Dodaj do ulubionych

Pan premier to o której wraca z urlopu?

24.09.10, 16:45
Przy całym szacunku, ale coraz mniejszej cierpliwości- ani Premiera ani słychu ani Prezydenta ani widu. Ja wiem, ze to o niebo lepsze, niż obrażony Prezydent i wkurzony Premier (tak, mam na myśli bliźnięta) ale może nie popadajmy w skrajności.

Mam nadzieję, ze Pan Premier się naurlopował siępo same pachy, i że jedną ręką rozwiąże sprawę Radziszewskiej, drugą Palikota i że w końcu zacznie wypowiadać się/zajmować stanowiska w trudnych sprawach.

Pana premiera osttanio widzialam na wałach, jakiś tydzień temu przejechałam wzrokiem po wywiadzie z nim w jednym z poczytniejszych tygodników.

I tyle go widziano.

Pan premier pięknie pracuje na sukces nowej formacji Pana Palikota. I w sumie, cieszy mnie to.
Obserwuj wątek
    • przewodniczacy_po Re: Pan premier to o której wraca z urlopu? 24.09.10, 16:53
      Mam nadzieję, ze Pan Premier się naurlopował siępo same pachy, i że jedną ręką rozwiąże sprawę Radziszewskiej, drugą Palikota ...

Prawą nogą zlikwiduje dług publiczny, lewą nogą zlikwiduje bezrobocie, strzeli z głowki aferzystów, kręcąc zgrabnie tyłeczkiem zachęci inwestorów do inwestowania, a ptaszkiem rozwiąze problemy demograficzne.
      • vuvuzela Re: Pan premier to o której wraca z urlopu? 24.09.10, 17:12
        przewodniczacy_po napisał:

> Mam nadzieję, ze Pan Premier się naurlopował siępo same pachy, i że jedną ręką
        > rozwiąże sprawę Radziszewskiej, drugą Palikota ...
        >
        > Prawą nogą zlikwiduje dług publiczny, lewą nogą zlikwiduje bezrobocie, strzeli
        > z głowki aferzystów, kręcąc zgrabnie tyłeczkiem zachęci inwestorów do inwestowa
        > nia, a ptaszkiem rozwiąze problemy demograficzne.

Oby.
        • przewodniczacy_po Re: Pan premier to o której wraca z urlopu? 24.09.10, 17:32
          Niom.
          • off_nick Re: Pan premier to o której wraca z urlopu? 24.09.10, 17:39
            przewodniczacy_po napisał:

Pan Premier parę lat praktykował w UW, gdzie do perfekcji opanował wzniosłe mówienie kłamstw ;)
            Lubisz kłamliwe opowiastki?
            • vuvuzela Re: Pan premier to o której wraca z urlopu? 24.09.10, 17:43
              off_nick napisała:

> przewodniczacy_po napisał:
              >
              > Pan Premier parę lat praktykował w UW, gdzie do perfekcji opanował wzniosłe mów
              > ienie kłamstw ;)
              > Lubisz kłamliwe opowiastki?
              >
              Offnikowa. Byłabym zobowiązana gdybyś nie zaśmiecała moich wątków.

Ale oczywiście zmusić cię nie mogę.
              • off_nick Re: Pan premier to o której wraca z urlopu? 24.09.10, 18:15
                vuvuzela napisała:

> Offnikowa. Byłabym zobowiązana gdybyś nie zaśmiecała moich wątków.
                >
                > Ale oczywiście zmusić cię nie mogę.

Nie ma sprawy, miłego weekendu.
              • zoil44elwer Re: Pan premier to o której wraca z urlopu? 24.09.10, 19:29
                vuvuzela napisała:

> off_nick napisała:
                >
                > > przewodniczacy_po napisał:
                > >
                > > Pan Premier parę lat praktykował w UW, gdzie do perfekcji opanował wznios
                > łe mów
                > > ienie kłamstw ;)
                > > Lubisz kłamliwe opowiastki?
                > >
                > Offnikowa. Byłabym zobowiązana gdybyś nie zaśmiecała moich wątków.
                >
                > Ale oczywiście zmusić cię nie mogę.

Dlatego że nie pisze dobrze o Mumii Wolności(Partii Matce DonalTu)?
    • tw_wielgus Re: Pan premier to o której wraca z urlopu? 24.09.10, 17:37
      Sprawę Radziszewskiej? Nie ma sprawy Radziszewskiej.
      • vuvuzela Re: Pan premier to o której wraca z urlopu? 24.09.10, 17:42
        tw_wielgus napisał:

> Sprawę Radziszewskiej? Nie ma sprawy Radziszewskiej.

Tzn?
        • tw_wielgus Re: Pan premier to o której wraca z urlopu? 24.09.10, 17:52
          To znaczy, że pani minister ma taki pogląd na sprawę i jest on zgodny z poglądem większości społeczeństwa tego kraju.
          Chyba nie ma potrzeby abym Ci dowodził, używając metod statystycznych, że przy około 90% populacji katolików w społeczeństwie polskim obowiązkiem ministra (szanującego wolę większości) jest reprezentować stanowisko właśnie tej większości, która zdecydowała że p. Radziszewska znalazła się na ministerialnym stołku.
          • vuvuzela Re: Pan premier to o której wraca z urlopu? 24.09.10, 20:06
            tw_wielgus napisał:

> Chyba nie ma potrzeby abym Ci dowodził, używając metod statystycznych, że przy
            > około 90% populacji katolików w społeczeństwie polskim obowiązkiem ministra (sz
            > anującego wolę większości) jest reprezentować stanowisko właśnie tej większości
            > , która zdecydowała że p. Radziszewska znalazła się na ministerialnym stołku.

Oczywiście, że nie ma takiej potrzeby. Ja tez wierzę, że Premier powołał na te stanowisko Radziszewską, żeby do konca zdyskredytować tę funkcję. W kraju gdzie 90% populacji stanowią katolicy odsetek gejów i lesbijek musi stanowić jedynie niewielki, nic nieznaczący promil. Promil uwzględniając bląd statystyczny, czyli kształtuj się na poziomie minus 3%.
    • haen2010 Za każdym razem, 24.09.10, 17:58
      Kiedy Tusk parę dni urlopuje rozlega się płacz sierot. I myszy, czasem szczury, zaczynają harcować.
      • ferrari.dubienieckich Re: Za każdym razem, 24.09.10, 18:14
        haen2010 napisał:

> Kiedy Tusk parę dni urlopuje rozlega się płacz sierot. I myszy, czasem szczury,
        > zaczynają harcować.

:))) Zgadza sie.
        Ja swojego premiera prawie wcale nie widuje, a reszte menazerii od czasu do czasu gdy cos sie stanie i rzadko dziennikarze daja im mowic dluzej niz 3 minuty :))
      • vuvuzela Re: Za każdym razem, 24.09.10, 19:16
        haen2010 napisał:

> Kiedy Tusk parę dni urlopuje rozlega się płacz sierot. I myszy, czasem szczury,
        > zaczynają harcować.

Nikt tak mocno nie trzyma kciuków za Pana Premiera jak ja. Nikt tak mocno nie życzy mu, żeby mi mnie nie zawiódł.
    • ferrari.dubienieckich Moze Polska staje sie normalnym krajem 24.09.10, 17:58
      vuvuzela napisała:

> Przy całym szacunku, ale coraz mniejszej cierpliwości- ani Premiera ani słychu
      > ani Prezydenta ani widu.

Uzaleznilas sie od nich? :))
      Moze Polska staje sie normalnym krajem gdzie politycy pracuja w spokoju zamiast siedziec w TV, albo na lawie sadowej. :p
      • vuvuzela Re: Moze Polska staje sie normalnym krajem 24.09.10, 19:19
        ferrari.dubienieckich napisał:

> vuvuzela napisała:
        >
        > > Przy całym szacunku, ale coraz mniejszej cierpliwości- ani Premiera ani s
        > łychu
        > > ani Prezydenta ani widu.
        >
        > Uzaleznilas sie od nich? :))

Ani trochę. Po prostu uświadomiłam sobie, ze nie pamiętam kiedy któryś z nich wypowiadał się w jakiejś naglącej sprawie. Pan Premier wspomniał tylko o tym, że nie widzi powodu do budowy żadnego dodatkowego pomnika poza Powązkami czym zasmucił nie tylko prezesa i Wessermanównę, ale również Deresza i Ewę Komorowską.
        • ferrari.dubienieckich Re: Moze Polska staje sie normalnym krajem 24.09.10, 20:00
          > wypowiadał się w jakiejś naglącej sprawie. Pan Premier wspomniał tylko o tym, że
          > nie widzi powodu do budowy żadnego dodatkowego pomnika

O przepraszam, a kto mowil sadowi jak ma zawyrokowac w sprawie Zakariewa? Z samej Brussel polecenia wydawal. :p
    • cookies9 Re: Pan premier to o której wraca z urlopu? 24.09.10, 19:51
      Był nie tylko na wałach.:-)Wspierał Komorowskiego w kampanii wyborczej,swietnie
      wypunktował Jarosława Kaczyńskiego,odebrał prestizowe wyróżnienie UE,odbył podróż
      rzadową do Indii, - jest widoczny i nie ulegajmu złudzeniu,że szefa rzadu nie ma.
      Ma prawo,po tak trudnym okresie - katastrofie,pogrzebach,powodziach,wyborach-
      wyjechać na kilka dni do Grecji.
    • etta2 Re: Pan premier to o której wraca z urlopu? 24.09.10, 20:03
      Czyżby "pańskie oko konia tuczy", a gdy brak pańskiego oka, to koń głupieje....
      Przesadzasz i czepiasz się. Raptem premiera nie było kilka dni, bo pamiętam jakąś konferencję na początku września. Dopiero zaczął pracę sejm po przerwie wakacyjnej, jutro konwecja PO, więc dziś musi wrócić z urlopu. Nic się nie dzieje aż tak ważnego, by musiał warować, ma prawo do paru dni urlopu, gdy prócz vuvuzeli nikt go nie potrzebuje.
      • vuvuzela Re: Pan premier to o której wraca z urlopu? 24.09.10, 20:09
        etta2 napisała:

> Czyżby "pańskie oko konia tuczy", a gdy brak pańskiego oka, to koń głupieje....
        > Przesadzasz i czepiasz się. Raptem premiera nie było kilka dni, bo pamiętam jak
        > ąś konferencję na początku września. Dopiero zaczął pracę sejm po przerwie waka
        > cyjnej, jutro konwecja PO, więc dziś musi wrócić z urlopu. Nic się nie dzieje a
        > ż tak ważnego, by musiał warować, ma prawo do paru dni urlopu, gdy prócz vuvuze
        > li nikt go nie potrzebuje.

I tak się łagodnie ze mną obeszłaś. otwierałam twój link z drżącym sercem, byłam pewna, że poślesz mnie do wszystkich diabłów. przeszłaś jakiś udany trening osobowości?

Od początku września do konca września minęło 30 dni. W tym czasie mnóstwo się zdarzyło a premier na urlopie, prezydent na dożynkach. Nnic dziwnego, że dziennikarze oblegają Jarkacza, bo kogo innego mają oblegać? Grzesia?
        • etta2 Re: Pan premier to o której wraca z urlopu? 24.09.10, 20:19
          Jestem zdania, że premier i rząd mają ROBIĆ SWOJE, a nie pałętać się po TV i radio. Dziś prezydent spotkał się z samorządowcami z całego kraju, szykuje jakiś pakiet legislacyjny o samorządach. Zadowala mnie, że premier - gdy jest potrzebny - jest na miejscu i nie oczekuję, że będą się produkować w mediach, oni SĄ OD ROBOTY, a nie lansu.
          P.S. Niestety, muszę się przerobić na bardziej nudną. Kilkudniowy ban nie był zbyt przyjemny, szczególnie, że to "za niewinność" było...
    • pan_ryj_zapijaczony_banow_26 Rządzenie nie polega na robieniu konferencji praso 24.09.10, 20:05
      vuvuzela napisała:
      >
      > Pan premier pięknie pracuje na sukces nowej formacji Pana Palikota. I w sumie,
      > cieszy mnie to.

prasowych 3 razy dziennie!
    • hordol oba to nieroby 24.09.10, 21:25
      i tyle
    • honeyr Re: Pan premier to o której wraca z urlopu? 25.09.10, 13:50
      > Mam nadzieję, ze Pan Premier się naurlopował siępo same pachy, i że jedną ręką
      > rozwiąże sprawę Radziszewskiej, drugą Palikota i że w końcu zacznie wypowiadać
      > się/zajmować stanowiska w trudnych sprawach.

I co? Zajął?
      • vuvuzela Re: Pan premier to o której wraca z urlopu? 25.09.10, 15:06

>
        > I co? Zajął?

Ja się z tobą ani z żadnym innym napieralszczykiem nie sprzymierzę, żeby dokopać tuskowi. Porzuć płonne nadzieje.
        • shir-ker Re: Pan premier to o której wraca z urlopu? 25.09.10, 15:47
          Tusk świetnie dokopuje sobie sam. :D
        • honeyr Re: Pan premier to o której wraca z urlopu? 25.09.10, 15:53
          > Ja się z tobą ani z żadnym innym napieralszczykiem nie sprzymierzę, żeby dokopa
          > ć tuskowi. Porzuć płonne nadzieje.

Na serio sądzisz, że - tak jak swe prywatne - tak również FK rozłożysz swymi obsesjami? Nie wierzę, aby ego uniosło Cię aż tak wysoko ponad rzeczywistość. Miłego dnia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka