Dodaj do ulubionych

Na miejscu Jarosława pozwałbym TVN

12.10.10, 10:27
Nie ma lepszego momentu żeby udowodnić jak bardzo ta telewizja manipuluje rzeczywistością, zwłaszcza że są w sieci materialy filmowe z całym rpzemówieniem Jarka gdzie nie ma ani słowa o prawdziwych polakach
I jakby Kolenda Zalewska musiała przeprosic widzów o 19.00 na poczatek Faktów za swoje kłamstwa ale by to było spektakularne poniżenie.
Az żałuję że nikt w PiSie na to nie wpadnie
Obserwuj wątek
    • mr.sajgon Re: Na miejscu Jarosława pozwałbym TVN 12.10.10, 10:31
      kontestatorbg napisał:

> Nie ma lepszego momentu żeby udowodnić jak bardzo ta telewizja manipuluje rzecz
      > ywistością, zwłaszcza że są w sieci materialy filmowe z całym rpzemówieniem Jar
      > ka gdzie nie ma ani słowa o prawdziwych polakach
      > I jakby Kolenda Zalewska musiała przeprosic widzów o 19.00 na poczatek Faktów z
      > a swoje kłamstwa ale by to było spektakularne poniżenie.
      > Az żałuję że nikt w PiSie na to nie wpadnie

Tez tak uwazam, najwyzsza pora ukrocic lgarstwa tej stacji.
      • cookies9 Re: Na miejscu Jarosława pozwałbym TVN 12.10.10, 10:35
        >Tez tak uwazam, najwyzsza pora ukrocic lgarstwa tej stacji. <

proces jest dobra sprawą:-) bpowołani biegli psychiatrzy wypowiedzą się na temat stanu
        umysłowego JarKacza a przy okazji ukrócą jego łgarstwa
      • indeed4 Bez sensu. 12.10.10, 19:36
        Pozywać stację o to, że skłamała przytaczając słowa, które tego dnia akurat nie padły, ale za to były wielokrotnie wypowiadane publicznie przez Kaczyńskiego wcześniej ?

Jasne : nie jest dobrze, kiedy media manipulują przekazem czy też zwyczajnie kłamią, ale kategoryczne żądanie przeprosin w tym wypadku stwarza dziwne wrażenie, że PiS się czegoś wstydzi czy uważa przypisanie im tych słów za kompromitujące ; nie bardzo tylko rozumiem co jest w tym wstydliwego - jak już dziś pisałem identyczną retoryką posługują się od lat w USA Republikanie i nikt tam jakoś z tego powodu sensacji nie robi.

Dlaczego biedni Amerykanie, ludzie z niższej klasy średniej głosują na Republikanów, którzy reprezentują bogaty Zachód ?

Ponieważ Republikanie zdołali ich przekonać, że ludzie tacy jak Michael Moore, jak redaktorzy " New York Timesa", jak ja - czyli liberałowie, to nie są "prawdziwi Amerykanie" .
        Republikanie nadali słowu " liberał" mniej więcej sens, jaki Adolf Hitler nadał słowu "Żyd" .
        A zatem "liberałowie" to ludzie, którzy "korumpują" i " zaśmiecają społeczeństwo". Jeżdżą do Francji i zajadają serki brie, nie są "prawdziwymi Amerykanami".

Richard Rorty, " Ameryka zbuntowana"
    • obraza.uczuc.religijnych Chyba żartujesz??? 12.10.10, 10:33
      Kaczyński pozwalby TVN i na głowę zrzucilby sobie pod domem demonstrację pod przywództwem Tomasza Sakiewicza w obronie wolności słowa dziennikarzy.
      • mr.sajgon To ty sobie zartujesz 12.10.10, 10:35
        obraza.uczuc.religijnych napisał:

> Kaczyński pozwalby TVN i na głowę zrzucilby sobie pod domem demonstrację pod pr
        > zywództwem Tomasza Sakiewicza w obronie wolności słowa dziennikarzy.

Michnik pozywa i jakos nie widze twoich protestow
        • obraza.uczuc.religijnych Re: To ty sobie zartujesz 12.10.10, 11:13
          Bo ja nie protestuję, ale Sakiewicz protestuje. I to z pochodniami.
          • mr.sajgon Re: To ty sobie zartujesz 12.10.10, 22:00
            obraza.uczuc.religijnych napisał:

> Bo ja nie protestuję, ale Sakiewicz protestuje. I to z pochodniami.

A ktos ci chcial wsadzic taka pochodnie w ..... ze masz na nia uczulenie ?
            Ja nie widze w tym nic zlego, dla mnie moga nawet z piecykiem gazowm na plecach spacerowac.
            • obraza.uczuc.religijnych Re: To ty sobie zartujesz 13.10.10, 07:50
              Ja też nie mam nic przeciwko. jaroslaw będzie miał przynajmniej jasno w domu z powodu dławienia wolności słowa dziennikarzy.
    • woda_woda Też bym tego chciała. 12.10.10, 10:43
      Przy okazji nagłośnione byłyby brednie prezesa pod Pałacem, bo trzeba by analizować wszystko, co mówił.
      • kontestatorbg Re: Też bym tego chciała. 12.10.10, 10:50
        woda_woda napisała:

> Przy okazji nagłośnione byłyby brednie prezesa pod Pałacem, bo trzeba by analiz
        > ować wszystko, co mówił.

Zgadza się, bo JArosław trochę naprawdę odleciał, a wytłumaczenie traumą po śmierci brata nie jest żadnym wytłumaczeniem. Jak ktos ma traume niech się zajmie czymś mniej eksponowanym niż szefowanie 2 co do wielkości partii w Polsce.
        Nie zmienia to jednak faktu że chciałbym wreszcie procesu wytoczonego dużej telewizji za manipulację faktami i chciałbym żeby skazany dziennikarz musiał an dzień dobry w głównym wydaniu serwisu informacyjnego przeprosić że skłamał.
        I to nie tylko że sie na TVN uwziąłem, choć niektóre ich materiały sa tak tendencyjne że aż patrzeć nie mozna, ale wobec wszystkich głównych mediów, a chocby i tych co w kampani wyborczej pracowali w TVP i tez koloryzowali fakty w druga stronę.
        • woda_woda Re: Też bym tego chciała. 12.10.10, 10:55
          kontestatorbg napisał:

> I to nie tylko że sie na TVN uwziąłem, choć niektóre ich materiały sa tak tende
          > ncyjne że aż patrzeć nie mozna,

Trudno mi się odnieść, bo rzadko oglądam :)

> w TVP i tez koloryzowali fakty w druga
          > stronę.

Nie mogę się odnieść, bo nie oglądam wcale :)
        • tw_wielgus Re: Też bym tego chciała. 12.10.10, 11:28
          A która zatem stacja telewizyjna, radiowa, jest Twoim zdaniem obiektywna? Która to rzetelnie relacjonuje fakty?
          • kontestatorbg Re: Też bym tego chciała. 12.10.10, 11:55
            tw_wielgus napisał:

> A która zatem stacja telewizyjna, radiowa, jest Twoim zdaniem obiektywna? Która
            > to rzetelnie relacjonuje fakty?

Obecnie?? Żadna
            • tw_wielgus Re: Też bym tego chciała. 12.10.10, 12:00
              Zatem, moja opinia o najbardziej obiektywnej stacji jest jak najbardziej na miejscu.
          • volupte01 Re: Też bym tego chciała. 12.10.10, 13:17
            Trwam , oczywiscie:-)
            • tw_wielgus Re: Też bym tego chciała. 12.10.10, 13:47
              Trwasz w błędzie, oczywiście..;)
      • luna1964 Re: Też bym tego chciała. 12.10.10, 11:42
        A JA bym chciala - aby media zbojkotowaly pana PREZESA i jego ,,chora,, na wladze chec poklocenia polakow !!!
    • tw_wielgus Re: TVN 12.10.10, 10:48
      to najbardziej obiektywna stacja telewizyjna, a Ty mój mały manipulatorze jak udowodnisz, że w necie wypowiedzi Kaczyńskiego z tej pożałowania godnej partyjnej agitki są kompletne i nie zmanipulowane przez pisowskich speców od propagandy?
      • kontestatorbg Re: TVN 12.10.10, 10:55
        tw_wielgus napisał:

> to najbardziej obiektywna stacja telewizyjna, a Ty mój mały manipulatorze jak u
        > dowodnisz, że w necie wypowiedzi Kaczyńskiego z tej pożałowania godnej partyjne
        > j agitki są kompletne i nie zmanipulowane przez pisowskich speców od propagandy
        > ?

Jak rozumiesz słowo obiektywna?? Bo widzisz ja rozumiem obiektywizm w programie informacyjnymw ten sposób że przedstawia się fakty pozbawione komentarza. Od komentowania sa publicyści. A oglądając serwisy informacyjne i czytając gazety w Poslce bez problemu powiem Ci jaki dziennikarz z kim sympatyzuje.
        A na dziennikarstwie uczono mnie że naczelną zasada jest właśnie to że prowadząc serwis informacyjny czy pisząc wiadomości do gazety czytelnik nie ma rpawa domyślić się czyją stronę trzymam. A w Polsce jak to wygląda wszyscy widza.
        A widac to najlepiej po tym ze nawet dziennikarze nazwali TVN - Tusk Vision Network ( zaczęli bodaj Zalewski z Mazurkiem ), wszyscy dziennikarze mówili że jest TVPiS, wszyscy wiedzą że Gazaeta Polsak i Rzepa są pro Pisowskie, a Andrzej Wajda jasno okreslił medialnych przyjaciól ludzi z PO
        Więc wskaż mi wiec prosze obiektywizm którejkolwiek polskiej stacji telewizyjnej, radia lub gazety
        • tw_wielgus Re: TVN 12.10.10, 11:07
          No to się koleś przedstawiłeś, napisałeś studiowałeś dziennikarstwo po paru zdaniach, jakie napisałeś bez trudu mogę określić, z kim sympatyzujesz, toteż Twoja opinią o TVN można sobie d. podetrzeć. Bo jest ( rzeczona opinia) tak samo obiektywna jak programy Wildsteina czy felietony Ziemkiewicza.
          W TVN dziennikarze dają możliwość wypowiedzi obu stronom, fakty są przygotowanie profesjonalnie i podane w możliwie najbardziej obiektywny sposób.

I właśnie za ów obiektywizm stacja znalazła się na celowniku wściekłych, obrzydliwych pisowskich bulterierów ataków, w których „poetykę” wpisujesz się swoją wypowiedzią.
          • kontestatorbg Re: TVN 12.10.10, 11:17
            tw_wielgus napisał:

> W TVN dziennikarze dają możliwość wypowiedzi obu stronom, fakty są przygotowani
            > e profesjonalnie i podane w możliwie najbardziej obiektywny sposób.

Dawanie możliwości wypowiedzenia się obu stronom nie jest jeszcze świadectwem obiektywizmu bo z palcem w nosie moge ci zmontować materiał tak że z niewinnej osoby zrobię największego zbrodniarza
            A co do moich sympatii politycznych celując w Ziemkiewicza i Wildsteina to nie trafiłeś, bo oni są zwolennikami PiSu, a ja konsekwentnie od 2007 głosuję na Korwina i partie z nim związane
            • tw_wielgus Re: TVN 12.10.10, 11:24
              Nie zarzucasz im (TVN) jednak manipulowania montażem w tym materiale.
              Ziemkiewicz konsekwentnie wypiera się poparcia dla PiS to zamo robi Wildstain.

"Korwina i partie z nim związane" czyli, jeżeli oczywiście dobrze rozumuję, reprezentujesz poglądy bliskie poglądom S.Michłkiewicza przypomnieć Ci jakie?
              • kontestatorbg Re: TVN 12.10.10, 11:36
                tw_wielgus napisał:

> "Korwina i partie z nim związane" czyli, jeżeli oczywiście dobrze rozumuję, rep
                > rezentujesz poglądy bliskie poglądom S.Michłkiewicza przypomnieć Ci jakie?

A ty głosując na PO masz poglądy takie jak Gowin czy jak Palikot?? Bo tożsame to one za cholerę nie są.
                Wiec wyobraź sobie że nie ma w Polsce partii na którą można oddać głos 100% zgadzajac się ze wszystkimi założeniami programowymi. A mi się bardzo podoba liberalizm gospodarczy Korwina
                • tw_wielgus Re: TVN 12.10.10, 11:57
                  Korwin plecie trzy po trazy jego "genialne" spostrzeżenia są po prostu nie do zastosowania w naszej sytuacji. To celebrysta, facet który koniecznie pragnie zaistnieć i nic poza tym.
                  To moja ocena oczywiście nie musisz się z nią zgodzić. Pamiętam taką sytuację jak bronił swojego stołka ( przed Michałkiewiczem nota bene) nie wychodząc z gabinetu i siusiając do doniczek z kwiatami. Śmieszny facecik.
                  Nie podzielam poglądów reprezentowanych przez PO, generalnie nie istnieje w tej chwili w Polsce żadna partia z której poglądami bym się utożsamiał.
        • mariner4 Z tego co piszesz wynika 12.10.10, 13:27
          że jak na własne oczy widziałem i uszy słyszałem, kiedy ten motłoch życzył pani Komorowskiej, żeby jej samolot spadł, to omamy?
          Jak ten wściekły gnom wykrzykiwał o prawdziwych Plakach, to jakieś przywidzenie?
          Żyłem zbyt długo w kraju, gdzie dziennikarzy obowiązywała linia jednej partii. Teraz mam wybór.
          Tak. Oglądam TVN24 i nie znoszę TVP, którą uważam za PiSowską gadzinówkę.
          Mam wybór.
          To nie JK powinien pozywać TVN. On chce sprowokować w Polsce rozruchy. Chce powtórki z morderstwa G.Narutowicza, do którego doszło w podobnych okolicznościach. Kaczor to taki mały Hitlerek dla ubogich. Zdechnie ze złości wkrótce.
          M.
      • bikej5 Re: TVN 12.10.10, 11:08
        to najbardziej obiektywna stacja telewizyjna,

:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
        • tw_wielgus Re: TVN 12.10.10, 11:26
          Jesteś zmanipulowany przez lata pisowskiej propagandy.
          To widać i słychać i czuć.
          • bikej5 Re: TVN 12.10.10, 12:45
            tw_wielgus napisał:

> Jesteś zmanipulowany przez lata pisowskiej propagandy.
            > To widać i słychać i czuć.
            >
            :))))))))))))))))))

bawisz mnie-
            • tw_wielgus Re: TVN 12.10.10, 14:42
              To dobrze, czy żle?
              Posłużę się cytatem, zgadniesz jaki to film?
              - "a tak w ogóle to poznasz głupiego po śmiechu jego"
              • bikej5 Re: TVN 12.10.10, 17:47
                tw_wielgus napisał:

> To dobrze, czy żle?
                > Posłużę się cytatem, zgadniesz jaki to film?
                > - "a tak w ogóle to poznasz głupiego po śmiechu jego"

ale mi przywaliłeś.I w dodatku nie wiem co to za film-chyba się pochlastam.Tylko nie bijcie mnie panie w następnym poście-prosiem uniżenie!
                Bywaj!;)))))
                • tw_wielgus Re: TVN 12.10.10, 18:02
                  No to bywaj...
      • shir-ker Re: TVN 12.10.10, 11:38
        Bardzo zabawne. :D

tw_wielgus napisał:

> to najbardziej obiektywna stacja telewizyjna
        • tw_wielgus Re: TVN 12.10.10, 11:59
          Argumentacją potrafisz powalić...
          • shir-ker Re: TVN 12.10.10, 13:04
            Zaproponuj swoją. Byle sensowną.

Na razie zauważyłam tylko stwierdzenie, Twoje.

Ty masz swój pogląd na te sprawę, a ja mam prawo być rozbawiona.
            • tw_wielgus Re: TVN 12.10.10, 14:50
              Ależ oczywiście, mnie naprzykład bawi to że jest tyle naiwnych jednostek które bezkrytycznie kupują każdy bajer jaki im podsunie pisowska propaganda. Normalnie wję od rana do wieczora ze śmiechu.
              Chcesz argumentu, proszę.
              Do wyboru mamy państwową telewizję trzy programy w tym jeden informacyjny, chyba poza konkurencją jeżeli chodzi o manipulowanie i sterowanie informacją, TV- Trwam dla wytrwałych czyli żródło zakłamania w Twoim domu, Polsat, Super Stację i może jakieś regionalne drobiazgi.
              Spośród wyżej wymienionych to właśnie TVN24 podaje najbardziej rzetelne informacje, co zresztą potwierdzają sondaże, zgadza się?
              Zatem moje twierdzenie jest jak najbardziej oparte na faktach.
              www.pbsdga.pl/x.php?x=223/Ranking-wiarygodnosci-dziennikarzy.html
              • shir-ker Re: TVN 12.10.10, 18:17
                Dajesz mi tu sondaż (przestarzały mocno ) na dowód, że ktoś/coś jest obiektywne.

Hm...

Wybacz, ale nadal mnie nie przkonałeś. Przeprowadź sondaż wśród zwolenników wiadomego radia i zobaczysz inne wyniki.

W dalszym ciągu uważam, że bardzo dużo brakuje TVN do obiektywizmu.
                • tw_wielgus Re: TVN 12.10.10, 19:39
                  Zaraz, zaraz nie twierdziłem nigdy, że w przypadku TVN nie ma się do czego przyczepić.
                  Napisałem "najbardziej" czyli spośród tego co mamy do dyspozycji.
                  Z tym, że od państwowej telewizji (opłacanej z kiesznie nas wszystkich) powinniśmy wymagać bezwzględnie neutralności politycznej . TVN to prywatna rozgłośnia i jeżeli jej właściciel zechce promować dowolną partię to nic mi do tego. Najwyżej nie będę oglądać.

Wiarygodność każdego sondażu można podważyć, lekceważąc jego wyniki jak to uczyniłaś.
    • elena4.2 Re: Na miejscu Jarosława pozwałbym TVN 12.10.10, 10:54
      Powinien pozwac. Przy okazji ludzie by sobie do końca uświadomili w co się obróciły polskie sądy, bo przeciez w wyrok skazujący towarzyszy z TVN nie wierzę.
      • kontestatorbg Re: Na miejscu Jarosława pozwałbym TVN 12.10.10, 10:56
        elena4.2 napisała:

> Powinien pozwac. Przy okazji ludzie by sobie do końca uświadomili w co się obr
        > óciły polskie sądy, bo przeciez w wyrok skazujący towarzyszy z TVN nie wierzę.

A ja wierze bo TVN przegrał już na przykład z Maciarewiczem
        • woda_woda Re: Na miejscu Jarosława pozwałbym TVN 12.10.10, 11:00
          kontestatorbg napisał:

> A ja wierze bo TVN przegrał już na przykład z Maciarewiczem

Nie, nie przegrał.
          Sąd nie stwierdził, ze Macierewicz mówił prawdę.
          • kontestatorbg Re: Na miejscu Jarosława pozwałbym TVN 12.10.10, 11:05
            A tak TVN - czcionką 8 napisał przeprosiny pod tekstem o wczorajszym pochodzie

* W pierwotnej wersji artykułu znalazły się przypisane błędnie Jarosławowi Kaczyńskiemu słowa "Nadejdą jeszcze takie czasy, że prawdziwi Polacy dojdą do władzy". Błąd wynikał ze słabej jakości nagrania. Przepraszamy."

tvn24.lajt.pl/1677246,1,5,3,wiadomosc.html
            Ale nie przeszkadzało im to przez cały wczorajszy dzień rozmawiać o tym ze wszystkimi możliwymi gośćmi i rozkminiać kto jest prawdziwym Polakiem a kto nie
            • woda_woda Re: Na miejscu Jarosława pozwałbym TVN 12.10.10, 11:08
              kontestatorbg napisał:

> A tak TVN - czcionką 8 napisał przeprosiny pod tekstem o wczorajszym pochodzie
              >
              > * W pierwotnej wersji artykułu znalazły się przypisane błędnie Jarosławowi Kacz
              > yńskiemu słowa "Nadejdą jeszcze takie czasy, że prawdziwi Polacy dojdą do władz
              > y". Błąd wynikał ze słabej jakości nagrania. Przepraszamy."

A więc sprostowali, zgodnie z prawem, prezes nie ma szans w sądzie :)
              • kontestatorbg Re: Na miejscu Jarosława pozwałbym TVN 12.10.10, 11:19
                woda_woda napisała:

> A więc sprostowali, zgodnie z prawem, prezes nie ma szans w sądzie :)

Sprostowali materiał na stronie internetowej, pozostaje główne wydanie Faktów. Jak dziś o 19.00 zaczną od sprostowania swojego materiału z wczoraj to pełen szacun i odwołam swoje słowa że są stronniczy.
                • simera16 Re: Na miejscu Jarosława pozwałbym TVN 12.10.10, 11:30
                  kontestatorbg napisał:

> woda_woda napisała:
                  >
                  > > A więc sprostowali, zgodnie z prawem, prezes nie ma szans w sądzie :)
                  >
                  > Sprostowali materiał na stronie internetowej, pozostaje główne wydanie Faktów.
                  > Jak dziś o 19.00 zaczną od sprostowania swojego materiału z wczoraj to pełen sz
                  > acun i odwołam swoje słowa że są stronniczy.

Gonisz w "piętkę"...
        • elena4.2 Re: Na miejscu Jarosława pozwałbym TVN 12.10.10, 11:04
          Ta sprawa jest prosta jak drut w kazdym państwie prawa. W państwach bezprawia juz nie.
          A przydałoby się przeczołgac funkcjonariuszkę, bo na zbyt wiele sobie pozwala.
          • simera16 Re: Na miejscu Jarosława pozwałbym TVN 12.10.10, 11:18
            elena4.2 napisała:

> Ta sprawa jest prosta jak drut w kazdym państwie prawa. W państwach bezprawia j
            > uz nie.
            > A przydałoby się przeczołgac funkcjonariuszkę, bo na zbyt wiele sobie pozwala.

Chciałbym widzieć jak Kaśka w jednym szeregu czołga się z innymi "bezstronnymi"; Rydzykiem, Ziemkiewiczem, Wildsteinem i wielu, wielu innymi spadami z tego samego drzewa... ROTFL ...
            • elena4.2 Re: Na miejscu Jarosława pozwałbym TVN 12.10.10, 11:24
              Wszyscy wymienieni przez ciebie mają jakieś poglądy i ich bronią.
              Ona ma tylko dyspozycyjnośc oraz klamstwo, oszczerstwo i kubeł pomyj jako narzędzia w swojej pracy.
              • simera16 Re: Na miejscu Jarosława pozwałbym TVN 12.10.10, 11:29
                elena4.2 napisała:

> Wszyscy wymienieni przez ciebie mają jakieś poglądy i ich bronią.
                > Ona ma tylko dyspozycyjnośc oraz klamstwo, oszczerstwo i kubeł pomyj jako narzę
                > dzia w swojej pracy.

Tiaaaa....Znaczy się manipulowanie jako takie ma dwie twarze; poglądowa i dyspozycyjną...ROTFL...
        • tw_wielgus Re: Na miejscu Jarosława pozwałbym TVN 12.10.10, 11:10
          Nie, nie przegrał z Macierewiczem, przegrał z przebiegle skonstruowanym zapisem prawnym który sprawił, że Antek nie jest odpowiedzialny za ten stek bzdur zwany "Raportem z likwidacji WSI" jego autorstwa.
    • zapijaczony_ryj To naród powinien pozwać tego psychopatę, ze jego 12.10.10, 11:06
      demokratyczny wybór nazywa ludźmi niegodnymi.
      Ale i tak by mu nic nie zrobili, bo to człowiek chory psychicznie!
      A co najwazniejsze, to chyba to wie i dlatego olewa prawo i demokrację!
    • mietowe_loczki Re: Na miejscu Jarosława pozwałbym TVN 12.10.10, 11:28
      Tak, tak, wiem, że marzy ci się zamordyzm i ograniczanie wolności słowa.
      • kontestatorbg Re: Na miejscu Jarosława pozwałbym TVN 12.10.10, 11:38
        mietowe_loczki napisała:

> Tak, tak, wiem, że marzy ci się zamordyzm i ograniczanie wolności słowa.

Marzy mi się prawda, żebym oglądając informacje w TV nie musiał się zastanawiać czy to jest prawdziwy news czy zmanipulowany
        • mietowe_loczki Re: Na miejscu Jarosława pozwałbym TVN 12.10.10, 11:48
          To tylko próba ubrania tego marzenia o zamordyzmie w piękne słówka.
          • kontestatorbg Re: Na miejscu Jarosława pozwałbym TVN 12.10.10, 11:55
            mietowe_loczki napisała:

> To tylko próba ubrania tego marzenia o zamordyzmie w piękne słówka.

Mówienie prawdy to zamordyzm??
            • tw_wielgus Re: Na miejscu Jarosława pozwałbym TVN 12.10.10, 12:05
              Czyjej prawdy? Bo w sprawie "smoleńska" prawdy są co najmniej dwie.
              • kontestatorbg Re: Na miejscu Jarosława pozwałbym TVN 12.10.10, 12:11
                tw_wielgus napisał:

> Czyjej prawdy? Bo w sprawie "smoleńska" prawdy są co najmniej dwie.

Prawda jest zawsze tylko jedna. A właśnie media staraja się wmówić te dwie prawdy tym samym antagonizując społeczeństwo
                • tw_wielgus Re: Na miejscu Jarosława pozwałbym TVN 12.10.10, 12:25
                  Doprawdy?
                  Politycy potrafią jednak owe prawdy rozmnożyć, czego przykładem może być właśnie sprawa kastrofy smoleńskiej. Dlaczego Kaczyński konsekwentnie używa słowa "polegli"?
            • mietowe_loczki Re: Na miejscu Jarosława pozwałbym TVN 12.10.10, 12:10
              Pozywanie prywatnej stacji to zamordyzm. Zresztą pomyśl sobie o tym wrzasku zwolenników PiS i UPR, obrońców wolności słowa niewątpliwie, gdyby faktycznie Kaczyński chciał podać do sądu TVN24. Te demonstracje, listy poparcia.
              • kontestatorbg Re: Na miejscu Jarosława pozwałbym TVN 12.10.10, 12:19
                mietowe_loczki napisała:

> Pozywanie prywatnej stacji to zamordyzm.

Bezpodstawne tak, a przyłapanej na kłamstwie i tworzeniu "złego" wizerunku w mediach to standard w krajach zachodnio europejskich
                • mietowe_loczki Re: Na miejscu Jarosława pozwałbym TVN 12.10.10, 20:46
                  Sprzedaj ten tekst tym, którzy najgłośniej jęczą, kiedy Michnik podaje ich do sądu.
    • buldog2 Re: Na miejscu Jarosława pozwałbym TVN 12.10.10, 11:49
      Media często przerysowują sytuację, niekiedy wkładają ludziom sformułowania, które wypowiedział kto inny.
      Tym razem zrobiły to media niestowarzyszone z PiS-em, i trzeba dodać, w ilości znikomej. Naprawdę podział na prawdziwych i nieprawdziwych Polaków wprowadził PIS z JK na czele, w różnych wariantach i w różnym czasie. Pani Katarzyna Kolenda-Zaleska przedstawiła kwintesencję tego wszystkiego, co przez lata słyszeliśmy od władz, członków i sympatyków PiS oraz ich mediów. Zatem chodzić może o to, że wymienione określenia nie padły akurat dziś i to jest zarzut, ale prędzej co do formy, niż treści, bo jeśli chodzi o treść, to wiele tu jeszcze zabrakło, choćby prawdy o „unabomberze” i propagandowych filmach na YT, do których nikt się nie przyznaje. A jeśli kto w dobrej sprawie popełni wymienione wykroczenia, to jakkolwiek być może sam zrobiłbym to nieco inaczej, nie przechodzą mi przez gardło słowa potępienia.

Pani Katarzyna Kolenda - Zaleska jest poza zasięgiem partyjnych propagandystów dlatego jeszcze, że swego czasu pokazała, że ma poczucie swojej wartości, własne zdanie i prędzej odejdzie z pracy, niż nagnie sumienie do partyjnych dyrektyw lub je schowa do kieszeni. Nie jak niektórzy „prawdziwi” mężczyźni z PiS, po zbesztaniu przez JK ich koleżanki (ona sama też nie inaczej). A jak w sposób adekwatny do rzeczywistości zareagować na łamanie konstytucyjnego porządku w Polsce i wzywanie do nieuznawania wyniku wolnych demokratycznych wyborów? W białych rękawiczkach i pochyleniu poddanego? Czy twardo, z podniesioną głową i sztandarem wzywającym do walki ze skłamanymi hasłami wolności, z oszczercami żądającymi, by Polska była ICH i poddana ICH „kontroli państwowej, która obejmuje wszystkie dziedziny życia publicznego, nie pozostawiając sfer niczyich”.
      Gdybym wspomniany komentarz robił ja, zapewne w nieco inny sposób zostałyby dokładnie powtórzone nie tylko wspomniane określenia, ale i wiele innych. Być może tak się stanie i na pewno PiS nie wygra od takiego przedstawienia rzeczy.
      Reguły i dobre obyczaje są dla tych, którzy ich przestrzegają. Nawiązywanie do hitleryzmu (pomówienia), a także żądanie, by całość życia publicznego była pod całkowitym nadzorem państwa (cytat dokładny co do istoty, nie formy) sprawiają, że mowa o wolności w ustach JK stała się pustym dźwiękiem i wykluczają go z tego towarzystwa. Tak jak wiele innych słów, także takich, jak wypowiedziane w apogeum potęgi i „chwały” PiS i JK: "Przyjrzyjcie się mi, bo patrzycie na Łukaszenkę" (2006 r.).
      --
      Pozdrowienia,
      buldog.
    • etwas-geheimnis Re: Na miejscu Jarosława pozwałbym TVN 12.10.10, 13:21
      Posluchaj tego belkotu i sam sie przekonaj, ze mozna go na różny sposob rozumieć.www.youtube.com/watch?v=6XDT9fM31Jw&feature=player_embedded
      • don.kichote Re: Na miejscu Jarosława pozwałbym TVN 12.10.10, 15:58
        etwas-geheimnis napisał:

> Posluchaj tego belkotu i sam sie przekonaj, ze mozna go na różny sposob rozumieć.

Niewątpliwie jest to bełkot. Wredny, pełen nienawiści i jadu bełkot.
        Niewątpliwie, można można go na różny sposób rozumieć.

Niestety! Nie padają tam słowa o "prawdziwych Polakach", a przecież o te właśnie słowa cała ta awantura!!!

A co do pozwu - to też uważam, że Jarosław powinien pozwać TVN!
        Nie dlatego, że jestem jego fanem (kto mnie zna, wie że jest wręcz przeciwnie) a dla tego, że nie wiem co gorsze(?) - PiS czy zeszmacone pismactwo?!
    • odnowiony_moralnie Ja bym mu nie radził. Wildstein z Ziemkiewiczem 12.10.10, 16:52

napadliby (werbalnie) by na niego że tłumi wolność
      słowa , i zebraliby listę podpisów, tak jak kiedyś:

wyborcza.pl/1,76842,5979600,List_otwarty___w_obronie_wolnosci_slowa___opublikowany.html?as=1&startsz=x
      • indeed4 Zybertowicz nie ma w Strasburgu żadnych szans. 12.10.10, 17:47
        Gdyby napisał np. tak : " postawę Michnika można zobrazować stwierdzeniem - tyle lat siedziałem w więzieniu to teraz mam rację" to jeszcze można by było się spierać, ale sformułowanie którego ( tak wyjątkowo niefortunnie ) użył jednoznacznie wskazuje na to, że Zybertowicz przypisuje Michnikowi autorstwo tego właśnie zdania i to dokładnie w przytoczonym brzmieniu , .

Moim zdaniem sprawa jest z góry przegrana - choćby adwokaci stanęli na głowie to wobec tak niepodważalnych dowodów żaden Sąd nie da się przekonać do wersji obrony o wyrażeniu w ten sposób przez autora tekstu opinii, czy też dokonania parafrazy.

Jedyne, naprawdę jedyne, wobec faktu, że mamy do czynienia ze słowem pisanym i nie można odwołać się do opinii biegłego psychologa ( czego by można było spróbować, gdyby chodziło o wypowiedź dla mediów ) to zakwestionować zdałoby się tak oczywistą rzecz - a mianowicie zadać pytanie : czy mamy do czynienia rzeczywiście z dosłownym cytatem, ponieważ jak widzę cytowane w tekście przypisywane Michnikowi zdanie nie posiada cudzysłowu ( ! ) czyli, formalnie rzecz biorąc CYTATEM DOSŁOWNYM NIE JEST.
        • odnowiony_moralnie Re: Zybertowicz nie ma w Strasburgu żadnych szans 12.10.10, 20:51
          : czy mamy do czynie
          > nia rzeczywiście z dosłownym cytatem, ponieważ jak widzę cytowane w tekście prz
          > ypisywane Michnikowi zdanie nie posiada cudzysłowu ( ! ) czyli, formalnie rzecz
          > biorąc CYTATEM DOSŁOWNYM NIE JEST.

Jest jeszcze gorzej ponieważ Zybertrowicz pisząc:
          "Adam Michnik wielokrotnie powtarzał: ja tyle lat siedziałem w więzieniu, to teraz mam rację"
          explicite stwierdził że są to słowa Michnika.
    • wylogowany.pielegniarz Nie znoszę Kaczyńskiego, ale... 12.10.10, 17:00
      ...popieram w 100% zmuszenie TVNu do oficjalnych przeprosin i sprostowania.
    • tw_wielgus Re: No i tak też zrobili... 12.10.10, 17:08
      wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,8500580,PiS_grozi_TVN_owi_sadem__jesli_nie_przeprosi_Kaczynskiego.html
      Swoją drogą ciekawe co klub PiS widzi i obraźliwego w stwierdzeniu - "Prawdziwi Polacy"...?! (nie)wypowiedzianym przez prezesa tej semantycznej partyjki.
      • dystans4 Re: No i tak też zrobili... 12.10.10, 19:42
        PiS może pozwać do sądu, może nawet wygrać, ale co sąd stwierdzi? Nadużycie, nieporozumienie nawet nie semantyczne, syntaktyczne. Bo Pani Katarzyna Kolenda-Zaleska nie pomówiła o postawę, jakiej by się PiS nie dopuścił - dopuścił się tego i jeszcze więcej! - tylko dokonała złagodzonego streszczenia, które nie było dosłowne.
        To teraz my! Będziemy "czyste dobro" cytować dosłownie:

"Przyjrzyjcie się mi, bo patrzycie na Łukaszenkę"
      • mr.sajgon Re: No i tak też zrobili... 12.10.10, 22:07
        tw_wielgus napisał:

> wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,8500580,PiS_grozi_TVN_owi_sadem__jesli_nie_przeprosi_Kaczynskiego.html
        > Swoją drogą ciekawe co klub PiS widzi i obraźliwego w stwierdzeniu - "Prawdziwi
        > Polacy"...?! (nie)wypowiedzianym przez prezesa tej semantycznej partyjki.
        >
        Piewca klamstwa, kto ? tw_ wielgus.
    • venus99 Re: Na miejscu Jarosława pozwałbym TVN 12.10.10, 17:24
      ja na miejscu tvn przedstawiłbym prezesowi propozycję nie do odrzucenia.
    • etwas-geheimnis Re: Na miejscu Jarosława pozwałbym TVN 12.10.10, 17:25
      No to ciekawa sprawa sie szykuje.Jaro bedzie przekonywał że wolny Polak to nie to samo co prawdziwy Polak :-)
      • don.kichote Re: Na miejscu Jarosława pozwałbym TVN 12.10.10, 19:55
        etwas-geheimnis napisał:

> Jaro bedzie przekonywał że wolny Polak to nie to samo co prawdziwy Polak :-)

To akurat, jest łatwe do udowodnienia!
        • don.kichote Sprostowali??? 12.10.10, 19:59
          Nie wiem, czy to co na koniec "Faktów" zrobiła Pochanke, można nazwać sprostowaniem?
          No i "przepraszamy" też źle by nie wyglądało!
          • indeed4 Tak. 12.10.10, 20:13
            www.tvn24.pl/fakty.html

Ostatnie pięć minut to fragment przemówienia prezesa ; faktycznie chodziło o "wolnych" Polaków, ale słowo "przepraszamy" nie padło - to się nazywa mieć klasę :-/
        • etwas-geheimnis Re: Na miejscu Jarosława pozwałbym TVN 12.10.10, 21:40
          Własnie , a wczoraj przez kilka minut to udawadnial , belkoczac.
    • ave.duce Określenie "prawdziwy Polak" widocznie 12.10.10, 17:35
      jest obraźliwe albo co...
      • tw_wielgus Re: Określenie "prawdziwy Polak" widocznie 12.10.10, 17:44
        Trawestując słowa rzecznika :
        określenie "prawdziwy Polak" można odczytać albo jako jawną manipulację, która ma na celu wprowadzenie widza w błąd.
        • piotr7777 Re: biorąc pod uwagę casus Zyberotwicza 12.10.10, 21:24
          ...to faktycznie TVN nie miałby szans.
          Poza tym to tłumaczenie o "złej jakości nagrania" jest żałosne, Zybertowicz, idąc tym tropem powinien bronić się "kiepską czcionką".
    • incognittessa powinien to zrobic... 12.10.10, 21:50
      • mr.sajgon tez tak uwazam ze palantom z TVN powinno sie nosa 12.10.10, 22:01
        przytrzec
        • kum.z.antalowki Pomylili zniewolonego Jarka z prawdziwym Polakiem? 12.10.10, 22:46
          No co, oczu nie mają?
          Oż kurde, a to mu naruszyli dobra osobiste
          • mr.sajgon Re: Pomylili zniewolonego Jarka z prawdziwym Pola 12.10.10, 22:56
            kum.z.antalowki napisał:

> No co, oczu nie mają?
            > Oż kurde, a to mu naruszyli dobra osobiste

Jak dla ciebie nie ma roznicy to moze zacznij jesc odbytem to tez dziura.
            • kum.z.antalowki Re: Pomylili zniewolonego Jarka z prawdziwym Pola 13.10.10, 00:22

mr.sajgon napisał:

> kum.z.antalowki napisał:
              >
              > > No co, oczu nie mają?
              > > Oż kurde, a to mu naruszyli dobra osobiste
              >
              > ... moze zacznij jesc odbytem to tez dziura.

Nie muszę, ani ja nie należę do PiSu, ani PiS w Polsce nie rządzi i dlatego ani PiSowski prezes, ani jego szturmowcy nie mogą mi narzucać swych ulubionych rozrywek.

• kornel521 Re: Na miejscu Jarosława pozwałbym TVN 12.10.10, 23:27
      gotowy pozew
    • popedale [...] 13.10.10, 00:56
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka