Dodaj do ulubionych

Tusk: SLD przy władzy wzmacnia Samoobronę

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.04.04, 16:55
Donald ma rację z tym oszustem Lepperem. Dziwi mnie histeria w mediach na
temat Platformy która jako jedyna odważnie nazwała po imieniu jego
barbarzyństwo i zagrożenie dla Polski i nie chowa się przed nim po kontach
jak inne partie, które próbója podlizywać się Lepperowi tak jak niegdyś
Europejczycy Hitlerowi.
Obserwuj wątek
    • Gość: jaa_ga Re: Tusk: SLD przy władzy wzmacnia Samoobronę IP: *.aster.pl / *.acn.pl 03.04.04, 17:02
      Jak Lepper krzyczy "Balcerowicz musi odejść"
      to nie ma się co dziwić, że PO chowa się
      po KONTACH w różnych bankach, zapewne... (żeby zdywersyfikować portfel)
      :)
    • Gość: magic Re: Tusk: SLD przy władzy wzmacnia Samoobronę IP: 217.97.169.* 03.04.04, 17:22
      DLA ZAGRANICY JESTEŚMY PO PROSTU BANANOWĄ REPUBLIKĄ, DLATEGO POPRĘ LEPPERA

Wszyscy (prawie) poza Polską mają dobrze wyrobioną opinię o dotychczasowych
      piętnastoletnich rządach i "osiągnięciach" w Polsce.
      Wczoraj byłem na rozmowie w sprawie pracy, akurat była to filia czeskiej firmy.
      Rozmówca (czech) już w trzeciej minucie rozmowy na marginesie problemów z
      prowadzeniem biznesu w Polsce (administracja, przepisy) wtrącił, że to jest
      bananowa republika. To nie było powiedziane złośliwie, lecz jako stwierdzenie
      oczywistego faktu, raczej wyczułem pewne współczucie w jego głosie. Poczułem
      się jednak trochę głupio. Bo co innego wiedzieć to niejako dla nas, a co innego
      usłyszeć to tak zwyczajnie od obcokrajowca. Okazuje się, że dla obserwatorów z
      zagranicy ta rzecz jest zupełnie oczywista. Później oceniając możliwości
      uzyskiwania dochodów od razu stwierdził, że Polska to jest bardzo biedny kraj
      (w porównaniu z Czechami) i zaraz mi to udowodnił, choć właściwie w ogóle nie
      komentowałem tych jego wypowiedzi. Drugi raz poczułem się bardzo głupio.
      Dlatego mam taką refleksję. Wielu straszy tu Leperem, katastrofą, która
      nastąpi kiedy Lepper dojdzie do władzy. Natomiast nie zauważają katastrofy,
      która już się stała. Zmarnowane piętnaście lat wśród nachalnej propagandy
      sukcesu i powszechnego pseudonaukowego bełkotu różnych pseudoekonomistów w
      rodzaju Balcerowicza. Oczywiście teoretycznie zawsze może być gorzej, ale jest
      już tak źle, że jest to jednak mało prawdopodobne.
      Więc ja postawię na Leppera. Po prostu zaryzykuję, bo ci którzy byli dotąd to
      jest pewność. KATASTROFY OCZYWIŚCIE.
      • Gość: ws Re: Tusk: SLD przy władzy wzmacnia Samoobronę IP: *.acn.pl 03.04.04, 17:26
        Wybierz Leppera, to potem usłyszysz, że Polska to republika buraczana
        • Gość: kotkubus Re: Tusk: SLD przy władzy wzmacnia Samoobronę IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.04.04, 17:59
          Co to za różnica, republika bananowa czy buraczana?
          ad rem:
          Wprawdzie podzielam obawy p. Tuska, gdy idzie o Samoobronę, ale też nie uważam
          PO za partię uczciwych i kompetentnych. Swej "uczciwości inaczej" dowiedli w
          różnorakich aferach (choćby w Warszawie) a kompetencji - w poprzednim
          parlamencie i rządzie. (Wprawdzie pod innymi szyldami: AWS, UW.)
          • Gość: ws Re: Tusk: SLD przy władzy wzmacnia Samoobronę IP: *.acn.pl 03.04.04, 18:06
            Zgadzam się z Tobą, że pewni ludzie z PO nie mają zbyt czystych rączek, ale nie
            mogę pojąć, jak można głosować na Leppera, który oprócz tego, że jest chamem,
            to też jest zwykłym złodziejem. Nie na darmo ukuto takie powiedzenie, że
            najgłośniej krzyczy "łapaj złodzieja" sam złodziej.
            • indris Jak można głosować na Leppera ? 03.04.04, 18:10
              Lepper jest przeciw udziałowi Polski w irackiej awanturze a Tusk to popiera.
              Dlatego nie będę nigdy głosować na Tuska.
              • Gość: Andrzej Re: Jak można głosować na Leppera ? IP: *.asystent.polsl.gliwice.pl 03.04.04, 18:51
                skończ już Indris z tym twoim argumentem...
                jesteś po prostu żałosny...
              • inaww Re: Jak można głosować na Leppera ? 03.04.04, 19:05
                indris - nie pierwszy raz wykazujesz się prymitywnym myśleniem. P. Tusk nie
                musi być Twoim idolem, ale w zestawieniu - Lepper lepszy od Tuska - wybierasz
                durnia tylko dlatego że w jednej jedynej sprawie z nim się zgadzasz. Poczytaj
                program Samoobrony i wyobraż sobie rzeczywistość tworzoną z bolszewickich haseł
                zburzenia porządku prawnego kraju po to żeby pseudobezrobotni, czyli
                niewykwalifikowane parobki (zbyt głupi, żeby zdobyć jakikolwiek zawód) mogli
                pod wodzą ambitnego spryciarza - dorwać się do prywatnej własności
                wykształconych i pracowitych obywateli naszego kraju... Podoba Ci się
                perspektywa oddania swego domu, samochodu, dorobku życia Twojego i Twojej
                rodziny - "biednym" nieudacznikom z postpegeerowskich wsi? No i samemu
                Lepperowi i jego bojownikom zamierzajacym zniszczyć wszystkich "posiadaczy"
                mieszkań, samochodów, oszczędności, a przede wszystkim - wykształcenia? Jesteś
                aż tak głupi?
              • Gość: kiks Re: Jak można głosować na Leppera ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.04, 21:12
                Tak masz rację nie możesz głosować na Tuska, on by sobie nie życzył, żeby
                głosował na niego człowiek tchórzliwy i godzący się na panowanie despoty, za
                jakiś czas po rządach leppera bedziemy w podobnej sytuacji jak irakijczycy po
                Saddamie, przykro bedzie jak się wszyscy na nas wypną, prawda?
            • Gość: xxx Re: Tusk: SLD przy władzy wzmacnia Samoobronę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.04, 19:30
              Ludzie nie głosują na Leppera! Zrozum to ciemniaku z PO. Oni głosuja po prostu
              przeciw wam, przeciw SLD, PSL i PiS. Nie pomogą wam kolejne przemalowane
              partie - im więcej ich pozakładacie, tym więcej ludzi zobaczy, że zależy wam
              tylko na posadach, władzy i pieniądzach. Nie macie żadnej lojalności dla siebie
              i dla Polski. Jesteście argonccy, zarozumiali, nieczuli na ludzką biedę.
              Pójdziecie precz!!!!!!!
              Nie obrażaj milinów Polaków!
              • Gość: kiks Re: Tusk: SLD przy władzy wzmacnia Samoobronę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.04, 21:16
                No no xxx ty to jesteś wulkan intelektu, przeczytaj ten swój bełkot jeszcze raz
                i zastanó się, czy sobie zasłużyłeś, że masz mózg, ale nie masz rozumu. Pa
                wielbicielu opiekanego w solarium buraka.
      • Gość: maciej Czy dżuma wyleczy nas od gruźlicy? IP: *.client.comcast.net 03.04.04, 20:07
        Całkowicie nie zgadzam się z opinią mojego przedmówcy. Jakkolwiek jest
        oczywistością, że w Polsce potrzebne są zmiany, to z pewnością nie takie jakie
        sugeruje mój przedmówca. Byłoby to bowiem leczenie gruźlicy dżumą. Pan Lepper
        jest typowym populistą, a o jego uczciwości nie ma co dyskutować, wystarczy
        przejrzeć dotyczące go akta sądowe. Wiarę w to, że zaprowadzi on w Polsce
        uczciwe rządy, nazywam nawet nie naiwnością, tylko kliniczną głupotą. (Proszę
        przedmówcę o wybaczenie jeśli poczuł się dotknięty moim słownictwem.) Zaś co do
        sądu biznesmena z Czech, powiem tylko tyle, że każdy ma prawo do własnego
        zdania. Sytuacja gospodarcza i społeczna w Czechach nie jest idealna, a poziom
        zamożności podobny jak w Polsce. Zdanie pana z Czech można więc z dużą dozą
        uważać za wynik próby dania ujścia własnej frustracji, na zasadzie "a u innych
        jest jeszcze gorzej". Osobiście dziwię się, że biznesmen ten postanowił
        niepytany zrobić mojemu przedmówcy wykład na ten temat, choć wiedział, że nie
        będzie to dla niego przyjemne. Moim zdaniem potwierdza to tezę o własnej
        frustracji. Rozpowszechnione za granicą stereotypy o Polsce są zazwyczaj
        znacznie gorsze niż rzeczywistość. Należy z nimi walczyć, a nie zwieszać głowę i
        pokornie je przyjmować. A w dodatku rozpowszechniać, jak mój przedmówca.
      • Gość: kiks Do bezrobotnego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.04, 21:08
        Rozumiem, że tej pracy nie dostałeś? Bo nawet taki smieszny Czech znawca
        makroekonomii i geopolityki nie mógł zatrudnić idioty. Zrozum głupku, lub
        raczej lepperowy pomiocie, że on cię tylko przetestował, żeby okreslić poziom
        twojego kretynizmu. A teraz się pożegnam buraczku.
      • Gość: SAB Re: Tusk: SLD przy władzy wzmacnia Samoobronę IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.04.04, 22:25
        Tak, zaryzykuj i daj sobie odmrozić uszy. Szkoda, że ten palant z Czech tak cię
        poniżał na tym wywiadzie o pracę nie rozumiem jednak dlaczego tak łatwo
        podważył twoje poczucie wartości. Pod rządami Leppera będziemy drugą Białorusią
        i wtedy na pewno będzie Ci fajniej. Tam też dyrektor PGR-u wziął się za
        rządzenie. Jeśli wolisz mieszkać w kraju jak Białorus to moze jednak lepiej
        jedź do Łukaszenki a naszemu krajowi nie funduj takich ludzi jak on (Lepper i
        łukaszenka to mniej wiecej to samo) To zreszta jego idol
    • Gość: les Re: Tusk: SLD przy władzy wzmacnia Samoobronę IP: *.atl.client2.attbi.com 03.04.04, 19:00
      tusk ty pewnie jestes przyzwoitym czlowiekiem jan pewnie tez,ale co u was robia
      tacy jak piskorski.
    • Gość: sam Re: Tusk sam już u władzy byłeś daj innym IP: 62.233.192.* 03.04.04, 19:21
      Zapomina wół jak cielęciem byl tak mówi polskie przysłowie, Zostaw Tus
      Samoobronę już dosyć Twoja ekipa narozrabiała pod inna nazwą, że gospodarka nie
      może się pozbierać. Jedyne stwierdzenie dla Paltformy prawdziwe to z
      definicji do czego służy platforma, a "na platformie jadą wraki wcześniejszych
      innych partii "
    • Gość: xxx Tusk obraził miliony Polaków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.04, 19:25
      Pacanie z PO, Polacy nie podlizują się żadnemu Hitlerowi, to tacy jak ty
      potrafia tylko na kolana padać przed liderami swojej partii. Chama z tytułem
      magistra też łatwo poznać.
      • Gość: kiks Re: Tusk obraził miliony Polaków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.04, 21:19
        O znowóż jesteś geniuszu od trzech x, dopisz sobie do tych x-ów jeszcze L i
        żyj nadzieją, że to wymiar twojego rozumu lepperowy wypierdku hi hi
      • Gość: kolo PANIE PACANIE XXX... IP: 218.80.67.* 03.04.04, 21:23
        ...czy nie moznaby wpierw wziac za d... lidera Leppera i rozliczyc go za
        wszystkie wiszace nad nim sprawy?????? Czy wszystko bylo "spreparowane
        politycznie"?

A potem: chcialbym uslyszec jaki ma program polityczny uzdrowienia
        Rzeczypospolitej( oprocz zamkniecia wszystkich nie-samoobroniarzy w pierdlu).
        To juz jest znane...
        Ilu aktywistow Lepperpartii zostalo zapudlowanych z racji przekretow i oszustw.
        Ilu jest czystych, i ma za soba dobra opinie Narodu?

Nikt nie zna programu Waszego lidera, oprocz inwektyw, pomowien, nieprawdziwych
        i osmieszajacych deklaracji, oraz akcji z podworkowego teatrzyku dla dzieci.

Czy Wasz lider, moj pacanieXXX, ma zamiar zabronic chodzic po ulicach ludziom w
        zoltych koszulach? Nie??? A dlaczego nie? A moze w zielonych????
        Na wszelki wypadek wszyscy w zoltych i w zielonych powinni poczekac sobie w
        obozach koncentracyjnych.
        Az sie zreedukuja, i beda nosic kolor, ktory sie liderowi podoba.
        I juz nie mowie o dlugosci wlosow, ani o niewlasciwym usmiechu, ani o
        religii,czy noszeniu okularow............ I ty odwazasz sie blubrac o
        niepodlizywaniu sie...????? Nie padlismy przez 50 lat na kolana przed NKWD czy
        KGB, a mamy teraz padac przed zlodziejskim watazka Lepperem?

Chyba pomylily ci sie kraje i czasy.

Chama z tytulem magistra latwo poznac. Jasne!!!!!! Bo musielismy przezyc, bez
        nas jedyna droga dla ciebie bylaby unia z Bialorusia. I nie mysl o "platnych",
        i "urzedowych" magistrach i doktorach z Uniwerku z Torunia.

Na koniec: wierze, po namysle, ze Twoja zywiolowa reakcja:"Polacy nie podlizuja
        sie zadnemu Hitlerowi" - byla prawdziwa i wynikajaca z patriotyzmu i odruchu
        serca. Nie chcialem Cie urazic, i wybacz poczatek mojego pisania, kiedy bylem
        wsciekly...
        Jestem po prostu przerazony, ze w Naszym Kraju, pelnym tzw."zacnych",
        i "przyzwoitych" ludzi, niecna zgraja cwaniakow, z czerwonej strony, zielonej,
        czy innej, bezkarnie moze sobie urzadzac doswiadczenia na dobrych i pracowitych
        ludziach.
        I wybacz "pacana" - tak mi sie jakos napisalo.

Odpisz, jesli nie obrazilem Cie zbyt mocno. Jestem na drugim koncu swiata...
        • Gość: xxx Wielmożny Kolo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.04, 22:03
          1) Nikt nikomu nie bronił i nie broni wziąć za d... Lepppera i go rozliczyć
          2) oby jak najwięcej aktywistów Leppera zostało zapudłowanych jeśli złamali
          prawo; złodziei jest teraz na pewno za duzo w tym kraju
          3) pytasz się ilu jest czystych, może sam wokół siebie się rozejrzysz? Chrystus
          się też zapytał i nikt kamieniuem nie uderzył...
          4) chyba o tych obozach to jakieś twoje tęskonoty. Najpierw Hitler a teraz to.
          Takie to typowe dla faszyzującej prawicy
          5) my nie padliśmy na kolana, a wasi liderzy podlizywali się im gdzie popadnie.
          Na 1 maja aktorzy, wasi ulubińcy, zawsze machali rękami. To wy w bankach
          wspólnie z komuchami ograbiacie teraz biedny naród. Przyszły pieniądze i
          wspólnie się zbrataliście tymi co niegdyś ze wschodu przynieśli czerwoną zarazę
          6) chama z tytułem magistra dalej w tym poście widzę

Takie chamy jak wy to niedługo przeszłość. Tak mi dopomóż Bóg!!
          • Gość: kolo Szanowny XXX IP: 218.80.62.* 04.04.04, 02:18
            Brdzo mi milo, ze mimo poznej pory zechciales odpowiedziec na moj punkt
            widzenia. B.rzadko mi sie to dotychczas zdarzalo.
            Tutaj w dodatku jest juz prawie 8 rano...
            Twoje punkty 1,2 i 3. -absolutnie sie zgadzam. Punkt 3 - znam sytuacje z mojego
            dziecinstwa, z lat 50tych, gdzie tzw.aktywisci oblowili sie kosztem ludzkiej
            krzywdy, i nigdy, rowniez dzieki "kresce" p. Mazowieckiego, nie zostali z tego
            rozliczeni. Jeszcze mogliby byc w 1990 r.
            W tej chwili glowni uczestnicy juz pomarli, ich potomstwo jest tzw. przyzwoite,
            i, mimo, ze wszyscy wiedza, ze w tym wszystkim sa jakies smierdzace sprawy z
            przeszlosci - nikt tego nie rusza.

Jesli chodzi o moja rodzine, to mamy raczej problemy rewindykacyjne(zartem!),
            bo moj x-pradziad dostal polskie krolewskie mianowanie wlasnosci w 16 wieku, a
            moja pani ksiezna(hahaha!)moglaby dochodzic praw do wielkich polaci na
            pograniczu Litwy, Bialorusi i Lotwy.
            Oczywiscie traktujemy to wszystko jako zart w XXI wieku, i zajmujemy sie
            zarabianiem na chleb codzienny calej rodziny po swiecie, gdzie jest praca.
            Moj dziad i Ojciec byli inzynierami, tak jak ja, i oprocz patriotycznego
            obowiazku(z orderami po Powstaniu Wielkopolskim i IIWSwiatowej)doczekali sie
            tego, ze komuna zlikwidowala wszystko, na co ciezko pracowali od poczatku wieku.
            Ad.Twoj punkt 4 - naprawde obawiam sie, ze w tak mocno poroznionym
            spoleczenstwie, przy totalnym braku kultury politycznej, przy biedzie i
            zerujacych na tym watazkach/cwaniakach - radykalne rozwiazania(gdzie obozy
            dla "nieprawomyslnych" bylyby tylko malym fragmentem represji) sa prawie, ze
            oczywiste, i nikt nie bedzie mial nic przeciwko temu!
            Nie jestem radykalnym prawicowcem, JA nie mam zamiaru nikogo zamykac za wyglad,
            pochodzenie czy poglady polityczne! Obawiam sie, ze to wlasnie radykalna,
            faszyzujaca partia Leppera, z poparciem wielu normalnych ludzi, ktorzy nie
            orientuja sie w czym rzecz, a chca "zaledwie" poprawienia swojego ciezkiego
            losu i ukrocenia zlodziejstwa i panoszacej sie arogancji o roznych kolorach
            politycznych - moze przewrocic porzadek w Kraju na mode sredniowieczno-
            komunistycznych rebelii chlopskich. To zawsze konczylo sie rozlana krwia i
            totalna ruina kraju. Rowniez Niemiec w ostatecznym rezultacie.
            Ad.Twoj p.5- nie bardzo rozumiem. Nie mialem ani nie mam "moich" liderow.
            Mozesz jako "podlizywanie "przyjac, ze w 1981 r strajkujacy stoczniowcy
            dostawali od nas kawe i herbate w Gdansku. Tyle mojego udzialu w "wyzwoleniu".
            Ad.Twoj p.6 - nie bardzo wyczuwam o jakim chamie w poscie piszesz.
            Jesli to o mnie, to trudno, taki cham juz jestem, ze pisze prawde, i to co
            mysle.

Chcialbym Ci tylko poradzic, zebys nie stosowal utartych, stereotypowych opinii
            do wszystkich, ktorzy nawina Ci sie pod reke. Pejoratywnego okreslenia "cham"
            uzywa sie wylacznie w Polsce i w Rosji! Gdzie indziej, to po prostu nie
            istnieje!
            Tak samo jak slynna i smieszna w dzisiejszych czasach "inteligencja"!!!
            W reszcie swiata to nic nie znaczy, i ludzie nie rozumieja o co wlasciwie
            chodzi!
            Zastanow sie, skad te wyrazenia, i takie kategoryzowanie ludzi sie wzielo, i
            dlaczego do dzis w Polsce istnieje!!! Bardzo finezyjne cwiczenie historyczno--
            socjalno-ekonomiczno-intelektualne....

Pozdrawiam...
    • Gość: Tusk z Rokita Re: Tusk: SLD przy władzy wzmacnia Samoobronę IP: *.posc.mu.edu 03.04.04, 19:50
      Patrze na zalaczone zdjecie i mysle o tym, co laczy Tuska z Rokita w PO.
      Napewno obaj maja chore oczy i slabe miesnie szczeki, bo nie wymawiaja dobrze litery "r".

• Gość: Ziggy Re: Tusk: SLD przy władzy wzmacnia Samoobronę IP: *.238.90.119.cmts.sth.ptd.net 03.04.04, 20:45
        Chcecie opinie z zagranicy? To wam dam. Jako Polak i Amerykanin ktory jest w
        stanach od 1990r mysle ze Polska jest zacofanym krajem gdzie 1/3 ludnosci
        to "buraki" i "glomby". Niestety czym wiekszym chamem jestes tym dalej
        zajdziesz w Polsce. Lepper jak zostanie premierem to zrujnuje kraj w 2 lata i
        zniszczy to co przez ostatnie 15 lat zostalo zrobione. Gadacie na Balcerowicza
        ale to on przez caly ten czas trzyma economie od calkowitej ruiny. Mnie tam nie
        interesuje SLD, PO czy PIS byle by nie Lepper.
        • stefan4 Re: Tusk: SLD przy władzy wzmacnia Samoobronę 03.04.04, 21:06
          Ziggy:
          > Chcecie opinie z zagranicy?

Nie, dziękujemy.

- Stefan
          • Gość: Leper Re: Tusk: SLD przy władzy wzmacnia Samoobronę IP: *.adsl.highway.telekom.at 03.04.04, 21:32
            Czytajac opinie na temat: ;SLD przy wladzy wzmacnia Samoobrone; moge
            tylko ubolewac ze ciagle prowadzi sie debaty na temat tej partii
            Lepera i jego bandy,nie obawiajmy sie nikogo,kto pod szyldem tej
            Pezedperowskiej Partii jaka byla PZPR-obecnie SLD-Samoobrona,UP
            bedzie staral sie o mandat rzadzenia Polska-to moim zdaniem otrzyma
            go ale tylko od wlasnie zlodziei,oszustow i od tych ludzi
            co slowo POLSKA-POLAK tyle znaczy co nic.Mysle ze wiekszosc nas Polakow
            jest madrych,inteligentnych i z naszych ust nigdy nie padnie slowo
            Leper i bada jego.
        • Gość: kiks Re: Tusk: SLD przy władzy wzmacnia Samoobronę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.04, 21:22
          Ziggy, ta hameryka to jasność spojrzenia zabrała, jakie dwa lata, dwa miesiące
          i to jest wersja optymistyczna. I nie sjt to moja opinia tylko analityka z ING
          Bank, którą wczoraj słyszałm w odniesieniu do tzw. programu gospodarczego
          sianoobrony, a facet zna się na rzeczy.
        • Gość: Berlińczyk Re: Tusk: SLD przy władzy wzmacnia Samoobronę IP: *.dip.t-dialin.net 03.04.04, 21:57
          Ziggy napisał:
          > Niestety czym wiekszym chamem jestes tym dalej zajdziesz w Polsce. <

Dokładnie tak właśnie jest. Są wyjątki, ale generalnie w Niemczech w lepszym
          samochodzie możesz się spodziewać kulturalniejszego człowieka, a w Polsce jest
          odwrotnie.

• Gość: Lech Re: Tusk: SLD przy władzy wzmacnia Samoobronę IP: *.tvsat364.lodz.pl 03.04.04, 21:47
      Przecież miała być wojna z Samoobroną.Czyżby znowu cała para poszła w
      gwizdek.To jest chyba charakterystyczna cecha partii prawicowych,mnożą się jak
      karaluchy,rzucają bardzo mądre hasła i później czekają kto za nich to zrobi.
      • Gość: Bodzio Re: Tusk: SLD przy władzy wzmacnia Samoobronę IP: *.ustron.sdi.tpnet.pl 03.04.04, 22:02
        Gość portalu: Lech napisał(a):
        > Przecież miała być wojna z Samoobroną.

Nooo przynajmniej tak pisały gazety i
        twierdziły partie które zaraz po tych
        zapowiedziach stają się kanapowe.
        Czy naprawdę do nikogo nie może dotrzeć
        że lewica + Samoobrona to 60-70 % głosujących?
        No ale rozumiem biorąc udział w wyścigu szczurów
        nie można zobaczyć że społeczeństwo jest normalne.
        • Gość: tragarz Re: Tusk: SLD przy władzy wzmacnia Samoobronę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.04, 22:20
          Tylko jeśli zaczniesz walczyć z Samoobroną to wzmocnisz złodziei z PO. A PO nie
          chce aliansów. Wszystkich inaczej myślących chce wdeptać w błoto. Co widać po
          postach na tym forum.
    • Gość: POwyborca Platforma waha sie IP: *.chello.pl 03.04.04, 23:16
      ... nie wiedzac, czy byc bardziej populistyczna (przebakiwal o tym Rokita -
      'liberalny populizm'), czy bardziej realistyczna i - sila rzeczy - mniej
      przyjemna w odbiorze, bo nikt nie lubi sluchac, ze trzeba bedzie ciezko
      popracowac zanim wygrzebiemy sie z bagna. W efekcie nie robi nic - zadnej
      klarownej komunikacji z wyborca. Bakneli o podatku liniowym - cisza (casus
      Slowacji - podane na tacy, dowod empiryczny - dlaczego PO nie trabi o tym na
      prawo i lewo?). Pokrzyczeli o programie gospodarczym - czy ktos go widzial?
      Troche odwagi panie i panowie z Platformy - jezeli powiecie, ze przez kilka lat
      bedzie syf, ale potem bedzie lepiej, jezeli pokazecie, ze wiecie JAK to zrobic,
      pokazecie konkretny plan - z pewnoscia przyjda do was tez ci, ktorym juz rece
      opadly, ale wciaz maja swiadomosc, ze wyjscie z syfu nigdy nie bywa latwe i
      przyjemne (tak ma byc wg Samoabarony). Tych, ktorzy nie maja takiej
      swiadomosci, albo dobrze im sie zyje w metnej wodzie i tak nie kupicie. Poki
      co - utrata wyrazistosci i kunktatorstwo. Pobudka.
    • Gość: Świstak Tusk przy władzy wzmacnia Samoobronę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.04, 01:30
      Jak wyżej
    • Gość: sceptyk Re: Tusk: SLD przy władzy wzmacnia Samoobronę IP: *.local2.pl / 80.51.255.* 04.04.04, 07:36
      Więcej "dyskusji" w stylu Rokity a PO odejdzie w niebyt. A jeśli chce zdobywać
      zwolenników niech przedstawi program. Bo na frazesy typu podatki 3 razy 15
      nikogo nie nabierze. Zdobywanie zwolenników polega na ich przekonywaniu a nie
      na walce z inaczej myślącymi.
    • Gość: Waldemar Re: Tusk: SLD przy władzy wzmacnia Samoobronę IP: 82.207.21.* 04.04.04, 08:34
      Polacy! Opamiętajcie się! "Rozbierzcie się" sami z sobą a nie Lepperem. Lepper
      dał wam niezbędne minimum - nakreślił ramy swojej kompetencji i planów, a co
      wam dał Tusk, Rokita i inni?
      Leppera można zmusić do sprecyzowania swoich poglądów. Platformę, która do
      dzisiejszego dnia nie powiedziała ani słowa na temat tego jak zamierza nami
      rządzić i co jest gotowa zrobić dla tego, żeby nas wyciągnąć z bagna, w które
      sama nas wpychała nie możemy zapytać o nic!!!!!!!
      Do czego to prowadzi? Odpowiedź otrzymaliście w zeszłym tygodniu, tylko boję
      się, że nie zwracacie na to uwagi.
      Hausner opracował i próbuje przepchnąć przez sejm pakiet (podkreślam!!!) PAKIET
      swojego "Ratunkowego Programu dla Polski", a wtym czasie, jego właśni urzędnicy
      w zaciszu gabinetów opracowują i podają do sejmu projekty ustaw, które blokują
      program ich szefa.
      Wszystko jasne???? Tak będzie rządzić Platforma i te ugrupowania, które do
      władzy pchają się poprzez krytykę Samoobrony a nie przedtsawiają nam swojego
      kompleksnego programu wyborczego
      • Gość: POwyborca Re: Tusk: SLD przy władzy wzmacnia Samoobronę IP: *.chello.pl 04.04.04, 08:57
        Polaku! Opamietaj sie! Co ty wygadujesz? Minimum, ktore przedstawil Lepper to
        malowniczy sposob na samobojstwo calego narodu. Popieprzylo ci sie wszystko.
        Syf jest z powodu SLD i Mariana/AWSu. PO to nie AWS, bardziej UW, ktora za zbyt
        dlugie tkwienie przy Marianie zaplacila wysoka cene. PO to bardziej UW, ktora w
        ostatecznym rachunku zrobila najwiecej dobrego. No ale PO w swojej ostroznosci
        nie moze sie zdobyc na odciecie sie od zwiazkowcow.
    • leszek.sopot Nie władza SLD ale brak zaspokojenia oczekiwań 04.04.04, 10:14
      Diagnoza Donalda jest zbyt prosta by była prawdziwa. Czy SLD będzie u władzy
      czy nie ludzi popierających Samoobronę może przybywać. Problem Samoobrony to
      nie problem tego lub innego rządu.
      Można było zaobserwować już za rządów AWS, jak Samoobrona rosła w siłę. Z nic
      nie znaczącej w polityce garstki popleczników Leppera powoli tworzył się silny,
      nieźle zorganizowany ruch. Degrengolada AWS, posługiwanie się językiem
      biurokratów i kunktatorów politycznych, brak realizacji obietnicy na
      rozprawienie się z nieuczciwymi ludźmi u władzy, brak pokazania biednym ludziom
      możliwości wyjścia z zamkniętego kręgu niemożności i wiele innych przyczyn
      powodowało przesuwanie się elektoratu w stronę SLD i częściowo Samoobrony.
      Ostatecznie zniszczenie AWS, które nastąpiło po powołaniu PiS i PO, spowodowało
      że na prawicy zabrakło ugrupowania politycznego, w którym mogliby widzieć
      nadziję ludzie rozgoryczeni polską demokracją. Samoobrona nie była jeszcze
      wówczas zbyt znana. Dlatego tak znaczne poparcie uzyskał SLD.
      Pamiętam, że gdy zapoznałem się ze składem osobowym sejmu, wieszczyłem, że w
      następnych wyborach wszystkie partie polityczne będą musiały wspólnie bronić
      demokracji a nie walczyć między sobą. Mówiłem, że najwięszym zagrożeniem będzie
      za 4 lata Samoobrona. Cóż, uśmiechano się z politowaniem.
      Teraz SLD powtórzyło karierę AWS. Nawet doszło do podobnego rozłamu. Dla mnie
      jest pewne, że lewica już nie przyciągnie głosów Samoobrony. Z kolei na prawicy
      nie ma ugrupowania z tak nośnym programem by zdołano przyciągnąć do siebie
      elektorat Samoobrony. Przeczuwam, że kampania antylepperowska skupi się jedynie
      na straszeniu i atakowaniu Leppera, co przyczyni się, że może część jego
      wyborców nie pójdzie do urn by na niego zagłosować. Jednak ci ludzie dalej nie
      będą mieli swego reprezentanta politycznego. Mimo że część ludzi nie odda na
      niego głosów to do czasu pojawienia się alternatywnej propozycji nadal będzie
      rosło poparcie dla Samoobrony.
      Lepper w nowym sejmie będzie największym ugrupowaniem opozycyjnym. Będzie bez
      ogródek krytykował rządzących za każde popełnione przewinienia i zmyślone winy.
      Jeśli u władzy będzie PO tym łatwiej będzie mu szło krytykowanie i zdobywanie
      większego poparcia w społeczeństwie. Tym łatwiej dlatego, że w części
      społeczeństwa, utrwali się obraz PO jako tych wzywających do wojny i nienawiści
      z Polakami popierającymi Samoobronę. Analogicznie postępował niegdyś Lech
      Wałęsa podczas kampanii wyborczej w 1991 r. (sztabem wyborczym kierowali
      specjaliści z KLD). Wówczas wojnę wypowiedziano wszystkim popierającym z jednej
      strony Mazowieckiego a z drugiej SDRP czy Tymińskiego. Jak Lech skończył
      wszyscy wiemy. Nawet jego legenda została w Polsce doszczętnie zmieszana z
      błotem - czyż w końcowym efekcie nie był to efekt "wojennej" propagandy
      wyborczej?
      Bez alternatywy wyborczej, pozytywnego programu dla elektoratu Samoobrony,
      poparcie dla Leppera nie zniknie. Najwyżej minimalnie może się ono zmniejszyć w
      czasie wyborów. Do Sejmu jednak wielu działaczy Samoobrony wejdzie. Czy wtedy
      właśnie przyjdzie czas Leppera, a PO skończy jak Mazowiecki, Wałęsa, AWS a
      teraz SLD?
    • Gość: yan Re: Tusk: SLD przy władzy wzmacnia Samoobronę IP: *.ifd.uni.wroc.pl 04.04.04, 10:23
      Jedyne co Tusk chce potrafic to zwalczanie kogos lub czegos. Nie ma zadnego
      pozytywnego programu, nie ma nic, do czego moglby sie odwolac, oprocz
      watpliwego i poparcia dla "Europy" i podatku liniowego. To, jak powstawala
      Platforma juz ja dyskwalifikuje jako partie dla ludzi. Skrzyknieto frakcje
      Tuska z UW i namowiono miejskich czynownikow by sie tam zapisywali. Rokita i
      Tusk maja za soba juz kilka partyjek wiec co za roznica wejsc w jeszcze jedna.
      Slynne KLD to synonim tzw. chlopcow na dorobku, do dzis niektorzy chodza
      posadach. Dziwne kariery z niczego, filolodzy, ktorzy staja sie wlascicielami
      klubow sportowych, bankow, kamienicznicy za kredyty udzielane na ustawiane
      przetargi, "uklad warszawski", piskorszczyzna,i tak to sie kreci...Bardzo bym
      chcial zobaczyc cos wiecej w tej grupie ale oni nie sa w stanie sie pozbyc
      macherow i zalatwiaczy, kto by wtedy zostal. A programu jak nie bylo tak i nie
      ma..
    • Gość: Czytelnik Re: Tusk: SLD przy władzy wzmacnia Samoobronę IP: *.net.pl 04.04.04, 12:15
      Tusk, Rokita i spółka akcyjna PO. Przebieracie nogami. Tak wam sie spieszy do
      korytka. Chcecie szybkich wyborów wiedzac, że i tak nic nie zmienicie w zyciu
      zwykłych ludzi. Jedynym motywem parcia do wyborów to aktualne sondaże.
      Wiecie,że jeszcze jedna afera typu mostowego i wasze sondaże wnet zrównają sie
      z SLD. Nie macie żadnego programu a to co głosicie to slogany wyborcze.
      Przecież wy już byliście w parlamencie w AWS i jak skończyliście. Lecz to
      niewygodne aby wyborcom przypomnieć niechlubne czasy działalności. Powielacie
      błąd Millera, ktory wzywał Buzka do ustąpienia i nowych wyborów. Robicie
      dokładnie to samo. A jak Miller kończy. Wy już jesteście przegrani lecz jeszcze
      o tym niewiecie lub udajecie.
    • Gość: PW Re: Nie tylko SLD IP: 81.15.212.* 04.04.04, 12:19
      Wypowiedziana przez PO wojna z Samoobroną jest wojną tych co dorobili się na
      społeczeństwie, z tymi co jeszcze nie
    • Gość: Obserwator Re: LEPPER DO MOSKWY IP: *.qc.sympatico.ca 04.04.04, 13:59
      SAMOOBRONA TO KOMUNISTYCZNA ORGANIZACJA TERRORYSTYCZNA.
      20% poparcia to poparcie POLSKIEJ BIEDY to wlasnie te 20% bezrobocia.
      Lepper, analfabeta polityczny i gospodarczy przyciaga prostakow i analfabetow
      jak on i jego towarzyszka oszustka Berger. Osobny proces Berger powinien
      dotyczyc sfalszowanie list wyborczych co zostalo dowiedzione i jedynie
      immunitet chroni to stare babsko.
      LEPPEROWI OBCY SA POLACY. JEGO INTERESUJE, ZE ROSJA JEST GLODNA.
      NAJWYZSZY CZAS BY WYJECHAL DO MOSKWY.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka