Dodaj do ulubionych

Co sprawia, ze p. Staniszkis sama się ośmiesza

06.11.10, 20:00
i poniża publicznie wywiadami, które ja kompromitują? Co ją sklania to takich masochistycznych zachowań?
Obserwuj wątek
    • porannakawa01 Re: Co sprawia, ze p. Staniszkis sama się ośmiesz 06.11.10, 20:04
      Na starość ludzie tracą instynkt samozachowawczy.
      Dawniej ginęli tacy bo jaskiniowy tygrys szablasty zadziałał.
      Teraz giną nieopatrznie wychodząc na jezdnię lub udzielając wywiadów.
      Nie powinni tak się nad tą staruszką znęcać.
      Powinni uszanować starość i raczej chronić przed publicznym wypowiadaniem się.
      Starość nie radość!
      • niewarto1 Re: Co sprawia, ze p. Staniszkis sama się ośmiesz 06.11.10, 20:12
        masz racje, ze prowokowanie p. Staniszkis do sampobójczych wywiadów to sadyzm ze strony mediów. Dziennikarze mają z tego ubaw, a ona staje sie coraz bardziej posmiewiskiem mediów.
      • wariant_b Re: Co sprawia, ze p. Staniszkis sama się ośmiesz 07.11.10, 23:15
        Jej ogląd rzeczywistości dopasowuje się do wniosków, które chce wyciągnąć.
        Jej wnioski byłyby może słuszne, gdyby nie dotyczyły innej rzeczywistości,
        a tak są kosmicznie bzdurne.
        • pyloceaniczny1 ale ona ma jak najbardziej prawo do ... 07.11.10, 23:23
          posiadania wlasnej opinii nt. obecnej sytucji politycznej w Polsce. biega o to, ze media perfidnie ja wykorzystuja, zeby sie z niej naigrywac, bo jej poglady sa sprzeczne z oficjalna propaganda rezimu. Media stosuja wobec niej klasyczne stalinowskie metody gnojenia. dobra szkole widac mialy.
          • wos9 Przecież sama przyjmuje te zaproszenia do mediów, 07.11.10, 23:28
            czyli nie czuje się wykorzystywana, ani ośmieszana.

pyloceaniczny1 napisała:

> posiadania wlasnej opinii nt. obecnej sytucji politycznej w Polsce. biega o to,
            > ze media perfidnie ja wykorzystuja, zeby sie z niej naigrywac, bo jej poglady
            > sa sprzeczne z oficjalna propaganda rezimu. Media stosuja wobec niej klasyczne
            > stalinowskie metody gnojenia. dobra szkole widac mialy.
            • pyloceaniczny1 Re: Przecież sama przyjmuje te zaproszenia do med 07.11.10, 23:39
              Jest to osoba autystyczna, a więc nie rozumiejąca mowy ciała ani intencji oponentów politycznych. Ona nie zdaje sonie sprawy z tego , że jest wykorzystywana, ale postronni to widzą. To obrzydliwe - wykorzystywanie takich osób.
              • wariant_b Re: Przecież sama przyjmuje te zaproszenia do med 08.11.10, 00:30
                > Jest to osoba autystyczna, a więc nie rozumiejąca mowy ciała ani intencji oponentów
                > politycznych. Ona nie zdaje sonie sprawy z tego , że jest wykorzystywana,
                > ale postronni to widzą.

Zaraz - przecież profesor Staniszkis wypłynęła przy okazji kampanii prezydenckiej
                i wyciągnął ją nie kto inny jak sam Jarosław Kaczyński. Na prochach wprawdzie był,
                ale chyba docierało do niego, z kim rozmawia? Nie docierało, mówisz?

www.youtube.com/watch?v=5w4iYl8m0nA
                www.youtube.com/watch?v=G0mQ046fBH4
                www.youtube.com/watch?v=MBn_fQSuIc0
                www.youtube.com/watch?v=442szbjyrls
                www.youtube.com/watch?v=mVjUIYDaecs
                www.youtube.com/watch?v=nj3sJpZR7mQ
                www.youtube.com/watch?v=IojNa9detKw
                www.youtube.com/watch?v=KGc5ElH9uVI
    • mariner.4 Z niej taki profesor jak z exa 06.11.10, 20:08
      M.
    • niewarto1 Re: Link? gdzie się ostanio Jadźka produkowała? 06.11.10, 20:16
      Dziś rano w GW opisywała swoje seksualne ekscesy młodości. Gdzie ten watek znikl.
    • niewarto1 Re: Link? gdzie się ostanio Jadźka produkowała? 06.11.10, 20:29
      Rano bylo w elektronicznej wersji z kilkoma fotkami. To bylo a propos wywiadu, ktorego gdzie indziej zdaje sie udzielila. Bodajze w Dzienniku. To bylo nawet zabawne, ale zal mi jej, bo ktos wyraznie wystawia ja na posmiewisko, a ona nie zdaje sobie z tego sprawy. Moze to kwestia wieku, moze autyzmu.
    • retronick demencja starcza. 06.11.10, 20:34

• gat45 Re: Link? gdzie się ostanio Jadźka produkowała? 06.11.10, 21:15
      O Boże. Jakie to straszliwie smutne i żałosne :(((( Biedna kobieta.
    • gat45 Re: Link? gdzie się ostanio Jadźka produkowała? 06.11.10, 21:24
      To znaczy, że ja mam nadczynność tych lustrzanych komórek. I bardzo jej współczuję. Męczy się ta niegdysiejsza piękność. Tylko dlaczego przy okazji męczy nas ?
    • wdajcz Re: Co sprawia, ze p. Staniszkis sama się ośmiesz 07.11.10, 07:43
      Jadwiga Staniszkis to medialna osobliwość pokazywana w charakterze konia, który mówi a to co mówi jest jeszcze bardziej osobliwe. Całość składa się na groteskowy teatr jednego aktora.Najgorsze jest to, że pani profesor jest przekonana o dobrej woli wystawiających ją na śmieszność dziennikarzy i o swojej wielkości.
      • pyloceaniczny Re: Co sprawia, ze p. Staniszkis sama się ośmiesz 07.11.10, 11:06
        Tak dokładnie jest. Kładę takie samodestrukcyjne zachowanie na karb jej autyzmu. Ona nie rozumie przewrotnych intencji ludzi, powinna więc unikać szkla jak ognia.
    • ploniekocica Re: Co sprawia, ze p. Staniszkis sama się ośmiesz 07.11.10, 08:24
      Moim zdaniem to nie jest absolutnie sprawa wieku. Pani Staniszkis była dokładnie taka sama 20 lat temu, a pewnie i 40. Jest nieuleczalna megalomanką. Tylko, że narcyzm do granic ekshibicjonizmu inaczej wygląda u urodziwej i bardzo inteligentnej kobiety, gdy jest młoda, albo młodsza, a inaczej u pani po sześćdziesiątce. Staniszkis jest emocjonalnym kaleką (sama o tym wie i mówi) - szkoda, że dziennikarze oraz autor wywiadu rzeki korzystają z tego i robią z niej idiotkę.
      Tu się zacytuje sprzed paru miesięcy:
      A prawda jest taka, że cała ta niezależność Staniszkis jest tylko pochodną jej
      narcystycznego charakteru. To jest typ kobiety, który zawsze musi błyszczeć i
      być "podziwianą". Ona jest przerażająco wprost zakochana w sobie, swojej
      urodzie, swoim wykształceniu, swojej pozycji. I na domiar najgorszego nadal
      uważa, że jest tamtą kobietą sprzed lat, która tu przepraszam za sformułowanie
      "rządziła dupą"w pewnym środowisku.
      Zawsze musi być "bardziej" niż wszyscy inni i nieważne zupełnie, w którą stronę
      bardziej. Dla przyjemności bycia popularną i w swoim odczuciu podziwianą zrobi
      wszystko - zarówno pięćdziesiąt razy opowie o tym, jakim jest wspaniałym
      naukowcem jak i wyciągnie najintymniejsze i najbrudniejsze sprawy z życia
      swojego osobistego.
      Jest kompletna emocjonalną kaleką i zamiast z tym walczyć robi z tego kolejny
      powód do chwały. Najgorsze jest to, że gardzi wszystkimi.
      Jeśli ktoś oglądał serial Bones to Jadwiga Staniszkis ma dokładnie takie cechy
      psychiczne jak główna bohaterka, tylko jest znacznie mnie sympatyczna.

A tu trafna recenzja książki i bohaterki.
    • pekey Re: Co sprawia, ze media nadal tę babcię 07.11.10, 11:24
      eksploatują ??
      Przecież tam są ludzie inteligentni.

• zimnica Re: Co sprawia, ze p. Staniszkis sama się ośmiesz 07.11.10, 11:24
      W porównaniu z prof. Staniszkic wypowiadające się tutaj chamy ledwo mówią.
      • pyloceaniczny Re: Co sprawia, ze p. Staniszkis sama się ośmiesz 07.11.10, 11:29
        alez te chamy nie mówia tylko piszą. :)) twój brak logiki i neuronów lustrzanych sprawia, ze nie rozumiesz, że my wskazujemy p. Staniszkis jej smieszność, czego ona sama nie jest w stanie dostrzec. My ją ostrzegamy.
        • zimnica Re: Co sprawia, ze p. Staniszkis sama się ośmiesz 07.11.10, 13:08
          Nie ma w tym wątku ani jednego merytorycznego postu. Dajecie pokaz prymitywnego chamstwa.
    • prawieemeryt Re: Co sprawia, że p. Staniszkis sama się ....... 07.11.10, 11:35
      Kiedyś była Jadzia wdowa - dziś mamy Jadźkę profesor. I nie dość, że profesor to na domiar złego StaniszPiS. Tego autoramentu profesorami ostatnie czasy nam mocno obrodziły. Na razie bez nazwisk - choć każdy kto chce wie o kogo chodzi!
    • pyloceaniczny p. Staniszkis jest mądra kobietą i dobry 07.11.10, 11:48
      zmysł postrzegawczy w polityce, tylko nie powinna pozwalać dziennikarzom na ośmieszanie jej, bo oni czynią to z premedytacją.
      Natomiast jej ocena pracy rezimu Tuska jest bardzo trafna.

"Rząd udaje, że nic nie robi. Taki tytuł musi zapowiadać tekst o paradoksalnej wymowie, i z pewnością wywiad z Jadwigą Staniszkis do takiej kategorii należy. "Jeszcze do niedawna wydawało się, że rząd nic nie robi, bo boi się odpowiedzialności i nie chce sobie zaszkodzić w kolejnych wyborach. Ale ekipa Donalda Tuska uczyniła następne przełożenie. To znaczy teraz udaje, że nic nie robi. Że też znajduje się w tej spirali emocji. Jednak udając, że nic nie robi, zaczął wprowadzać bardzo radykalne posunięcia. To dobry moment, by wrócić do czegoś, co wydawało się zbyt symboliczne, zbyt ogólnikowe. A mianowicie do przeciwstawiania Polski solidarnej i liberalnej. Kiedy przyglądam się, w jakim kierunku idą przygotowywane przez rząd zmiany, na przykład w projektach ustawy okołobudżetowych, to uderzające jest, jak dalece następuje odejście od wizji Polski solidarnej. Rząd w tych próbach reform zarządza ryzykiem w ten sposób, że nadmiernie obciąża nim pracowników. Zdejmuje się natomiast odpowiedzialność i ryzyko w sferze finansów publicznych oraz polityki społecznej. A także z pracodawców. Nigdy to przeciwstawienie solidarności i liberalizmu nie było tak ostre jak teraz".

• zimnica Re: p. Staniszkis jest mądra kobietą i dobry 07.11.10, 13:09
        A jednak się pomyliłam, jest jeden post merytoryczny :)
    • jedyny.kkk Re: Co sprawia, ze p. Staniszkis sama się ośmiesz 07.11.10, 11:48
      W artykule z wyborczej czytałem że ma poważnie uszkodzony mózg, to zapewne dlatego. Po za tym przez lata tkwiła w toksycznym związku w którym mąż ją bił. To zapewne te uszkodzenia plus traumy
    • pyloceaniczny1 ze szczerego serca radze p. Staniszkis 07.11.10, 23:03
      zeby nie dawala sie nigdy wciagac dziennikarzom w opowiesci o sobie, bo oni prowokuja i chca ja osmieszyc. za to im placa. zawsze powinna tylko mowic od meritum, a najlepiej jej wychodzi pisanie i tak powinna sie komunikowac ze swiatem. naprawde uwazam ja za madra osobe, i zal mi jej, ze sie dala wciagnac w macki mafijnych mediow.
      • wos9 To napisz bezpośrednio do niej. Nie sądzę bowiem, 07.11.10, 23:39
        że czyta to forum.

pyloceaniczny1 napisała:

> zeby nie dawala sie nigdy wciagac dziennikarzom w opowiesci o sobie, bo oni pr
        > owokuja i chca ja osmieszyc. za to im placa. zawsze powinna tylko mowic od mer
        > itum, a najlepiej jej wychodzi pisanie i tak powinna sie komunikowac ze swiatem
        > . naprawde uwazam ja za madra osobe, i zal mi jej, ze sie dala wciagnac w mack
        > i mafijnych mediow.
        • pyloceaniczny1 Re: To napisz bezpośrednio do niej. Nie sądzę bow 07.11.10, 23:43
          Jesli znajde jej adres, napisze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka