))))))))))))))))))))))) Na zebraniu KC PiS to przerabialiscie? Odpowiedz Link Zgłoś
yagnik Re: ferrari dubienieckich 17.09.10, 14:28 Wiesz Ferarri, zdziwisz się ale głosowałam na PO i gdybym miała zagłosować raz jeszcze zrobiłabym to samo. Odpowiedz Link Zgłoś
ferrari.dubienieckich Re: ferrari dubienieckich 17.09.10, 14:29 yagnik napisała: > Wiesz Ferarri, zdziwisz się ale głosowałam na PO i gdybym miała zagłosować raz > jeszcze zrobiłabym to samo. Na Gowina chyba. :((((((( Odpowiedz Link Zgłoś
yagnik Re: ferrari dubienieckich 17.09.10, 14:48 Posłuchaj to że się nie zgadzam z czymś a w tym wypadku jest to poparcie dla Rosji (bo mam uprzedzenia bywalam w Rosji) to nie znaczy że od razu muszę być przeciwko PO prawda? Spróbuj czasami popatrzeć dalej niż na wyciągnięcie Twojej ręki no i polecam jednak wrócić do podręczników historii bo masz chłopcze braki. Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: ferrari dubienieckich 17.09.10, 15:22 yagnik napisała: > Posłuchaj, ja bym nie chciała być mieszkanką jednej z republik represjonowanych > przez Rosję bo wiem jak to wygląda. Rosja to potężny i zakłamany kraj któremu > się wydaje że można wszystko a papiery się "jakoś" wypełni. Zapewniam Cię że te > zamachy które my widzimy w tv terrorystów czeczeńskich to jest pikuś w porówna > niu co rosjanie wyprawiają u nich. Posłuchałem...i nie zaprzeczam...Ale dlaczego ganisz bestialstwo jednych, a gloryfikujesz je u innych...? Słowo to ma jednakowe odniesienie do każdej ze stron...Jak już chcieli zabić tego jeńca, wystarczył jeden strzał, a nie napawanie się jego strachem i osiąganiem orgazmu podczas tej dekapitacji... Odpowiedz Link Zgłoś
yagnik Re: ferrari dubienieckich 17.09.10, 15:33 Ależ ja nikogo nie gloryfikuję. Potępiam zbrodnie obu stron jednak mam nieodparte wrażenie że Rosja z racji tego że jest silniejsza piętnuje czeczeńców i wybiela się na ich niby "niechlubnym" tle. To nie jest fair. Dlatego uważam że film autora wątku wklejony jest tu bez sensu bo równie dobrze możnaby wkleić filmy z udziałem rosjan tak? Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: yagnik... 17.09.10, 15:43 yagnik napisała: > Ależ ja nikogo nie gloryfikuję. Potępiam zbrodnie obu stron jednak mam nieodpar > te wrażenie że Rosja z racji tego że jest silniejsza piętnuje czeczeńców i wybi > ela się na ich niby "niechlubnym" tle. To nie jest fair. > Dlatego uważam że film autora wątku wklejony jest tu bez sensu bo równie dobrze > możnaby wkleić filmy z udziałem rosjan tak? Więc uczyń to na zasadzie riposty, bo jak na chwile obecną wszedłeś w środek dysputy, gdzie tematem jest czy można być bestią w stosunku do dzieci, kobiet jeńców...Nie dotyczy to (przynajmniej u mnie) czy robi to jedna, czy druga strona...Woda chce udowodnić, że wszystkie chwyty są dozwolone, nawet wobec pokonanego wroga (w tym przypadku rosyjskiego jeńca)...Jeśli ponownie napisze, że "nie rozumiem", to znaczy, że nie oglądała ni filmu, ani też nie odnosi się do treści wątku...Pzdr.. Odpowiedz Link Zgłoś
yagnik Re: yagnik... 17.09.10, 15:52 Ależ ja napisałam to wyżej. Oczywiście że zbrodnie na dzieciach, kobietach itd. są karygodne, zgadzam się!!!! Jednak... nie wiem jakbym się zachowała jakby ktoś wybił mi całą rodzinę, dzieci a dom spalił, nie wiem czy nie wyszłabym owinięta ładunkami wiesz? Nie mogę dać takiej gwarancji, zło rodzi kolejne zło, tak to działa od zarania dziejów... Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: yagnik... 17.09.10, 16:06 yagnik napisała: > Ależ ja napisałam to wyżej. Oczywiście że zbrodnie na dzieciach, kobietach itd. > są karygodne, zgadzam się!!!! > Jednak... nie wiem jakbym się zachowała jakby ktoś wybił mi całą rodzinę, dziec > i a dom spalił, nie wiem czy nie wyszłabym owinięta ładunkami wiesz? Nie mogę d > ać takiej gwarancji, zło rodzi kolejne zło, tak to działa od zarania dziejów... I w tym rzecz, by nie eskalować takiego bestialstwa...Bardziej jestem skłonny do tego by strawić ten ładunek wybuchowy, niż np. pokazaną dekapitację, która nie tyle była zemstą, co sprawiała przyjemność jej autorom... Odpowiedz Link Zgłoś
yagnik Re: yagnik... 17.09.10, 19:01 > I w tym rzecz, by nie eskalować takiego bestialstwa...Bardziej jestem skłonny d > o tego by strawić ten ładunek wybuchowy, niż np. pokazaną dekapitację, która ni > e tyle była zemstą, co sprawiała przyjemność jej autorom... A jaką masz gwarancję że rosjanom nie sprawia przyjemności torturowanie, gwałcenie i zabijanie czeczenów? Odpowiedz Link Zgłoś
ferrari.dubienieckich Re: yagnik... 17.09.10, 21:04 > A jaką masz gwarancję że rosjanom nie sprawia przyjemności torturowanie, gwałce > nie i zabijanie czeczenów? > Jakos nie filmuja sie w takich scenach. Wszedzie znajdziesz zgnile jablka. W wielce cywilizowanej armii amerykanskie tez jak sam wiesz. Nie wierze jednak, aby ktokolwiek inny mial przyjemnosc w filmowaniu wlasnych zbrodni. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Jasne. 17.09.10, 21:16 W to, że słynący z niebywale wysokiego morale rosyjscy żołnierze, zobowiązani do pilnowania zwłok podpierniczą im karty i portfele pewnie też nie wierzysz, co ? Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Tu : 17.09.10, 21:22 wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80625,8019964,_Hieny_ze_Smolenska__placza_w_trakcie_przesluchan.html Jeden z nich to wielokrotnie karany recydywista, wiesz ile takich mniejszego lub większego kalibru rzezimieszków jest w armii tego zapyziałego, przeżartego korupcją i zdychającego na HIV autorytarnego skansenu ? Odpowiedz Link Zgłoś
ferrari.dubienieckich Re: Jasne. 18.09.10, 14:00 indeed4 napisał: > W to, że słynący z niebywale wysokiego morale rosyjscy żołnierze, zobowiązani d > o pilnowania zwłok podpierniczą im karty i portfele pewnie też nie wierzysz, co > ? Jak ty lubisz sie osmieszac. Nie widzisz roznicy w czynach przytoczonych w tym watku? Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Rożnice masz tu : 18.09.10, 14:28 forum.gazeta.pl/forum/w,28,116583027,116607759,Ilu_zginelo_Czeczenow_a_ile_Rosjan_.html Odpowiedz Link Zgłoś
kzet69 Re: yagnik... 17.09.10, 16:28 tutaj nie ginie żołnierz, tylko młoda kobieta (ostrzegam drastyczne) www.truthtube.tv/play.php?vid=2133 naprawdę z Czeczenią trudno jest sympatyzować... Odpowiedz Link Zgłoś
yagnik Re: yagnik... 17.09.10, 19:04 Myślę że gdybyś obejrzał kilka filmów z udziałem rosyjskich żołnierzy to byś również z nimi nie chciał sympatyzować. Nie ma? No nie ma a czy są filmy US army którzy torturują "więźniów" zanim się im postawi jakiekolwiek zarzuty? Nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
kzet69 Re: yagnik... 17.09.10, 20:00 Naprawdę chciałabyś istnienia panstwa, w którym w myśl fanatycznego szariatu odcina się dziewczynie głowę za seks pozamałżeński? Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 ____Trzymać łapy przy sobie____ 18.09.10, 14:33 i nie wtrącać do cudzych spraw. Finito. Odpowiedz Link Zgłoś
kzet69 Re: ____Trzymać łapy przy sobie____ 19.09.10, 03:05 Tyle tylko że Czeczenia to część Federacji Rosyjskiej i ci fanatyczni islamiści to także obywatele Rosji.... Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: ____Trzymać łapy przy sobie____ 19.09.10, 03:16 Gdy Abchazja i Osetia Płn chcą suwerenności i walczą o nią to jest przedstawiane jako secesjonizm.Ale Czeczenia ma niezbite prawo do samostanowienia.A w Polsce Ruch Autonomii Śląska nazywany jest V Kolumną.KALI_kanty! Odpowiedz Link Zgłoś
l_zaraza_l Re: ferrari dubienieckich 17.09.10, 18:51 simera16 napisał: > ...Jak już chcieli zabić tego jeńca, wystarczył jeden strzał, a nie napawanie s > ię jego strachem i osiąganiem orgazmu podczas tej dekapitacji... "Rozpacz odbiera rozum." "Zemsta jest słodka." Przecież te powiedzenia nie wzięły się z niczego. Na pewno są sytuacje, gdy mózg (ten ludzki, logiczny i etyczny) wyłącza się a pozostaje zwierzę łaknące krwi.Każdy przeżywa rozpacz czy strach inaczej. Jeden się podda i popadnie w odrętwienie, drugi będzie walił głową w ścianę tak długo aż umrze a jeszcze inny, będzie ścigał oprawcę na koniec świata i po kres życia swojego, lub ściganego. Czy dokonanie zemsty przyniesie ulgę? Nie wiem ale nie sądzę by mściciel to rozważał. Nie sądzę, by mógł, bo wszystko czym jest to pragnienie zemsty. Bardzo możliwe, że dopiero po dokonaniu zemsty można ogarnąć to, co faktycznie się stało (ogrom doświadczonej tragedii, bezsensowna śmierć człowieka, zemsta na którym, nie przyniosła oczekiwanej ulgi) i może dopiero wtedy można się poddać i strzelić sobie w łeb?... Nie wiem. PIEŚŃ KONRADA: Pieśń ma była już w grobie, już chłodna, - Krew poczuła - spod ziemi wygląda - I jak upiór powstaje krwi głodna: I krwi żąda, krwi żąda, krwi żąda. Tak! zemsta, zemsta, zemsta na wroga, Z Bogiem i choćby mimo Boga! (Chór powtarza) I Pieśń mówi: ja pójdę wieczorem, Naprzód braci rodaków gryźć muszę, Komu tylko zapuszczę kły w duszę, Ten jak ja musi zostać upiorem. Tak? zemsta, zemsta, etc, etc, Potem pójdziem, krew wroga wypijem, Ciało jego rozrąbiem toporem: Ręce, nogi goździami przybijem, By nie powstał i nie był upiorem. Z duszą jego do piekła iść musim, Wszyscy razem na duszy usiędziem, Póki z niej nieśmiertelność wydusim, Póki ona czuć będzie, gryźć będziem. Tak! zemsta, zemsta,etc. etc. Gdy nawet wrażliwy, wykształcony, człowiek, jakim jest poeta wyczuwa czym są wieli gniew i chęć krwawej zemsty, tym łatwiej zrozumieć, że ulegają im zwyczajni ludzie. Odpowiedz Link Zgłoś
ferrari.dubienieckich Re: ferrari dubienieckich 17.09.10, 14:23 yagnik napisała: > Twoje argumenty sa zenujace. :(((( Jestes na pewno katolikiem praktykujacym. :((( Oko za oko..... :(((( Odpowiedz Link Zgłoś
yagnik Re: ferrari dubienieckich 17.09.10, 14:30 Nie, nie jestem katoliczką. Jestem ateistką. Coś jeszcze? Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: I jeszcze ladniejsze :(((( 17.09.10, 10:42 woda_woda napisała: > ferrari.dubienieckich napisał: > > > Al-Qaeda tez walczy o swoje racje. > > > Ano właśnie. Bo zawsze ktoś ma swoje racje a każdy medal ma dwie strony. > Rzecz w tym, do czyjej racji ci bliżej. Racje to jedna rzecz, a metody ich udowodniania, to sprawa bycia człowiekiem... Odpowiedz Link Zgłoś
woda_woda Re: I jeszcze ladniejsze :(((( 17.09.10, 10:44 simera16 napisał: > Racje to jedna rzecz, a metody ich udowodniania, to sprawa bycia człowiekiem > ... Oczywiście. ale łatwo to pisac siedząc w ciepłym pokoju przed komputerem, gdy sprawa nie dotyczy ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: I jeszcze ladniejsze :(((( 17.09.10, 13:07 woda_woda napisała: > simera16 napisał: > > > Racje to jedna rzecz, a metody ich udowodniania, to sprawa bycia człow > iekiem > > ... > > Oczywiście. ale łatwo to pisac siedząc w ciepłym pokoju przed komputerem, gdy s > prawa nie dotyczy ciebie. Znaczy człowiekiem się nie jest, a bywa...Nic nie usprawiedliwia ludobójstwa żadnej ze stron takiego czy innego konfliktu...A już sadyzmu na pewno... Odpowiedz Link Zgłoś
jedynaladyhawke Re: I jeszcze ladniejsze :(((( 18.09.10, 07:18 on mają klapki na oczach-dowalić Ruskim Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: I jeszcze ladniejsze :(((( 17.09.10, 10:37 woda_woda napisała: > ferrari.dubienieckich napisał: > > > Al-Qaeda rowniez ma racje mordujac niewinnych ludzi? > > Nikt nie ma racji mordując niewinnych ludzi. W ogóle nie ma racji żadna wojna. > A czy ma rację naród, który walczy o niepodległość? No właśnie czym...stosując przedstawione metody, a przy okazji zabijając jak np. w Biesłanie dzieci...? Odpowiedz Link Zgłoś
woda_woda Re: I jeszcze ladniejsze :(((( 17.09.10, 10:41 simera16 napisał: > No właśnie czym...stosując przedstawione metody, a przy okazji zabijając jak np > . w Biesłanie dzieci...? Przepraszam cie bardzo, ale chyba nie rozumiesz tego, co piszę, dajmy lepiej spokój :) Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: I jeszcze ladniejsze :(((( 17.09.10, 13:14 woda_woda napisała: > simera16 napisał: > > > No właśnie czym...stosując przedstawione metody, a przy okazji zabijając > jak np > > . w Biesłanie dzieci...? > > Przepraszam cie bardzo, ale chyba nie rozumiesz tego, co piszę, dajmy lepiej sp > okój :) Co nie rozumiem..., że potrzebą obrony uzasadniasz bestialstwo...? Zabić w obronie można w różny sposób, a jak uzasadnisz pastwienie się nad ofiarą..., to też sprowadzisz do absurdu...? Słyszałaś o czymś takim jak przekroczenie granic obrony koniecznej...? Nie tyczy się to tylko pojedynczych przypadków...Abstrahuje od już od tego, że w takich przypadkach spirala agresji się nakręca, a ci uciśnieni tracą swych obrońców...? Tego nie rozumiem...? Odpowiedz Link Zgłoś
woda_woda Re: I jeszcze ladniejsze :(((( 17.09.10, 13:19 simera16 napisał: > potrzebą obrony uzasadniasz bestialstwo...? Zacytuj MOJE słowa, którymi uzasadniam bestialstwo Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: I jeszcze ladniejsze :(((( 17.09.10, 13:22 woda_woda napisała: > simera16 napisał: > > > potrzebą obrony uzasadniasz bestialstwo...? > > Zacytuj MOJE słowa, którymi uzasadniam bestialstwo To tak na szybko; forum.gazeta.pl/forum/w,28,116583027,116585130,Re_I_jeszcze_ladniejsze_.html swymi wypocinami legitymizujesz to, co czynią Czeczeńcy...A ci czynią to, co na przedmiotowym filmie... Odpowiedz Link Zgłoś
woda_woda Re: I jeszcze ladniejsze :(((( 17.09.10, 13:25 simera16 napisał: > woda_woda napisała: > > > simera16 napisał: > > > > > potrzebą obrony uzasadniasz bestialstwo...? > > > > Zacytuj MOJE słowa, którymi uzasadniam bestialstwo > > To tak na szybko; "Bo zdaję sobie sprawę z tego, że gdyby ktoś porwał moje dziecko i jedyną metodą na jego odzyskanie był mój terror - byłabym terrorystką." Aha. Czyli gdybym walczyła wszelkimi dostępnymi sposobami o uratowanie mego dziecka zachowywałabym sie bastialsko. Dziękuję, nie mam więcej pyań :) Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: I jeszcze ladniejsze :(((( 17.09.10, 13:27 woda_woda napisała: > simera16 napisał: > > > woda_woda napisała: > > > > > simera16 napisał: > > > > > > > potrzebą obrony uzasadniasz bestialstwo...? > > > > > > Zacytuj MOJE słowa, którymi uzasadniam bestialstwo > > > > To tak na szybko; > > "Bo zdaję sobie sprawę z tego, że gdyby ktoś porwał moje dziecko i jedyną metod > ą na jego odzyskanie był mój terror - byłabym terrorystką." > > Aha. Czyli gdybym walczyła wszelkimi dostępnymi sposobami o uratowanie mego dzi > ecka zachowywałabym sie bastialsko. Dziękuję, nie mam więcej pyań :) Nawet zabijając inne dzieci...nawet te niewinne...? To ja nie mam pytań... :( Odpowiedz Link Zgłoś
woda_woda Re: I jeszcze ladniejsze :(((( 17.09.10, 13:34 simera16 napisał: > Nawet zabijając inne dzieci...nawet te niewinne...? nie życzę ci, abys musiał dokonywac takich wyborów Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: I jeszcze ladniejsze :(((( 17.09.10, 13:40 woda_woda napisała: > simera16 napisał: > > > Nawet zabijając inne dzieci...nawet te niewinne...? > > nie życzę ci, abys musiał dokonywac takich wyborów > A ty miałaś...? Przestań sprowadzać wszystko do absurdu...Bo gdy zapytam, ze gdyby ofiarą na tym filmie był twój bliski, to co byś napisała..., a może od razu chwyciłabyś za topór, nóż? Odpowiedz Link Zgłoś
ferrari.dubienieckich Re: I jeszcze ladniejsze :(((( 17.09.10, 14:31 woda_woda napisała: > simera16 napisał: > > > woda_woda napisała: > > > > > simera16 napisał: > > > > > > > potrzebą obrony uzasadniasz bestialstwo...? > > > > > > Zacytuj MOJE słowa, którymi uzasadniam bestialstwo > > > > To tak na szybko; > > "Bo zdaję sobie sprawę z tego, że gdyby ktoś porwał moje dziecko i jedyną metod > ą na jego odzyskanie był mój terror - byłabym terrorystką." > > Aha. Czyli gdybym walczyła wszelkimi dostępnymi sposobami o uratowanie mego dzi > ecka zachowywałabym sie bastialsko. Dziękuję, nie mam więcej pyań :) Co ty o tym porwanym dziecku? Moglabys jakis link podac? Rosjanie tez mace z dzieci robia? Odpowiedz Link Zgłoś
yagnik Nie macę 17.09.10, 19:05 ale sprzedają je na narządy ale tak na marginesie nie tylko rosjanie... Odpowiedz Link Zgłoś
ferrari.dubienieckich Re: Nie macę 17.09.10, 21:01 yagnik napisała: > ale sprzedają je na narządy ale tak na marginesie nie tylko rosjanie... zgadza sie. Polska mafia tez na tym robi pieniadze. Odpowiedz Link Zgłoś
ferrari.dubienieckich Re: I jeszcze ladniejsze :(((( 17.09.10, 14:27 woda_woda napisała: > simera16 napisał: > > > potrzebą obrony uzasadniasz bestialstwo...? > > Zacytuj MOJE słowa, którymi uzasadniam bestialstwo Wszystkie twoje wypowiedzi w tym watku probuja odwrocic "kota ogonem" i usprawiedliwic mordercow czeczenskich. Odpowiedz Link Zgłoś
ferrari.dubienieckich Re: I jeszcze ladniejsze :(((( 17.09.10, 10:04 mak67 napisał: > A cobyś sam zrobił gdyby bandyci znacznie od ciebie silniejsi napadli na twój d > om, wymordowali znaczna część rodziny. Każdy broni się jak może Wam pisdakom najlepiej byloby z Hitlerem w parze. :(( Odpowiedz Link Zgłoś
nurni.pl Re: I jeszcze ladniejsze :(((( 17.09.10, 13:54 mak67 napisał: > A cobyś sam zrobił gdyby bandyci znacznie od ciebie silniejsi napadli na twój d > om, wymordowali znaczna część rodziny. Każdy broni się jak może Jak to co? Dzięcioł w rocznice mordu zapaliłby bandytom lampki. Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: I jeszcze ladniejsze :(((( 17.09.10, 15:25 nurni.pl napisał: > mak67 napisał: > > > A cobyś sam zrobił gdyby bandyci znacznie od ciebie silniejsi napadli na > twój d > > om, wymordowali znaczna część rodziny. Każdy broni się jak może > > Jak to co? > > Dzięcioł w rocznice mordu zapaliłby bandytom lampki. Co za wyrafinowany dowcip...Uważaj, bo ci tak zostanie... Odpowiedz Link Zgłoś
nurni.pl O ! Tylko na Forum Kraj Gazety Wyborczej 17.09.10, 13:49 obejrzycie prawdziwe snuff video. Sporo tu sie zmieniło. Ale widać i tu już "żyje się lepiej". Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: O ! Tylko na Forum Kraj Gazety Wyborczej 17.09.10, 15:26 nurni.pl napisał: > obejrzycie prawdziwe snuff video. > > Sporo tu sie zmieniło. Ale widać i tu już "żyje się lepiej". To w zakładzie tylko "Bolka i Lolka" pokazywali...? Odpowiedz Link Zgłoś
odnowiony_moralnie Re: O ! Tylko na Forum Kraj Gazety Wyborczej 17.09.10, 16:54 nurni.pl napisał: > Sporo tu sie zmieniło. Ale widać i tu już "żyje się lepiej". No tak. Już się nie branzlujesz z lala.laleczna. Odpowiedz Link Zgłoś
woda_woda Na koniec. 17.09.10, 11:28 Rację mają Czeczeni domagając się wolności. Jest źle, że część spośród nich jest z tego powodu terrorystami. Ahmed Zakajew jest zwolennikiem dochodzenia do niepodległości drogą pokojową, nie jest terrorystą. A ogólnie - żaden z panów zabierających głos w tym wątku nie umiał odpowiedzieć na pytanie maka: co powinni zrobić Czeczeni. Panowie potrafią tylko pisać, ze ktos jest "gupi", żenada :) Odpowiedz Link Zgłoś
ferrari.dubienieckich Re: Na koniec. 17.09.10, 11:32 woda_woda napisała: > Rację mają Czeczeni domagając się wolności. > Jest źle, że część spośród nich jest z tego powodu terrorystami. > > Ahmed Zakajew jest zwolennikiem dochodzenia do niepodległości drogą pokojową, n > ie jest terrorystą. Jaki sad sie w ten sposob wypowiedzial? > A ogólnie - żaden z panów zabierających głos w tym wątku nie umiał odpowiedzieć > na pytanie maka: co powinni zrobić Czeczeni. Panowie potrafią tylko pisać, ze > ktos jest "gupi", żenada :) Juz ci odpisalem. Zalozcie sobie z makiem oddzielny watek to dostaniesz odpowiedz na to pytanie. Jedyne co moge tutaj odpowiedziec to jest: NIE MORDOWACV KOBIET I DZIECI? A WALCZYC JAK PRAWDZIWI MEZCZYZNI Z ZOLNIERZAMI "OKUPANTA". Odpowiedz Link Zgłoś
aniechto.only Re: Na koniec. 17.09.10, 11:38 woda_woda napisała: > Rację mają Czeczeni domagając się wolności. > Jest źle, że część spośród nich jest z tego powodu terrorystami. > > Ahmed Zakajew jest zwolennikiem dochodzenia do niepodległości drogą pokojową, n > ie jest terrorystą. Zgadzam sie W 100% , Zakajew nie jest islamista. >A ogólnie - żaden z panów zabierających głos w tym wątku nie umiał odpowiedzieć > na pytanie maka: co powinni zrobić Czeczeni. Wlasnie to , co robi Zakajew. Natomiast aktow terroru , takich jak bomba w moskiewskim metrze , czy szkola w Bieslanie, nie da sie niczym usprawiedliwic. Odpowiedz Link Zgłoś
sinner40 Re: Na koniec. 17.09.10, 11:44 W tym wątku najlepiej widać jakimi ludżmi są pisdaki .Tyle że te niemoty nie potrafią spojrzeć w przyszłość . Widać to było po uporze w zakopaniu truchła kaczyńskiego na wawelu - nie pomyśleli , że robiąc na złość Polakom nie mogą teraz trupa wykorzystać politycznie na 100 % , bo w krypcie są oczywiste ograniczenia a i wawel daleko . Tak samo teraz tylko dlatego żeby byc w poprzek władzy i na złość Rosjanom czeczenonom wleżli by w dupe . Tyle że Polacy czeczenów też mają powoli dość a i widoków minaretów raczej nie strawią , Warszawa to nie Bruksela czy Paryż . A usprawiedliwianie żywcem ucinania głów JEŃCOM świadczy o totalnym sqrwysyństwie , tyle że to o każdym pisdaku wiadomo już dawno . Odpowiedz Link Zgłoś
woda_woda Re: Na koniec. 17.09.10, 11:45 aniechto.only napisała: > Natomiast aktow terroru , takich jak bomba w moskiewskim metrze , czy szkola w > Bieslanie, nie da sie niczym usprawiedliwic. Jak również tego, co w Czeczenii robili Rosjanie. Odpowiedz Link Zgłoś
ferrari.dubienieckich Re: Na koniec. 17.09.10, 12:08 woda_woda napisała: > aniechto.only napisała: > > > Natomiast aktow terroru , takich jak bomba w moskiewskim metrze , czy szk > ola w > > Bieslanie, nie da sie niczym usprawiedliwic. > > Jak również tego, co w Czeczenii robili Rosjanie. Co robili? Przyklady, linki wodna_paczulo! Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: Na koniec. 17.09.10, 13:19 woda_woda napisała: > aniechto.only napisała: > > > Natomiast aktow terroru , takich jak bomba w moskiewskim metrze , czy szk > ola w > > Bieslanie, nie da sie niczym usprawiedliwic. > > Jak również tego, co w Czeczenii robili Rosjanie. A kto to usprawiedliwia...? Na tej zasadzie, to Kaczyńskiemu powinno się ony "krzyż" z "krakowskiego" w d.upę wsadzić, bo społeczeństwo polaryzuje dla swych partykularnych interesów... Odpowiedz Link Zgłoś
wikary.bis Re: Na koniec. 17.09.10, 12:23 "..co powinni zrobić Czeczeni.." Praca od postaw, to co robili polacy w kresie po 1863 -1914 . Trzeba byc niepoprawnym optymista i widziec , wiele w krzywym zwierciadle by twierdzic " ..Ahmed Zakajew jest zwolennikiem dochodzenia do niepodległości drogą pokojową, nie jest terrorystą..." ale bez zajakniecia tez twierdzic : ".. Jest źle, że część spośród nich jest z tego powodu terrorystami..." takie twierdzenie to obluda . "Racje maja czeczeni "kolejny kwiatuszek, A baskowie Irlandczycy tej racji nie maja ? A czyz jednym tchem pozbawia sie tej RACJI slazakow , kaszubow itd. I pytanie zasadnicze : czy kazde prymitywne i zapyziale plemie ma prawo do wlasnego panstwa ? Ile tych panstw ma jeszcze powsrtac ??? ograniczmy sie tylko do terenow bylego zsrr ?? Odpowiedz Link Zgłoś
woda_woda Re: Na koniec. 17.09.10, 12:27 wikary.bis napisał: > " ..Ahmed Zakajew jest zwolennikiem dochodzenia do niepodległości drogą pokojow > ą, nie jest terrorystą..." wyborcza.pl/1,86685,3440647.html > I pytanie zasadnicze : czy kazde prymitywne i zapyziale plemie ma prawo do wla > snego panstwa ? Każdy naród ma prawo do niepodległości - jeśli tego chce. Nie wiem, co to "prymitywne i zapyziale plemie". Odpowiedz Link Zgłoś
wikary.bis Re: Na koniec. 17.09.10, 12:54 Malo prawdopodobne to co mowi . Jesli zakajew nawet nie przygotowywal zamachow terorystycznych m.inn. na teatr na Dubrowce (o co go rosja oskarza) to trudno sobie wyobrazic by NIE WIEDZIAL o przygotowaniu takowych albo jest tylko premierem - atrapa na co nie wyglada. To czym wogole ten RZAD czeczeni na uchodzce jest banda malo zorientowanych gamoni ?? I talie poparcie u czeczenow maja ? bzdura zakajew to obłudnik, człowiek fałszywy, faryzeusz i gra role taka zeby byl do przelkniecia w europie zach. odnosnie drugiej uwagi to vide : afryka Odpowiedz Link Zgłoś
yagnik Re: Na koniec. 17.09.10, 14:07 Dobrze, wobec tego powinno się również aresztować przywódców rządu Rosyjskiego, za co? No za to samo co Czeczenów, za ludobójstwo. A dlaczego nie? Wystarczyłoby zgromadzić dowody tak? Odpowiedz Link Zgłoś
ferrari.dubienieckich Re: Na koniec. 17.09.10, 14:16 yagnik napisała: > Dobrze, wobec tego powinno się również aresztować przywódców rządu Rosyjskiego, > za co? No za to samo co Czeczenów, za ludobójstwo. > A dlaczego nie? Wystarczyłoby zgromadzić dowody tak? To zgromadz jezeli je znajdziesz. Odpowiedz Link Zgłoś
yagnik Re: Na koniec. 17.09.10, 15:35 Gdyby to nie była Rosja która nadal ma miejscowości nie oznaczone na mapie to pewnie by się znalazły. Odpowiedz Link Zgłoś
ferrari.dubienieckich Re: Na koniec. 17.09.10, 21:07 yagnik napisała: > Gdyby to nie była Rosja która nadal ma miejscowości nie oznaczone na mapie to p > ewnie by się znalazły. Gdyby babcia wasy miala :ppp Odpowiedz Link Zgłoś
woda_woda Szkoda czasu, yagnik :) 17.09.10, 14:19 Ferrari omija szerokim łukiem informacje o rosyjskich zbrodniach na Czeczenach i nie jest zwolennikiem wolnej Czeczenii - za to popiera Putina w sprawie czeczeńskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
ferrari.dubienieckich Re: Szkoda czasu, yagnik :) 17.09.10, 14:34 woda_woda napisała: > Ferrari omija szerokim łukiem informacje o rosyjskich zbrodniach na Czeczenach > i nie jest zwolennikiem wolnej Czeczenii - za to popiera Putina w sprawie czecz > eńskiej. Podaj mi link do filmiku, na ktorym Rosjanie torturuja wiezniow i odcinaja im tepym nozem glowy. Czego zwolennikiem jestem to jest moja sprawa. Na podstawie tego watku wysuwasz wnioski o moich sympatiach politycznych? Znowu kula w plot. Odpowiedz Link Zgłoś
woda_woda Re: Szkoda czasu, yagnik :) 17.09.10, 14:36 Na podstawie tego watku wysuwasz > wnioski o moich sympatiach politycznych? Znowu kula w plot. nie, drogi ferrari, po prostu sens rozmowy z toba jest taki sam, jak sens rozmowy z "normalnymczlowiekiem" :) czylii cie wyszarzam dla czystości obrazu mojego monitora, ponieważ rozmowa ma sens tylko wtedy, gdy rozmówca cokolwiek rozumie z tego, co czyta - i cokolwiek wie oprócz tego, co sam wymyśli, tak więc - bywaj :) Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: Szkoda czasu, yagnik :) 17.09.10, 15:30 woda_woda napisała: > Na podstawie tego watku wysuwasz > > wnioski o moich sympatiach politycznych? Znowu kula w plot. > > nie, drogi ferrari, po prostu sens rozmowy z toba jest taki sam, jak sens rozmo > wy z "normalnymczlowiekiem" :) > > czylii cie wyszarzam dla czystości obrazu mojego monitora, ponieważ rozmowa ma > sens tylko wtedy, gdy rozmówca cokolwiek rozumie z tego, co czyta - i cokolwiek > wie oprócz tego, co sam wymyśli, tak więc - bywaj :) Fajne sobie alibi stworzyłaś do rejterady... :P Odpowiedz Link Zgłoś
ferrari.dubienieckich Re: Szkoda czasu, yagnik :) 17.09.10, 21:10 > czylii cie wyszarzam dla czystości obrazu mojego monitora, ponieważ rozmowa ma > sens tylko wtedy, gdy rozmówca cokolwiek rozumie z tego, co czyta - i cokolwiek > wie oprócz tego, co sam wymyśli, tak więc - bywaj :) :)))) 90% uczestnikow tego watku zarzucilo ci brak umiejetnosci rozumienia slowa pisanegi, a ty znowu kota ogonem probujesz odwrocic. Zamiast sie dasac zacznij myslec chociaz odrobineczke. :ppp Odpowiedz Link Zgłoś
yagnik Proszę bardzo 17.09.10, 15:46 www.youtube.com/watch?v=mzatPumDOAs na więcej nie mam czasu żeby Ci wyszukać ale myślę że zrobisz użytek z youtube czy też google Moje zdanie jest takie: Czeczenia winna być wolna, ona w żaden sposób nie pasuje do Rosji, ciągnąć to jest bez sensu zupełnie jak już wcześniej napisałam czasy ZSRR minęły ale jak widać marzenia o wielkim mocarstwie rosyjskim nadal wciąż są żywe. Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: Proszę bardzo 17.09.10, 15:54 yagnik napisała: > www.youtube.com/watch?v=mzatPumDOAs > na więcej nie mam czasu żeby Ci wyszukać ale myślę że zrobisz użytek z youtube > czy też google > > Moje zdanie jest takie: Czeczenia winna być wolna, ona w żaden sposób nie pasuj > e do Rosji, ciągnąć to jest bez sensu zupełnie jak już wcześniej napisałam czas > y ZSRR minęły ale jak widać marzenia o wielkim mocarstwie rosyjskim nadal wciąż > są żywe. Nie chce, aby to wyglądało na licytację...ale zobacz to ponownie; www.truthtube.tv/play.php?vid=3968 ...Jest jakaś różnica...? Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: Proszę bardzo 17.09.10, 16:14 simera16 napisał: > yagnik napisała: > > > www.youtube.com/watch?v=mzatPumDOAs > > na więcej nie mam czasu żeby Ci wyszukać ale myślę że zrobisz użytek z yo > utube > > czy też google > > > > Moje zdanie jest takie: Czeczenia winna być wolna, ona w żaden sposób nie > pasuj > > e do Rosji, ciągnąć to jest bez sensu zupełnie jak już wcześniej napisała > m czas > > y ZSRR minęły ale jak widać marzenia o wielkim mocarstwie rosyjskim nadal > wciąż > > są żywe. > > Nie chce, aby to wyglądało na licytację...ale zobacz to ponownie; www.truthtube.tv/play.php?vid=3968 ...Jest jakaś różnica...? Proszę, jesteś bardzo ciekawym i inteligentnym interlokutorem, ale mnie nie chodzi o to by się licytować w tym kto bardziej bestialsko postępuje, ale by nikt tak nie postępował...Nie mam nic p-ko partyzantce wyzwoleńczej, ale terroryzm, to już inna rzecz, na którą nie ma ani zgody, ani wytłumaczenia... Odpowiedz Link Zgłoś
woda_woda Simera... 17.09.10, 16:55 ale mnie nie cho > dzi o to by się licytować w tym kto bardziej bestialsko postępuje, ale by ni > kt tak nie postępował Pięknie. Apeluj więc do Rosji, aby pozwoliła Czeczenii na niepodległość a twoja wola się, być może, spełni. Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: Simera... 17.09.10, 17:23 woda_woda napisała: > ale mnie nie cho > > dzi o to by się licytować w tym kto bardziej bestialsko postępuje, ale by > ni > > kt tak nie postępował > > Pięknie. Apeluj więc do Rosji, aby pozwoliła Czeczenii na niepodległość a twoja > wola się, być może, spełni. A kim ja jestem by do Rosji apelować...? No i czy w tym temacie w te werbalne szranki stanęliśmy...? EOT... Odpowiedz Link Zgłoś
woda_woda Re: Simera... 17.09.10, 17:29 simera16 napisał: > A kim ja jestem by do Rosji apelować...? No jak to? Jeśli nie chcesz, aby Czeczeni torturowali rosjan, apeluj do Rosji, aby dała wolność Czeczenii. To chyba jest jasne? > No i czy w tym temacie w te werbalne s > zranki stanęliśmy Tak, "w tym temacie". Nic nie dzieje się bez przyczyny - a czeczeńskie okrucieństwo jest skutkiem a nie przyczyną. Przyczyną jest to, że Rosja odmawia Czeczenii niepodległości. Jeśli więc Rosja zgodzi się na niepodległośc Czeczenii, czeczeńskie okrucieństwo straci rację bytu, o co przecież ci chodzi. Serio nie widzisz związku? Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: Simera... 17.09.10, 17:58 woda_woda napisała: > > No jak to? Jeśli nie chcesz, aby Czeczeni torturowali rosjan, apeluj do Rosji, > aby dała wolność Czeczenii. To chyba jest jasne? > Tak nie chcę , by Rosjanie torturowali Czeczenów, jak i by ci drudzy czynili to Rosjanom...Co do reszty, to dowcip ci się zaostrzył... > Tak, "w tym temacie". Nic nie dzieje się bez przyczyny - a czeczeńskie okrucień > stwo jest skutkiem a nie przyczyną. Przyczyną jest to, że Rosja odmawia Czeczen > ii niepodległości. > Tiaaaa...Skutek rodzi skutek, a ten następny skutek...Aż do całkowitego wyludnienia...Jak myślisz, co wyludni się pierwsze FR, czy Czeczenia...? Niepodległości Baskom odmawia Hiszpania, Polska Ślązakom, Anglia Szkocji etc. ...I co w związku z tym...? > Jeśli więc Rosja zgodzi się na niepodległośc Czeczenii, czeczeńskie okrucieństw > o straci rację bytu, o co przecież ci chodzi. Serio nie widzisz związku? > Ano widzę ten związek...Tylko czy ty widzisz możliwości takiego załatwienia sprawy...I co do tego ma odczłowieczenie (obu stron, by była jasność)...? Odpowiedz Link Zgłoś
woda_woda Re: Simera... 17.09.10, 18:06 simera16 napisał: ZAWSZE trzeba zastanowić sie nad tym, co jest skutkiem, a co przyczyną i skupiać się na przyczynie a nie na skutku, co czynisz. Tutaj przyczyna jest jasna - stanowisko Rosji. Tylko czy ty widzisz możliwości takiego załatwienia spr > awy. Poczytaj o tym, co mówi i robi Zakajew. > I co do tego ma odczłowieczenie (obu stron, by była jasność)...? To juz ci objaśnili yagnik, l_zaraza_l i tombeau. Zlikwidować przyczynę a zniknie jej skutek. Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: Simera... 17.09.10, 18:15 "...Zlikwidować przyczynę a zniknie jej skutek..." Nie znasz jednak Zakaukazia i islamistów...Ot choćby taki szariat...Myślę, ze dalsza dyskusja, to tylko bezsensowne bicie piny...Pa... :) Odpowiedz Link Zgłoś
jola.iza1 Re: Podwójna 17.09.10, 18:12 woda_woda napisała: > Pięknie. Apeluj więc do Rosji, aby pozwoliła Czeczenii na niepodległość a twoja > wola się, być może, spełni. I reszta świata, bo o ile pamiętam, to tej Niepodległej Czeczenii, oprócz Afganistanu nikt nie uznał?? Odpowiedz Link Zgłoś
woda_woda Re: Podwójna 17.09.10, 18:20 jola.iza1 napisała: > woda_woda napisała: > I reszta świata, bo o ile pamiętam, to tej Niepodległej Czeczenii, oprócz Afg > anistanu nikt nie uznał?? > Najpierw niech uzna Rosja. Odpowiedz Link Zgłoś
yagnik Simera 17.09.10, 19:45 A więc do sedna. Zgadzam się z Tobą i Ty to już wiesz. Pokazany przez autora film to tylko jedna strona medalu, jest okropny ja się zgadzam ale podobny film można by nakręcić o rosjanach tak więc już na wstępie ten rzekomy "dowód" na to że nie powinniśmy "sympatyzować" z czeczeńcami jest jak dla mnie lekko naciągnięty. Czy autor wątku widzi tylko te filmy które mu pasują? Moim zdaniem chyba tak bo jak inaczej wytłumaczyć to że przyjmuje do wiadomości biestialskie mordy czeczeńców a nie chce słyszeć o zuchwałych zabójstwach rosjan? Ale Tobie chodzi żeby nikt tak nie postępował, rozumiem... i widzę rozwiązanie, dać niepodległość Czeczenii tyle że jak na mój gust to się nigdy nie wydarzy, za duże ambicje tu wchodzą w grę (strona Rosyjska) i za dużo przelanej krwi (niewinnych ludzi, dzieci! Patrz szkoła w Biesłanie). I tak od siebie powiem Ci jeszcze że czeczeńcy to trudny naród, bardzo temperamentny, urodzeni wojownicy... ale uważam że jakby mieli tę swoją upragnioną niepodległość nawet jeśli później w tym swoim państwie mieliby żyć w niezgodzie i... jakkolwiek. Powinni ją po prostu mieć. Odpowiedz Link Zgłoś
woda_woda Re: Simera 17.09.10, 19:54 yagnik napisała: [...] Tak, autor widzi to, co chce widzieć, co mu pasuje do obrazka, jaki ma w głowie. Dać Czeczenom niepodległość - i niech rzadzą się we własnym państwie tak, jak umieją najlepiej - nawet, jeśli mieliby kłócić się gorzej, niż Polacy. Ale zdaję sobie sprawę, że jest to na razie bardzo trudne - więc, póki co, obie strony zachowywać się będa tak, jak się zachowują. Odpowiedz Link Zgłoś
ferrari.dubienieckich Re: Proszę bardzo 17.09.10, 21:16 yagnik napisała: > www.youtube.com/watch?v=mzatPumDOAs > na więcej nie mam czasu żeby Ci wyszukać ale myślę że zrobisz użytek z youtube > czy też google > > Moje zdanie jest takie: Czeczenia winna być wolna, ona w żaden sposób nie pasuj > e do Rosji, ciągnąć to jest bez sensu zupełnie jak już wcześniej napisałam czas > y ZSRR minęły ale jak widać marzenia o wielkim mocarstwie rosyjskim nadal wciąż > są żywe. Nie wysililas sie z tym linkiem. Jak tak bardzo chcesz to mozesz poprosic PiS i zafunduja ci osrodek terroryzmu w Polsce. Jak myslisz dlaczego NATO walczy w Afganistanie? Jak sobie troche poczytasz to dojdziesz do wniosku, ze obecnosc NATO w Afganistanie ma takie same podstawy jak obecnosc Rosjan w Czeczeni i w obu wypadkach dzialaja na twoja korzysc. Odpowiedz Link Zgłoś
wikary.bis Re: Szkoda czasu, yagnik :) 17.09.10, 14:46 Ty wogole wiesz o czym ty piszesz ?? O wolnej czeczeni ? Jakiej sie pytam czeczeni ?? czeczenow w tej republice autonomicznej licacej ca 1,3 mln jest 700 tys. reszta to ingusi i inne ludy kaukaskie. Moze tak wsopanialomyslnie stworzysz ruch poparcia do WOLNOSCI tych innych ludow kaukaskich w czeczeni, skoro tak bezmyslnie popierasz ruchy wszelakiego wyzwolenia i kazdemu zapyzialowi plemieniu to prawo rozdajesz ?? Odpowiedz Link Zgłoś
yagnik Re: Szkoda czasu, yagnik :) 17.09.10, 16:04 Dla ścisłości: 70% ludności tych terenów to czeczeńcy , ok 17% inguszów oraz pewnie z 13-14% Rosjan, reszta owe ludy kaukazkie o których wspominasz to tylko niewielki %. Chcesz dyskutować, doucz się. Odpowiedz Link Zgłoś
wikary.bis Re: Szkoda czasu, yagnik :) 17.09.10, 17:15 A wiesz palancie , ze twoje dane sa nieaktualne. Jak juz osiolku poprawiasz to korzysta z wiarygodnych i nowxh zrodel. Polecam niemieckie ew. angielskie Odpowiedz Link Zgłoś
yagnik Re: Szkoda czasu, yagnik :) 17.09.10, 19:34 Po pierwsze jeśli już to "palantko" a nie palancie. Po drugie EOT z powodu wyzwisk. Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: Szkoda czasu, yagnik :) 17.09.10, 15:28 woda_woda napisała: > Ferrari omija szerokim łukiem informacje o rosyjskich zbrodniach na Czeczenach > i nie jest zwolennikiem wolnej Czeczenii - za to popiera Putina w sprawie czecz > eńskiej. A wątek był w tym temacie...? Jeśli są dowody na takie działania Putina, to w czym problem...nota bene...? Odpowiedz Link Zgłoś
yagnik Re: Szkoda czasu, yagnik :) 17.09.10, 15:49 W czym problem? Słuchaj, dowody są to chyba jasne prawda? Ale weź oskarż władze państwa w którym niewygodne osoby znikają bez śladu albo jak się napisze na temat prezydenta (w tym wypadku byłego) coś niepochlebnego to redakcja gazety zostaje zamknięta. Weź to przeprowadź w takim kraju... Wiesz to głębsza sprawa i na dłuższą dyskusję. Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: Szkoda czasu, yagnik :) 17.09.10, 15:56 yagnik napisała: > W czym problem? Słuchaj, dowody są to chyba jasne prawda? > Ale weź oskarż władze państwa w którym niewygodne osoby znikają bez śladu > albo jak się napisze na temat prezydenta (w tym wypadku byłego) coś niepochlebn > ego > to redakcja gazety zostaje zamknięta. > Weź to przeprowadź w takim kraju... > Wiesz to głębsza sprawa i na dłuższą dyskusję. Pełna zgoda...Ale ja jestem upierdliwy; Jak to się ma do wojny rozpętanej przez "wodę" i w konsekwencji jej rejteradę...? Odpowiedz Link Zgłoś
ferrari.dubienieckich Re: Szkoda czasu, yagnik :) 17.09.10, 21:26 simera16 napisał: > woda_woda napisała: > > > Ferrari omija szerokim łukiem informacje o rosyjskich zbrodniach na Czecz > enach > > i nie jest zwolennikiem wolnej Czeczenii - za to popiera Putina w sprawie > czecz > > eńskiej. > > A wątek był w tym temacie...? Jeśli są dowody na takie działania Putina, to w c > zym problem...nota bene...? Zgadza sie. Widze, ze woda_paczula jest ekspertem rowniez w dedukcji kto jest, a kto nie jest zwolennikiem Putina. :))) Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 A nie jesteś ? 17.09.10, 21:34 Jesteś wzorcowym wręcz przykładem totalnego odmóżdżenia - nieźle dziadek oczadzialeś od kremlowskiej propagandy przez te 50 lat :-) Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Od 20 lat nie jesteśmy w RWPG 17.09.10, 21:40 tylko w UE - wojsk radzieckich i TPPR też już od dawna w Polsze niet :-) Wyłaź z tej dziupli, panie starszy :-D Odpowiedz Link Zgłoś
grek.grek Re: Tylko dla przyjaciol czeczenskich terrorystow 17.09.10, 12:03 Rosjanie też sobie nie żałują, żeby była jasność. To normalka w teatrze wojennym. Pytanie : o co się toczy ta wojna ? I wg mnie cel jest jasny - nie dopuścić do powstania na terenie czeczenii szariackiej republiki, która stanie się punktem zbornym i wylęgarnią terrorystów. Putin wie co robi i należy mu się poparcie. Odpowiedz Link Zgłoś
ferrari.dubienieckich Re: Tylko dla przyjaciol czeczenskich terrorystow 17.09.10, 12:11 grek.grek napisał: > wg mnie cel jest jasny - nie dopuścić > do powstania na terenie czeczenii szariackiej republiki, która stanie się punkt > em zbornym i wylęgarnią terrorystów. Putin wie co robi i należy mu się poparcie > . Z tego samego powodu NATO siedzi w Afganistanie. Odpowiedz Link Zgłoś
alistair-p Re: Tylko dla przyjaciol czeczenskich terrorystow 17.09.10, 12:18 Upraszczasz,trzeba tam troszkę pobyć,by wyrobić sobie zdanie.Zajrzyj tu : czeczenia.sie.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=144&Itemid=1 Odpowiedz Link Zgłoś
ferrari.dubienieckich Re: Tylko dla przyjaciol czeczenskich terrorystow 17.09.10, 12:23 alistair-p napisał: > Upraszczasz,trzeba tam troszkę pobyć,by wyrobić sobie zdanie.Zajrzyj tu : > czeczenia.sie.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=144&Itemid=1 Rownie dobrze mogles podac ten link: disneyworld.disney.go.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
alistair-p Re: Tylko dla przyjaciol czeczenskich terrorystow 17.09.10, 12:35 Ile czasu spędziłeś np.w Groznym i ilu znasz czeczeńców?Tak tylko pytam,z Polski jest tam ok 4500 km.Z Warszawy słabo widać. Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: Tylko dla przyjaciol czeczenskich terrorystow 17.09.10, 13:29 alistair-p napisał: > Upraszczasz,trzeba tam troszkę pobyć,by wyrobić sobie zdanie.Zajrzyj tu : > czeczenia.sie.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=144&Itemid=1 Ależ oczywiście, że masz rację...Prosze tylko, by odróżnić walke partyzancką od terroryzmu...Rosjanie też wiele potrafia... Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: Tylko dla przyjaciol czeczenskich terrorystow 17.09.10, 13:25 grek.grek napisał: > Rosjanie też sobie nie żałują, żeby była jasność. To normalka w teatrze wojenny > m. Pytanie : o co się toczy ta wojna ? I wg mnie cel jest jasny - nie dopuścić > do powstania na terenie czeczenii szariackiej republiki, która stanie się punkt > em zbornym i wylęgarnią terrorystów. Putin wie co robi i należy mu się poparcie > . Racja...Ale wytłumacz to "wodzie"... Odpowiedz Link Zgłoś
woda_woda Re: Tylko dla przyjaciol czeczenskich terrorystow 17.09.10, 13:32 simera16 napisał: > Racja...Ale wytłumacz to "wodzie"... Mam obowiązek zgadzac się z grek.grek? A czemuż to? Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: Tylko dla przyjaciol czeczenskich terrorystow 17.09.10, 13:44 woda_woda napisała: > simera16 napisał: > > > Racja...Ale wytłumacz to "wodzie"... > > Mam obowiązek zgadzac się z grek.grek? A czemuż to? Oczywiście, że nie musisz...Nawet wówczas, kiedy jak w tym przypadku ma rację...To twój wybór... Odpowiedz Link Zgłoś
woda_woda Re: Tylko dla przyjaciol czeczenskich terrorystow 17.09.10, 13:48 simera16 napisał: > Nawet wówczas, kiedy jak w tym przypadku ma rację.. To, że ma rację to twoje zdanie, nie moje :) Odpowiedz Link Zgłoś
ferrari.dubienieckich Re: Tylko dla przyjaciol czeczenskich terrorystow 17.09.10, 14:06 woda_woda napisała: > Dochodze do wniosku, ze ty nie tylko nie obejrzalas linkowanych filmow, ale nawet nie przeczytalas tytulu glownego watku. Odpowiedz Link Zgłoś
woda_woda Re: Tylko dla przyjaciol czeczenskich terrorystow 17.09.10, 14:08 ferrari.dubienieckich napisał: > woda_woda napisała: > nawet nie przeczytalas tytulu glownego watku. > Jak zwykle dochodzisz do złych wniosków. Odpowiedz Link Zgłoś
ferrari.dubienieckich Re: Tylko dla przyjaciol czeczenskich terrorystow 17.09.10, 14:15 woda_woda napisała: > ferrari.dubienieckich napisał: > > > woda_woda napisała: > > > nawet nie przeczytalas tytulu glownego watku. > > > Jak zwykle dochodzisz do złych wniosków. > To dlaczego piszesz nie na temat? Odpowiedz Link Zgłoś
alistair-p Re: Tylko dla przyjaciol czeczenskich terrorystow 17.09.10, 15:09 ferrari.dubienieckich napisał: > woda_woda napisała: > > > > > Dochodze do wniosku, ze ty nie tylko nie obejrzalas linkowanych filmow, ale > nawet nie przeczytalas tytulu glownego watku. =================== Twoje stwierdzenie jest z gatunku : "czy pan już nie bije żony" ? Prosze odpowiedzieć. > > Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: Tylko dla przyjaciol czeczenskich terrorystow 17.09.10, 15:03 woda_woda napisała: > simera16 napisał: > > > Nawet wówczas, kiedy jak w tym przypadku ma rację.. > > To, że ma rację to twoje zdanie, nie moje :) Oczywiście, ze nie twoje...Bo twoje jest z gruntu fałszywe, a gdyby je odnieść do wątku, to na dodatek eskalujące obustronny bandytyzm... :( Odpowiedz Link Zgłoś
ferrari.dubienieckich Re: Tylko dla przyjaciol czeczenskich terrorystow 17.09.10, 13:51 Mimo, ze moderator wywalil jakies 50 odpowiedzi w kosmos mozna jednak przyjaciol czeczenskich terrorystow na palcach jednej reki policzyc. Nawet pisdactwo woli sie nie wychylac. Nie jest jeszcze tak zle na FK. Terroryzm na razie nam nie grozi :))) Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: Tylko dla przyjaciol czeczenskich terrorystow 17.09.10, 15:04 ferrari.dubienieckich napisał: > Mimo, ze moderator wywalil jakies 50 odpowiedzi w kosmos mozna jednak przyjacio > l czeczenskich terrorystow na palcach jednej reki policzyc. Nawet pisdactwo wol > i sie nie wychylac. Nie jest jeszcze tak zle na FK. Terroryzm na razie nam nie > grozi :))) > No chyba, ze wodzie porwą dziecko.... Odpowiedz Link Zgłoś
ferrari.dubienieckich Re: Tylko dla przyjaciol czeczenskich terrorystow 17.09.10, 21:29 simera16 napisał: > ferrari.dubienieckich napisał: > > > Mimo, ze moderator wywalil jakies 50 odpowiedzi w kosmos mozna jednak prz > yjacio > > l czeczenskich terrorystow na palcach jednej reki policzyc. Nawet pisdact > wo wol > > i sie nie wychylac. Nie jest jeszcze tak zle na FK. Terroryzm na razie na > m nie > > grozi :))) > > > > No chyba, ze wodzie porwą dziecko.... Rosjanie ma sie rozumiec :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
nurni.pl ruska tubo 17.09.10, 14:07 Raporty Amnesty International o Czeczeni marsz przeczytać. wyborcza.pl/1,75477,2728467.html wiadomosci.gazeta.pl/kraj/1,34309,4709255.html Odpowiedz Link Zgłoś
ferrari.dubienieckich Re: ruska tubo 17.09.10, 14:18 W Iraku tez terrorysci Al-Qaeda kopy w dupe dostawali. :p Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: ruska tubo 17.09.10, 15:06 nurni.pl napisał: > Raporty Amnesty International o Czeczeni marsz przeczytać. > > wyborcza.pl/1,75477,2728467.html > wiadomosci.gazeta.pl/kraj/1,34309,4709255.html Nikt nie przeczy obustronnym morderstwom, ale jak widać treść wątku jest ci obca...bezkrytyczny negatorze... Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Ilu zginęło Czeczenów - a ile Rosjan ? 17.09.10, 20:55 Według oficjalnych danych po stronie rosyjskiej w konflikcie zginęło ok. 5 tys. żołnierzy armii federalnej i wojsk MSW. Według sieci zrzeszającej matki zabitych żołnierzy, prawdziwa liczba sięga 11 do 12 tys. osób. Dane o ofiarach po stronie czeczeńskiej, niewątpliwie znaczne, są trudne do ustalenia – znany polski publicysta, znawca z pobytów na miejscu problemów republik postradzieckich, Wojciech Jagielski, podał we wrześniu 2004 r., że mogą one sięgać liczby od 100 do 200 tysięcy osób. Również cytowany przez prasę jako wyraziciel opinii separatystów elektroniczny KavkazCenter (rezydujący na różnych serwerach) podaje sprzeczne i różne dane jak np. że straty ludności cywilnej (bez uściślenia, ale prawdopodobnie od początku II wojny) wahają się od 40 do 55 tysięcy (na październik 2003 r.), natomiast w związku z atakiem na szkołę w Biesłanie opublikowano w nim informację o tym, że w ciągu 10 lat konfliktu zginęło 42.000 czeczeńskich dzieci. pl.wikipedia.org/wiki/Czeczenia Odpowiedz Link Zgłoś
drabinahaha1 Re: Tylko dla przyjaciol czeczenskich terrorystow 17.09.10, 18:14 Moja babcia opowiadała, że jak ja Ruscy wywieźli jąz dziecmi na Sybir wczasie II wojny swiatowej to spotkała tam Czeczenke błagajacą o jedzenie dla dziecka, a moja babcia mogła jej dać tylko jakieś marne łuski po zbożu bo sama nic nie miała. Polska jest teraz wolna (chyba), a Czeczeni dalej mordowani i prześladowani przez rusków. Jeśli konDonek z kondominium wlezie w dupe ruskom to jak Boga kocham wyjde na ulicę. Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: Tylko dla przyjaciol czeczenskich terrorystow 17.09.10, 18:18 drabinahaha1 napisał: > Moja babcia opowiadała, że jak ja Ruscy wywieźli jąz dziecmi na Sybir wczasie I > I wojny swiatowej to spotkała tam Czeczenke błagajacą o jedzenie dla dziecka, a > moja babcia mogła jej dać tylko jakieś marne łuski po zbożu bo sama nic nie mi > ała. Polska jest teraz wolna (chyba), a Czeczeni dalej mordowani i prześladowan > i przez rusków. Jeśli konDonek z kondominium wlezie w dupe ruskom to jak Boga k > ocham wyjde na ulicę. > Dawaj...! Odpowiedz Link Zgłoś
drabinahaha1 Re: Tylko dla przyjaciol czeczenskich terrorystow 17.09.10, 18:21 ZSRR Rozpoczął m.in. deportacje całych narodów — Czeczenów na Sybir Odpowiedz Link Zgłoś
drabinahaha1 Re: Tylko dla przyjaciol czeczenskich terrorystow 17.09.10, 18:25 Likwidacja w 1944 Czeczeńsko-Inguskiej ASRR i wysiedlenie Czeczenów z Inguszami głównie do Kazachstanu i na Syberię. Powrót większości z nich (w trakcie wywózek umarło ok. 1/4 populacji). Odpowiedz Link Zgłoś
all.correct Re: Czeczen PiSakom w ... po same ... ! 17.09.10, 20:39 drabinahaha1 napisał: > Likwidacja w 1944 Czeczeńsko-Inguskiej ASRR i wysiedlenie Czeczenów z Inguszam > i głównie do Kazachstanu i na Syberię. Powrót większości z nich (w trakcie wywó > zek umarło ok. 1/4 populacji). Ale w SS było im dobrze ? Odpowiedz Link Zgłoś
sas125 Re: Tylko dla przyjaciol czeczenskich terrorystow 18.09.10, 21:45 ferr. ma kolor czerwony - obejrzyj sobie miasto Groznyj z premedytacja zniszczone przez armie czerwoną, testowaliśmy przy okazji nowaągenerację pocisków armatnich / o szczegółach techn nie napisze bo i tak nie zrozumiesz/ pewnie nie wiesz o rozrywanych przez transportery bojwnikach czeczeńskich - jak to radośnie przywiązać za noge i rękę do jednego i drugiego wozu a później ruszyć , albo po co się trudzić , powolutku miażdżymy gąsienicami bojownika tatę na oczach rodziny ,... oczywiscie to wszystko bzdury opowiadane przez uchodzcow czeczenskich armia czerwona to najszlachetniejsza armia na świecie- jak przypadkowo w 39 znalazła się na terytorium Łotwy, Litwy Estonii to naród tak witał ja radośnie że postanowiła tam zostać aż do lat dziewięćdziesiątych . w polszi gdy radośnie witający ja naród w 39 częstował ja jabłkami to armiejcy dziękowali i nie brali, a już na pewno nie kradli ferrari ma znamię czerwone jak GWno na stronie czołowej, nieusuwalne Odpowiedz Link Zgłoś
alexis_corner Re: Tylko dla przyjaciol czeczenskich terrorystow 18.09.10, 22:18 sasiek, a weź no te laski dynamitu co je skitrałeś jak żes jeszcze na grubie bumelował i leć na kaukaz może cie tam jaki lokalny wódz na doradce weźmie... :-D forum.gazeta.pl/forum/w,28,103138945,103207783,Sas125_to_czolowka_intelektualna_PiS_u_tu_na_forum.html - wredna alexis Odpowiedz Link Zgłoś
sas125 Re: Tylko dla przyjaciol czeczenskich terrorystow 18.09.10, 23:00 rząd to dupki -opinia Gudzowatego -ongiś gościa codziennego np. w TVN ciekawe czy do dzisiaj zmienił zdanie -może go monisia zapyta? ty tez czerwona ? z czerskiej ? nakład spada GWno prawdy nieodwracalnie. Odpowiedz Link Zgłoś