bikej5 21.11.10, 23:35 stanowisko wiceprezydenta. "Jesteśmy z tego samego korzenia"zaręczył tych,którzy mogliby o tym zapomnieć:))) cudowny popis walki o krzesło...prezydenta Krakowa;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
haen2010 Re: Kracik juz zaproponował Dudzie 21.11.10, 23:58 Miał zaproponować Majchrowskiemu? Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Kracik juz zaproponował Dudzie 22.11.10, 00:03 haen2010 napisał: > Miał zaproponować Majchrowskiemu? Nie mógł. POPiS żyje. Odpowiedz Link Zgłoś
veglie Re: Kracik juz zaproponował Dudzie 22.11.10, 00:17 remez2 napisał: > haen2010 napisał: > > > Miał zaproponować Majchrowskiemu? > Nie mógł. POPiS żyje. Żyje,Choć w siłę już nie rośnie. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Kracik juz zaproponował Dudzie 22.11.10, 00:19 veglie napisał: > remez2 napisał: > > > haen2010 napisał: > > > > > Miał zaproponować Majchrowskiemu? > > Nie mógł. POPiS żyje. > > Żyje,Choć w siłę już nie rośnie. Ale się wewnętrznie konsoliduje. Trudno będzie zaprzeczyć jego istnieniu. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
honeyr Re: Kracik juz zaproponował Dudzie 22.11.10, 17:46 POPiS chudnie, ten niestrawny hurratryumfalizm platfusi w mediach nie jest w stanie przesłonić prostego faktu, że w tych wyborach zyskały tylko PSL i SLD :) Po rozkręceniu się Palikota i JKR ten duet kaczo-ryży jeszcze mocniej po tyłku dostanie :() Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Kracik juz zaproponował Dudzie 22.11.10, 18:11 honeyr napisał: > Po rozkręceniu się Palikota i JKR ten duet kaczo-ryży jeszcze mocniej po tyłku > dostanie :() Jakoś mnie to nie martwi. Może ma zły charakter? ----------------- Odpowiedz Link Zgłoś
veglie Re: Kracik juz zaproponował Dudzie 22.11.10, 00:15 haen2010 napisał: > Miał zaproponować Majchrowskiemu? Majchrowski do drugiej tury przeszedł.Więc co mu miał proponować?Rezygnuj a zostaniesz wiceprezydentem?:D Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Kracik juz zaproponował Dudzie 22.11.10, 00:03 Kracik to tragedia.Pewnie znowu odda kieckowym kawal Krakowa za 1/1000 wartosci. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Kracik juz zaproponował Dudzie 22.11.10, 00:08 x2468 napisał: > Kracik to tragedia.Pewnie znowu odda kieckowym kawal Krakowa za 1/1000 wartosci. Czemu się dziwisz? Zgodnie z linią partii łagiewnickiej. ----------- Odpowiedz Link Zgłoś
piq prezio majchroski to tragedia Krakowa,... 22.11.10, 00:42 ...miasto jest zagrożone usunięciem z listy UNESCO za spieprzenie urbanistyki zabytkowego centrum, o czym niestety mało kto wie. Zadłużenie jest ogromne. Kracik natomiast ma za sobą bardzo dobre zarządzanie Niepołomicami i znany jest (w przeciwieństwie do prezia) z wzorowej osobistej uczciwości. Więc, dziecko niezorientowane, nie pieprz głupot. Ja bym nawet na tego bubka Dudę zagłosował, byle Kraków pozbył się majchroskiego. Jestem krakowianinem i wiem, o co chodzi w tym mieście. Jeśli ktoś się dorwie do papierów magistratu, to prezio majchroski może się zacząć bać. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: prezio majchroski to tragedia Krakowa,... 22.11.10, 00:48 piq napisał: > ...miasto jest zagrożone usunięciem z listy UNESCO za spieprzenie urbanistyki z > abytkowego centrum, o czym niestety mało kto wie. Po za Tobą. > Zadłużenie jest ogromne. Krac > ik natomiast ma za sobą bardzo dobre zarządzanie Niepołomicami i znany jest (w > przeciwieństwie do prezia) z wzorowej osobistej uczciwości. Więc, dziecko niezo > rientowane, nie pieprz głupot. Zgłoś się do prokuratury. Wzorem Zera. > Ja bym nawet na tego bubka Dudę zagłosował, byl Kraków pozbył się majchroskiego. Nazwiska należy pisać wielką literą > Jestem krakowianinem i wiem, o co chodzi w ty > m mieście. Jeśli ktoś się dorwie do papierów magistratu, to prezio majchroski m > oże się zacząć bać. Powinieneś przestrzegać VI Przykazania. Odpowiedz Link Zgłoś
piq masz doprawdy imponującą... 22.11.10, 01:14 ...pustkę w głowie, bidoto, skoro żeby napisać 17 słów ("poza" pisze się razem) nie układających się w żadne mądre stwierdzenia, musisz zacytować cały mój post, bo ci wątek ucieka. "majchroski" to nie jest nazwisko, tylko cecha charakteru, dziecięcie głupiutkie. No i patrz wyżej na pisownię "poza", to się może czegoś nauczysz. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: masz doprawdy imponującą... 22.11.10, 09:30 piq napisał: > ...pustkę w głowie, bidoto, skoro żeby napisać 17 słów ("poza" pisze się razem) > nie układających się w żadne mądre stwierdzenia, musisz zacytować cały mój pos > t, bo ci wątek ucieka. Twój post to stek półprawd i kłamstw. Ponieważ trudno z takim tekstem dyskutować, wypunktowałem jedynie te "perełki". > "majchroski" to nie jest nazwisko, tylko cecha charakteru, dziecięcie głupiutki > e. Już Ci napisałem co powinieneś zrobić z tą wiedzą ale Ty wolisz bezkarne (anonimowe) opluwanie. Twój wybór. > No i patrz wyżej na pisownię "poza", to się może czegoś nauczysz. Tu oczywiście masz rację i gorąco ortografię przepraszam. PS - specjalnie dla Ciebie Klituś, Bajduś, Centuś to krakowscy święci w kalendarzu nie wiem czemu pominięci. Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: prezio majchroski to tragedia Krakowa,... 22.11.10, 09:39 Możesz coś więcej napisać o tym skreśleniu? Albo jakiś link podrzucić? Odpowiedz Link Zgłoś
qqazz Re: Kracik juz zaproponował Dudzie 22.11.10, 01:03 Może Krakowiacy pokaza im srodkowy palec? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Może skreślić ich w II turze ? 22.11.10, 09:08 No to mamy problem . Do wyborów trzeba iść z szacunku dla demokracji. Ale nie ma na kogo głosować. Pan Majchrowski ma zbyt wiele grzechów na sumieniu (straszliwe zdałużanie Krakowa, słabiutkie wykorzystanie unijnych funduszy np) w tym moim zdaniem najgorszy - marazm w opracowaniu miejscowego planu zagospodarowania przestrzennego. W rezultacie na decyzję WZiZT w drobnych sprawach (budowa garażu , adaptacja poddasza) czeka się 2 lata. Za Kracikiem z kolei jak pretorianie ławą pójdą zastępy działaczy PO. Zaczną się czystki we wszystkich urzędach , instytucjach, trzeba będzie dać zarobic krewnym i znajomym królika. Pewnie niektóre przedsięwzięcia (najbardziej boje się o remonty i budowy drogowe) już zorganizowane przez Majchrowskiego , będą od nowa organizowane przez Kracika i pretorian z PO (widomo , niezła kasa, dlaczego ci od Majchrowskiego mają ja zarobic ?) Zastanwiam się czy w tej sytuacji nie poprzec majchrowskiego (niech jakoś tam kończy te budowy). Ale z drugiej strony to "komuch". Może po prostu skreślić obydwu i niech zwolennicy PO i komuchów między soba decydują o Krakowie a my po prostu ich werdykt przyjmiemy (bo nie mamy innego wyjścia). Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Może skreślić ich w II turze ? 22.11.10, 09:50 Dlatego warto było ghlosować na A. Dudę. Za nim na pewno nie poszłyby zastępy członków PiS i nie byłoby czystek w urzędach by dać zarobić krewnym i znajomym królika. Jak wiadomo PiS robi wszystko by ludziom żylo się lepiej, PiS nie prze do władzy dla władzy i stanowisk. Odpowiedz Link Zgłoś
haen2010 Słabo znam Majchrowskiego 22.11.10, 09:23 Ale nawet z dystansu widać, że uprawia tzw cwaniactwo polityczne, podobne do Dutkiewicza we Wrocławiu. Jednak widać, że do takiej polityki brakuje mu klasy. Pozostał cwanym, krakowskim centusiem i przegra z Kracikiem, który pewną wizję rozwoju miasta przedłożył. Kracik-dewot? Pierwsze słyszę. Gowin nie darzy go sympatią, to dobry prognostyk. On jest raczej od tych liberalnych platfusów krakowskich. Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Prawie w ogóle nie znałam Kracika, ale po jego wre 22.11.10, 09:58 dnym zachowaniu względem Majchrowskiego w czasie powodzi uznałam, że to mały cwaniaczek, który już wtedy rozpoczął kampanię prezydencką. Gdybym była mieszkanką Krakowa, NIGDY bym na niego nie oddała głosu. Mam nadzieję, że wygra Majchrowski. haen2010 napisał: > Ale nawet z dystansu widać, że uprawia tzw cwaniactwo polityczne, podobne do Du > tkiewicza we Wrocławiu. Jednak widać, że do takiej polityki brakuje mu klasy. P > ozostał cwanym, krakowskim centusiem i przegra z Kracikiem, który pewną wizję r > ozwoju miasta przedłożył. > > Kracik-dewot? Pierwsze słyszę. Gowin nie darzy go sympatią, to dobry prognostyk > . On jest raczej od tych liberalnych platfusów krakowskich. Odpowiedz Link Zgłoś
republika.republika Re: Prawie w ogóle nie znałam Kracika, ale po jeg 22.11.10, 10:02 wos9 napisała: > dnym zachowaniu względem Majchrowskiego w czasie powodzi uznałam, że to mały cw > aniaczek, który już wtedy rozpoczął kampanię prezydencką. A ja jestem mieszkanką Krakowa. Majchrowski to duży cwaniaczek - mam nadzieję, że przegra. Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Prawie w ogóle nie znałam Kracika, ale po jeg 22.11.10, 10:40 republika.republika napisała: > A ja jestem mieszkanką Krakowa. Majchrowski to duży cwaniaczek - mam nadzieję, > że przegra. Kraków jest w dość szczęśliwej sytuacji, bo żaden z kandydatów nie jest jednorazową medialną wydmuszką. Niezależnie od wyniku drugiej tury - durnia na prezydenta sobie nie wybierzemy. Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Czego Wam serdecznie życzę jako pół-Krakowianka. 22.11.10, 11:26 Bo zarówno moja babcia, jak i mama - Warszawianki od pokoleń - brały sobie mężów z Krakowa (też z rodzin mieszkających tam "od zawsze"). wariant_b napisał: > republika.republika napisała: > > A ja jestem mieszkanką Krakowa. Majchrowski to duży cwaniaczek - mam nadzieję, > > że przegra. > > Kraków jest w dość szczęśliwej sytuacji, bo żaden z kandydatów nie jest jednora > zową > medialną wydmuszką. Niezależnie od wyniku drugiej tury - durnia na prezydenta > sobie nie wybierzemy. Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Prawie w ogóle nie znałam Kracika, ale po jeg 22.11.10, 15:32 Majchrowski to dyzy cwaniaczek..Wole duzego od malego Kracika i jego ukochanego braciszka. Odpowiedz Link Zgłoś
giewucha Re: Słabo znam Majchrowskiego 22.11.10, 13:53 Kracik jako facet jest zwykłym prostakiem z twarzą zrobiona u fryzjera na inteligenta. Taka trochę wyższa forma Leppera w garniturze i bez grzywki. To zwykły wójt i poza Niepołomice nie ma co wychodzić, bo jego mentalność i horyzonty są na miarę tej wiochy. Przenoszenie doświadczenia z wiochy do Krakowa to lekkie nieporozumienie. Zanim Kracik zorientuje się, że tu ludzie na codzień w gumiakach nie chodzą, to miną 4 lata. Majchrowski to wyjątkowy cwaniak, który ma do pomocy krakowskie środowisko prawnicze, stąd trudność z dobraniem się gościowi do doopska. Jednak Kraków powienien mieć prezydenta z klasą i na odpowienio wysokim poziomie. Szkoda, że nikt taki się nie ujawnił. Odpowiedz Link Zgłoś
mm-18 Re: Słabo znam Majchrowskiego 22.11.10, 14:35 Dobrze prawisz. Trafne stwierdzenia. Ale jak naprawdę z tą niekaralnością? Nie miałem czasu śledzić wątków kryminalnych Kracika gdy się toczyły, więc jestem ciekawy jak się sprawy karne pokończyły, bo miał kilka, a mam wrażenie , że wyrok zarobił. Więc jak wygląda jego niekaralność? Odpowiedz Link Zgłoś
cookies9 Re: Kracik juz zaproponował Dudzie 22.11.10, 09:39 Nie tylko Kracik - Dudzie, ale i ... Senyszyn- Majchrowskiemu, złożyła pewną propozycję:-) "SLD poprze Jacka Majchrowskiego w wyborach prezydenckich, ale nie za darmo. - Jeżeli zaproponuje nam stanowisko wiceprezydenta i pełnomocnika do spraw równego statusu kobiet i mężczyzn - oznajmiła europosłanka Joanna Senyszyn" Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Kracik juz zaproponował Dudzie 22.11.10, 10:01 Nie cenię jakoś przesadnie Machrowskiego, ale jakoś mi się zdaje że pani Senyszyn gada żeby gadać. On ich nie potrzebuje. Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Kracik juz zaproponował Dudzie 22.11.10, 10:46 Kracik jeszcze nie wygrał a już rozdaje posady? Odpowiedz Link Zgłoś
sierzant_nowak jakiś link? Bo jeżeli tak zrobił, to tym 22.11.10, 12:10 samym rozwiał moje wątpliwości co zrobić ze swoim głosem w drugiej turze... Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: jakiś link? Bo jeżeli tak zrobił, to tym 22.11.10, 12:16 Aktualny wojewoda z PO a in spe prezydent Krakowa szuka głosów poparcia u Dudy z PiS? POPiS wiecznie żywy bo i w Łodzi podobna sytuacja. Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: jakiś link? Bo jeżeli tak zrobił, to tym 22.11.10, 15:35 Ile mamy samorządów, że uważasz te dwa za reprezentatywne? Ile będzie koalicji lokalnych między tymi partiami? Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: jakiś link? Bo jeżeli tak zrobił, to tym 22.11.10, 16:22 Ale tu biega o największe po Warszawie polskie miasta!! Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: jakiś link? Bo jeżeli tak zrobił, to tym 22.11.10, 16:48 No i? Dlatego są reprezentatywne? W jaki sposób?:) Odpowiedz Link Zgłoś
mm-18 Kracik 22.11.10, 13:19 A jak tam z niekaralnością u Kracika? Bo coś mi się wydaje, że z tego powodu nie mógłby się nawet zatrudnić na "ochroniarza" w sklepie "ŻABKA". Więc jak to wygląda? Odpowiedz Link Zgłoś
giewucha Re: Kracik 22.11.10, 13:36 mm-18 napisał: > A jak tam z niekaralnością u Kracika? Bo coś mi się wydaje, że z tego powodu n > ie mógłby się nawet zatrudnić na "ochroniarza" w sklepie "ŻABKA". Więc jak to w > ygląda? Oceniać to my, ale nie nas. Poniatno? Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Kracik 22.11.10, 16:03 Kracik z bratem gotowi sa przekazac caly Krakow koscielnym oszustom.Gorszy od Kracika moze byc jedynie urzedniczyna Kaczynskiego o nazwisku Duda.Te w podziece za Wawel dla nieudacznika do Krakow dolozy jeszcze pare milionow w gotowce. Odpowiedz Link Zgłoś
giewucha Re: Kracik 22.11.10, 18:18 x2468 napisał: > Kracik z bratem gotowi sa przekazac caly Krakow koscielnym oszustom.Gorszy od K > racika moze byc jedynie urzedniczyna Kaczynskiego o nazwisku Duda.Te w podziece > za Wawel dla nieudacznika do Krakow dolozy jeszcze pare milionow w gotowce. W przypadku Kracika nie można formułować opinii tak, jakby ten człowiek miał całkowitą swobodę ruchów. Mówiąc Kracik zrobi to czy tamto, nie wolno oddzielać tego człeczyny od wadzy, która go w tą karuzelę wciągnęła. Jeśli więc da coś kościołowi, to da to Platforma a nie Kracik. Bez PO dalej by w Niepołomicach chodniki układał. Wciągnęli ludzika na wojewodę, żeby gościu miał wybicie na prezydenta. Wojewoda Kracik - to brzmi dumnie. A prezydent Krakowa Kracik? To dopiero cymes wszechczasów. Obawiam sie jednak, że tak to sie skończy. Dzisiaj wartościowi ludzie siedzą w podziemiu. Odpowiedz Link Zgłoś
kochamjaktusk Czy zlodziej, ktorego sie zna jest lepszy od 22.11.10, 16:07 tego, ktory dopiero przyjdzie? Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Czy zlodziej, ktorego sie zna jest lepszy od 22.11.10, 16:18 kochamjaktusk napisał: > tego, ktory dopiero przyjdzie? ??????? Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Czy zlodziej, ktorego sie zna jest lepszy od 22.11.10, 16:25 Nowe grabie,nowy złodziej więcej grabią ksobie(podsiębiernie) Odpowiedz Link Zgłoś
veglie Re: Kracik juz zaproponował Dudzie 22.11.10, 16:33 kecawa napisał: > POstanowili POżebrać? W Ziobry POszli. Odpowiedz Link Zgłoś
sierzant_nowak Re: Kracik juz zaproponował Dudzie 22.11.10, 18:34 Ewidentnie. Ale za sam pomysł - Kracik stracił szanse na mój głos :) Odpowiedz Link Zgłoś
kecawa Re: Kracik juz zaproponował Dudzie 22.11.10, 19:42 Czyżbyś był pisofobem a nie obywatelem RP? Odpowiedz Link Zgłoś
sierzant_nowak Re: Kracik juz zaproponował Dudzie 23.11.10, 11:33 > Czyżbyś był pisofobem a nie obywatelem RP? to znaczy, że akceptacja Partii inaczej Sprawnych, z których wszyscy co sensowniejsi aktualnie uciekają, jako wiarygodnej i pożytecznej dla Polski siły politycznej jest warunkiem bycia obywatelem RP? Ja PiS uważam za najgorszą stonkę, kolesiów Ziobry za najgorszy autorament. Dlatego kto się z kaczystami zaczyna od razu układać na pewno nie dostanie mojego głosu. Tak samo, jak nie dostał go nigdy Gowin, mimo ze w Krakowie głosowałem dotąd za PO. Odpowiedz Link Zgłoś
honeyr Kracik zmieni Kraków w gród POKraka :D 22.11.10, 17:42 ach ten rozpoczynający festiwal lizanie tyłków Pisowcom przez Pokraki! wreszcie Kraciki i Gowiny pokażą już w pełni otwarcie, gdzie ich słodko swędzi :D Odpowiedz Link Zgłoś
shir-ker Re: Kracik juz zaproponował Dudzie 22.11.10, 18:16 Coś tam jeszcze kościołowi do 'oddania' zostało. A Majchrowski? Wiadomo. Po sądach chce ciagąć takich różnych. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Kracik juz zaproponował Dudzie 22.11.10, 18:22 Nagle się obudził? Aha, już widzę to ciąganie;) Odpowiedz Link Zgłoś
shir-ker Re: Kracik juz zaproponował Dudzie 22.11.10, 18:26 Nagle to pojęcie względne. :) Poczytaj, poszukaj sobie w internecie. Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Kracik juz zaproponował Dudzie 22.11.10, 19:06 Nie muszę. Wiem jak długo działa ta komisja, wiem kiedy pojawiły się pierwsze informacje o nieprawidłowościach. Odpowiedz Link Zgłoś