Dodaj do ulubionych

Grupa docelowa Palikota.

12.10.10, 21:33
Dziś można z dużym prawdopodobieństwem ją określić. Będą to politycy związani z lewicą, tą bardziej liberalną, nie obskurancką:

1. Kazimierz Kutz
2. Włodzimierz Cimoszewicz
3. Wojtek Olejniczak
4. Ryszard Kalisz.

Każdy z nich ma duży mir w regionie i ogólnokrajowy. Wszyscy mocno podparli Bronka Komorowskiego w prezydenckim wyścigu i niewątpliwie mają w nim patrona i dłużnika, z Palikotem na czele. Wszyscy mają w pogardzie Grześka i jego politykę totumfackiego u Kaczyńskich. Zestaw gwarantuje praktycznie wykończenie SLD Napieralskiego.

Więcej się nie spodziewam, chyba że jakiś duży ważniak z platformy, np Waldy Dzikowski mocny w Wielkopolsce. Palikot zresztą sam mówi o max czterech doświadczonych politykach. Resztę mają stanowić nowe twarze Ruchu.
Taki zestaw jak się potwierdzi, będzie świadczył o tym, że sprawa była precyzyjnie przemyślana i od dość dawna dogadana.
Obserwuj wątek
    • 4_oddech_kaczuchy Re: Grupa docelowa Palikota. 12.10.10, 21:54

To nie sa ludzie z mojej bajki, ale gdzie widzisz jakiś styczny punkt w rozumowaniu Cimoszewicza i Palikota?
      • haen2010 Re: Grupa docelowa Palikota. 12.10.10, 22:14
        Inteligencja, trzymanie się prawdy jako zasady naczelnej. No i realia polityki, gdzie popularny kauzyperda Kalisz też jest potrzebny do nabicia głosów.

Palikotowi potrzebni są politycy, do których ludzie mają zaufanie. U niego z tym jeszcze kiepsko. Ten jego weekendowy tour ostatecznie potwierdzi o przyszłosci Ruchu. Rzuca wyzwanie samemu Tuskowi, który w sobotę też ma konwencję w Zabrzu. Ma facet jaja.
        • grek.grek Re: Grupa docelowa Palikota. 13.10.10, 13:07
          takie ludzie mają zaufanie do Cimoszewicza, że jak rugał Napieralskiego, to napieralskiemu rosły słupki.
          • ryszard_mis_ochodzki Grupa docelowa Palikota: Głupie Gnoje 14.10.10, 10:36
            powodzenia
    • mr.sajgon Przepraszam ale koncert zyczen znajduje sie w inny 12.10.10, 22:16
      m miejscu.

Dotąd będę kopał w pomnik obłudy i kłamstwa Donalda Tuska aż spadnie z cokołu i rozsypie się w proch.
      PRemier
      • haen2010 Re: Przepraszam ale koncert zyczen znajduje sie w 12.10.10, 22:21
        Tak mi się to układa, ale mogę się mylić, jak każdy. Tyle, że ja bardzo rzadko.
        • remez2 Re: Przepraszam ale koncert zyczen znajduje sie w 12.10.10, 22:25
          haen2010 napisał:

> Tak mi się to układa, ale mogę się mylić, jak każdy. Tyle, że ja bardzo rzadko - mam rację
    • don.kichote Kalisza możesz skreślić! 12.10.10, 22:24
      Ale skoro w "wielkiej czwórce" powstał wakat, to może sam zaaspirujesz na "wielkiego czwartego"?
      Wprawdzie na miejscu Palikota, omijałby Cię szerokim łukiem, ale jak sam wspomniałeś, u niego "bezrybie" a wiadomo, że w takim przypadku "i rak ryba"

Powodzenia :-)
      • haen2010 Re: Kalisza możesz skreślić! 12.10.10, 22:30
        Aleś ty naiwny! Każde takie przejście musi być dramatycznie skonsumowane do ostatniej kosteczki. Chyba widziałeś, jaki show z platformą odstawił Palikot? Wyciągaj więc wnioski.
        • grek.grek Re: Kalisza możesz skreślić! 13.10.10, 13:09
          no i za ten piękny szoł się ludzie adekwatnie odpłacają - 2 procent poparcia. tyle, co błąd statystyczny.
    • wredny.wielonickowiec ...to (w skrócie) LiD - ale bez SLD ;) 13.10.10, 06:00
      .
      • haen2010 Re: ...to (w skrócie) LiD - ale bez SLD ;) 13.10.10, 07:31
        LiD to byłby, gdyby doszlusował Borowski ze swoimi i np Frasyniuk z PD. To raczej grupa medialna Ruchu. Palikot odciśnie pieczęć autorską. Jezeli chce sięgnąć głównie po ludzi mający dotychczas gdzieś polityków i politykę, to musi tę grupę ograniczyć do niezbędnego minimum.
        • wredny.wielonickowiec Re: gdyby doszlusował Borowski i Frasyniuk 15.10.10, 00:23
          Nie wiem jak tam Borowski, ale czytałem, że Frasyniuk ma być gościem na najbliższej konwencji ruchu pana P.
    • zoil44elwer Re: Grupa docelowa Palikota. 13.10.10, 08:04
      Palikot urwał się z Tuskowej smyczy i teraz liczy że będzie ssał ze wszystkich partyjnych cycy.
    • zoil44elwer Re: Grupa docelowa Palikota. 13.10.10, 08:30
      Czy tych 3 muszkieterów z PZPR-u będzie dążyć z Palikotem do wspólnego celu? Chyba tylko na zasadzie:Łajno do łajna i będzie fajna ferajna!
    • ayran Re: Grupa docelowa Palikota. 13.10.10, 08:35
      Nie wyobrażam sobie Cimoszewicza podporządkowującego się w ramach partyjnej hierarchii komuś takiemu jak Palikot i uznającego go za swojego lidera. Cimoszewicz uważa się za męża stanu formatu przewyższającego wszystkich polskich polityków dla którego ktoś taki jak Palikot nie jest żadnym partnerem. Może ewentualnie porozmawiać z Tuskiem, ale też nie w roli podwładnego.
      • strikemaster Re: Grupa docelowa Palikota. 14.10.10, 19:39
        Dlatego właśnie Cimoszewicz się u Palikota nie pojawi. Moze pojawić się tam Olejniczak, co na dobre wyjdzie i Palikotowi, i SLD (bo tam jakoś słabo pasuje), na pewno pojawi się Kalisz. Co ciekawe, pojawienie się Kalisza nic dobrego Palikotowi nie przyniesie, bo ten człowiek jest urodzonym komikiem, doskonale wyśmiewa swoje własne przywary, co było dobrze widoczne na niedawnym kongresie, gdy mówił, że państow jest dla obywateli. :)
        Kutz oczywiście tam pasuje, jest zbyt lewicowy jak na ultrakatolicką PO.
    • cookies9 Re: Grupa docelowa Palikota. 13.10.10, 08:38
      >1. Kazimierz Kutz
      2. Włodzimierz Cimoszewicz
      3. Wojtek Olejniczak
      4. Ryszard Kalisz. <

czy to nie jest zaklinanie rzeczywistości przez Palikota?
      • don.kichote Re: Grupa docelowa Palikota. 13.10.10, 09:01
        cookies9 napisała:

> czy to nie jest zaklinanie rzeczywistości przez Palikota?

Nie. To zaklinanie rzeczywistości przez Haena :-)
    • ewa8a Re: Grupa docelowa Palikota. 13.10.10, 08:53
      haen2010 napisał:
      >Zestaw gwarantuje praktycznie wykończenie SLD Napieralskiego.

Rozśmieszyłeś mnie do łez tym groźnym zestawem. I przestań wreszcie chrzanić o sojuszu Napieralskiego z Kaczyńskim, nudne to i bezsensowne.
      Kalisza szkoda (czy to już przesądzone ?), natomiast Olejniczak bardziej pasuje do PiSu niż do SLD, a pan Cimoszewicz dał się poznać w czasie ostatniej kampanii prezydenckiej z bardzo złej strony, czort z nim !
      • cookies9 Re: Grupa docelowa Palikota. 13.10.10, 09:04
        >natomiast Olejniczak bardziej pasuje do PiSu niż do SLD,<

Olejniczak i PiS??? Koń by się uśmiał:-)))
        • ewa8a Re: Grupa docelowa Palikota. 13.10.10, 09:51
          Zanim się koń uśmieje, niech zapozna się z jego religijnymi inklinacjami.
          • cookies9 Re: Grupa docelowa Palikota. 13.10.10, 10:03
            ewa8a napisała:

> Zanim się koń uśmieje, niech zapozna się z jego religijnymi inklinacjami.
            >

Bywa na religijnych wieczernikach z udziałem prezesa pod Pałacem?;-)
            • ewa8a Re: Grupa docelowa Palikota. 13.10.10, 12:52
              Pisałam o religijnych inklinacjach, a nie o szopce.
      • giwi Re: Grupa docelowa Palikota. 13.10.10, 09:13
        Mnie się wydaje, że choć Kalisz udzielił wsparcia Palikotowi to raczej okazjonalnie i nigdzie się nie wybiera z SLD. Przyszłe sukcesy Palikota jak na razie, pisane są patykiem na wodzie. Polityk, żeby był skuteczny, musi być widoczny. Jeśli Palikotowi nic z jego ruchu nie wyjdzie, zniknie z liczącej się sceny politycznej. Nie wydaje mi się, aby ktoś z dorobkiem Kalisza chciał ryzykować marginalizację. Może najwyżej życzliwie obserwować rozwój sytuacji.
        • ewa8a Re: Grupa docelowa Palikota. 13.10.10, 09:58
          Tez słyszałam, że nigdzie się nie wybiera, ale mogę nie być na bieżąco z nowinkami.
          Dokładnie tak samo myślę i piszę o tym, że jeśli Palikot rzuci mandatem poselskim, to do wyborów wszyscy zdążą o nim zapomnieć (oprócz haena rzecz jasna). Kalisz jest rozsądny, a całe to zamieszanie wokół Palikota wygląda mi na słomiany ogień i przypomina nieco partię X Tymińskiego - dużo szumu, dalej nic, a przywódca wraca do swojego biznesu.
    • don.kichote Sukces panie, Sukces!!! 13.10.10, 09:04
      2% !!!

:-))))))))))
    • giwi Re: Grupa docelowa Palikota. 13.10.10, 09:05
      Nie sądzę, aby Cimoszewicz chciał mieć coś wspólnego z Palikotem. To jest zupełnie inny format polityka i człowieka. Poparcie dla Komorowskiego nie musi być równoznaczne z poparciem dla drugiego, bo oni obaj też sie bardzo różnią mentalnością i celami. Choć Cimoszewicz wywodzi się z lewego skrzydła, nigdy chyba nie atakował instytucji kościoła katolickiego. Nie przypominam sobie takich faktów.
      • haen2010 Re: Grupa docelowa Palikota. 13.10.10, 09:14
        Jeżeli chce jeszcze zaistnieć w realpolitik, to tylko przez Palikota. Wygląda na to, że Tusk go wykorzystał i spławił. W paltformie kościelnych Gowinów i Rasiów nikt mu nic ciekawego nie zaproponuje.
        Warto też pamietać, że jego kumpel polityczny nazywa się Nałęcz i mocno umocował się w pałacu Bronka. Wiele nici tam się zbiega.
        • giwi Re: Grupa docelowa Palikota. 13.10.10, 09:57
          Zaistnieć można przy kimś liczącym się. Palikot nie ma jak do tej pory jakichś znaczących sukcesów. Choć wystartował w sondażach z 4% poparcia, dalszej zwyżki nie notuje, raczej spadek, choć cały czas jest w mediach. To nie wróży zbyt dobrze. Nikt o wyrobionym statusie nie wejdzie do partii, która się nie liczy i ma śladowy elektorat. Może kiedyś w przyszłosci...
          Może się mylę, ludzie czasami postępują nieracjonalnie.

Na kogo w wyborach może liczyć Palikot? Głównie na młodych zlaicyzowanych. Problem w tym, że (wg socjologów) wśród ludzi młodych jest małe zainteresowanie polityką. Starsi wyborcy mają swoje preferencje ustabilizowane i nawet jeśli partia na którą zazwyczaj głosują robi idiotyczne posunięcia, przeważnie i tak na nią zagłosują w następnych wyborach, mając nadzieję, że będzie w przyszłości lepiej. Dodatkowo jest obawa przed PiS. Część z tych, którym się Palikot podoba i tak na niego nie zagłosuje, bo z sondaży wynika, że nie ma żadnej szansy na zdolność koalicyjną. Głosowanie na niego byłoby zmarnowanym głosem i prezentem dla PiS. Zanim Palikot zacznie się poważnie liczyć dużo wody upłynie.

Sam jego ruch jest oczywiście potrzebny, bo jest potencjalnym zagrożeniem dla PO. Zmusi rząd do podejmowania nie zawsze popularnych decyzji. Teraz, o dziwo, nagle ruszyła sprawa in vitro i parytetów.
          • haen2010 Z całym szacunkiem, 13.10.10, 13:25
            Ale to pesymistyczny scenariusz. Ja od dawna uważam, że w Polsce od dawna jest miejsce na dwudziestoprocentową partię liberałów laickich. Ostatnie badania to 51:38 na rzecz negatywnej opinii o roli KK w państwie. Dla Ruchu Palikota widzę trzy źródła zaopatrzenia w procenty, pod wzgłedem wydajności:

1. Dotychczas olewający i rozczarowani do polityki i KK (połowa przeszło wyborców),
            2. Ludzie o liberalnych poglądach z rozsądku głosujący na PO (wg ankiety na oficjalnej stronie platformy przeszło jedna trzecia sympatyków)
            3. Ludzie lewicy liberalnej popierający SLD Napieralskiego z braku laku.

Jeżeli Ruchowi Palikota uda się z tych źródeł zaczerpnąć pełną garścią, to za rok czeka nas totalne przemeblowanie rynku politycznego w Polsce. Wierzę w management i forsę Palikota, jego inteligencję i medialność. Preferują go potęgi medialne rozeźlone na impotencję Tuska ws dumpingu na rynku reklamowym.

Reasumując - skłaniam się do stwierdzenia, że Palikot jest skazany na duży sukces.
          • w.i.l Na Palikota zagłosują rozczarowani "efektami" 14.10.10, 17:09
            gospodarczymi rządu Tuska.
            Nie tylko młodzi antyklerykałowie.
            Ci wyborcy PO, którzy nie zaakceptują podwyżek podatków i cięć ulg.
            To coraz większa rzesza.
            Oczwiście Palikot w gospodarce też jest zerem ale to dopiero się okaże.
    • wirski Re: Grupa docelowa Palikota. 13.10.10, 09:30
      Heniu, na Gwiazdkę sprawdzę twe zdolności prorocze:O
    • ewa8a Re: Grupa docelowa Palikota. 13.10.10, 10:02
      To twoje pobożne życzenia, czy mozesz się podeprzeć konkretnymi linkami ? Szukam w serwisach, ale jak na razie, nie licząc Kutza nic nie widzę.
      • ayran Re: Grupa docelowa Palikota. 13.10.10, 10:11
        Oczywiście, że to pobożne życzenia autora, co zresztą - moim zdaniem - dość jasno wynika z treści jego wpisu (a zwłaszcza kolejnych). Takie spekulowanie to na forum ani nic specjalnie nowego, ani niestosownego - ot Palikot wspomniał o czterech gwiazdach do zdobycia, o Kutzu (i poniekąd o Kaliszu) coś tam wiadomo, Olejniczak - jak wiadomo - też nie ma najlepszej pozycji w sld, a Cimoszewicz - tu po prostu poetę poniosła fantazja.
        • ewa8a Re: Grupa docelowa Palikota. 13.10.10, 12:54
          Jak widać nikt specjalnie do Palikota się nie garnie. Dla jego zwolenników to cios w serce.
      • l_zaraza_l Re: Grupa docelowa Palikota. 13.10.10, 13:41
        ewa8a napisała:

> To twoje pobożne życzenia, czy mozesz się podeprzeć konkretnymi linkami ? Szuka
        > m w serwisach, ale jak na razie, nie licząc Kutza nic nie widzę.
        >
        A może jednak?...
        Kazimierz Kutz: Jego osobowość i to że nie kłamie. Polacy czekali na takiego polityka jak Janusz Palikot. On wyróżnia się na tle polskiej przeciętności politycznej.
        • ewa8a Re: Grupa docelowa Palikota. 13.10.10, 15:03
          No i co ? W dalszym ciągu nie widać żadnych konkretnych deklaracji. Kutz nie mówi, kto dołączył do Palikota, on jedynie myśli, że ,, dołączy do niego wiele osób z PiS i z lewicy’’.
          • l_zaraza_l Re: Grupa docelowa Palikota. 13.10.10, 19:41
            ewa8a napisała:

> No i co ? W dalszym ciągu nie widać żadnych konkretnych deklaracji. Kutz nie mó
            > wi, kto dołączył do Palikota, on jedynie myśli, że ,, dołączy do niego wiele os
            > ób z PiS i z lewicy’’.
            >
            Szczerze mówiąc jest niewielu ludzi, którzy się już nie zdewaluowali dołączając do różnych formacji przy każdej nadarzającej się okazji. Masz jakieś propozycje?
    • grek.grek Re: Grupa docelowa Palikota. 13.10.10, 13:06
      Nostradamus dał głos :] pardons, NEOSTRADAmus :]

im gorzej wieszczysz SLD, tym lepiej on wypada później.

w zasadzie polemika z tobą jest cięzka i mało owocna, bo plenisz tu raczej wazelinę i agitę, a nie obchodzą cię realia i przytomny nie do konca jesteś, albo udajesz.

a ta "grupa docelowa", to 4 nierobów, którym się nigdy d,py nie chciało ruszyć do jakiejkolwiek uczciwej roboty. już widze, jak oni organizują partię od zera. a w kampanii prezydenckiej tak jechali po napieralskim, że to on się okazał zwycięzcą wyborów, a potem przze 2 tygodnie Komorowski z Kaczyńskim pełzali przed nim na kolanach, żeby ich poparł w 2 turze. tyle znaczą ci panowie z "lewicy".

a tym twarzom lewicy to zawdzięczamy 4 % w sondażach. Napieralski podniósł to do 19-20 w niektórych sondażach i o SLD się mówi, ludzie zaczynają postzregać go jako alternatywę. i od tego d,pa, jak czytam, niektórych boli.
      • ayran Re: Grupa docelowa Palikota. 13.10.10, 13:14
        Kutz przez całe życie nie tknął się uczciwej roboty? tak podejrzewałem, że to reżyserowanie filmów, zwłaszcza fabularnych, to zwykła bumelka jest. Nic nie robi, coś tam czasem powie do aktora, a kasa mu leci.
        • grek.grek Re: Grupa docelowa Palikota. 13.10.10, 13:32
          pisałem o "robocie" politycznej, za wszystkich nich szyld partyjny i mróweczki partyjne załatwiały sprawę, a oni tuczyli zadki w ciepłych fotelikach. w nowej partii trzeba zaś po prostu zapie,rdalać w terenie, a nie tylko pokazywać się w tiwi i nakleić parę plakatów ze swoją przecudownej urody gębą. taki Kalisz chyba jarzy, że lepiej płynąc drugą klasą, ale za to z dachem nad głową i bez ryzyka wywrotki niż zaiwaniać wiosłem w chybotliwej łódce z pijanym sternikiem, i jakoś niespieszno mu do opuszczania SLD.
          nie doprecyzowałem - mea culpa.
          • haen2010 Re: Grupa docelowa Palikota. 13.10.10, 13:48
            Nie denerwuj się, greku. Każdy ma swoje slabości. Ja np tej drobnej szui, Grześka N. nie cierpię od czasu, gdy polazł do palacu nachlac się z Kaczorami. Potem, jak wierny piesek, stał przy swoich panach do końca uwalając wszystkie tuskowe pomysły na polepszenie państwa i zycia Polaków.
            Tak więc, obiektywny nie jestem. Taki feblik mam. Na pociechę ci powiem, że kauzyperda Kalisz też nie wzbudza mego entuzjazmu, ale doceniam jego bajer i poczucie humoru.
            • grek.grek Re: Grupa docelowa Palikota. 13.10.10, 14:16
              a jakie to były "tuskowe pomysły na polepszenie życia Polaków" ? ja pamiętam pomostówki, które Napieralski pomógł Tuskowi przepchnąc, pamiętam ust zdrowotną, która rozbiła się o upór PO przy założeniu, że komercjalizacja ma być obowiązkowa dla wszystkich szpitali, a SLD chciał, by była możliwość kalkulacji i wyboru - nie udało się zając wspólnego stanowiska, i pamiętam ust medialną, którą Napieralski i Chlebowski mieli dogadaną, a Tusk ją steropedował nie podając przekonujących powodów. we wszystkich tych 3 sprawach SLD zajmował rozsądne stanowisko, zgłaszał sensowne i racjonalne poprawki i jesli coś nie wyszło,to nie dlatego, ze ktoś komuś coś kazał.

innych "pomysłów Tuska", poza kastracją pedofilów, nie pamiętam.

zatem, nie wiem o co masz pretensje, przy całym kalafiorze jakim mi twoje pretensje wiszą. Są po prostu głupie. co ty chciałeś, żeby SLD był bezwolną kukłą PO i głosował, co mu się podsunie, ze strachu, ze się napieralskiego oskarży o "picie z Kaczyńskim" ? Tusk pił z Kaczyńskim słynne 4 wina i ustalał kalendarz wyborczy przeciwko lewicy, zaś Napieralski poszedł grzecznie porozmawiac, bo został zaproszony i nic z tego nie wynikło a'propos stanowiska wobec "pomysłów Tuska" - o tym mówią fakty. tak samo poszedł rozmawiać z Komorowskim, kiedy Kaczyński nie chciał - jakoś PiSowca, co by się rzucał, że "poszedł pić i knuć przeciw kaczorom" nie słyszałem. z ręką na sercu, takiego PiSowca jak ty, to nawet w PiSie nie ma.

a ty piepr,zysz jak jakiś Macierewicz, ze był zamach i zabito prezydenta, chociaż, jako żywo, są to normalne brednie. próbujesz licytować z parą dwójek, a to g,wno jest.
              najlepsze zaś to, że cokoliwke nie napisać, to za godzinę będziesz dalej swoje kłamstwa i paranoje wypisywał. mnie to w sumie wisi, bo tutaj i tak nie masz kogo agitować, bo wszyscy majką swoje przekonania, ale konsekwencja z jaką opowiadasz te głupoty nie mająće pokrycia w rzeczywistości jest zastanawiająca. ja bym za darmo tego nie robił...
              • zoil44elwer Re: Grupa docelowa Palikota. 13.10.10, 14:33
                A w ustawie medialnej(skoku na TVP) SLD nie zgodził się na wrzucony przez Tuska zapis o obowiązku "krzewienia tzw WC w mediach publicznych.Poszło również o liwidację abonamentu bez ustawowego zapewnienia odpowiednich funduszy dla TVP i Polskiego Radia.Tusk przekombinował z wrzutką WC licząc że PiS nie odważy się być anty a w sprawie abonamentu RTV,lewica nie odważy się głosować przeciw bo 17 zł m- to wielka ulga dla emerytów.
              • haen2010 Re: Grupa docelowa Palikota. 13.10.10, 14:36
                Greku, ja dalej nie cierpię tego szujowatego kelnera, uważam, że jesteś ogłupiony gadaniną polityków, a nie faktami.

Może mi wyjaśnisz, dlaczego do końca popierał Kaczora potepiając w czambuł Cimoszkę, Wojtka i Kalisza, mieli inne widzenie Polski.

Nie leć mi z tą dziwką perfumami, bo mam lepsze w domu.
                • grek.grek Re: Grupa docelowa Palikota. 13.10.10, 14:57
                  gdzie ci "kaczora popierał" ? Klikasz z wariatkowa ? Nie poparł ani jednego ani drugiego, zachował taktyczny rozsądek, co zresztą gros politologów oceniło bardzo pozytywnie i uznało za mądrą decyzję polityczną. a to, ze wg twoich tajnych obliczeń miało to sprzyjać Kaczyńskiemu i, oczywiście panie Macierewicz-wannabe, było "ugadane przy popijawie", to są tylko twoje herezje, przy których upierasz się, jak małe dziecko, albo dziadek z alzheimerem. Kalisz, Olejniczak, a tym bardziej cimoszewicz nie musieli podejmowac decyzji w imieniu całej partii, przewidywać konsekwencji takiego działania, mogli sobie pie,rdolić beztrosko we własnym imieniu - wziąłeś to pod uwagę ? i weź jeszcze także to,że napieralski ma grono doradców, eksprtów, politologów, taktyków, którzy takie decyzje z nim przedyskutowują, z pkt widzenia korzyści partii. wobec całej tej taktycznej rozgrywki, twoje dziecinne wywody są po prostu żenujące.
                  • ayran Re: Grupa docelowa Palikota. 13.10.10, 15:13
                    grek.grek napisał:

Nie poparł ani jednego ani drugiego, zachował taktyczny rozsądek, co zresztą gros politologów oceniło bardzo pozytywnie i uznało za mądrą decyzję polityczną.

Bardzom ciekaw, z kogóż składało się owo gros politologów i czy w obrębie owegoż gros znaleźli się jacyś politolodzy bez korzeni PiS-owskich (z których punktu widzenia taka deklaracja była korzystna), oraz jacuś tam politolodzy związani z sld i popierający nurt Napieralskiego (który zresztą sam jest chyba politologiem, podobnie jak jego starszy kolega ze studiów Brudziński: może we dwójkę stworzyli owo gros") ?).
                    • grek.grek Re: Grupa docelowa Palikota. 13.10.10, 15:20
                      spoko, teraz ja napiszę, że ci, co uznali to za błąd byli związani z PO i możemy się rozejśc. Pamiętam Konarskiego, Kika, Domańskiego, Rycharda, Flisa, Jabłońskiego, którzy w róznych telewizyjnych audycjach, w radio mówili o decyzji Napieralskiego, jako o "jedynej rozsądnej, w tych okolicznościach" [ cytat niedosłowny, ale oddający istote rzeczy ]. wszyscy oni są z PiS i SLD, ofk. Życzę zdrowia.
                      • ayran Re: Grupa docelowa Palikota. 13.10.10, 15:23
                        Nie żartuj. Domańskiego znam jako tako osobiście, rozmawiałem z nim nie raz i nie dwa i nie sądzę, by coś takiego powiedział. Zresztą nie jest politologiem, tylko socjologiem, podobnie jak Rychard. Taki drobiazg.
                      • ayran BTW.. 13.10.10, 15:29
                        ... to chyba nie będziesz się upierał, że Kika łączy z PO coś więcej niż z sld. A może zresztą bedziesz się upierał, kto cię tam wie.
                      • zoil44elwer Re: Grupa docelowa Palikota. 13.10.10, 15:37
                        Opozycyjny SLD w niektórych sprawach dogadywał się z opozycyjnym PiSem.Sodom und Gomorrha! Gdy w kadencji 2005-2007 opozycyjna PO w 80 % głosowała w Sejmie jak rządowy PiS było OK.Gdy PO wraz z PiSem bez pytania innych partii(PSL i SLD) o zdanie przegłosowali samorozwiązanie Sejmu,Tusk nawijał że to jego sprawa i jego interes a innym nic do tego!
                        • ayran Re: Grupa docelowa Palikota. 13.10.10, 15:40
                          Przeproś lepiej Giedroyca za swoje fantasmagorie, albo siedź cicho, oszczerco.
              • ewa8a Grek.grek 13.10.10, 15:25
                Nareszcie ktoś temu biednemu haenowi wyjaśnił w czym rzecz, choć, sądząc po kolejnym jego wpisie – nie za bardzo dotarło, on chyba do końca świata będzie pojękiwał o jakimś wyimaginowanym sojuszu SLD z PiSem, bo zajmowanie stanowiska tożsamego z inną partią oznacza dla niego wspólne spiskowanie. Ten osobnik jest po prostu nieuleczalnie chory.
    • strikemaster Re: Grupa docelowa Palikota. 13.10.10, 13:59
      Kalisz to wyjątkowo chlubna postać polskiej lewicy.
    • tadzap Re: taras - Pijas. 13.10.10, 15:25
      www.youtube.com/watch?v=8SXCVVxHbRg&feature=player_embedded#!
    • dzi1a Re: Grupa docelowa Palikota. 13.10.10, 19:13
      Tusk "przykrywa" medialnie 6 grudnia ,dzień w którym Palikot chce zrzec się posłowania "w samo południe"
      wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,8506968,Miedwiediew_w_Polsce_6_grudnia__Razem_z_nim_przyjada.html
      ps
      Palikot powinien zostać posłem do końca kadencji ze wzgledu na immunitet poselski gdyż umyślni donalda z ABC , DPA , ABH tylko czekają aż stanie się on łatwą zdobyczą .
      nie będzie mógł wtedy jeżdzić po Polsce i promować "Ruchu Poparcia" tylko będzie miał terminy zapełnione spotkaniami ze smutnymi panami.
    • wuetend Re: Grupa docelowa Palikota. 14.10.10, 11:10
      moje rozumienie hasła "grupa docelowa" idzie w kierunku wyborców, łaknących swoich godnych reprezentantów.
      A więc będą to z pewnością zabiegani młodzi ludzie, nie mający czasu na przebijanie się przez krzykliwe nagłówki, a w rzeczywistości nie mający wyrobionego własnego zdania na otaczającą rzeczywistość ponad to, że Kaczyński to katotalib i pedał (pardą, przecież nie można), dla których wartościami są: pieniądz, lateksowe portki i zabawa w piątkową noc.
      I lubiący zaszczekiwać dyskutantów, gdy brak argumentów. W istocie, lustrzane odbicie wrzeszczących pod krzyżem.

Tak, tak - takich sobie wychowałeś wyborców, Panie Palikot.

----------------
      pozdrawiam
      • pe-so Re: Grupa docelowa Palikota. 14.10.10, 13:01
        Zgadzam się w 100%.

Tę docelową grupę wyborców tworzą ludzie, których świetnie pokazano w Team America (tam byli to znani aktorzy, jak Sean Penn). "As actors, it is our responsibility to read the newspapers, and then say what we read on television like it's our own opinion".

Tutaj mamy czytelników Wyborczej, słuchaczy TokFm i oglądaczy TVN24, którzy przekazują dalej myśli autorytetów i biegunka się szerzy.
        • wuetend Re: Grupa docelowa Palikota. 14.10.10, 13:24
          generalizacja bywa krzywdząca. moją ulubioną stacją jest TVN24, ale dystansuję się od Palikota ;)

----------------
          pozdrawiam
    • ewa8a Kalisza możesz sobie odpuścić 14.10.10, 15:47
      ,,Poseł SLD Ryszard Kalisz, który w sobotę stracił miejsce w zarządzie Sojuszu, nie zamierza odchodzić z partii. - Kierownictwo SLD nie pozbawi mnie determinacji do tego, by zmieniać tę partię - powiedział Kalisz w TVN24. ''

wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Ryszard-Kalisz-nie-zamierza-porzucac-partii,wid,12751645,wiadomosc.html

Coś mi się wydaje, że na Kutzu się skończy.
      • haen2010 Re: Kalisza możesz sobie odpuścić 14.10.10, 16:09
        No to posłuchaj sobie jego rozmowy z Kublik na stronach Wyborczej. Ja nie pisałem, że już, ja pisałem, że pod koniec rozwodu Grzesiu N. będzie bliski samobójstwa.

Kalisz z Wojtusiem mają okazję narobić rumoru w Warszawie, takiej okazji się nie marnuje.
        • ewa8a Re: Kalisza możesz sobie odpuścić 16.10.10, 12:08
          Wszystko co napisałeś nie zmienia faktu, że Kalisz się nigdzie nie wybiera.
    • lord.wiader No i? 14.10.10, 16:41
      Jaki moral? Czy taki, ze szklanka nieczystosci nabranych z szamba zamieni sie w wino?
    • w.i.l [...] 14.10.10, 16:57
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • ewa8a Jak tam grupa docelowa ? 16.10.10, 11:21
      Ukonstytuowała się ? Zaczęła już wykańczać ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka